כבוד או בזיון?עין הקורא
עבר עריכה על ידי צדיקה אחותך בתאריך ט' אדר ב תשע"א 22:14

הנה מייל שקיבלתי מחבר שהיה בהלויה.

מה דעתכם?

"חוזר מהלוויה.
האמת שכמעט ולא החזקתי שם דקה.
מי מאתנו שאינו יכול לסבול מילים שאינן פוליטליקורקט מוזמן לדלג ולא לקרוא.

בזה אחר זה עלו נואמים, אלו לא היו מספידים. זה קרא בכה וזה צעק בכה.
"התשובה היא לבנות עוד שכונה" הרעימו בקולם הנואמים.
"במותם ציוו לנו את ההתיישבות"
ארץ, במטו מינך, אל תכסי דמם, תני לנו עוד קצת מכוס התרעלה.

בדרך לאוטו פוגש חבר,
"ברוך ה'!" , הוא אומר לי, "אומרים שיש פה 20,000 איש, מגיע להם הכבוד הזה"
אני מלמלמל משהו בשפה רפה חזרה. הרי זה בזיון המת לבא ולהגיד די! תתעוררו!
עד מתי נחכה לדם שיאשר לנו לבנות? צמאי דם אנחנו?
עד מתי נהפוך את הלוויות לספורט תחרותי ונסכם ב- כמה הגיעו?  יש פה גם כמה חרדים. מחמם את הלב לראות את הפוליטיקאים.

עומדים להם (הרב) מצגר, בוגי וריבלין כל אחד וקופת שרציו.
ההוא מחלק מחלק מתנות ניחומים למרצחי יאסיף, וההם יושבים שקטים בעוד נשלחים חיילים לירות על יהודים בעודם במיטתם.
די לצביעותכם,
אם אינכם מוכנים להודות בזכותנו על הארץ הזו, אם אינכם רוצים בה.
אם אתם בוגדים באחיכם, יורים בהם, נללחמים בכל דרך- אל תבואו לנחמנו.

מבולבל בימים אלו. חש כי מדינת ישראל איבדה את המנדט. היא אינה מיישבת את הארץ, היא מהווה אולי מקום בטוח אך רק לאזרחיה שמעבר לקו הירוק, ומנהיגיה שואפים לבנות מקום בטוח אליו ינהרו כל העמים.
"עושה שלום במרומיו" סיים הרב לאו את דבריו, "הוא יעשה שלום עלינו ועכ"י ואמרו אמן"
לא עניתי."

עד כאן המייל.

וד"ל.

לצערי קראתי את הודעתך ....גבריאל97

ועל כן אני חייב למחות  בך ובמי שהתיר לך להעלות את המייל הנ"ל ....

אני מוחה על ביזוי כבוד הרב הראשי הרה"ג הרב מצגר שליט"א

אתה חסר בושה אין בך כבוד לתורה ללומדיה ומלמדיה , אין בך יראת חכמים .

כיצד העלית את מה שכתב אותו אחד שבמקרה הטוב שוטה ובמקרה הרע רשע .

כדאי לך ולדומיך לשנן את המשנה באבות :

" וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים, וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלּא תִכָּוֶה,

שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ: ".

יפה שתיקה לחכמים קל וחומר ל....

לצערנו הרב בגלל אנשים כמוך חרב הבית " על שביזו ת"ח שבה " .

ולמנהלי הפורום אבקש להעלים את ההודעה שהעלה עין הקורא  .

שוב אני מוחה על כבוד חכמי ישראל והתורה ובפרט על כבודו של הרב הראשי הרה"ג מצגר שליט"א .

מצטרף לגבריאל-משה ר-
לא צריך להיות כויפר גדול כדי לומר...יהודיזההכי אחי

שהיום אין לנו הנהגה. לדעתי אפשר גם לכבד תלמיד חכם, וגם להעביר עליו ביקורת. אפילו ביקורת חריפה. אני אומר את זה כאחד שמאד מכבד תלמידי חכמים, ומשתדל לקיים את כל המצוות ברוח חז"ל. חלילה לא איזה כויפר.

אולי המכתב היה קצת בוטה, אולם כבר מקובלנו שבמקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב. ויש כאן הרבה חילול השם! כשיש כאלו תלמידי חכמים גדולים, שאינם יכולים לקחת את הנהגת הדור - זה חילול השם. כשלא יכולים כל הרבנים כאיש אחד להודיע שאין לציית לפקודה בלתי חוקית, ושיש לירות בערבי שמסכן את חיי, אפילו שיש לידו תינוק. כשרבנים לא אומרים דעת תורה, ומנסים להתחמק באמתלאות שונות מלהתייחס לסוגיה - זה חילול השם!

כשרב אומר ש"הוא לא מסכים עם הספר "תורת המלך", אבל... - זה חילול השם!. חכם יקר, את המחלוקות בדקויות ההלכתיות תשאיר לבית המדרש, כאן הויכוח אחר לגמרי - ציות לדבר ה', כמו שציווה עלינו בתורתו, או ציות למלכות (הקדושה \ הטמאה \ החצי קדושה \ החצי טמאה \ המועמדת ליסוד כיסא ה' בעולם, או איך שתקראו לה), שכרגע היא עושה מעשי רשע, המנוגדים לתורה ומביאים לשפיכות דמים.

על זה המלחמה היום, ולמלחמה הזו אנחנו צריכים תלמידי חכמים שהם גם מנהיגים!.

שכחתי להדגיש, בהקשר למכתב הנ"ליהודיזההכי אחי

המצופה היה מרבנים לדבר לא רק על הצורך בבניה, אלא על הצורך במלחמת מצווה להשבת ההרתעה, על מחדלי ראשי המדינה ועל חילול השם הנורא שאירע ברצח הנתעב הזה. בנוסף, כמובן, לכאב הפרטי והלאומי, של אבדן יהודים יקרים כאלו, במיתה כזו משונה.

[תגובה רשמית של מנהלת הפורום]מאמע צאדיקה

בשם חופש הדיבור והבעת כל מה שלא פוליטיקלי קורקט-

החלטתי להשאיר את הדיון המעניין העמוק והחשוב- על כנו

העריכה היחידה- היא הקפדה על נוהל הפורום- כל אדם- בתואר הראוי לו (הרב)

זה בוודאי נכון, ללא ספק. מי שמבקר תלמיד חכם, חייביהודיזההכי אחי

לדעת לכבד אותו כראוי.

וברור גם שביקרת אינה יכולה להיות על הלכה, כי בהנחה שמדובר באמת בתלמיד חכם שבקיא בהלכה על בוריה, ושימש תלמידי חכמים (אחרת - הוא סתם דרשן, ולא ראוי לתואר רב), מי אנחנו שנחלוק עליו?!

אבל בדברים אחרים - גם תלמיד חכם יכול לטעות. כמו שת"ח לא בהכרח מבין באינסטלציה, ברפואה או בביטחון, כך הוא גם לא חייב להבין בהנהגה. ואכן, מאד חסרים לנו כאלה.

אגב, בהקשר אחר, זאת הסיבה שאני חושב שמי שמתייעץ עם רב בדברים שקשורים לזוגיות - טועה. יש רבנים שמבינים בזה, לא פחות מכאלה שאינם רבנים ומבינים בזה. ההבדל היחיד הוא שרב שמבין בהדרכה זוגית, יודע לתת אותה באופן שיהיה תואם את ערכי היהדות. אבל גם מי שלא רב יכול לעשות את זה, אם הוא יתייעץ עם רבו, או ילמד מספרים. התרבות של להתייעץ עם רב על כל דבר, לעניות דעתי, מביאה להרבה טעויות ולחילול ה'. להזכירכם - גם תמיכתה של ממשלת ישראל בהסכם אוסלו, בא כתוצאה מעצתו של הרה"ג הרב עובדיה יוסף שליט"א, שאפילו עפר איני תחת כפות רגליו. בלי הלצה. אבל עם כל הכבוד וההערצה - מתרבות הייעוץ הזו יצאו אסונות.

אולי המקור לזה הוא במנהגי החסידים ותלמידי המקובלים. יכול להיות שיש צדיק עם רוח הקודש, כמו הבעל-שם-טוב הקדוש, האר"י, הבבא-סאלי, הגר"א ועוד... אבל אני בספק גדול אם יש כאלו בדורנו. וגם אז - יכול להיות שחלק מדבריו לא נאמרו ברוח הקודש. כבר מצאנו נביאים שסרה מהם רוח ה'.

[תגובה רשמית של פותח השרשור]עין הקורא

מכיון שהענין הזה עורר כ"כ הרבה מהומה.

אני מקפיד לכתוב רב על כל אדם הנושא בתואר הזה

בין אם הוא ראוי לו לדעתי ובין אם לא.

במקרה הזה, פשוט עשיתי העתק הדבק מהמייל של החבר.

התלבטתי קצת אם לערוך את דבריו,

ולבסוף החלטתי לא לגעת, ולו רק כדי לא לפגוע בכאב שעלה ממנו.

אני עדיין חושב שאפשר לדון על התנהגותם של רבנים בסיטואציות דומות

אצל יהודים ואצל ערבים להבדיל.

מסכימה עם האדם שכתב.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

כשאדם לא עושה, לא מתנגד כנראה שהוא מסכים עם מה שקורה.

אם הם אינם מוכנים להודות על הזכות בארץ,

אם הם אינם רוצים בה,

אין להם שום זכות לבוא לנחם.

יש כאן אפילו מן 'סתירה' שכזו.

בוא נגיד שאפשר להניח שאם הם היו עושים, אם הם היו מודים בזכות על הארץ 

ופועלים לטובתה ובטחונה,

אולי הם אפילו לא היו 'זוכים' וצריכים לבוא לנחם..

עין הקורא - אחלה מייל קיבלת!!אבא!

אשריך שאתה מכותב של אנשים שכאלה.רחלקה
הייתי כותבת חריף ממנו.. שכוייח!!אלירז
נורא!!!!!np

כל כך הרבה אנשים מסכימים עם ביזוי תלמידי חכמים?

תגידו,התחרפנתם לגמרי...?.מרים*

אנחנו יהודים?דתיים?איפה הכבוד לת"ח? גם אם אתה לא מסכים איתו...אין גבולות..נכון שכועסים ועצובים ובוכים ומתעצבנים...אבל יש גבול ..!!אנא תחזרו בכם..עם כל הכבוד לדעתניים שפה..אם לא נכבד את הת"ח נמשיך לבזות את עצמינו...חילול ה' נוראי..

^^^^^^^^^^מצטרפתחשבשבת
^^^^^^^^^^מצטרפת לאלירז .ח"ח לעין הקוראחשבשבת
יש בזה הרבה מין הצדקאלעד
ביחוד לאור ה"צ'ופרים" שחילקו לנו הפוליטיקאים חלקי-השפתיים. אז ביבי אישר 500 יחידות בניה ב"תמורה" לרצח והשר ישי הכריז על 1000 דירות על כל הרוג. אתם מבינים? זה המחיר. זה השווי של גופת יהודי וזו השיטה לרצות אותנו. שנשתוק.
תמימים כל מי שמאמין לחירטוטי הבנייה של הפוליטיקאיםאלירז

רק אתמול!!!

בשעה 19:50- פשטו כוחות יס"מ גדולים על מצפה אביחי [גבעה 18 ליד החרסינה-קריית 4]

סתם כדי לעשות שרירים, ללא שום מטרה.

תחקרו את התושבים ועכבו 3 חבר'ה שלא הסכימו להזדהות!!

מישהו פה חושב באמת ששחיטה של תינוקות יהודים הזיזה משהו בלב לברק? לביבי? לבוגי?

השינוי לא מתחולל!!

ההתנכלויות כלפי אוהבי א"י נמשכות!

וכל מי שחושב שליושבים למעלה יש צל של לב יהודי- חי בסרט!

ואנחנו צריכים לצאת ולפעול!!

לא רק לצעוק!

טיפשי מצידם.אבא!

הם לא מבינים שזה זמן רגיש להתנכל למתישבים.

אין להם יועץ לענייני טקט בממשלה!!

הם לא צריכים.. אנחנו מעבירים את זה בשקט..אלירז

אנחנו המפגרים!

נשארים פראיירים במקום להבעיר פה את המדינה..

להבעיר צמיגים בצומת - מומלץ בחום!!אבא!

כמו שאומר הרב יהושע..

הגיהנום - מומלץ בחום..

אתה רוצה לפגוש את הגיהנום מהר חמוד?אלירז

שד...

אם אתה לא רוצה להיראות ככה: מת

- סייג לחכמה שתיקה!

אם יש או אין להם לב ורגשאלעד
זו סוגיה מעניינת, ששוה להתעמק בה פעם..
תזכירי לי?
|מזכירה לך עכשיו| לך על זה!!מאמע צאדיקה
אלעד, אנטומיה?ברוךש
מה אנטומיה?? דיסקציה!אנונימי (פותח)אחרונה
בסה"כ המייל הזה נכוןפונצ'י

אני לא חושבת שהנושא של בזיון ת"ח קשור לפה, ומי שמגיב רק בנושא הזה- פשוט מתחמק מהתוכן העיקרי.

אחרי כל רצח "מהסוג המזעזע יותר" (כאילו שיש רצח לא מזעזע) יש את ההספדים-נאומים האלו, שפשוט מביישים.

אפשר לדבר על הדבר למענו האנשים האלו חיו, ושלא ברצונם גם מתו, אם אתה חולק איתם את אותה מטרה ומאמין בה.

אפשר לדבר על חזון- אם הוא פועם בתוכך באמת ומעולם לא הפנת לו עורף.

ואפשר לדבר על תשובה ציונית הולמת- אחרי שדאגת לכך שדבר כזה לא יקרה שוב. שלא יבואו הפולשים הערבים ויפגעו ביהודים עוד.

אבל מי שלא עושה, מי שלא מאמין, מי שלא יוצר את החזון- שלא ידבר, ובטח שלא בלוויה.

אני לא יודעת מה איתכם, אבל אם זו היתה הלוויה שלי (ח"ו) - לא הייתי מעוניינת בהספדים שכאלו מפי אנשים שכאלו.

סליחה אם פגעתי ברגשותיו של מישהו, אבל אשמח לקבל תגובות ענייניות.

את צודקת לגמריאנונימי (פותח)

הרי הרצח הזה לא מגיע משום מקום, יש לאנשים היושבים בשלטון אחריות עליו. כשהשלטון מתנהג נכון דברים כאלה לא קורים.

אז פתאום מגיעים להם כל הח"כים הנכבדים ומנסים לגזור קופון על זה שהם הגיעו להספיד בלוויה. הלווו? זה קרה בגללכם! אם הייתם חזקים בעמדותיכם בזמן קבלת החלטות בממשלה היינו מצליחים למנוע דברים כאלה.

ממש הכרחתי את עצמי לא להתרגש ולקחת ללב את הדיבורים של (-לדוגמא) ריבלין. איך הוא יכול פתאום לבוא ולחבק אחרי שהוא זה שיכל למנוע את האסון? כל כך צבוע.

למנהלת הפורום ....גבריאל97

האמירה שלך בשם חופש הדיבור וכו'..... היא מוטעית ביסודה

ואני מקווה שלא "לקחת " אותה מפורומים אחרים ....

כל מי שיהודי שומר תורה ומצוות יודע שאין דבר כזה "חופש הדיבור" ( מי שלא מבין שילמד את ה"חפץ חיים" ...)

יש כ"כ הרב דברים שאסורים בדיבור המוזכרים בתורה ובכתובים בחז"ל הנוגעים לשמירת הלשון .

אדם לא יכול לומר להביע כל העולה ברוחו ובמאווי ליבו . וידוע מילה בסלע ומשתוק בתרי .

אך בעניין המחאה על ביזוי ת"ח הוא אחד העניינים הבודדים שאדם מחוייב לדבר ולמחות .

וגם אם תשמע רב גדול מדבר על רב אחר בצורה זו או אחרת זהו עניין שלאותו רב

ומי אנחנו שנכניס ראשנו במחלוקת . כל אדם צריך גם לדעת את מקומו .

בעיקרון המייל משקף כל מי שהוא בר דעת להבחין בין אמת לשקר .

ואם לא היה מכניס כותב המכתב את שמות הרבנים הראשיים שליט"א הייתי "חותם" על מכתב כזה

חבל שהוא עשה מעשה שנטל"פ ובמקום לתקן יצא שקלקל .

ול"עין הקורא " במקום להוסיף את התואר "רב " ....

חובה עליך היתה להשמיט את שמות הרבנים הראשיים שליט"א ואת הקשרם למכתב

חבל שלא השכלת לעשות זאת .... 

רבנים?!?! בדיוק הרב מצגר..אלירז

וכולם שמעו את הנאום שלו בלוויות, ואת מי שצעק לו שם תגובה.

בהקשר הזה [כך נראה לעניות הבנתי] נכתב המייל הנ"ל.

לכן הוזכר שם.

אני לא מבינה איפה הביזוי כאן?

זה שהוא לא יכל לענות אמן על דברי הרב לאו?

זה שעובדתית הרב מצגר דיבר על כך שרק ה' ינקום, ואנחנו נמשיך לשבת בשקט כשרוצחים אותנו?!

אין כאן ביזוי..

גם אני מוחה על פגיעה כבוד רבנים11223344
מחאה על כבוד ת"ח, אבל לגופו של עניין יש בזה משהואנונימי (פותח)

מצטרף לכל המוחים על כבוד ת"ח גם אם יש לנו קושיות גדולות עליהם.

לגופם של דברים - הייתי מפנה את השאלה לא לתוכנם של הדברים שנאמרו כמו לסגנונם. כל כך תיסכל אותי בלוייה לעמוד ולשמוע נאומים פוליטיים או מליצות. הרב רונצקי דיבר כ"כ לעניין. וגם הרב לאו.

לעומת זאת יתר הדיבורים (חוץ מהמשפחה כמובן) היו פשוט נאומים פוליטיים. שוב, בלי להתייחס לתוכן הדברים, ובוודאי שלא לדוברים (בוודאי שאיני מתכוון לשים את הרב מצגר שליט"א יחד עם הפוליטיקאים).

הלוייה הזו יכלה להיות מעמד נורא - בכי אמיתי של המוני עם ישראל על הכאב הנורא. ובכי זה לא סתם פריקת תסכול, בכי זה דבר מאד משמעותי ופנימי. לא עוד אנחה של ייאוש אלא שחרור של כל הכאב הזה ושכלול שלו. לא במליצות ובצורה רוחנית-גבוהה אלא במובן הכי פשוט, הכאילו-רגשי. במקום זה, נאלצנו לשמוע עוד נאום פוליטי.

זה קצת מזכיר לי את ההפגנות שהיו פעם [וב"ה שהתמעטו מאוד], שהיו אוספים אלפי יהודים, שפינו מזמנם למען עמ"י וארץ ישראל, ובמקום להפוך את המעמד למשהו גדול ומשמעותי, נותנים לפוליטיקאים לנאום. וכמובן שאף אחד לא מקשיב להם, וכולם עסוקים בלפגוש את החבר'ה.

הלימוד-זכות שהיה לי על זה בזמנו בהפגנות, הוא שנותנים לפוליטיקאים לנאום לא כדי שהציבור ישמע אלא כדי שהם ידברו: כי ככה פוליטיקאים עובדים, כשהם נואמים על משהו זה מחזק אותם בכיוון הזה...

ועדיין, כאן זו הלוייה ולא הפגנה - איזה צורך יש בנאומים האלה, במליצות האלה?!

לקחו מעמד כל-כך פנימי, כל-כך קדוש - וחיללו אותו עם מליצות נבובות ונאומים מפוצצים.

אני כתבתי את זהאנונימי (פותח)

האמת שאני כתבתי את זה לתפוצת מייל פנימית (ולכן לא ממש עבר עריכה) אבל אין לי שום בעיה שפורסם. עין הקורא הפנה את תשומת ליבי לפרסום ואני מרגיש צורך להגיב.

קצת התאכזבתי לראות שהתגובות פה הם על ביזוי כבוד ת"ח ולא ענייניות.

אינני צריך את התגובות ולא כתבתי את זה בשביל תגובות אלא בשביל לשתף את סביבתי הקרובה. אך השרשור הזה מראה לי עוד פעם את מה שאני חש המון זמן. יותר מידי דיונים שנעשים בסביבתי מתעלמים מגוף הטענה ומסתכמים ב"ממלכתי" "מורד במלכות" הוא קיצוני וכו'.

אחד מ"גדולי הציונות" (אינני זוכר מי זה בדיוק ולא רוצה לטעות) אמר פעם "רצינו לגדל דור של כופרים, גידלנו דור של בורים ועמי ארצות" המשפט בשינויים קוסמטיים הולך ומתאים לשיח הציבורי בציונות הדתית:

"רצינו לגדל דור של מאמינים, גידלנו דור בורים ועמי ארצות"

אני מבקש מחילה ממי שנפגע מביזוי ת"ח שלדעתו נעשה כאן ולאחר עריכת הפוסט על ידי הצדיקה, אשמח לדיון ענייני ואשתדל, למרות מיעוט הופעותיי בפורום, להשתתף גם.

פורים שמח.

אשריך עין הקורא שהבאת את הדברים.אוהלי

במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב.

נביאי שקר היו הרבה במהלך הדורות.מי שכיבד אותם חטא,לא מי שיצא נגדם.

בכל מקרה המייל עצוב באמיתות דבריו.

ומי אתה שתחליט מי זה נביא שקר??-משה ר-

ומי אמת?? אתה מוסמך למשהו אתה אולי רב??  נביא??? מלאך???? מדהים שקופצים כל מיני שטותניקים שלמדו בקושי דף גמרא בחיים שלהם וחושבים שיש להם זכות להביע דעה על רב כזה או אחר גם אם אתם לא מסכימים עם רב מסויים אין לאך אחד הזכות לבזות ת"ח...

ואתה שדרותי למדת כמה דפים?אלירז

הוא לא קבע שהוא נביא שקר או קביעות טיפשיות אחרות..

יש מטאפורות בעולם, דרכי התבטאות..

בחיי!!

הבנת הנקרא זה לא צד חזק כאן..

אלירז אני הבנתי טוב מאד מה הלך פה-משה ר-

ומה נאמר ואני מצטט שוב "במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב" ונביאי שקר היו הרבה במהלך הדורות הרמיזות האלו בטוח לא באו לכבד והם יוחסו לרבנים שבכתבה ועם כל הכבוד אבל לרמוז בדרך כזו או אחרת שהרב לאו או הרב מצגר הם נביאי שקר או לא יודע מה זה לבזות אותם.....

מה לעשות-אבל הוא צודקחשבשבת

רב שלא אומר תהלכה בצורה ברורה אלא מתחמק בכל מיני אמטלאות שבגללם נרצחים עוד כמה יהודים- וידוע שכל המציל נפש מישראל הציל עולם מלא וכן ההיפך ר"ל.

רב לא צריך להיות פוליטיקאי הוא צריך להביא את ההלכה כמו שהיא בלי התיפיפות ובלי כל מיני תירוצים- הלכה היא הלכה.

וישנה מצווה ברורה בתורה: "לא תעמוד על דם רעך" והקם להורגך השכם להורגו

קחו את זה לתשומת ליבכם- נכון שזה כואב להגיד אבל יש רבנים שמזגזגים כדי למצוא חן- וזה מה שכואב פה.

אתה יכול להירגע,אוהלי

לא למדתי אף דף גמרא בחיי. 

אם אין לנו דרך או מדד לקבוע מי רב אמת ומי רב שקר למה אתה לא מכבד רב קונסרבטיבי? או רפורמי? 

תחשוב רגע לפני שתענה.

הקב"ה לא נתן לנו שכל ועיניים כדי ללכת עיוורים אחרי אנשים חשובים כאלו ואחרים. 

נביא שקר הוא אחד שמבטל לצמיתות מצווה מהתורה- הרבה מאוד רבנים היום בשם "המוסר" "הגזענות" ו"הצדק" מבטלים מצוות מהתורה על דעת עצמם. מי הם שיעשו זאת??? מי שמם לשנות ולקלקל את תורת ה'???

אי אפשר לבטל הלכה ברורה בפילפולי גמרא. וקראתי "רב" נחשבה שעשה את זה. מי שמו?? מה זה אם לא נביאי שקר? מה אתה חושב, שנביאי השקר של דורות עברו היו אנשים קטנים וטיפשים? אם הם היו כאלה,אף אחד לא היה מקשיב להם,והם לא היו מהווים בעיה. מזהירים מפניהם דווקא בגלל שהם גדולים,חשובים ומשפיעים על העם. 

העם איתך אוהלי...חשבשבת

גם בזמן נביאי השקר הי כל מיני מתיפייפים למינהם

וגם היום

יש לציין שהמצב לא השתנה בהרבה בקטע הזה.

אנשים פשוט אוהבים חיים שקטים בלי בעיות- והאמת הזאת^^^  מהווה בעיה מבחינתם זה יגרום לחוסר שקט ושלווה .(לא משנה שעצם השקט הזה- גורמת להתנוונות ומוות איטי )

אם למחות על ביזוי תלמיד חכם-משה ר-

זאת התייפיפות מביחנתך אז אני שמח להיקרא מתייפיף וזאת זכות בשבילי

שו"ע יו"ד רמ"ג ושו"ת תורה לשמה רנ"ו-משה ר-

והמבזה ת"ח אין לו חלק לעוה"ב והוא בכלל "כי דבר ה' בזה" והרי הוא כאפיקורס. הש"ך כותב שהמבזה ת"ח נקרא אפיקורס וזה בכלל כפירה

ג"מ בשבת קי"ט: אמר ר' יהודה לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה ת"ח.

*אדם שמעשיו נתונים לשיפוט לטוב או למוטב אם הוא ירא שמים- חובה לדונו לכף זכות למרות ששיקול הדעת נוטה לחובה (שערי תשובה שער שלישי קי"ח- רי"ח) וציפורן שמיר לחיד"א עפ"י הגמ' ברכות י"ט  שאם ראה את רבו או כל תלמיד חכם ירא ה' או צדיק מפורסם במעשיו הטובים, שחטא בלילה אפילו נראה הדדבר בבירור אל יהרהר אחריו ביום מפני שודאי עשה תשובה...

לצערי בדורות האחרונים יש חוסר אמונה בת"ח וכל רב שאומר מה שהוא לא לרוחו של משהו ישר שוללים את תורתו   והופך למוקצה מחמת מיאוס ואנשים קטנים קטנים שאין להם חצי מושג בהלכה מרשים לעצמם לפתוח את הפה כלפי גדולים מהם ולצערי אני נתקל בזה לא בעיתון הארץ ולא בוואלה או ווינט אלא ב"בשבע" שזה אתר  דתי..  

נ.ב- הייתי רוצה ששפותח השרשור יראה את מה שכתוב לאיזה שהוא רב(כל רב) ויאמר פה את תגובתו....

שתהיה לכולנו שבת שלום ופורים שמח

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך