טוב. לענות בהצבעה...הנביא היומי

בזמן האחרון יש לי שאלה חשובה שלא מפסיקה להפריע לי: מישהו כאן חשב אי פעם מה היה קורה אם הוא היה נולד להורים נוצריים? התשובה היא, כמובן, שהוא היה נותר נוצרי עד סוף ימיו. האם זה לא גרם לכם לחשוב - ואולי אנחנו הטועים??

אני מבולבל ולא יודע מה לעשות. אמרו לי חבר'יה פה מבינים עניין. מה אתם אומרים?????

אתה צודק אבלענבל

אנחנו יודעים דבר ראשון שגם הנצרות זה בסך הכל עיוות של היהדות ודבר שני אני אגיד את ההוכחה הידועה את מעמד הר סיני כל עמ"י ראה ואין סיכוי שהצליחו לשקר לעם שלם בנצרות ובאיסלאם זה בן אדם אחד שהמציא שטויות אז נכון שאם היינו נולדים נוצרים אז היינו מאמינים בנצרות אבל שים לב שיש היום הרבה נוצרים שמתגיירים ואם הנוצרים מאמינים בנצרות אז למה היהודים לא מאמינים ביהדות?

אין לי שום עניין להפוך נוצרים ליהודים.יושב בדד

מה אני, מסיונר? אתם לא מבינים את ההבדל בין יהדות לנצרות?

אתם יודעים מה אומרים למי שבא להתגייר? אומרים לו "למה אתה צריך את כל זה? תראה כמה איסורים! קח כמה שמן לחשוב על זה ותחזור.."

היהדות זה מועדון אקסקלוסיבי, יוקרתי, עם סגולה. אנחנו לא מחפשים מצטרפים. אלוהים ברא גויים כדי שיהיו גויים. כשגו בא להתגייר חוקרים אותו טוב טוב מה המניעים שלו, ואילו כומר יטביל אותך אם הוא רק יקבל את ההזדמנות, בלי לשאול שאלות.

לא. אני מאמינה שאנחנו צודקים לגמרי.תמר ב

ואני מסכימה שמן הסתם אם הייתי נולדת בבית נוצרי הייתי נוצריה. ואותו כנ"ל בכל דת אחרת, כי אנחנו רגילים למה שחינכו אותנו.

זה עדין לא אומר שהנצרות צודקת. אני חושבת שיש לנו מספיק הוכחות מי אנחנו ואיך נוצרנו ולמה אנחנו צודקים (ואם חסר לך - אתה מוזמן להתחיל להיכנס לשיעורי מחשבת)

ויושב בדד - לדעתי לא שייך פה בכלל גיור. גם הגויים אמורים להאמין בה' ולקיים את מה שהם מצווים. ולדעתי הנצרות בהחלט טועה. זה לא אומר שלכן כולם צריכים להתגייר, זה אומר שכולם צריכים להאמין בקב"ה ולקיים מה שגויים צריכים לקיים.

זה בדיוק הענין ביהדות - היא לא מאמינה שכל העולם צריך להיות יהודי (בשונה משאר הדתות שמנסות להשתלט על כל העולם) אלא כל העולם צריך להאמין באלוקי ישראל - בורא העולם.

[מצביעה] [עכשיו אפשר?! יופי.]135792468

חשבתי על זה גם.

מה עניתי לעצמי? אני כבר לא זוכרת.

ואני בטוחה שהתשובה שלי לא תספק אותך, כי אתה תמצא אותה לבד אצלך.

אבל,

יש אמת אחת. ואין עוד. אמת אחת ומליון בולשיט.

אם אתה יודע, מרגיש, מאמין,

שהאמת היא פה, איפה שאתה עומד, ביהדות,

ולא כי ככה חינכו, או כי ככה חייתי עד עכשיו- ודווקא סבבה לי בטוב,

לא כי אני לא רוצה לצער את המחנכים, ההורים, ה...

לא!

אם אתה פה, כי אתה בטוח בלי שום ספקות- שזאת האמת,

אז מן הסתם, השאר שקרים.

כל נוצרי נורמאלי, צריך לשבת ולחשוב עם עצמו,

וואלה, מה? ? ? מה.

אני בטוחה שכל נוצרי שלא ירמה את עצמו, ויבדוק בצורה אובייקטיבית (ככה אומרים?),

מבחוץ, מה אמת ומה שקר, יגלה שהוא עומד על בולשיט אחד רע מאוד.

אבל,

אוף. מודה. זה לא מספק אפילו אותי.

כי הוא נולד לתוך זה! חי על זה! נושם את זה!

לא חשוב כמה הוכחות יביאו לי לשקריות התורה, היא שלי! אמת בשבילי.

לא חשוב כמה יוכיחו לי שאין ה', אני יאמין בו לנצח.

מרצון, או שלא.

ולכן- תוך כדי תגובה אליך, אני מגלה ש-פאק, אבל אין לי תשובה אפילו לעצמי!!!

זה מבהיל.

...אבל לא מערער לי כלום.

כי אני מרגישה. מרגישה אמת. טועמת אותה. מריחה אותה. היא כאן. גם בלי תשובות.

אבל אם  תמצא אח שלי, תעדכן.

כי אין סיכוי להשאיר שאלה בלי תשובה. זה חלש.

למה אין לך תשובה לעצמך?אחת מהשומרון

בס"ד

ציטוט: "כי אני מרגישה. מרגישה אמת. טועמת אותה. מריחה אותה. היא כאן. גם בלי תשובות."

זאת ב-ד-י-ו-ק התשובה. זאת אמונה.

את יודעת שזאת האמת.

עזבי אותך, הוכחות לכך שיש מי שברא ת'עולם, לבחירה בעמ"י, לתורה מהשמיים- אני יכולה לתת לך המון. אבל לא בונים אמונה רק על שכל.

שתרגישי "אורות" ותראי השגחות פרטיות- זה כבר יותר חזק.

והשילוב של שני הדברים האלה: השכל והרגש, זה שילוב מנצח.

ככה אני גיליתי את האמונה.

ככה אנחנו מוציאים מהכח אל הפועל את האמונה שיש בנו כי "ישראל מאמינים בני מאמינים".

[ואגב, ההגדרה המדוייקת של האמונה הזאת זה פשוט: שכל אלוקי. משהו שהוא מעבר.]

תרשי רק לחלוק עליך בקשר לנקודה אחתטינטין

זה לא מדויק שיש אמת אחת והשאר בולשיט. כלומר נכון שעברה זה לא נכון לעשות ומצווה זה כן, אבל זה לא מדויק שרק ביהדות יש אמת ובגויים אין אמת. יש רעיון כזה שכל דבר שמחזיק מעמד יש אמת כלשהי, אפילו קטנה, אבל אמת שאנחנו צריכים לאמץ אותה לעצמנו. אז נכון שהנצרות היא מלאה שטויות ושקרים נוראים, אבל בהחלט יש בה אמת שהיא יכולה להתגאות בה. וכן באיסלאם, בבודהיזם ובחילוניות

סבבה. מסכימה.135792468אחרונה

אם לא היה לה נקודת אמת, לא הייתה לה אחיזה במציאות.

בעצם, לא נקודת אמת. אולי יותר מדוייק נקודה של טוב.

אחרת לא היה לה יכולת קיום.

אמת היא לא.

אתם יודעים מה? אני אוסיף על השאלה שלו-סוסת פרא

אני מקווה שזה בסדר מצד הנביא היומי...

אפשר הסבר למה היהדות שונה מהנצרות והאיסלאם? אולי גם אצלנו זה פשוט שטיפת מוח אחת גדולה?

וגם אם תגידו שיש מספיק הוכחות, הנה עוד שאלה-

אנחנו תמיד בוכים על גזענות ואנטישמיות, אבל איך בדיוק היהדות היא לא גזענות? אנחנו הרי מחשיבית את עצמנו כעם נבחר, עם סגולה, יותר מכולם! ואנחנו גם מצווים להשמיד גזע שלם-עמלק!

סליחה על התוקפנות, אבל הנושא הזה בוער אצלי הרבה זמן...אשמח לתגובות..

ושוב- "הנביא היומי", אני מקווה שזה בבסדר מבחינתך...

אז זהו,דוסית גאה!

שאצלם התגלו כל מיני שקרים והלכות מעוותות שסותרות לפעמים אחת את השניה,

ולעומת זאת לנו בתנ"ך שום דבר לא סותר ואת יכולה לשאול הכל!!!!!

אם את לא מאמינה לי לכי להרצאות של הרב זמיר כהן והרב אמנון יצחק....

יש מחזירים בתשובה שמשמתמשים בדברים שאינםgolani

- נכונים מבחינה מדעית.

אני מצביעה.תל-אביבית

דבר ראשון- לשאלה אם היית נולד למשפחה אחרת- היית נשאר כמו שחינכו אותך- אז אני חושבת שזה תלוי בכמה היתה לך שאיפה לחפש אמת (כיא ז היית מוצא אותה ביהדות) וגם מנסיבות החיים..

דבר שני- בעיקר לסוסת פרא- מה אנחנו לא שונים מהעמים האחרים, הרי גם אנחנו גזענים, משמידים, וכו..

אז פעם היה לנו על זה דיון בכיתה ואז המורה אמרה ש.. ההבדל הע-נ-ק-י הוא שאצלנו זה לא ממוסר אנוש, או מחשבות אנוש או משהו כזה- אצלנו זה א-ל-ו-ק-י! לא אנחנו החלטנו את ההחלטות האלה, זה שאנחנו מצווים להרוג עם שלם- אנשים נשים וילדים! (עמלק) זה כי הם נלחמים בעם ה', בכל מציאות ה' בעולם, זה לא סתם, זה ציווי ה'!

ובעניין הגזענות- אנחנו בעד שלום עם העמים, יש אצלנו כבוד לכל עם, יחס טוב לכולם, ואין לנו שום דבר נגד  אף עם (אלא אם כן הוא נגדנו) וזה  שאנחנו ושבים שאנחנו "יותר מכולם" זה פשוט כי.. אין מה לעשות, אנחנו באמת יותר מכולם!... אנחנו עם ה', העם שה' בחר בו להיות אור  לגויים, להפיץ את שמו בעולם, ולקיים את מצוותיו. אנחנו אשכרה בנים של ה', השאר- לא!! (תחשבו איזה מסכנים הם!...) בקיצור, זהו.

היהדות היא אכן גזענות.יושב בדד

בכיתה ו' היה לי חבר נוצרי, שאמר לי את זה, ובאמת נשארתי בלי תשובה. שנתיים אחר כך שמעתי תשובה - היהדות היא אכן גזענות. אנחנו אכן עפםטוב יותר. אך לא בגלל שאנחנו יותר חכמים או חזקים או אציליים, אלא בגלל שה' בחר בנו. ולגבי מחיית עמלק - אנחנו לא מוחים אותם רק מסיבה גזענית, בגלל הדם שלהם, אלא בגלל שהם מייצגים את הרוע בעולם, וכנקמה על מה שעשו לנו. האם נקמה היא גזענות?

וואי, תודה תודה...הנביא היומי

באמת אתם פורום של ג-ב-ר-י-ם!!!!!

ממש עזרתם לי...

חיימטובים!!!

זאת לא הסיבה למחיית עמלק.ניגונים

יושב בדד- הסיבה למחיית עמלק זה שכאשר נלחמנו במדבר בעמלק-זה היה העם היחיד שלא פחד מה'.

כל שאר העמים מאוד פחדו והתחילו להאמין בה'-ועמלק בא והרס הכול.

הציווי הוא למחות את עמלק-משום שאם הוא לא ימחה, שם ה' לא שלם בעולם.

ובקשר לנצרות--

ממ, תראה. קודם כל אתה צריך לחשוב ככה, ה' בחר בנו להיות העם שלו, ואמר שהוא לא יפר את בריתו כן?

אבל אם תלך לפי האמונה הנוצרית, תראה שה' כן עזב אותנו. וזו סתירה.

ובכלל-אתה מאמין שכוח אלוקי, שיודע מה הולך להיות, יודע איך עם ישראל יחטא-יגיד שהוא לא יעזוב אותו כאשר בעתיד הוא כן? זה לא מסתדר! וגם אם זה ככה-איזה בטחון יש לך בדת הנוצרית? מי אמר שה' לא חזר ליהדות?

לגבי מחיית עמלקיושב בדד

לא יודע מה לגבייך אני אומר כל בוקר "אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה.."

שום דבר על חשבון פתוח בינם לבין ה'. רק מה שהם עשו לנו.

לא נכון...~מישי~

ההמשך אומר :"ולא ירא א-לקים" פעם חשבתי שעמ"י במדבר היה לא ירא א-לקים ואז התסכלתי בפירוש וראיתי שהם כותבים שזה עמלק. כלומר שעמלק נלחם בעמ"י בגלל שלא ירא את ה' ולכן זה כ"כ נורא וצריך למחותו!

גם לי הייתה חברה נוצרייהאנונימי (פותח)

ושמתי לב שהיא מחשיבה את עצמה יהודיה, זה אומר שגם לגוים יש איזה שהוא קשר ליהדות..  

תשובה לסוסת פרא -מחפש את האור..

אז ככה. בואי נצא קודם כל מתוך נקודת הנחה שהנצרות והאיסלאם יצאו מתוך היהדות - כלומר, הם נוצרו רק בגלל היהדות. יותר מזה - יסוד הנצרות הוא יהודי, והאיסלאם, גם לעליית מוחמד אחראים יהודיים וזה מפורש בכתבי הרמב"ם. אז מזה ברור שאם אתה טוען שהיהדות היא שטיפת מוח אחת גדולה, בלאו הכי זה כולל את הנצרות והאיסלאם - אך אם אתה טוען שהנצרות והאיסלאם הם שקר ובילבול מוח ושטיפת מוח וכו' - זה עדיין לא מעיד על זה שגם היהדות היא שקר מוחלט... אז את העניין של היהדות יש צורך לבדוק בנפרד מהעניין של הנצרות והאיסלאם, כי היא אם כל הדתות של אמונה באל אחד, ועל זה אפילו הם לאחולקים.

ובמובן פרקטי יותר אענה את התשובות השגרתיות, ואז מימד עומק יותר מהרגיל. דבר ראשון, גם הנצרות והאיסלאם מאמינים בכך שאלוקים בחר בעם ישראל כעם סגולה ומאמינים באל אחד (אצל הנוצרים הוא מתפרש כשלושה חלקים, אך עדיין אל אחד) - אז קודם כל בואי נפיל את התפיסה שלהם ונתקדם הלאה - ההבדל הגדול בין הנצרות והאיסלאם ליהדות הוא - כמו שכבר הזכירו לפני - שאת הניסים של היהדות כל העם ראו, ויותר מכך - גם הגויים ראו - כך במעמד הר סיני, ציפור לא צייה וכו', ועם שמנה לפחות 3 מליון נפש ראה זאת וזה עבר מדור לדור - מסורת זה דבר חזק ביותר - וכך גם לגבי קריעת ים סוף,  עשרת המכות, נפילת חומות יריחו, אש מהשמיים בזמן המקדש, בזמן אליהו והדוגמאות רבות לאינספור - כל הניסים הנ"ל ללא יוצא מן הכלל, התרחשו בפני ציבור גדול. זאת לעומת הנצרות והאיסלאם, שבהם מלבד האדם או האל, אף אחד לא ראה את הניסים. 12 השליחים לא באמת ראו את ישו הולך על המים, והם יודעים את זה, אך זה לא מפריע להם להפיץ את תורתו ולהפיץ את השקרים לגבי זה - כך גם לגבי לידתו - הרי אף אחד לא באמת ראה (וסליחה על הסוטות שהולכת להיות פה עכשיו) את רוח הקודש (לא עלינו) באה על מרים הבתולה. עניין התעברותה של מרים כשאבי הילד לא בנמצא אומנם אומר דרשני, אבל אין זה משום הוכחה שהייתה פה התערבות אלוקית (ודי לחכימא...) - לפרטים נוספים פנו להסטוריית הנצרות.

כך גם לגבי מוחמד - תזכירו לי איזה מאמין שלו באמת ראה אותו עף עם הסוסה שלו לשמיים (תוך כמובן שהוא ממריא מהר הבית - המצאה של המאות שנים האחרונות בלבד!)? איזה מהמאמינים שלו באמת ראה נס שעשה פעם?

אז זה דבר ראשון - הנצרות והאיסלאם הם כבר מגוחכים בכך שמתיימרים להציג את האפשרות שה' עזב את עם ישראל לטובתם, אך לא באמת מביאים הוכחות מעשיות לכך. ולא חסר הוכחות מעשיות שה' יכול לספק - שוב, מהמבול, דרך סדום, ועד מכות מצריים, נפילת חומת יריחו, החייאת מתים וכו' וכו'...

אבל זה במישור הרדוד יותר, כי את האמת - לא משנה כמה הוכחות אני אביא לך, אם את לא רוצה להאמין את לא תאמיני ותמצאי תמיד מה לומר. ולכן היסוד האמיתי הוא שאולי באמת אין הוכחה, אבל לכן קוראים לזה "אמונה". בואי נשחק איתך משחק נחמד: בהנחה שלא היית שם - יש יבשת כזאת שקוראים לה אוסטרליה? כן, בטח שיש, ככה את בטח עונה לי עכשיו, אני יודעת שיש. הופה, איך א יודעת? הרי אף פעם לא היית שם - איך את יודעת שיש באמת יבשת כזאת? זהו, שאת לא יודעת, את מאמינה. כנ"ל אם אני אשאל אותך לגבי כדור הארץ - כדור הארץ עגול או שטוח? ברור שתעני לי שהוא עגול (אגב, שתי התשובות לא נכונות, כדור הארץ בצורה עגולה אך פחוס במקצת בקטבים...) - אבל את לא באמת יודעת את זה. אף פעם לא ראית בעיניים שהוא עגול - את מאמינה  שהוא עגול, כי זה מה שאמרו לך. יופי, אז ככה ביררנו את ההבדל בין האמונה לבין הידיעה. ולעשה - אם אתה יודע משהו, אז אתה לא מאמין בו, כי כדי להאמין אתה צריך לא לדעת - עצם הידיעה מבטלת את האפשרות להאמין, כי כבר אין פה עניין של אמונה, הרי אתה יודע במפורש שזה ככה. אני לא מאמין שי הכותל המערבי, אני יודע... אני לא מאמין שהמורה שלי ג'ינג'י, אני יודע את זה... כלומר, עצם הידיעה מבטלת את האפשרות להאמין. אם ככה, אז זה בדיוק העניין - אנחנו מאמינים בהקדוש ברוך הוא, אנחנו מאמינים שאנחנו עם סגולה, אנחנו מאמינים בתורה וכו' וכו' - אם היינו יודעים במפורש שיש אלוקים, כבר לא היה שייך פה דרגת אמונה, כי זה כבר ידיעיה - ולהשוואה - המלאכים לא מאמינים שיש אלוקים, כי הם יודעים שיש, ולכן הם לא בני אדם...

אז בעצם, מכל מה שכתבתי עולה מסקנה אחת - באמת אין דרך לךדעת שיש אלוקים, ואין דרך לדעת שאנחנו צודקים - בדיוק בשביל זה "אי מאמין באמונה שלמה..." - להאמין זה לא לדעת ובכל זאת להיות בטוח שאתה צודק, להיות בטוח שהאמת איתך, למרות שאין לך הוכחות. למרות כל ההרצאות בעולם, אף בן אנוש לא יכול להביא לי לעולם הוכחה שיש אלוקים, אף בן אנוש לא יכול להגיע למדרגה של ידיעת אלוקים - אלא האמונה היא מה שמחזיקה אותנו...

אז את בוחרת האם להאמין לנצרות, לאיסלאם, או - כמו שאני מקווה - ליהדות.

בהצלחה...

למחפש את האור-סוסת פרא

דבר 1, תודה על התגובה ארוכה! קראתי אותה בהתעניינות! ואני יודעת שלא תמיד קל להשקיע ולכתוב תגובה ארוכה, אז ישר כח!

דבר 2, שברת לי כמה דברים, אתה בטוח שאמונה זה בלי קשר לידיעה?! אנחנו לא אמורים גם לדעת שיש ה'?!  הצלחת לבלבל אותיהמום

אגב, גם לי יש מורה ג'ינג'י....חיוך

חוץ מיזה, מה עם כל הבודהיזם והדברים בסיגנון. אין רק את הנצרות והאיסלאם להפריך...

תודה, ו...מחפש את האור..

1. צודקת, אני באמת בדרך כלל לא כותב תשובות, שלא לדבר על ארוכות, אבל כשיש נושא שמעניין אותי, אני משקיע (ככלל אני פרפקציוניסט, כך שאם אני כבר כותב תשובה, אני משתדל...) אז תודה, ועוד יותר תודה על זה שקראת את הכל...

2. תביני, אי אפשר לדעת שיש אלוקים. נקודה. זה פשוט בלתי אפשרי. אם היינו יודעים שיש אלוקים, היינו מלאכים, קולטת? לכן יש את האמונה. וכן, אמונה וידיעה זה שני דברים שונים בתכלית, אפשר להגיד, זה קשור גם להבדל בין שכל לרגש - הידיעה היא השכל, הכל ברור, מדויק, מתמטי, אין ספיקות והכל מדעי - אבל הרגש, זה האמונה, זה הידיעה שלמרות שאין שום דבר ברור ומוחלט, שאין משהו מוחלט - אתה צריך להחליט מה מוחלט בשבילך וללכת איתו עד הסוף כי אתה מאמין בו... כנ"ל הלב מול המוח, מדעים מדוייקים מול מדעי הרוח והלאה... כל זה מצביע על שתי גישות שונות לחיים, אחת שכלית ואחת רגשית, וככה גם האמונה - בשכל קר לא באמת תוכל להראות שיש אלוקים - תוכל להוכיח שהעולם נברא ברגע אולי, תוכל להוכיח שמשהו מסדר את הדברים, אבל אלוקים, בלתי אפשרי להוכיח שהוא קיית פשוט בגלל שהוא מעל הטבע, מעל התפיסה האנושית. הרי אפילו כשאני שואל אותך מה זה אלוקים אין לך תשובה בשבילי,נכון? מבינה...?

ובנוגע לכל דת ואמונה אחרת שלא מאמינה באל אחד - אותם קל מאוד להפריך, משום שהכל מבוסס על מציאות, על אמונה בפרות, בפסלים, בחיות קדושות וכו' - וזה מגוחך מיסודו, כמו שהמדרש כבר סיפר בנוגע לאברהם, ששבר את הפסלים של אביו וכשאביו תרח חזר, אמר לו אברם בתמימות שהפסל הכי גדול שבר את כל השאר, ותרח לא האמין לו ואמר לאברם שהפסלים לא מסוגלים לזוז...ותשמענה אוזניו מה שפיו מדבר. פסל שאתה יצרת כעת הוא האלוקים שלך? פרה שאין בה דעת ושכל, שהיום חיה ומחר נשחטת לקרבן פסח (או לחג ההודיה...) היא האלוקים שלך? חתול שנדרס במעבר חצייה הקרוב לו יש תשע נשמות והוא חיה קדושה למצרים? איפה ההגיון בזה? ההגיון אומר שאם כבר יש סדר בעולם הוא בא מלמעלה, ממשהו על טבעי - כוח עליון. ובדיוק בגלל זה היום שלושת הדתות המרכזיות מאמינות באל אחד (בערך... כמו שהזכרתי כבר בנוגע לנצרות...).

ואם יש עוד שאלות, בשמחה אענה לך...

המשך שבוע מעולה לכולם! וחג פסח שמח כמובן!

מחפש את האור -שיראל.

א. הרב קוק אומר שאמונה זה לא שכל ולא רגש.

ב. נכון שמטומטם להגיד שהאל זה חתול/פרה/כל חיה שהיא,אבל הע"ז הקדמונית (לפני זמן אברהם אבינו) לא הייתה כ"כ מטופשת.הם לא באמת התכוונו שמי שברא את העולם הוא הפסל שהם יצרו,אלא שהם האמינו שיש אלים שונים - אלילים - שכל אחד אחראי על דבר אחר: אל האש,אל המים,אל הרוח וכו'..הם יצרו לעצמם פסלים שרק ייצגו את האלהויות השונות.זוהי עבודת אלילים הקדמונית.

[במאמר מוסגר אוסיף שזהו הבסיס לתפיסה הנוצרית שכיוון שהאל כולו טוב הוא עושה אך ורק טוב והרע בעולם נובע ממקורות אחרים כמו השטן וכד',ואם מסתכלים על תפיסתם היטב רואים שהם יצרו 2 אלוהים - האל הרע והאל הטוב,שהוא החשוב.אנחנו לעומתם טוענים שנכון,ה' הוא כולו טוב,אבל גם הרע בעולם נובע ממנו,וגם השטן וכוחות הטומאה האחרים כפופים אליו והוא מצווה אותם מה לעשות ומתי,וזהו באמת אל אחד.]

מאוחר יותר,בדורו של אברהם,האנשים כבר שכחו את משמעות הפסלים ודימו לעצמם שהפסלים הם-הם שבראו את העולם ושוב הגענו לעבודת אלילים מטופשת ולא הגיונית.

כשתהיתי למה אנשים פעם כ"כ האמינו בע"ז,שהיא כ"כ לא הגיונית,זוהי התשובה שקיבלתי,ובאמת ראיתי - הם לא סתם טפשים.

עכשיו אני תוהה - למה את זה פסלו?

אז...מחפש את האור..

א. באמת? לא ידעתי שאמר את זה...אשמח אם תתני לי מקור... טוב, תמיד טוב ללמוד משהו חדש... ובכל מקרה, עדיין, לא התכוונתי שזה יושלך באופן ישיר על רגש ושכל, אלא יותר כדי להבהיר את ההבדלים - אז באמת יתכן שרגש זה לא בדיוק אמונה, (ובאמת יש הבדל, אבל אפשר למצוא שאמונה מתחברת לרגש במובנים רבים) - אבל הסבר ההבדל שבין רגש לשכל עוזר להבין את ההבדל בין אמונה לידיעה... בכל מקרה, את עדיין חייבת לי מקור...

ב. סתם שאלה סקרנית לי אליך - מי אמר לך את זה? מי אמר לך שלפני דורו של אברם עבדו לאלילים ורק השתמשו בפסלים כדי לשוות להם צורה? כי אני אף פעם לא שמעתי על זה... נכון, אני יודע שבתפיסות המיתולוגיות יש אל השמש, הירח וכו', אבל שם נגיד, במיתלוגיה היוונית, עד כמה שידוע לי, אין פסל של פוסידון, זאוס או פרומתאוס שכולם עובדים אליו - האל מטבעו הוא דבר מופשט, שאולי אפשר לנסות כאילו לצייר דמותו, אבל עובד אל באמת, לא יוכל לסבול את המחשבה שהוא משתחווה לפסל של מישהו שאמור להיות האל. הוא יעדיף להשתחוות ולכוון השתחוויתו כלפי האל למעלה, ולא לפסל מטופש...זה מה שנראה לי. אז לעניות דעתי נראה שכשאומרים עבודת אלילים מתכוונים למכלול, שאולי באמת האדם משווה לעצמו אל אבל בסופו של דבר כשהוא חייב משהו שיעמוד בפניו לשטוח בפניו את בקשותיו, הוא ייצור פסל ויגרום לעצמו להאמין שפסל זה הוא בסיס כל היצירה, ומכאן ועד להגשת אוכל לפסל למרות שהוא לא יאכל אותו לעולם, הדרך קצרה מאוד... 

בנוגע לנצרות, אכן כן, וזהו ייחודה של היהדות...ואני שמח על כך...

בכל מקרה, זה המקום להזכיר את הסיפור על האמרא ההוא, לא זוכר איך קוראים לו, שראה את מנשה מלך ישראל החוטא בחלומו, ושאל את מנשה מדוע כל כך נמשכו לעבוד עבודה זרה בימיו, וענה לו מנשה שאם גם הוא היה חי בדורו, היה מפשיל שולי גלימתו ורץ לעבוד עבודה זרה - זאת אומרת, היצר של עבודה זרה אז היה חזק במידה בלתי ניתנת להסבר, ממש משהו מהעצמיות של האדם, כמו יצר המין כיום לדוגמא, ורק לאחר מכן הצליחו חכמים לבטל יצר עבודה זרה מהעולם, ופחת השפעתה של הע"ז...

טוב -שיראל.

א. http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/5005 

אח,כמה טוב שיש אינטרנט..זה אפילו מרחיב יותר מהמקור שביקשת..

ב. מי אמר לי את זה..הממ..שאלה טובה..אני לא זוכרת כבר,סביר שאבא שלי.

ולא הבנתי למה עובד אל באמת לא מסוגל להשתחוות לייצוג של האל בתור פסל..

ואני ממש לא חושבת שהדרך קצרה מהשתחוות לפסל כמייצג האל להגשת אוכל במחשבה שבאמת יאכל..

אא"כ האוכל מוגש בתור מנחה,והבנאדם לא מצפה שהפסל באמת יאכל..זה אפילו דומה להקרבת הקורבנות..הרי אנחנו לא מדמיינים אפילו שה' יאכל אותם או משו..פשוט שורפים כמנחה אליו.

וגם לי עלה הסיפור על רב אשי ומנשה המלך,אבל זה יכול להיות עוד סיבה לע"ז,זה לא סותר עוד סיבות.

אוי,אני נשמעת כופרת מושלמת..עבודת אלילים,לאן הגענו..

בקשר לאלילים-סוסת פרא

ישנם כמה רמות של אלילות, הרמה התחתונה היא אכן של פסלים שאנשים יוצרים,

אבל הרמה הכי קרובה לאמונה באל אחד היא כמו האמונה של היוונים, מכיר קצת את האלים היווניים? זאוס, הרה, פוסידון, אפרודיטה וכו' שהם בעצם כוחות עליונים והפסלים שלהם הם רק אמצעי לעבוד אותם, איך מפריכים את זה? למה לא להאמין בהם?, הם אפילו לא דורשים כ"כ הרבה...

אמרו לי פעם שביהדות אין שאלות כופרות, יש רק תשובות כופרות, ובחסות המשפט הזה אני שואלת, אני לא כופרת! אני מאמינה!

ושוב, תודה על התגובות הבונות!

קודם כלמחפש את האור..

הרב שלנו הגדיר את זה כך:" ביהדות צריך לשאול שאלות בלי כיפה, ולענות עליהם עם..." והמבין יבין...

ובנוגע למיתולוגיה היוונית. קודם כל בואי נדבר פרקטי, אפילו היוונים מודים שהם לא באמת אלים אלא פשוט קדמונים בעלי כוחות עצומים - ולמי שהפסיד את סיפורי המיתולוגיה לפני השנה, זאוס הוא בנו של קרונוס, הטיטאן, שנישא לגאיה, אם האדמה. קרונוס בלע את כל ילדיו מחשש שישטלתו על כדור הארץ בו הוא שלט באות הזמן, עד שנולד זאוס ובעזרתה של אמו גיאה דבר על קרונוס אביו, הביס אותו ושיחרר את כל אחיו. זאוס הבכור ואחיו הכריזו מלחמה על קרונוס והטיטאנים, וניצחו בסופה, וכך הפכו למושלי העולם. בשל היותם בני טיטאנים הם נולדו עם כוחות כמעט בלתי מוגבלים - למעשה, מה שהיוונים אוהבים לכנות אלים. אבל בדיוק פה טמונה הפואנטה. "אל" לא יכול להיוולד. אל הוא מקור הכל, ממנו נולד הכל, לכן בלתי אפשרי להתייחס אליו כאל בן אנוש המסוגל להיוולד, או לאכול (אמברוסיה) או לשתות (נקטר) - האל הוא מעל הטבע, ואם היוונים בעצמם מודים שהאלים שלהם הם חלק מהטבע, משמע שגם הם מודים שאפילו אם הם היו קיימים, היה משהו מעליהם שיצר הכל. כך שאפילו היוונים לא סותרים את האפשרות שיש אל אחד מלמעלה שגם העניק לאלים הזוטרים שלהם (נקרא לזה, מלאכים? כן, אפשרי..) כוחות עצומים - אך הוא יצר הכל, וגם את האלים שלהם. כמובן, הכל כפירה, אבל לפחות הוכחתי מתוך סיפורי המיתולוגיה עצמם איך הם לא באמת אלים...

זאת הפרכה מספיק טובה בשבילך או שאת רוצה עוד?

זו אולי הפרכה של המיתולוגיה היוונית,שיראל.

אך מה בנוגע לעבודת אלילים כפשוטו,כמו שכתבתי על אלו שלפני אברהם אבינו (אין צורך להתייחס לעם ספציפי,אלא כשיטה כללית)?

ותודה בכל אופן,יש לך ידע מקיף ביותר..

אני מניח ש...מחפש את האור..

גם עובדי אלילים נאלצים להאמין שיש אל ראשון, אל שיצר את כל האלים. כי בלי זה פשוט אי אפשר להסביר הבראות עולם מאפס, אי אפשר להסביר מעל הטבע כשיש 7-8 אלים בבת אחת - ראשון זה ראשון, כלמור, אחד בלבד, שבכיף הוא יכול ליצור את השאר, אבל הוא חייב להיות יחיד בהתחלה, ובלאו הכי הכי חזק מכולם שכן ממנו נוצר הכל. ואם זה ככה, יוצא שגם אמונה זאת מסתדרת עםאמונה באל אחד - וממש לא משנה איך אתה קורא לו, עצם העובדה והבנה שחייב להיות משהו אחד עליון שיצר הכל, היא כבר אבן בדרך לאמת. מי שעדיין מחזיק באמונה ש7 אלים יצרו ביחד הכל, לא באמת יכול להסביר מאיפה הם נוצרו...

ובנוגע לידע שלי: הסוד הוא - תשים ילד בלי טלוויזיה כל החיים, ועם אינטרנט רק מגיל 13, ופתאום תגלה איך (לפחות עד אז* הוא טחן ספרים וגילה בהם אוצרות של ידע. אין, אין על קריאה...וזה משהו שקצת מתפספס היום בדור הפייסבוק, בדור הסמסים...קריאה זה פעולה מורכבת מידי לקהל הולך וגדל של ילדים וחבל...

מחפש את האור אני לא מסכים איתך...E.L.T
כל מי שיש לו קצת מושג במיתולוגיה היוונית\רומית\מצרית יודע שכולם מתחילים ב 2 אלים....
מצטער אבל אתה טועהמחפש את האור..

המיתולוגיות בבירור מציינות שהכל התחיל מגאיה, אם האדמה, שהתחתנה עם קרונוס, הטיטאן. הטיטאנים, לפי המיתולוגיה, הם יצורים קדמוניים, ענקיים, ובעלי כוחות כמעט לא מוגבלים - אך בפירוש מובן גם לכל המצדדים במיתולוגיה שאינם אלים באופן מושלם משום שגם הם חלק מהטבע.

בכלל, כל הדיון מיותר משום שכיום אף אחד לא יגיד לך שהוא מאמין במיתולוגיה - זה סיפור יפה לפני השינה, אך איני מכיר דעה שטוענת כיום שהמיתולוגיה אמיתית (כן, אפילו מי שכתב את פרסי ג'קסון, הוא נוצרי מאמין, ולא שוגה באשליות אפילו לרגע שזה אמיתי...)

ודרך אגב - כל המיתולוגיות הן בעצם אותו דבר בווריאציות שונות - זה התחיל ביוונית/מצרית ועבר לעמים אחרים עם שינוי שמות אלים ושינוי מועט של פרטים, אך כל הבסיס הוא אותו דבר...

מבין?

טוב,גם אל אחד אתה לא יכול להסביר מאיפה הוא נוצר..שיראל.

אלו דברים שהם כבר מעל לשכל..

[במאמר מוסגר אוסיף שהרעיון נשמע לי דבילי ואני בחיים לא הייתי מאמינה בו,אבל אולי זה סתם כתוצאה מחינוך שמושרש עמוק כבר דורות,מזה שהאידאולוגיה הזו כבר לא תופסת בכלל בעולם,וסתם מצד הרגש...אבל אני רוצה גם תשובות שכליות,לא רק שברגש זה ייראה לי טפשי..]

אפשר לסטות קצת מהדיון בשביל שהתשובות יתיישבו לי?סוסת פרא

מרשים לי?

מכירים את התחושה ש- "וואלה, מה שהוא אומר זה נשמע נכון, זה נשמע הגיוני, אבל בכל זאת, אולי הכל שטיפת מח אחת גדולה שכולנו חיים בה ואני בשכלי הקטן לא אוכל לתמצא את הקרש הרעוע שעליו מונחות כל הטענות..."

באמת הטיעונים פה נשמעים הגיוניים, וגם לי יש ידע נרחב ב"ה (אני קוראת מלא ספרים, לא רואה טלוויזיה ויש לי אינטרנט רק מלפני שנתיים...)  אבל משהו בלב מפריע להאמין...

אפשר לקרא לו היצר הרע, אני לא יודעת אם זה באמת רק הוא, אבל אף הוכחה פה לא התיישבה לי על הלב ככה שאני יכולה להגיד  שהשתכנעתי (חוץ מהעניין של הגזענות, אחלה תשובה!)...

מן הסתם יהיו פה כאלה שגם הרגישו ככה לפעמים.. מה עושיםמול זה?!?

אני לא יודע אם היתה לי אותה תחושה כמו שלךטינטין

אבל אם כן, ההמלצה שלי להתעלם ממנה והיא אמורה להיעלם מתישהו. אם היא לא עוברת, או שהיא חזקה מדי אז תנסי להתמודד עם השאלות שלך חזיתית ולתת תשובות לכול השאלות שמציקות לך באמת

כן צריך להתאמץ לנסות להבין ולדעת את ה'~מישי~

אבל עם זאת להבין שלעולם לא נדע את ה' באמת. תסתכל ברמב"ם (בהלכות תשובה, אם אני זוכרת נכון גם בפרק שמיני בשמונה פרקים לרמב"ם ואני מניחה שבעוד כמה מספריו...) הוא כותב על זה מדהים.

מחפש את האור,הורשמתי.שיראל.

תגובה נהדרת!

אתה לא יכול להאמין שהעולם הוא עגול!!טינטין

בשביל שתחשוב שיש את אוסרליה ושכדור הארץ הוא עגול אתה לא יכול להסתפק בלהאמין שיש אותם, ואם אתה עושה את זה אתה שוטה! כי למה אתה מאמין דוקא שיש אוסטרליה? אולי יש עוד יבשת שישית וגרים עליה אנשים צהובים עם רגליים שחורות? למה בחרת לחשוב שיש דוקא את אוסטרליה עם עיר הבירה סידני, ולא יבשת ריקה מאדם?

אז למה באמת אנחנו מאמינים דוקא בדברים מסוימים? בגלל שמאות אנשים אמרו לנו שיש אותה! בגלל שאנשים שאמרו לנו שהם היו שם ותיארו לנו מה יש שם.

ואם תשאל, למה אתה מאמין לאנשים האלו, איך אתה יודע שהם לא משקרים? איזה הוכחה יש בסיפור של אנשים? אז דבר ראשון, התורה פסקה כבר שעדות של אנשים היא הוכחה מוחלטת ויש חובה להאמין לעדות של בני אדם. אז אומנם אני לא בית דין אבל אם עשרות אנשים מספרים על אוסטרליה בהחלט יש לי יסוד להאמין להם. דבר שני, אין הכי נמי (ביטוי ארמי שאומר "גם ככה", "גם אם אני מקבל את השאלה שלך עדיין זה לא קשה עלי"), באמת אני לא יכול להיות בטוח שיש יבשת כזאת אוסטרליה ושכדור הארץ עגול, אני רק אומר "כנראה יש יבשת כזאת אבל אני לא בטוח".

ועכשיו בקשר לאמונה בה', תסלח לי על הכפירה, אבל אם האמונה שלך בה' לא מבוססת בכלל על ידיעה אלא רק על אמונה גרידא, אז למה בחרת להאמין דוקא "בה' שלנו?" אולי צריך להאמין שה' של הנוצרים הוא האמיתי למרות שאין הוכחות לכך, הרי האמונה לא מבוססת על שום הוכחה שכלית, אז למה אתה דוחה את ה' של הנוצרים ושל האיסלאם ושל הבודהיזם??!

בקיצור, ברור שהאמונה שלנו צריכה להיות מבוססת גם על ידיעה, וכמו שאומר הרמב"ם "לידע שיש שם אלוה". ועניין האמונה היא, שלמרות שאין הוכחות חותכות לקיום אלוקים, צריך להאמין בצורה מוחלטת שיש ה' בלי פקפוק.

אה, ובנוגע לגזענות של היהודים...מחפש את האור..

שכחתי לענות על זה.

וכן, התשובה היא שאכן היהדות היא גזענית. מפיע? לא ממש. לאורך כל התורה יש איזכורים על כך שאנחנו העם הנבחר של ה', שאנחנו עם סגולה וכו'... אבל זה לא דבר רע, זה שאנחנו גזע נבחר, להיפך, זה רק מטיל עלינו אחריות. למה אפשר להשוות את זה? לאח בכור. הוא מיוחד, בזה אין ספק - בהבכור במשפחה, מקבל לרוב הכי הרבה יחס לאורך כל השנים, ובסוף גם מקבל כפלךיים בירושה, מה רע? זהו, שהבכור במשפחה הוא גם זה שצריך לדאוג לכולם. הוא גם זה שיעשה ביביסיטר לאחים הקנים שלו, יכין להם אוכל כשאמא חולה וילווה את אחים שלו בחזרה מבית הספר, וילמד אותם התנהגות טובה מהי. הרי כולנו יודעים איזו השפעה יש לאח הגדול על האחים הקטנים, איך הם פעמים רבות מאמצים את דרך ההתנהגות שלו ורואים בו מודל לחיקוי והערצה... אז זה בדיוק התפקיד של עם ישראל בין האומות - להיות אור לגויים. אנחנו נהיה ממלכת כהנים וגוי קדוש, ואלינו ינהרו כל הגויים באחרית הימים שנלמד אותם דרכי ה' והנהגותיו - ותאמינו לי, זה תפקיד יותר קשה ממה שזה נראה, בכלל לא ג'וב קל...אז אל תחיו באשליות כאילו זה שאנחנו גזענים זה אומר חס וחלילה שאנחנו דומים לעמים אחרים שחיו באשליה הזאת בעבר ושבשמה ביצעו מעשים נתעבים - אנחנו בדיוק ההיפך, אנחנו אמורים ביחידויותינו להראות דוגמא ומופת לכל העולם. לכן טוב שיש לנו הצבא הכי ערכי בעולם, וטוב שאנחנו עם גומלי חסדים כמו שאין עוד הרבה כאלה - זה מי שאנחנו אמורים להיות! וכל מי שאומר מוות לכל הערבים, לדוגמה, פשוט לא יודע על מה הוא מדבר ואיזה חילול ה' גדול עושה באמירה זאת. גם אני מסכים שמפגעים ומרצחים יש להשמיד ללא היסוס, אבל מכאן ועד  לאחל בכזאת קלות בלתי נסבלת מוות למעל חצי מליארד אנשים? משהו לא בסדר בחשיבה הזאת...ברור שיש כאלה שרוצים להרוג אותנו, וברור שהבא להורגך השכם להורגו, אבל עדיין לא הוסמכנו להיות אלוקים ולבצע גזרדין מוות לכל המזרח התיכון, מלבדנו. וסליחה שגלשתי פה קצת לפוליטיקה ולפסים אישיים, פשוט זה חורה לי מאוד (וכן, אני מודע לכך שעכשיו הרבה יקפצו ויגידו שאני סתם ממלכתי, ויודעים מה? זה נכון, ואני גאה בזה... - רק מזל שהחבר'ה מארץ מולדת לא יודעים מי אני... ).

ובנוגע לעמלק? שאלה: את היטלר צריך להרוג? את איכמן? את מנגלה? את כל צוררי היהודית הנאצים, צריך להרוג? התשובה ברורה... ובכן, אם ה' החליט שעם שלם - במקרה הזה, עמלק - רצה להשמיד אותנו, וה' החליט בכבודו ובעצמו שצריך להשמיד עם זה כתוצאה מהרוע שהוא משפריץ על כל העולם - מי אנחנו הקטנים שנגיד בפניו שאין זה הדבר הנכון? הרי עמלק, להזכירכם, הוא הבן שלו, של אלוקים - לא שלנו - ואם הוא , האבא הגדול, מחליט בעצמו שצריך למגר תופעה זאת מהעולם, הריני אפר לרגליו...

עד כאן.

וואו! אחלה תשובה!סוסת פרא

וזה שזה יוצא מהלב זה הופך אותה ליותר טובה.... אגב אני גם ממלכתית ואני מסכימה איתך לגמרי!

תשמע, הורדת לי שאלה ממש כבדה!! תודה רבה! ההשקעה שלך היתה משתלמת לטעמי...

מחפש את האוראנונימי (פותח)

התרשמתי מאוד מהתגובות שלך.

ניכר שיש לך ידע רב, ושאתה מתעניין ולומד.

הייתי שמחה להכיר אותך

אוקיי..לא קראתי כלום מהשירשור רק תתגובה האחרונה ו-מתו"ש

בס"ד

מה את מצפה שהוא יענה לך?! בייחוד שאת מניק אלמוני ומעל דפי הפורום.. משו כמו |טון גברי כמו שמולאן עושה| "בטח, אין לי מושג מי את, אבל אם מצאת בי עניין זה נורא מחמיא לי ואשמח שתפני אלי באישי"...? קיצור, ממש לא מובן העניין

לסוסת פרא~מישי~

אנחנו לא חושביןם שאנחנו מיותר מכולם. נכון ה' בחר בנו דווקא בנו בגלל מה שהוא עשה בנו שיהיה מתאים לזה אבל אנחנו מאפשרים להתגייר ויש הרבה מצוות ביחס לגר- שמראים שהוא לא פחות מאיתנו אלא אף יותר... אנחנו נולדנו יהודים ולא בחרנו והוא בחר את זה. בנוסף גם מי שלא מתגייר אלא שומר על 7מצוות בני נח זו מעלה גדולה מאוד וה' רוצה בו לא פחות מזה שהוא רוצה בנו שהרי הוא ברא אותו, אם לא רצה בגויים היה בורא את כולם יהודים.

בקשר לעמלק- זוהי בדיוק הטעות. אנחנו עם רחמן ובנוסף אנחנו מושפעים קצת מהחובות ההומוניסטיות (ככה כותבים?) שמעבירה לנו החברה המודרנית. 
הענין עם עמלק הוא לא גזענות! קודם כל הוא תגובה לחילול ה' שהם עשו. זה נורא בעיני שפעם אנשים היו מזדעקים על חילול ה' ושמחים!! להרוג את הגויים שמחרפים ומגדפים את ה'.   "כי יד על כס י-ה מלחמה לה' בעמלק מדר דר" (נראלי ככה הציטוט מקווה. ה' גוזר מלחמה על עמלק שמחללים את שמו. על עמלק גם נאמר "ולא ירא א-לוקים" עצם זה שהוא נלחם בישראל זה בגלל שלא ירא מה', שהאמין שהוא יכול על ה'.
בנוסף המלחמה שלנו בעמלק לא נובעת מגזענות. אנחנו לא חושבים שהם בתור גזע נחותים מאיתנו אלא שבהתנהגותם שהם בחרו בה מחללים שם שמים, רוצחים ופוגעים בנו. "על שלשה פשעי אדום ועל ארבעה לא השיבנו על רדפו בחרב אחיו ושחת רחמיו ויטרף לעד אפו ועברתו שמרה נצח" (זה כללי על אדום)- למה שלא נהרוג אותם??? הם אלה שלא מסכימים "להשלים" איתנו שרודפים אותנו ללא הפסק...
והם באמת לא גזע נחות יותר מאיתנו. עובדה שיש אפשרות לגייר אדומים (אמנם לא בדור ראשון ואם אני לא טועה גם לא בדור שני אלא רק מדור שלישי...) ואדומים שמתגיירים לא פחות שווים מאיתנו וגם ברור שלא צריך להרגם. (זה מה שקרה בימי מרדכי ואסתר שהגויים יתיהדו כי פחדו מהיהודים...)אני גם לא חושבת שאפשר להגיד שיש גזעים נחותים יותר ביהדות ויש נעלים יותר. הרי את כל בני האדם ה' ברא בצלם א-לקים. איך אפשר לומר שה' ברא גזעים נחותים? חס וחלילה! איך אפשר להגיד על משהו שה' ברא שהוא נחות? (כמובן אפשר להגיד שהוא רע כי ה' נתן את הבחירה החופשית בידי האדם אבל מלכתחילה להגיד שהוא נחות??? איום ונורא!)

בקשר לשטיפת מוחטינטין

אין תשובה מוחצת לשאלה הזאת ובאמת מי שנולד לתוך מציאות כזאת יענש פחות על מה שעשה כי היתה לו פחות ברירה. אבל בכל זאת יש אפשרות לחקור ולראות שהיהדות היא הרבה יותר נכונה משאר הדתות גם בלי אמצעי חקירה רבים, זה פשוט בולט מכל מקום, ההבדל הוא ענק!

בקשר לגזענות- יש שני סוגי גזענות, יש גזענות כמו של הנאצים, שהם העם הנבחר ולכן -וזה הקטע החשוב- שאר העמים צריכים לעבוד אותם ובמקרה יותר גרוע להשמיד את העמים הנחותים. אבל לא כן היהדות, היהדות בכלל לא דוגלת בכך שצריך להשפיל את הגויים או חס וחלילה להשמיד אותם, היהדות דוגלת בכך שהיא עם שנבחר ע"י ה' ולכן היא שליחה של העולם לתקן אותו במלכות שדי. גוי ששומר שבע מצוות בני נוח ומסייע לעם ישראל יקבל שכר גדול בשמים, כדוגמת ההוא שאימץ יתומים בשואה.

אני אתנסח קצת בזהירות. (כמה מחשבות לא מסודרות)אלעזר300

1. אני אכן משוכנע שגם בנצרות ובאיסלאם משוכנעים (כמונו, לא כמונו, לא משנה) שהם צודקים.

2. אני משוכנע ומאמין שהתורה שלנו היא תורת אמת - כי קיבלנו אותה מהבורא ית"ש שבחר בנו ועשה לנו ניסים ונפלאות שראינו בעינינו (ממש!) והשתמרו במסורת מדוייקת של עם שלם וסגור.

-- עד כאן עיקר, מכאן ואילך פרפראות. --

3. אחד הדברים שניכרים בנצרות ובאיסלאם וכן בכל מיני דתות עובדות אלילים, זה שהן מתנהלות על המוסר / הזיכוך / ההרגשה הדתית ("דתיות" בלשונו של הרב סולובייצ'יק). ואילו ביהדות החשיבות הניכרת היא למעשים; בכל ההלכות ובכל התחומים, גם בעבודות המקדש (!), מוגדר בדיוק מה רצוי / ראוי, מתי בדיוק (עד הפרטים הקטנים!) העבודה כשרה ומתי היא נפסלת וצריך לחזור עליה וכד'. לי זה הרבה יותר נוח כשזה מעוגן כך במעשים.

[4. אני מסוגל אפילו להאמין שהנאצים ימ"ש עשו מה שעשו מתוך אמונה שהם צודקים במה שעשו. אני לא אעניש אותם על הכוונות הרעות; אני אעניש אותם על המעשים הרעים בוודאי ע"פ תורתנו. (זאת גם אחת הסיבות שאני לא כ"כ מתרגש מההשוואות שמעלים מדי פעם בין מחיית עמלק למעשי הנאצים ימ"ש. פשוט, זה ציווי תורה וטוב בוודאי, גם אם אני לא בדיוק יודע למה, וזאת פגיעה בעם נבחר שבוודאי יש להעניש עליה.)]

5. סיפור ידוע מספר על רב שביקר בבית-כלא של גויים, ניגש אליו אסיר אחד ואמר לו שהוא רוצה להיטיב את דרכיו, אבל יש לו בעיה: אם הוא יבחר בנצרות ואחרי 120 יגלה שהאיסלאם הוא האמת, ילך לגיהינום, ואם הוא יבחר באיסלאם ואחרי 120 יגלה שהנצרות היא האמת, הוא ילך לגיהינום - והוא לא רוצה ללכת לגיהינום! אמר לו הרב: יש לי חדשות בשבילך - אתה כבר בגיהינום.

באמת יש צורך גדול שבן אדם יבדוק את מעשיו כל הזמן ויברר כיצד ראוי לעשות. בינתיים אין לו לאדם אלא מה שעיניו רואות - כלומר, מה שהצליח לברר עד עכשיו, כברירת מחדל שינהג לפיה. (אני משוכנע שאני יכול לומר שאם אני אגלה שטעיתי באיזה מעשה או באיזו דרך אני ארוץ (!) לתקן אותם, (כמעט באתי לומר "למסור את הצוואר לשחיטה",) אני רק מקווה שאני לא מעריך את עצמי יותר מהמצב האמיתי באמירה הזאת.)

ברכה והצלחה!

אלעזר

שכחת הבדל אחד בין היהדות לאחרים.יושב בדד

בדתות האחרות אין דבר כזה (פשוט אין) לימודי מחשבת.

רק ביהדות "אין שאלות  של כפירה, יש תשובות של כפירה".

אני מתלבט עד כמה ההודעה הזאת אמורה להיות תוקפנית..אלעזר300

(...?) (אני באמת מקווה שלא אמרתי משהו עד-כדי-כך לא נכון...)

דווקא אמרת טוביושב בדד

חוץ מנקודה 4

ואת 5 לא הבנתי אבל זו אשמתי.

נקודה 4 בכוונה בסוגריים.אלעזר300

וכן, לשאלה של עצמי בפנים אני עונה ככה לפעמים. (רעיונות דומים, שאותה פעולה יכולה להיות רצויה במקום אחד והרסנית במקום אחר, מופיעים הרבה במדרשים. (נדב ואביהוא, שעיר לעזאזל, וכן הרבה)

"אשר קרך בדרך"...תל-אביבית

ליושב בדד-

בפסוק יש ציווי אלוקי: "זכור את אשר עשה לך עמלק... אשר קרך וכו'.."

זה לא סגירת  חשבון שלנו עם עצמנו. אנחנו לא סתם עוד יאיזה עם. זאת לא התחשבנות קטנה.

לפגוע בעם ישראל זה כמו לפגוע בשם ה' צב-א-ות!!  זה להתעסק עם בני מלך, עם כל המציאות בעצם, שהרי ה' מחייה את כל המציאות.. זה להתעסק עם הטוב הגמור, הצדק, השלום, האור... הקב"ה! ואנחנו מצווים, מה זה מצווים- רצים לפגוע במי שפגע בנו - במלכנו, באבינו, במי ששלח אותנו לכאן והפקיד בידי עמנו את התפקיד הנשגב שלו!

זה לא סתם...

לא קראתי את כל השרשור כי אינלי זמן אבליעלולה

חשבתי על זה-

אני באמתת לא יודעת. כילו. כמו שאנחנו חושבים שאנחנו צודקים ככה הנצרות והאיסלאם חושבים שהם צודקים כילו-למה דפקא רק אנחנו???

אז לדעתי-עצם העניין שאנחנו העם הנבחר זה שלשנו יש את הזכות להיות אנושיים. לא להרוג לא לרצוח.

זה לפחות בתקופה שלנו. אני לא יודעת מה היה פעם.

אבל תאמיני- הרבה דברים אנחנו לא יודעים למה,מו מי  אבל-יש הוחכות. אסור לנו להתכחש כי בעצם ככה התחילה הנצרות.

אדם אחד שהיה לו שאלות והוא פשוט הקים דת חדשה!. צריך להיזהר מזה. אני אל אומרת שכל אחד שיש לו שאלות באמונה יקים דת חדשה אבל---??

בקיצור-אני ממשלא יודעת כמה עזרתי.. ☺☺

ממש בהצלחה!.

ליושב בדדאנונימי (פותח)

אנחנו למדנו בתורה את הפסוק: "כי יד על כס י'ה מלחמה לה' בעמלק מדור דור"

כסא ה' לא שלם עד שעמלק לא יושמד מהעולם, לכן כתוב כס ולא כסא. 

המלחמה בעמלק היא מלחמת חורמה של ה' שאנו מצווים להלחם בה.

אני חושבת שאם הייתי נולדת למשפחה נוצרייה הייתי מאמינה שהדרך שלי היא צודקת, אם לא הייתי מחפשת את האמת.

אותו דבר ביהדות- אני מאמינה עד שאני בודקת וכשאני בודקת- אני מאמינה יותר...

ליושב בדד-כשאמרה זאת שמעלי למיטב ידעתיניגונים

זאת הסיבה העיקרית למחיית עמלק.

(טוב שמשו נכנס למוח בשיעורי תורה )\

שלום חבר יקר..!דניאלה .ד.

יש ברכה בבוקר שאומרים אותה בברכות השחר "שלא עשני גוי/ה"

עכשיו אנחנו מבינים מה המשמעות של הברכה הזאת.

עם ישראל זכו לקבל את התורה בהר סיני ולקיימה לדורות.. מה שהנוצרים והערבים ושאר העמים לא זכו

אז אנחנו אנשים שזכו להולד לעם היהודי לעם טהור וקדוש.. ואלו שלא זכו לכך- להם יש חלק אחר בעולם

הם צריכים לשמור 7 מצוות בני נח ותראה לי באמת מי שומר.. מעטים הגויים ששומרים את זה.

ואנחנו.. משתדלים לקיים מה שאפשר בימינו מתוך תרי"ג מצוות!

לכל אומה יש תפקיד, וכשאומה מסיימת ת'תפקיד שלה היא נכחדת מין העולם.

מה שמסביר לנו איך עם ישראל נשאר חי וקיים עד היום שהוא הכי מיעוט שיש בין כל העמים

כבשה בין 70 זאבים.

התפקיד שלנו הוא לגרום לכל העולם ובכל העולם שיהפך הרע לטוב גמור, ז'תומרת התפקיד של עמ"י נצחי, ולכן לא ניכחד.

זכינו להוולד לעם קדוש ולהיות בדרגת יהודי.. כל השאר הם רק דרגת מדבר.

שאלה לכולכםיושב בדד

ילד חטף מכות בגן.

חזר הביתה בוכה.

יום אחרי זה הוא חוזר לגן ומחזיר, כי:

1) השפילו אותו. פגעו בו. הוא רוצה לנקום.

2) אבא שלו אדם מאוד מכובד ובזה שפגעו בו פגעו בכבוד אביו.

מה התשובה הנכונה?

אני חושבתאנונימי (פותח)

שזה ילד שהלך עם אבא שלו ברחוב.

אבא שלו הוא האדם הכי חשוב ומכובד בעולם.

ילד בא ומחטיף לו מכות.

לאבא לא אכפת מהבן שלו? וכן, גם מהכבוד שלו?

נו, ממה אכפת לו יותר באמת?יושב בדד

אסמכתא (אני שונא שמדברים באוויר בלי הוכחות) - ה' מוכן שימחו את שמו בשביל שלום בית.

עמלק עשו שלום בית?אנונימי (פותח)

וברור שלה' חשוב מאד מעמ"י, אבל אנחנו לא יכולים לדעת אם חשוב לו יותר

שכל העולם יאמין וידע שהוא האל האמיתי היחיד.

מה זה לדעתך חילול\קידוש ה'?

לא הבנת אותי..יושב בדד

אני חושב שכשכותבים את שם ה' המפורש על פתק ומוחים אותו בקערית בוץ - זה חילול ה'.

וה' אומר "חללו את שמי, ויהיה לכם שלום בית" [סוטה].

אני נולדת למשפחה לא דתייה ונהייתי דתיה..רות014

בעומק היהדות היא משהו מדהים..

אני למדתי לפני שחזרתי הרבה נצרות ואיסלאם..

ויש שם משהו שחסר..

תלמד קצת הכוזרי ותבין..

הופ טרללה, שירשור חשוב ומעניין!סוסת פרא

אני יכולה לספר לךדניאלה .ד.

שאתמול עמדתי בשיחה עם ילדונת שלומדת בתיכון דתי על היהדות.

אבל לא ממש גאה בזה שהיא יהודיה.. אם היית רואה איך היא דיברה עם הערבי שקרא לה בסופר

היית מבין.

זה התחיל ככה: "איך את מדברת איתו, נוגעת בו? הוא ערבי.." זה היה דיבור שלי משיא התמימות

ואמרתי לה שעדיף שתהיה בקשר ונגיעות עם יהודים ולא עם ערבים.

ואז היא אמרה לי "אל תשפטי אנשים על פי לאום" שאלתי אותה.. "את יהודיה?"

ואז היא ענתה מה שענתה-  י"הודיה אבל לא גאה בזה"

משם נכנסנו לעומק של דיבורים על אמונה מהשכל והיא הביאה טיעונים של אתאיסט שהוציא את כל הרבנים שקרנים (ר"ל) מה שבטוח שהיא בדקה רק ת'צד של האתאיסט ולא שמעה את מה שהרבנים עונים על מה שהוא אומר...

היא ניסתה להסביר לי ולחברה שלי דברים שבקלות היה אפשר להפריח אותם.. מהסיבה הפשוטה- הם ללא בסיס.

היא טענה שלאו דוקא היהדות היא האמת.. ויש כל כך הרבה דתות אחרות שאולי הן האמת.

אבל.. אני לא מבינה איך אפשר לומר כזה כאשר העובדות עומדות מול העיניים

איך אתה יכול להסביר לי שכל הדתות האחרות  מעודדות סיגופים ועונשים לבני אדם.

והדת שלנו.. היהדות! לא שמעתי פעם אחת שד' מבקש להצליב ת'צמינו או להקריב ת'ילדים לפסל.

שיא הטיפשי?!??

שיא הטיפשי!

תענה אתה מה האמת..

איך זה שהרבה גויים הולכים להתגיירדניאלה .ד.

פתאום נזכרים ביהדות.. מה חסר להם בחיים? למה פתאום לחיות תחת מסגרת 'מגבילה' עם חוקים ומשפטים?

למה להם?

אני לא  מה נכנס לגוי ההוא לראש שהוא רוצה להתגייר פתאום..

למה ביהדות  הכל שונה.. בכל דת שהיא מכריחים אנשים להתאסלם ולהתנצר.. לא חסרים מסיונרים בשכונה שלי

שמחלקים את 'הברית החדשה' והכל בשביל מה? בשביל שיהודים יתנצרו.

משלמים להם בשביל זה!

ומה אנחנו היהודים? ראית רב שצועק לארה"ב 'בואו תגיירו בהמוניכם'? לא היה ולא נברא

ועוד דוחים את הגר 7 פעמים.. אין מצווה שגויים יבואו להתגייר אבל אם הם רוצים הם צריכים בשביל זה ה-מ-ו-ן

רצון אחרת הם יחזרו לבודהיזם או לאללה או לאיזה אלוהים חדש שהם יצרו להם.

לא הבנתי יושב בדד אז מה אתה אומר בזה?~מישי~

רק בשביל שלום בית ה' מוכן שיחללו את שמו. זה לא אומר שלה' לא אכפת (מוזר להשתמש במושגים אנושיים כמובן שזה לא- לא אכפת אלא משהו יותר עמוק) שמחללים את שמו....

ב"ה נולדנו יהודים=)~מישי~

חוץ מזה אני לא אאריך בלמה אנחנו צודקים והם לא אבל נראה לי אם תקרא את התנ"ך ואת הברית החדשה תראה מה ההבדל ומה יותר אמין. בכלל נראה לי שמי שקורא את התנ"ך לא יכול לפקפק בזה שהוא אלוקי.

אגב היתה אצלנו גרה (ככה כותבים את זה?) שיתה נוצריה והגיעה למסקנה שזו דת צבועה וחיפשה משהו שיראה לה יותר אמיתי וככה הגיעה ליהדות...

אני לא אחת של "מה היה קורה אם...?"ה!ד*ה=)

אני אחת של כאן ועכשיו וכאן ועכשיו אני ב"ה יהודיה שנולדה בא"י וטוב לי ככה וב"ה שלא אחרת..=]]

ת'אמת...זאבה לבנה; )

אני לא מבינה את הנוצרים האלה!

הם מתפללים לישו,ובעצם ישו הוא יהודי !!!

אז הם מתפללים למישו יהודי למרות שהם עצמם לא יהודים?!?!?!

תלמדי נצרות לעומקצעיר רענן

ותביני דברים, היא אפשר להביא פסקה פה פסקה שם, מנהג פה מנהג שם... ולהפוך את זה את כל תורתם..

זה מה שהחילונים מנסים לעשות ליהדות,

אדם מאמין שמחפש את האמת[לא משנה מאיזה דת] ילמד כל דת על בורייה... רק אח"כ אפשר לטעון טענות אחרות...[אפשר גם להסתמך על אנשים שעשו את זה.. כמו הרב יצחק פנגר למשל...וכ'...]

זה לא סותר!!!אריאל דל"ת

אתה פשוט טועה!!!

מצטער אבל הייתי חייב!

זה ממש לא נכון-  זה עיניין של בחירה של הקב"ה

היהודים אמורים לעשות בעולם א' ב' ג' ו-ד'

והגויים ה' ו-ו'(לדוג' )

אם ח"ו נולדת נוצרי זה לא מעניין אותי במה אתה מאמין- ואם אתה חושב שזו הדת הנכונה- שייבוסם לך...

זה פשוט לא נכון לחשוב שכל אחד מאמיןבמשהו שונה וכולם טועים\ צודקים כי רק אנחנו צודקים!!!!

אתה מבין? זה שמישהו מאמין במשהו מסויים זה לא הופך את זה לנכון ח"ו כי האמת תישאר אמת גם אם אף אחד לא מאמין בה! אני מתאר לעצמי שיכול להיות שאצל הנוצרים מתקיים  אותו דיון ויש שם אותם תגובות אבל המטרה שלך בעולם זה לדעת שאתה צודק ולהאמין בזה לא כי כולם ככה אלא בגלל שזו האמת!

אם אתה צריך חיזוק- אני ממליץ לקרוא פרקים מסויימים מאת הספר -"המהפך" של הרב זמיר כהן,

אם אתה באמת מעוניין תפנה אלי באישי...

מקווה שחיזקתי.

יפה! תודה!~מישי~
נוצרי ממוצע לא באמת ילך לברר אם הנצרות היא אמתאביה7

כי אין לו יותר מדי חובות-- כולה ללכת לכנסיה ביום ראשון [וגם זה אולי לא] ולהתפלל מדי פעם.

גם תכלס לא כ"כ אכפת לו..

זה נראלי שאלהלמען שמו!

שקשה לענות עליה בפורום.. זה חיים שלמים!!

עצם זה שאנחנו קמים בבוקר, נושמים, מתפקדים בריאים.. אנשים שמחים (:

קשה לי להסביר תצמי ככה בכתב.. אבל אני פשוט מרגישה שה' הולך איתי לכל מקום!!

איפה שאני לא יהיה , גם בדברים הלא נעימים (..) אני פשוט מרגישה שה' מרגיעה ואיתי תמיד..

ואני גם מאמינה שכל, אבל כל מה שה' עושה זה פשוט לטובתנו..

אבל אני מודה- הגעתי למסקנה הזאת גם אחרי הרבה שאלות.. פשוט הזמן עשה את שלו..

החיים מלמדים..  

כן.. אבל אולי גם לנוצרי יש הרגשה כזאת..תמר ב

הרגש לא לגמרי מספיק כדי להוכיח את האמת.. (אולי לאדם פרטי כן אבל לא לכלל)

יכוליות שגםלמען שמו!

לנוצרי יש הרגשה כזאתי ..

כתבתי גם.. שאנלא יודעת איך לענות על שאלה כזאתי ארוה בפורום..

לכן כתבתי תהרגשה שלי ותדרך שהגעתי אליה.. (:

בעז"ה הייתי מגלה את האור- ומקיימת 7 מצוות בני נח.אחת מהשומרון

בס"ד

אם הייתי בודקת באמת,

בעז"ה הייתי מגלה שהיהדות היא אמת ואז הייתי מקיימת 7 מצוות בני נח.

אגב, יש הרבה אנשים שנולדו נוצרים והתגיירו. (ואפילו איזה כומר אחד שפעם היה איתו איזה ראיון בבשבע..)

וגם שמעתי על קהילה של גויים שמקיימים 7 מצוות בני נח..

אני אישית הייתי הופכת לאתאיסטית....כפרעלייך!!=)

וזה לא משנה אם נולדתי נוצריה, יהודיה או מוסלמית....

תקראו.. השקעתי מקווה שזה טוב..תגיבו!!100

בס"ד

קודם כל זה ממש דיון מעניין וחשוב...יפה שמדברים על זה...

אני אענה מה שאני יודעת להסביר:

-בקשר למשל של הילד בגן [עמלק] יש לי תיקון למשל: אבא שאחרי על הגן וחינוכו, שלח את בנו החכם והטוב לגן של ילדים פחות טובים ומופרעים, במטרה שיפיע עליהם ויראה להם התנהגות טובה....

הילד נכנס לגן החדש והילדים לאט לאט שומעים עליו מסתכלים ומתחילים להתבונן במעשיו.

פתאום בא ילד אחד מופרע ורע ומתחיל להציק להכות לזרוק בוץ על הילד, מובן שזה משפיע על ילדי הגן......

לכן האבא המחנך יעשה הכל כדי לסכל את הילד מהגן כי הוא משפיע ומפריע לסדר הטוב.......

[דרך הגב-לעמלק יש משמעות גם כמידות רעות.....]

ובקשר לאמונה:

כמו שהסבירו לפני, צריך לשים לב שאמרנו אמונה, בעצם דברים שהם לא לגמרי נראים\מובנים לשכלנו.....  מתישהו נגיע לתשובה:"לא יודעים..זה חשבונות של הקב"ה"

אבל לא יודעים זה לא שאין סיבה אלה שאנחנו לא מבינים אותה!!! וזה הגיוני תחשבו על זה:אנחנו נבראנו, העולם נברא ע"י מישהו\משהו מן הסתם שמישהו\משהו הזה הוא מעלנו ואנחנו קטנים ומוגבלים ולא קולטים הכל.

זה גם כמו שתשאלו:"הרי יש סוף והתחלה לכל דבר, אז מתי התחיל העולם להתקיים??? איפה הקצה של היקום??" ואין לדברים האלה תשובות- כי המח הקטן [יחסית..] לא יכול לקלוט את האין-סופיות הזאת....

אז צריך לא להבהל מתשובות כאלו....

אמונה זה כמו לראות עיגול מקווקו ולהבין שמצויר עיגול. לא באמת מצויר עיגול אבל ע"י הקווים מגיעים לתמונה השלמה. כך גם באמונה, כל התגלויות של ה' בחיינו בהווה ובעבר, מוכיחות לנו את אמונתנו....

חוץ מזה, הכי קשה לי להבין את האטייסים[לא מאמינים..פשוט לא כתבתי טוב..] הרי ברור שמישהו גדול מכולנו ברא אותנו והוא יודע מה טוב לנו ולו צריך להקשיב!!!!

בקשר להשוואה עם שאר הדתות,שימו לב שהנצרות והאיסלם מאינות במעמד הר סיני ונתינת התורה [אנחנו האנשים היחידים שקצת מפקפקים זה..] וטוענים שה' פשוט נמאס לו אח"כ קצת מאיתנו. אנחנו טעינו טעויות, חטאנו , והוא החליט לעזוב אותנו.

זה נשמע הגיוני???? קל עליון שבוחר באומה יעזוב אותה אח"כ?? הרי הוא יכול לדעת מראש שנחטא..... וגם הקשר בין הקב"ה לעמ"י הוא מדומה לקשר בן בעל ואשה. בעל ואשה עם קשר אמיתי ונכון ועמוק ושורשי יעזוב אחד את השני אם בן\בת הזוג יעשו טעות????

ובאמת בהקמת  המדינה, לאחר 2000 שנות גלות, הוכח לכל העמים שהנה העם שחטא ולכאורה נעזב לו.  קם ולא ננתש חוזר לאדמתו לארץ המובטחת.[ זה אחת הסיבות ששונאים את המדינה הזאת..]

היהדות לא מתנגדת לשאלות להיפך היא מעודדת אותם  [כמו שרואים בחג המתקרב אלינו..פסח] ע"י שאלות ובירור נתקרב לה' תתחזק אמונתו וניהיה בטוחים בדרכנו!! רק חשוב לשאול מתוך ברור ולא התרסה.

יש לי ב"ה עודדברים לכתוב שקשורים אבל אני צריכה לעזוב עכשיו.... בבקשה תגיבו מי שהשקיע וקרא הכל... כי השקעתי ואני ממש ממש מקווה שזה יעזור למישהו...

מי שרוצה שיפנה אלי באישי!! אשמח מאד!!

ישר כח! אני חייבת להגיד לךסוסת פרא

שהקטע שאמונה הוא כמו עיגול מקוקו -פשוט חזק!

המשפט הקטן הזה סידר לי הרבה דברים...

לדעתי, בשבילו היתה שווה ההשקעה של לכתוב את כל האורך הזה!

ברוכה תהיי!

ישר כח!!!~מישי~

בנוסף בקשר לנצרות- הרי הם מאמינים לכאורה במה שנקרא בפיהם הברית הישנה (שכמובן היא לא ברית ישנה חס וחלילה) ובתורה מוזכר הרבה פעמים שהיא לא תשתנה וגם בתנ"ך שה' לא יעזוב לעולם את עמ"י...במיוחד בישעיהו אני רואה את זה בולט. הנה פסוק שאהבתי- "כי ההרים ימושו והגבעות תמוטינה וחסדי מאתך לא ימוש וברית שלומי ךא תמוט אמר מרחמך ה'"

יש הרבה מאוד הוכחות לשכלתנים לכך שהיהדות היא האמת!כנרית על הגג=)

למרות שאמורים להסתדר בלי הוכחות אלא על אמונה!

אני לא יודעת את כלן כי זה בלי סוף... אבל דוגמא אחת: יש בתורה דוגמאות מאוד מסויימות ובודדות שהקב"ה נתן לבהמות טהרות (נראלי אם אני לא טועה...) ובאמת כל המדענים והחוקרים שגילו מאז מתן תורה הרבה מאוד סוגי חיות לא מצאו אפילו חיה אחת טהורה שיש לה את הסימנים שריבונו של עולם לא אמר...

חוץ מזה תראה שגם הנוצרים וגם המוסלמים נוצרו מהיהדות, הם פשוט יצרו חיקוי מעוות...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך