בס"ד
לפעמים המצברח מצויין, ולפעמים עצוב דיכאון משהו מפחיד, לפעמים מצליחים ולפעמים לא מצליחים...
אבל את האמת, שאנחנו אלה שיכולים וצריכים להחליט מה יוביל את היום שלי, את השעה הזאת...
אני מכירה מישהי שרצתה להתאבד, או יותר נכון להגיד רצתה, ועדיין רוצה אבל היא לא תתאבד, תכלס, זה לא משנה למה היא לא תתאבד-כרגע היא במלחמה יום יומית, בוקר, בוקר, שעה, שעה, דקה דקה-עם עצמה ועם היצר שלה.האני הפנימי שלה, או היצר (איך שתחליטו לקרוא לזה...) אומר לה ללכת ולעשות את הצעד הזה, ללכת להתאבד-ומצד שני יש את אותה הסיבה שאומרת לה לא! את לא תעשי את זה גם שממש קשה לך!גם אם את ממש רוצה! גם אם כבר ניסת הכל ונגמר לך הכח! וכן, לא פעם ולא פעמים היא הייתה מאוד קרובה לביצוע של ה"פעולה" שלה.אז היא קמה בבוקר עם פרצוף מבואס, אין לה כח לקום בכלל מהמיטה, אין לך חשק בכלל ללכת לחברות שלה, ללימודים, ואין לה כח לשחק אותה שמחה וצוהלת כמו בכל יום ומה שהיא רוצה זה למות! זה מה שהיא רוצה!-יעזור לה להתבאס יותר?! היא גם ככה "נדפקה" ונשארה פה, וכן, היא חייבת, חייבת להשאר פה בעולם הזה, והיא חייבת להמשיך הלאה-למרות הכל! אז היא תהיה בדיכאון?!
אז היא מדביקה לעצמה חיוך מאולץ שהפך להיות החיוך הקבוע שלה ונכנסת לכיתה בשמחה ומדברת, וצוחקת! ושמחה!פשוט שמחה!!! למרות שבפנים...היא באמת כל כך רוצה, אם לא להתאבד עכשיו זה להכנס למיטה להתכסות בשמיכה טוב טוב, ופשוט לבכות.-וכן, זאת מלחמה זוועיתית! וזה קשה! וזה מעצבן! וממש לא רוצה בכלל להמשיך!אבל היא חייבת! והיא מאלצת את עצמה!מכריחה את עצמה לצחוק-עזבו לחייך-היא מכריחה את עצמה לצחוק שבא לה לצרוח מכאב!
אז כן, נתתי דוגמא קיצונית של מוות-של מישהי שמכריחה את עצמה לחיות, ולחיות בכמה שיותר שמחה כדי שהסביבה שלה לא ממש תשם לב לשינוי שחל בה-אבל אני חושבת שהכל תלוי B...
סבבה, קרה לי המשהו המאוד מעצבן הזה עכשיו! רבתי עם ההורים שלי! קבלתי 43 במבחן! רבתי עם החברה הכי טובה שלי והיא לא מוכנה להסתכל עלי! אני עצבנית! אני בדיכאון! כואבת לי הבטן בטירוף ואני עצבנית שאני מסוגלת לרצוח בן אדם!אני בגיל ההתבגרות!יש לי זכות להיות בדיכאון!
נכון, יש לי, לך, לנו את כל הזכויות ואת כל הסיבות שבעולם להכנס לדיכאון-השאלה עם זה שווה את זה?!
בהחלט יש לנו את כל הסיבות בעולם להכנס לדיכאון, לא חסר על מה לבכות, לא חסר לנו למה להכנס לדיכאון, פשוט צריך לעשות אנ-דנ-דינו, וגם אז לא תגמר הרשימה, אבל האם זה עוזר לי?
יש מצבים שחיביים לבכות- חיביים- אבל כל הזמן?!או סתם?! והשאלה היותר גדולה פה זה האם אני אצמח מהדמעות האלה, אם אני אכנס עכשיו לדיכאון- אני אצא?!אני אצא ואגדל, ואבין, ואצמח מן הנפילה הזאת, מהדיכאון הזה או שאני אפול עוד יותר למטה, עוד יותר אשקע בדיכאון הזה?!
ועוד עצה שלי-
אנחנו לא יכולים לפתור את כל הבעיות שלנו לבד!
אני לא תמיד יכול\ה לצאת מהדיכאון הזה לבד- אני צריכ\ה עזרה!וזאת לא בושה להגיד את זה! וזאת לא בושה לבקש! ולא צריכים פסיכולוגים, וגם לא יועצות מעצבנות=] יש חברים, והורים, ואחים, ומשפחה, ואפילו שכנים!
אז ללכת לדבר עם מישהו, ללכת ולשפוך...
ואפשר, ללכת, לעשות "סטופ" שניה, וללכת לעשות משהו שאני אוהב\ת לעשות!שכיף לי לעשות!שיעשה לי טוב! ללכת לאוכל גלידה עם חבר\ה!ללכת לקניות!ללכת לשבת על חוף הים לזרוק לתוכו אבנים ולא לעשות כלום! ללכת לטייל!ללכת להתבודד! ללכת לעשות משהו עם עצמי! כי זה גרוע לשבת ולאכול את עצמי משאלות, ודיכאונות, ועצבויות! זה אוכל מבפנים! וזה יכול להגיע למצב, של, חס וחלילה חס ושלום-לילדה הזאת מהסיפור למעלה...
ב"הצלחה רבה רבה רבה!ותזכרו שהקב"ה תמיד שומע ומקשיב ומחכה תפילות שלנו ולבקשות שלנו! הוא כאן בשבילך!=]