צריכים מחשב שכולו תורה - ברוח של "אני לא נבראתי אלא לשמש את קוני".
כשרות אומר רק שזה מותר. אבל האם זה רצוי? האם זה לא ביטול תורה עבור בני תורה?. על זה הכשרות אינה מסוגלת לתת מענה.
בנוסף לזה חלק מהסרטים החרדיים למרות שהם לכאורה כשרים, הם לא חינוכיים מבחינת תוכן, וגם לא עונים על הדרישה של הרבי שבשום אופן לא לשחק את המן הרשע בסרטים, כידוע השיחה הקדושה בזה. וגם ידוע המענה של הרבי לא לצייר אנשים עם פנים משונות בקומיקס. (תשד"מ לצבאות ה'). שמזה מובן גם בקשר לקולות משונים ותנועות משונות שכל כך אוהבים לעשות את זה בסרטים החרדיים, וזה מה שמקלקל מאוד את הנוער.
צריכים מחשב שיהיה בו אך ורק תורה, סרטי ווידיאו של הרבי, כינוסי תורה וכדומה.
והעיקר שיהיה בו את כל התורה כולה הנגלית וגם את כל פנימיות התורה ושכל המראי מקומות יהיו מקושרים על ידי לחיצת כפתר, ככה שאפשר יהיה ממש לשחות ולגלוש דרכו אך ורק בתורת ה', תורת חיים.
זה גם יזרז את הגאולה
בשיחת ליל שמח"ת קודם הקפות ה'תשנ"ב סוף סעיף ב:
http://www.chabad.info/files/dvash_malcut/110.pdf
"אני לא נבראתי אלא לשמש את קוני", פירושו... העניין היחידי שישנו - הוא "לשמש את קוני". אולי יש לומר הביאור בהעיקוב המבהיל של הגאולה - שהוא מצד זה שהיתה חסרה אצל בנ"י שלימות בדרגת העבודה באופן ד"אני לא נבראתי אלא לשמש את קוני" שדוקא על ידי זה מגיעים להגאולה.... אבל עכשיו כבר הוסר גם עיקוב זה...
ובהערה 61 שם: דוגמה לדבר - החילוק בין זהב ותחש.... שבזהב קיימת האפשריות להשתמש בו בענייני חול... מה שאין כן בנוגע לתחש - הרי "לפי שעה נזדמן לו.." שכל מציאותו אינה אלא בשביל המשכן. עיין שם בארוכה.
משיחת שמחת תורה נ"ב שהבאנו משמע שצריכים גם משהו במשקל כזה שאין לו גם את האפשרות אחרת חוץ מ"לשמש את קוני".
ורואים במוחש שהמחשב יש לו עוצמה אדירה ביותר, אבל ביחד עם זה היות וישנה את האפשרות להשתמש בו גם לדברים אחרים, הרי הרבה פעמים יצא שכרו בהפסדו. ובמיוחד כשמדובר בצעירים.
--------------------------------------
הנה כמה אפשרויות איך לבנות מחשב שכל כולו תורה ומצוות:
1. מחשב שיש עליו את כל התורה כולה, כולל גם כל ספרי רבותינו נשיאנו עם אפשרות חיפוש וכו', שיחות ווידיאו של הרבי, ושלא יצטרכו לשדרג אותו. וגם שלא יהיה לו שום אפשרות של חיבור לא לאינטרנט ולא להכניס בו דיסקים. היות ומאות גיגה-בייט למחשב אינו יקר כלל כיום, אפשרי שמלכתחילה יהיה במחשב כל מה שבן תורה צריך בכול מכול כול. וגם לוח שנה משוכלל שתמיד יזכיר על ימים מיוחדים בשנה ויעורר ויזכיר על תורה ומצוות הקשורים עם ענייני דיומא.. כמו על ראש חודש, עירוב תבשילין וכדומה.
2. מחשב שיהיה מחובר לרשת פנימית אינטרה-נט (להבדיל מאינטרנט) שיש לו גישה אך ורק לאתרים של חידושי תורה ואתרי תורה כדוגמת 'הערות וביאורים' - אהלי תורה - http://haoros.com/ או אוצר ספרי חב"ד - http://chabadlibrary.org/books/ . המעלה בזה - אפשרות לכתוב חידושי תורה - דיבוק חברים ופלפול התלמידים - מעלות שהתורה נקנית בהם.. אפשר להעמיד כאלו בכל ישיבה ועל ידי זה יהיה קישור הדוק בין כל הישיבות בקשר לחידושי תורה וכדומה.
3. כדוגמה של 1, אבל הוא יתעדכן מדי פעם על ידי חיבורו לרשת באופן סמוי. אפשר לעשות שיהי' מחובר דרך רשת הפלפונים, ככה שלא יצטרכו חוטים ומינוי לאינטרנט. תהיה אפשרות לכתוב חידושי תורה, ואחרי שהמערכת תבדוק את החידושי תורה שנכתבו, זה יתעדכן למחרת. היות וזה יצטרך להעביר רק טקסט, השימוש בגלי הפלפון יהיה מינימאלי, והתשלום גם כן מינימאלי.
יש עוד כמה אפשרויות, ותן לחכם ויחכם עוד...
