ארץ ישראל.אביב

ארץ ישראל

נקנית בייסורים.

נקנית בפצועים, 

במתים,

נקנית בדם אחים.

ארץ ישראל

נקנית בזעקות.

נקנית בבכיות,

בקינות,

נקנית בלוויות.

דמנו ניגר כמים ברחובות,

זעקות וקינות חרישית מתפשטות.

אחינו מוטלים בבתי החולים

ויחד איתם, אנו נאבקים על החיים.

לאחר שמופשט אדם מכל שיש לו, נשארים בידיו רק חייו, רק עצם היותו חי. ואת חיינו, הדבר הבסיסי האחרון שנותר לנו לבסוף, אנו מוכנים להעניק במתנה לארץ הזו, מולדתנו.

אחרי הפיגוע באיתמר, פחדתי. אני מניחה שיש עוד הרבה כמוני. פחדתי לישון בלילה - ואני עדיין פוחדת. אני מדמיינת מחבלים בכל מקום.

ותהיתי איך זה אנשים שהוכח להם כי הם לחלוטין לא בטוחים, אנשים ששכניהם נרצחו באכזריות, מסוגלים להישאר במקומם. לא לעזוב. אחרי כל הדיבורים על הנאמנות לארץ ישראל, ועל כמה שזה חשוב, אחרי כל זה, לנוכח המוות, כל הזמן הרגשתי שאני אישית - הייתי עוזבת. ולו למען עתיד ילדי (...).

ואחרי הפיגוע אתמול, שהתרחש דווקא בבנייני האומה - תחנה בדרך לביתי, מקום שהייתי בו בשבוע שעבר, וחברה שלי שלשום, ומדריכה שלי בזמן הפיגוע, מקום שהוא ממש הכניסה לעיר הבירה שלנו, פתאום הבנתי בחדות עד כמה שאני לא בטוחה, ואיש לא בטוח, בשום מקום.שוב ראיתי עד כמה החיים שלנו שבריריים. הבנתי בחדות נוראה, שאין מקום בטוח.

ובהתחלה, פשוט פחדתי.

ואחרי כמה זמן, הבנתי שלמרות זאת, חיים כאן בארץ כמה מליונים ספורים של אנשים ששכניהם, בני ארצות ערב, מזכירים להם כל הזמן את חוסר הבטחון שבחייהם כאן, ופתאום התמלאתי בגאווה ונשבעתי, שאת נפשי היחידה אמסור למען הארץ הזו שהיא מולדתי האהובה. על אף שאחרי הכל אין לי דבר מלבד חיי, אותם אני מעניקה למולדת. על אף כל זאת, אני כאן. ואם אני אמות, אני אמות בגאווה - ובברכה - על שאני, משפחתי, חברותי וכו' גרים כאן וממש מוסרים את נפשנו יום-יום,שעה-שעה למען המולדת, על כך שאני בת לעם היהודי, על כך שאני ישראלית וגרה כאן, מתוך הבנה ברורה של המציאות ושל הסכנה אליה אני חשופה. היום נסעתי ברכבת, באוטובוסים, עברתי כמעט חצי ארץ, ונסעתי בתחושת גאווה, ותחושת שליחות, בתחושה שאני, ישראלית גאה, פוסעת על האדמה הזו ולא נותנת לחיות-אדם לשבור את רוחי.

ואפילו שאני אדם כ"כ רציונאלי, והרגשות האלה הם כ"כ כ"כ לא. אני פשוט גאה,על שנולדתי כאן. ושאני ממשיכה. ואתם ממשיכים. ושלושה מליון איש (אני טועה?) ממשיכים. לחיות כאן. 

מדהים איך ש - עד כמה שזה הפך לכמעט קלישאתי ואולי אפילו בנאלי - באמת, הפיגועים האלה חיזקו אצלי את תחושת הגאווה, השליחות, והביאו אותי - סתם, באמצע החיים, להישבע אמונים למולדת שלי, ולדעת שאני חיה כאן, ואני מוכנה להקריב אפילו את עצמי בשביל הארץ הזו.

ו. איך אומרים? "חשבתי על זה הרבה". ועכשיו, אני פשוט גאה. וגיליתי שיש בי משהו שהוא יותר חשוב לי מהחיים שלי.

הלוואי שכל אחד ייקח נק' ויתחזק בה, הלוואי שהפיגועים הנוראים הללו לא ישברו את רוחנו אלא להיפך, כמו שאני מרגישה שהם העצימו אותי דווקא - הלוואי שגם אתכם הם יעצימו. ויחזקו. ויחשלו.

אמן.

אני באמת אוהבת את כולכם,

את כל עם ישראל.

ואנחנו כ"כ כ"כ צריכים לאהוב זה את זה. היום, יותר מתמיד.

מדהימה !שיראל:)
וואו.. חזק!תמר ב

ממש ביטאת במילים מה שהרגשתי..

תודה!

וואי, זה כ"כ נכון! תודה רבה!סוסת פרא
וואו!!! אמיתי וחזק!ב.ש.
[לרוב לא מגיבה..]חזק ממש!תודה.שירה =)
מאוד מחזק תודה!!!!ענבל
תודה.. ממש שמחה שעזרתי.. אביב

שבת שלום!

מזדהה בהחלט...אני שמח סתם!

תובנה חשובה.דוסית גאה!
אביבוש..יעלוש=)

אינעלייך נשמה

ואוו! ממש יפה... ועוד משהו-תל-אביבית

צריך לזכור שאנחנו לא בטוחים בשום מקום!!!

ואם ה' ירצה שח"ו יקרה למישהו משהו, א זזה יקרה לו- ע"י מחבלים, באוטובוס, ברחוב, בבית, במיטה, ברצח, במוות, במחלה, בתאונת דרכים, או בכל דבר אחר ח"ו!!!

וזה מה שאני אומרת לעצמי כשאני נוסעת למקומות "מסוכנים" יותר- אני עושה את ההשתדלות  שלי שהקב"ה ירצה להשאיר אותי בחיים.

וצריך לחיות, ולא לחיות בפחד, כי פשוט בכל שניה אדם יכול חס-וחלילה, לא-עלינו (עד אחרי 120 שנה..) למות.

לכן צריך לבטוח בה' שמה שיקרה, זה מה שצריך לקרות, ואנחנו מאמינים בלב שלם שאם ח"ו יקרה משהו זה ברצונו, לכן זה טוב.

ולא צריך לפחד. להכניס לנו את האמונה הזאת טוב טוב וחזק חזק לראש.

ולהשתדל להיות ראויים לבמשיך לחיות כאן, למלא את הימים בהתקדמות, בלימוד, בעשייה, שנרדיש בכל יום שה"רבה אמונתך" שאמרנו בבוקר היה שווה.

ב"הצלחה לכולנו!

זו הנק' בעצם...אביב

שאנחנו לא בטוחים בכלל, ולמרות זאת אנחנו חיים.

ואפשר לספר לכם משהו קטן, בשביל להשוויץ?

הדפסתי את מה שכתבתי כאן ^^^^ בתחילת השרשור,

בשביל שההורים שלי יקראו,

וגם סבא וסבתא שלי שבאו לשבת קראו את זה... (פאדיחה, לא התכוונתי..)

אבל סבא שלי אמר לי לשלוח לו את זה למייל, ואמר שהוא יתרגם לאנגלית ויפיץ את זה (הוא אמריקאי)!!

סוג של הסברה ישראלית..

הלוואי שזה יעזור ולו במעט..

מדהים איזה נאום יפהידיד
נאום??... D: אבל תודה אביב
נשמה! נגעת בדיוק בנקודה.. ממש חיזקת! תודה רעות :)
תגידו -אביב

יש קטע לשלוח את זה לעולם קטן?

לא קראתי בעיון, אבל זה נראה לי ארוך מדירחלקה
יכול להיות נחמד...אני שמח סתם!אחרונה

מבחינת אורך זה לא נראה לי בעיתי...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך