לדון לכף זכות..שואפת למעלה..!

אני חייבת לכתוב את זה כבר עכשיו..

כשהייתי מדריכה בשכונה שלנו, היתה בת בסניף, חמודה ממש! אבל כאילו היתה  בעיתית, אני מתכוונת במבחינה התנהגוגית, היא היתה מופרעת ברמה לא פרופוצינילית לחלוטין. היא לא היתה חניכה שלי, אלא של חברות שלי ובגלל זה יצא שהיו עליה כמה דיונים בצוות.. לא כעסתי עליה, אני לא בנאדם שכועס, אפילו לא בפנים, גם על ההורים שלה לא כעסתי, אבל לא  הבנתי, למה הם לא  ממש מטפלים בזה.. (דיברו איתם על זה כמה פעמים..)

היום הם ביקשו ממני בייבי סיטר, קיצר הלכתי אליהם, משפחה חמודה ממש. אבל גילתי דבר שלא ידעתי, יש להם ילד עם תסומנת דאום..

זה הפך לי את הכל.. בטוח שיש איזשהו קשר..

קיצור, אני עכשיו אצלם, וחושבת, כמה טוב נוסיף לעולם, אם נקבל את הראיה החיובית הזאת, של תמיד לא לכעוס, ולדון לכף זכות..

שנזכה בעזרת ד'!

לשנה הבאה בירושלים הבנויה!!

בציפיה לישועת הכלל והפרט!

צופיה.

שכויח על ההארההללי נפשי
שכויח ! שואף לאור

וואו, פשוט נכון..אביב

בדיוק חשבתי על זה בזמן האחרון.. 

וגם למשל בהקשר של אנשים שלא עוצרים לטרמפיסטים..

כל הכבוד! באמת שנזכה..

נכון בצורה מטוורפת!!עץ על מים
>>>רחליOס

אני מאוד מאמינה בלדון בכף זכות!

אבל..כדי לדון בכף זכות -לא צריך להמציא סיפור.. צריך רק להאמין שיש לזה סיבה טובה..

כי...

מאוד יכוליות שזאת הסיבה!

אבל באותה מידה - יכול מאוד להיות שזה בכלל לא קשור!

תיסמונת דאון לא חייב להשפיע על הבנאדם בצוה כזאת!

יש לי חברה שלאחותה יש תיסמונת דאון,וחברה שלי נורמאלית לחלוטין..
אני בטוחה שבפנים זה עושה לה משו.אפילו מאווד הגיוני שהדבר הזה הוא טוב וחיובי..
(מה שיש לאחותה זה לא בדיוק תימונת,זה משו בסגנון..אחת הבנות הכי מתוקות בעולם!! ממש!!)

בקיצור..

מקווה שהובנתי

אני חושב שהכוונה שונהשואף לאור

הכוונה היא שיש להם ילד אחר עם תמונת דאון ולכן הם משקיעים בו יתר תשומת לב שבה על חשבון הילדה וגורם לה להתנהג בפרעות כדי לקבל תשומת לב.

*תסמונת ,*שבאשואף לאור
^^נושי104

ואם זה לא בגלל זה? רחלי כאילו אומרת שגם אם זה לא בגלל האח עם התסמונת, בכ"מ צריך לדון לכף זכות..לא צריך למצוא סיבה..

ושואפת- כל הכבוד! באמת צריך יותר לשים לב ולדון לכף זכות.. (:

ערב טוב!

כמובן אבל זו דוגמא נהדרת למצוי ההבנהשואף לאור

מטרת הכותבת הייתה לתת דוגמא להשתלשלות אירועים שהראתה לה מאחורי הקלעים את הערך והנכונות של "לדון לכף זכות". אז כמובן שגם אם לא מגיעים למצוי ההבנה צריכים לדון לכף זכות  .

צופיה..סולמנדרה

חחח.. איזה צחוקים שהייתן מדברות על X בישב''צים... ודרך אגב שתידעי שמזה עושים מימנה מישי חסרת אחריות.. את צריכה לראות אותה שומרת על אח שלה עם התסמונת.. כשהיא איתו היא C הבוגרת ואחראית..

סחטיין על הגילוי..קורץ

וזו בדיוק הסיבה למה אסור היה לספר את הסיפוראנונימי (פותח)

גרם ללשון הרע/רכילות, ולזה שיודעים שדיברו עליה.

נראה לי היה יותר טוב לשנות קצת פרטים

שכוייחתזכורת חשובה!לולה=]
צודקת!! תודה רבה!מעפר אני באה
ואוו!! שנזכה!ה!2ה 2!2ה
צוודקת ממש!! גם אםלמען שמו!

בסופ אין איזה 'סופ סיפור' גי או משו - תמיד לזכור לדון לכפ זכות..!!! שנזכה!!

הלוואי שנזכה!!דוסית גאה!
משו יפה שלמדתיtompak

"והוה דן את כל האדם לכף זכות"... כלומר: לא כתוב כל אדם שנדון את כל האנשים בעולם לכף זכות.. אלא מה כתוב?

כל האדם שלא תסתכל על המעשה/ים הספציפיים האלה אלה תסתכל על כל האדם כאילו כל מה שמסביבו.. אם זה במקרה שלך תסמונת דאון של אח,או שמישהו שקרוב לו חס ושלום נפטר או שהוא איבד אתץ המפתחות של הבית ובגלל זה הוא מנסה לפרוץ מהגג.. אבל חשוב שלא להיות טמבלים וכל איזה אוטו בשבת-אולי זה יולדת?? להיות ריאליים... 

יפה מאוד!אנונימי (פותח)

אבל בתכ'לס זה קשה לדון לכף זכות. וזה דבר שצריך לעבוד עליו המון. אבל גם אם נעבוד הכי בעולם, כשנגיע למצב כזה שמישהו לא בסדר שוב פעם, והכל מסביב יסביר יותר ויותר כמה צריך לדון אותו לכף חובה, אי אפשר לעמוד בזה. ולא דנים אותו לכף זכות. כמה שעובדים על זה, זה פשוט לא מצליח.

או שזו דעת יחיד? אשמח להצטרפות לדעה שלי..

שנזכה לראות תמיד את הטוב בכל אחד! ~

יפה!צמבלאחרונה

היא סיפרה לי על אח שלה כמה פעמים ומהסיפורים שלה הבנתי שזה ממש משפיע עליה.... וסתם לעניין המופרעות, מחשבה שעלתה לי כבר מזמן בנושא - - צריך גם לדעת איך להתייחס אליה... רוב המופרעות שלה מתפוגגת ונעלמת כלא היתה כשפשוט מקשיבים לה. כשמפנים דקה לסיפור שלה על הבצפר, כשעונים לה לטלפון (ולא מסננים אותה...). אני לא באה לשפוט אף אחד, וממש אין לי ביקורת על אף אחת מהסניף בנושא הזה, ברור שיש איתה התמודדות ממש לא קלה, ואני לא יודעת אם היא היתה חניכה שלי הייתי מתמודדת איתה בהצלחה או לא, אבל בואי נאמר שהצלחתי להוכיח, לפחות לעצמי, שזה אפשר. וכל הבעיה או לפחות רובה היא שסימנו אותה מראש ואפחת לא שמה עליה... מצטערת מראש אם זה סתם לא קשור, זה פשוט יושב לי על הלב מלא זמן ועוד לא מצאתי הזדמנות לבטא את זה...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך