כבוד או בזיון?עין הקורא
עבר עריכה על ידי צדיקה אחותך בתאריך ט' אדר ב תשע"א 22:14

הנה מייל שקיבלתי מחבר שהיה בהלויה.

מה דעתכם?

"חוזר מהלוויה.
האמת שכמעט ולא החזקתי שם דקה.
מי מאתנו שאינו יכול לסבול מילים שאינן פוליטליקורקט מוזמן לדלג ולא לקרוא.

בזה אחר זה עלו נואמים, אלו לא היו מספידים. זה קרא בכה וזה צעק בכה.
"התשובה היא לבנות עוד שכונה" הרעימו בקולם הנואמים.
"במותם ציוו לנו את ההתיישבות"
ארץ, במטו מינך, אל תכסי דמם, תני לנו עוד קצת מכוס התרעלה.

בדרך לאוטו פוגש חבר,
"ברוך ה'!" , הוא אומר לי, "אומרים שיש פה 20,000 איש, מגיע להם הכבוד הזה"
אני מלמלמל משהו בשפה רפה חזרה. הרי זה בזיון המת לבא ולהגיד די! תתעוררו!
עד מתי נחכה לדם שיאשר לנו לבנות? צמאי דם אנחנו?
עד מתי נהפוך את הלוויות לספורט תחרותי ונסכם ב- כמה הגיעו?  יש פה גם כמה חרדים. מחמם את הלב לראות את הפוליטיקאים.

עומדים להם (הרב) מצגר, בוגי וריבלין כל אחד וקופת שרציו.
ההוא מחלק מחלק מתנות ניחומים למרצחי יאסיף, וההם יושבים שקטים בעוד נשלחים חיילים לירות על יהודים בעודם במיטתם.
די לצביעותכם,
אם אינכם מוכנים להודות בזכותנו על הארץ הזו, אם אינכם רוצים בה.
אם אתם בוגדים באחיכם, יורים בהם, נללחמים בכל דרך- אל תבואו לנחמנו.

מבולבל בימים אלו. חש כי מדינת ישראל איבדה את המנדט. היא אינה מיישבת את הארץ, היא מהווה אולי מקום בטוח אך רק לאזרחיה שמעבר לקו הירוק, ומנהיגיה שואפים לבנות מקום בטוח אליו ינהרו כל העמים.
"עושה שלום במרומיו" סיים הרב לאו את דבריו, "הוא יעשה שלום עלינו ועכ"י ואמרו אמן"
לא עניתי."

עד כאן המייל.

וד"ל.

לצערי קראתי את הודעתך ....גבריאל97

ועל כן אני חייב למחות  בך ובמי שהתיר לך להעלות את המייל הנ"ל ....

אני מוחה על ביזוי כבוד הרב הראשי הרה"ג הרב מצגר שליט"א

אתה חסר בושה אין בך כבוד לתורה ללומדיה ומלמדיה , אין בך יראת חכמים .

כיצד העלית את מה שכתב אותו אחד שבמקרה הטוב שוטה ובמקרה הרע רשע .

כדאי לך ולדומיך לשנן את המשנה באבות :

" וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים, וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלּא תִכָּוֶה,

שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ: ".

יפה שתיקה לחכמים קל וחומר ל....

לצערנו הרב בגלל אנשים כמוך חרב הבית " על שביזו ת"ח שבה " .

ולמנהלי הפורום אבקש להעלים את ההודעה שהעלה עין הקורא  .

שוב אני מוחה על כבוד חכמי ישראל והתורה ובפרט על כבודו של הרב הראשי הרה"ג מצגר שליט"א .

מצטרף לגבריאל-משה ר-
לא צריך להיות כויפר גדול כדי לומר...יהודיזההכי אחי

שהיום אין לנו הנהגה. לדעתי אפשר גם לכבד תלמיד חכם, וגם להעביר עליו ביקורת. אפילו ביקורת חריפה. אני אומר את זה כאחד שמאד מכבד תלמידי חכמים, ומשתדל לקיים את כל המצוות ברוח חז"ל. חלילה לא איזה כויפר.

אולי המכתב היה קצת בוטה, אולם כבר מקובלנו שבמקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב. ויש כאן הרבה חילול השם! כשיש כאלו תלמידי חכמים גדולים, שאינם יכולים לקחת את הנהגת הדור - זה חילול השם. כשלא יכולים כל הרבנים כאיש אחד להודיע שאין לציית לפקודה בלתי חוקית, ושיש לירות בערבי שמסכן את חיי, אפילו שיש לידו תינוק. כשרבנים לא אומרים דעת תורה, ומנסים להתחמק באמתלאות שונות מלהתייחס לסוגיה - זה חילול השם!

כשרב אומר ש"הוא לא מסכים עם הספר "תורת המלך", אבל... - זה חילול השם!. חכם יקר, את המחלוקות בדקויות ההלכתיות תשאיר לבית המדרש, כאן הויכוח אחר לגמרי - ציות לדבר ה', כמו שציווה עלינו בתורתו, או ציות למלכות (הקדושה \ הטמאה \ החצי קדושה \ החצי טמאה \ המועמדת ליסוד כיסא ה' בעולם, או איך שתקראו לה), שכרגע היא עושה מעשי רשע, המנוגדים לתורה ומביאים לשפיכות דמים.

על זה המלחמה היום, ולמלחמה הזו אנחנו צריכים תלמידי חכמים שהם גם מנהיגים!.

שכחתי להדגיש, בהקשר למכתב הנ"ליהודיזההכי אחי

המצופה היה מרבנים לדבר לא רק על הצורך בבניה, אלא על הצורך במלחמת מצווה להשבת ההרתעה, על מחדלי ראשי המדינה ועל חילול השם הנורא שאירע ברצח הנתעב הזה. בנוסף, כמובן, לכאב הפרטי והלאומי, של אבדן יהודים יקרים כאלו, במיתה כזו משונה.

[תגובה רשמית של מנהלת הפורום]מאמע צאדיקה

בשם חופש הדיבור והבעת כל מה שלא פוליטיקלי קורקט-

החלטתי להשאיר את הדיון המעניין העמוק והחשוב- על כנו

העריכה היחידה- היא הקפדה על נוהל הפורום- כל אדם- בתואר הראוי לו (הרב)

זה בוודאי נכון, ללא ספק. מי שמבקר תלמיד חכם, חייביהודיזההכי אחי

לדעת לכבד אותו כראוי.

וברור גם שביקרת אינה יכולה להיות על הלכה, כי בהנחה שמדובר באמת בתלמיד חכם שבקיא בהלכה על בוריה, ושימש תלמידי חכמים (אחרת - הוא סתם דרשן, ולא ראוי לתואר רב), מי אנחנו שנחלוק עליו?!

אבל בדברים אחרים - גם תלמיד חכם יכול לטעות. כמו שת"ח לא בהכרח מבין באינסטלציה, ברפואה או בביטחון, כך הוא גם לא חייב להבין בהנהגה. ואכן, מאד חסרים לנו כאלה.

אגב, בהקשר אחר, זאת הסיבה שאני חושב שמי שמתייעץ עם רב בדברים שקשורים לזוגיות - טועה. יש רבנים שמבינים בזה, לא פחות מכאלה שאינם רבנים ומבינים בזה. ההבדל היחיד הוא שרב שמבין בהדרכה זוגית, יודע לתת אותה באופן שיהיה תואם את ערכי היהדות. אבל גם מי שלא רב יכול לעשות את זה, אם הוא יתייעץ עם רבו, או ילמד מספרים. התרבות של להתייעץ עם רב על כל דבר, לעניות דעתי, מביאה להרבה טעויות ולחילול ה'. להזכירכם - גם תמיכתה של ממשלת ישראל בהסכם אוסלו, בא כתוצאה מעצתו של הרה"ג הרב עובדיה יוסף שליט"א, שאפילו עפר איני תחת כפות רגליו. בלי הלצה. אבל עם כל הכבוד וההערצה - מתרבות הייעוץ הזו יצאו אסונות.

אולי המקור לזה הוא במנהגי החסידים ותלמידי המקובלים. יכול להיות שיש צדיק עם רוח הקודש, כמו הבעל-שם-טוב הקדוש, האר"י, הבבא-סאלי, הגר"א ועוד... אבל אני בספק גדול אם יש כאלו בדורנו. וגם אז - יכול להיות שחלק מדבריו לא נאמרו ברוח הקודש. כבר מצאנו נביאים שסרה מהם רוח ה'.

[תגובה רשמית של פותח השרשור]עין הקורא

מכיון שהענין הזה עורר כ"כ הרבה מהומה.

אני מקפיד לכתוב רב על כל אדם הנושא בתואר הזה

בין אם הוא ראוי לו לדעתי ובין אם לא.

במקרה הזה, פשוט עשיתי העתק הדבק מהמייל של החבר.

התלבטתי קצת אם לערוך את דבריו,

ולבסוף החלטתי לא לגעת, ולו רק כדי לא לפגוע בכאב שעלה ממנו.

אני עדיין חושב שאפשר לדון על התנהגותם של רבנים בסיטואציות דומות

אצל יהודים ואצל ערבים להבדיל.

מסכימה עם האדם שכתב.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

כשאדם לא עושה, לא מתנגד כנראה שהוא מסכים עם מה שקורה.

אם הם אינם מוכנים להודות על הזכות בארץ,

אם הם אינם רוצים בה,

אין להם שום זכות לבוא לנחם.

יש כאן אפילו מן 'סתירה' שכזו.

בוא נגיד שאפשר להניח שאם הם היו עושים, אם הם היו מודים בזכות על הארץ 

ופועלים לטובתה ובטחונה,

אולי הם אפילו לא היו 'זוכים' וצריכים לבוא לנחם..

עין הקורא - אחלה מייל קיבלת!!אבא!

אשריך שאתה מכותב של אנשים שכאלה.רחלקה
הייתי כותבת חריף ממנו.. שכוייח!!אלירז
נורא!!!!!np

כל כך הרבה אנשים מסכימים עם ביזוי תלמידי חכמים?

תגידו,התחרפנתם לגמרי...?.מרים*

אנחנו יהודים?דתיים?איפה הכבוד לת"ח? גם אם אתה לא מסכים איתו...אין גבולות..נכון שכועסים ועצובים ובוכים ומתעצבנים...אבל יש גבול ..!!אנא תחזרו בכם..עם כל הכבוד לדעתניים שפה..אם לא נכבד את הת"ח נמשיך לבזות את עצמינו...חילול ה' נוראי..

^^^^^^^^^^מצטרפתחשבשבת
^^^^^^^^^^מצטרפת לאלירז .ח"ח לעין הקוראחשבשבת
יש בזה הרבה מין הצדקאלעד
ביחוד לאור ה"צ'ופרים" שחילקו לנו הפוליטיקאים חלקי-השפתיים. אז ביבי אישר 500 יחידות בניה ב"תמורה" לרצח והשר ישי הכריז על 1000 דירות על כל הרוג. אתם מבינים? זה המחיר. זה השווי של גופת יהודי וזו השיטה לרצות אותנו. שנשתוק.
תמימים כל מי שמאמין לחירטוטי הבנייה של הפוליטיקאיםאלירז

רק אתמול!!!

בשעה 19:50- פשטו כוחות יס"מ גדולים על מצפה אביחי [גבעה 18 ליד החרסינה-קריית 4]

סתם כדי לעשות שרירים, ללא שום מטרה.

תחקרו את התושבים ועכבו 3 חבר'ה שלא הסכימו להזדהות!!

מישהו פה חושב באמת ששחיטה של תינוקות יהודים הזיזה משהו בלב לברק? לביבי? לבוגי?

השינוי לא מתחולל!!

ההתנכלויות כלפי אוהבי א"י נמשכות!

וכל מי שחושב שליושבים למעלה יש צל של לב יהודי- חי בסרט!

ואנחנו צריכים לצאת ולפעול!!

לא רק לצעוק!

טיפשי מצידם.אבא!

הם לא מבינים שזה זמן רגיש להתנכל למתישבים.

אין להם יועץ לענייני טקט בממשלה!!

הם לא צריכים.. אנחנו מעבירים את זה בשקט..אלירז

אנחנו המפגרים!

נשארים פראיירים במקום להבעיר פה את המדינה..

להבעיר צמיגים בצומת - מומלץ בחום!!אבא!

כמו שאומר הרב יהושע..

הגיהנום - מומלץ בחום..

אתה רוצה לפגוש את הגיהנום מהר חמוד?אלירז

שד...

אם אתה לא רוצה להיראות ככה: מת

- סייג לחכמה שתיקה!

אם יש או אין להם לב ורגשאלעד
זו סוגיה מעניינת, ששוה להתעמק בה פעם..
תזכירי לי?
|מזכירה לך עכשיו| לך על זה!!מאמע צאדיקה
אלעד, אנטומיה?ברוךש
מה אנטומיה?? דיסקציה!אנונימי (פותח)אחרונה
בסה"כ המייל הזה נכוןפונצ'י

אני לא חושבת שהנושא של בזיון ת"ח קשור לפה, ומי שמגיב רק בנושא הזה- פשוט מתחמק מהתוכן העיקרי.

אחרי כל רצח "מהסוג המזעזע יותר" (כאילו שיש רצח לא מזעזע) יש את ההספדים-נאומים האלו, שפשוט מביישים.

אפשר לדבר על הדבר למענו האנשים האלו חיו, ושלא ברצונם גם מתו, אם אתה חולק איתם את אותה מטרה ומאמין בה.

אפשר לדבר על חזון- אם הוא פועם בתוכך באמת ומעולם לא הפנת לו עורף.

ואפשר לדבר על תשובה ציונית הולמת- אחרי שדאגת לכך שדבר כזה לא יקרה שוב. שלא יבואו הפולשים הערבים ויפגעו ביהודים עוד.

אבל מי שלא עושה, מי שלא מאמין, מי שלא יוצר את החזון- שלא ידבר, ובטח שלא בלוויה.

אני לא יודעת מה איתכם, אבל אם זו היתה הלוויה שלי (ח"ו) - לא הייתי מעוניינת בהספדים שכאלו מפי אנשים שכאלו.

סליחה אם פגעתי ברגשותיו של מישהו, אבל אשמח לקבל תגובות ענייניות.

את צודקת לגמריאנונימי (פותח)

הרי הרצח הזה לא מגיע משום מקום, יש לאנשים היושבים בשלטון אחריות עליו. כשהשלטון מתנהג נכון דברים כאלה לא קורים.

אז פתאום מגיעים להם כל הח"כים הנכבדים ומנסים לגזור קופון על זה שהם הגיעו להספיד בלוויה. הלווו? זה קרה בגללכם! אם הייתם חזקים בעמדותיכם בזמן קבלת החלטות בממשלה היינו מצליחים למנוע דברים כאלה.

ממש הכרחתי את עצמי לא להתרגש ולקחת ללב את הדיבורים של (-לדוגמא) ריבלין. איך הוא יכול פתאום לבוא ולחבק אחרי שהוא זה שיכל למנוע את האסון? כל כך צבוע.

למנהלת הפורום ....גבריאל97

האמירה שלך בשם חופש הדיבור וכו'..... היא מוטעית ביסודה

ואני מקווה שלא "לקחת " אותה מפורומים אחרים ....

כל מי שיהודי שומר תורה ומצוות יודע שאין דבר כזה "חופש הדיבור" ( מי שלא מבין שילמד את ה"חפץ חיים" ...)

יש כ"כ הרב דברים שאסורים בדיבור המוזכרים בתורה ובכתובים בחז"ל הנוגעים לשמירת הלשון .

אדם לא יכול לומר להביע כל העולה ברוחו ובמאווי ליבו . וידוע מילה בסלע ומשתוק בתרי .

אך בעניין המחאה על ביזוי ת"ח הוא אחד העניינים הבודדים שאדם מחוייב לדבר ולמחות .

וגם אם תשמע רב גדול מדבר על רב אחר בצורה זו או אחרת זהו עניין שלאותו רב

ומי אנחנו שנכניס ראשנו במחלוקת . כל אדם צריך גם לדעת את מקומו .

בעיקרון המייל משקף כל מי שהוא בר דעת להבחין בין אמת לשקר .

ואם לא היה מכניס כותב המכתב את שמות הרבנים הראשיים שליט"א הייתי "חותם" על מכתב כזה

חבל שהוא עשה מעשה שנטל"פ ובמקום לתקן יצא שקלקל .

ול"עין הקורא " במקום להוסיף את התואר "רב " ....

חובה עליך היתה להשמיט את שמות הרבנים הראשיים שליט"א ואת הקשרם למכתב

חבל שלא השכלת לעשות זאת .... 

רבנים?!?! בדיוק הרב מצגר..אלירז

וכולם שמעו את הנאום שלו בלוויות, ואת מי שצעק לו שם תגובה.

בהקשר הזה [כך נראה לעניות הבנתי] נכתב המייל הנ"ל.

לכן הוזכר שם.

אני לא מבינה איפה הביזוי כאן?

זה שהוא לא יכל לענות אמן על דברי הרב לאו?

זה שעובדתית הרב מצגר דיבר על כך שרק ה' ינקום, ואנחנו נמשיך לשבת בשקט כשרוצחים אותנו?!

אין כאן ביזוי..

גם אני מוחה על פגיעה כבוד רבנים11223344
מחאה על כבוד ת"ח, אבל לגופו של עניין יש בזה משהואנונימי (פותח)

מצטרף לכל המוחים על כבוד ת"ח גם אם יש לנו קושיות גדולות עליהם.

לגופם של דברים - הייתי מפנה את השאלה לא לתוכנם של הדברים שנאמרו כמו לסגנונם. כל כך תיסכל אותי בלוייה לעמוד ולשמוע נאומים פוליטיים או מליצות. הרב רונצקי דיבר כ"כ לעניין. וגם הרב לאו.

לעומת זאת יתר הדיבורים (חוץ מהמשפחה כמובן) היו פשוט נאומים פוליטיים. שוב, בלי להתייחס לתוכן הדברים, ובוודאי שלא לדוברים (בוודאי שאיני מתכוון לשים את הרב מצגר שליט"א יחד עם הפוליטיקאים).

הלוייה הזו יכלה להיות מעמד נורא - בכי אמיתי של המוני עם ישראל על הכאב הנורא. ובכי זה לא סתם פריקת תסכול, בכי זה דבר מאד משמעותי ופנימי. לא עוד אנחה של ייאוש אלא שחרור של כל הכאב הזה ושכלול שלו. לא במליצות ובצורה רוחנית-גבוהה אלא במובן הכי פשוט, הכאילו-רגשי. במקום זה, נאלצנו לשמוע עוד נאום פוליטי.

זה קצת מזכיר לי את ההפגנות שהיו פעם [וב"ה שהתמעטו מאוד], שהיו אוספים אלפי יהודים, שפינו מזמנם למען עמ"י וארץ ישראל, ובמקום להפוך את המעמד למשהו גדול ומשמעותי, נותנים לפוליטיקאים לנאום. וכמובן שאף אחד לא מקשיב להם, וכולם עסוקים בלפגוש את החבר'ה.

הלימוד-זכות שהיה לי על זה בזמנו בהפגנות, הוא שנותנים לפוליטיקאים לנאום לא כדי שהציבור ישמע אלא כדי שהם ידברו: כי ככה פוליטיקאים עובדים, כשהם נואמים על משהו זה מחזק אותם בכיוון הזה...

ועדיין, כאן זו הלוייה ולא הפגנה - איזה צורך יש בנאומים האלה, במליצות האלה?!

לקחו מעמד כל-כך פנימי, כל-כך קדוש - וחיללו אותו עם מליצות נבובות ונאומים מפוצצים.

אני כתבתי את זהאנונימי (פותח)

האמת שאני כתבתי את זה לתפוצת מייל פנימית (ולכן לא ממש עבר עריכה) אבל אין לי שום בעיה שפורסם. עין הקורא הפנה את תשומת ליבי לפרסום ואני מרגיש צורך להגיב.

קצת התאכזבתי לראות שהתגובות פה הם על ביזוי כבוד ת"ח ולא ענייניות.

אינני צריך את התגובות ולא כתבתי את זה בשביל תגובות אלא בשביל לשתף את סביבתי הקרובה. אך השרשור הזה מראה לי עוד פעם את מה שאני חש המון זמן. יותר מידי דיונים שנעשים בסביבתי מתעלמים מגוף הטענה ומסתכמים ב"ממלכתי" "מורד במלכות" הוא קיצוני וכו'.

אחד מ"גדולי הציונות" (אינני זוכר מי זה בדיוק ולא רוצה לטעות) אמר פעם "רצינו לגדל דור של כופרים, גידלנו דור של בורים ועמי ארצות" המשפט בשינויים קוסמטיים הולך ומתאים לשיח הציבורי בציונות הדתית:

"רצינו לגדל דור של מאמינים, גידלנו דור בורים ועמי ארצות"

אני מבקש מחילה ממי שנפגע מביזוי ת"ח שלדעתו נעשה כאן ולאחר עריכת הפוסט על ידי הצדיקה, אשמח לדיון ענייני ואשתדל, למרות מיעוט הופעותיי בפורום, להשתתף גם.

פורים שמח.

אשריך עין הקורא שהבאת את הדברים.אוהלי

במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב.

נביאי שקר היו הרבה במהלך הדורות.מי שכיבד אותם חטא,לא מי שיצא נגדם.

בכל מקרה המייל עצוב באמיתות דבריו.

ומי אתה שתחליט מי זה נביא שקר??-משה ר-

ומי אמת?? אתה מוסמך למשהו אתה אולי רב??  נביא??? מלאך???? מדהים שקופצים כל מיני שטותניקים שלמדו בקושי דף גמרא בחיים שלהם וחושבים שיש להם זכות להביע דעה על רב כזה או אחר גם אם אתם לא מסכימים עם רב מסויים אין לאך אחד הזכות לבזות ת"ח...

ואתה שדרותי למדת כמה דפים?אלירז

הוא לא קבע שהוא נביא שקר או קביעות טיפשיות אחרות..

יש מטאפורות בעולם, דרכי התבטאות..

בחיי!!

הבנת הנקרא זה לא צד חזק כאן..

אלירז אני הבנתי טוב מאד מה הלך פה-משה ר-

ומה נאמר ואני מצטט שוב "במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב" ונביאי שקר היו הרבה במהלך הדורות הרמיזות האלו בטוח לא באו לכבד והם יוחסו לרבנים שבכתבה ועם כל הכבוד אבל לרמוז בדרך כזו או אחרת שהרב לאו או הרב מצגר הם נביאי שקר או לא יודע מה זה לבזות אותם.....

מה לעשות-אבל הוא צודקחשבשבת

רב שלא אומר תהלכה בצורה ברורה אלא מתחמק בכל מיני אמטלאות שבגללם נרצחים עוד כמה יהודים- וידוע שכל המציל נפש מישראל הציל עולם מלא וכן ההיפך ר"ל.

רב לא צריך להיות פוליטיקאי הוא צריך להביא את ההלכה כמו שהיא בלי התיפיפות ובלי כל מיני תירוצים- הלכה היא הלכה.

וישנה מצווה ברורה בתורה: "לא תעמוד על דם רעך" והקם להורגך השכם להורגו

קחו את זה לתשומת ליבכם- נכון שזה כואב להגיד אבל יש רבנים שמזגזגים כדי למצוא חן- וזה מה שכואב פה.

אתה יכול להירגע,אוהלי

לא למדתי אף דף גמרא בחיי. 

אם אין לנו דרך או מדד לקבוע מי רב אמת ומי רב שקר למה אתה לא מכבד רב קונסרבטיבי? או רפורמי? 

תחשוב רגע לפני שתענה.

הקב"ה לא נתן לנו שכל ועיניים כדי ללכת עיוורים אחרי אנשים חשובים כאלו ואחרים. 

נביא שקר הוא אחד שמבטל לצמיתות מצווה מהתורה- הרבה מאוד רבנים היום בשם "המוסר" "הגזענות" ו"הצדק" מבטלים מצוות מהתורה על דעת עצמם. מי הם שיעשו זאת??? מי שמם לשנות ולקלקל את תורת ה'???

אי אפשר לבטל הלכה ברורה בפילפולי גמרא. וקראתי "רב" נחשבה שעשה את זה. מי שמו?? מה זה אם לא נביאי שקר? מה אתה חושב, שנביאי השקר של דורות עברו היו אנשים קטנים וטיפשים? אם הם היו כאלה,אף אחד לא היה מקשיב להם,והם לא היו מהווים בעיה. מזהירים מפניהם דווקא בגלל שהם גדולים,חשובים ומשפיעים על העם. 

העם איתך אוהלי...חשבשבת

גם בזמן נביאי השקר הי כל מיני מתיפייפים למינהם

וגם היום

יש לציין שהמצב לא השתנה בהרבה בקטע הזה.

אנשים פשוט אוהבים חיים שקטים בלי בעיות- והאמת הזאת^^^  מהווה בעיה מבחינתם זה יגרום לחוסר שקט ושלווה .(לא משנה שעצם השקט הזה- גורמת להתנוונות ומוות איטי )

אם למחות על ביזוי תלמיד חכם-משה ר-

זאת התייפיפות מביחנתך אז אני שמח להיקרא מתייפיף וזאת זכות בשבילי

שו"ע יו"ד רמ"ג ושו"ת תורה לשמה רנ"ו-משה ר-

והמבזה ת"ח אין לו חלק לעוה"ב והוא בכלל "כי דבר ה' בזה" והרי הוא כאפיקורס. הש"ך כותב שהמבזה ת"ח נקרא אפיקורס וזה בכלל כפירה

ג"מ בשבת קי"ט: אמר ר' יהודה לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה ת"ח.

*אדם שמעשיו נתונים לשיפוט לטוב או למוטב אם הוא ירא שמים- חובה לדונו לכף זכות למרות ששיקול הדעת נוטה לחובה (שערי תשובה שער שלישי קי"ח- רי"ח) וציפורן שמיר לחיד"א עפ"י הגמ' ברכות י"ט  שאם ראה את רבו או כל תלמיד חכם ירא ה' או צדיק מפורסם במעשיו הטובים, שחטא בלילה אפילו נראה הדדבר בבירור אל יהרהר אחריו ביום מפני שודאי עשה תשובה...

לצערי בדורות האחרונים יש חוסר אמונה בת"ח וכל רב שאומר מה שהוא לא לרוחו של משהו ישר שוללים את תורתו   והופך למוקצה מחמת מיאוס ואנשים קטנים קטנים שאין להם חצי מושג בהלכה מרשים לעצמם לפתוח את הפה כלפי גדולים מהם ולצערי אני נתקל בזה לא בעיתון הארץ ולא בוואלה או ווינט אלא ב"בשבע" שזה אתר  דתי..  

נ.ב- הייתי רוצה ששפותח השרשור יראה את מה שכתוב לאיזה שהוא רב(כל רב) ויאמר פה את תגובתו....

שתהיה לכולנו שבת שלום ופורים שמח

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך