http://www.atzuma.co.il/fogelf יש עצומה באינטרנט אז תיכנסו ותחתמו ותפיצו לכמה שיותר אנשים... אפשר לשלוח מסרים לאי מיילים מהאתר עצמו. תזכו למצוות
עצומה לגזר דין מוות לרוצחי משפחת פוגלהדסוווש
אנשים זה חשוב! תחתמו ותפיצו!רעות :)
חתמתי תודה!!!כישוף כושל
חתמתי. שכוייח!~מישי~
חתמתי. כולם לחתום!!!!!!!אני17
אוף אבל איך חותמיםידיד
נכנסים כותבים את הפרטים ושולחיםאני17
אנשים!! למה כ"כ מהר גזר דין מוות?טינטין
מי אמר לכם שבכלל ע"פ ההלכה מותר להרוג אותם??!
רק לסנהדרין יש זכות להרוג וכיום אין לנו סנהדרין.
ואם למישהו יש עוד זכות להרוג בלי סנהדרין זה למלך, והמקבילה הצולעת שלו היום זה ביבי. ולכו סמכו על ביבי שיעשה על פי דעת תורה.
בקיצור אין כמעט מצב היום שמותר להרוג אנשים על פי דין, אז תרגעו קצת ותזכרו שמדובר פה בדיני נפשות שזה בכלל לא פשוט
מה זה יעזור שיהרגו אותם?חסיד של עצמי
זה מה שהם רוצים למות בתור שהידים שיהודים יהרגו אותם , אז למה לתת להם את זה כ''כ מהר, תענו אותם עד שהם ימותו בכלא ניראה לי שזה יהיה יותר מועיל מלהרוג אותם.
חסיד של עצמי-הודיק=]
למה להרוג אותם..?!
א. דם יהודי זה לא הפקר!! אוקי אז הם באו ורצחו 5 בני משפחה תמימים! ובניהם תינוקת!!! ילדה קטנה בת 4 חודשיים שאמא אפילו לא הספיקה לומר! ומה הם יקבלו על זה בית סוהר, 5 מאסרי עולם ואחרי שהם ישתחררו הם ימשיכו לרצוח פה את כולם..?
ב. מידת הצדק!
ג. אתה חיי בסרט שיענו אותם בכלא! אם כבר בכלא הם יצאו עם תואר שני...
וגם שהורגים אותם אז צריך להרוג אותם בייסורים!!!
אתה צודק אבל למה לתת להם את מה שהם רוצים?חסיד של עצמי
יש כמה טעויות...שירה חדשה~
א. למות בתור שאהידים זה "תמות נפשי עם פלישתים" ובמקרה זה- עם יהודים...
אין להם שום מטרה למות בידי יהודים.
כל מטרתם זה למות עם יהודים, לא על ידם.
ב. בכלא?? איזה כלא?? כלא הוא אך ורק ליהודים!!!! לערבים נותנים מלון חמישה כוכבים + ארוחות חינם +תואר, והכל על חשבוננו!!!
לא עדיף שהם ימותו ויתנו לנו לחיות בשקט, ובמיוחד שזה "למען יראו ויראו"....??
ג. עינויים?? זה אסור!!! מסכנים!!! מה הם כבר עשו?? רצחו 5 יהודים?? אפשר לחשוב....
(כמובן שזה בציניות...)
שכחת משהו חשוב מאוד.אביה...
אנחנו צריכים להראות להם שאנחנו לא מפחדים מהם,
שאין לנו בעיה להרוג אותם ושזה לא מזיז לנו בדיוק כמו שלהם לא מזיז להרוג כמעט משפחה שלמה חפה מפשע!!!
אם אנחנו רוצים להביס את האויבים שלנו זה צריך להיות בדרך הקשה ביותר.
אנחנו חייבים לזכור שהם עמלקים ארורים ימח שמם... ומצווה להרוג אותם!!!!!
איך את יודעת לכל הרוחות שהם עמלקים?הרהור
כל מי שמנסה להרוג אותנו נחשב לעמלקים...רבקה...
אז זה כולל גם אותם....
אפשר מקור?הרהור
ת'אמת, אין לי מושג...רבקה...
הראש אולפנא שלנו אמר את זה פעם.
אני יכולה לשאול אותו אבל זה אומר שזה יחכה עד אחרי החופשה....
אפילו לא בגלל זההדסוווש
אלא פשוט כדי להרתיע מחבלים אחרים מלעשות פיגועים דומים
טינטין-קשקושה קטנה
אם אני לא טועה לפי התורה צריך להרוג אותם. מה זתומרת? הם הרגו במזיד כמעט משפחה שלמה!! אם זה היה בטעות אז אסור להרוג אותם אבל בכוונה? ברור שלהרוג אותם!!
טינטין סנהדרין זה בנוע להריגת יהודי-משה ר-
בנוגע להריגת גוי אין קשר לסנהדרין
טין טין לא ידוע לי שאסור להרוג בהמות שרצחו!!!רעות :)
וואו! רוצה להיות פוסק ההלכה הבא?טינטין
מניין לכבודו את הידע הזה? מה קרה, גויים הם לא בני אדם? (גם אם הם ערבים)
אומנם הרמב"ם אומר שלגויים עושים משפט של גויים, אבל עדיין צריך שיהיה משפט הוגן, ועם הוכחות ראויות ועם שופטים ראויים
נניח וזה בטוח היה מותר הלכתיתgolani
- היית בעד להרוג אותם?
כלומר ההתנגדות שלך היא פשוט חשש שזה אסור לפי ההלכה או התנגדות תיאולוגית או/ו מוסרית?
אם היה סנהדרין והיא היתה פוסקת להרוג אותם אז כןטינטין
אבל אז זה לא חוכמה כי לא משנה מה תאמר יהרגו אותם כי כך נפסק בסנהדרין.
מה שאני רוצה לומר זה שעונש מוות לא מביאים בגלל עצומה או הפגנה או כי העם רוצה או צריך. להרוג מישהו זה דבר מאוד קשה, מבחינה מוסרית, וצריך לעשות אותו אך ורק על פי הכללים המדויקים שהורו לנו ולא מתוך רצון נקם ושנאה (גם אם הם צודקים). להכניס אותם לבית סוהר להרבה שנים ולהעניש את בני המשפחה או עונשים מהסוג הזה, הם עונשים שיכולים לבוא מתוך רצון לנקום או להראות שדם יהודי הוא לא הפקר וכדו', אבל עם עונש מוות צריך מאוד להיזהר.
ואם אפשר להרוג בלי סנהדרין מבחינה הלכתית?golani
לטינטין אתה אומר שגם את אייכמן לא היה צריך להרוג?ענבל
אייכמן זה מקרה שונה לחלוטיןטינטין
לאייכמן נערך משפט עם עשרות עדויות ואשמתו הוכחה ללא כל ספק.
וחוץ מזה, שזה היה מקרה יוצא דופן של הנאצים ולא מדובר בכל בנאדם.
בקשר ל'שדרותי', המקרה שאתה מדבר עליו הוא מקרה שהמחבלים מהווים סכנה ולכן מותר להורגם מדין הקם להורגך השכם להורגו, אבל המחבלים האלו לא מהווים סכנה לאף אחד אז זה מקרה אחר.
אני רוצה קצת לחזור בי. יש אפשרות להרוג במקרים מיוחדים גם בלי סנהדרין, רק אני רוצה להדגיש שזה ממש לא פשוט להרוג בנאדם ואי אפשר להטיל עונש מוות על בנאדם בקלות כזאת.
ובקשר למה שרבקה אמרה, אז בואו נהרוג גם את הילדים שלהם גם אם הילדים שלהם לא עשו כלום, כי זה הדין בעמלקים...
אני לא מאמין.golani
"מדובר היה במקרה יוצא דופן של הנאצים ולא מדובר בכל בנאדם".
שוחטי העוללים המפלצתיים האלו זה "כל בנאדם"?!
אתה צודק שזה רצח נורא ומחרידטינטין
אבל עדיין אי אפשר להשוות אותו לרצח של הנאצים ובמיוחד של אייכמן, מסכים איתי? שם זה היה באלפים ובאכזריות רבה.
אז איפה נמצא הגבול של רצח שעליו חייבים להביא עונש מוות? (אני מדבר בזמננו כשאין סנהדרין), אולי גם ניתן עונש מוות ליורי הנ"ט באוטובוס התלמידים? ואולי גם ליורי הקטיושות בכלל?
אז ברור שלנאצים זה משהו מיוחד כי הם עשו רצח עם, אבל מחבלים נראה לי גם אם הם רצחו בצורה בכי מחרידה שיש, זה פחות גרוע מנאצים.
חוץ מזה שבהודאה שלהם על הרצח שביצעו, הם אמרו שהם לא התגאו בזה שהם רצחו, כי הכפר שלהם החשיב את הפיגוע הזה כטבח וגינו אותו. אז הם היו מחבלים יחידים ועוד כמה משוגעים שעשו את זה.
טינטין אתה מדבר כמו נאצי. עוף מפה.מיכל נגרין
איך נותנים להזוי מטורלל וחולה כמוך לכתוב פה בכלל?מיכל נגרין
מי שמתייחס לחיות האדם הלו כאל 'בני אדם' וכ"כ חס על חייהם כאילו שמדובר ב'דיני נפשות', ומצד שני מחשיב את ביבי כ'מלך' שיכול להרוג - מתאים לאתרים של אחמד טיבי וחבריו - לא לפה.
מתאים להזוי כמוך להצדיק עונש מוות למסרבי פקודה - אם לשפוט לפי הראש ההזוי שלך.
אולי אתם לא מסכימים איתו אבל בבקשה,הרהור
תדברו בכבוד.
אי אפשר לסקול ככה אדם על הדעות שלו.
איפה כבוד האדם שלכם?
איפה?
|מאוכזב|
עוד לא הבנת שדיני נפשות נוגעים רק ליהודים??-משה ר-
לסנהדרין אין שום קשר להריגת גוי תפסיק לדבר שטויות ולחשוב שאתה איזה חכם גדול..
בחור, יש לך בעייה.golani
כנראה שאתה לא מבין מספיק~א.ל
איך דברים עובדים
כשמחבל מתפוצץ למוות והורג איתו יהודים אמו שמחה, אחיו אף הם, וכל הכפר שלו מצטרף אל המשפחה כאות הזדהות. הרוח הכללית שמנשבת סביבו משבחת אותו ומסכימה עם מעשיו!
התפיסה שלך היא תפיסה שנלקחה מהנצרות. זו מוסריות מקולקלת! אתה חומל על אויבך ומגדיר אותו אויב רק כשזה לא סותר את רגשי המוסריות שלך. כך לא נוהגים כלפי אויב, וכך לא נוהגים בזמן מלחמה (כן כן, זו מלחמה מוצהרת- לאלו בעלי המוסרית האלוקית או בלתי מוצהרת לאלו המעדיפים לעצום את עיניהם)
שאול, נצטוו על ידי הקב"ה : "עַתָּה לֵךְ וְהִכִּיתָה אֶת-עֲמָלֵק, וְהַחֲרַמְתֶּם אֶת-כָּל-אֲשֶׁר-לוֹ, וְלֹא תַחְמֹל, עָלָיו; וְהֵמַתָּה מֵאִישׁ עַד-אִשָּׁה, מֵעֹלֵל וְעַד-יוֹנֵק, מִשּׁוֹר וְעַד-שֶׂה, מִגָּמָל וְעַד-חֲמוֹר ונשאלת השאלה-
למה הקב"ה מבקשת לכלות גם את הצאן, ואת הטף?? מה עוללו אלו?? וזה בדיוק העניין שכתבתי למעלה..
שאול איבד את מלכותו בגלל שלא עשה את זה, וזה רצון ה'!
"כחיצים ביד גיבור כך בני הנעורים"- זכרו שאצל הנוער טמונים הכוחות הגדולים ביותר! כשם שחץ חדור למטרה ומלא נועזות ונחישות, כך בכוחו של הנוער להושיע בכוחו זה.. הזהרו לירות בכיוון ההפוך..
אתה מעוות את התורה בצורה נוראית.מיכל נגרין
אין שום טיפת בעיה לגזור מוות על כל מחבל באשר הוא.
מי שאומר אחרת הוא רשע שמעודד טרור ועליו להענש.
לחולה נפש בשם 'טינטין'.מיכל נגרין
מיכל-נושי104
עם כל הכבוד, זה שהבנאדם לא בדעה שלך ולא חושב כמוך-את לא צריכה לדבר אליו ככה..
זה בנאדם שמרחם על אכזרים, כלמור: אכזר לרחמנים.מיכל נגרין
ולאכזרים לא מדברים אלא בשפתם.
הוא לא אמר שהם לא אכזרים,נושי104
הוא לא אמר שהם לא רוצחים, הוא לא הצדיק אותם, הוא פשוט אמר שלפני שמחליטים ישר לרצוח, צריך קצת לבדוק..
'לרצוח' - הוצאה להורג של רוצחים היא 'רצח'?מיכל נגרין
אין פה שום דבר לבדוק.
כל חבל הכי קטן - דינו מוות.
אין יותר ברור מזה.
אין אף רב שיכול לומר אחרת.
זו התורה, זו הלכה, וזו האמת הכ"כ פשוטה.
אמא'לה. לא אמרתי שאני מסכימה איתו,נושי104
בס"כ אמרתי שגם אם הוא לא בדעה שלך אל תדברי אליו ככה!
וזהו.
חח..סבבה.מיכל נגרין
תפסיקו לצאת עליו ככה הבן אדם חושב שיבושם לוענבל
אתם חושבים אחרת בסדר אבל אנחנו מדברים בפורום שמותר לכל אחד להגיד את דעתו ואין לאף אחד רשות לקלל אותו\ לגרש אותו או כל דבר אחר אז היחידים שלא צריך לתת להם לכתוב פה זה כל מי שקילל אותו ורצה לגרש אותו (ולא אני לא חושבת כמוהו)
בקשת סליחה מ'טינטין'. אני מתנצלת על דבריי הבוטים.מיכל נגרין
שנבעו מסערת רגשות אך באמת לא היה להם מקום, ועל כן התנצלותי בזה.
זה לא עניין של משפט~מישי~
זה מלחמה!
כדי לנצח צריך להרוג את המחבלים לא?? כי אחרת יהרגו עוד יהודים!
הם נלחמים בנו אנחנו נלחמים בהם- באנשים שפוגעים בנו.
אנחנו פוגעים בכוונה דווקא במחבלים כדי שלא יהרגו שוב...
בקשר לגויים בני אדם-שירה חדשה~
אולי כדאי שתכיר את המציאות,
כי יש גויים שהם לא בני אדם, כדוגמת אותם רוצחים מתועבים.
כדאי לדעת!!!
לא קראתי כאן יותר מדי מי בעד ומי נגדyair1112
חבר'ס לנשום רגע ואז לכתוב.. הבעיה שלנו היא שאנשים שולפים דברים מהבטן...
מה הכוונה ..
ראינו רצח מזעזע אז מוציאים עצומה בעד גזר דין מוות ...
מה כי הזדעזעת ??
אני בעד גזר דין מוות לכול הרוצחים ושאר פשעיים רציניים כי זה הדבר היחיד שירתיע...
לחשוב לחשוב זאת הנקודה לא לצעוק סתם כי קרה משו ומחר אני אצעק משו אחר כי קרה משו אחר
בברכת מועדים לשמחה שלא נדע עוד צער ויבוא משיחנו במהרה בימינו
מי מדברת? הסנהדרין החדשה של עם ישראל?טינטין
בלי סנהדריןן אסור להרוג גם אם את ראית בעיניים שלך את הרצח
טינטין אתה מבלבל במוח-משה ר-
לפי מה שאתה אומר אז גם לצבא אסור להרוג ערבים לא??
אנחנו במ-ל-ח-מ-ה. מלחמת מצווה.אחת מהשומרון
בס"ד
ובמלחמת מצווה לא שואלים על כל רוצח- הורגים את כולם.
יש לנו בעיה שבמדינת ישראל לא עושים ככה. [כי ברמת העקרון לפי התורה אפשר לקרוא לכל תושבי עזה לשלום, ומי שלא בא לעשות איתנו שלום (כלומר: להכיר בנו כשולטים עליו - ע"ע הגבעונים) זבש"ו, ואנחנו מפציצים את כל עזה.]
המוסר הזה שאתה מדבר עליו הוא מוסר לא אלוקי.
ובשם המוסר הזה היטלר ימ"ש וזכרו עשה את כל זוועותיו (הוא היה חבר באגודת צער בע"ח..)
נכון שכדי להרוג את כ-ל הגויים שלא שומרים 7 מצוות בני נח אנחנו צריכים סנהדרין, אבל בשביל להרוג רוצחים ואויבים במחלחמה- מספיקה יר"ש.
וחביבי- תתחיל לעבוד על עצמך. כי הרחמנות שלך לא מכוונת כלפי האנשים הנכונים.
בעזר ד' יאבדו כל אויביך ישראל!!
הרב סולובייצי'ק אומר את זה-משה ר-
שכל אומה שכמה על ישראל נחשבת לעמלק
רק לסנהדרין מותר להרוג יהודים~מישי~
זה לא ענין של משפט שהם עשו רצח אז העונש שלהם הוא מוות....
זה שהם נלחמו בנו אז אנחנו משיבים להם מלחמה וכדי שלא יהרגו עוד יהודים אנחנו הורגים אותם...
וזה בכלל לא קשור לעמלק. זה קשור לכל גוי שנלחם בישראל.
"הבא להורגך השכם להורגו".
אאל"ט זה לא מדויק. לא רק לסנהדרין.מיכל נגרין
לסמוך?? על ביבי?? שיעשה?? ועוד עפ"י דעת תורה???שירה חדשה~
שאלה: איפה אתה חי???
אין אפשרות לסמוך על ביבי.
לא שיעשה, ולא עפ"י דעת תורה.
תכנסו לחייים, תראו מה קורה היום בחוץ!!!!!
(דרך אגב, אם אני לא טועה, אין דיני נפשות בחיות, וקל וחומר לא במפלצות....)
חתמתי, ואסכים לחתום שוב ושוב ושוב.אוהבת את אבא
חתמתי.אבודה!
אבל לפי דעתי צריך לעשות משהו הרבה יותר גדול... להתעלל בהם ובבני משפחתהם ולרצוח גם תמשפחה כי הם גם עזרו להם!
טינטין- "הקם להורגך השקם להורגו"ה!2ה 2!2ה
אולי לא בטוח גזר דין מוות - ועדין חייבים לחתוםתמר ב
אני לא בקיאה ואין לי מושג אם באמת יש בעיה להרוג אותם.
מה שבטוח - זה שצריך לעורר את האנשים במדינה הזאת לשפיות!!!!
הם חייבים לשלם מחיר מלא על מה שהם עשו, והכלא הישראלי - זה בטח לא מחיר מלא..
מה זאת אומרת "לא יודעת אם עונש מוות"?!golani
ממילא אם היה לך ספק אם אלו הרוצחים אבל אם בטוח שזה הם? אין שום בעייה להרוג את העמלקים, המפלצות, חיות האדם האלו בלי שם ייסורי מצפון, ימח שמם וזכרם.
וואו.. golani.. ממך לא ציפיתי
תמר ב
אמרתי שאני לא בקיאה למרות שנראה לי שזה מה שנכון..
אבל בכל מקרה מה שאמרתי זה שנראה לי שהדיון לא מתמקד בנקודה הנכונה..
התכוונתי^ כאן להוצאה להורג ע"י המדינה אם הם יורשעוgolani
- וכמובן - אם הלכתית מותר להרוג אותם.
אחלהתמר ב
בדיוק לזה גם אני מתכוונת..
בואנה...135792468
אחים...מ-ה נ-ד-פ-ק?? לא,!!תסבירו לי בדיוק מי שרט אותכם ככה עמוק.
אני יכסח אותו(: סתם.
בואנה...
מול הטענה שזאת לא נקמה מספיקה להרוג ישר, אלא קודם קצת להתעלל-
אני בעד. אבל זאת גם לא תהיה נקמה מספיקה.
הכי הרבה שאפשר לעשות, זה לשלוח אותם מ-הר לאל נקמות.
אז אין למה לחכות. (וגם.. בית מלון 5 כוכבים, זה לא מי-יודע-מה התעללות.)
בקשר לזה שזה מה שהם רוצים, למות מות קדושים-
אחלה. אני לא הורגת אותם בשביל להגשים להם את החלום הזה.
הורגים אותם בגלל שזה הדבר ההגיוני. אנחנו נלחמים.
הרגתם לנו, מי? אתם? על הכפאק. טוסו לקבר.
אם לא נהרוג אותם עכשיו,
אנחנו נאכל קש. חבל.
הם יודעים- אנחנו רוצחים,עושים את הדברים הכי מזעזעים שיש,
ומה יקרה לנו? נלך לכלא עד ככה-וככה? סבבה.
זה פשוט נותן להם לגיטימציה (ככה אומרים?) לרצוח עוד.
אני מתקשה להסביר למה להרוג אותם,
כי זה כמו להסביר למישהו למה כשאתה רואה מדורה אתה לא אמור לקפוץ אליה.
מה יותר ברור מיזה? יא-אללה.
תשובה של הרב יעקב אריאל בנושאgolani
זה לא רלוונטי..ביניי"ש
היו צריכים להרוג אותם בביתהם,כשתפסו אותם,ולהגיד שזה היה בטעות..
אבל עכשיו לא יעשו את זה..מה לעשות,חשוב לנו מה העולם חושב עלינו..ואם לא לנו,לראש הממשלה..
למדינת ישראל אין שום סיבה להסתיר את ההרג שלהם.אביה...
לפי דעתי, זה מאוד לגיטימי שכשמישהו עושה מעשה מזוויע שכזה, ואני בטוחה שגם בעולם חושבים ככה,
לקום ולהתנקם בו. להרוג אותו.
מה כבר יהיה להם להגיד??
מה???
שלהם מותר להרוג ולנו לא?
וחוץ מזה, למי אכפת בכלל מה ה@#$%^& האלה חושבים! גם כן....
לא רק שצריך גזר דיין מוות לרוצחים אלה צריך להרג אתידיד
כל הכפר של הרוצחיים. ותגידו מותר לחתום פעמיים.
תחתום בשם אחים שלך וכאלה..הדסוווש
^^לא, אל תחתמו סתם-מלא פעמים, אין קטע..נושי104אחרונה
כנראה מישהו כבר חתם מהמחשב...חיוכים
ואי אפשר לחתום פעמיים...
טינטין--גיטריסט-
אם אפשר רק לומר לי, מההבדל בין אייכמן אליהם? שניהם רצחו וזה לא משנה באיזו כמות, גבר, כי חיים של אדם זה לא משהו שסופרים..
אם ככה, למה רק הם?טינטין
מן התורה יש עוד הרבה אנשים שצריכים להיהרג. כל מי שהורג, מי שמחלל שבת, מי ששוכב עם אשת איש, מי שעובד עבודה זרה ועוד הרבה. אז למה אתה לא מוציא עצומה להרוג אותם?
אלא ברור שהיום אין לנו אפשרות להרוג אותם בגלל שאין לנו סנהדרין, אבל יש מקרים יוצאי דופן מאוד כמו הנאצים שהם כמעט השמידו את העם שלנו, וזה היה דבר מחריד מאוד ולכן היה צריך להחזי בהריגה, ונראה לי שמה שהמחבלים עושים זה פחות נורא ממה שהנאצים עשו, ולכן זה כן משנה הכמות.
הערת אגב, אני בכלל לא בטוח שלפי ההלכה היה מותר להרוג את אייכמן, צריך לברר את זה.
הבאתי לךאת מה שאמר הרב יעקב אריאל.golani
אמנם במדינה לא נהוג עונש מוות אבל במקרה המזעזע הזה פשוט אין ספק שזה נצרך ואם אתה לא חושב ככה אז אתה בעייה קשה, מאוד קשה.
לגבי התשובה של הרב יעקב אריאלטינטין
אני לא שמעתי על הדעה הזאת, רק עכשיו שמעתי.
לצערי הרב יעקב אריאל הוא לא הרב שלי אז אני אשאל את הרב שלי לגבי זה ואם הוא אומר שלבית המשפט של היום יש סמכות של סנהדרין אז אני ישנה את דעתי ואפרסם את זה בפומבי בפורום וגם אחתום בעצומה.
זה לא פחות נורא מהנאצים!!!-גיטריסט-
הם רק מנסים להרוג אותנו לאט יותר!עמלק זה עמלק, ויודע מה, עזוב עמלק- מותר להרוג במלחמה?כן? מותר להשתמש באש חיה? ברור. "הקם להורגך השכם להורגו". קל וחומר שאם אחרי שהרג אותך,אתה לא צריך להרוג אותו? ברור שכן.
דוקא יש הבדל אם הוא כבר הרג או לאטינטין
אם הוא עדיין לא הרג והוא יכול להרוג אז תהרוג אותו, לא כעונש על זה שהוא רוצה להרוג אלא כדי שלא יהרוג אותך. אבל אם כבר תפסת אותו והוא לא יכול להזיק לאף אחד אז פה לא שייך "הקם להורגך השכם להורגו"
בטח ששייך הוא יהרוג עוד!!!אני17
איך הוא יהרוג שוב???????טינטין
הוא בכלא!!!!!!!! הוא לא יכול הרוג עוד!! ואל תגיד לי "עוד מעט ישחררו אותו בעסקת שבויים" זה טענה רחוקה מאוד שאי אפשר להסתמך עליה בשביל להרוג.
דבר ראשון אני מסכים עם "השם של כולם!"אני17
(אבל למה לכתוב מהמשתמש הזה?)
דבר שני גם אם זה חשש רחוק צריך להרוג אותו כמו שאם תראה ערבי שאומר לך "אם אני אוכל להרוג יהודים אני עושה את זה עכשיו" אתה לא חושב שצריך להרוג אותו?
טינטיןאנונימי (פותח)
יש לך דעות של פסיכופאט חולה נפש.
אם מדברים על ההלכה - אז ע"פ ההלכה גם גוי שגנב ממך כסף אין בעיה להרוג אותו בלי בי"ד ובלי התראה ובלי כלום. (כדין גוי שעובר על שבע מצוות בני נח וכן נפסק ברמב"ם)
ואם ע"פ ההגיון לא רק שצריך להרוג אותם אלא גם למחוק את כל שכם ולחדש את השליטה בקבר יוסף. חוששני שהנך מאנשי נטורי קרתא או שמאלני חולה נפש, או ילד קטן שגר בתוך דמיונות הקומיקסים. וכמובן להפיץ את אבריהם המבותרים של הרוצחים בכל רחבי הערים ה"ערביות" למען יראו וייראו.
תרגע איך שאתה מדברטינטין
דבר ראשון, כן, אני מדבר על פי ההלכה, אז אם יש לנו ויכוח זה בהלכה, לא במוסריות.
דבר שני, לגבי להרוג גוי שעבר על שבע מצוות בני נוח, יכול להיות שאתה צודק, לא חשבתי על זה, אני צריך לבדוק את זה עם הרב שלי, אם זה נכון גם להיום אני חוזר בי.
נרגעתיאנונימי (פותח)
הטעות הגדולה בקישקושיה הזו היא חוסר ההבנה שעיקר חובתנו לרצוח את אותם רוצחים אינה שמירת שבע מצוות או לא, ולא הבא להרגך ולא שום מצווה דומה לזה.
עיקר החיוב להרוג אותם - זה בגלל שאנחנו במלחמה!!!! הם ביצעו רצח לאומני - רצח של מלחמה - ובגויים נלחמים!!! ובמלחמה אם ימותו גם חפים מפשע - אין בררה, ומבחינה הלכתית אין שום בעיה (אפשר לחלוק אם לצבא או ליחידים) לבצע פעולות תגמול במשפחות אקראיות ולבצע סיכולים אקראיים ונקמות אקראיות. או לבתר את הרוצחים לחתיכות או לעשות כל דבר שיעזור למחמתנו נגד אויבנו. ואל תפתח פיך בצורה אידיוטית לפני שלמדת הלכות מלחמה של הרמב"ם.
אבל לומר שאסור להרוג בשעת מלחמה - זה סילוף כל התורה!!! מה היה יהושע בן-נון אומר על זה, דוד המלך, שמואל הנביא?! הם וודאי בוכים בשמיים כששומעים דעות מסולפות כאלו!!! ישו בוודאי חוגג בשמים ששומע שחלק מהיהודים נהיים תלמידיו.
נ.ב. 1 מה שאמרת " לבדוק את זה עם הרב שלי" לא שחסר רבנים פסיכופאטים, ואני מקווה שהרב שלך אינו פסיכופאט.
נ.ב. 2 מחילה על ההתבטאויות, אבל איני יכול לשקוט כשנשמעים סילופים כאלו וכנראה בכלל שאתה שוגג בדעות הזויות ולא אומר זאת מתוך חשיבה - ועל כן הריני להודיע שביטויים עולבים מעין אלו, מכוונים רק לדעות המטורפות האלו גרידא ולא לך אישית.
חג שמח!!!!
שיניתי את דעתי!!טינטין
שאלתי את הרב שלי והוא אמר שמותר להרוג כיום מחבלים על פי פסק של בית המשפט למרות שאין סנהדרין.
אני מבקש להגיד משהו- כל מי שאמר עלי דברים חריפים: אנשים, תרגיעו! מישהו חושב אחרת ממכם? קודם כל תבררו טוב טוב מה הוא אומר ואח"כ תגיבו לו. וגם אז התגובה לא צריכה לצאת מתוך כעס כי אז יוצא לך דברים מוגזמים שלא התכוונת אליהם.
תודה רבה לכולם
צו בית משפט ?? איפה אתה חיyair1112
א. זה מזרוחניקיזם לשמה שמותר להרוג כי יש צו בית משפט... מה קשור הבית משפט ?? מי הם הסנהדרין החדשה ???
ב. נראה לי ואני אבדוק תעניין בקרוב שיש הבדל בין יהודי לגוי בעניין להרוג בלי בי"ד (משה רבינו הרג את המצרי בלי בי"ד)
ג. אני יותר בעד טרנספר לערבים כאן בארץ ולא להרוג אותם
ד. גזר דין מוות אינני מתכוון לכסא חשמלי או כיתת יורים או שאר רצח מיידי - אלא ללחם צר ומים לחץ והזמן כבר יעשב את שלו
חבר'ס לנשום רגע ואז לכתוב.. הבעיה שלנו היא שאנשים שולפים דברים מהבטן...
מה הכוונה ..
ראינו רצח מזעזע אז מוציאים עצומה בעד גזר דין מוות ...
מה כי הזדעזעת ??
אני בעד גזר דין מוות לכול הרוצחים ושאר פשעיים רציניים כי זה הדבר היחיד שירתיע...
לחשוב לחשוב זאת הנקודה לא לצעוק סתם כי קרה משו ומחר אני אצעק משו אחר כי קרה משו אחר
(בדיוק בשביל זה יש לנו תתורה הקדושה - המוכחת כבר 3K שנה)
בברכת מועדים לשמחה שלא נדע עוד צער ויבוא משיחנו במהרה בימינו
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים