בעיקבות המצב הביטחוני בארץ 2ב.ש.

גל פיגועים או אינתיפאדה שלישית?

עדיף שלא יהיה כלוםענבל

אבל אם כבר אז עדיף שיהיה גל פיגועים ואז שיפסיקו 

לא יודעת מה בדיוק ההבדל בינהםתמר ב

אבל מה שבטוח זה שאנחנו אלה שמאפשרים לזה לקרות..

אני לא חושבת שמשהו מהפיגועים האלה הוא מפתיע או לא צפוי אחרי ההפקרות של המדינה..

אולי בעקבות פיגוע בתוך הקו הירוק יבינו סופסוף למה אסור להוריד מחסומים..

שנזכה לגאולה בקרוב ויגמרו הדברים הרעים האלה!!

האם יש בידייך מידעgolani

- שמראה על כך שהמחבלים עבור דרך מחסום שהורד?

אם לא אז מה הקשר להורדת מחסומים?

לי אין מידע כזהב.ש.

זה שאני לא יודע זה לא אומר שאין מידע כזה. יכול להיות שלאחרים יש.

בכולופן אפילו אם אין מידע כזה:

- האם הסרת המחסומים תורמת למצב הביטחוני בארץ?

- האם הסרת המחסומים תסייע לצה"ל בהרתעה מפני פיגועים נוספים?

אם עד היום מחבל היה צריך לחשוב מס' פעמים לפני שהולך לפגע, הרי שהיום אין לו כמעט ספיקות. הסיכוי שייתפס קטן פי 10 ממה שהיה עד היום! התוצאה: חדירות לבתים, מטעני חבלה, דקירות ועוד רשימה ארוכה.

אם ברק חושב שאחרי כל פיגוע חייבים לחזור לשיגרה התמונה מתנפצת לו בפנים כאשר למחרת כשהוא בדרכו למשרדו בממשלה הוא שומע על עוד פיגוע שאירע בעקבות "תהליכי השלום" שהוא יוצר. תופעה כמו זאת לא הכרנו מאז האינתיפאדה.

ומי מסתתר מאחורי גבו? ביבי היקר. השפוט של ברק. אז בטח שברק יעשה מה שמתחשק לו כשביבי השפוט שלו. הוא יתעלל ביהודים ויסיר את חששותיו של המחבל שרוצה לעשות פיגוע.

ביבי, פטר את ברק מיד!

אני מבין שלפני ברק הערבים היו שיות תמימות...golani

ממש לא!ב.ש.

אבל ההרתעה היתה הרבה יותר טובה מהיום זה בטוח.

היום יש לערבים לגיטימציה מלאה לא פורמאלית משר הביטחון היקר שלנו לעשות פיגועים... 

מה זה "ההרתעה היתה יותר טובה מהיום"?golani

ההרתעה האישית? לדעתי לא נכון, חד משמעית.

ההרתאה הלאומית? ייתכן, אבל קשה למדוד את זה.

גם לי אין מידע כזהתמר ב

ואני מתארת לעצמי שהפיגוע היום לא קשור להסרת המחסומים.

בכלל, אני מודה שאין לי מקורות מודיעיניים, מה שכן, אני נוסעת כל יום בכבישי השומרון וזוכה לראות את התוצאות העגומות של הסרת המחסומים. כבר היה פיגוע מיד אחרי הסרת מחסום שנרצח בו אדם כי מחבלים יצאו ממקום שהיה בו קודם מחסום ולא היו צריכים לעבור בדיקה .

בכל מקרה, נראה לי שחוץ מהצרות המקומיות שזה עושה, זה מעלה את הביטחון העצמי של הרשעים האלה ונותן להם אור ירוק לפגוע בנו.

בתור נוסעת אני מודה שנהיה יותר ויותר מפחיד לנסוע בכבישים האלה.. רכב יהודי בין עשרות רכבים ערביים, צפירות וצעקות כלפי טרמפיסטים וכו'

אני מניחה שהפיגוע באיתמר היה יכול להימנע אם היינו קצת יותר מרתיעים. זה ברור שהיום ההרתעה שלנו לא משהו בכלל וזה ברור שאפשר להאשים את ברק. הוא ממשיך להתעלל בתושבים היהודים והוא באמת לא יכול להתנער ממעשי רצח ומדם יהודי..

ואם כבר - מה ז'תומרת הרתעה אישית?

תביני משהו.golani

אם אנחנו רוצים לשלוט ביו"ש אנחנו צריכים - מסיבות פרקטיות (מעשיות) בעליל - לדאוג שלפלשתינים תהיה רמת חיים סבירה.

יותר קשיים=יותר שנאה+יותר יאוש = יותר טרור +לחץ בין לאומי=מדינת ישראל מסתלקת מיו"ש עם זנב בין הרגליים.

מסכימה איתך ב100%!תמר ב

מכירה את טוב בעית ה'סכסוך הישראלי - פלשתיני' משיעורי אזרחות ומהשטח..

זאת באמת בעיה קשה שהמדינה עוד לא מצאה לה פתרון הוגן!

יחד עם זה, אין מצב שאנחנו נותנים אפשרות למחבלים לפגוע בנו! עם כל המורכבות של הבעיה הזאת, פיגועים וטרור הם לא הפיתרון!!

לא יודעת מה צריך לעשות עם הסכסוך הזה אבל מה שברור הוא שאזרחים ישראלים צריכים להיות בטוחים בבית שלהם..

פשוט לא מסכימה איתך!~מיכל~

בס"ד

הם יכולים ליצור רמת חיים מצויינת ואני רואה את זה טוב בכפרים לידינו גם אם ניתן להם עולם ומלואו זה רק יתן להם תחושת עליונות ואני משארת שאתה יודע מה יבוא בעיקבותיה.

אתה חושב שהם ירצו ללכת כשיהיה להם טוב?

אני חושבgolani

- שכמו בכל מקום על פני כדור הארץ יאוש ועוני מהווים מצע פורה לטרור כמו שלחות מהווה מצע נוח לעובש.

אולי זה לא קשור ישירות להסרת המחסומים אבל...חרותיק

מצדנו - זה צעד שמעיד על חולשה וברור שזה יחזק אותם.

וגם חוסר התגובה על הפיגועים והטילים מעיד על חולשה.

הם שואבים מזה אומץ, נוכל להרתיע אותם רק כשנראה להם שאנחנו חזקים!

ואנחנו חזקים- לכל מי שתהה לעצמו, רק כבולים מאחורי מוסר אנושי מזויף של הגויים!

בעז"ה, שנזכה לבשורות טובות!

למה הסרת מחסומים מראה על חולשה?golani

כמו שכבר כתבתי כאן:יש אנשים בחיים בסרט ומאמינים שיהיה אפשר להחזיק לנצח מליון וחצי פלשתינים בכלובים, כל התעללות הרי היא משובחת - וכל העסק הזה יחזיק מעמד לנצח.

איזה מזל שהאנשים האלו לא מנהלים את המדינה.

ציטוט מההודעה שלך:ב.ש.

יש אנשים שחיים בסרט ומאמינים שיהיה אפשר להחזיק לנצח מליון וחצי פלשתינים בכלובים.

חיים בסרט, אה?

עכשיו תקשיב לי טוב ותמלא אחר ההוראות:

משימה מס' 1:

-לך לגן חיות הקרוב לאזור מגוריך.

-פנה לכלוב האריות.

-תפרוץ את המנעול ותפתח את השער לרווחה.

-נו קדימה! פתח כבר!

-למה אתה מחכה? פתח! שחרר אותם!

-מזתומרת אתה לא רוצה להיאכל? תראה איזה מסכנים הם. כלואים בתוך הכלוב!

-הי! לאן אתה הולך?

-מה אתה מעדיף שישארו כלואים?

משימה מס' 2:

-סע לכלא דמון.

-תבריח מהכלא כמה מהרוצחים.

-קדימה תבריח אותם!

-מזתומרת מסוכן? תראה איזה מסכנים הם. סגורים בתוך כלא.

-הי! לאן אתה הולך?

-מה אתה מעדיף שישארו כלואים?

וכן על זו הדרך...

דמגוגיה.golani

לא אמרתי לפתוח את כל המחסומים ולאפשר לפלשתינים גישה חופשית לאיפה שבא להם אמרתי שאם הסיכון לא גדול מידי יש לשקול את זה.

אם מערכת הביטחון החליטה להוריד מחסומים כנראה שזה לא מחסומים שאי אפשר לוותר עליהם בשום אופן ואם אפשר לוותר עליהם אז ראוי לעשות את זה.

לא בשביל הפלשתינים - בשבילינו.

לדעתי - שטויות!תמר ב

אני חושבת שמערכת הבטיחון עשתה טעויות רציניות בנוגע לביטחון האזרחים בישראל. לא, אין לי הבנה או ידע בביטחון ואני יודעת שגם אין לי כ"כ זכות להגיד את דעתי בתור אחת כזאת, אבל כשזה נוגע לחיי ביומיום שלי ואני פשוט מסתכלת מה הולך מסביב לבית שלי אני מוכנה לחתום שהיו שגיאות! (וכבר הזכרתי את זה: לפני קצת יותר משנה נרצח הרב מאיר חי הי"ד משבי שומרון סמוך למקום שבו נפתח מחסום שניה קודם וממנו יצאו הרוצחים וגם חזרו לשכם או לכפר אחר בסביבה)

הסיכון גדול מדי!

ועם כל הכבוד יכול להיות שמערכת הביטחון טעתה

תנסי רגע לדמיין את עצמך.golani

יושבת באיזו חושה וישנה על מחצלות, אם את רוצה לעבוד את צריכה לחכות שעות במחסומים שפזורים בכל פינה. בקיצור:רמת החיים שלך בזבל.

ולאן הכל מתנקז? כמובן, לכובש הישראלי.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - אם אתם רוצים שמדינת ישראל תהיה זו שתכתיב מה קורה ביו"ש ולא הערבים אתם צריכים לדאוג שתהיה להם רמת חיים סבירה עד כמה שהביטחון מאפשר את זה.

סבבהב.ש.

אז מה אתה אומר?

שצריך ללכת לעזה להסתחבק שם עם מחבלים?

אולי להפך, שהם יבואו להסתחבק איתנו?

כזאת נאיביות עוד לא יצא לי להכיר....

לא[golani
קפץ.golani

לא, מה שאני מציע זה שתנסה להבין את מה שאני כותב לפני שאתה מגיב על מה שאני כותב.

אני מבין מההודעה שלךב.ש.

שצריך לעשות מדינה אחת לשני עמים..

הפוך, זה מה שאתה חושב.golani

אתה בעד שנמשיך לחשוב שיהיה אפשר לשלוט על 2מליון+ ערבים לנצח בלי לתת להם זכות בחירה

מחשבה כזו עלולה להוביל לכך שבסוף באמת תהיה פה מדינה דו לאומית... 

דווקא זה לא יוביל למדינה דו לאומיתענבל

כי אם לא ניתן לערבים זכות בחירה אז או שהם יעזבו או שהם ימשיכו להילחם . אני חושבת שלא  צריך לתת לערבים מקום בארץ הזאת אם הם רוצים שילכו לארץ שלהם ולגבי המחסומים אני חושבת שעדיף כמה רגעים של אי נעימות בבדיקה מאשר עשרות אנשים פצועים והרוגים בגלל חוסר בדיקה

כבר יותר מארבעים שנה זה ככה והם לא עזבו.golani
אז מה אתה מעדיף שנפסיק להילחם והם יכבשו אותנו?ענבל
גל פיוגעים שאולי יוביך למבצע נוסח "עופרת יצוקה".golani

לדעתי לא סביר שיותר מזה.

*יוביל.golani
אינתיפאדה שלישית.באג2000
לא משנה מה זה~מישי~

אבל אם יהודים לא יכולים ללכת לתחנה מרכזית בי-ם בלי לסכן את חייהם המדינה חייבת לפעול!!!!

golani ותמר ב.....כנסו.....הסטלן הקטן

"אם אנחנו רוצים לשלוט ביו"ש אנחנו צריכים - מסיבות פרקטיות (מעשיות) בעליל - לדאוג שלפלשתינים תהיה רמת חיים סבירה"

אתה באמת מאמין במה שאתה אומר???

הערבים לא נלחמים בנו כי אין להם רמת חיים וקשה להם....יש מקומות שיש להם רמת חיים כמו בסביון ויוצאים משם מחבלים וגם שם עוינים מאוד כלפינו...

תבין,הערבים נלחמים בנו כי הקוראן מצווה אותם,הערבים מטבעם נלחמים....ניתן להם מדינה\אוטונומיה הם ימשיכו להילחם בינם לבין עצמם...

לא חסר מחבלים מתאבדים מרקע טוב,עם תואר ומשכורת טובה....זה לא קשור לתנאים ורמת חיים בכלל....

יש לי המלצה-לך לספריה\חנות ספרים הקרובה ותבקש את הספר "בן החמאס" ואולי תבין קצת יותר על הסכסוך הישראלי-פלסטיני...

בקטע הזה golani צודקתמר ב

הסכסוך הזה הוא בעיה מאוד רצינית ומדינת ישראל חייבת למצוא לו פיתרון בתור מדינה דמוקרטית. אין ספק שמה שהולך עם הערבים האלה כבר שנים הוא לא דמוקרטי בעליל (איפה, איפה המורה לאזרחות?.. הוא היה גאה לראות את התגובה הזאת..חיוך)

ברור שיש גם ערבים עם רמת חיים וגם ברור שיש רוצחים גם מתוכם אבל זה לא פותר את הבעיה..

אבל לא אמור להיות קשר בין הפיגועים האלה לבין הסכסוך!

אני חושבת שזה לא יכול להצדיק התנהגות כזאת ואני מקווה שזה מוסכם על כולנו.. רק מה לעשות שאין להם תכונות יהודיות והם מסוגלים לרצוח חפים מפשע בדרכים אכזריות ועוד להתגאות ולשמוח בזה..

אז יכול להיות שהם יגידו שבגלל הסכסוך והיחס של המדינה הם עושים את זה (אני לא יודעת אם זה מה שהם אומרים, זה לפי Golani: "יותר קשיים=יותר שנאה+יותר יאוש = יותר טרור ") אבל זה לא יצדיק את זה ולא יצדיק שנבליג. וחוץ מזה שברור שהם שונאים אותנו בלי קשר והיו שמחים לראות את כולנו בים..

המציאות לא מתנהלת לפי ספרים וקלישאות.golani

אין שום ספק שרמת החיים של הפלשתינים תשפיע על כמות האנשים שיצטרפו למעגל הטרור. עובדה שיש הרבה אנשים שם שמחפשים לחיות בשקט ואם לא תאפשר להם את זה אתה דוחף אותם לטרור.

ולתמר ב: מה שמעניין אותי זה לא מה יקרה להם אלא מה יקרה לנו - ואם אנחנו לא ניתן להם זכות בחירה - מה שאנחנו לא רוצים, ובצדק - אנחנו לא נוכל לשלוט בהם לנצח ואהמדינה עלולה להפוך למדינה דו לאומית. לכן לדעתי חשוב למצוא פיתרון של היפרדות באיזושהי דרך.

הקוראן~מיכל~

בס"ד

יש לך טעות די רצינית...הקוראן לא אומר להם להלחם  ולכן כשיהיה להם את כל הארץ הם לא ילחמו אחד בשני

אלא הקוראן מצווה אותם להשמיד את היהודים דווקא את היהודים.הייתי אצל דוד שלי לפני כמה שבתות והוא הראה לי מידע שכשהוא היה צעיר יותר הוא התעניין בקוראן(לא כדי להתאסלם!)קיצור יש לו גם את הקוראן מתורגם בבית אז הוא הראה לי סיכומים שהוא עשה על הקוראן וזה פשוט זוועה באמת שהכל שם זה להשמיד את היהודים ובשמים הם יקבלו כבוד רב ועצום ופרסים כספיים ועוד...לא נפרטאבל בתימצות הכל יוקרה וחיצוניות בלי סוף

לא מדוייק.golani

לפי האיסלם היהודים הם משלושת "עמי(למעשה הם מתכוונים לדתותז) הספר" שאותם אין חובה להשמיד/לאסלם.

אתה מנסה לומר שאין להם מטרה להרוג את כולנו?ב.ש.

הרי כל המנהיגים שלהם מכריזים על כל במה ובכל הזדמנות שאת האויב הציוני צריך לזרוק לים. הם לא מתביישים לומר את זה. (אולי חוץ מהמדינאים שלהם שלא אומרים את זה ישירות אבל הם יודעים לבצע את זה בצורה יותר אלגנטית.) הם רוצים להחזיר את "פלסטין" (א"י) לרשותם. ונניח שהם באמת יקבלו את פלסטין, איפה אתה חושב ישימו אותנו? בצימרים בצפון נורווגיה? לא! בים? כן!!!!! 

"הלכה בידוע היא שעשיו שונא ליעקב"

יש להם מטרה כזאת,רבקה...

אבל לא לפי הקוראן

זה נכון...~מישי~

אבל הערבים במשך התקופות שינו את האיסלאם ואת הקוראן איך שנוח להם. ראה דוגמא ירושלים שלא מופיעה אף פעם באיסלאם בטח שלא בתור עיר קדושה.
הערבים הם אנטישמים והם אוהבים להרוג. אז הם אומרים שגם להרוג יהודים זה נקרא להיות שאהידים. מחנכים את כולם על זה ועל זה שאם יעשו את זה יזכו ל72 בתולות יפות עיניים וכל זה והם מתים ללכת לעשות את זה. זה שיגעון. הם ממש רוצים להרוג את אצמם בשביל להרוג אותנו. זה קצת אפילו מחלה נפשית. כן ילדים אומללים ילדי הערבים חונכו לאכזריות.עוותו להם את המוח. אבל זה עובדה הם רוצים להרוג אותנו בלי שום סיבה. כי הם רוצחים וכי הם אנטישמים. הפיגועים לא עושים להם מצב יותר טוב. גם מה שאנשי ארגוני הטרור נמצאים במצב טוב מאוד. האלה שסובלים בעזה- זה העם הפשוט שרעב ללחם. לא הטרוריסטים ששולטים.

חחחחח מזה אינתיפאדה שלישית???.. מתי הסתיים..ארי צלוב

הקודמת??

זה שב"ה היה יותר שקט זה לא אומר שנגמרה הם יום יום מנסים לעשות דברים כבר שנים.. זה שהם לא הצליחו לא אומר שהם הפסיקו

אז בואו נקרא שלחמור בשמו - האינתיפאדה או בעברית צחה המלחמה אין מס' כי זה תמיד היה אחד ארוך שמתמשך

ברור שתמיד רוצים לפגע ויש נסיונותב.ש.

אבל אינתיפאדה זה דבר אחר. זה ללכת ברחוב ולפחד שיקרה לך משו. זה להרים טלפונים כל דקה למשטרה בגלל אנשים חשודים. זה לקום בבוקר ולשאול "מעניין כמה הרוגים וכמה פצועים יהיו היום".

זה שאנחנו כל הזמן במלחמה איתם זה ברור אבל זה הכל יחסי.

לא יודעת מה איתכם אבל...ד"ר אריק

בס"ד

אם אצלם "רגיעה" זה שיש רצח של משפחה, דריסה של אנשים ברחוב בירושלים, פיגוע של אוטובוס, הרג של איש שנוסע בכביש בחזרה הביתה, קסמים, רקטות, פצמ"רים ומכל הבא ליד...אם אצלם זה רגיעה... ואם אצל השמאלנים זאת "הסלמה" (או אולי "השלמה" לא יודעת...) אז מה זה במצב שלא לא רגיעה?!

אני מפחדת לישון בלילה!!!אני מפחדת לקום בבוקר, אני מפחדת ללכת ברחוב שלי, בישוב שלי, אני מפחדת להיות לבד בבית שלי, אני מפחדת ללכת לאולפנא-כי יש שם ערבים שעובדים ליד, ואם אני מאחרת הפלא' שלי בחוץ ואני מוצאת את עצמי ממלמלת ש"אם אני אצרח בטוח שמישהו ישמע אותי" ו"שזה קרוב מדי למקום ציבורי, הם לא יעשו לי כלום- זה הגיע למצב שאנילא יכולה ללכת להאכיל ת'חתולה שלי במרפסת...אני צריכה לקחת מפתח\פלא'-כי אמא שלי נועלת!!!

אז אם זאת לא אינתפדה...אז מה זה כאן?!שלום ושלווה!!!

איך אפשר לישון בלילה שאני לא יכולה לדעת שאיזה מחבלון קטן בן 13 שלא מזיז לו שום דבר, לא מצלמות, לא חיילים, לא רובים, לא אקדים, ולא חבורה של כיתת כוננות-כלום!שברוב חוצפתו הוא בא לישוב שלי עם סכין- הם לא מפחדים!

ואנחנו כן?!

לא מוזר לכם?! אני לא יכולה להיות רגועה בבית שלי, אני לא יכולה לישון בשקט- משפחה שישנה-הרגו אותה- אז איך אפשר לישון בשקט?! אז איך אני יכולה לנשום לירווחה?!

אני לא!!!וגם לא מי שגר בירושלים, וגם לא מי שגר בת"א, או בפ"ת או בחדרה, או באף מקום אחר!!!

הקוראן#######הסטלן הקטןאחרונה

לא אמרתי שהוא מצווה אותם להילחם.אלא להשמיד את היהודים.

וחוץ מזה אמרתי שזה בטבע שלהם להילחם....

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך