"ליהודי אין מה לעשות במזרח ירושלים"shlomit15

"ליהודי אין מה לעשות במזרח ירושלים"

שני יהודים נעצרו סמוך לשער האריות לאחר שהתלוננו למשטרה, כי ערבים תקפו אותם. המשטרה ערכה בידוק ברכבם ואף הזעיקה חבלן.
פרסום ראשון: 05/04/11, 17:07
ישי קרוב


 

מה ליהודי במזרח ירושלים?
מה ליהודי במזרח ירושלים?
פלאש 90

אמש נעצרו סמוך לעיר העתיקה בירושלים שני יהודים שהיו בדרכם לסיבוב השערים הנערך מדי ראש חודש סביב העיר העתיקה.

השניים, תושב בנימין ותושב ירושלים נסעו בשכונת ואדי ג'וז כשלפתע החלו לדלוק אחריהם שני כלי רכב ערבים. באיזור שער האריות עקפו הרכבים את רכבם וחסמו אותם. מהרכבים יצאו מספר צעירים ערבים שטענו כי הרכב בו נסעו שני היהודים פגע באחד מהרכבים של הערבים.

ערבים נוספים החלו להתקהל במקום וא', נהג הרכב הזעיק שוטרים שעמדו בסמוך למקום והתלונן כי הערבים מאיימים עליו וחוסמים אותם ללא סיבה וכי הוא איננו פגע את הרכב הערבי.

בארגון "חוננו" מציינים כי השוטרים החליטו להאמין דוקא לערבים וערכו חיפוש ברכבם של היהודים. השוטרים אף הזעיקו חבלן משטרתי שבדק את הרכב לתדהמת בעל הרכב.

בהמשך, נעצרו השניים בתואנה של הכשלת שוטר וכן החזקת חומר הסתה גזעני נגד ערבים. "חומרי ההסתה" שכביכול נמצאו ברכב הם דו"ח של ארגון זכויות האדם ביש"ע הטוען לאפליה ביחס המשטרה למתיישבים. הבוקר הובאו השניים לבית משפט השלום בירושלים לדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם.

חוקר ערבי בשם, חרב קאהר, המשרת בתחנת משטרת שלם, הגיש לבית המשפט חומר סודי וביקש להאריך את מעצרם ב 48 שעות. החוקר הסביר כי "מקום האירוע במזרח העיר ואין למשיבים מה לעשות שם. הם טענו שהם בדרכם לכותל, אך זו לא דרך נפוצה לכותל".

עו"ד דוד הלוי שיצג את השניים מטעם עמותת 'חננו', נדהם מדבריו של החוקר והסביר כי ואדי ג'וז הוא דרך מרכזית לכותל וכי מותר לכל יהודי להסתובב בכל מקום במדינה ובודאי שבעיר הבירה ירושלים. "היית אומר אותו דבר על ערבי שמסתובב בשכונה יהודית?" שאל עו"ד הלוי את חוקר המשטרה.

עו"ד הלוי טען במהלך הדיון כי השניים הוכו בידי השוטר שעצר אותם אך השוטר סירב להביא את פרטיו האישיים. עו"ד הלוי ביקש מחוקר המשטרה את פרטי השוטר אך הלה סירב. בנוסף נטען בידי העצורים כי השוטרים סירבו לאפשר לנהג הרכב להיות נוכח בשעת החיפוש.

השופטת עירית כהן דחתה היום את בקשת המשטרה ושחררה את השניים בערבות והפקדה.

עו"ד דוד הלוי הגיב על המעצר ואמר כי "החלטת השחרור המיידית של מרשיי מדברת בעד עצמה. הטענה כי מרשיי החזיקו חומר הסתה נגד ערבים כאשר ברכבם נמצא דו"ח של ארגון זכויות אדם היא הזויה לחלוטין. כך גם הטענה שמדובר באיזור מזרח העיר ולכן אין למרשיי מה לעשות שם, זאת בשעה שהם היו בדרכם לכותל".

"למרבה הצער מתקבל הרושם שמעצרם של מרשיי הוא בבחינת "עונש" שהוטל עליהם נוכח עמידתם העיקשת על משמר זכויותיהם. מרשיי אינם מתכוונים לעבור לסדר היום על מעצרם הסתמי ובימים הקרובים נשקול את המשך צעדינו", הוסיף עו"ד הלוי.

מהמשטרה נמסר "נבדוק את הפרטים".

דוגמא מצויינת איך אפשר לא לומר אמת בלי לשקר לגמרי.golani

הודעה מסובכת אז נא לקרוא בעיון.

השוטר לא אמר ש"אין ליהודים מה לעשות במזרח ירושלים" במובן של "תתחפפו, מה יש לכם לחפש שם" אלא ציין כעובדה ריאלית שלמעשה כיום אין ליהודי מה לחפש במקום ההוא ולכן זו סיבה, לטענתו, לחשד באשר למי אשם בתגרה.

שימו לב: הוא לא הביע דעה אלא בסה"כ ציין מצב כדי להגיע לחקר האמת, סבבא לגמרי, ביוק כמו שאני תומך בעיקוב ערבים יותר מיהודים בבידוק ביטחוני אם יש צורך - לא בגלל שהם כולם מחבלים, אלא כי פשוט יש יותר סיכוי שהם יבצעו פיגוע.

וזה לא שאני חושב שהנאשם אשם אלא סתם מסביר את דברי השוטר.

גולני אתה סגור על זה או שזה הי רק ציני?אני17
לא הייתי ציני.golani
ואתה חושב שליהודי אין מה לעשות בהר הבית??אני17
---golaniאחרונה

היה חשד שיהודי פתח בתגרה, השוטר אמר שלמעשה(לא עקרונית, למעשה) אין ליהודי מצוי מה לחפש בוואדי ג'וז ולכן יש יותר סיכויים שהוא הגיע כדי להתגרות.

אני לא אומר שהוא צודק, אני אומר שהוא לא התכוון למשהו כמו "יהודים לא צריכים להיות במזרח ירושלים.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 


מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com


 

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

 הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

 

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

 

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

 

 

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

 

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

 

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

 

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

 

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

 

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

 

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

 

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.


כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?


האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?


העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)


אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

 

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

 

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

 

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

 

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך