סתם תהיה שעלתה בראשי הקודח... (סתם!! תענו רציני)אווזה.

נכון במגילת אסתר אז מרדכי הציל את אחשוורוש? מבגתן ותרש כאילו.

אז מה הפרס שהוא מקבל על זה? הוא לובש ביגדי מלכות ומרכיבים אותו על סוס ואומרים ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו.

תכלס, זה פשוט פרס בטטה. באמת. כאילו אתה הצלת חיי אדם. ולא סתם אדם - המלך בכבודו ובעצמו!! וזה מה שאתה מקבל? ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו? תודה רבה באמת.

אני, אם הייתי מצילה ת'מלך ממוות בטח, הייתי מצפה למשו אחר. איזה פרס נורמלי. לא שמישו יצעק שככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו. תודה באמת. יכול להיות שאפילו הייתי מגדירה את זה כ"הפדיחה הגדולה בחיי". מזה? למה שהייתי רוצה שהיו מובילים אותי בכל העיר וצועקים "ככה יעשה..."? למה מה קרה? תנו פרס נורמלי!! וחוצמיזה, מזה? הפרס שלי הוא להודיע לכולם שכדאי להם להיות טובים למלך? כי תכלס, סתכלו דקה על המילים, זה אשכרה הבטחה למישו הבא שיעשה את זה. אז מה? לבנאדם הבא שיעשה את זה יצעקו לפניו "אתם רואים? אמרנו לכם אז, אצל מרדכי היהודי" למה מי מת? זה בדיוק כמו שנגיד מצאתי למישו כדור, אז הפרס שלי זה לצלם אותי ולתלות את התמונה שלי על כל לוחות המודעןת בשכונה בתוספת כתוב "זה יהיה הפרס של כל מי שימצא לי ת'כדור עוד פעם כשהוא יאבד". פרס פשוט מעצבן. הייתי שוחטת מי שהיה עושה לי את זה.

תודה אם קראת עד כאן. אני ממש ישמח לתשובות. המשך יום נעים!!

חושף שינייםחושף שינייםחושף שינייםחושף שינייםחושף שיניים...מתה על הסמיילי הזה!! הוא פשוט כאפות...חושף שיניים

שאלה יפה!!! אהבתי....tompak

כאילו תודי שציפית לתשובה... אבל את זה אין לי לתת לך....לפחות עניינת מישהו בשאלה שלך...

אולי אז זה היה כבוד וגם היום יש כאלה שלא היוענבל

מתנגדים לזה

קשר לפרס, זאת מנטאליות שונה..הרהור

המן רצה בזה,

כנראה אצלם זה היה שאווהחושף שיניים

מצחיקה.בת שמש

כל המשמעות של זה זה- הכבוד!!

הסוס של המלך. בגדים שהמלך לבש. הכתר של המלך!!

זה בערך כמו שיציעו לכומר, כיום, את הבגדים של ישו. איזה כבוד! איזו עוצמה!!

כנסי-נטע=]

הפרס לא שווה כמו שהגורל של היהודים שהיה תלוי גם בזה שווה..

אולי רק נתנו לו כבוד אבל אם תסתכלי על זה בצורה יותר עמוקה-אז תביני שבזכות זה עמ"י לא נכחד!!!

כי מתי נדדה שנת המלך?! כשאסתר באה להזמין את אחשוורוש והמן, ובגלל זה אחשוורוש היה בעד אסתר(כאן היא כבר אמרה לו שהיא יהודיה..)

מקווה שהובנתי

זה כי את בת, בנים מתים על כבוד מתו"ש
נכון, אבל עדיין זה יותר שווה את זה..נטע=]

גם אם הבנים מתים על זה..

מקפיץ.......יעלולה
>>>>>>געש
כל זה היה שווה רק כדי לראות איך שופכים על המן ת׳דלי של השירותים:p
חוץ מזה גם המן היה שר חשוב.. תחשבי שח״כ מכובד מפורסם שכולם מכירים היה מוליך את הסוס וצועק את זה...
יש בזה כבוד..
לא קראתי את התגובות אבל אני חושבת שמה שהיום מוגדרתן חיוך....=)

ככבוד-אז לא היה מוגדר כך...=]]

ז"א שאני חושבת שאז זה היה נחשב כבוד...חוץ מזה שיש אנשים גם היום שהיו מרגישים כבוד לרכב\לנסוע על סוס\רכב של מלך\ראש ממשלה[למרות שאני לא חושבת שראש הממשלה שלנו כזה מכובד...אבל זה דיון אחר כבר...].

אם עדיין יש ת'תקנון אז המצב ממש בטטה!

מקפיץץץץץץאווזה.
לדעתיאנונימי (פותח)

בזמן ההוא המשמעות של זה היתה הרבה יותר עמוקה מסתם כבוד.

לדוגמא, הדרך שבה המליכו את שלמה, היתה ע"י זה שהרכיבו אותו על פרדת דוד, משחו אותו, ותקעו בשופר.

דרך שבה קידשו כה"ג בתקופת הבית השני, היתה ע"י לבישת בגדי כה"ג (ללא משיחה.)

בנוסף, המן הוגדר כמעין משנה למלך (לפחות עפ"י דעתו,) ככה שהוא כנראה האדם החשוב ביותר בתקופה זו מלבד אחשוורוש עצמו.

בעצם, הרצון שלו, היה לקבל מעין אישור שהוא "משנה למלך", והטקס הזה הוא מעין ביטוי לכך. כלומר, מרדכי מקבל כפרס סוג של מעמד הקרוב לזה של משנה למלך.

מקווה שהצלחתי להסביר...

קפיץ...אנונימי (פותח)אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך