מותר להרוג ערבים ?טובי =][=

מותר או אסור ?

מותר להרוג בהנחה שהילד יהפך למחבל ?

התורה שלנו מסכמה לדבר כזה ?!

מבולבלת אשמח לקבל תגובות יותר רציניות מ"שיחנקו כל הערבים"

לא!*חזרזיר*

ה' ברא אותם.

הם יצריו ,אסור. וגם סתם לידע כללי - הערבים מתפללים לאותו אלוקים כמונו.

וגם יש לי משהו להגיד לך באישי [מחילה משאר הפורום ,אני משתדלת לא לעשות את זה אבל הפעם זה באמת משהו אישי.]

שניה, את פוסקת שאת עונה לה בכזו נחרצות?אחותי?!

בסיעתא דשמיא.

לא יודעת. אני לא רב.

אבל תשאלי רב.

אולי הוא יתן לך תשובה ומספקת והסבר.

אסור!באג2000

אנחנו לא יכולים לדעת מה יהיה.
באופן תאורטי - גם את מחבלת בפוטנציה. וגם גנבת ואמא מתעללת, או כל דבר נורא אחר.
אבל דנים אדם לפי מה שהוא עכשיו, ולא לפי מה שיהיה, כי יש לו בחירה, והוא יוכל להחליט להיות טוב.

סתם ד"א, אם זה מענין אותך, אז  אחד התירוצים של המחבלים להרוג תינוקות יהודיים הוא גם כן- הוא יגדל ויהיה חייל ויהרוג אותנו.

חוצמזה,אנחנו רואים שאלוקים יכל גם לא להציל את ישמעאל, כי ממילא הוא יהיה פרא אדם וכו', אבל הוא הציל אותו כי אז הוא היה בסדר. וכתוב 'כי שמע אלוקים אל קול הנער באשר הוא שם' והמפרשים אומרים שהכוונה שה' מציל אותו, כי כרגע,במצב הנוכחי מגיע לו להינצל, אפי' שהוא עוד יעשה דברים רעים בעתיד, ויצאו ממנו רוצחים וכו.
בכ"מ, באופן עקרוני אדם מוחזק כשר אלא אם הוכח אחרת.

לי מותר הכול!אבודה!
כמו כל דבר בהלכה..געש
זה מחלוקת!
לא מזמן יצא ספר של רב אחד שכתב שמותר (לא ראיתי אם התיר לגמרי) וקיבל הסכמה של הרב דוב ליאור.
ויצאו נגד זה הרבה רבנים.
...~מיכל~

בס"ד

מותר על פי הפסוק:"הבא להורגך השקם להורגו" למרות שיש רבנים שפוסקים שזה לא רלוונטי לימינו...

תחפשי קצת ברב גוגל...

אף רב לא כתב שמותר להרוג ערבים מחמת היותם ערביםאבגדה
כתוב שבזמן מלחמהחסיד של עצמי

וזה כתוב בהלכה ולפי הידוע לי על זה אין מחלוקת " הטוב שבגויים הרוג" זה אומר שבזמן מלחמה אפילו את האויב הכי טוב שלא עושה לך שום דבר מותר להרוג. השאלה היום אם זה זמן מלחמה יש כאלה אומרים שלא אבל לדעתי ולדעת הרבה רבנים זה כן.

וסתאם שאלה מה הקשר שה' ברא אותם גם את הנאצים ואת המחבל שרצח בירושלים ובאיתמר ה' ברא אז אסור להרוג אותם?

קצת סדר..המבקש
א. לא כל דבר בהלכה זה מחלוקת,בנושא זה למשל יש הלכה ברורה ופסוקה, והחולקים על הספר שפורסם (תורת המלך) חולקים רק על מידת הנכונות לפרסם ברבים הלכות כאלו או על שיטת הלימוד של המחברים ולא על ההלכות עצמם (הלכות אלו נפסקו כבר ברמב"ם ובשאר הראשונים). ב. מבחינה הלכתית אין הבדל בין ערבי לגוי אחר,ההלכה מתייחסת לכל גוי שאינו יהודי באותה מידה. ג. האיסור המוזכר בגמרא (כתובות דף קיא) לגבי התגרות בגויים לא נפסק להלכה(רמב"ם,רי"ף,רא"ש וכו') ומי שכן מתייחס אליו בכ"ז הם תלמידי הרבנים מסאטמר ובריסק (ועוד חוגים אנטי-ציוניים מעטים) על פי פסקים של אחרונים. ד. ליהודי פרטי (שלא בשליחות המלכות) אין אף היתר להרוג גוי אם אינו מסכנו או אינו נכלל במקרים היוצאי דופן המוזכרים בהלכה, גם אם המדינה אינו הורגת איש זה. ה. גם למדינה כמלכות- ישראלית אין רשות להרוג איש סתם כך, אלא רק ע"פ המצבים המבוארים בהלכה, לדוגמא,אסור לנו להטיל פצצת אטום על אוסטרליה סתם כי נמאס מיחסי הידידות בין המדינות, אבל לעומת זאת אנו (כמדינה) מצווים להרוג את המחבלים בעזה(זו סתם דוגמא להמחשת העניין).ו. בכל מקרה יש לנהוג כמובן רק במסגרת החוק הישראלי כיוון שמבחינת בית המשפט הוא נמצא מעל ההלכה היהודית.... נ.ב. רצוי ללמוד את ההלכות בצורה מסודרת ולא דרך הפורום (למשל ברמב"ם - הלכות מלכים ומלחמותיהם).
שאלה כזו צריך לשאול רב .אנונימי (פותח)

התשובות שינתנו כאן לא יהיו מספיקות .

אני יודעת שאסור להתגרות בגוייםדניאלה .ד.

אבל אם זה "הקם להרגך" אז "השכם להרגו".

וזו מצווה.. (זה לענ"ד)

לכל אדם (אפילו ערבי) יש בחירהדניאלה .ד.

אם להיות ערבי מחבל או לא מחבל...

לכן לא הורגים ככה סתם, הם לא סתם נבראו... שלא ישמע שאני נגד הריגת ערבים.

מצידי תביאו לי עכשיו אחד נראה לו מזה

שוב. כאן לא תקבלי תשובה שחור לבן.אחותי?!

לישועתך קיוותי ה'.

אבל "הבא להורגך השקם להורגו" - בעקרון אנחנו בסוג של מחלמה.

מלחמת קיום רצינית על הארץ שלנו.

מכאן והלאה תלכי עם זה לנגד ענייך.

לשאלת רב או לתג מחיר או לעשות שלום עם הערבים - החלטה שלך לאן ללכת עם זה. <<<<

הרבה הצלחה אחותי.

אני לא יודעת אם מותר להרוג אותם ולא נראלי שזה עושהתן חיוך....=)

טוב בנפש האדם כשהוא יודע שהוא הרג או רצח...

אבל להגיד ש"ימותו הערבים" ברור שמותר כי אמא שלי אמרה לי שרב אמר שמותר לקלל את אריאל שרון...והוא יהודי...אז להגיד שימותו הערבים ברור שמותר...=]]

לדעתי כל ערבי הוא - מחבל בפוטנציהאריאל דוד

ותנסו להכנס לראש שלהם- אם היה בא צבא וכובש אתכם ונותן לכם הגבלות כמו בדיקות מחסומים וכו(זה מוצדק כמובן) לא הייתם רוצים להעיף אותו??!! ולכן כל ערבי הוא בחזקת אשם אא"כ הוכחה חפותו וחוצמזה- עדיף להרוג כמה חפים מפשע ולחסוך לנו דם רב בנוגע לתן חיוך הלוואי עלי אמא עם כאלה דעות אבל אם אמאאמרה זה אומרשזה נכון?! (בכללי).

תלוי איזה ערביידיד
בימקום להרוג יש לי רעיון יותר טובהמלך!!!!

ליצבוע בכחול וליזרוק לים

אם יכולתי היתי עושה את זה בכיף רק שאני בת!!!ג'ודי
למה לבזבז צבע?...מישי' מאפושו'
לחזרזיר..lea..

איפשרר היום להגיד דבר כזה..אחותי נשמה  , אחריי כל מה שהם עושים לנו אנחנו לא יכולים לשתוקק!!
וחוצמיזה יש מצוווה!! למחות את זכר עמלק!

ופשוט החלטת שהם עמלק?יושב בדד

יש הרבה מה להאריך בנושא הזה.

ברור שהם עמללק..lea..

אמא של העמלקיים!!! לא כ'פת ליי אם הם סבא של העמלקים גם כל עוד יש להם צאצא מהעמלקים צריך למחו'צ להם ת'אמאמא של הצורה שלהם..!!

בס"דאנונימי (פותח)
...אנונימי (פותח)

אין היום עמלק שלם כי נבוכדנצר בלבל את כולם והם התערבבו עם שאר העמים.

לגבי הערבים, זה ברור שאם אני יהרוג חף מפשע ובכך אני יציל את עצמי זה ברור שמותר, לגבי סתם ערבי ברחוב, יש דין בארץ ישראל שמי שלא מקיים את שלושת התנאים מצווה להרוג אותו (אם אפשר) ואף ערבי היום לא מקיים אפי, אחד!! אני זוכר 2 מהם: א. לקבל את זה שאנחנו שולטים פה ולהיות כפוף לנו. ב. להאמין באלוקים אחד! ולא לעבוד ע"ז...

יש 7 מצוות בני נחיושב בדד

שאם אתה רואה גוי שלא מקיים אחת מהן אתה צריך להורגו.

והם ב"ה מקיימים את כולם.

ליושב בדדדי"מ

הם ממש לא מקיממים את כל 7 מצוות בני נח

אשמח לראות פירוטיושב בדד

אם אתה לא סתם מדבר באוויר

ליושב בדדדי"מ

הם לא גוזלים?

הם מקמים בתי דינים (ע"פ התורה)?

הם לא רוצחים?

הם לא גוזלים או רוצחים יותר מיהודיםיושב בדד

ואם כן - יש להם גם בתי דין.

ואם תאמר שבתי הדין שלהם לא פועלים על פי תורת ישראל -

אגיד לך שגם שלנו לא.

אבל יהודי שעובר על 7 מצוות בני נח לא חייב מיתהדי"מ

כאילו בחלק מהם כן אבל צריך עדים והתראה 

(ובקיצור זה הרבה יותר מסובך)

גם לגבי גויים- לא כל אחת מהמצוות מחייבת הריגה.יושב בדד

אבל רובן כן

אז תבדוק את זה כי אתה פשוט טועה בגדולדי"מאחרונה
זה נושא יותר מסובך בשביל פורום כזהדי"מ

ואם את רוצה יש את ספר תורת המלך של הרב יצחק שפירא את מוזמנת ללמוד

דוב מורל- יש מחלוקות על הספר הנ"ל .טובי =][=

לא יודעת אם הייתי מעונינת לילמוד ..

אין מחלוקת על תוכן הספר הזה, רק על נכונות הפרסוםהמבקש
שלו בעת הזו. ותסתכל סיכום שעשיתי בהודעה הקודמת שלי(מתחילה בכותרת:קצת סדר) הסיכום מתבסס על הרמבם שמובא גם בתורת המלך. נוסף לזה תורת המלך הוא ספר לימודי-עיוני ברמה הלכתית גבוהה ולכן לא כל אחד מסוגל ללמוד אותו.
זה שיש מחלוקת זה ממש לא סיבה ללמוד (אפילו להפך)=)די"מ
חומר לאנטישמיים...אנונימי (פותח)
שמעתי פעם - אני לא יודעת אם זה נכוןאנונימי (פותח)

שלפי ההלכה, אם אדם הולך במדבר עם גוי וחזיר, ואין לו מה לאכול והוא עומד למות, עדיף שיאכל את הגוי ולא את החזיר.

לא יודעת אם זה נכון.

אני הוספתי - שאם זה ככה, אז שיתן לגוי לאכול את החזיר ואז יאכל את הגוי - שמן יותר...

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך