זו ההודעה שקיבלתי כשניסיתי להיכנס לחשבון הפייסבוק שלי:
==================
חיבור זה אינו בטוח
ביקשת מ־Firefox להתחבר בצורה מאובטחת אל www.facebook.com, אבל אנחנו לא יכולים לאמת שהחיבור שלך אכן מאובטח.
בדרך־כלל, כאשר אתה מנסה להתחבר בצורה מאובטחת, אתרים מציגים הזדהות מוסמכת בכדי להוכיח שאתה אכן מגיע למקום הנכון. למרות זאת, ההזדהות של אתר זה לא ניתנת לוידוא.
מה ברצונך לעשות?
אם אתה בדרך־כלל מתחבר לאתר זה ללא בעיות, יתכן ומישהו מנסה להזדהות בשם האתר, ורצוי שלא תמשיך הלאה לאתר.
קח אותי מפה!
פרטים טכניים
אירעה שגיאה בהתחברות אל www.facebook.com מאחר ונעשה שימוש באישור אבטחה חסר תוקף.
האישור איננו מהיימן מאחר והגורם המנפיק אינו ידוע.
(קוד שגיאה: sec_error_unknown_issuer)
אני מבין את הסיכונים
====================
עד כאן. עכשיו תגידו לי בבקשה מה הם רוצים מחיי ומה בדיוק עלי לעשות. לא מבינה את השפה המשפטית-טכנית-מכובסת שלהם. זה אמיתי, זה רציני או שזו הודעה סטנדרטית שכולם מקבלים מדי פעם? האם אני יכולה להמשיך ולהיכנס כרגיל לחשבון הפייסבוק שלי, שיש לי בו מידע רב ערך עבורי?
רק אציין, שעד עתה לא היתה לי שום בעיה להיכנס לחשבון. ועכשיו, הגעתי להודעה הזו כי לחצתי על אייקון הפייסבוק ב"שולחן עבודה", ובמקום להיכנס לחשבון הפרטי שלי, הוא פתח את הדף הראשי של פייסבוק. אבל כן הופיעו שם כבר האימייל והסיסמה שלי. ???!!!
למתנגדי הפייסבוק המושבעים: בבקשה אל תכתבו לי להתנתק מזה רק בגלל העניין הערכי. בחרתי כן להיות שם ואני מודעת לסיכונים. פייסבוק בשבילי הוא קודם כל כלי עבודה חשוב. תודה על כל עצה ומידע.