סקר/דיוןיזהר

הסקר מיועד לאלו שחוגגים את יום העצמאות:

האם יש משהו שעשוי לגרום לכם להפסיק להאמין במדינה ולחדול מלחגוג את יום העצמאות?

למשל: הפיכת המדינה למדינת כל אזרחיה, ראש ממשלה רוסי-גוי, ראש ממשלה ערבי, מסירת כל שטחי יו"ש, גולן, גליל, נגב, וכו´.

לא..שום דבר..נושי104

כי יום העצמאות זה לא רק הקטע שאני מאמינה במדינה, זה גם הקטע כאילו שייכות למדינה-יום שמסמל את המדינה-מתי שהיתה ההכרזה על הקמת המדינה.. שיש לנו מדינה משלנו.. 

אני אישית- בחיים[בעז"ה..] לא יפסיק לחגוג אותו..

[לומשנה שכיום, לרוב כמעט לאין משו משמעותי שעושים בו [מנגלים?חושף שיניים] אבל בכ"ז זה יום, שיש לו משמעות..]

ערב טוב!

מה זה משלנו?יזהר

יהודים? ישראלים? אזרחי מדינת ישראל?

יהודים.. עם ישראל..נושי104
מה זה יהודים?יזהר

בנים לאם יהודיה?

טוב.יזהר

ומה עם הרשעים שפוגעים בעם ישראל, המינים והאפיקורסים שחז"ל אמרו לנו שהם יוצאים מכלל ישראל?

אתה נתפס לקטנות..נושי104

משלנו- כל אלה שיהודים, מאמא יהודייה, ול-א אלה שחז"ל אמרו שהם יוצאים מכלל ישראל..

אני נתפס למה שחשוביזהר

את טענת שבכל מקרה לא ישתנה יחסך למדינה כי היא שלנו. עכשיו, לו יצויר, והמדינה תשלט כולה (כל מוסדות השלטון. ממשלה, זרועות הביטחון, מערכת המשפט, התקשורת וכו') בידי אותם רשעים שיצאו מכלל ישראל. האם עדיין זו תהיה מדינה שלנו?

כן.. סוג של..נושי104

מזה משנה בידי מי היא מנוהלת?

אבל, אם בכל הדברים הנ"ל שאמרת, לא ילכו בכלל לפי דרך התורה, והמדינה תהייה -לא-שומרת-תורה, אז זה אולי ישפיע..

אבל כל עוד זה שלטון יהודי [יהודים לפי חז"ל] אז זאת המדינה שלנו..-של עמ"י..

אז כל שנותר הואיזהר

לברר האם השלטון הנוכחי הוא אכן יהודי לפי ההגדרות הנ"ל, או לא.

בערך..נושי104

כאילו.. נכון שאם לא היתה לנו מדינה אז לא יכולת לחיות בא"י?[או שהיינו נשלטים בידי הגויים, או שהיו מעיפים אותנו..וכ'ו] אז ברגע שיש לך מדינה, אתה יכול לחיות בארץ שלך, שלנו..והמדינה הזאת, גם אם היא לא כולה הולכת לפי התורה[בתי משפט למשל-ברובם] היא עדיין מייצגת את העם היהודי..

למה היא מייצגת את העם היהודי?יזהר

כי היא המדינה של היהודים אולי?נושי104
המדינה!?דוסית?

מה נחשבת המדינה?

פוליטיקאים או אזרחים????.

אי חושבת שאזרחים ולכן-

פחות משנה מי מנהיג.

יום העצמאות הוא יום הודיה לקב"ה על

"ראשית צמיחת גאולתינו"

ראשית לא גאולה שלימה.

אנחנו מודעים לזה שהמצב לא כ"כ טוב, מודים על מה שיש.

אני לא חושבת שיכול להיות משהו שיגרום לי להפסיק להאמין שהמדינה היא חלק מהגאולה.

בצפיה לגאולה שלימה....

25% מהאזרחים אינם יהודיםיזהר

אם אין קשר בין השלטון למדינה, אז מה זה מדינה בדיוק? ומה כזה מיוחד ויחודי בהיותנו אזרחים? האם לא מספיקה לנו ההגדרה הכי יחודית בעולם - "עם ישראל"?

מדינה זה אזרחים-שפילבלעע

עם ישראל זה האדמה

ארץ ישראל זה האדמהיזהר

עם ישראל זה היהודים.

המדינה היא דמוקרטית.golani

וכיוון שהעם היושב בציון לא דתי ברובו אז גם המדינה לא דתית.

רוצה להחליף עם? תחליף, אבל אל תנסה לשכנע אחרים לעשות את זה.

הדמוקרטיה כאן היא פיקציהיזהר

במקום לכתוב מחדש, אני אצטט מה שכתבתי ב"ארץ מולדת":

השאלה היא בראש ובראשונה פרקטית. האם ניתן להשפיע מבפנים או לא? השאלה השורשית יותר היא: האם האנשים שמנהלים כאן את העניינים הם טועים שבעיקרון צועדים איתנו לגאולה, ורק צריך קצת ליישר אותם, או שיש כאן כנופיית רשעים שפועלת נגד הגאולה ונגד ה'. ואם כך, אין עניין לנסות להשפיע מבפנים, כי הם מודעים היטב לניסיונות האלה ומטרפדים אותם בקלות. קצינים דתיים? אין בעיה, כל עוד הם לא איום על שלטון הערב רב. כלומר: בדרגות נמוכות. אם אתה רוצה להתקדם אתה צריך ליישר קו, להיות אלעזר שטרן ויאיר נוה. את אתה מנסה להשפיע ולדחוף יהדות ואידיאולוגיה (הרב רונצקי) נעיף אותך ונשים מישהו יותר מתאים לנו (הרב רפי פרץ). הרמטכ"ל מתנגד להתנתקות? (יעלון.) אין בעיה. נעיף אותו ונשים אחד אחר במקומו. (חלוץ.) אפשר להביא עוד מליון דוגמאות. בכנסת, בתקשורת, בהכל. אם ראית ראש שב"כ דתי - חזקה עליו שהוא מאויבינו הגרועים. כי אם הוא היה אוהב יהודים - הוא בחיים לא היה מגיע להיות ראש השב"כ. המערכת בוחרת בקפידה את האנשים שלה ומסננת את מי שלא מוצא חן בעיניה. הכל במסווה של דמוקרטיה.

עמ"י יכול להחליף פרה בחמור, ואחרי זה שוב חמור בפרה, כאוות נפשו. אגב, זה אפקט חינוכי ידוע בחינוך ילדים: מצד אחד לתת לילד בחירה, כדי שירגיש שהוא שותף, אבל מצד שני להגביל את הבחירה שלו, כדי שנחנך אותו בדרך שאנחנו רוצים. כלומר: אני נותן לילד לבחור אם ללכת עם הכיפה הירוקה או הכחולה, אבל אין לו אפשרות ללכת בלי כיפה.

מה שנכון וטוב בחינוך ילדים - עושים לנו כאן לשלילה: יש כאן דמוקרטיה ואתם יכולםי לבחור במי שאתם רוצים: ברשעים המכונים "שמאלנים"או ברשעים המכונים "ימנים". אופציה שלישית היא לבחור בעלי התאנה שלא שולטים ולא ישלטו אף פעם: הבית היהודי, האיחוד הלאומי ושות'.

למה הבית היהודי לא ישלטו אף פעם?golani

כי הרוב לא יבחר בהם, מה שנקרא:דמוקרטיה.

העם חובר אחרת ממך,צר לי.

למה הם לא ישלטו? 2 סיבות.יזהר

1- כי האוליגרכיה התקשורתית תדאג להמשיך ו"לעצב את דעת הקהל" כפי שהוא עושה במרץ כל הזמן.

2- לו יצוייר והתקשורת תכשל במלאכתה, ויהיה חשש שהם יעלו לשלטון - פתאום יצוצו תיקים פליליים ושאר מרעין בישין והמפלגה תיפול.

אופציה שלישית וסבירה אף היא זה שהבית היהודי ישתפו פעולה עם הערב רב עוד יותר מהיום, עד שיגיעו לרמה שהם כבר לא יהיו "מסוכנים", אלא אדרבה - משת"פינם נאמנים כמו אלעזר שטרן ויאיר נוה. ואז באמת הדרך לשלטון תהיה פתוחה בפניהם.

זה 1+1 פשוט. זה המציאות. מספיק להסתכל על הגירוש כדי להבין שמה שיש כאן לא עונה להגדרה "דמוקרטיה".

תאורייה שכ"כ הרבה ממנהgolani

- מושתת על קונספירציות היא תאוריה לא רצינית.

תן לי תשובות אידאולוגיות, לא קונספרציות הזויות.

הגירוש עבר בכנסת ברוב קולות וסביר שהעם היה בוחר באריאל שרון בלי שום בעייה אחרי ההתנקות

ככה:יזהר

הגירוש היה מנוגד למצע של הליכוד. כלומר: שרון עשה מהלך שלא על דעת שולחיו.

שרון צפצץ על משאל המתפקדים של הליכוד.

גם אם נאמר שהיה רוב - הגירוש היה מהלך של עריצות הרוב באופן מובהק. אנטי דמוקרטי בעליל.

התקשורת "כלב השמירה של הדמוקרטיה" לא הצביעה על כל הנ"ל, אלא להיפך - התגייסה באופן טוטאלי לימין שרון וההתנתקות. הם לא התביישו אפילו לומר את זה במוצהר, ע"ע דיבורי האתרוג של אמנון אברמוביץ'.

אני נותן לך תשובות מציאותיות. לא קונספירציות אלא מציאות פשוטה. במושגים חילונים. אתה רוצה דיון אידיאולוגי? זה סיפור אחר. זה המפה לקריאת המציאות. נתחיל בזה:

"עיקר השאיפה של הערב רב הוא לזווג את עשו וישמעאל ולהפריד בין שני המשיחין וכאן ובזה עיקר עבודתנו ומלחמתנו אנו, לשבר ולמגר את כח הערב רב, קליפת ארמילוס הרשע, מישראל. הערב רב הוא שונאנו הכי גדול, הוא המפריד בין שני המשיחין, קליפת הערב רב פועלת רק בדרך של אחיזת עינים ובעקיפין, לכן המלחמה בערב רב היא המלחמה הכי קשה ומרה ועלינו להתגבר בכל שארית כוחנו במלחמה זו, וכל מי שאינו עוסק בפועל במלחמה נגד הערב רב נעשה ממילא שותף לקליפת הערב רב ויהי´ מי שיהי´, מוטב לו שלא נברא."
(קול התור, פ"ב ח"ב)

להפסיק להאמין במדינה?אריאל דל"ת

אולי אם המדינה תעשה יותר מדיי טעויות, יותר ממה שהיא עושה עכשיו.

גם עכשיו אני לא כ"כ מאמין במדינה אבל אני שמח שיש לנו סופסוף מדינה.

אתם מבינים? אם הייתם שואלים את השאלה הזאת בארץ לפני 55 שנה לא נראה לי שהיה אחד אפילו שהיה אומר לכם כן, טוב אולי כמה נטורי קרטא .

אבל היום לצערנו- ואולי לשמחתנו אנחנו לא יודעים מה היה קורה אם לא הייתה פה מדינה, אתם מבינים? עזבו אותכם מכל הבילבולי שכל האלה- "הערבים שונאים צייונים-  לפני שהייתה פה מדינה גם שנאו אותנו, תראו את מאוראות תרפ"ט! מה נראה לכם שזה רק בגלל המדינה? אעלק! זה פשוט בגלל שלא היו כאן הרבה יהודים, לדוג' בחברון באמת היו "יותר מדי" יהודים ולכן קרו מאוראות תרפ"ט,

בואו ניקח לדוג' את רוסיה, בלי להתייחס למסך הברזל וכו'- הרי הייתה שם שינאה ליהודים !

אבל אחרי נפילת מסך הברזל- שכל היהודים עלו לארץ, לא נותרה כ"כ שינאה ליהודים שנשארו שם....

תשכחו מכל מה שהכניסו לכם לראש! המדינה שלנו טובה מאווד! נכון המנהיגים שלנו פשוט לא יודעים מה זה ארץ ישראל ומה החשיבות של האדמה אבל אנחנו יודעים!, ואנחנו אלו שצריכים להרים עשייה וכיבוש של א"י!

מה לגבי השאלה הראשונה? אני נראה לי ימשיך להאמין במדינה , כי ניראה לי שאחרי כל מה שעברנו יחד, אי אפשר להיפרד.

(וד"א- ליזהר- אני לא כ"כ בטוח שיש קשר בין יום העצמאות ללהאמין במדינה אבל, עזוב, לא משנה...)

זה לא נכון ששנאו יהודים ברוסיה הקומוניסטיתיזהר

יהודים רבים חיו בנעימים, חיי רווחה ותרבות. המשטר לא נלחם ביהודים. במי כן הוא נלחם? במי שהתנגד לו. מי שניסה לשמור מצוות, בניגוד לחוק, מי שהתנגד לשלטון סטאלין - אכל אותה בגדול. ירדו לחייו, תפרו תיקים, הרגו במשפטי שדה והגלו לעבודות פרך בסיביר הקפואה לשנים ארוכות.

בדיוק כמו במדינת ישראל תשע"א.

כן,משמ אותו דבר.golani

למעט העובדה שכאן  לא רוצחים דרך קבע אנשים על רקע פוליטי, לא אוכפים עליהם לעבור על התורה בד"כ ואתה יכול לכתוב כאן את תשפוכת ההבלים הזאת בלי שיעצרו אותך.

יחי ההבדל הקטן.

כאן יותר מתוחכמיםיזהר

כאן הם צריכים להמשיך לשמור על מסווה הדמוקרטיה נאורה, לכן הם לא יכולים לעשות מה שהם רוצים. לפעמים בשנאה מקלקלת את השורה, ו"מתפלק להם" אירוע רצחני כמו עמונה או חוות גלעד, אבל בעיקרון הם עובדים מאוד מחושב. לפני ההתנתקות הם עשו עבודת שטח רצינית: 30 שנה של דמוניזציה אינטנסיבית למתנחלים דרך התקשורת, בג"ץ, השב"כ ושאר זרועותיהם. את הרב עוזי משולם הם הורגים באמצעיים ביולוגיים מתוחכמים. מי בכלל יחשוד בהם? כל תפירת תיק לאדם שלא מוצא חן בעינייהם, כל זריקה מתפקיד בחיר של אחד ש"עושה בעיות" הם עוטפים היטב בתעמולה תקשורתית שלא הייתה מביישת את גבלס. התקשורת יודעת לשמור על אתרוגים - לאוהביה, וכיתת יורים לשונאיה - שלומי אמוני ישראל.

כאן אני יכול לכתוב כי אין לזה תפוצה רחבה. אבל הספר "תורת המלך" כבר הופץ יותר מדי - אז הם הוציאו אותו מחוץ לחוק.

הם לא אוכפים עלי לעבור על התורה יתר על המידה - כי אז הם "יתפסו על חם". כולם יבינו שהם רשעים. הרי "קליפת הערב רב פועלת רק בדרך של אחיזת עינים ובעקיפין" (קול התור). אבל מה שהם יכולים הם עושים: יש להם סוללת רבנים שמכשירים את פשעיהם השונים, כדי שנחשוב שזה "נתון למחלוקת" - וזה כבר לא כפייה נגד התורה. (הגר"א דיבר הרבה על  רבנים שהם  אחד מסוגי בערב רב, ואכמ"ל).  הם מקימים פורטלים של יהדות באתרי הדר-שטרימר שלהם כדי שנרגיש שהם איתנו.

אפשר להמשיך עוד הרבה. צריך להיות עיור כדי לא לראות את הרשעה. עד שהם לא יכריזו שזו מדינת כל אזרחיה לא תבינו שהיא כזאת? עד שהם לא יודיעו בריש גלי: "אנחנו נלחמים נגד הקב"ה. נגד תהליך הגאולה. נגד כל מה ששם ה' נקרא עליו" לא תבינו שזאת המציאות?

אין מדינה בעולם שלא עשתה פשעים.golani

מדינת ישראל, אפילו אם האשמותיך נכונות, היא אחת מהמדינות הנאורות בעולם - והא ראייה:אתה יכול להשוות אותה לאחד ממשטרי הזוועה הגדולים בתולדות תבל ואתה לא נעצר וגם לא תיעצר - היא הראייה שמדובר במדינה סובלנית שמכילה בתוכה את כל הגוונים.

את הרב עוזי משולם היא לא מכילהיזהר

וגם לא את הרב כהנא. גם את הספר "תורת המלך" היא לא מכילה, את מחבריו ואת את הנותנים לו הסכמות. אפילו את ישיבת הר ברכה היא לא מכילה.

מדינה סובלנית כמו שראינו בעמונה? או כמו שראינו בחוות גלעד? כמו שאנחנו רואים בבג"ץ? ובפרקליטות?

אכן, המדינה מאוד סובלנית לערבים, ולשמאלנים אנטישמים. גם לדתיים "נוחים" שנאמנים לה יותר מלתורה היא לא עושה בעיות.

רק ה' מושלם.golani

במדינה יש בעיות רבות, אבל היא מדינת הלאום שלי.

המורדים במצרים הניפו את דגלי המדינה ששלטונה דיכא אותם במשך שנים, אף גוי בעולם לא יעלה על דל שפתיו התנגדות למדינת הלאום שלו. הוא ירצה לשנות אותה כמובן אבל ברור לו שהוא לא יצא נגדה. הוא תמיד יצא נגד אלו שמנהיגים אותה - רק אנחנו היהודים עוד לא התרגלנו לכך שמדינה היא לא שמיכת פוך שאם קצת לא נח אז מוכרים ביד שנייה.

המדינה היא מעל השלטון, היא המייצגת של העם ואת הביקורת, אם יש, צריך להפנות לשלטון - לא למדינה.

אגב, ישיבת הר ברכה פשוט סולקה מההסדר, לא נסגרה.

המדינה היא מעל השלטון?יזהר

מה זה מדינה בדיוק?

מה מייצג בה את העם?

מי זה העם? זה כולל את 25% האזרחים שאינם יהודים?

מדינת ישראל היא ישות שילטונית יהודית.golani

מגוכךיזהר

מהי "ישות שלטונית" במנותק מהאנשים השולטים בה? מושג מופשט ואידאי, ומרוקן מכל תוכן.

ישות שילטונית יהודית היא כמשמעהgolani

- שילטון יהודי בארץ ישראל.

זה יכול להיות שילטון שמתנהל לא בסדר אבל הוא עדיין שלטון יהודי.

זה זה כן שלטון.יזהר

כלומר, אתה מודה שמדינה זה שלטון ושלטון זה אנשים. אתה רק טוען שעצם זה שהם נולדו לאם יהודיה - זה הופך את השלטון - את המדינה - לחיובית.

להסביר מדוע המדינה היא מדינת לאום יהודיתgolani

- זה קשה בדיוק כמו שקשה להסביר למה בריטניה היא מדינת לאום בריטית.

ככה זה, מושגים של "לאום" ו"מדינת לאום" הם מושגים די מעורפלים שאי אפשר להסביר אותם בדיוק במילים.

מה שעוד איכשהו אפשר לומר זה שבמדינה יש רוב יהודי ושאלו שהקימו אותה ושמתו למענה רצו שהיא תהיה מדינת לאום יהודית, זו המטרה שלה.

ועל העירפול הזה אתה חוגג?יזהר

מקימיה רצו שהיה תהיה מדינת לאום יהודית. כלומר: מדינת העם היהודי, ללא שאר סממנים יהודים. למה צריך לחגוג עם דבר כזה?

מקלט לעם ישראל מחד, וחילונו מאידך. סה"כ=דבר חיובי? בכלל לא בטוח.

זה היה פעם. כיום, גם המעט החיובי בטל, ומנהיגי המדינה רוצים מדינת כל אזרחיה.

א. מנהיגי המדינה לא רוצים מדינת כל אזרחיה.golaniאחרונה

ב. מושגים של מדינת לאום, במצב של ימינו, תמיד יהיו מעורפלים במידה זו או אחרת.

^^ לא קשור מדינה חופשית,נושי104

כאילו קודם כל שיש לנו מדינה משלנו, שיש ראשי מממשלה יהודים.. זה כבר משו, לא?!

סליחה יזהר אבל אתה ממש טועה!!!אריאל דל"ת

אתה אומר שלא שנאו יהודים, שנאו את מי שהתנהג כיהודי... זה היינו הך!!!!

אתה סותר את עצמך!!! זה כמו להגיד, "אני לא שונא נמלים אני שונא את מי שמתנהג כמו נמלה ובצורת נמלה!..."

וזה ממש ממש לא כמו בישראל!!!!

הארץ היחידה אולי שהייתה יותר טובה מהממשלה שלנו עכשיו זאת דנמרק... יש הרבה סיפורים על מה שהם עשו בשואה, תקרא ותבין!

מי זו המדינה? סודנים. בני מיעוטים? רוסים? עובדיםאנונימי (פותח)

זרים...

אה כן וגם כמה יהודים על הדרך...

^^ לפחות היא מוגדרת כמדינת היהודים?.. גם זה משו (:נושי104
הפוך. זה הכי גרוע.יזהר

כי זה מבלבל. היא נראית כמו דמינת היהודים, כשבפועל היא מדינה נגד יהודים.

רוב יהודי עלהדרך, לא כמה יהודים.golani
גם כאן שונאים את מי שמתנהג כיהודייזהר

אין להם בעיה עם שמירת מצוות כשלעצמה, אבל מי שמנסה לפעול למען הגאולה? מי ש"מעיז" להקים מאחזים, להגיד את האמת על היחס הנכון לערבים ע"פ התורה, מנסה להשתלט על מערכות המדינה, אומר שהרב מעל המפקד, מגלה את האמת על חטיפת ילדי תימן וכו' וכו' - אחת דינו למות. אם בפועל ממש, ואם ע"י רצח אופי בתקשורת, בתפירת תיקים פליליים וכו'.

..נושי104

אין להם בעיה עם שמירת מצוות כשלעצמה, אבל מי שמנסה לפעול למען הגאולה? מי ש"מעיז" להקים מאחזים, - מה לעשות, מאחזים זה לא חוקי! גם אלה שמקימים מאחזים עושים משו לא בסדר, הם עוברים על החוק! ואין מה לעשות, צריך חוקים, וזה החוקים של המדינה שלנו..

להגיד את האמת על היחס הנכון לערבים ע"פ התורה- תחשוב גם על הצד שלהם, הם לא מאמינים בתורה, מבחינתם כל הקטע הזה בכלל לא חשוב..

, מנסה להשתלט על מערכות המדינה, אומר שהרב מעל המפקד, מגלה את האמת על חטיפת ילדי תימן וכו' וכו' - אחת דינו למות. אם בפועל ממש, ואם ע"י רצח אופי בתקשורת, בתפירת תיקים פליליים וכו'. -זה שהמדינה מושחתת זה משו אחר..

גם בסדום היו חוקים, וגם בגרמניה הנאצית.יזהר

צריך חוקים, וצריך גם בג"ץ. אפילו שב"כ צריך. השאלה היא איך דברים נעשים. חוק שהוא נגד התורה - בטל כעפרא דארעא ולא מחוייבים לו כלל. זה לכל הדעות בסוגיית "דינא דמלכותא דינא".

מעבר לזה, המדינה עצמה מפלה לרעה באכיפת חוקיה שלה. הערבים בונים לא חוקי בערך פי 10 מהיהודים, ובקושי הורסים להם. ליהודים קופצים על כל קראוון.

מה דעתך על המשפט הבא:

"תחשוב גם על הצד של הנאצים, הם לא מאמינים בתורה, מבחינתם כל היהודים הם ג'וקים שצריך למעוך".

לא צריך להסתכל על הדברים במבט של "הצד שלהם", אלא בצד של האמת האובייקטיבית בלבד. ומהי האמת האובייקטיבית? האמת של התורה שעל פיה נברא העולם. האמת של הקב"ה.

השחיתות היא חלק מאותו עניין. אבל אין לי זמן להרחיב על כך. בכל מקרה, להגיד שהמפקד מעל הרב זה לא עניין של שחיתות, אלא עצם העניין ממש. "אִם יְהוָה הָאֱלֹהִים לְכוּ אַחֲרָיו וְאִם הַבַּעַל לְכוּ אַחֲרָיו."

..נושי104

בקשר לדבר הראשון - 

אמרתי, המדינה הזאת מושחתת, מה לעשות?! וככה דברים נעשים בה.. ובכ"ז צריך לשמור על חוקים..אחרת איך המדינה תוכל להיות? יום אחד זה אתה שחושב שהחוק הזה לא נכון\לא צודק, -החוק של מאחזים לא חוקיים, ויום אחד זה השכן שלך שחוצה באדום. 

בדבר השני-

ת'כלס, אתה צודק. אבל לך ותשנה את העולם..

"הדמוקרטיה יודעת להגן על עצמה"יזהר

את החוק נגד המאחזים אני לא אשמור כי הוא מנוגד לתורה, והשכן שלי יחצה באדום בכל מקרה או לא יחצה באדום, בלי קשר. כל מי שעיניו בראשו רואה את האפליה הבוטה באכיפת החוק הזה. וזה לא אמור להשפיע. למדינה יש מערכת לאכיפת החוקים שלה ואפשר לסמוך עליה שהיא אוכפת אותם, כך שאת מוראה של מלכות לא נאבד כ"כ מהר..

לשנות את העולם זה בסוף. קודם כל אני מברר לעצמי את הדברים. אחרי זה אני הולך ומנסה לשכנע אנשים בפורום "בראש צעיר", וככה לאט לאט משנים את העולם. זה פעולה בסיסית שמעבירים בבנ"ע/אריאל/עזרא. אם רוצים לשנות את העולם צריך להתחיל בקטן, ומשם להרחיב מעגלים לאט לאט. אסור להתייאש.

כבר היה מנהיג יהודי בעבריזהר

הרברט סמואל שמו. היה מושל בא"י בתקופת המנדט הבריטי. מה ההבדל?

יש הבדל. כי כיום כל ההנהגה יהודית.נושי104
וכיום כל ההנהגהיזהר

פועלת נגד ה'.

אוקי. אז מה נעשה?!נושי104

נתנתק.יזהר
אבל בכ"ז,נושי104

יש דברים טובים במדינה הזאת.. תראה איך היינו לפני שהיתה את המדינה.. זה נראה לך עדיף?

זאת לא השאלהיזהר

גם אם היה  יותר גרוע קודם ועכשיו יותר טוב - זה לא המדד היחיד שאני מסתכל עליו כדי לקבוע את היחס שלי למדינה.

אני מסתכל על המדינה כפי שהיא עכשיו: האם היא מקדמת את הגאולה או מעכבת אותה?

אגב,יזהר

גם ליהודים באמריקה יותר טוב מבאירופה. יש הרבה דברים טובים באמריקה. לא סתם מליוני יהודים נהרו לשם. זה אומר שהם צריכים לחגוג את חג ההודיה האמריקאי? לנופף בדגל ארה"ב? לשיר את ההמנון ולהגיד הלל?

הוא בא בשם מדינה לא יהודית.golani
רוב של גויים במדינה והכרזתה כמדינת כל אזרחיה.golani
מה בין הכרזה כמדינת כל אזרחיהיזהר

לבין המציאות כיום, אותו דבר רק בלי ההכרזה?

א. המציאות היא שיש רוב יהודי וחוק השבות.golani

ב. זה מראה על כוונת מייסדי המדינה ומנהיגיה.

א. חוק השבות?יזהר

הידעת? בשנים האחרונות עלו לארץ מאות אלפי גויים גמורים, מכוח חוק השבות.

לא סתם פיקציה - אלא כלי משחית.

ב. כוונת מייסדי המדינה הייתה ליצור מקלט ליהודים. יש לדון על כך בנפרד, איך יש להתייחס אליהם, אותם יהודים שמצד אחד היו לאומיים ואוהבי עמ"י וא"י, אך מצד שני העלו על נס את הכפירה ואף פעלו לשמד מאות אלפי יהודים -  והצליחו.

בכל מקרה, אותם מייסדים הלכו בדרך כל הארץ, והמנהיגים הנוכחיים כבר אינם לאומיים , הם שונאי א"י ועמ"י. חלקם אכן קורא להפיכת המדינה למדינת כל אזרחיה, אבל רובם מבין את האמת הפשוטה, שאין כל סיבה להכרזה כזאת. העיקר שכך בפועל מתנהלים הדברים. הכרזה כזאת רק תגרום לך ולשכמותך להתנתק מהמדינה - והם רק יאבדו כוח. מה רע להם במצב הנוכחי? גם מדינת כל אזרחיה דה-פקטו, וגם אהדה ותמיכה מהציבור הדתי לאומי.

חוק השבות מראה על הכוונה.golani

ב. אני לא מתייחס לקונספירציות,רוב מנהיגי המדינה ואזרחיה רוצים מדינה יהודית, הם מצהירים על כך בגלוי ואם אתה חושב אחרת עליך חובת ההוכחה.

חק השבות מראה על הכוונה של הוגיויזהר

מימושו  ופרשנותו כיום, מראות על כוונות המנהיגים הנוכחיים.

ב. אני יכול להתחיל לכתוב לך מגילות. אפשר להוציא אנציקלופדיה שלמה עם כל הרוע והרשעות שהמדינה עושה, נגד א"י, נגד עמ"י, נגד התורה, ונגד כל מה ששם ה' נקרא עליו.  אין לי זמן, ואין לי כוח. אתה נתלה באמירות. ממתי פוליטיקאים דובר אמת? אני מצביע על מעשים, על תהליכים.  בג"ץ מפלה בשיטתיות יהודים מול ערבים. אך הם טוענים שהם פועלים בשם ערכים כמו שיוויון וכדו'. אז עלי ההוכחה?? אם יש סתירה בין מעשים לדיבורים - נראה לי פשוט שמי שאוחז מהדיבורים הוא זה שצריך להוכיח.

אתה מסתכל על המיקרו ולא על המקרו.golani

העם היהודי נדד במשך למעלה מאלף שנה בגלויות. רצח אותנו, שרפו את ספרי הקודש שלנו וניסו להכחיד אותנו לחלוטין.

שלוש שנים אחרי השמדת שליש מהעם היהודי הצלחנו להתנער ולהקים מדינה יהודית בארץ ישראל שהפכה למרכז היהודי הגדול בעולם (דבר שלא היה מצליח בלי מדינה) הקמנו את הצבא והכלכלה החזקים ביותר במזרח התיכון, עולם התורה פורח.

זה משפיע גם עליך, בעקיפין, אם אחרי השואה לא היה משתנה כלום סביר שהעם היהודי היה נופל למשבר שרק המשבר שאחרי חורבן הבית ישווה לו.

ואתה? אתה בוחר להסתכל על כל מיני פכים קטנים. על מה שעשו או לא עשו לרב עוזי משולם, על התקשורת, על זה שנותנים לקרובים גויים של יהודים לעלות לארץ וכו' וכו' - כאילו שיש מדינה שבה אין בעיות: בארה"ב עיקרו המונים עוד במאה העשרים למנינם, בריטניה כבשה בכח חלקים גדולים מהעולם, גרמניה:אין צורך לפרט. רוסיה: כנ"ל. סין:כנ"ל - ולדעתי כמעט אף אחד מתושבי המדינות האלו לא קרה להתנתקות מהם, ההפך, המתנגדים למדיניות הממשלה אמרו שהם אוהבים את המדינה שלהם ולכן הם מתנגדים לממשל. רק אנחנו היהודים חושבים שמדינת לאום זה משהו ש:"אם נוח משתמשים, אם לא - זורקים".

מדינת ישראל היא מדינת הלאום שלנו, אין מה לחשוב בכלל על היפרדות ממנה, צריך שזה היהיה חדור טוב טוב בעצמות - בדיוק כמו שהשמאל הקיצוני, על אף התנגדותו למדינה, טוען שהוא אוהב אותה ולכן הוא מתנגד ל"כיבוש".

אם יהיה ברור לנו שהמדינה היא שלנו, סוף פסוק, נקודה. נוכל לפנות לתקן את הדברים המקולקלים שבה.

אני מודע היטב לכל הניסיםיזהר

אני מודה בפה מלא לה' על כל ניסי התקופה, ואני רואה בבירור שאנו בתקופה של אתחלתא דגאולה. אני את המדינה אני בוחן לפי הכוונות והמעשים של העומדים בראשה. לאן הם חותרים, ומה השאיפות שלהם. כל עוד היה ניתן לשנות ולתקן - היה מצקום להפריד בין הממשלה למדינה, כי ממשלה באמת יכולה לקום וליפול. אבל כיום, שלא רק הממשלה רשעה, אלא כל המערכת כולה, מערכת המשפט, כוחות הביטחון, ואף התקשורת מגוייסת כולה - אין עוד טעם להפרדה כזו. המדינה כיום זה העומדים בראשה. וכיון שהם שולטים היטב בכל המערכת, אין כל אפשרות לשנות את הדברים מבפנים.

הדוגמאות שהבאת לא מתאימות. אנשים נאמנים ללאום שלהם, והם רואים את הדגל כמייצג את הלאום. המדינה זה רק כלי לכל זה. אי אפשר לומר שאירן שלפני המהפכה היא אירן שאחריה. זה אירן אחרת. יש לה אולי אותו שם, ואותו דגל, אבל זה כבר משהו אחר. זה רבולוציה ולא אבולוציה.

כשהמדינה תייצג באמת את הלאום היהודי - גם אני אוהב אותה.

אתה לוקה בבעיה גלותית.golani

במצרים כל מערכות השלטון יישרו קו עם מובאראק ולמרות זאת ההמונים יצאו עם דגלי מצרים, כי מצרים זה קיומה של ישות שילטונית מצרית כלשהיא.

מדינת ישראל היא קיומה של ישות שילטונית יהודית כלשהיא, אתה יכול לחשוב שמנהיגים אותה בצורה לא נכונה אבל המדינה היא ישות שילטונית יהודית בארץ ישראל וזה עדיף על שלטונם של גויים שסוגדים לאותו האיש.

מה בין גויים הסוגדים לאותו האישיזהר

לבין יהודים הסוגדים לכל מיני עבודות זרות אחרות, כגון "דמוקרטיה", "מדינת כל אזרחיה", "מוסר בין לאומי" "מזרח תיכון חדש" וכו'?

הם כגויים לכל דבריהם. אמנם קידושיהם קידושים, אך יינם יין נסך, דינם "מורידין ואין מעלין", ואף את סגולת ישראל איבדו, והם ערב רב, כפי ההגדרות הברורות בכתבי הרב קוק זצ"ל.

זה פשוט עיוות בכתבי הרב קוק זצ"ל להגידקחו עמכם דברים

שכל יהודי שתומך בדמוקרטיה או מדינת כל אזרחיה הוא ערב רב.

דמוקרטיה - לא. כל אזרחיה - כן.יזהר

מפורש ברב קוק, שאדם שלא מעדיף יהודים על פני גויים - אין לו סגולת ישראל והוא ערב רב.

דמוקרטיה זה לא עבודה זרה.golani

זה שיטת שלטון מצויינת שמבטיחה חופש לעם.

לא עבודה זרה בהגדרה.יזהר

גם סטאלין לא היה עבודה זרה. אבל אנשים עבדו אותו - וזה כבר כן ע"ז.

הדמוקרטיה כפי שהיא - מנוגדת ליהדות. עיקרון הפלורליזם מנוגד לתפיסה היהודית שיש אמת אחת - התורה. ביהדות אין סובלנות לדעות שמחוץ לתורה. יש סובלנות לדעות בתוך 70 פנים, אך לא מחוץ להם.

ביהדות אין משמעות לרוב נגד ההלכה. רק בבתי דין, ע"פ התורה, שייך עניין הרוב. העם לא צריך חופש, אלא עול תורה ומצוות.

הדבר היחיד שאולי עולה בקנה אחד זה בחירת מלך שהעם יקבל אותו. וגם זה לא לכל הדעות.

כל זה על הדמוקרטיה שאין פה. אם היה פה - זה אמנם היה נגד התורה אבל מצבנו היה טוב יותר.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך