מסקנה מהפיגוע>>מרב.

צריך לנקום. אי-אפשר לשבת בחיבוק ידיים ולהגיד- זה מה שה' רצה.

נכון, זה באמת מה שה' רצה, אבל ה' לא רוצה שנובל כצאן לטבח, ונתחיל למרוד.

על כל תינוק שנרצח- להקים עוד 10 משפחות.

על כל משפחה שנגדעה/נרצחה/נשברה/תקראו-לזה-איך-שאתם-רוצים- להקיםע וד 20 ישובים.

על כל ישוב שנחרב [גם במובן המטאפורי- ש"נחרב עליו עולמו"]- לחזק את האחדות בעמ"י- כי כולנו אחים וכולנו ערבים זה בזה.

אז- נכון. אני לא יכולה עכשיו להקים משפחה, כי אני קטנה. ו- נכון. אני לא יכולה לבנות ישוב, כי אני, מודה ומתוודה, מפחדת מהערבים שמסביב, ואינלי שום גיבוי מאחורי.

אבל- אני יכולה לפעול לאחדות ישראל!!!

וכל אחד מסוגל לעשות את זה- להרבות באהבת חינם, בחיזוק הקשרים עם האחים שלא בדיוק חושבים כמוני.

הנה, רק ביום ראשון הלכנו מלאא בנות ועשינו מסיבת פורים לחיילות המתוקות שבבסיס לידנו.

וזה ה-כ-י רצונו של ה'- שנהיה עם מאוחד, בלי פילוגים ובלי מחלוקות- ולכן צריך לשבור את הקרח בין החילוניים-מסורתיים-דתיים לאומיים- חרדים.

אז יאללה- לעבודה!

קדימה!!!

אני איתך!! (לשם שינוי )אביב

אבל - המילה "לנקום" צרמה לי.

ישלי הרגשה שהתכוונת יותר למשהו כמו "להשיב אחת אפיים" (חושף שיניים), או להתחדש ולהתחזק.

לא נקמה אנו מבקשים.

(את זה חיילינו יעשו ועושים).

לא.מרב.

אנחנו גם צריכים לנקום.

"להשיב אחת אפיים" זה בדיוק נקמה.

הם עשו- אנחנו נחזיר להם בטורבו.

אני לא חושבת שנקמה זה דווקא ללכת ולהרוג.

נקמה זה כל דבר שהם רצו לעשות משו והצליחו- אנחנו נחזיר להם על זה, ולא משנה אם זה באלימות פיזית או מילולית, או שזה פשוט במעשים.

כל דבר שמחזיר להם- נקרא נקמה.

ויקיפדיה: נקמה היא מעשה תגמול כנגד אדם או קבוצה של אנשים, כתגובה למעשה עוולה, או למעשה כלשהו הנתפס ככזה. על אף שהיבטים רבים של נקמה מציגים רעיונות של צדק, בדרך כלל יש לה מטרות פוגעניות ומזיקות, ולא בהכרח הולמות וראויות. בזמן שהצדק גורר פעולות הנתמכות על ידי מערכת אתית וחוקית, הנקמה מתבצעת, בדרך כלל, על ידי יחידים או קבוצות הפועלים מחוץ למסגרת החוק. מטרת הנקמה היא לכפות על מושאה סבל הדומה לזה שגרם מלכתחילה ולעתים להרתיע מעשיית עוול. 

אז מה שאני רוצה זה מעשה תגמול כנגד הערבים, כתגובה למעשה עוולה שנעשה לנו, כיהודים שישובים בא"י.

אני לא באה לפגוע בהם פיזית, כי אז הם יחזירו לי גם כן.

אבל אם אני אתחתן, אלד, אתיישב, אחזק את העם- זה בהחלט ינקום את נקמת הרצוחים.

זה כמו שאחרי השואה- כולם רצו להקים מחדש משפחות, והיום סבא רבא שלי אומר עלי שאני הנקמה שלו בנאצים. למה? כי הנאצים רצו שהיהודים ייכחדו, וזה לא הלך להם.

ככה אני רוצה שיקרה גם פה- שאני אהיה הנקמה של מש' פוגל ושל כל מי שנרצח פה בארץ על קידוש ה'. אני, בתור ממשיכת העם, זאת שנשארה חיה, שלמה, בריאה- רק אני [ושכל אחד יקח את זה לעצמו..]- יכולה להמשיך אותם ולקיים את ה"צוואה" שהם השאירו. [גם אם הם לא אמרו אותה- זה בדיוק מה שהם היו רוצים שנעשה. נמשיך אותם!!! ואני אומרת את זה בלי להכיר אותם]

...רבקה...

אני לא בטוחה שהמילה לנקום מתאימה כ"כ...

אבל בכל מקרה אני מסכימה אתך.

בואו נתחזק באהבת ישראל! גם לאלה שחושבים אחרת מאיתנו!!!

למישהו יש רעיונות?!!אחת העם...
המשך..(קפץאחת העם...

יש למישהו רעיונות איך מתחזקים באהבת ישראל?!

(אני לא מתכוונת רק לללכת לחור בצפון (מאיזור ירושלים)ולהפיץ שם את אור הלא יודעת מה, אבל כן משהו שאני יכולה לעשות בשבט\בכיתה וכו'...)

אני התחלתי מהכיתה שלי ומהחברות...רבקה...

לשים לב יותר לחברות שלך, לראות מי ציכה עזרה, למי אין מצברוח או אפילו למי צריך לפרגן...

בקיצור לדאוג שחבות שלך יחייכו...

אחת העם>>מרב.

קודם כל: להרבות באהבת חינם. אם יש מישי בכיתה/בשבט שלא בדיוק חברים שלה כי היא חננה/דוסית מידי/עם נזלת-

אז מה?? היא אחות שלך, גם אם זה לפעמים לא נעים לחשוב ככה..

ותתפלאי לגלות שדווקא הן- הבנות המוזרות- הן הבנות הכי מגניבות שיש, ופשוט כייף להיות איתן.

וזה כבר יעשה את שלו..

חוצמזה שחשוב גם במשפחה-  סתם לאהוב את אחים שלך [למרות שזה לא סתם. אין סיבה לשנוא...], "סתם" לעזור להורים..

אהבת ישראל באמת, כמו שאת אומרת, מתחיל מהקרובים אלייך, ורק אח"כ- עם כל הכוחות שיש לך- לצאת החוצה ולאהוב את כל המסביב.

חוצמזה- אהבת ישראל זה לא רק "לצאת לאיזה חור בצפון ולהפיץ שם את האור הורוד".

אהבת ישראל זה כל דבר קטן שהוא לא "שנאת ישראל", אלא רק גורם לחייך מסביב.

זה לעזור למישי לסחוב דברים מהחנות.
זה לשמח ילד חולה.
זה לדבר עם איש זקן.
זה ה-כ-ל!!!

כל דבר שמשמח מישו אחר, ונותן לך הרגשה של סיפוק-

זה אהבת ישראל!!!

אני מסכימה איתך, אבל...אוסנת

הערבים רוצים לפגוע בעם ישראל, ולכן עם ישראל הוא זה שצריך לנקום.

לא אלונה מנתניה ולא ירחמיאל מיצהר הם שצריכים לעשות מעשה - אלא מדינת ישראל, שהיא הביטוי המדיני של עם ישראל.

אבל א"א לשבת ולחכות שממשלה תגיב,מרב.

כי זה ייקח יותר מידי זמן, אם בכלל.

צריך שכווולם עכשיו יקומו ויעשו.

א"א לסמוך על הממשלה שלנו..

ס-ב-ל-נ-ו-תאוסנת

דברים אמיתיים ומשמעותיים לוקחים זמן.

ב"זבנג וגמרנו" אולי רואים תוצאה לטווח הקצר, אבל רק בתהליכי עומק אפשר לשנות מציאות...

מה זה יעזור אם עכשיו כמה יחידים ירביצו לערבים?

אם עם ישראל לא יעמוד מאחוריך - אין לזה שום משמעות לטווח הארוך, וגם אין לזה שום טעם.

כדי להשאיר את הארץ הזאת אצלנו, כדי לבנות את בית המקדש - אנחנו צריכים את כ------ל העם.

ובשביל זה צריך סבלנות.

לפעול לאחדות ישראל זה אחלה!

מדינת ישראל היא הגוף המייצג של עמ"י?!שמי תכלת2

בפועל, זה באמת נכון.

אומות העולם והרבה יהודים רואים במדינת ישראל נציגה של עמ"י.

אבל זה לא באמת נכון. זה שהשם של המדינה הוא "ישראל" לא הופך אותה לייצג את עמ"י. 

עובדה שמדינה יש המון אזרחים ערביים. 

בנוסף מדינת ישראל מנסה להכחיש כל קשר ליהדות שלה (הגירוש, מצעדי הגאוה למינהם, הצגת ישראל בעולם כמקום בילוי וכו')

אסור שאנחנו נאמץ את ההגדרות האלו שמדינת ישראל היא מיצגת את עמ"י.

אני מזה נגד "תג מחיר"...אני שמח סתם!

חושב שצריך לנקום בהחלט בהחלט, אבל אני נגד תג מחיר רק בגלל הסיבה הפשוטה שאתה לא יכול לבוא לסתם ערבי וו-לפגוע ברכוש שלו, לפוצץ אותו מכות...

וגם זה ש5 -10 פנאטים עושים משו קטן לא באמת עוזר, זה רק מגביר ת'שנאה ביננו, וגורם לעוד מקרים מצערים, אז אם אתם כבר מארגנים משו תארגנו משו גדול, משמעותי ומתוכנן...

בכל אופן, ברור שעדיף שהצבא יעשה נקמה, ויחשבו על דרך להפסיק ת'פיגועים המזעזעים האלה. 

מקווה שהבנתם!מבולבל

ושנזקה ל"ונקם ישיב לצריו"...עצבניעצבניעצבניעצבניעצבני(שחכתי איך הולך הפסוק האידיאלי השני)

קישור להתוועדות של הרב שפירא על ערבות ההדית(תגמחירדי"מ

הקישור להתוועדות
שמי תכלת >>>אוסנת

המדינה שלנו מוגדרת כמדינה יהודית.

מכיון שהמציאות מורכבת, היא עוד לא מדינת הלכה, אבל בהחלט יש לה זיקה לדת ומכבדים בה את היהדות.

מעבר לכך, ישנו חוק השבות - כל יהודי בכל מקום בעולם יכול לקבל אזרחות ישראלית. אף גוי לא יכול לקבל אזרחות!! (מלבד פליטי 48' וקרובי יהודים).

תזהרי לא להגרר להקצנות של התשקורת (כן, גם ערוץ 7 לא מדייקים).

לומר שמדינת ישראל מנסה להכחיש כל קשר ליהדות - זה עיוות המציאות, פרובוקציה ובטטה.

מדינת ישראל היא הגוף המדיני של עם ישראל.

חושף שינייםחושף שינייםחושף שינייםחושף שינייםחושף שיניים

|מוצאת כאן את המקום להצדיע לרבנית המהוללה! בהרבה אהבה...|

חוק השבותחרותיקאחרונה

חל גם על השומרונים, שהם לא ממש יהודים, ועל עוד כמה וכמה אחרים...

(במאמר מוסגר)

רוג'ר כל הכבוד!!אנונימי (פותח)

אני חושבת שהמדינה שלנו צריכה להתחיל לפעול ולעזור ליישוב הארץ, במקום להרוס את הארץ שלנו וולחשוב כל הזמן מה הגויים יגידו!! ובמקביל אנחנו שלא יכולים להשפיע על הממשלה צריכים להתחיל להתקרב לאנשים ששונים ממנו(חרדים חילונים וכ'ו..)

הבעיה היא איך אני עושה את זה??

מה שבטוח שפוגל היו רוצים שנתחיל לקרב אלינו את עמ"י במקום להפציץ איזה כמה ערבים כי הם משפחה שפעלה המון לקירוב לבבות לתורה ולמצוות..

משו-שושו

חוץ מעמ"י וטווח ארוך וכו' וכו'

(אני לא לועגת זה נכון בהחלט!)

צריך גם לעשות קצת בלאגנים אולי בעיקרון זה פחות עוזר אבל זמן תגובה זה מאווווווווווווד משנה ולא יכול להיות שיעשו כזה דבר נורא ולא נקים מיד קול זעקה ואני מדגישה מיד .

זו דעתי אם אתם לא מסכימים אשמח לתגובות..

תודה!

העולם המערבי הפך את הנקמה למעשה שפל,לוחמת תמורות

בס"ד!

לפעמים הנקמה היא באמת ביטוי של צדק.

צריך לדעת איך, מתי ובעיקר במי.

זה בעיה בגישה, בעיה גדולה -צעיר רענן

תגידי לי המפשט הזה לא צורם באוזן? - הם רוצחים אנחנו בונים? מה לעזאזל, הם רוצחים ואנחנו בונים!!! זה תגובה????????? המענה לרצח לבנות איפה ההיגיון איפה השכל אף מדינה חכמה בעולם [אפילו אמריקה] לא היית עןשה דבר כזה,

בלי קשר ליבנות,

בלי קשר לקרב!!

מה עושים כנגד הרצח, - מה דין רוצח בתורה? - > רוצחים אותו בחזרה! למה המדינה הזאת לא כך??? למהה????

סתם כך אם לא היה רצח לא בונים?לא מקרבים? מה קרא פתאום לביבי? יש רצח - טוב כדי שהם לא יהיו עצובים ניתן להם עוד 400 בתים, מה נראה לכם? בתים זה פיצוי? , בתים בונים לא שואלים את המדינה, התפקיד של המדינה לרצוח.

לצעיר רענןענבל

אתה מאימן שאנחנו צריכים לרצוח בחזרה? שזאת התגובה שצריך להגיב עכשיו? אנחנו עמ"י ואנחנו בדרגה יותר גבוהה משל החיות אדם האלה!!! וחוץ מזה לגבי דיני התורה כל רצח מחייב משפט אסור לרצוח סתם.

*מאמיןענבל
כן!!אבגדה

"שופך דם האדם באדם דמו יישפך".

זוהי לא ירידת רמה זוהי עלייה,הצדק הוא חובה מוסרית,כן גם כשמדובר בהרג אנשים,יש אנשים שאינם ראויים לחיים.

ולמלך יש אפשרות לדון גם בלי בי"ד בדיוק בשביל מקרים כגון זה שבהם הצדק לא יוכל להעשות ע"י בי"ד,ולכן על המלך לדאוג שהצדק יעשה והרשע יבוא על עונשו.

מסקנה מהפיגוע>>אבגדה

רק עכשיו ראיתי את התקנון.

אגב  התנגדות לצדק היא פשוט בטטיות.

חייזרחייזרחייזרחייזרחייזר

מסקנה מהפיגוע<<ענבל

בסדר אז תנקום ואל תשב כמו בטטה אבל מה עכשיו כל ערבי שתראה, תרצח? אני מסכימה שכל הערבים צריכים למות ושהרוצחים על אחת כמה וכמה אבל אני לא אלך בגלל זה לכפר ערבי ואתחיל לירות שם באנשים!

מיקרופוןמיקרופוןמיקרופוןמיקרופוןמיקרופון

לא,אני לא ארצח כל ערבי שאני אראה אלא רק את הרוצחיםאבגדה

אבל אני לא אשב כמו בטטה ואגיד שלא צריך לעשות כלום.הרוצחים-דמם בראשם,ולנקיים תהיה אורה ושמחה וששון ויקר.

בלוןבלוןבלוןבלוןבלון

נכון עם זה אני מסכימהענבל

אחי אמר בבית שהוא מעדיף שכשימצאו את המחבלים שהם ינסו לברוח ואז יהרגו אותם כי אם לא הם יגיעו לבית הבראה  (בית הסוהר הישראלי) שם הם יאכלו בטטות ושאר מיני מעדנים

שכחתי סמיילים אז אני מתקנת את המעוותענבל

חיוךחיוך גדולצוחקקורץמגניב

לענבל- במלחמה נגד האויבים מותר לרצוח בלי חשבון....~מישי~

זה מה שנקרא: "הקם להורגך השכם להורגו"

אם זאת אני לא חושבת שסתם אזרח צריך לקום ולהרוג ערבי... זה לא יתן כלום... רק צרות.
צריך שהצבא יפעל. ולכן אני חושבת שמה שבנים משלנו יכולים לתרום בו הוא בלהתגייס לצבא...

אז בסדר אני מסכימה איתךענבל

זה מה שהתכוונתי שלא צריך שאני או כל אחד אחר ילך ויתחיל להרוג ערבים אלא שצה"ל או\ו המשטרה יעשו זאת

צעיר ורענן-מרב.

[אני הולכת לענות לכל אחד בתגובה אחרת, סתם כי זה עושה לי יותר סדר...]

אז ככה-

אני לא יכולה ללכת ולרצוח. 

למה?

א- כי אני לא מסוגלת. כן, ישלי נפש שלא מסוגלת לראות דם כשזה שפוך על הכביש.

אני לא יכולה ללכת לבנאדם, עד כמה שהוא שפל, ופשוט לתקוע לו סכין בלב.

זה שלהם אין לב- זה לא אומר שגם לי אין לב!!! אתה מסוגל לרצוח- לך תרצח. אני לא מסוגלת.

ב- מה אתה רוצה שאני אעשה? אלך ואהרוג? שהצבא יעשה את זה. לו יש את האישור, לו יש את הרובה. לי יש את הידיים. ואני לא מוכנה שהידיים שלי יהרגו בנאדם.

אז מה אני כן יכולה לעשות?

לבנות.

לכל אחד יש ת'תפקיד שלו.

החייל- יהרוג. האזרח- יבנה.

אם הייתי עכשיו חייל- הייתי מתאמצת ללכת לכמה שיותר מלחמות, לא כדי להרגיש גיבורה, אלא כדי להרוג. לחסל. להשמיד אותם.

אבל אני אזרחית בת 16. אני לא יכולה להרוג!!!!

צאו מהסרט שלכםטוביה2

צבא השקט לאזור לא יעשה שום דבר אם לא נבהיר לו שהשקט תלוי בזה שלא יעצבנו אותנו, צריך ללכת לינקום ולהרעיש אם בכול פעם שמחבל הורג משפחה של יהודים 400 משפחות של ערבים מקבלות פרנסה לשנה לא הרווחנו כלום, צריך לקחת את החוק לידיים ולא לסמוך על צהל זה רק יגרום לו לפעול יותר (ביצהר הצבא נתן למחבל לברוח ואז הם ירדו לכפר ועשו בלגן בפעם הבאה שבא מחבל הוא נורה, ליפנישנה וחצי בסך הכול) בקיצור אולי זה היה קצת מבולבל אבל הפיתרון הוא לא בניה בעבודה ערבית אלה לקיחת החוק לידיים

ומחר תל אביבים יחליטו שנמאס להם מ"הכיבוש"golani

- אז הם יצאו לפרק התנחלויות.

על החוק עוברים רק במקרים מאוד מאוד מאוד קיצוניים - ולא, זה לא המקרה כאן.

אם לה היה ברור-צעיר רענן

זה לא התפקיד שלנו לרצוח אלא של המדינה,

במדינה מוסרית זה מה שהיו עושים.

אנחנו כעם צריכים לנקום!!!אנונימי (פותח)

אנחנו צריכים להרוס את הכפר שממנו באו המחבלים ולהמשיך את מלחמת עופרת יצוקה בעזה ובכלל לגרש את כל הערבים מהארץ שלנו!! כי לבנות זה לא מה שיחזיר את משפחת פוגל אבל להעיף את כל הערבים מהארץ זה לפחות יעשה שהם לא ירצחו אותנו...

אבל הכי חשוב זה שעמ"י ישראל יתאחד וזה המלחמה הכי קשה!!

כל ילד ותינוק ערבי גדל והופך להיות מחבל.דוסית גאה!

להזכירכם כששאול הצטווה להרוג את עמלק הציווי היה כווולם, ילדים, נערים מבוגרים וזקנים!!!כולל תינוקות!

שם הייתה מצווה על מחיית עמלק ,אין מצווה על מחייתאבגדה

ישמעאל.

מצטער,אין לי איפה לתקוע את הבטטה.

מתמתמתמתמת

סתם-

חיוךחיוךחיוךחיוךחיוך

^^^^golani
לבנות,לבנות,לבנותאנונימי (פותח)

גם התחזקות באהבת חינם וגם התיישבות תמיד הולכים טוב.

לאהבת חינם יש משמעות בשמים ולבניה יש משמעות מיידית בארץ.

זה מסר לנו ,לאובמה ולערבים שכאשר יענו אותנו כן נרבה וכן נפרוץ. זה נותן לפחות פיצוי למוות הזה והרתעה לפעם הבאה וגם עוזר לרפא את הפצעים ההנפשיים בבניה.

צריך לבנות עכשיו בכל יש"ע בלי חשבון. אנחנו הנוער צריכים לצאת על זה להפגנות,להפציץ שרים וחכ"ים בטלפונים ומה לא.

אסור-אסור-אסור לפגוע בחפים מפשע,אפילו שזה הדבר היחיד שמטריד את ראש ממשלתנו היקר. צריך לנסות להשפיע על התפטרותו ופיטורי ברק.אם הם לא יכולים לדאוג לעם ישראל אין להם מה לעשות בשלטון. 

מסכימה!! אבללמען שמו!

לפני מאבקים וכ"ו.. שתכל'ס, בננו, לא יוצא הרבה כאלה..

נראלי שצריך שכל אחד היתחזק במידות טובות ומעשים טובים... (:

וככה נעשה נחת רוח לאבינו שבשמים!!!!!!

(זה רמזים שעוד שניה הגאולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הידדדדד!!)

אבגדה,דוסית גאה!

אנחנו לא יודעים היום מי הוא מזרעו של עמלק.

ויש אפשרות טובה מאוד שהערבים בהם גם מזרעו של עמלק.

אז כל מי שיכול להיות" שהוא מעמלק - מוחים?golani

אם לא יודעים - לא מוחים.

נמאס לי מהשירשור הזה!ג'ודי
[וואו גולני! שנים! ]-Ayelet-

היה לי פרצוף בטטה שראיתי ת'שם שלך..

כל ערבי שבארץ הוא סכנת נפשות לעמ"י!!אנונימי (פותח)

אנחנו לא יכולים לדעת מי ערבי טוב ומי ערבי רע, כי יש הרבה ערבים שמשחקים אותה טובים אבל בסוף הם באים אלינו עם גרזן בראש!!

אז אנחנו כעמ"י צריכים להעיף את כל הערבים מהארץ שלנו!!

מצטרפת לחסוי=)~מישי~
חסוי- צודק לגמרי!!!מרב.

וטוביה2- 

סבבה. אתה תלך ותפרק ת'כפר שליד איתמר. [אנערף איך קוראים לו..]

לך אולי תהיה הרגשה טובה, והפעם הבאה שיקלטו שמישו נגע בגדר- יקפיצו את כל הביטחון.

אבל תכל'ס- הערבים שם מסביב רק יתעצבנו ויצאו נגדנו.

אז לא נראלי שתג מחיר במכות ופיצוצים זה מה שיעזור, במיוחד לא כשבנות עושות את זה.

אבל תג מחיר, שהמטרה שלהם זה לנקום בערבים ולפגוע בהם בלי אלימות, כי לנו יש נשמה יהודית ולב טהור, זה מה שירתיע אותם ויראה שאנחנו חזקים ולא ניתן להם ת'ארץ הזאת!

רוג'ר....הסטלן הקטן

לא נפגע בערבים כדי שלא יתעצבנו????

אז אולי ניתן להם את בית-אל כדי שהם לא יתעצבנו????

ואולי ניתן להם את כל יו"ש כדי שהם לא יתעצבנו????

ואולי ניתן להם את כל הארץ ונגור בת"א כדי שהם לא יתעצבנו???

ואולי נקפוץ כולנו לים כדי שהם לא יתעצבנו???

>>מרב.

קודם כל- התכוונתי לזה שהם יחזירו לנו בטורבו, והם לא מהססים לפגוע. הם רוצים- הם יעשו את זה. לנו ב"ה יש לב, ואנחנו חושבים על כל מה שיקרה אם נהרוג. [כן, אני מעדיפה שנחיה איתם בשלום כשהם יהיו באירן, מאשר שיהיו פה מלחמות ורצח ודם שפוך של יהודים טהורים!!!] הם פשוט לא חושבים על זה.

אבל לתת להם את בית אל, יו"ש, הארץ-- כדי שלא יתעצבנו?? שיתעצבנו!!! 

אבל להרביץ להם כי הם הרביצו לנו- זה לא רק יעצבן אותם. זה יגרום להם להרבה יותר גרוע ממה שיקרה אם לא ניתן להם את כל הארץ.

חוצמזה, שאני חוזרת בי.

צודקים לגמרי.

צריך להרביץ להם.

צריך להראות להם מי הבוס. מי השליט.

עכשיו, אחרי הפיגוע בירושלים, נמאס לי סופית רק לשבת ולהתפלל. אני רוצה לעשות משהו.

דייי נמאס לי לבכוות!!!!

אני מרגישה כאילו חזרתי כמה שנים אחורה, לתחילת האינתיפאדה. פיגועים באוטובוס, חדירות לישובים, רצח לא פוסק.

די!!!!

הנה כמה כתבות על מה צריך לעשות אחרי פיגועדי"מ
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך