שאלה שאני חושבת עליה הרבה...>>איל!לי

מה עדיף להיות חילוניה או גויה...ברגע שתקראו את השאלה תחשבו בטח שלהיות חילוניה כי זה לפחות יהודיה...אבל תחשבו על זה רגע:

מישי חילונית יכולה לחזור בתשובה נכון? וכך גם גויה! אבל גויים לא מחוייבים במצוות ולכן הם לא נענשים על כל החטאים שלהם שדרך אגב לפי דעתי הם הרבה פחות מחילונים כי הבנות החילוניות היום מתלבשות כמו חשפניות ואפילו לגויות יש את הכבוד העצמי של להתלבש צנוע עוד איך שהוא-ותאמינו לי יהיתי בכל מיני מקומות בעולם ואני יודעת!!

ותחשבו שחילונים נענשים על כל דבר שהם עושים...אז כאילו מה עדיף?! שאלה תקועה אבל סתם מעניין אותי לשמוע דעות..

מממגיטרה

אני חושבת שלגויים אין הרבה ערך בחיים. הם חיים לפי מה שהם קבעו לעצמם. צניעות, גניבות, רצח, אוכל, תפילות או כל דבר אחר זה בחירה שלהם.

החיים שלהם די רקים. אין להם משמעות, משהו ערכי, שנותן הרגשה טובה.

מצד הקל יותר-לכי להיות גויה, לא לשמור שבת/כשרות/צניעות/כל דבר אחר-החיים היפים!

אז זהו

שלא.

אותם אנשים חיים בשיגרה ובלי אמונה, לא שמים לב כשנס קורה, לא מעריכים את הקימה שלהם בבוקר, ויש כאלה [הרוב] שבכלל לא מודעים לקיומו של אלוקים.

חילונית היא אישה ששיכת לעם [כן, זה גם משהו!!], יש לה אפשרות לחזור בתשובה, זה יותר קל מאשר גויה, יש לה ערכים של העם היהודי-כי הסביבה שלה כזאת. היא חיה בין העם שלה. ואני חושבת שגם לחילוני גמור יש משהו בפנים שמזכיר לו מידי פעם שיש אלוקים לעולם.

חבל שברוב המקרים אנשים חוזרים בתשובה בגלל משבר.

אבל אני אישית לא אוהבת את המושג-חילונית. כי כולנו יהודים. ויש לנו דברים במשותף, איחוד, אחד תלוי בשני.

לא יודעת אם כ"כ עניתי לך על השאלה, אני מקווה שכן.

סורי! אבל אני ממש שונאת ת'הגדרות האלה-תן חיוך....=)

"חילונים", "דתיים", "חרדלים" וכל זה!

חוץ מזה שלמה להגיד "החילונים"????

זה לא כולם!!!!!!!!!

זה כמו שאומרים "ייואאוו, הדוסים האלו..." מזה "הדוסים האלו..."??? כאילו  כל בנאדם הוא בנאדם עם מעשים משל עצמו, למה אנחנו משייכים ת'אדם לקבוצת אנשים????

קיצר, מקווה שהובנתי...וזה ממש בכללי...אני לא אומרת את זה אישי לך...ראיתי ת'שירשור ובדיוק רציתי להגיב על איזה שירשור בנושא...סורי הייתי חייבת!

מצטערת אם פגעתי!שוב-לא אישי!

תן חיוך נשמתי-ככה זה..את רוצה-תשני ת'עולם..איל!לי

זה ממש תלוי על איזו חילוניה ואיזו גוייה את מדברת..כנרית על הגג=)

ועל שבע מצוות בני נוח שמעת?...

כמו בכל דבר יש לזה צדדים לכאן ולכאןעץ על מים

כל אחד ויעודו בעולם,

לגויים יש 7 מצוות בני נוח, 

ליהודים יש 613 מצוות,

אנחנו לא באים לדון אפאחד!

וזה חשבונות שמיים מה עדיף ומה לא...

צריך לזכורב.ש.

שגם לחילוני שלכאורה נראה הכי רחוק מתורה ומצוות יש לו נשמה של יהודי מעם ישראל. יש בו ניצוץ שאין באף גוי בעולם ואפילו מהצדיקים שבהם. הוא בן של אבא שבשמים תמיד. גם במקומות הכי שפלים.

לגבי המעשים...גם לאותו יהודי רחוק יש את הכלי העוצמתי הזה שנקרא "תשובה". כלי ששום דבר לא יכול לעמוד כנגדו.. ואפילו אם רגע אחד לפני מותו עברו בו הירהורי תשובה-מיד מתכפר לו. איך אמר רבי ישראל סלנטר? כל זמן שהנר דולק אפשר לתקן...

אין על עם ישראל!!! 

דווקא לא חשבתי ככה. ברור שעדיף להיות גויה.מתו"ש
אני גם חשבתי כמו מתו"ש....איל!לי
ברור שחילוני יהודי!!!!!ענבל

נכון שגויים לא צריכים לקיים מצוות והם גם לא נענשים על כך אבל הם חיים תכל'ס בלי משמעות אבל חילונים לפחות מודעים לעצם היותם יהודים וגם רובם גאים בזה חוץ מזה שליהודים מובטח טוב בביאת המשיח ובחיי העולם הבא לפי דעתי אם היו שואלים אותי מה הייתי רוצה להיולד הייתי אומרת חילונית כי גם יש יותר סיכויים שאני אחזור בתשובה.

סורי על החפירות.

מצטרפת לב.ש. אין על עם ישראל!!! הוא עם יחיד ומיוחד ואני גאה להיות חלק ממנו!!!

יהודיהעד מחר עוד מעט

ליהודים שחוזרים בתשובה- אם זה מיראה - אז כל העוונות נמחקים!!!

ואם הם חוזרים בתשובה מאהבה- כל העוונות נהפכים לזכויות!!! זה מטורף... ותכלס כל החילונים יחזרו בעז"ה בתשובה מתישו.... "במקום שבעלי תשובבה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים" - רואים את הגדולה של החזרה בתשובה. וכו, כל חילנוי מתקרב מתישו. ונראלי יש כאלו שהם תינוקות שנישבו- שהם לא כ"כ מקבלים עונש על חטיאהם, ו(אולי כן עונש, אבל בטוח לא אוספים חטאים..)

עשית מחקר שאת קובעת בכזאת פסקנותgolani

שהבנות החילוניות מתלבשות פחות צנוע מהגויות?

למה לקטרג על עם ישראל כשאפילו אין בידייך נתונים שמוכיחים את זה?

רק אני חושבת שעדיף להיות גויה?.. |תוהה|אספרנזה

בסדר, אז להיות יהודי והכל - וברור שגם לחילונים הכי קיצוניים יש את ה'ניצוץ' הזה או אנערף מה.

אבל בתכלס?

לגויים יש רק 7 מצוות בני נוח, וזה לא שקשה לעשות אותן.. זה דיי דברים הגיוניים, מוסריים וברורים.

ככה שאין להם חיים קשים, והם גם לא נענשים.

תחשבו שלחילונים וגם לנו, כאילו, החטאים נספרים בלי סוף..

כולם יחזרו בתשובה בסופו של דבר?.. אמממ.. אני מקווה, אבל נראלי זה יהיה בימות המשיח,

וכל החילונים לבינתיים, או כל אלו שמתו כבר מזמן למעלה, ככה ש..

לכולם יש את האפשרות של תשובה, כמו ש-ב.ש אמר, אבל מי אמר שרוב החילונים חוזרים בתשובה שניה לפני שהם מתים? 

לודעת, זה נשמע קצת כופר, אבל..

ברור שאין על היהודים, וזאת באמת זכות, ועובדה שיש המון גויים שמתגיירים (ואני מכירה את זה אישית) - אבל לפי דעתי, בקטע של שכר ועונש, מצוות וכאלה- עדיף להיות גויה.

אני ממש לא מסכימה איתךכישוף כושל

נכון לא קל להיות יהודי

אבל יש בזה הרבה יותריתרונות מאשר חסרונות 

חשבתם פעם על זה שאם גויים עושים מצווה(לא מ7 מצוות בני נח) אין להם שכר

ועל זה שאסור להם לשמור שבת??

הייתם מוכנים אי פעם לוותר על שבת ?? אני לא!!!!

המקום שלנו הרבה יותר קרוב לה'!!
ועוד משו אחרון על תשכחי שעולם הזה זהרק מזדרון אז מה שווה להנות בעולם הזה בלי עול 

אם בעולם הבא אין כלום??

סורי על החפירה היה חשוב לי להעיר!

גם על 7 מצוות בני נחשי"מ

אין לגויים שכ עיינו גמרא ע"ז סוף דף ב' ותחילת ג'

שאלה טובה.בת שמש

אז קודם כל, לפי דעות מסויימות, חילווניים נחשבים "תינוקות שנשבו"- כלומר, החטאים שלהם לא נחשבים.

דבר שני, לגויים יש משמעות בחיים- עבודת ה'. גם הם צריכים לעבוד את הקב"ה, אבל העבודה שלהם שונה. בנ"י חרטו בכניסה לא"י את התורה בשבעים לשון, בשביל שבעתיד לבוא כל הגויים יוכלו ללמוד את התורה. היה על זה מאמר בעולם קטן השבת.

חילוניה מאמינה או חילוניה אתאיסטית?הרהור
ברור שעדיך להיות חילוניה מאשר גויה....ידיד

לכל יהודי באשר הוא ולא משנה מה הוא יעשה כמה עברות הוא חטא  עדין יש לו נשמה של יהודי ואפילו גוי שהוא לא עושה מעשים רעים עדין אין לא נשמה כמו של יהודי.

זה שיש לו נשמה של יהודי- אז מה זה אומר? זה לאשפילבלעע

אומר כלום!!!!  אם הוא לא עושה  מצווות רוצח  ולא יודעת מה.. אז כבר ממילא עדיף להיות גוי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- כי כמה שהאתה חושב שהם לא מכירים בדב הזה שנקרא הקב"ה  - הם מכבדים אותו בדרך שלהם- וגם לא עוברים על עברות....

יש ערך מאוד גבוה להיות יהודי מעם ישראלאנונימי (פותח)

ולכן אני בכלל לא בטוח שהתשובה כלכך ברורה...

את מתכוונת מי במצב טוב יותר מבחינת שמירה על מהאנונימי (פותח)

שצווה ד' ?

אם כן לא נראה שיש לנו מספיק ידע לענות על זה.

כמה דברים...>>איל!לי

- אני לא מתכוונת שעדיף להיות גויה כדי להיפטר מכל העונשים וזהו....

- בקשר ל7 המצוות שגויים חייבים בהם: זה מצוות שגם אם הן לא היו נכתבות מהקטע של המוסר לא עושים אותן!!

- מה זה שווה להיות יהודיה אם את מתנהגת כמו גויה?! עדיף כבר גויה...

לעתיד לבואעם שאיפה גדולה

אין שום משמעות לאותם גויים. 

חלקם, אמנם, ישארו כאן על מנת לשרת אותנו ולרובם לא תהיה תכלית והם ימחקו...

ליהודי תמיד יש תקנה ומעלה בכך שהוא בן של מלך.

אגב, אני הבנתי שהגוי צריך לקיים את ה7 מצוות מתוך אמונה בקב"ה אחרת זה לא ממש נחשב.

ממה שידוע לי הדברים שלך אינם נכוניםאנונימי (פותח)

בטח שמה שאמרת לא תקף על חסידי אומות עולם (גוים שמקיימים 7 מצוות בני נח) ,ואולי גם לא על כאלה שמקיימים את חלקם....

*לגבי ה"המחקות".אנונימי (פותח)
:כישוף כושל

- בקשר ל7 המצוות שגויים חייבים בהם: זה מצוות שגם אם הן לא היו נכתבות מהקטע של המוסר לא עושים אותן!!

מוסר זה קטע שבעולם(לא אצל היהודים...)הומצא לפני ממש מעט זמן וגם זה בגלל שהושפעו מהיהדות.....

חוצמזה אנשים שלא מאמינים בקב"ה יעשו דברים גם אם זה נוגד למוסר

תסתכלו עלינו למרות שאנחנו מאמנים בקב"ה קשה לנו לקיים הרבה מצוות אז אנשים שלא מודעים להמצאות ה' בעולם יכולים לחשוב לפני שהם רוצחים "אולי במקרה הזה זה בסדר" וכל מיני דברים כאלה כי מוסר זה משו שנמצא באוויר וחוקי התורה זה דבר שנכתב ביד ה' זה משו שאי אפשר לפקפק אם זה נכון או צודק

קיצר מוסר זה דבר שבשיפוטו של כל אדם ואדם...

(תארו לעצמכם מהזה המוסר של משוגע...) 

שאלה יפהיושב בדד

לא אמרתי שהיא שאלה קשה או טובה, אבל היא יפה מאוד.. הירהור פילוסופי ממש..

בכל מקרה הצדיקה שבגויים יש לה קנאה ברשעה שבישראל

השאלה כאן לא מי חוטא יותרדניאלה .ד.

אלא למי יש יותר זכות לחזור לאלוקים ולהיות קרובה אליו...

יהודיה או גויה? תעני על זה לבד...

"שלא עשני גויה" ברוך ד'.. אולי ראית ת'צניעות של כמה גויות אבל את ההתנהגות שלהן והחיות שלהן בבית

ובחבר'ה לא ראית.

לגויה יש רק  7 מצוות בני נוח לקיים, וגם את זה מעטים אלו שמקיימים.

ואנחנו זכינו להרבה יותר תרי"ג מצוות לכל הפחות לבנות.

זו זכות להיות בת של אבא שיכולה להיות בדרגה גבוהה יותר למרות שמגדירה ת'צמה חילוניה מאשר להיות

גויה צנועה בדרגה נחותה יותר.

יהודי מעל מדבר = גוי.

אני ממש צסכימה עם ב.שנועוש=]]!!

בס"ד

לכל יהודי יש תניצוץ הזה בפנים...

וברור שלהיות יהודי: כי זה לא רק עונש וחטא.. זה הרבה יותר עמוק מזה - זה עם אחר, דרך שונה.

ד"א-

כיום, בכלל לא מקבלים כל גוי שרוצה להתיגייר.

נק' למחשבה.

ל"בת של הקב"ה"-כנסינטע=]

זה רק נראה לך..שכר ועונש יש לכל אחד!!(גם לגויים וגם ליהודים)

רק שאנחנו מקבלים את השכר בעולם הבא, והגויים מקבלים אותו בעולם הזה.

ודוגרי-אולי הם נהנים עכשיו והכל טוב ויפה להם, אבל כשהם מגיעים ללמעלה, הם בדר"כ לא מגיעים לגן עדן-אלה לגיהנום-נראה לי.. ואנחנו אולי עכשיו סובלים, מכפרים על כל הגלגולים הקודמים שלנו וכו'.. אבל אנחנו אלה שבעז"ה נהנה בעולם הבא-עולם שכולו טוב

ואילולי-"כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא-אז כדאי להיות בכל זאת חילוני ולא גוי..

חילוניה. כל ישראל יש להם חלק בעולם הבא.מרווין42

לעומת זאת, אם תהיי גויה - רק אם תקיימי שבע מצוות בני נוח יהיה לך חלק.

בעיקרון, ברור שחילוניה...אני שמח סתם!

אבל זה הכללה, תלוי איזה חילוניה ואיזה גויה...

אני בחיים לא הייתי רוצה להיות גויה...ב-ח-י-י-ם גםעיריתוש...

אם זה אומר שאני יהיה חילוניה גמורה.. כי לחילונים לפחות יש השתייכות לעם שיש לו המשך .. ולגויים בדרך כלל יש עם אכזר או טיפש או משהו..באמת..אני תמיד חושבת על כל אלה ש'לפי הוכחות מדעיות העולם יחרב עו 100 שנה'..כאילו באמת אם לא הייתי מאמינה באלוקים למה לי בכלל להמשיך לחיות!? אם אני מאמינה רק במדע והמדע  אומר שהעולם הולך להחרב והכול ..אז אין בכלל תקווה! גם כאילו הגויים! העם שלהם הולך להעלם בסופו של דבר..לא יהיה להם המשך...זה ממש נורא!! גם רוב הגויים באים לעולם רק בשביל לעשות לנו נסיונות וכאלה...

הם לא משפרים את העולם או משהו כזה..וגם אין להם אבות צדיקים או רבנים שיבקשו עליהם מחילה וכאלה..אין להם קורבנות חטאת להקריב למשל..הם..סתם כמו חיות ולרוב הם לא מקיימים 7 מצוות בני נוח.. הם באים לעולם וחוטאים ואין להם דרך לתשובה...קיצר סתם חפרתי..אבל להיות גויים זה ממש גרוע!! כאילו! לגמרי!!!!!!!!!! 

חיחיחיחי...למען שמו!

אם נולדת יהודיה לא תוכלי "להפוך" להיות גויה.. לא למדת מחשבת ישראל..

אין דבר כזה מה עדיף??!!! ה' רוצה את כולנו יהודים דתיים!!!!!!!

מי שצריך עזרה- בשמחה.. אשתדל לעזור כמה שאוכל..(:

לא התכוונתי להפוך לגויה...אין דבר כזה! וחס וחלילהאיל!לי

שאני ירצה!! הכי טוב להיות דתיים..אני למשל יודעת שאם לא היו לי גבולות כמו שיש לדתיים אני לא רוצה לדעת מה היה יוצא ממני...!! קיצרר אני מדברת על להיוולד גויה או חילוניה....בלי בחירה שלי סבבה? סבבה..!

ברור לחלוטים שחילוניה!!אנונימי (פותח)

היה לנו על זה ערב שו"ת. זה הזכות הכי גדולה בעולם להיות יהודי, להיוולד עם נשמה תרי"ג ולא עם נשמה שבע!!

רק מי שמסתכל על המצוות בתור עול, הוא ירגיש לא מחובר, ושזה קשה לו, אבל אם אנחנו מסתכלים על המצוות כדרך חיים הכי נכונה והכי טובה- זה יהיה לנו טבעי פשוט ומובן לקיים מצוות!!

נכון שיש חילוניים יותר גרועים מגויים, שלא רואים בעניים שלהם, ועושים המון רע לישראל ולעולם, ויש גויים שרוצים בטובת ישראל ועוזרים המון, אבל היהודי הכי רשע עדיין יותר קדוש מהגוי הכי צדיק!!

לרוב האנשים בעולם באמת לא מתאים לקיים מצוות, ולכן הם מצווים רק בשבע מצוות, הכי בסיסיות והגיוניות. אבל לכל יהודי לא משנה כמה עמוק הוא שקע, וכמה רחוק הוא הלך, הניצוץ שבו אף פעם לא כבה, ותמיד הוא יכול לחזור בתשובה!!

שלא תחשבו, כל אחד לפעמים רוצה להיות גוי ולהשתחרר קצת (שימו לב גוי חילוני אף פעם לא משוחרר מהמצוות!!) אבל אני גאה להיות יהודיה!!!

אני לא יודעת אם הסברתי את עצמי, ואם לא התפלספתי יותר מדי, אבל אני מקווה שאת הרעיון הפנמתם...

דבר שני למה להשוות בין השניים?דניאלה .ד.

אולי תשוי את זה למשה רבינו?

מה עדיף? להיות דתיה? או להגיע לדרגת משה רבינו?

מצטערת אם זה השתמע דוסי.. בעצם לא מצטערת! אנשים נוטים להשוות ת'צמם או לתת דוגמאות בהשוואה לפחות.

לפחות מהם בהרבה.. לדבר שבכלל לא ראוי להשוות אותו.

זה במאמר מוסגר.

...אנונימי (פותח)

להקב"ה מסתמא אין שתי קטוגריות בעלות סדר עדיפות - בטח שלא קטגוריות אלו.

כל בנאדם נשפט לפי תפקידו צערו מעשהו וכו'

חילוניה אתאיסטית....כפרעלייך!!=)

בגלל שאת יהודיה אז הילדים שלך יהיו יהודים, ואם ירצו לחזור בתשובה תהיה להם אפשרות ללא תהליך גיור...

ובזכות זה שאת אתאיסטית את גם לא מאמינה בזה שתענשי על הכל

אה ו-כפרעלייך!!=)

מה זה משנה אם גם ככה זה לא נתון לבחירתנו?

***לצערי

לדעתי-מרב14

זה תלוי מה את עושה עם היהדות שלך.

בתור יהודיה יש לך את הפונטציאל להיות קרובה לבורא עולם. זה מדהים, זה טוב, זה אחלה. לפחות בשבילי, ואני מאמינה שגם לכל יהודי אחר.

רק מה- לא בטוח שאת מממשת את הפונטציאל הזה לחיות חיים כאלה. אם ככה- אז עדיף באמת להיות גויה.

בעקרון גויה יכולה להתגייר, אבל תכל'ס כמה זה קורה? מה הסיכוי שבאמת תעשי את זה? בתור חילוניה יש פי 500 סיכוי שתחזרי בתשובה.

ואגב- מאיפה הבאת את זה שהגויות מתלבשות יותר טוב מיהודיות?? היהודיות שמתלבשות כמו אני לא יגיד מה לא שונות מהרבה הרבה הרבה גויות. יש גם גויות ששומרות על צניעות מינימלית פלוס- אבל גם חילוניות יש הרבה כאלה.

ההבדלאנונימי (פותח)

ההבדל בין דתיה לחילוניה הוא מעשי, ההבדל בין יהודיה לגויה הוא מהותי (כמו הבדל בין שני מינים בעולם החי, ויותר מכך).

גויה חילוניתolam70

כי אם כבר אז כבר. עד הסוף

(סליחה, אבל לא היה לי כח לקרוא את כל התגובות..)אחת מהשומרון

בס"ד

אין כזאת שאלה מה עדיף.

גוי- עדיף ישאר גוי. ואם הוא מתגייר ולא נהיה דתי זה בעייתי, כי כגוי- הוא צריך לקיים רק 7 מצוות.

ברמה עמוקה יותר-

יש לעמ"י סגולה מיוחדת.

הי"ת בחר בנו להיות עם עם יכולות רוחניות גבוהות וקשר ישיר אליו יתברך.

לכן אם את שואלת מה עדיף להוולד מלכתחילה? יהודי.

אבל יהודי שלא שומר תו"מ הוא יהודי בפוטנציאל. יש לו סגולת ישראל. רק שהוא לא מוציא אותה מהכח אל הפועל.

'אחת מהשומרון' אני חושבת בדיוק כמוך...באתי לכתוב--בתאל ב"צ

את זה...(

למה בכלל לחשוב על זה?? אני אומרת להיות חבדניק וזהובת מלך!

סגרנו עיניין!

בת מלך! אז את אומרת שגוי עדיף.yair1112

באמת שאני לא רוצה להציף את הנושא אבל האדמור מחבד מת.

ומי שאומר שהוא חי והוא יחזור אז גם הנוצרים אומרים שישו יחזור

וגם הנוצרים 200 שנה אחרי החורבן שמרו את כל המצוות "רק" הם אמרו שישו יחזור והוא המשיח ורק אז שלחו חכמים איזה אחד שהדיח אותם לגמרי ופתר אותם ואותנו מכל המצוות שלהם (ההיסטוריה חוזרת)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך