נכון, עכשיו לא הזמן אבל שלחתי את זה לפסיפס והם לא קיבלו- לפי דעתי זה סיפור נחמד, אבל אשמח לקבל ביקורת בונה
תודה רבה!
ישבתי לי בפינתי הקטנה וכוססתי את פרסותיי בלחץ שרק גבר מרגע לרגע.
באמת שאני לא יודע למה אני פה, ואני גם לא רוצה לדעת. בתוך הדיר הנקי להפליא שאני נוכח בו כעת נמצאו עוד כ-100 עיזים ,כבשים ושעירים.
חלקם הגדול כרסם עשב, וחלקם נחו על הערמות חציר שהיו בצד. הגעתי לכאן אתמול, אני ותום, ביחד. שנינו אחים תאומים, בני שנה אחת בדיוק, אנו דומים כשני טיפות מים, ואת שנינו קנו באותו סכום בדיוק, שלושים ושישה מטבעות כסף, מחיר קצת גבוה, אבל הכהן שרצה אותנו לא התפשר וקנה אותנו בכסף מלא.
אני יודע שתום מסתיר ממני משהו, ואני יודע שהמשהו הזה לא בהכרח טוב. אבל אין לי מושג מה זה!
הדלת נפתחה וכהן לבוש לבן הוביל אותנו לכיוון היציאה, העזתי לשאול את תום בלחש: "מה עושים איתנו?" אך הוא לא ענה לי ונעץ את מבטו בקרקע.
המשכנו ללכת דוממים, עד שהגענו לכהן הגדול. ישר ידעתי שזה הוא לפי ההדרת פנים שלו ועוד כל מיני סימנים.
הגענו.
הכהן שאחז בי עד עתה העביר אותי לכהן אחר, משמאל לכהן הגדול, הכהן המונה, לפי דעתי.
הכול מסביב היה אפוף בחרדת קודש, אף אחד לא פצה פה, אף תינוק לא בכה ואף כבש לא געה. הכהן הגדול פשפש ב"קלפי" -מן תיבת עץ שבה היו שני פתקאות.- והרים פתק אחד, מיד שמעתי את הכהן שאחז בתום, ככל הנראה סגנו של הכהן הגדול, אומר: "אדוני כהן גדול! הגבה ימינך!"
הכהן הגדול הרים את יד ימינו , וכול העם פרץ התשועות רמות. מיד לקחו מין סרטים אדומים וקשרו לי על הקרניים ולתום על הצוואר, הספקתי לראות את תום כשהכהן הגדול סמך עליו את ידיו, ואז חצץ בינינו ההמון הנרגש.
הכהן שנשא אותי הוציא אותי אל מחוץ לבית המקדש, ולקח אותי ברגל, במדבר, מרחק של 12 מייל (כ-20 קמ').
בדרך עברנו בכל מיני סוכות שבהם הציעו לכהן שנשא אותי לאכול או לשתות, אך הוא סרב. רק לי הוא הסכים ללחך מעט חציר ולשתות מעט מים. אך הוא, כפי שהזכרנו, לא נגע אפילו באוכל.
לאחר מרחק של 12 מייל הגענו לצוק גבוה. הכהן הוריד לי את החבל האדום וקרע אותו לשניים חלק אחד השאיר על קרניי ואת החלק השני קשר על סלע קטן בצד.
הספקתי לראות איך החבל ("לשון", כך הוא קרא לה) הופך ללבן, לפני שהרגשתי שהוא דוחף אותי לכיוון המצוק, ניסיתי להתנגד, אך הוא היה חזק ממני.
ובעוד אני נופל לאחורי, שמעתי אותו ממלמל לו משהו, והרגשתי את אברי עוזבים את גופי. בעוד אני חושב 'למה אני שעיר? לעזאזל!'.


