ערב טוב,
קניתי כמה חבילות של טבע עוף ואני מחפשת מתכונים חדשים לעוף ליום-יום וטעמים מיוחדים לשבת.
אשמח לקבל מתכונים (רצוי שגם הילדים יאהבו)
חן חן 
עוף בשומר:
חותכים את השומר לרצועות יפות
מניחים מעל את העופות
מוסי]ים מים שיכסו את העוף
כורכום
פלפל שחור
מלח
עוף עם בצל ממותק קל:
מתכון שאילתרתי ויצא מעולה וכעת אני חושפת אותו 
מטגנים רצועות בצל (כמות יפה) עם כפית סוכר
על להבה נמוכה עד להזהבה.
מניחים מעל את העוף
מוסיפים: מים, כורכום, פלפל שחור ובחטאי- מרק עוף
אם רוצים לשכלל- אפשר להוסיף פלפל אנגלי לא טחון , 2-3 עלי דפנה
וכמובן להוציא אותם לפני ההגשה.
מבשלים על אש נמוכה עד שהעוף ממש רך ומוכן והרוטב מעט סמיך
(אני בד"כ מוסיפה פטריות שזה ממש משדרג את הארוחה)
עוף עם עגבניות:
מטגנים בצל
מוסיפים קוביות קטנות של עגבניות
מאדים מעט
מוסיפים מים, פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה
מרתיחים ומוסיפים את העוף
לקראת הסוף מוסיפים כוסברה קצוצה.
טעים מאוד לשים את הרוטב של העוף על אורז לבן.
היתה תקופה שבה הכנתי עוף בסיר. טיגנתי בצל והוספתי מעל ת אדמה ועוף ותבלינים. היה קל ומצויין. ניסיתי לשחזר בזמן האחרון אבל הפסקתי להכין כי זה יוצא מדי דומה לעוף מכובס. כמה מים יחסית לעוף את שמה? האם רק לכיסוי העוף או יותר? את משתמשת בסיר רחב ויוצאת שיכבה אחת של עוף?
ולא יחד מתחילה.
את העוף אני מבשלת כשהם מונחים אחד ליד השני בשכבה אחת, מעל הירקות שלמטה ומשתדלת לערבב כל הזמן.
אני מבשלת בסיר יחסית קטן והעופות צפופים, ומים יש ממש טיפה מעל גובה העוף ולפעמים בגובה העוף.
והבישול הוא בתחילה על אש גבוהה חצי בישול ואח"כ להבה קטנה כדי להסמיך את המים לרוטב טעים.
עוף בלימון וזיתים
חומרים:
כרעיים של עוף
קופסא קטנה של זיתים ירוקים מגולענים
חבילת כוסברה קצוצה
כף גדושה של שום כתוש
מיץ מלימון שלם
כמה פרוסות לימון
פפריקה אדומה כ
פית כורכום
מלח
אופן הכנה
מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים להוצאת המליחות - מסננים ושוטפים במי ברז.
בסיר רחב מערבבים: שמן זית, פפריקה וכורכום - לעיסה אחידה ומניחים על האש
כשמתחילים להריח את התבלינים מכניסים פנימה את הכרעיים ומערבבים כך שיקבלו את צבע התבלינים מכל הכיוונים.
מטגנים קלות עד להזהבה
מוסיפים את השום הכתוש, הכוסברה הקצוצה ופרוסות הלימון - ומערבבים
מוסיפים את הזיתים השטופים
מוזגים את מיץ הלימון
מתבלים במעט מלח - זהירות! הזיתים מלוחים
לאחר רתיחה קלה - מבשלים על להבה נמוכה כשעה או יותר.
בס"ד
4 כרעים או חלקי עוף משתיבלנו אותם בפפריקה ואבקת שום מלח ופלפל לטגן אותם בשמן עד שיתפסו קצת צבע ולהוסיף
סילאן מעל הכרעיםשיהיו מוצפים סילאן ואז מעט מים על אש קטנה שעה.
יש מתכון לא מסובך, יוצא מאוד טעים.
קוצצים בצל, שמים עם קצת שמן בסיר, מכסים עם מכסה ומטגנים.
בינתיים, קולפים גזר וחותכים לחתיכות קטנות (אני חותכת לעיגולים).
מוסיפים את הגזר לסיר, ומכסים.
הגזר מתאדה קצת עם הבצל ויוצא ממנו מיץ.
מוסיפים תפוחי אדמה ועוף, קצת פלפל שחור.
מכסים ומבשלים כשעה- שעה וחצי (עד שמוכן) על אש נמוכה.
כדאי להשתדל לא להוסיף מים (חוץ מהמיץ של הבצל והגזר שיוצא באידוי וקצת מים שיוצאים מהעוף), כי כך התבשיל מקבל טעם נהדר.
מומלץ...
בהצלחה!! 
לערבב היטב בקערית:
*פירורי לחם - עדיף זהובים וגדולים יחסית, אבל עקרונית הכל טוב
*שומשום - לברור קודם
*תבלינים - לפי הטועם ומה שאוהבים!! בעקרון:
כף פפריקה מתוקה
כף תבלין גריל עוף
חצי כף כמון
רבע כף אבקת שום
פלפל שחור
מעט מלח
לנקות ולשטוף 6-8 כרעי עוף
להניח כל אחד במהם בקערית, לצפות כהוגן בתערובת הפירורים כשהופכים אותם מצד לצד
לסדר צפוף בתבנית
לטפטף מלמעלה שמן קנולה - אפשר גם זית אם רוצים
לפזר מעל את יתרת התערובת, שתידבק היטב בגלל השמן, ותוסיף פריכות.
לאפות תחילה בכיסוי של נייר כסף כשעה - שעה וחצי
ועוד כעשרים דקות גלוי.
בתאבון!
מעדן אמיתי!!! חבל על הזמן!
*להכין את הרוטב:
לקצוץ שני בצלים גדולים ולטגן בסיר רחב עד הזהבה
להוסיף עגבניה אחת בשלה קצוצה לקוביות, לערבב ולאדות שתי דקות
להוסיף סלסלת פטריות שחתכנו גס (הכי כדאי כאן אם אפשר- טריות! יוצא אחרת לגמרי)
לאדות מספר דקות יחד
להוסיף יין אדום מתוק
כמה? כמה שיש, כמה שיותר.....
כדאי כשתי כוסות.
אני אוהבת לשפוך בנדיבות, תלוי ב'תקציב' היין שיש לי.
להוסיף מים בכמות שצריך, עד שהסיר מלא בערך כשליש מגובהו
להביא לרתיחה הגונה
*לתבל בכפית מלח ובפלפל שחור
*להחליק פנימה את כרעי העוף, מנוקים ושטופים
לא חייבים כיסוי מלא של הרוטב!
אם העופות מציצים בחלקם החוצה, פשוט צריך לערבב את תכולת הסיר (בזהירות!) פעמיים שלוש במהלך הבישול,
כדי שלא יתייבשו החלקים שנשארו גלויים, וכדי שהכל יקבל את הטעם.
*לבשל על אש קטנה-בינונית כשיש בסיר בעבוע קל, כשעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף מקבל צבע שחום יפה.
יוצא מאד טעים!!
בתיאבון......
אנחנו קוראים לזה "עוף שיכור"..............................
מומלץ!!
זה מתכון לאנשים שמוכנים להיות קצת הזויים. דרך ההכנה שלו יוצאת דופן, והטעם די רגיל. יוצא- משהו!!
לוקחים סיר מרפדים אותו מלמטה בשכבה די עבה של בצל, ומומלץ גם תפוחי אדמה- הכל חתוך לפרוסות.
לוקחים עוף מופשר ומורחים עליו (באיזו דרך שתבחרו) פפריקה, אבקת מרק, גריל עוף, וכל תבלין אחר שיעלה בראשכם.
שמים מעל התפוחי אדמה והבצל, וסוגרים את המכסה. מניחים על הפלטה לפני כניסת שבת, ולא פותחים את המכסה כל השבת. בשבת בבוקר פותחים ומעבירים לכלי הגשה- והעוף מוכן!! כן, זה לא יאמן! זה ממש נפלאות הטכנולגיה..
אה, ובעקרון קוראים לזה "עוף 5 דקות"כי לוקח 5 דקות להכין אותו. אפשר גם עם עוף קפוא!!! ז'תומרת אם נתקעת 5 דקות לפני שבת עם עוף במקפיא לא מוכן- תעשו. זה יוצא מדהים!!!
ולכל הדוסים שבינינו- זה מותר ע"פ ההלכה. אבא שלי בדק, ואני לא זוכרת ע"פ איזה סימן אבל זה מותר מלכתחילה.
נסו ותהנו!!!! לכל שאלה- אני כאן בשבילכם...
כי אוכל שלא ראוי לאכילה בכניסת השבת הוא מוקצה במשך כל השבת, כך לפחות לימדוני רבותי. למעשה כל דבר שלא ראוי לשימוש בכניסת שבת, הוא מוקצה לאורך כל השבת (כמו למשל כביסה שלא הספיקה להתייבש וכו')
ואולי גם תכף אני גם אברר את הענין ואביא מקורות מדויקים
מבלי להיכנס לפן ההלכתי.
איך זה מתבשל בלי מים???
מן הסתם זה קורה גם כאן...
וזה יוצא עם המון רוטב. זה מן משהו כזה שהעוף מפריש נוזלים משל עצמו. תנסו!
וליהודיה- אם זה ממש קריטי לך אני יכולה לשאול אתצ אבא שלי מה ההלכה, והמקור המדויק, אבל תסמכי על אבא שלי שכשהוא ראה את הצתכון הזה בפורום כלשהו באינטרנט- הוא ישר הלך להלכה ובדק מכל הצדדים. משהו חשוב בקשר לבישול של זה בשבת- אסור לפתוח תסיר עד שבת בבוקר שרק אז זה מוכן. זה מגרה לפתוח, אבל מתגברים...
ב"הצלחה, ותדווחו איך יצא.
אני לא רב אבל כמדומני שצריך שהעוף יהיה כמאכל בן דרוסאי לפני שאתם מתחלים את התהליך הנ"ל (כלומר 1/3 מהבישול - אם צריך לבשל שעה אז צריך לפני שבת לבשל לפחות עשרים דקות)
הייתי מציע לכולכן לפני שאתן מתחילות להכין עופות כאלו לשאול את רבותיכם.
יש הבדל בין אוכל שלא בושל כדי צרכו - כלומר הוא בושל אבל לא מספיק
לבין אוכל שלא בושל כלל
ואוכל שלא בושל כלל - אין שום בעיה להניח אותו על הפלטה ממש לפני כניסת שבת כדי שיתבשל במשך השבת. אסור לפתוח ואסור להזיז עד שבת בוקר - עד שהאוכל מוכן לגמרי
מי שלומד כללי הלכה בצורה מסודרת יודע את זה
וכמובן שגם כל רב יסביר את זה
אפשר ללמד הלכה גם בלי זה .
תודה.
מה זאת אומרת 'יש הבדל בין אוכל שלא בושל די צורכו'
לבין 'אוכל שלא בושל כלל'???
אם כבר ההבדל הוא להיפך, לרעת האוכל הלא מבושל,
למרות שלעניות ידיעתי שניהם גם יחד אסורים הן באכילה והן בנגיעה אפילו!!
בדיוק מהטעם הזה, שהם אינם מוכנים!!!
שהרי כפי שהבירו כאן יפה, חפץ, ובמקרה הזה - מאכל, שבזמן כניסת השבת לא היה ראוי לשימוש, ושוב במקרה שלנו למאכל, בדיוק כמו שאמר עקיבא לפחות שני שליש מבישולו באוכל מוצק - הוא בחזקת מוקצה גמור!!!
וזה נכון גם ננחי לגבי כביסה שהייתה רטובה בכניסת השבת בשיעור 'תופח על מנת להתפיח' כלומר יכלה להרטיב דבר שנוגע בה, והתייבשה במהלך השבת - גם היא אסורה לשימוש ונראה גם 'מוקצה'.
וסתם סיפור שהיה - פעם שכנים שלנו נתקעו עם מקרר שלא עבד במהלך השבת, וביקשו משכנים אחרים להעביר אליהם את תכולת המקפיא, והם באי נעמיות רבה אמרו להם, אאל"ט, שלא יעבירו בבקשה קפואים שאינם ראויים לאכילה, כמו בשר עופות או דגים, כמו שתכננו לעשות, כי הם מוקצה......
וגם כשמחפשים נגיד דבר קפוא כמו פיתה במקפיא, יש לדעת כי יש בעיה להזיז ממקומם בשביל זה עופות או קפואים לא מבושלים אחרים.
גם תפוחי אדמה לא מבושלים, שסתם מונחים להם במטבח, היות שאסור לבשלם בשבת, כמו עוף, הרי שאין להם שימוש בשבת והם מוקצה מחמת גופו! אסור לטלטלם!!
טוב סליחה על הנאום, אבל די זה ממש היה חשוב לי להבהיר.
שוב, לא רב, כדאי ללמוד ולשאול לגבי כל דבר כדי שנדע מראש בעת הצורך,\
אבל זה בהחלט מידע שלמדתי בעבר ולא סתם באוויר.
ושנזכה לשמור את השבת כהלכתה אמן!
שליש או חצי בישול,
ולא שני שליש כמו שכתבתי.
גם אם זה לא נראה לך וגם אם זה לא נראה לי - ההלכה קובעת את זה כך
כך שמה שאדם פרטי חושב לא ממש משנה.
לכן סיר חמין למשל (סתם דוגמא) שלא בושל כלל (לא רבע בישול ולא שליש בישול, אלא לא בושל כלל) אפשר להניח על הפלטה לפני כניסת השבת כדי שיתבשל עד שבת בצהרים.
אסור לגעת, אסור לפתוח עד שזה לא מוכן לגמרי.
הגולשת שנתנה את המתכון כתבה את זה בעצמה - תבררו עם רב ותראו שאין בעיה הלכתית
והיא צודקת! במקום להתווכח ולהביע דעה אישית, תבררו עם רב - כי זה פשוט נכון
ההערה במקומה, אך כדאי לעיין ב"שמירת שבת כהלכתה" פרק כב', סעיפים יא'- יב' .
" דבר שאינו ראוי לשימוש עם כניסת שבת, אבל ברור הדבר שכעבור זמן בשבת יהיה ראוי לשימוש,
ובעליו אינו רוצה במצב הנוכחי של דחיה..."
(לגבי כביסה נשאר השמירת שבת ב"צריך עיון...", שם, הערה כ')
הלכות אלו נדונות בסימן רנ"ג (משנה ברורה חלק ג').
בעיקרון האיסור להשהות מאכל מערב שבת הוא "שמא יחתה",
ולכן, במקומות בהם אין חשש כזה (מאכל מבושל כל צרכו ומצטמק ורע לו,
או לחילופין שאינו מבושל כלל והחיתוי לא יועיל) מותר.
אולם, מכיון שפרטי הלכה זו מורכבים, הן לגבי סוג המאכל והן לגבי מקור החימום ועוד,
רצוי ללמוד מבעל השמירת שבת כהלכתה בפרק א' סעיף סג' (במהדורה הנפוצה) שכתב:
"מכיון שישנם הרבה חילוקי דינים בנוגע להשארת קדירה על גבי האש מערב שבת, טוב להקפיד שכל תבשיל יהיה מבושל כל צרכו בערב שבת...".
כמובן שאם מישהו שאל רב מוסמך והתיר לו, יכול לנהוג כדברי רבותיו.
וכדאי להזכיר בענין זה את המשנה בפרקי אבות "חכמים היזהרו בדבריכם...", ולהימנע מפרסום הלכות שנמסרו באופן אישי, ולא פורסמו ע"י הרב הפוסק עצמו.
זה עוף שמקבל את האנטיביוטיקה שלו באוכל במקום בזריקות, אבל הוא מקבל בדיוק את אותה אנטיביוטיקה.
בארץ יש פיקוח של משרד הבריאות על כל מוצרי הבשר המשווקים, ועוף שלא קיבל אנטיביוטיקה לא מקבל אישור לשיווק.
זה אכן מידע שהמשווקים נוטים להסתיר מהצרכן, אבל עוף אורגני זה בסכ"ה עוף שאכל את האנטיביוטיקה שלו ולא קיבל אותה בזריקה.
אנחנו משתדלים לתמוך בחוות....... וגם רוצים לאכול ביצים של תרנגולות שלא עוברות התעללות, אבל לא יכולים להרשות לעצמנו לקנות עוף אורגני. אז מה, אין בזה כל תועלת (פרט לתמיכה בישוב.......)?
את אומרת שאת רוצה לאכול ביצים של תרנגולות שלא עברו התעללות. המטילות האורגניות אכן עוברות הרבה פחות התעללות, כי הן לא מקבלות זריקות בלי סוף. מה גם שבדר"כ הביצים האורגניות הן גם ביצי חופש - התרנגולות לא נמצאות בכלובים קטנים וצפופים שבו הן לא יכולות לזוז בכלל, אלא בכלובי חצר מרווחים עם מקום להסתובב.
אבל מבחינה בריאותית, נכון, אין לזה שום יתרון.
אבל השבת ניסיתי רוטב מוכן של קנור, (ברביקיו סויה ודבש), קצצתי המון בצל ושום בתבנית ואפיתי יחד.
פשוט מעולה!!
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות