חרדי בחו"ל או חילוני בארץ??

תענו.. מעניין אותי מה אנשים כאן חושבים..
חרדי בחו"ל או חילוני בארץ??

תענו.. מעניין אותי מה אנשים כאן חושבים..
מה עדיף?
מת סטרילי או חי לא סטרילי?
עפ"י המשל שהביא רבי עקיבא-דג שמחוץ למים (ללא תורה) הוא מת. דג שבתוך המים (עם תורה) הוא חי.
את לא מביאה פרמטרים שווים א"א להשוות בניהם..
יש ספר שכתב רב "משלנו", לא זוכרת את השם, לא של הרב ולא של הספר
על יהודי אמריקאי שמחפש נציג לפרוייקט חינוכי שהרבה כסף מעורב בזה ומחפש נציג יהודי אמיתי.
למכרז ניגשים:
קצין בכיר במיל' "מלח הארץ" - חילוני
רב קונסרבטיבי מחו"ל
איש חינוך חרדי
ורב דתי לאומי
הם נכנסים לרב שיח מעניין על הדרך שלהם
די עם ההשואות המטופשות האלה!
את מי את יותר אוהבת את אבא או אמא?
אחת מהשומרוןחרדי בחו"ל - לא מקיים מצוות, כי מצוות בחו"ל לא נחשבות[מקיימים בחו"ל כדי לזכור את המצוות אאל"ט]
חילוני בארץ מקיים את מצוות ישוב ארץ ישראל ....
אבל הכי טוב יהודי שומר מצוות בארץ.
בס"ד
כי בברוקלין יהיה לשומר עינים הרבה יותר קל להסתובב מאשר בת"א.. 
למרות שיש לי ממש בעיה עם ההשקפת עולם שלו וצר לי מאוד עליו שלא חי בארץ...
כי אמונה בריבונו של עולם ורצון לקיים את תורתו ואת מצוותיו קודם להכל!
מזה השטויות האלה?
יש רק מצוות מסוימות מאוד שעושים אותן בחו"ל כדי שלא תשתכחנה,
אבל רב המצוות תקפול בכל התבל.
(חוצמיזה שגם עכשיו, כשאנחנו ברוך ה' בארץ אנחנו לא יכולים לקיים תרי"ג כי אין בימ"ק...)
מתו"שבס"ד
:
ואפחד משניהם לא עדיף...עדיף ששניהם לא יהיו בכלל!
-צעי-ר רענן צודק.
יש מצוות התלויות בארץ שאותן לא מקיימים בכלל בחו"ל וכל השאר זה כדי לזכור...
שטויות שטויות, אבל אולי לא ידעת - שמירת מצוות בחו"ל זה מדרבנן, ולא מדאוריתא![שוב אאל"ט, אחפש מקור...]
חוץ מזה -
מצות ישוב ארץ ישראל שקולה כנגד כל התורה כולה, יש עשרות מצוות שקשורות בנושא שבחו"ל אין לך אפשרות לקיימם, וכאן אתה מקיים אותם בלי להשים לב...
חוץ מזה, איך אפשר להגיד אני מקיים מצוות בחו"ל? אני יהודי שגר בחו"ל ואין לי שום עיניין לעלות לארץ[יש הרבה כאלה], כל הכופר באות אחת בתורה כאילו כפר בכולה! אז על ארץ ישראל? על כ"כ הרבה מצוות!
חילוני הוא תינוק שנשבה[מגיל קטן מעוותים להם את הגישה ליהדות], אבל יהודי חרדי? שלמד על ארץ ישראל למד על תורה - ובכל זאת נמצא בחו"ל....
עם הספר מאמרי הראי"ה (נראה לי) של הרב קוק ושם הרב רושם שעדיף יהודי בארץ י בחו"ל המצוות לא שוות הרבה ובארץ כמו שכבר מישהו פה אמר החילונים מקיימים מצוות אפילו בלי לרצות ובלי לשים לב.
זה באמת נכון שהמצוות בחו"ל הם משהו בסגנון של מדרבנן, אבל אי אפשר לומר שזה לא נחשב!
מצוות מדרבנן יש להם משקל גדול יותר (למדתי במחשבת..) בגלל שזה עול שלקחנו על עצמנו מאהבה.
ומי עדיף?
לא יודע. אני לא אלוקים.
אני מסכימה איתך שזה מאוד בעייתי שיהודי שלמד תורה ובכל זאת נשאר בחו"ל. אני לא מבינה איך הוא יכול לחשוב שהוא עושה את הדבר הנכון.
אבל תסתכל שניה על החילונים בארץ- רובם תינוקים שנשבו. אוקי. אבל מה אם אלה הדתלש"ים ועם האתיאסטים ואלה שמנתגדים באופן נחרץ לדת. איך אתה יכול להגיד שעדיף עדיף כזה שכופר בקב"ה ואומר שהכל שטויות מאדם שאמנם הוא טועה, הוא נשאר בחו"ל למרות שהתורה רוצה אותו בארץ אבל הוא מקיים מצוות, לומד תורה ובאמת מנסה לעבוד את ה' בכל לבבו. (אגב לדעתי עדיף גם חרדי בחו"ל מחילוני תינוק שנשבה בארץ כיוון שבכל מקרה החילוני לא מנסה בכלל לעבוד את ה', גם אם זה לא באשמתו, והחרדי מנסה לעבוד את ה' רק מבין לא נכון את עבודת ה')
כתוב במפורש (לא זוכרת בדיוק איפה,אם תרצי אבדוק,אבל אני בטוחה בזה.) שקיום המצוות בחו"ל נועד רק כדי לזכור אותן כדי שכשנגיע לארץ נדע לקיים אותן.
מה יותר טוב?
סוגיה מורכבת,אני לא בקיאה בה אז לא רוצה לדבר סתם.
בעיקרון אני חושב שזה תלוי במניעים של כל אחד.
יש את התפיסה היהודית חרדית שאומרת שהיא מאידיאל לא עולה לארץ, בשביל להקים קהילה יהודית חזקה בחו"ל, שתוציא תלמידי חכמים "לתפארת", ובשביל להיות אור לגויים. זאת בערך הייתה התפישה של הרש"ר הירש. את זה אפשר לכבד. אבל הרב קוק זצ"ל יצא נגד התפישה הזאת בפסקה הראשונה של אורות:
"...המחשבה על דבר ארץ ישראל, שהיא רק ערך חיצוני כדי העמדת אגודת האומה, אפילו כשהיא באה כדי לבצר על ידה את הרעיון היהדותי בגולה, כדי לשמור את צביונו ולאמץ את האמונה והיראה והחזוק של המצות המעשיות בצורה הגונה, אין לה הפרי הראוי לקיום, כי היסוד הזה הוא רעוע בערך איתן הקודש של ארץ ישראל. האמוץ האמתי של רעיון היהדות בגולה בא יבא רק מצד עמק שקועו בארץ ישראל, ומתקות ארץ ישראל יקבל תמיד את כל תכונותיו העצמיות.
צפית ישועה היא כח המעמיד של היהדות הגלותית, והיהדות של ארץ ישראל היא הישועה עצמה."
רץ זה ארץ ישראל. כאילו בדרך של הארץ.
וחוצמיזה, גם חילוני זה יהודי. בדיוק כמו חרדי. אז מה עדיף? יהודי בארץ-ישראל או יהודי לא מארץ-ישראל?
אבל תסתכלי על השאלה שוב ותחליפי את המילה חרדי ב"שומר תורה ומצוות" ואת המילה חילוני ב"לא שומר תורה ומצוות". זה ייצא ככה:
מה עדיף? שומר תורה ומצוות בחו"ל או לא שומר תורה ומצוות בארץ??
זאת היתה הכוונה של השאלה..
איזה מן מצוות הוא שומר אם הוא לא בא"י?
אנשים עושים את זה מצויין גם בחו"ל.
אבל לעצם השאלה- את בכלל לא יודעת עליהם שום דבר, ואיך את מנסה להעדיף מישהו אחד על אחר על פי הציבור שהוא משתייך אליו והכתובת שבה הוא גר?
אמנם אני לא חושבת שחילוני בארץ עדיף מדתי בחו"ל.... [תלוי במקרה...]
אבל קודם כל יש בארה"ב למשל קהילות שמחשיבות ת'צמם אורטודקסיות ובפועל זה לא כ"כ ככה... ושלא נגיד ונספר מה הולך שמה... [אני לא מקשקשת!!!]
ובא נגיד שמירת מצוות כהלכתם זה לא כ"כ מה שקורה שמה...
לא בכל הקהילות....
ויש מצווה מאד חשובה מצוות ישוב הארץ...
זה תלוי איזה דתי בחו"ל ואיזה חילוני בארץ...
וכו'....
באופן כללי תשובה לשאלה זה דתי בחו"ל !
משה רבינו לא שמר מצוות?
זה לא היה כזה קל לעלות לארץ ועכשיו זה תכל'ס רק בחירה טוב נו בעיקר בחירה
ככה הרב צבי יהודה אמר. קראתי את זה בפירוש
על מה אתם מתווכחים???
חרדי בחו"ל זה לא טוב!
אבל גם חילוני בארץ זה לא טוב!!
אין כאן השוואה!!
שתיהם לא טובים. נקודה.
הגיע זמונו של 'הסטלן הקטן' להודיע על הרמה הפורום פה.
אנשים התחרפנתם סופית!
מה קרה? זה שזה פורים זה לא אומר שמותר לצחוק ולעשות כל דבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז פורים שמח!
(ורפואה שלימה לכל...)אמן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חרדי בחו"ל זה טוב !כי הוא שומר מצוות
חילוני בארץ זה טוב!כי הוא מקיים מצוות ישוב הארץ
שינהם טובים נקודה!!
השאלה על איזה צד מחפשים הרי זה ברור שבכל יהודי יש משהו טוב!!!
אפשר ציטוט בבקשה?
ולענ"ד, חברי הנכבדים,
מובן מאליו שהכי טוב הוא
יהודי בארץ.
ודי לחכימא ברמיזה (רמיזה עבה מאוד..)

ומצוות בכל מקום בכל העולם
זה שיש מסכנים זה עצוב ואנחנו מחכים למשיח שיגיע במהרה בימינו
סוף דיון! ! !
אני חושבת חרדי בחו"ל כי אם הוא לומד תורה אז לאט לאט יחדור לו לתודעה שהוא צריך לעלות לארץ ואז הוא יהיה
חרדי בארץ!!
אחת מהמצוות היא להיות בארץ... אז לא משנה העובדה אם הוא קורא לעצמו חרדי או חילוני, אלא המצוות והכוונה שלו...
בס"ד
יעקב אבינו הצדיק כשחזר לארץ, כ"כ פחד מאחיו הרשע- מכיוון שעשיו זכה לדור בארץ הקודש! (וגם לכבד הורים..)
או לרצות לרדת לחו"ל?
די לדמגוגיה הציונית!
בנאדם בלי ראש, או בנאדם בלי לב?
מה זה מה עדיף????
גם התורה, וגם א"י מחוייבים!
שניהם מוצרכים בשביל להיות יהודי אמיתי.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!