איך משמעות השם חב"ד~א.ל

מסתדרת עם חסידותכם, כלומר אילו ביטויים מעשיים יש לזה בפועל?

כי על פניו, חסידות ושכלתנות לא נשמעים לי כמשהו שהולכים בקו אחד..

אם תלמדי תניא- ספר הליבה של חסידות חב"ד+mp8

יתבררו לך הדברים.

לעיתים, אנשים מבחוץ תופסים את החיצוניות כחזות הכל- ולא כך הוא., 

בחסידות חב"ד-לומדים חסידות- ואת תמציתה- ספר התניא, כבר בגיל הגן הילדים משננים זאת בע"פ- ואח"כ בביה"ס- כל אחד לפי הבנתו- לומדים את המשמעות, ועובדים כל החיים כדי להצליח ליישם את זה.......

תורה מסיניyair1112

ליטל לא יודע מה התכוונת כשכתבת שחסידות זה לא משו שכלתני ... מה נראה לך שאנחנו פאנטים מוסלמים ?? שאיזה כבש אומר משו וכולם אם הראש כן והולכים להתאבד ???

ביהדות יש משו מאחורי כל דבר שעושים שיש לו הסבר שיכלי (כמעט הכול- יש גזירות)

אומנם בחב"ד בדור האחרון ניהיו כבשים ופועים יחי הממממממההההההההההלך וחושבים שזה יעשה משו

ועוד משו קצת בעייתי בספר הליבה.. להזכיר כאן לכולם בהר סיני קיבלנו את התורה שבכתב ואת זאת שבעל פה שזה המשנה והגמרא והם יסודו היהדות כל שאר הספרות בין מוסר בין חסידות בין השקפה או כל מה שלא יהיה זה רק תוספת. ומי שהופך את זה לעיקר תוך דור או 2 כבר לא נשאר יהודי - מציאות היסטורית

שנזכה מהרה לגאולה אמיתית ובבנין בית המקדש נשמח כולנו ובשירי דוד עבדך... אהבת עולם תביא להם וברית אבות לבנים תיזכור.

גם הקראים התייחסו אל התורה שבע"פ כאל "רק תוספת"+mp8

ומי שלא חלק מעמ"י- זה הם, ולא האחרים.

בחב"ד מקיימים את כל מצוות התורה - כפי שהם מוארים במאור שבתורה ובפנימיותה- תורת הסוד,= תורת החסידות.

ספר התניא אינו ספר הלכות, ליטל שאלה על עיון שכלתני- וזו היתה התשובה לשאלתה, הוא לא במקום קיום תורה ומצוות כפי שניתנו בסיני, הוא עוןר לנו להעמיק באמונה ובהכרת נפשנו- כדי שנוכל לעבוד את ה' טוב יותר.

אני הצפתי את ה"קראים" קודםyair1112

MP7 אהבתי איך סילפת את דברי הדגשתי שבהר סיני ניתנו גם המשנה והגמרא - תורה שבע"פ ושהתניא זה תוספת וכשהופכים את התוספת לעיקר אז יש בעיה.

כתוב שמשה רבינו ראה את רבי עקיבא קושר כתרים לכל קוץ וקוץ חלשה דעתו ואמר לקב"ה שלא ראוי שהוא ייתן את התורה אלא ר' עקיבא - לא שמעתי את זה על בעל התניא (וחלילה אני לא מזלזל בבעל התניא- רק על כל התורות שהמשיחיסטים הלבישו עליו - הוא לא התכוון לזה)

הבעיה היאחשבשבת

שאתה מאוד מקובע ועצם הויכוח איתך הוא חסר תכלי (וכן ויכו ולא דיון)

ר' אלימלך מליז'נסק אמר: "עם התניא יצאו לקבל פני משיח"

אז אולי אתה מבין יותר ממנו.

ולליטל- חסידות אינה רגש היא שכלתנות נטו

בתןך עשר כוחות הנפש שמתחלקות לשתיים- שכל ומידות

חב"ד וחג"ת נהי"מ

המידות משרתות את השכל למדרגה אלוקית נשגבה יותר

ההתמקדות בשכל שנותן את ההנחיה למידות הוא עליון יותר מהם.

וכעיקרון ספר התניא הוא מעולה להסברת העניין- והוא לא רק ספר מעשיות שכיף לקרוא אותו.

בחב"ד העבודה היא פנימית- כי חסידות תובעת פנימיות תובעת עבודה קשה יש לה דרישות , בניגוד לחסידויות אחרות, כאן החסיד צריך להוכיח את עצמו- להראות שהוא באמת מקושר לרבי- ע"י קיום ההוראות, ולא תמיד זה פשוט וקל כמו שזה נראה,

שחסיד עובד על עצמו אז מוחו מזדכך.

והנה משל קטן אולי לא ממש קשור

ילד קטן היה מהלך כחום היום עם אביו במורד גבעה תלולה. הם ראו אדם שעלה במעלה הגבעה לקראתם, נטוף זיעה, כשעל כתפיו שק כבד על כתפיו שכמעט מכריע אותו ארצה. כשהאדם הגיע עד אליהם שאל אותו הילד הקטן מה יש לו בשק, למה הוא טיפס במעלה הגבעה, למה הוא עבד קשה כל כך.

האיש סיפר לילד הקטן שתנור האבן שלו נשבר, ושהיה עליו לרדת לעמק להביא אבנים חדשות כדי לבנות לעצמו תנור.

למה לא תביא עוד אבנים, שאל הילד הקטן, ותבנה לעצמך תנור גדול יותר שיטיב יותר לחמם אותך ושתוכל לבשל עליו אוכל רב יותר – בוודאי יש עוד אבנים בעמק?

הו, ילד קטן, אמר האיש, אינך יודע עדיין מה משמעותו של הצורך לעבוד, כמה קשה לסחוב את המשא. הוא הניח את ידו הפנויה על כתף הילד. כשתהיה גדול כמוני תהיה מאושר גם עם תנור קטן.

הילד הקטן ואביו המשיכו במורד הגבעה.

אז הם ראו אדם אחר העולה לקראתם במעלה הגבעה. מידתו של האיש הייתה כמידתו של האדם הראשון שפגשו, ושק שעל כתפיו היה כגודל השק שנשא האיש הראשון, אבל הוא לא נראה כאילו המשקל מכריע אותו.

מה יש לך בשקך, ביקש הילד הקטן לדעת, האם אלו אבנים, האם אתה עומד לבנות לעצמך תנור קטן?

הו, לא, האדם חייך חיוך רחב, אני כבר לא צריך להתעסק בבניית תנורים! ראה, הייתי למטה בעמק, עדרתי כדי לשתול לפת, והנה מצאתי אוצר! יהלומים! אבני אודם! פנינים! יש לי שתי בנות, יש לי שתי חתונות לערוך, אני עומד לפתוח חנות ולהפסיק לכתת את רגלי מעיר לעיר ולמכור מיני מרכולת, אבנה לעצמי בית עם מרצפות עץ ו...

למה שלא תביא עוד יהלומים? קטע הילד את דבריו, בוודאי יש שם עוד יהלומים?

בני, אמר האיש הזקן והניח את ידו הפנויה על כתפו של הילד, האמן לי, חיפשתי בעמק היטב היטב. איני חושב שנשאר אפילו יהלום אחד שם למטה...

הילד הקטן ואביו המשיכו להלך במורד הגבעה.

אתה רואה, אמר אביו של הילד הקטן, כשאתה סוחב יהלומים, לעולם אין הם כבדים מדי. אולי גם להלך הראשון שפגשנו יש יהלומים, אבל הוא לא יודע מה הוא נושא בשקו.

הרב הזקן עם הזקן הארוך הלבן הביט בסטודנטים.

"אתם מבינים מה אמר האב לילד? כל מצווה היא יהלום. כל מצווה שאנו מקיימים יקרה מפז. לשם כך באתם לחב"ד. לא רק ללמוד מצווה אלא ללמוד מהו יהלום. כשתדעו שהמצוות הן יהלומים, אזי ייענו רוב שאלותיכם".

חובה וחריצות לא מיועדים להביא השראה. הם סלעים כבדים. אבל כאשר חובה וחריצות נולדים מלהט הם נוקשים כפלדה וזוהרים כיהלומים. מטען כבד? אולי, אבל רק כששוקלים אותו על המאזניים. לא כשאני נושא אותו על גבי.

מי משיח ומי לא ? ואם איזה ספר נצא לקראתוyair1112

קודם כל רק הבהרה שאני לא נגד חב"ד (מי אני בכלל..) ספר התניא זה ספר מדהים וכמובן האדמורים והדברים של החסידות הזאת הוסיפו הרבה ליהדות - מה שאני מבהיר כאן זה שאני נגד המשחיסטיות (כריסס Christ בלע"ז) והאדמו"ר האחרון (אולי רק תלמידיו האלילו אותו - אבל אולי גם הוא אשם קצת- לפחות לפי מי שאומר שהוא אמר שהוא ה"משיח")

מושיקו לגבי מה שהכנסת את הרב מלמד פה אז שיסלחו לי כל המזרוחניקים - אכן יש דרכי חשיבה ביהדות איך להגיע למסקנה הלכתית ויש לנו 3000 שנה של תורה. אז בא נראה מה היה בהם. כל מי ששם (שי"ן שמאלית) את המשיחיות כעיקר כמו יש"ו והנוצרים וכמו שבתי צבי אנחנו רואים איפה הוא היום - לגבי חב"ד וכל מי שחידשן דברים ביהדות - רפורמים בלע"ז גם אנחנו רואים איפה הוא נמצא היום - ושוב סליחה מכל מי שהולך להתעצבן עלי ולטעון שאני מוציא שם רע וכו'

תנו לי לספר לכם שהנוצרים שבתי צבי הרפורמים הקראים ושאר שונאי ישראל של היום לא התחילו את דרכם ישר כמו שהם היום. ותלו שלט - אנחנו הולכים לשנות את היהדות כי נראה לנו כך וכך ומוחמד ניגלה אלינו...

ממש ממש לא בהתחלה הם החמירו בכל מיני דברים והחזיקו באותם חומרות ביהרג ואל יעבור (לגבי שבתי צבי למשל הוא עשה הרבה יותר מופתים מהרב'ה מחב"ד (לחובבי הידע - תורת הקנאות לרבינו יעקב עמדין - יעב"ץ) הם גם למדו כל היום קבלה והרבנים שלהם היו רציניים (גם הם עשו הרבה חגי הודייה) ומה קרה להם ?? הכול התחיל בסטיה קלילה מאוד (ותמיד הם הסבירו את זה שהם לא עושים את ההלכה של השו"ע- כי לפי הקבלה...מקיפים וכאלה-[חלילה אני לא מזלזל בקבלה- אלא בש"צ וכל מיני מקלקלים אחרים] ואחר כך הם הגיעו לעברי פי פחת- מי שרוצה יכול להמשיך בדרכם - אבל אח"כ שלא יבוא בטענות.(ועל זה נאמר "חדש"- אסור מן התורה.)

[לחב"ד יש משיח בלי גאולה ולמיזרוחניקים יש גאולה בלי משיח - תתאחדו ואולי יצא ממכם משו]

לגבי המשיח.

א' הרי כל צדיק הוא חי וקיים ורק טביעה שלו קוברים שהרי האדם הוא הנשמה.

אם כן למה דווקא "הוא" המשיח לא עדיף להגיד שמשה רבינו או דוד המלך או אפי' אברהם אבינו הוא המשיח ?? אלא מה.. אחרי שהגוף נפטר אנחנו יודעים שלא הוא המשיח.

ב' אם בסוף יתברר שהוא משיח שקר מי שהלך אחריו סתם שוטה וגם עובר על התורה

ג' גם אם בסוף אני יגיד על אדם שהוא לא המשיח אבל אני יעשה את כל המצות ובסוף יתברר שהוא כן המשיח אני לא יענש על זה (מי שבספק שפשוט לא יגיד כלום) שהרי אין כזאת מצוה או איסור בכל התורה להגיד על מישו שהוא לא המשיח.

ובספר הברית השלם לרבי פנחס אליהו מווילנא כותב (מאמר כ' פרק ל"א) כי גם בכת שבתי צבי שם רשעים ירקב היו גדולי ישראל ומופלגי תורה כנודע, ובכת הנזירים שנתחדשו בבית שני היו אנשי מעשה וחסידים גדולים ובכל זה יצאו מכלל ישראל על כי לא היטו אוזן לחכמי המשנה שהיו בימים ההם. ונהגו בחסידות על דעת עצמן אשר עלה על ליבותם כמובא ביוסיפון בן גוריון, רק חזק ונצור תושיה כפי המבואר בארבע שולחן ערוך אשר בידינו כי הן הן גופי תורה שבעל פה ועץ חיים היא למחזיקים בה ואין כל חדש אשר יעשה טוב ולא יחטא, לכן מאד מאד הוי זהיר מפני חדש וכלל זה נקוט בידך - ההופך פניו מן השולחן במקצתו - אין לו חלק באלקי יעקב ועדתו.

וממשיך בסיפרו - שגם אם יבוא מישו ויעשה את כל המופתים שבעולם הוא לא יאמין שהוא המשיח עד שהוא יקבץ את כל עם ישראל ויבנה את בית המקדש ואז רק אחרי שזה יקרא הוא יאמין שזה באמת המשיח.

(התגובה ניכתבה בשירשור קודם רק משום מה לא קיבלתי תשובות...)

חשבשבת לגבי זה שזה ויכוח ולא דיון- אני רוצה שתתן בשר על מה לדון - אתה וגגולה רק שולחים פה דמגוגיות זולות בסגנון- לפי הקבלה.-וצעקות יחי המלך.

על השאלות העיקריות של א' אם מישו מת יכול להיות המשיח אז למה לא משה רבנו או דוד המלך .

ב' חס וחלילה לי מלקטרג אבל אם ח"ו משיח לא יבוא בעוד חמישים שנה האם הרבי שלכם ישאר המשיח ???

כשאני יקבל תשובה נורמאלית על השאלות המהותיות הללו נוכל להתקדם לדיון - כל עוד אני לא מקבל תשובה אתה יכול לצעוק בלי יסוד אבל אין לי למה להתייחס.

בברכת גאולה שלמה ואמיתית ושנזכה השנה להקריב פסח במועדו במקומו וכהלכתו 

איך מדיבור על התניא+mp8

הגעת למשיחיסטים??? ולתורות שהלבישו על האדמו"ר הזקן?? (האר את עיני, לא ידוע לי מכאלה....)

כמדומני שיש איזו אובססיה נגד דרך מסויימת בחב"ד- שבכל נושא- קשור או לא לדיון- היא צפה ועולה.....

יהודים רבים וטובים לומדים את ספר התניא- איך הגעת מזה למשיחיות ולכל הפלפולים המלומדים שהבאת?

אמרו לא פעם שחבד ומשיח קשורים אחד לשני...מושיקו

ולא משנה איך תמיד יקשרו.

ולליטל - נראה לי שהמחבר הספר ה'שביעי' התחיל לכתוב את ספרו עם אותה שאלה וגם באחד מספרי "משיח עכשיו" של הרב גינזבורג מכפר חב"ד (לא ה'מלאך')שיצאו באזור תשנ"ב-ג יש כמה פרקים על הנושא.

להביא אותם לכאן לא שייך בגלל האורך.

תודה!~א.ל
איך נאמר?מניי770

כל מה שעתיד תלמיד ותעיק לחדש ניתן למשה מסני

ממש לא מצפת. MP7 תקראי את התגובות ברצףyair1112

אני עניתי לעניינים .

רק אחרי שחבשבת הציף נושאים הגענו למשחיזם ולאובססיה של כמה הזויים.

אני לא התחלתי עם זה. ואין לי עניין בזה. ואני פורש מהפורום מפה כי בנתיים לא קיבלתי תשובות על שאלות בסיס.

תשובות כמו הרבי אמר על עצמו שהוא נביא ושהוא המשיח - ודאי שזאת ההוכחה אין על מה להתווכחמת

איך זה שאף אחד לא הזכיר כאןאנונימי (פותח)

שכל מה שתלמיד ותיק עתיד לחדש ניתן למשה מסיני??

מוח שליט הלב- זה המוטו של חסידות חב"דחשבשבת

ובזה מתבטא שמה.

יאיר- לא רק הרבי העיד על עצמו על הפסק דין שהו המה"מ חתמו עשרות אם לא מאות רבנים.

וד"ל

ומאירוביץ- משפט קולעחשבשבת

אבל מבחינת יאיר זה לא חידוש אלא סתם אגדה

כל מה שתלמיד עתיד לחדש...yair1112

א' לכל מי שלא יודע ליקרוא לא כתבתי שום דבר נגד ה"תניא" -- גם אני בעצמי לומד את הספר החשוב הזה.. יצאתי נגד זה שהפכו את הספר הזה למרכז היהדות - וזה לא נכון כי הגמרא זה היסוד.

ב' אם המוטו בחב"ד הוא שהמוח שליט הלב.. אז כדאי שתפעילו את המוח ותבדקו מה אתם עושים

ג' ראיתי את המכתב של המאות רבנים - משום מה כולם חבדניקים- זה בדיוק כמו שיבואו הנוצרים ויגידו שכולם אצלהם חותמים שישו המשיח

בקיצור תמשיכו לבלבל לעצמכם ת'מוח ולחיות בהזיות. ודאי שאותו האיש מלובוואיטש אינו המשיח. תמשיכו לעבוד את העבודה זרה שלכם בכל לבבכם ובכל נפשכם. ממילא הוצאתם את עצמכם מחוץ לכלל ישראל

רק תשובה על השאלה הזאת ואני חוזר בי מכל הגידופיםyair1112

קצתי מויכוחים חסרי תוחלת...

תמשיכו להאמין במשיח שלכם (סוד קטן-הוא מת)

רק שאלה אחת. אם אדם שכבר נפטר יכול להיות המשיח אז למה לא משה רבינו או דוד המלך ????

יאיראנונימי (פותח)

אינך צריך להאמין ברבי שהוא משיח, ואינך צריך לחפש כלל מיהו המשיח.

עליך להתכונן לביאתו על ידי לימוד תורה ובפרט בענינים הקשורים למשיח, על ידי קיום מצוות עם כוונה לזרז את ביאתו, ע"י לימוד חסידות וע"י השפעה על חבריך בכיוונים אלו.

זה המסר של הרבי ותו לא.

^^^^^^^^^^^^^^^^+mp8

ובנימה אופטימית זו ניתן לסיים את הדיון/דו שיח של חרשים.

חשוב מאוד לדעת מיהו המשיח לכן הרבי אומר שזה הואבן ציון גגולה

ב"ה

בשיחותיו ומעודד את הפרסום לכך לעיני כל האנושות

וע"י ידיעת זהותו של משיח אפשר להתאחד יחד כל בית ישראל

תחת הנהגתו

למה כל שאלה על חב"ד חייבת להגיע לזהות המשיח???קשקשן

למה אי אפשר לראות שרשור אחד נורמלי בפורום הזה שלא דש בשאלה אם הרבי המשיח או לא?

יש לחב"ד הרבה מה להגיד לעולם חבל לצמצם את זה לדיון אחד שלא נגמר לעולם, פשוט אין שום חשק להיכנס לפורום כאן.

סליחה על הביעוסים....

וד"א ברור שהרבי לא המשיח אלא הרב ... סתאאם רק רציתי קצת לעצבן אנשים לכבוד פסח

תשתוקהרבי חי ומשיח ברור!!!!!!!מניי770
הלו- בלי אלימות-חשבשבת

תנשום חזק

ותתנהג יפה

אני מבקש להרגע ברור!!!!!!!!!!!!!!!מניי770
.פחיחיחיאחרונה

תקשיב צדיק זה נשמע כמו : "מה שאמרתי -נכון " למה ? כי אמרתי .

אם אתה חושב אחרת תן לו הוכחות.

ליאיר, גמרא במסכת סנהדריןhaim770

ב"ה

יאיר אתה שואל למה לא משה רבינו או דוד המלך, הגמרא עונה לך אם ממיתיה היינו דניאל איש חמודות, למה אתה לא שואל את התנאים למה לא קבעו משה רבינו או דוד המלך????

בגלל שיש לך שאלות על גמרה מפורשת אתה מרשה לעצמיך להגיד על הרבי מילים שאני לא רוצה לחזור עליהם (ושלא יהיה ספקות אני לא מתכווין על המילה הוא מת, אני מתכוון על המשפט שבא אחרי ודאי בשורה המתחילה ב"בקיצור" בתגובה "כל מה שתלמיד...".

בוש לך לדבר כך על הרבי !

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך