בס"ד
לכבוד מכובדי, ידידי, רעי, חברי, אהוב נפשי, מוקירי, הנכבד כ"ק אאמו"ר סטלנ"א קדיש"א געציל סטעייל זצוקלללל"ה תובב"א שליט"א, חתנו של גדול הדור, הרב נח (נוחי) שמייקל, אשר כל הארץ תחרד למשמע אמרי פיו הסתומים (תרתי משמע), אשרי, למנצח, ובא לציון גואל:
יש לי בעיה. יש לי חבר. לחבר שלי קוראים שמוליק (שם בדוי, אל תדאג), הוא גבוה (1.80), מנומש, בעל משקפיים ללא מסגרת, ועם חולצת טי שירט עם כתובות בשפה זרה (נראה לי קזאחסטנית, לא בטוח).
בגלל החופש הגדול שמוליק נעשה עכשיו שביעיסט, והתחיל לעשות כל מיני שטויות. הקטין את הכיפה, את הפאות (ז"ל), מבריז משיעורים, מגיע לישיבה מאוחר (כשהוא מגיע), אפילו בערב, וכשאני שואל אותו איפה היית, הוא אומר לי בפה רחב (מפהק, כמנהג הסטלנים) "ישנתי". הוא התחיל לעשן... כשאני מוכיח אותו, הוא מזמזם שהרב נח שמייקל (חותנו של כבוד הסטלן, כמבואר לעיל) מתיר, ואין מה לעשות בנידון. כשאני אומר לו שלא יחפש היתרים, הוא פולט "ה' מתיר איסורים, לא?" (התאפקתי לא לענות לו מברכי נפשי (ה' מקיץ נרדמים"). מה הסטלן מציע לכבודי לעשות? אני מיואש.
תשובה: לכבוד הבזוי, השפל, העלוב, כלום שבכלום, אשר אין לו מוח בקודקודו (לפחות לא קודח. מ.ק.), איך שלא קוראים לך:
דבר ראשון, הזכרת ששאול (זה שמו המקורי, אני יודע) בשביעית, ולפי גודל מעלת דעתי אני חושב שהוא מקשקש בשכל (שאין לך), והרי כבר נאמר "וקשקוש בשביעית... אסור" (מו"ק ג',א').
עיינתי רבות בקשר למקרה של הפוחז, וזה אשר העלתי בחכתי:
"אלו דברים שאין להם שיעור: הפאה, והבכורים, והראיון, וגמ"ח, וגמילות חסדים, ותלמוד תורה" (פאה א',א').
מכאן אפשר לדייק כדבריו, שגזז את פאותיו, שהרי אין שיעור לפאה (ובלבד שיתן לכהן את ראשית הגז), וכן שדופק ברז משיעורים, שגם כן אין שיעור לתלמוד תורה.
וכן בכיפה, למדנו ברש"י (יומא יא',ב', ד"ה וחכמים פוטרין), "וכל כיפה מתקצרת בראשה לפחות מארבעה (ס"מ/מ"מ,תלוי את מי שואלים)".
בעניין העישון, יש משנה מפורשת כדבריו, במסכת שביעית, כפי שהוא, כדבריך, שביעיסט, אשר כנראה נעלמה מעינייך- "אוכלין ברגילה (טחינת מזון) עד שיכלו סגריות (סוף הפקט)" (שביעית ט',ה').
ועל אשר תמהת על כך שמגיע בערבים לישיבה, יש לי קושי גדול עליך, הרי כבר שנינו "אלו דברים שאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא... ושהכמת בית המדרש שחרית וערבית" (רינת ישראל, עמ' 17), ומפה רואים שדבר גדול הוא לקום בערב וללכת לישיבה.
על כן אין מה להאריך, וחפץ ה' בידו יצלח, וה' יעשה כטוב בעיניו.
קישור לשאלת חכם הבאה /Mosaic/Read/6011
לקודמת /Mosaic/Read/4828

)
"