אמא'לה..!! "נערות מהימין הקיצוני"..אביב

כנסו:

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/231/237.html?hp=54&cat=869&loc=7

(איזה פחד! נראלי אני מכירה אחת מהן (-זו שבתמונה)! זה פשוט נורא שהן הגיעו למצב כזה וקיבלו יחס כ"כ נורא...)

ו...

אולי זה לא מתאים אחרי כתבה כזו, אבל זו קצת אשמתן שהן נכנסות בכלל למצבים של עימות עם המשטרה. במה המעשה שהן עשו (ושנעצרו בגללו..) קידם את המטרות שלנו? בעיני זה סתם סיפוק יצרים חייתיים... 

מה אתם חושבים על זה? ועל בנות שנאבקות? ועל החשיבות של מעשים שלפעמים הם מאוד מאוד מטופשים וחסרי אחריות?

בבקשה תענו בצורה מכובדת, שיהיה פה דיון נעים ולא מתלהם עם כעסים אישיים. סבבה?

ואם מישו מזהה ת'בחורה.. תהיו רגישים ואל תכתבו כאן שמות!

נוראא!!!מתנחלת(=

אינטרנט רימון-מה שטוב באינטרנטאני17

מישהו יכול להסביר\להעתיק את הכתבה?

ל- אני17ענבל

רות מהימין הקיצוני: שוטרים תקפו אותנו מינית

כמה נערות מהימין הקיצוני טוענות כי נפלו לאחרונה קרבן לאלימות ולאיומים מיניים מצד שוטרי מחוז ירושלים. בריאיון ל"זמן ירושלים" הן מגוללות את שעברו בחקירה. ח"כ מיכאל בן ארי: השוטרים מאיימים על הבנות באונס. המשטרה: הטענות חסרות שחר

יוסי אלי| 11/4/2011 10:59הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

שלכאורה אינו חוקי. התביעה מתנהלת בימים אלה בבית משפט השלום בעיר.

ח"כ מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי), שקיבל מידע על המקרים הללו, מסביר כי בשבועות האחרונים נתקל בשבע נערות שסבלו מתופעה משפילה זו. בימים האחרונים הוא שלח מכתב חריף למפקד מרחב דוד נצ"מ אבי רואיף, ולמפקד המחוז ניצב אהרן פרנקו.

במכתב כתב בן ארי כי "גם אם קטינות מסוימות מרגיזות מאוד את השוטרים, הרי שבמדינת חוק לא ניתן לערוך בית דין שדה ולהעניש את אותן בנות על ידי כך שיערכו בהן חיפושים הפוגעים בזכויות אדם, ובוודאי אין לאיים עליהן באונס".

ממשטרת ירושלים נמסר בתגובה: "דבריו של ח"כ בן ארי חסרי כל שחר. השלוש נעצרו בעקבות התנכלות לערבים לאחר שיידו עליהם חפצים ואבנים. הן אף ניסו להסיר את הרעלה לאחת מהנשים הערביות. כוח משטרה שהוזעק למקום עצר את הבנות. הן נלקחו למרחב דוד, נערך חיפוש כחוק על בגדיהן בהסכמתן על ידי שוטרת. שתיים מהן הובאו בפני שופט והן הורחקו ל-40 יום מן העיר העתיקה".

סליחה זה לא העתיק את ההתחלה אז הנה ההתחלהענבל

נערות המשתייכות לפלג הימין הקיצוני טוענות כי תקיפות אלימות של שוטרים ואיומים מיניים הפכו לתופעה של ממש. בין היתר הן מספרות על בידוק גופני מתחת לבגדים ועל הפשטות לכאורה, מעשים המנוגדים לחוק. בתקופה האחרונה אירעו בעיר כמה מקרים שהביאו את פעילי הימין לעימות חזיתי עם המשטרה.

ב' מול משטרת ירושלים (לשוטרים המצולמים אין קשר לידיעה)
ב' מול משטרת ירושלים (לשוטרים המצולמים אין קשר לידיעה) צילום: פלאש 90

ביום חמישי לפני שבוע וחצי נעצרו שתי נערות לחקירה בחשד להתנכלות לנערות ערביות בסמטאות העיר העתיקה. השתיים, א' בת ה-17 וב' בת ה-15, נעצרו על ידי שוטרי מרחב דוד.

"הם טענו שזרקנו ממתקים על הערבייה", סיפרה ב' ל"זמן ירושלים". "במעצר לקחו אותנו כל אחת למקום אחר, אותי הכניסו עם הבלשים. אחת באה אליי ואמרה לי, 'אנחנו עושות חיפוש מישוש ואת צריכה להתפשט'. אמרתי להם 'מה פתאום', ושאני מוכנה להוריד רק שכבה אחת. בכל אופן הורדתי את הטוניקה שלי, ופתאום באה השוטרת למשוך לי את המכנסיים. היא ראתה שאני מתנגדת וקראה למפקד.

"המפקד אמר להן 'שפריץ אחד של גז פלפל ונגמר הסיפור. אם היא מתנגדת או משהו, אני אכניס לכאן שוטרי יס"מ'. אמרתי לו, 'אתה יודע שזה אונס', אז הוא צחק צחוק מרושע כזה. בכל אופן, השוטרת ניסתה להוריד לי את המכנסיים. התנגדתי, אבל לא יכולתי לעשות כלום כי היא כבר הכניסה יד מתחת לבגדים שלי".

לדבריה, אין מדובר בפעם הראשונה שהיא חווה חוויה מסוג זה, על אף היותה בת 15 בלבד. היא נזכרת כי "פעם אחת נעצרתי בתחנת נווה יעקב. הכניסו אותי לחיפוש, שמו עליי אזיקים בידיים וברגליים, ראו שאני מתנגדת אז פשוט הפשיטו אותי בכוח. ניסיתי לעשות כל מה שאני יכולה אבל לא הצלחתי".

מה הרגשת במקרים האלה?
"מושפלת. הרגשתי שאין חוק, שהם לא מפחדים משום דבר. הם עושים מה שבא להם, זה סוג של מאפיה ואתה לא יכול להישען על כלום. גם כשאמרתי להם שאני אגיש תלונה למח"ש זה לא הרתיע אותם".

תביעה אזרחית נגד השוטרים

גם א' בת ה-15 טוענת כי הרגישה חוסר אונים כאשר נעצרה. "היו שלוש שוטרות שבאו אליי והייתי באזיקים", היא מספרת. "הם אמרו לי להוריד את המכנסיים, אבל אמרתי להם שזה לא חוקי, אז ניסו להרים לי את החולצה בכוח. ממש התביישתי".

בעבר הגיעו מקרים דומים להכרעת בית המשפט. לאחרונה הורה בית משפט המחוזי בירושלים כי ארבעה שוטרים יפצו נערה בסכום של 25 אלף שקל בגין חיפוש והפשטה בלתי חוקיים שביצעו בעת שזו הוחזקה עצורה בתחנת מרחב מוריה.

בתחילת השנה הובאה גם מ' בת ה-17 למעצר בתחנת מעלה אדומים. "באה אליי שוטרת והעיפה את החגורה שלי", היא מספרת. "הם אמרו שהם עושים חיפוש ואני אמרתי שזה לא חוקי. באותו יום ויתרו לי אבל למחרת העירו אותי בבוקר, לקחו אותי שני שוטרים ושוטרת. הם אמרו לי, 'או שאת נותנת לנו לעשות חיפוש לאחר הפשטה או שאנחנו עושים את זה בכוח'. הסכמתי, לא הייתה לי ברירה. זה היה ממש גועל נפש".

בסופו של דבר הגישה מ' תביעה אזרחית נגד השוטרים שביצעו הליך זה, 

זוועה.נושי104

ואני לא חושבת ששום התנהגות מצד הנערות, לא שווה יחס כזה מצד השוטרים.

* כן חושבת.נושי104

ברור שאני לא מצדיקה את השוטרים..אביב

אבל הן לא היו צריכות להיעצר מלכתחילה. לא לגמרי ברור מהכתבה על מה נעצרו, אבל זה נראה מעשה מאוד טיפשי. "להוריד לערבייה את הרעלה"? נו באמת.

מין הסתם היה קצת יותר מזה אבל לענ"ד, העניין הוא להתמקד בפעולות של בנייה ולא בפעולות של הרס.

מסכימה איתך..נושי104
חולי נפש השוטרים האלה!!!דוסית גאה!

חסרי בושה!!!

שימותו כל הערבים!!!

אביב את באמת חושבת שיתחשק ל2 בנות "נערות מהימין הקשלבוקית

הקיצוני" ללכת ולהוריד לערביה ת'רעלה?!

את באמת חושבת שכלכך אין להם מה לעשות בחיים שהם יתחילו להוריד לאנשים בגדים ברחוב?!

את באמת חושבת שהם חושבים שזה יעזור במשהו לארץ שלנו, לעם שלנו.

ברוב המקרים שבנות כאלה נעצרות זה לא על סיבה שהם באמת עשו משו!

ופה מתחילה הבעיה! שהרבה פעמים הם נעצרות "סתם" כי היה איזה חשד במשטרה ולא ידעת מה..

וככה הכל מתחיל!

נכון, לפעמים הם גם נכנסות למקומות שעדיף שישארו בחוץ אבל ברוב הפעמים הסיבה שהם מגיעות לשם לאו דווקא באשמתם!!

שאלה קטנה.L ענק

אני מסכים שזה משפיל והכל אבל..

יש הגיון לערוך חיפוש על מי שנעצר לא?

כאילו אם אני ארצה להכניס סכין לכלא אני לא אשים אותו על שרשרת וינופף בו בכל הזדמנות..

לכן יש מכשיר שמצפצף, כמו בתחנה המרכזית...ילדה רגילה
אל תהפכי את הבנות האלה יותר תמימות ממה שהן.יושב בדד

איך הן מעיזות ללכת ולהוריד לערבייה את הרעלה? את יודעת איזו בושה זו? תחשבי שיבוא ערבי יוריד לך תחצאית ישאיר אותך את המכנסיים?!

כמובן שעשו להן [אם אכן קרהעשו] לא מגיע להן בכלל ובנושא הזה אני מרחם עליהן.

*השורה האחרונהיושב בדד

*כמובן שאם עשו להן מה שהן טוענות, זה ממש לא מגיע להן, המסכנות..

אני באמת לא מאמינה שהם עשו את זה!שלבוקית

אני מכירה כמה בנות כאלה מקרוב!

ובאמת אני מאמינה שהם לא עשו את זה,

על הסיפור הזה בפרט אני לא יודעת לגמריי אבל היו עוד מליוני סיפורים דומים שהם פשוט סתם נכנסו לחקירה! בלי שהם עשו משו!

ואני ממש לא יכולה להבין שכמה בנות דתיות שרוצות להציל את הארץ הזאת

יבואו ויורידו לערביה ת'רעלה! סתם כי היה בא להם!!@!1

דווקא נשמע לי ממש מגניבדי"מ
נראה לי סתם מעלילים עליהםכישוף כושל

אני לא מאמינה שהן באמת עש משו

אימל'ה!!!!*#&למה?!*#&

אני שונאת שונאת שונאת!!!! די, מה העניין???

חבר'ה..הבנות התנהגו בצורה לא טובה? התנכלו לערביות? נעצרו?

באמת נראה לכם שיש עליהם משהו???? מתי בפעם האחרונה עצרו מישהי והיה עליה סכין..זה לא עצור על רצח..על התנקלות..בחיי!!!!

לאיזה רמה אנשים יורדים..אוף!

זאת הסיבה שההורים שלי לא מרשים לי ללכת להפגנות בכלל..מאז עמונה... ובאמת לאן הגענו??? נורא ואיום!!!

בטח זה מעלה לבונה.ויש לי מה לאמר:אנונימי (פותח)

אני מכירה בנות כאלה מקרוב.הם לא תמימות הם לא טיפשות והם לא עושות דברים סתם.

תאמינו לי שאם הם היו נוגעות באיזה ערביה סתם כי בא להם הם היו חוטפות הרבה יותר. תבינו הבעיה לא בהם,הבעיה היא במשטרה.וגם קצת במי שמאמין לתקשורת, ולשמאל, יעני כל המגיבים התמימים הנ"ל...

אתם שופטים אותם?את הבנות המסכנות האלה??

יאללה יאללה קלטו זה מדינה שמנוהלת ע"י שמאלנים,ומשטרה של סוטים!!!!!!!!!!!!

כל הכבוד לבנות!!!!!!!!!!!!

מה זה היה אמור להביע? הבטח מעלה לבונה הזה?אחותי?!

לישועתך קיוותי ה'.

זה מחמאה?

הכי החריד אותי מהכלעם שאיפה גדולה

התגובות לכתבה- השנאה שיש בעם!

כך זה כשהחינוך הממלכתי בשפל וכשאנשים חושביםאנונימי (פותח)

שהאינטרנט הוא הפקר...

וזה לא קשור ל"ממלכתיות" אלא לכך שבחינוך החילוני אין דגש גדול על ערכים כמו בחינוך הדתי (מהרושם שלי),ואגב אני בוגר של אותה מערכת חינוך "ממלכתית" ,וזהו רושם שלי בלבד ולא מדובר במחקר שערכתי וכו'....

דווקא במקרה שלהם הערביה הרביצה והם נעצרו...ילדה רגילה

תגובה ל'יושב בדד', כמובן שאני לא נגד הצקות לערבים.ילדה רגילה
פשוט שימותו. מני, פשוט צודק.135792468

כבר התייאשתי מהם, מכל ה" תנסו לתקן" לא שאני מושלמת, כע? אבל איכס. חולים בראש.

אני כ''כ מקווה שזו רק עלילה.ניגונים

מה שאני לא מבינה זה האם ראו את הבנות עושת את המעשה. או שמסתמכים על עדות ערבית.

אני לא רואה סיבה שהבנות ישקרו, ואני לא רוצה להגיד כלום על המשטרה-כואב לי לחשוב שיש אנשים כאלו שאני אוהבת אותם כ''כ, כמו אחים. זה הורג שהאנשים מהעם שלי מוסגלים לעשות את זה.

ובכלל, כזה יחס? כזה?? עדיף מכות, עדיף כלא, כל דבר! אבל כזה דבר?

זה טראומה, פשוט!

זה מלחיייייץץ!!! אימלה!!!!עכבר הכפר
הבילושים שעמדו לידם ראו שהערביה הרביצה להםילדה רגילה
אתן בהר"ניסטיות? אחותי?!
בידוק גופני הוא מין הסתם נורא לא נעיםgolani

אבל יש סבירות שלפעמים צריך אותו, השאלה היא האם אכן היה צריך אותו כאן.

אודיה - נכון, מיד זיהיתי..אביב

היא חברה של רעיה ושות'.. 

בטח מחמאה!!!אנונימי (פותח)

מעלה לבונה זה ליגה!!! !!!!!הערבים מפחדים מהבנות שם. !!!!!!יותר ממצה"ל

ואחותי?! - כן.. אנחנו בהרניסטיות, כבוד אביב

ובבקשה לא להתחיל דיונים על האולפנות אלא לגופו של עניין..

תודה.

אני לא מבינה, למה לעשות בדיקה גופנית???אנונימי (פותח)

אלוקים ישמור ויציל?! איפה אנחנו חיים?! תסמכו עלי שאני מסוגלת לעבור עכשיו ליד כל אחד מהשוטרים האלה ולתת להם פליק! די! בא לי לבכות!

אתם בטח מכירים את המושג של 'כפרת עוונות' מי יודע אולי משפחת פוגל נירצחה כדי לכפר על הנפש של האנשים האלה.

למה לעשות?כי כך עושים לכל עצור..ביניי"ש
ואתה גם מסכים עם זה? לעשות בדיקה גופניתניגונים

בצורה הזאת, לבנות?

ממש לא!!!!כישוף כושל

לדעתי מותר לעשות לפעמים ורק במקרים מיוחדים

בדיקה גופנית (רק כדי לבדוק אם יש נשק...)

אבל ככה זה פשוט מגעיל אותי!!!!עצבני

יש בדיקה ויש בדיקה...לוחמת תמורות

בס"ד!

יש לבדוק שהוא בלי נשק או דבר בסגנון (אולר), שבזה מסתפקים במישוש כללי (בת ע"י בת, כמובן), ויש לבדוק של הרמת בגדים, שזה כדי לראות אם יש סימן (נניח חשוד ברצח- אם הוא נשרט מהציפורניים של הקורבן, נפגע בזמן שהקורבן התנגד לו וכו', בלי תיאור גרוע יותר).

לבדוק עצירה בת ע"י איומים, וגם אין אפשרות לסימנים (זה היה לפי טענתם יידוי = מרחוק), לכן מישוש כללי זה בסדר, אבל לחלוטין לא הפשטה.

לענ"ד הלא מבינה בזה.

אם בת עושה את זה לבת..מה הבעיה?ביניי"ש

ככה זה גם בצו ראשון..רופא לבנים,ורופאה לבנות..לא רואה בעיה..

היו שוטרים במעמד ההפשטה,אביב

לא?

"מעמד ההפשטה"-תגלגלו את זה על הלשון...אובז'יי!!

פשוט--------עצוב!!!

ולביניי"ש-

אפיולו אם לא היו בנים-זה מבייש בטירוף!!!

רק לחשוב על זה- זה פשוט מצמרר!!!!

עצובעצובעצובעצוב

אשרי הבנות האלה מישום מה הם ניראה לי מאצלינוקטיה הדר

הסיפור גם מוקר לי!!!!!
וסליחה לשוטר או שוטרת אין זכות לגעת בבת ישראל במיוחד לא מנסיבות כאלה נימאס לי שהעם שלנו מוריד את הראש מה אתם מפחדים מהם!!!!!!!!

ארץ ישראל לעם ישראל וביגלל שצה"ל ככה עוצר בנות חפות מיפשע או כל יהודי שמרים את הראש

ונוקמים לבערבים עוצרים אותם איך אפשר ליראות דם יהודי נישפח ולשבת רגל על רגל דייייייי אנחנו צכים להרים את הראש הגיעה הזמן אשרי הבנות האלה ואשרי שאני מכירה אותם ויודעת מה באמת קרה!!!!

אז להפסיק להוריד את הראש אשרי עם ישראל שיש לא כאלו בנות ומי שרוצה מידעה שיפנה אלי בשיחה אישית...

אתם לומבינים...אני שמח סתם!

תמיד עושים ת'בדיקות האלה....

בן לבן, בת לבת.

נראלי שהבעיה שהייתה פה זה שהם איימו וכאלה, ועשו את זה בצורה תקיפה ופוגעת בזכויות הפרט.

וואלה השוטרים האלה ג-ס-י-ם!!!  מקללים כל החיים ובוטים אש...

ד"א- היא בהר"ניסטית?

עפ"י החוק אסור לעשות הפשטה- כל עוד היא לא נעצרה עלילדה רגילה

רצח... 

שטיויות, מאיפה לך?אני שמח סתם!
הם רצו הפשטה... שזה משפיל מאד,לוחמת תמורות

בס"ד!

הם רצו הפשטה. גם בת לבת זה משפיל, ואפילו בת לרופאה זה משפיל לפעמים, תלוי מתי.

זה עוד יותר משפיל אם זה לא למטרה (צו ראשון, לדוגמא, זה לא סתם להתעלל בך, אלא באמת לבדוק). כאמור- נשק זה מישוש, לא הפשטה. הפשטה זה בדיקת מצב הגוף, סימנים. בוודאי שלא היה צורך אלא במישוש... אז למה שירימו להם בגדים?! אם המצב היה שבת מיששה אותם, זה היה בסדר- לפחות מבחינת הדין והצדק (צריך לוודא שאין להם אולר שאיתו ידקרו שומר, נכון?! לעניין העצירה לא ניכנס כרגע, ונצא מנקודת הנחה שהיה עניין לעצירה ולא סתם היטפלות).

וזה עוד הרבה יותר משפיל אם בנים מאיימים עליך...אם את גם קשורה או אזוקה...אם את נתונה בידיהם וחסרת אונים...אם זה בלי הסכמתך...

לא כזה הזוי שיפחדו מצה"ל כאילו מי מפחד מצה"לדי"מ

הם לא עושים כלום

יוווהווו אין על האולפנה!! אמ"ל זה בהחלט ליגה!!!ילדה סוכר
מה פיתאום!!! (סיפור אישי..)למען שמו!

הם לא נכנסו למצבים כאלה עם המשטרה כדי לספק צרכים אישיים!!!

אני שמעתי שהורסים איזה בית אחד איפושהוא, (ואני לא אחת שהולכת למאחזים וכאלה..)

אבל פשוט לא יכולתי לשמוע שהם יהרסו עוד בית אחד בישראל!! מספיק הם הרסו את שלי!! לפני 5 שנים!!

אז הייתי שם.. ואני לא רוצה לתאר פה מה 2 מגבניקים עשו.. מישרוצה פרוט אז באישי.. לא נעים לי פה..

קיצר- אל תישפטו אותם!!

אל תספרי באישי!צחקן

לכי לחוננו ותגישי תביעה.

1599-504020

את מאשימה אותן בפשעי המשטרה.צחקן

את לא מרגישה קצת נבזית?

באופן עקרוני זה לא יכולה להיות אשמתן אם מדובראנונימי (פותח)

באונס.

אין  דבר שיכול להצדיק את זה...

אין להם שום רשות לעשות את זה..בתאל ב"צ

פשוט גועל נפש! אין להם זכות!!

אינטרנט רימון מה שטוב באינטרנטידיד
מהה זה חוצפהה...ירון קורצן
אני מכירה את הסיפור ממש מקרוב, וגם את הבנות.אז ככהילדה סוכר

לפי מה שאני יודעת: 3 בנות צדיקות הלכו במסלול של הסיבוב שערים,

וזרקו בתמימות עטיפה של ממתק. פיתאום באה מאחוריהם ערביה מגעילה והתחילה לבעוט ולהרביץ לאחת הבנות

עד שהן קלטו ביכלל מה קורה, קפצו עליהם "בילוש" (שזה בלשים של המישטרע למי שלא יודע), עצרו 2 בנות,

והשלישית ברחה לכיוון הכותל (מלמטה). בסוף עצרו גם אותה.

שמו את שלושתם בנווה תירצה (כלא של נשים).

אני לא יודעת מה היה הסיפור עם הקטע של ההפשטה אבל ניראלי קצת הגזימו בו...

יומעוווולה!! [=  [=  [=

אה- לסוף הטוב של הסיפור- שיחררו אותם אחרי יום. אפילו הלכתי היום להליכה עם אחת מהן ביישוב...

חחחח....ילדת סוכר מעניין מאיפו זה מוכר לשנינו?!?!קטיה הדר
אני אחת מהבנות :אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
והלכנו והגיעה מאחורניו ערביה שלא נגענו בה!!! דפקה לנו מכות והתחילה לרוץ ועד שהבנו מה קורה התחלנו לרוץ  אחריה קפצו עלינו מלא בילושים שעקבו אחרינו ועצרו אותנו לא הספקנו אפילו להחזיר לה!!!!!!!! 

הלוואי שהיינו מורידות לה ת'רעלה ומרביצות לה!!!!!!!!!!

ולכל מי שלא יודע לפי החוק מותר להם לעשות חיפוש מעל הבגדים!!! לא מתחת!! אלא אם כם יש חשד לסמים...

שימותו הערבים והשוטרים הרשעים 

חחח.... אוריין קרועה ידעתי שמשו היה מעובת....קטיה הדר

וידעתי שזה מוכר לי  קורץ

מצחיקות!! קטיה אינעלייך!! אוריין- אינעלייך גם!!חחחילדה סוכר
או מיי גאד..אביבאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך