בקטע הזה, בת שמש צודקת בעיני.
תקישיבי,
לי יצא שם של "הכופרת" וגם "המתווכחת". ופעם אחת ישבנו בשבת והתחלנו להתווכח - על מאחזים וכד'...
ופתאום היה כזה שקט ולוזוכרת עלמה דיברנו |אני מנצלת את סוף תוקף התקנון..
|, אבל חברה שלי ממש רצתה שנחליף נושא. ואז היא כזה "נו, אביב, תביאי נושא, את אוהבת להתווכח, על מה באלך להתווכח?" ואמרתי להן דבר כזה - שאני לא אוהבת להתווכח! חשוב לי לדון על דברים, כן. זה מפתח ת'מחשבה, מרחיב אותה, ותמיד טוב לשמוע ולהתמודד עם דעות של אחרים. בדיון - מקשיבים אחד לשני. בויכוח - לא תמיד. לא ממש. אז אמרתי להן שאני אוהבת לדון, והן היו בשוק - כי הן כ"כ היו מקובעות על זה שאני אוהבת להתווכח.. אבל זה היה נעים להבהיר את הנק' הזו. גם כלפי עצמי, שהבנתי את זה.
מה שאני רואה בין השורות אצלך זה אין לך עם מי לדבר בצורה מכובדת ורגועה על דברים שונים. להשוות דעות.. אני אישית מרגישה את זה גם הרבה פעמים. זה כאילו אנשים לא מבינים אותך, או שהם לא במקום הזה של לדבר ככה.
דוגרי?
אין לי עצות בשבילך בקטע הזה,
חוץ מבאמת, ללמוד לסתום את הפה ולא להגיב. גם כשמדברים על משהו שבוער בך. גם אתה מתפוצץ ממה שאומרים. להיות בשקט. אין דרך אחרת "לקנות" חברים. קשה מאוד להשתלב בחברה כשאתה נגד כולם. למדתי שלא חייבים כולם לדעת מיד את כל הדעות שלי על כל דבר...
למרות שבהתחלה, כשלי אמרו את זה, זה היה מקומם קצת. כילו מה, למה שאני אסתום?
אבל דווקא כשיש קשר יותר טוב, יש פתיחות, יש רצון לשמוע.
עכשיו, אני אישית מרגישה סוג של - תיעוב אולי - כלפי בנות שכל ייעודן הוא למצוא מישהי להתווכח איתה. כי.. זה טו מאץ'. מספיק, די, מעצבן. למרות שגם אני הייתי שם.. ועדיין, קצת.
פשוט לשתוק. לאט לאט תוכלי שוב לדבר. מעלת השתיקה זה דבר ששוה לקנות..
אני קונה פיסות ממנה כל יום. זה קשה, אבל אין ברירה.
בהצלחה!