שאלה שממש מציקה לי ואני אשמח לדעתכםענבל

נכון רשום שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים אז, מה אני חייבת לחזור בשאלה אז לחזור בתשובה כדי להגיע לדרגה גבוהה? זה נשמע כאילו אני פחותה מבעלי תשובה (ואל תחשבו שאני לא מודהעל זה שנולדתי למשפחה דתית אבל זה מוזר).

אני מבינה שהם עשו מאמץ ואני באמת מעריכה אותם אבל כאילו מה אני לא חשובה כמותם?

אני לא מתכוונת לפגוע באף אחד וכל זה נאמר באמת מתוך הלב ומתוך רצון להבין

בעלי תשובה זה לא דווקא שהם היו חילונים..האלי גאלי

אם נגיד אמרת לשון הרע ואז חזרת על בתשובה (וידוי, חרטה , קבלה לעתיד..) אז את בעלת תשובה!!!את לא חייבת להיות חילוניה בשביל לחזור בתשובה , יש לנו מספיק דברים לחזור עליהם בתשובה ...

וצדיקים גמורים , זה אלה שמעולם לא חטאו בזה (נגיד מישו שלא חטא בלשון הרע (אין כזה ...)הוא צדיק גמור בזה !ורובנו בעלי תשובה ..) מקווה שהסברתי נורמלי ... 

><><><><געש

למה לחזור בשאלה?? ישלך כ"כ הרבה על מה לחזור בתשובה, וכן גם אם את עושה תשובה את מתעלה..

ובעלי תשובה זה לא רק מי שחי כחילוני גמור וחזר בתשובה..

וכן יכול ליהיות שאת לא חשובה כמו מי שחזר בתשובה שלמה אבל זה ממש לא אומר שאת לא חשובה!

אני אישית מכיר מישהו שחזר בתשובה בגיל 13 (עכשיו הוא בן 19) והמשפחה שלו לא תומכת בזה אז את הפסח הוא יצטרך ליהיות מחוץ לבית אצל אחרים, בסוכות הוא אכל לבד בסוכה כשכל המשפחה הייתה בבית... אז ככל שאני מעריך אותו אני גם חושב שהוא יותר טוב ממני, אני במצב שלו לא יודע אם הייתי עושה את זה...

אוקיי הבהרתם את עצמכםענבל

בצורה קצת תוקפנית אבל בסדר.

אני עכשיו מסכימה איתכם וקצת יותר מבינה ול- MP ברור שאני מעריכה אותם וברור שאם הייתי במקומם לא בטוח שהייתי עושה את זה אבל אני פשוט לא הבנתי את המשפט נכון ובאמת כל הכבוד לחבר שלך!

גמאני חשבתי על זה......כישוף כושל

כאלו אני מילא אבל צדקים נראה לי קרובים פי אלף לה'

זה שאלה ממש הגיונית! אענה-למען שמו!

בעלי תשובה, הם- אני, את אתה, כל אחד אמור להיות בעל תשובה! כל יהודי (מין הסתאם..) חטא, אפילו בחטא קטן..

וכל יהודי חוזר בתשובה, לכן כולנו נקראים "בעלי תשובה!!"

כל אחד שקם אחרי שהוא חטא, והחליט: "זהו, אני פותח דף חדש, אני משתנה! בעז"ה".. הוא נקרא בעל תשובה.

כמובן שיש דרגות בבעלי תשובה, כמו שיש דרגות בחטא, יש חטא לשוה"ר, יש כיבוד הורים, ויש לרצוח.

מקווה שהצלחתי להעביר כל מה שרציתי! ושהבנת.. יומטוב!! (: בתפילה לתשובה שלמה של כל עמ"י- כל אחד ודרכו הוא

הרבי מקוצק (הקוצקר) אמר על -ה' אוהב אותך

המשפט הזה כך- במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים אינם עומדים כי מסריח שם

הוא באמת אמר את זה?135792468

הזוי. ואם זה לא הוא היה אומר את זה,

אני הייתי אומרת שזה... לא נחמד מיצידו (צינזרתי)

לא ברצינותיושב בדד

זו בדיחה כזו של חרדים..

שמעתי על זה פירוש נחמד-הסנה-בוער

בעלי תשובה שנגיד באו מהעולם החילוני, אז זה סוויץ ענק ועבודה ממש קשה- אבל ברגע שהם שמים כיפה וכו' ושומרים שבת- אז זהו, הם מרגישים דתיים. לעומת זאת צדיקים גמורים יודעים שאף פעם אין 'הצלחתי', הם לא עומדים במקום ועבודת ה' שלהם תמיד תמיד משתפרת ועולה.

זה נחמד, אבל אני חושבת שהפירוש הרגיל והמקובל יפה יותר וכמו שאמרו לך כאן- לאו דווקא מדובר פה על מישהו שהיה בהודו ועבד ע"ז ופתאום גילה את האור ובלה בלה. מדובר על החזרות בתשובות הפרטיות שלנו גם כן. וכן, צדיק גמור הוא ממש ענק ועצום, אבל למישהו שנפל ומשם קם- הקשר שלו עם ה' חזק בצורה אחרת.

יש גם פירוש כל שהוא על העניין של ה"עומדים"מישי' מאפושו'אחרונה

(מודיע מראש: לא קראתי את כל התגובות, אני מקווה שאני לא סתם...)

"במקום בו בעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים" אלא יושבים...

בעלי תשובה מגים למקום הזה מלמטה, הם בתהליך של עלייה. והם רק זמנית באותו מקום. הם כל הזמן בתזוזה.. אז נכון, יש להם יותר סיכון של ירידה. אבל הם תמיד בתזוזה.. לעומת זאת צדיקים גמורים נמצאים במקום שלהם. קבוע. לא זזים.. אין להם כזאת סכנה של ירידה ונפילה. אלב גם העלייה הרבה יותר קשה להם...

כמו שאמרו, מדובר על מושג כללי כזה, בנאדם שמתאמץ. שעושה. לאו דווקא בנאדם שחי חיים "חילוניים"...

ברור שגם את, וכל אחד מאיתנו נחשבים "בעלי תשובה". יש לנו את היכולת לחזור. להתעלות. להשתפר....

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך