נמאס לי,נמאס לי ונמאס לי!!ענבל

למה הן על כל דבר צריכות להתווכח?

למה על כל שטות הן לא מסכימות איתי?

למה אני היחידה בכיתה שלא חושבת שחרדים הם בהמות וכל מיני מילים לא יפות?

למה אני היחידה שחושבת שמותר לעשות מסלול הסדר ושזה לא אפליה אם נותנים לבחורי ישיבות את אותן הזכויות כמו לכולן?

למה אני שונה מכל הכיתה שלי?

למה אני היחידה שיש לה דעה שונה מכולן בהכל?

אוף נמאס לי מזה!!!!

מצטערת אבל הייתי חייבת לפרוק

את יודעת? את יכולה לעשות מיזה את אחד המצחיקים.135792468

אני הייתי ככה בכיתה שלי (אמ, מזמן, אני כבר עברתי...)

והיינו מתווכחות כל יום- על הכול. בטונים גבוהים מדי.

היינו טוחנות נושאים. וכולם נגדי. כולל המורה.

וזה היה אחד המצחיקים...כי תמיד בשיעורי חברה/חינוך הייתי מביאה דיסקים של רבנים חרדים...

פחחחח.....ואז אחרי זה כוווולם היו יוצאות עלי.

ואין אין אין,

היה לנו לוח מודעות בכיתה, וכולם תמיד תלו את אותם דעות,

ואני הגנתי על החרדים כאילו הם החיות מחמד שלי או משו.

בהכל הייתי שונה.

וואי. זה היה סיוט. אבל מצחיק בטירוף.

אשכרה ילדו בנות...לויודעת..כמה היינו 14? שבטוחות שהם אחריות לניהול העולם.

אבל מה כן, אל תתני לדעות שלכם להשפיע על החברות!

בחיים לא כדאי לך.

אנחנו היינו צורחות אחת על השניה את האמ-אמא של החיים......

ושניה אח"כ "טוב, יאללה נשמה, בואי לחדר אוכל".

קחי את זה ככה אחותי...בכיף של העולם.

בהצלחה!! פחח...אם קראת את מלכה.

מי אמר שצריך להתייחס לכל אחת שהשכל שלהב.ש.

נחסוך במילים...

קיצור אל תתייחסי אליהן.

ואם היתה לי אפשרות לדבר איתןב.ש.

בשמחה הייתי עושה את זה.

אני אוהב להתווכח עם אנשים בדברים האלה ולהשאיר אותם עם פה פעור ומבט של מטומטם בעיניים.

אני הגעתי למסקנה שיש דברים שעדיף לא להתווכח איתם..~מישי~

לדוג' עם החברות השמאלניות שלי (רחמנא לצלן) זו פשוט מנטליות אחרת. חינוך אחר משלי. אין למה לדבר אם אנחנו כ"כ שונות בדברים האלה.

ואם את יודעת שכל הכיתה תהיה נגדך באופן גורף ואין סיכוי שתצליחי לשכנע- לפעמים כדי לשתוק למרות שזה מזה מעצבן שבנות אומרות שטויות...^^

אבל אז אין הרבה נושאים לשיחהענבל
אחותי, אני חייבת להגיב!אחת בעולם...=]

אני מזדהה איתך בצורה לא נורמלית,

בהזדמנות אולי נדבר באישי,

בהצלחה ....

וואוו!!דוסית גאה!

"חרדים בהמות"?

תגידי להן שיש מישי מערוץ 7 שלומדת בסמינר והיא לא מרגישה שהיא לומדת ברפת או בדיר..קורץ

מה נותר חוץ מלהזדהות?הרהור

כל אלה שמזדהים יכולים לפרט קצת. איך להתמודד אולי?ענבל
---צעיר רענן

שיש דעה זה הדבר הכי אמיתי שיש...

כל השאר נסחפים עם החברה.. כדי "להיראות יפה "...

אם זה אמת בשבילך, אל תכנעי ללחצים.

תנסה אתה לא להיכנע ללחצים כשכיתה של בנות צורחתענבל

עליך ועוד דברים כאלה לא יפים על אנשים שאני אוהבת

תוספי להכל - והולכים מכות...צעיר רענן

הכל בזרימה זהו...

יש כאלה שאני מתווכח איתם - והם לא חברים שלי ולא איכפת לי... אבל זה לא אמור לפגוע בקשר עם החברים...

זה בדיוק העניין שבגלל זה אין לי הרבה חברות ממשענבל
התכוונתיענבל

שאין לי חברות שאני ממש יכולה לדבר איתן על דברים קצת יותר עמוקים מהאח הגדול או כמעט מלאכים

סליחה נראה לי שסתם התפרצתי עליךענבל

לאיזה לחצים התכוונת? לשינוי דעות בגללן?

למה כולם צריכות לחשוב כמוך?golani

כלומר: מה זה מפריע לך?golani
לא היה מפריע לך אםענבל

כל הזמן היו מנסים להתווכח איתך? ועוד על אנשים שאתה אוהב,מעריך??

אוהבת את זה? מעריכה את זה?יושב בדד

אז תגני על זה!

וכמובן תמיד צריך לעשות את ההפרדה. יש לי חברים ממש טובים שאני לא מסכים איתם על כמה דברים, ואנחנו מתווכחים וזה, אבל לא כועסים אחד על השני.

אני לא כועסת עליהןענבל

זה פשוט כבר מרגיז שא"א  לעבור שבוע בלי שלוש ויכוחים לפחות! ותחשוב שאני לבד מול כל הכיתה

זה לא אמור לפגוע בך בצורה אישית.יושב בדד

ואם זה כן, אז הן לא בסדר. תגידי להן שתרגענה (רושמים ככה?)

אתה יכול לרשום שירגעו התקנון נגמרענבל

אני נפגעת בשביל אחרים ואתה צודק זאת באמת בעיה אצלי חיוך

אבל למה צריך להתווכח באופן קבוע?תמר ב

אם נמאס לך תבקשי לא לדבר על זה..

גם לי לא תמיד יש כוח לדיונים עם חברות למרות שהם בנושאים חשובים שאני מאמינה בהם, אז אני משתדלת לא להכנס לזה וזהו..

אם נראה לי שמבזים או מזלזלים כשזה לא לעניין אז אני מעירה אבל לא נגררת לדיונים בעקבות זה.

ברגע שזה מתחיל א"א להפסיק כי זה מלווה בצרחותענבל
שלא יתחיל!בת שמש

תסתמי את הפה. בפשטות.

את לא מסכימה. נכון.

אבל הרי לא מובר בדיונים אלא בויכוחים: אתן לא מנסות להקשיב זו לזו אלא לשכנע. אין טעם בזה!! פשוט אל תיכנסי לזה.

וכן, זה פשוט. להעביר נושא, לחייך ולשתוק, ללכת. אין בעיה

וואו. זה מזה נכון. זה פשוט מציק!!אווזה.

אגרררררררררררר... מוכר.

זהו, זה העניין..אביב

בקטע הזה, בת שמש צודקת בעיני.

תקישיבי,

לי יצא שם של "הכופרת" וגם "המתווכחת". ופעם אחת ישבנו בשבת והתחלנו להתווכח - על מאחזים וכד'...

ופתאום היה כזה שקט ולוזוכרת עלמה דיברנו |אני מנצלת את סוף תוקף התקנון.. |, אבל חברה שלי ממש רצתה שנחליף נושא. ואז היא כזה "נו, אביב, תביאי נושא, את אוהבת להתווכח, על מה באלך להתווכח?" ואמרתי להן דבר כזה - שאני לא אוהבת להתווכח! חשוב לי לדון על דברים, כן. זה מפתח ת'מחשבה, מרחיב אותה, ותמיד טוב לשמוע ולהתמודד עם דעות של אחרים. בדיון - מקשיבים אחד לשני. בויכוח - לא תמיד. לא ממש. אז אמרתי להן שאני אוהבת לדון, והן היו בשוק - כי הן כ"כ היו מקובעות על זה שאני אוהבת להתווכח.. אבל זה היה נעים להבהיר את הנק' הזו. גם כלפי עצמי, שהבנתי את זה.

מה שאני רואה בין השורות אצלך זה אין לך עם מי לדבר בצורה מכובדת ורגועה על דברים שונים. להשוות דעות.. אני אישית מרגישה את זה גם הרבה פעמים. זה כאילו אנשים לא מבינים אותך, או שהם לא במקום הזה של לדבר ככה.

דוגרי?

אין לי עצות בשבילך בקטע הזה,

חוץ מבאמת, ללמוד לסתום את הפה ולא להגיב. גם כשמדברים על משהו שבוער בך. גם אתה מתפוצץ ממה שאומרים. להיות בשקט. אין דרך אחרת "לקנות" חברים. קשה מאוד להשתלב בחברה כשאתה נגד כולם. למדתי שלא חייבים כולם לדעת מיד את כל הדעות שלי על כל דבר...

למרות שבהתחלה, כשלי אמרו את זה, זה היה מקומם קצת. כילו מה, למה שאני אסתום?

אבל דווקא כשיש קשר יותר טוב, יש פתיחות, יש רצון לשמוע.

עכשיו, אני אישית מרגישה סוג של  - תיעוב אולי - כלפי בנות שכל ייעודן הוא למצוא מישהי להתווכח איתה. כי.. זה טו מאץ'. מספיק, די, מעצבן. למרות שגם אני הייתי שם.. ועדיין, קצת.

פשוט לשתוק. לאט לאט תוכלי שוב לדבר. מעלת השתיקה זה דבר ששוה לקנות..

אני קונה פיסות ממנה כל יום. זה קשה, אבל אין ברירה.

בהצלחה!

ואם כבר הזכרת את מעלת השתיקה.פלספנית

בעזהי"ת

אין דרך טובה משתיקות- סתם, לשתוק באמצע היום, להחליט- שעה שתיקה. שעתיים. וכו'- בשביל לקנות אותה. באמת.

אי שם, בחמישית שלי, גמכן הייתי- טוב, לא 'מחפשת דיונים בכח', אבל גם לא 'נמנעת מלהביע את דעתי'- ופשוט עשיתי לעצמי שתיקות, בהתחלה זה היה 'כמה זמן אני מצליחה'- זה היה 18 דק', אגב- ואח"כ כבר שעה, שעתיים, שש, שמונה, עשרים וארבע, השיא זה 36 שעות..

זה פשוט עובד, אין מה לעשות.

[נגיד, פעם החלטתי שעה שתיקה, ואז חברה שלי ומדריכה שלי, כפרעליהם, התחילו דיון בכוונה בנושא שנוראאאאא מתסיס אותי, בשביל שאני אשבור את זה. ]

לכל אלה שאומרים שהיא תישתוק-למען שמו!

אני ממש לא מסכימה! זה הדעות שלה!! ומותר לה להגיד אותם!!!!

ברור ש- דברי חכמים בנחת נשמעים.. ובחיים נפגוש הרבה פעמים אנשים שלא יסכימו איתנו-

אנחנו צריכים ללמוד לדעת איך להגיב, כך שישמעו ויבינו אותנו, ושזה לא יגיע לצרחות... וואו אנחנו כיתה אחת!

ואני ממש מעריכה אותך שחשוב לך דעותיך, תמשיכי לעמוד על העקרונות שלך!!

בסוף זה ישתלם!!!!!! (אם לא בעולם הזה, אז בעולם הבא....)

אני מבינה אותך טוב מאוד חחבת מלך!

גם אני כזאת  "השונה" אבל שתדעי לך שיש לכולן זכות שאת השונה כי אם לא את מי ישפיע על שאר הבנות לטובה כמובן?! אולי את חושבת שאת לא משפיעה אבל את משפיעה ובגדול (מדברת מישהי עם נסיון) תשמחי יום יום ואל תתווכחי איתן! זה רק יעשה יותר גרוע..תהיה ממש חברמנית אבל מותר לך להביע את הדעה שלך (בלי וצעקות וכאלה)

בהצלחה שיהיה לך!

"למען שמו!" -אביב

ברור שמותר לה להשמיע ת'דעות שלה!
אני מאוד נגד סתימת פיות.. ;)

אבל לפעמים, לטובת עצמך, שווה לסתום קצת. אפילו אם אתה עומד להתפוצץ..

וזה בקטע החברתי.

אני ממש ממש מבינה...עכבר הכפר

פעם הייתי מכריחה את עצמי ליהיות כמו כולם.... אבל עכשיו, אני אומרת את הדעות שלי בלי בעיה, ויש וויכוחים!! אני לא אומרת שלא...  אבל לפחות מכבדים את זה, שאני מסוגלת לעמוד על הדעות שלי.

למשל, לי יש שיער דיי נפוח, ופעם הייתי אוספת אותו לצמה כדי שלא יצחקו עלי, למרות שדווקא אהבתי אותו.... ואז אחותי שאה אותי למה אני לא מפזרת, ויש לי שיער כזה יפה וכו'..... אז באתי לכיתה עם שיער פזור, ובאמת צחקו עליי, אבל הם ראו שאני מתעלמת, והתחילו לכבד אותי.... בקיצור!! (סורי על החפירות...) אני מציעה לך לעמוד על הדעה שלך, בלי לפחד מתגובות! 

את לא שונה את מיוחדת! lior3

אל תסתכלי על זה ככה- תסתכלי כמה הדעות שלך נכונות וטובות!!!

תהיי גאה בעצמך שאת הגעת לזה והן לא!!

תהיי גאה בדעות שלך!!!

מה אכפת מה הן חושבות?!

בהצלחה

ליאורי, נשמה-רבקה...

זו אחת התכונות שאני אוהבת בך

ואני ממש מסכימה איתך...

(הלוואי שאני גם אזכה...)

אה, ועוד משהו-רבקה...

זה באמת חשוב להגיד את הדעות שלך ולא לפחד מהסביבה אבל צריך לדאוג שזה לא יפגע באף אחד,

לפעמים אני מעדיפה לא לענות למרות שיש לי מה לומר כי אני לא רוצה לפגוע...

וזה לא היה מכוון לאפחד(אם מישו חשב) זה פשוט הזכיר לי אוטומטית את הנקודה הזאת...

לכל מי שהציע לי לשתוקענבל

אני מבינהאתכן אבל תחשבו על זה רגע מישהו אומר על אחים שלכם דברים רעים (לאו דווקא החרדים ולאו דווקא אחים אמיתיים אלא מישהו שמאוד שמאוד קרוב אליך) אתם הייתם יכולים לשתוק???

נכון..אביב

אבל:

א. תמיד, תמיד זה הנושא?

ב. אולי פשוט כשאת רואה שהשיחה מתגלגלת לכיוון של ויכוח על נושא שאינמצב, את לא שותקת - כי זה מ-מ-ש על אח שלך.. פשוט תמצאי תירוץ לקום וללכת. או שתשמעי אמפי ותשחקי אותה לא שומעת (או שתגבירי את העוצמה ובאמת לא תשמעי.. ;)), או משהו בסגנון. תדברי בטלפון עם מישו, לוידעת מה - תלוי בסיטואציה..

זה להתעלם ממשהו,

אבל עדיף.

וזה קשה - אוף, כ"כ קשה, אני כ"כ בסיטואציה הזו הרבה פעמים, וזה גם כאילו נוגד קצת את הגאווה הזו של "כן, זה מה שאני חושבת!" וכו', אבל זה העניין.

לאביבענבל

א. זה לא תמיד הנושא אבל ברוב הנושאים אני ממש לא חושבת כמוהן (רוב הויכוחים קשורים או למה שאמרתי או לחבר, שמירת נגיעה, צניעות ומתי אני רוצה להתחתן)

ב. את צודקת ויש פעמים שאני עושה את זה אבל כשיש נגיד ויכוח באמצע שיעור זה לא כזה פשוט לצאת ובטח שלא פשוט לשבת במקום ולשתוק (במיוחד אם את הדיעה הנגדית)

מסכימה ולא מסכימה...פונ3'ה!!

מצד אחד בנאדם צריך לומר דעה אבל מצד שני לא להתווכח

אם יש לך דעה - תגידי אבל אם זה עולה לויכווח בטונים פשוט תגידי למי שענית לה ( !!! - ולא לכל מי שרוצה להתווכח...) שיש לך דעה ואם ה-י-א רוצה את יכולה להגיד ל-ה.....

ועוד דבר -פונ3'ה!!

ועוד דבר - ברגע שאין לך כוח או שאת רואה שאין טעם בויכווח פשוט תיבשי .....

זה לא יעניין אותם להתוכח איתך דווקא.....

באיזה שהוא שלב אני משתתקת אבל הן מסוגלותענבל

להמשיך לצרוח דברים כאלה גם בלי שתהיה מישהי שתגיד דעה שונה.

הן כאילו צורחות את אותה דעה

תרשי לי גישה שונהender13אחרונה

יש כמה טכניקות לניהול דיונים גם כאלה "דיונים".

את יכולה לחפש באינטרנט או לשאול מישהו מנוסה.

הנה כמה טיפים (לא כולם יעזרו מיד ובכל מצב כמובן):

1. תתמקדי במישהי אחת, אם ממש לא נותנים לך, תעצרי ותסבירי שאת לא יכולה לענות לכולן ואת משתדלת לערוך דיון/להתייחס ברצינות, או כל דבר אחר בכיוון שנראה מתאים לאופי של הבנות.

רווח ראשון - את כבר לא בעמדת נחיתות ולחץ.

2. תעצרי ותתני לבת שמולך להוציא קיטור לאמק את כל מה שיש לה (אם היא מגזימה תשאלי אותה אם היא רוצה לתת לך גם לענות, בדרך כלל היא תמשיך קצת ואז תיתן לך).

3. אל תתני לאחרות להיכנס, את מדברת *איתה* (ראי סעיף 1).

4. אם אין הגיון פנימי במה שהיא אומרת או שקל לסתור את זה, אחרי שהיא מסיימת תחזרי על מה שהיא אמרה במילים שלך ("אז את אומרת ש-") - תמיד מאוד עוזר לשני הצדדים(בעצם תמיד אפשר להשתמש בזה).

כל העצות האלו יעבדו טוב יותר אם תתכונני לפני כן לבד, או עם משהו שאת סומכת עליו.

יש עוד טכניקות, אבל אלו עיקרים שיעזרו לך להתמודד ולא לוותר על מה שחשוב לך.

בהצלחה.

זה באמת כיף לדוןאנונימי (פותח)

זה באמת כיף לדון בנושאי דעות והשקפות אבל כדי שזה יהיה כיף צריך לוודא שמשני הצדדים יהיו הכללים הבאים: 

לא באופן אישי! לא על אנשים/קבוצות ספציפיות אלא על תופעות/מעשים ספציפיים, לדוגמא: לא על "האם עדיף החרדים - שלומדים, או הדת"לים- שעובדים", אלא "האם עדיף לעבוד או ללמוד" - התופעה ולא האנשים. כשמדברים באופן אישי זה גם עלול לפגוע, וגם הרבה יותר קשה להגיע להכרעה.

דבר שני: "חברי אתה צועק - מן הסתם אינך צודק",ברגע שמישהו מרים את הקול זה אוטומטי סימן שאין לו מה להגיד, שנגמרו לו הטענות ההגיוניות ולכן הוא צועק. צריך להיות מוסכם בין הצדדים שאם מישהו מרים את הקול זה כאילו שהוא אומר: אתה צודק! ורק בדרך הזאת אפשר לדון בצורה אובייקטיבית.

ונקודה למחשבה:

מדוע חשובים לך הדיונים הללו?

האם זה מכיון שאת באמת רוצה לברר את הדברים ולהגיע לאמת?

האם זה מכיון שכשהסביבה לא חושבת כמוך, זה מערער את בטחונך לגבי - מהי האמת? 

האם זו תאוות נצחנות גרידא - להראות שאת יודעת יותר טוב מכולם?

את השאלות הללו אני שולחת לך בכנות, לא לקנטר, אלא כיון שהבנתי שאת אדם חושב, ולכן אני מאמינה שתצליחי לענות לעצמך את האמת. כשתדעי למה זה חשוב לך, יהיה לך יותר קל לדון בצורה נכונה, וגם להתמודד עם אלה שמתווכחים איתך בצורה לא נכונה.

בהצלחה!

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך