חלמתי שהרבי מחב"ד אומר לימעשיה נאה

שר' שמשון קפרוביץ הוא מלך המשיח 

יחי ר' שמשון קפרוביץ מלך המשיח לעולם ועד

ר' שמשון אני מת עליך.מעשיה נאה

איזה צדיק!!!!!!!!.

מי זה?אלעד
תכיר לנו אותו
למה שאסביר, כדי שיצנזרו לי ????מעשיה נאה

ליברליות זה לא מילת המפתח של הפורום כאן, מי שלא הולך עם התלם שחב"ד זה כל העולם, נזרק בבושת פנים.

אפילו הרב גוגל לא מכיר אותואלעד
ככה החלטת? מתוך חלום?! חלום זה דבר מאודהרהור

הפכפך. 

גם מוחמד חלם בלילה- נו אז מה??חשבשבת
יופי, מזה להחליט שהוא המשיח?הרהור

לפני כן משהי חלמה שהיא החזיקה יד לרבי מלו' והוא חי.

חלומות מבטאים פחדים או רצונות במקרים מסויימים.

ככה להחליט פתאום שהוא המשיח?

ואני חלמתי שאובמה המשיח, סבבה?!!

יחי אובמה!!|ציני|

נו באמת!

עכשיו כל רב שני הוא המשיח?

חה!

ד"א- מי זה?

המשיח צריך להיות מנהיג,

לא שמעתי עליו.

נכון חלומות רגילים באמת מבטאיםבת מלך!

רצונות או על מה שחשבת עליו כל היום וכ"ו אבל כולם יכולים להסכים שצדיק בא אליך לחולם זה לא סתם...

ולפי מה שביררתי על חלומות זה מסוכן להחזיק יד לנפטר ועובדה שהחזקתי יד לרבי ,זה אומר שהוא לא נפטר שהוא חי וקיים..אגב כל החלום הזה בכלל בא להגיד לי משהו אחר ובמקרה חשבתי על זה שהחזקתי לרבי יד וזה מראה שהרבי חי וקיים בגוף גשמי!

ואנחנו לא החלטנו שהוא משיח ,הקב"ה החליט. לכל דור יש משיח וה' הביא לנו את הרבי ולפי כל הסימנים הוא משיח הדור.נקודה. (למי עוד בדור הזה יש את הסימנים של משיח?? אני אף פעם לא ראיתי..)זאת עובדה שכולם יכולים להסכים. אבל לא רק זה אלא הוא גם התגלה אלינו כמשיח! ואנחנו רק מחכים שיגאל אותנו.. זה כזה פשוט שחושבים על זה אבל זה קשה לקבל כי זה מוזר לחשוב שיש לנו כבר גואל והגאולה ממש בפתח..כולם רוצים גאולה אבל לא משתוקקים לגאולה ..עושים מהגאולה סיפור לילדים ולא מציאות כי כל העולם נברא בשביל הגאולה שלקב"ה יהיה דירה בתחתונים. הגאולה האמיתית זאת תכלית כל הבריאה!

בנוגע לשאלה מי זה הרבי ..הדור הצעיר שלנו לא ממש מכיר את הרבי אבל ההורים כן מכירים..הרבי הוא בינלאומי כל העולם יודע מי הוא. ראשי ממשלות אצל הגויים באו אליו ליעוץ וברכה וכולם יגידו שהרבי.. צדיק שאין כמוהו ושאלתי כמה יהודים שהלכו לרבי מה הם זוכרים מהפגישה והם ישר אמרו העיניים של הרבי..שום דבר חוץ מזה..אפילו דרך תמונות אתה מרגיש שהרבי מסתכל ובוחן אותך..אוי רבי.. עד מתי?!?

עזבי הרהוראלעד

היא שרופה.

שרק יהיה לה טוב!

אתה עושה צחוק מהרבי?דיסה

אתה לא חייב ללכת בדרך של חב"ד אבל לזלזל זה ממש בושה

יש יותר מגישה אחת בחב"דאלעד
את יודעת
היא לא כתבה את לך- אלא למעשיה נאהחשבשבת

וזה נכון שיש יותר מגישה אחת

אבל לשקר בשם הרבי זו חוצפה לפי שתי הגישות

ורואים שלפותח השרשור אין הבנה בסיסית ברבי וחסיד.

ואני לא מבינה למה עדיין לא מחקו תשרשור הזה

מחכים שזה יתפתח כדי להעביר את זה לפורום השטו"תמושיקו

ד"א יש תמונה שלו?של הרה"ג שמשון

הרבי אומר שהוא מלך המשיח יהודים מאמינים לצדיקיםבן ציון גגולה

ב"ה

הרבי שהוא נביא על פי ההלכה אומר שהוא נשלח ע"י בורא עולם לגאול אותנו

וקיים בפועל את שעליו לעשות בתור שליח בסימני הרמב"ם כדי להגיד שהוא

משיח בוודאי שעליו הבטיחה תורה

סרט שמראה בוודאות כיצד הרבי הוא מנהיג דורנובן ציון גגולה

ב"ה

הפגישות של הרבי עם בכירים בממשל הישראלי

http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/1043939

בחב"ד יש רק דרך אמיתית אחת - ראו תגובה בחב"ד אינפובן ציון גגולה

ב"ה

http://www.chabad.info/forums/theforum_he/viewtopic.php?t=6510 

האם ראוי באתר של המאמינים לתת פרסום לרב דרוקמן שאלו דעותיו.. ?.

ראו תגובה עשירית בלינק

כותרת הודעה: ביאור הנושא של אי ההליכה לאוהל , חי וקיים נשיא הדור ועוד

ב"ה

מתוך התוועדות רעים וכוס של משקה ולחיים ולחיים הרני
להגיב על הדברים עניינית וכמובן להרחיב אם יהיו שאלות

ביאור הסיבה שלא הולכים לאוהל ומאמינים שהרבי חי בגוף מעל פני האדמה ב770
א. הסיבה שישנם משפיעים ורבנים בחב"ד
[לוי יצחק גינצבורג מכפר חב"ד , עופר מיידובניק מצפת , זימרוני ציק מבת ים , הלפרין מרצליה , זלמן נוטיק מירושלים ועוד...]
שאינם הולכים לאוהל [לא לרבי ולא ריי"צ]
היא בגלל המילים של הרבי בשיחת פרשת "שופטים" תשנ"א ז' באלול סעיף יב - שהבחינה של נשיא הדור היא כמו אבן השתייה שאין בה גניזה ומובא בליקוטי שיחות לב' הערה 61 עמ' 25 שארון קבורה הינו גניזה.
וכן מובא בשיחת פרשת "צו" שנת תשמ"ה עמ' 1665
שהליכה לקבר של צדיק והדברים שרשומים שם מהווים קבלת
הכתוב אם לא מוחים .
וכאן בתגובות הובא שאין קשר בין זי"ע לאוהל
כאשר בפועל רשום שם במפורש שהרבי הסתלק בג' תמוז
והאוהל של הריי"צ נמצא בצמוד לרבי והמקום נקרא האוהל של הרבי
ומכאן שמי שהולך לריי"צ באופן רשמי מגיע לרבי [גם אם הוא לא מתכוון לכך] וידוע בשולחן ערוך שיש להזהר ממרעית העין ולכן אין להתקרב למקום ההוא כלל שזה היפך רצונו של הרבי שליט"א והרבי הריי"צ שליט"א

וידאו - ביקור הרב מרדכי אליהו אצל הרבי בשנת תשנ"ב – ליל ו' במר חשוון ובו בין היתר
אומר הרבי [מתחיל בדקה 4:28] שעם ישראל עשה תשובה בשם הרבי הקודם מורי וחמי והרבי אומר עליו את התואר שליט"א לעיני מצלמות , מקלט וכמניין אנשים ובהם רבנים ואנשי מעשה
http://www.hageula.com/moshiach/king/5.html

בפועל ראיתי בעיניי ושמעתי באוזניי איך ההליכה למקום ההוא
גרמה לאנשים להפסיק להאמין שהרבי הוא המשיח
וגם אם יש כאלו שזה לא פגע באמונתם הרי הרבי מבאר בשיחות
שאם אדם עושה מעשה וזה לא פוגע בו אז זה יכול לפגוע באחר שיעשה כמוהו הרי ההוראה היא לא לעשות אותו ובנידון דידן כל מי שהולך לאוהל ונשאר מאמין שהרבי הוא המשיח גם אם הוא הולך לריי"צ לעצם גופו של עניין הרי הוא מכשיל יהודים אחרים שגם הולכים ובפועל עקרו משמירת תורה ומצוות על פי השולחן ערוך בפשטות ממש וכן ידוע שהרבי לא הלך למקום ההוא מאז כז' אדר נב' שידוע ששאלו את הרבי האם הוא רוצה שיקחו אותו והרבי סירב ובתנועת יד של הרבי כשרצה לקחו אותו לבמה לעודד יחי או לבית רפואה או כל מקום אחר ובמילא בתור התקשרות לרבי אין ללכת לשם ולהתקרב ולמקום ההוא כפי שהרבי נהג בפועל מאז שהתקיים בו השלב השני של ההלכה לגבי אופן בו של המשיח הוא נכסה [לאחר שהתגלה בתשנ"א ואמר שכך קרא אז וחזר על כך בנב' ]
http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=59990

ב.דבר נוסף שמפליא הוא שקוראים לרבי נשיא הדור וביחד עם זאת
רושמים עליו זי"ע ואומרים שיש לו קבר .
נכון על פי השולחן ערוך שהייתה קבורה אך זה לא היה הרבי בגופו הגשמי
כפי שידוע בנגלה וחסידות לנשיא הדור יש אפשרות להופיע בשתי מקומות [בגוף גשמי רק במקום אחד ובעוד מקום בהשתקפות ] כפי שמשה רבנו חילק את עצמו ואת ההשתקפות שלו תפסו המצרים והרגו והוא בגופו הגשמי ברח למדין ועוד מסופר על הרבי הרש"ב שהוא היה ברוסטוב ובוורשה בו זמנית וכן על הרבי יש עדויות כאלו שהיה בו זמנית בשתי מקומות ,
ולכן הרבי חי בגוף גשמי ב 770, ובקבר יש את ההשתקפות של הרבי
כמובן שזה על רגל אחת מי שרוצה אפשר יהיה להרחיב כמו כל נושא בתורה צריך לדעת להבין את סדר הדברים והבסיסיים כמו להסביר לעם הארץ כיצד אליהו הנביא מגיע לברית מילה ושמים לו כיסא וכו'

בנוסף בספרים המפורסמים שנקראים שיעורים בספר התניא שהרבי קיבל את הפרושים של המחבר רשום במפורש בפרק מב [חלק ב מהסדרה] שנשיא הדור חי בגוף גשמי וכן שם בהערה 5 מהרבי מובא ביאור שכך הבחינה של הרבי .

ולכן הפלא הוא על רב דרוקמן וכמוהו הנקראים אנטים
מצד אחד אתם מאשימים את המשיחסטים בעקירת סעיפים בשולחן ערוך
מצד שני אתם סוטים מתורת הבעל שם טוב כאשר אתם קוראים לאדם שהסתלק מבחינתכם נשיא הדור .
ובמילא רואים שהפוסל במומו פוסל האמת היא שעזבתם את הדרך
ועכשיו אתם רוצים לחזור בתשובה
נקבל אותכם למרות הדברים הקשים שאמרתם

ועכשיו נעבור מהגנה להתקפה - ולא אתה לא צודק אדוני היקר ...

ג.עוד נזכיר שהדובר שלכם הרב מנחם ברוד אמר בטלויזיה בערוץ 2 בתוכנית "המהפכנים" שהרבי לא אמר שהוא המשיח , האם לשקר זה חלק מהדרך של היהדות הלא רשום "מדבר שקר תרחק" וכאן באים בפני רבים ואומרים בשם דבריו של הרבי שקר מוחלט ושתיקה כהודיה אין פוצה ומצפצף

ד. וכן בשיחת פרשת "שופטים" שהזכרתי לעיל בסעיף יא רשומה הוראה של הרבי לפרסם שבורא עולם בחר ומינה אותו להיות שופט יועץ ונביא הדור האם אתם קיימתם את ההוראה הזו
ואלו שמתחכמים ואומרים שהרבי דיבר על הרבי הריי"צ האם פרסמתם על הרבי הרייצ [למרות שבפועל הרבי בצורה הכי ברורה מראה שהוא מדבר על עצמו כאשר הוא אומר לפני כמעט סוף סעיף יא - כפי שנהוג לבטא בניב שפתיים [נבואה] לאחרונה [ולא בתקופת הריי"צ]-
בעיתון כפר חב"ד בשיחת השבועה , באתרים שטורם ו co.il , בהתוועדויות פומביות , במסע פירסום בינלאומי
התשובה התשובה היא לא!
http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=2262
0 אחוז של פעילות
והשאלה חוזרת
למה אם רפומי מחליט להוריד מהוראותיו של בורא עולם ועובר על לא תוסיף ולא תגרע והוא נוסע בשבת זה אסור ואתם עוקרים הוראה של הרבי במזיד ומרגישים צדיקים ומנסים לקרב אותנו "התינוקות שנשבו" חזרה?

ה. יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד - הוא ניגון שהרבי עודד משנת תשנ"א
למה לא שומעים אותו בהתוועדויות שלכם ? ניגון חב"ד לא?!\

http://www.col.org.il/חדשות_חבד_אפרואמריקאי_מנגן_בתוף_ניגון_חבדי_*_צפו_בוידאו_59920.htm 

וזאת עוד בלי להכנס לפנימיות הההכרזה שהיא פעילות בנושא
קבלת המלכות , גילוי מציאות משיח ועוד...

בקיצור שכמביאים לכם במה אתם רושמים כל מה שעולה לכם לומר
תעשו לעצמכם טובה לנשמה תתנצלו בפומבי על מרד של שנים במלכות שמיים
והלבנת פנים ברבים
של ציבור שמייצג את חב"ד באופן רשמי ברחבי העולם וממשיך להוביל את דרכו של הרבי בשליחות היחידה שנותרה -לקבל פני משיח צדקינו בפועל ממש

יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד! 

סרט: הרבי שליט"א מנהיג ישראל דואג ליהודי אנגליהבן ציון גגולה

ב"ה

1972
כסטודנט באוניברסיטה בשנות השבעים, מר פרדי הגר היה בניו-יורק וקיבל קריאה לא צפויה להיכנס אל הרבי. 

הרבי דיבר איתו על כך שהסטודנטים באנגליה צריכים לאכול אוכל כשר והציע

הצעה ששנתה את חייהם של אותם תלמידים

http://www.he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/1102117 

הוספה לפתיחה - הפגישה משנת תש"ל שבט והתאריך הלועזיבן ציון גגולה

ב"ה

למנינם

די די גגולה אלעד

את הקישורים האלו כבר טחנו

דבר מהלב

אני רואה שיש כאן יותר מדי אהבת ישראלמעשיה נאה

ולדון לכף זכות (זה כמובן בציניות למי שעדיין לא הבין).

מי אמר לך שאני משקר, מי אמר שאני מלוצץ, מותר לשמוע דיעות שהם טיפ טיפה שונות מהנורמה,

ולמה שיאמינו לך?מושיקו

שאלו אותך כבר כמה פעמים פרטים עליו ולא הבאת....

נראה לי שנתתם במה די מכובדת+mp8

לטרול שלא ראוי היה אפילו להתייחסות.

האם הוא חיכה לכל הלינקים של השיחות של הרבי כדי להשתכנע??

למה ולמי זה נותן??

האם בהתפלמסות עם שטויות מעין אלו אתם מקדשים את שם חב"ד ושם הרבי??

מקרבים את ביאת משיח??

קשה לי להאמין.

אני לא חבדנ"קיתדיסה

אבל כזה זלזול הרבה זמן לא שמעתי

אני מאמינה שעם אתם היתם קצת לומדים  מחב"ד,  שיש  להם כזה ביטול לרבי שלהם

שנמצאים במקומות נידחים בעולם רק כדי לעזור לעוד יהודי !

אני ממש מעריצה את חב"ד

לא להתיחס לאנשים שמזלזלים בכם

טוב עכשיו מהלבבן ציון גגולה

ב"ה

אנחנו כולנו מכל החוגים והסגנונות בעם היהודי

אנשים טובים ורוצים טוב

אך הדברים שראינו בחיינו מביאים אותם למסקנות שונות

כדי שישרור שלום בינינו בני האדם הקדוש ברוך הוא

שלח שליח כדי להורות לנו את הדרך להגיע למטרה

אנחנו לא ידענו שמאחורי הקלעים הוא פועל לקרב אותנו לתורה

לא משנה איך קוראים לנו או איך אנו קוראים לעצמינו

חבד ליטאים דתי לאומי חסידי מסורתי חילוני ועוד...

כולנו עם אחד וזה שאנו קיימים עד היום זה בזכות

שבורא עולם שומר עלינו ושאבותינו ואמותינו מסרו נפש

בכל מקום שהיו בעולם

ביום יום אנחנו אוהבים ודואגים קודם כל לעצמינו

הרבי מראה דוגמא כיצד לדאוג לכל אדם בעולם יהודי או גוי

ולקרב אותו לבורא עולם

אז בואו נתאחד ביחד מתוך שמחה עם המנהיג שהשם שלח

לנו ונקבל פני משיח צדקינו

מקווה שלפחות אחד מאנשים בפורום גם יקבל את הדברים ואז

הדברים יתחילו לזוז בצורה רצינית לטובת הכלל והפרט

ויהיה טוב לכולם

והעיקר שלבורא עולם יהיה בית מקדש שלישי ונעלה

כולנו ביחד באחדות בלב ונפש לירושלים עיר הקודש

לmp7 היקרבן ציון גגולה

ב"ה

אם אתה חבדניק אז תשים לב גם למה שנאמר גם בין השורות

מהרב דרוקמן וממני

ואם לא אז תלמד את הנושא ותבין את הלך הדברים.

תבורך !

שבת שלום לך יחד עם משפחתך

ועדיין אני חושבת+mp8

שפותח השרשור לא התכוון לשמוע כלום-

לא מתוך השורות ולא ביניהן,

אלא התכוון לייצר פרובוקציה טיפשית- ואנשים כאן נפלו לתוך המלכודת הזו.

ברור שלזה הוא התכוון העניין הואyair1112

שיש דברים שבסוף מגיעים איתם לאנשהו וניהיה ויכוח הגיוני

כאן לא הגיעו לשום מקום כל אחד קישקש את הגיגיו

בשירשור שמתחיל ב-"חידה" על זה שקברו את הרבה חי ניהיה הרבה יותר ענייני

המשך יומטוב 

התכוונתי שיבואו חכמים כמו יאיר ויפתחו את הנושאמעשיה נאה

סוף סוף אחד שמחכים אותנו קצת.

זה בכלל לא משנהחשבשבת

שימו לב שעם כל הויכוח התעסקתם פה בעניין שנקרא משיח

שזו המטרה פה להתעסק בזה כל הזמן- שזה יהיה חם ולוהט אצלנו.

מסופר על הרב דונין , שהיה הולך עם דיגלון כדי לפרסם משיח, פעם אחת פגש בו מישו ואמר לו: איך אתה הולך עם הדיגלון הזה, זה עושה חילול ה' וכו'... ככה במשך כמה זמן.

אמר לו הר' דונין: בזמן הזה שהוכחת אותי חשבת על המילה משיח, נזכרת בה, ענה לו הלה: כן.

אמר לו הרב דונין זו המטרה שיהודי רואה את זה הוא יחשוב ולו לשבריר שניה אחת על משיח.

כנ"ל לכאן: לא משנה מה אמרתם, התעסקתם בזה זה כבר קירב אותו אלניו

הכי כיף !! דמגוגיה בשקלyair1112

תאמין לי שאני מתעסק בעניים משיח ובית המקדש יותר מרוב החבדיניקים

הבעיה שהתעסקות ואלילות למשיחי שקר רק מרחיקה אותנו מהגאולה

וכבר כתבתי כמה פעמים שהבסיס של היהדות זה תורה וגמילות חסד ולא התעסקות במשיח...

ולא סתם כתוב "תיפח רוחם של מחשבי קיצין"

בקיצור אם אתה נהנה מזה לבריאות - אני ממש לא סובל מעשן

קצתי מויכוחים חסרי תוחלת...

תמשיכו להאמין במשיח שלכם (סוד קטן-הוא מת)

רק שאלה אחת. אם אדם שכבר נפטר יכול להיות המשיח אז למה לא משה רבינו או דוד המלך ????

לבריאות ושנזכה מהרה לגאולה אמיתית ולא דמיונית. עם משיח אמיתי ולא טביעות ומאחזי עיניים

כיף כאןאנונימי (פותח)

לאמ פי 7: הבמה כאן לא כזאת מכובדת...

ליאיר1112: מה שהרבי ביקש זה שנחכה למשיח, נבקש אותו ונתכונן לקבל אותו. לא יותר.

ובקשר לחתימה שלך, ביקשת "תן לי את הדעת", ועל זה נאמר "הוי כל צמא לכו למים" - תורת החסידות היא הדבר.

מסכימה בקשר לבמה ומכובדותה.....+mp8

הפורום הזה לא תמיד מכבד את שמו, וד"ל.....

תורת החסידותyair1112

תורת החסידות תורה חשובה מאוד. אבל 2800 שנה לפניה ניתן החמשה חומשי המשנה והגמרא והם הבסיס

מי שרוצה קיצורי דרך - לא פלא שהוא גם צורח משיח משיח על עגל הזהב

רק תשובה על השאלה הזאת ואני אתנצל על הגידופיםyair1112

קצתי מויכוחים חסרי תוחלת...

תמשיכו להאמין במשיח שלכם (סוד קטן-הוא מת)

רק שאלה אחת. אם אדם שכבר נפטר יכול להיות המשיח אז למה לא משה רבינו או דוד המלך ????

משה רבינו/דוד המלךמושיקו

האמת ששנהים קשורים למשיח.

על המשיח כתוב "משיח בן דוד"

ועל משה רבינו כתוב "גואל ראשון הוא גואל אחרון" - שהגואל האחרון מקבל כח ממשה רבינו שהוא היה גואל הראשון.

העיקר הוא לא להתווכח אלא לעשות מצוות ומעשים טובים בשביל להבי את המשיח ולא משנה מי זה יהיה (מה אכפת לך מה אחרים מאמינים?)

למה קיצורי דרך??+mp8

האם בחב"ד לא מקיימים/ לומדים את חמשת חומשי התורה??

את המשנה??

גמרא???

בקשר לבמהמושיקו

יחיסת לבמות חבדיו"ת אחרות, התוצאות שיוצאות מכאן הם הכי נורמליות, וכשם שמצוה לאמר דבר הנשמע כך לא צריך לכתוב כו"כ דברים ודי למבין.

ליאיראנונימי (פותח)

תורת החסידות (אני מתכוון לחסידות חב"ד), לא רק שאינה קיצור דרך, אלא היא מסבירה את הפנימיות של כל שאר חלקי התורה - הפשט הדרוש הרמז והסוד. היא נותנת בהם טעם עמוק ואמיתי.

בישיבות חב"ד לומדים כל יום שבע שעות גמרא, הבחורים המבוגרים לומדים גם 'איסור והיתר' ומקבלים על זה 'סמיכה', וחוץ מזה לומדים כל יום שלוש שעות חסידות. חסידות היא לא מעשיות, היא תורה.

תטעם ותבין.

אל תתנצלמושיקו

בשביל להתנצל יש את הרב וולפא שכתב לפני שנים את הספר "מבשר טוב"

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך