קיבלתם את זה?! אשכרה איומים.אנונימי (פותח)

חמאס נערך לחטיפות נוספות..כדי להגביר את הלחץ לשיחרור מחבלים..

'חטיפה  נוספת זה לא עניין של אם, זה עניין של מתי'

'ואם ישראל ימשיכו לפגוע בעזה, זה עלול לעלות לגלעד שליט בחייו'

קיבלתם את זה???

קולטים??

המלחמה האמיתית היא במדינה. היא זאת שהורגת אותנו.

יש לה כל כך הרבה דברים לעשות, שיחזירו לנו את הכבוד,

כל כך הרבה מה לעשות שיביא לנו ביטחון.

ומה היא עושה במקום? שוחטת אותנו.

כל דם שנשפך כאן, כל חטוף, זה אשמת הממשלה הזאת. לא אשמת הערבים.

אתם קולטים את זה?

אז מתי? רק תגידו לי מתי תתעוררו? מתי נתעורר כולנו?

כשנהיה באמצע הים? כשביבי יטבע? מתי?

יאללה נשמות...די לשיתוף פעולה עם המדינה.

מי עוד מעיז ל-ח-ג-ו-ג את יום העצמאות???

אין שום קשר בין התנהלות הממשלה לבין הקמת המדינהשואף לאור

היהודית. חובה להפריד בין השניים.

מעבר לכך שלצערנו הממשלה לאו דווקא נוהגת כרצונה ונלחצת מכל מיני לחצים חיצוניים של גויים ,זה לאו דווקא נכון אך זה לא מבטא בהכרך את רצונם הפנימי האמיתי של חברי המממשלה...

בשח שזה אשמת הערבים!אנונימי (פותח)

זה שהמדינה נותנת לזה לקרות , ואני לא אומר שהיא לא אשמה זה לא אומר שהערבים הם צדיקים תמימים!!!

אני לא אוכלת קש על עצמי..לשניה לא חשבתי שהם צדיקיםאנונימי (פותח)

אבל זה ברור מאליו.. לא ככה?!

לא ציפיתי לאיזה רגש רחמנות או משהו בסגנון..

כולם מבינים ומפנימים את זה (בתקווה תקוותית שכולם) שערבים=חיות. אין על מה להתווכח אני חושבת.

אבל המדינה... אין. גבעוניסטים לרשות הממשלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

רק ככה ננצח.

וגם אם נקיץ מכל החלומות על ביבי המתקתק.

יש וחצי קשראנונימי (פותח)

כי מההתחלה הם רצו פה מדינה כזאת, של כפירה,

אז לאן לעזאזל הם חשבו שהם יגיעו בעוד שישים שנה? לכאן בדיוק.

הם האכילו אותנו את הקש הזה עד עכשיו. עכשיו צריך לומר,

מתוקים, נג-מר. קולטים תעניין? ז-הו.

לא מאמינים בכם יותר. אין יותר תמיכה. אין.

כך הם רצו אולי בדרך גם לא כלכך הלך להםשואף לאור

המדינה כיום היא לא אדיאל אך עצם הקיום שלה היא התחלת האידאל .

אם היינו בגולה היינו צריכים לפחוד הרבה יותר ,אם היינו בגולה לא היה מי שהיה רודף אחרי המחבלים.... אז גם מהנק' הזאת..

אני כן חוגגת!הודיק=]

אתם בכלל מבינים מה שאתם אומרים..?

על זה שיש לנו מדינה מושכחת, וצבא הדגול בהרס של לפנות יהודים וכל זה..

אז נכון, יש לנו ממשלה שחייה בסרט שיהיה איתם שלום עם הבהמות האלו ימ"ח!

אבל צבא..? חיילים שכ"כ מוכנים למות בעד ארצנו הקדושה, שגאים להתגייס שמוכנים להקריב את חייהם בשבילנו שאנחנו נוכל לחיות פה בשקט בלי פחד שלישון בלילה.. עליהם את מזלזל..?

ומי פעם בכלל היה חולם על לחיות פה בארך הקודש... הארץ שהובטחה לאבותינו..! 

ושעוד יהיה לנו פה מדינה? יהודית? פחח מי היה בכלל מדמיין...

שהעם הכי הכי נרדף במשך כל  מאות השנים יקים לעצמו מדינה בארץ שלו, ועוד אחרי השואה..?

מי היה בכלל מדמיין???

וזה שאנחנו חיים פה, תחת חסות יהודית ולא תחת מידניות נוצרים או מוסלמית שרוצים רק להשמיד אותנו.

ולזכות לחיות את הדת שלך! היהדות בפומבי ולא סתר ובפחד שעוד רגע ירצחו אותך..

יש פיגועים ויש מלחמות ויש כל מה שרק תרצה בארץ שלנו... אבל זו הארץ.. זה לא משנה איזה פוליטיקאי ישלוט פה.. כך ארץ ישראל הקדושה נקנת בייסורים. כך יודעים להעריך אותה ולרצות בה.

בקיצוור אחרי החפירה העמוקה הזו,

תיהיו גאים!

גאים על זה שיש לכם מדינה, אולי זו לא ה-מדינה שהכי רוצים אבל יש! 

גאים על זה שאתה חי פה בארץ וללכת לציון הקדושה מתי שרק תרצה!!!

למה להסתכל כל הזמן רק על הרע, למה לחפש ת'רע שבכל דבר!

תראו ת'טוב!!!

סליחה אנשושים...ב.ש.

אבל מרוב בילבול שיש בדורנו אנשים כבר לא מבינים למה חוגגים את יום העצמאות...

וזה חבל...

אני כן חוגגת את יום העצמאות....חרותה

אני כן חוגגת את יום העצמאות כי למרות שזה לא בדיוק המדינה המושלמת, בכל זאת זה מדינת ישראל!!!!!

מדינה שלנו!!!!!! אתם קולטים את זה ???????????????.

גם אני חוגגת את יום העצמאות ובגאווה!ענבל

תחשבו על זה סוף סוף קמה לנו מדינה עם שלטון של יהודים אז נכון שיש פיגועים ושאנחנו לא מסכימים עם הרבה דברים שהממשלה עושה אבל יש לנו פחות או יותר מישהו שעוזר לקב"ה לשמור עלינו יש לנו את אחד הצבאות החזקים בעולם זה לא סיבה מספיקה בשבילכם לחגיגה???.

את שומעת את עצמך?135792468

מדינה שלנו!!!!  והוו..

אולי במקום לזרוק סיסמאות מפגרות תתחילי לחשוב על המילים. (סליחה על החדות.לא אישי.)

מדינה שלנו!!! מגניב..את כאילו.. גאה בזה? מנופפת בזה?

אני, מרגישה בגלל זה מושפלת!

יש לך מדינה עם צבא שעושה הכל חוץ מלהגן עליך.

במה את משוויצה ככה? ששופכים את הדם שלך בלי להתבלבל, רק כי פוחדים מאובמה?

במקום להסתנוור, ולהיות הכלבלבים שלהם, במקום לרוץ אחריהם כמו מטורפים רק בגלל הטיעון המטומטם-

ש-'לפני 60 שנה גם את זה לא היה לנו..' (תסלחי לי נשמתי, זה פסיכי בצורה קטלנית.) במקום זה,

קודם צריך להבין, הם נגדך. הם נגדי. הם מובילים אותך למקום שלא היית רוצה להגיע אליו.(כן, גם אם את יודעת לשחות טוב(  הם לא מבינים מהחיים שלהם בשיט.

הם יפקירו אותך בשביל כסף. בשביל תמיכה מארצות-הברית, בשביל חיוך של ערבי.

מדינה כזאת, שממשלה כזאת מובילה אותה, לא תגיע רחוק.

ועזבי רחוק..היא לא תגיע נקודה.

את חוגגת את המהות של חזרה לארץ והקמת מדינהשואף לאור

לא אך שהיא מתנהלת. צריך להפריד בין השניים.

יש גם הרבה נק' חיוביות נגדיות שניתן להציגן בעצם קיומנו כאן בעצם כך שאיננו צריכים לפחד לקיים מצות וכו'.

סליחה אבל זה פשוט כפיות טובהכישוף כושל

הצבא מגן אלינו!! איך אפשר להגיד דבר כזה??

היה הרבה יותר נוח לחיילים להשיג פטור כולשהוא מאשר לשרת בצבא

ואני יגיד לכם משהו

אח שלי בצבא ואני גאה בו!

אני מפחדת שתהיה מלחמה וח"ו יקרה לו משהו

ואני יודעת שהוא בדיוק כמו כל חייל חשב על זה לפני שהוא התגייס

אבל במקום להשתפן

הוא החליט ללכת לצבא

כדי להגן אלינו להגן עליך

ובמקום להגיד תודה מה עושים?

אומרים שהצבא לא עושה כלום

ושהם אלא שהורגים אותנו!!!!ו

זה שטיות וכולם יודעים את זה!!!

הצבא שלנו הגאוה שלנו!

חוצמזה

בקשר ל-לא לחגוג את יום העצמאות

גם זה כפיות טובה

הרי כולם פה מסכימים שזה שהמדינה קיימת זה נס

אז למה לא לחגוג את יום העצמאות

אנחנו לא חוגגים את הממשלה

אנחנו חוגגים את הנס

ובגלל זה גם אומרים הלל

אז מה הקטע לא להתייחס??

זה כמו להגיד לה' 

"כל הנס שלך לא היה שווה

כי תראה איזה ממשלה דפוקה יש לנו"

ולהתעלם מהנס....

זה טפשי!

סורי על התקיפה(מצב רוח לוחמני...)

ועל החפירה

למה אתה חוגג את פורים ופסח ושאר החגים?טינטין

הרי המצב היום שונה לחלוטין ממה שהיה אז והוא הרבה יותר גרוע! אז למה לחגוג את כל החגים האלו??!

אלא כפי שאתה יודע מסתמא, אנחנו חוגגים את החגים בגלל שהיה בהם שינוי מהותי, עם ישראל עבר איזה מהפך רוחני שראוי לציין אותו בחג.

אותו עיקרון חל גם ביום העצמאות. ביום העצמאות עם ישראל חזר לארצו והתחילה הגאולה כפי שאומר הרבה קוק. אנחנו לא חוגגים רק בגלל שיש יותר אנשים בארץ ושטכנית אנחנו מחליטים על גורלנו, זה הרבה יותר מזה, אנחנו חוגגים על מהלך מהותי מאוד בתהליך הגאולה של ישראל ולכן זה לא משנה אם יש כמה אנשים שהולכים נגד רצון ה', גם אם הרבה. כי זה בסך הכל תהליך בגאולה. כמו שאומר (נראה לי) הרב צבי יהודה שהגאולה היא כמו צבי שפעם רואים אותו ופעם לא. אנחנו לא אמורים לראות כל הזמן שהמדינה מתקדמת לקראת מדינה יהודית שהולכת על פי ההלכה, התהליך הזה אכן קורה, אבל הוא מתרחש מתחת לפני האדמה, מחוץ לטווח עינינו, ויבוא היום שכולם יראו איך ה' סיבב את ההיסטוריה שהעולם יגיע למצבו המתוקן.

לא חוגגים את יום העצמאות כי המדינה מושלמת!!!ב.ש.
אף אחד לא אמר שחוגגים את יום העצמאות כיענבל

המדינה מושלמת אז מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה?

ב.ש. אהה..ואתה כן מבין?135792468

אתה בטח תאמר עכשיו ככה- (תקן אותי אם אני טועה(

'אנחנו לא חוגגים על הממשלה. או על ביבי.

אנחנו חוגגים על זה ששבנו לארץ, בריבונות יהודית (יהודית? שיהיה. נזרום איתך.),

על זה אנחנו חוגגים, בלי שום קשר לממשלה ולמנהיגים.'

לא אומרים להם תודה. אומרים לה'.'

זה מה שרצית לומר? אהמ. אם כן, יש לי תשובה..

אבל חבל לבזבז כוח אם סתם הוצאתי לך מילים מהפה..

זה לא הכל.. אבל מה יש לך לומר?יושב בדד
לא לקחתי אישית אבלענבל

כן!!! אני מנופפת בזה!! ולמי שיש בעיה עם זה אז גם לו יש בעיה כי נכון שהממשלה שלנו מתרפסת לפני אובמה והכל אבל תחשבו מה היה קורה אם לא הייתה לנו מדינה היינו נרדפים, לא מזיז לכם כל מה שקרה לעמ"י בגלות?????? שואה, עלילות דם,אינקויזיציה וכו', ברור שאני שמחה שיש לי מדינה שאולי אין בה הרבה ביטחון כי לצערנו יש פה כאלה שרוצים להרע לנו אבל תחשבו מה היה קורה אם כל הפיגועים שקרו היו קורים תחת שלטון זר נראה לכם שהיה מזיז לממשלה הזרה שרצחו ארבעה אנשים ותינוקת??? נראה לכם שהיה מזיז להם שעוד כמה יהודונים נהרגו????

תגידי את התשובה כי אני חושבת גם ככהענבל

אני לא באה להודות לביבי או לכל בן אדם אחר אלא אני באה להלל את הקב"ה ולהודות לו ששלח לנו את השליחים שהקימו את המדינה

זה יום העצמאות בשבילי [כדאי לקרוא]יושב בדד

נכון שעד עכשיו יום העצמאות בשבילי היה מה שכולם אומרים, גאווה בעם היהודי וזה שיש לנו מדינה משלנו וכו',

אבל השנה זה יהיה שונה

אני כבר כמה שנים בישיבה תיכונית, והיו לי כמה ר"מים, כן?

ואני יודע שאחרי י"ב, מה שאני אזכור זה לא את שיעורי הגמרא, כי כל אחד מהם פתר לי איזה משהו אחד לפחות, איזו בעיה, איזה משהו שממש הציק לי..

אז לפני כמה זמן למדנו מסכת סוכה, והאמוראים דנים מה יהיה עם העומר במקרה שהמשיח יבוא ביום מסוים בשבוע או שעה מסוימת ביום.

אז הוא אומר לי "תראה איך הם ציפו למשיח!"

ונפלט לי "נו, וזה היה לפני 1500 שנה". ואז פתאום הייתי נורא מדוכא.

מאז עברו 1500 שנה, אתם קולטים?!

וכל יום, 3 פעמים: "ותחזינה עינינו.."

אז מה הטעם בכלל?

אז הוא ענה לי "נו, ומאז מלכות צדקיהו הם התפללו למדינה ריבונית, והפלא ופלא - זה לקח 2534 שנים"

אתם קולטים?!

2534 שנים של תפילות, וזה התקיים!

זה לא מפיח בכם תקווה עצומה? האם לא ביום העצמאות בית המקדש נראה כל כך קרוב?

זה יום העצמאות בשבילי.

אני ממש רוצה לפרט, וממש יש לי תשובה.אנונימי (פותח)

אבל אני צכה להתחפף, אז אני יענה כשאני יוכל..

והלוואי שלא נהפוך את זה לדיון הכל-כך-לא-מחדש.

אז למה בדיוק ציפית כשפתחת את השרשור? הסנה-בוער
צודקת שהייתי צריכה למחוק את השורה על יום העצמאות..אנונימי (פותח)

זה באמת היה טיפשי מצידי(:

רק רציתי לעורר מחלום.

חח..תכננתי שכולם כזה יגידו-יא!איך שאת צודקת! זהו! ממחר אנחנו גיבעוניסטים! כינעל המדינה!

אבל מסתבר שאתם עדיין אוכלים חלומות. או שאני אוכלת אותם. נחיה-ונראה.

או שנמות ונראה. (<ואז אני ב-דוק צודקת.)

בכל מקרה, פתאום חשבתי, שזה כבר באמת הופך לדיון-בלתי-מחדש.

אז קיצורו..לא חשוב. (ואני ממש לא מתחמקת, אני מאוד יכולה לענות, אם יש כאן אנשים שכן חושבים שזה עם תכלית. )

מהמם וצודק כל כךכישוף כושל

במלכות צדקיהו מדינה ריבנוית הייתה חלום שהיה נראה רחוק אבל גם לזה הגענו בסוף!

שמעתם על כת המתייאשים?<אריאל>

כן, רבותי: כת נסתרת פועלת בקרבנו לא מעט זמן: 

כת המתייאשים הינה כת מוזרה עד מאוד! הכת מופצת בדרך מיוחדת! היא מחלחלת דרך מסרים מייאשים אל ליבו של כל אדם ששומע אותם. ואם הוא אינו חזק דיו לעמוד בכך- הוא יצטרף לכת, וגם הוא, יהפוך בתת מודע למפיץ מסרים.

הקב"ה כבר עשרות, אם לא מאות שנים, רומז לנו שאנחנו בעת גאולה- דרך אלפי רמזים!  את רובם, בטיפשותינו, אנו מחמיצים, מפספסים.

הצהרת בלפור- המעצמה של העולם בתקופה ההיא, בריטניה- מצהירה ע"כ שלעם ישראל יש זכות לחזור לא"י- דבר ענק!  הספיקו נזקי המלחמה לייאש אותם מהגאולה.  

אח"כ, למרות כל הקשיים, היישוב היהודי בא"י התפתח בצורה מהירה וטובה, התקדם באיכות ובכמות - ממש בדרך נס. --- הספיקו כמה פרעות של הערבים כדי לצרף עוד כמה לכת. 

הקמת המדינה- קיבלנו שטח מועט- יצאו הערבים כנגדנו- וניצחנו בדרך נס. ששת הימים- ירושלים.  רק תחשבו על ההתקדמות שעשינו במאה שנים האחרונות.  

לחיות פה זה לא קל, יש אסונות, יש לנו החלטות קשות שצריך לקחת- אבל איזו החלטה שלא ניקח- מישהו למעלה מנהל את העניינים. כשאתם מתייאשים, אתם מתייאשים ממנו, אתם מתייאשים מכל התשתית שהכין לכם, באהבתו, במיוחד בשבילכם. 

מי עוד מעיז לה-ת-י-י-א-ש מראשית צמיחת גאולתינו???

(אם יש משהו להגיב,להעיר,להאיר, לקטול, לענות בצורה נחמדה, בצורה מבאסת, חופרת, (זהו..נסיים בחופרתחופר) תעשו גם קופי פאייסט למסר"ש, עד מוצ"ש בעז"ה אני בטיול שנתי---> אהההה מחר קמים ב-5!!!! המום ליל"ט וחלומות פזמגניב)

תשמעו.. בקשר לממשלה..תל-אביבית

דבר ראשון- אני  חוגגת יוםהעצמאות בשמחה גדולה על זה שיש לנו מדינה וצבא וכו... כל מה שאמרתם.

תדעו שהממשלה עושה כ"כ, אבל כ"כ הרבה דברים חשובים וגדולים ומשמעותיים ואנחנו רק מסתכלים על דברים לא טובים ורק בעניין א"י (שזה מאוד חשוב, אני לא מזלזלת ח"ו) אבל באמת שהממשלה כן עושה המון דברים טובים שאנחנו לא חושבים עליהם בכלל..

וגם צה"ל זה דבר כזה נפלא! אז אחוז אחד ממנו באמת נורא ואיום אבל בגלל זה לפסול את הכל??

אין משהו מושלם! אין! אנחנו רק בדרך, ברור שיהיו תאקלים וטעויות..

אני אחגוג, ואני גאה בזה!לוחמת תמורות

בס"ד!

דבר ראשון- חשוב להפריד בין השניים:

יש הקמת המדינה, ויש התנהלות המדינה.

אני מאמינה שהקמת המדינה זה "ראשית צמיחת גאולתנו", זה הדרך ל"מדינת הלכה" עם ביהמ"ק ומלך ישראל האמיתי. ולכן, אני אחגוג את הצעד הראשון לגאולה- הקמת המדינה.

מאותה אמונה שלי על הקמת המדינה, ועל המדינה כבסיס לגאולה, אני אגיד ואעמוד בתפילה לשלום המדינה. למה?! כי מה התפילה הזאת מביעה?! הצדעה לממשלה?! לא!!! בתפילה הזאת אנחנו פשוט מבקשים- שהמדינה הזאת, ראשית צמיחת גאולתנו, תיהיה טובה יותר. תיהיה מדינה יהודית אמיתית. שהקב"ה יתן עצה טובה לשריה ויועציה, ושיעשו את הדבר הנכון, ולא יתמוגגו מפחד.

אגב, מבחינתי- מי שלא אומר תפילה לשלום המדינה, דוגל בדעה ש"לא צריך מדינה יהודית", ולא בדעה של "צריך מדינה יהודית אמיתית", כי התפילה לשלום המדינה זאת תפילה שהמדינה תקבל עצה טובה- ואני חושבת שדי ברור שהעצה הטובה מבחינתי היא יהדות אמיתית, וכן מבחינת כל מי שאומר אותה כנראה.

והבעיות במדינה- קיימות, נכון. אבל בכל זאת כ"כ לא הסכמתי עם מה שכתבת-

"כל דם שנשפך כאן, כל חטוף, זה אשמת הממשלה הזאת. לא אשמת הערבים."

כי זה שטויות. אשמת הערבים, ועוד איך אשמתם. נכון שגם המדינה יכולה למנוע ולעצור- בשיטות משונות, אבל זה בהחלט אשמת הערבים ב100%.

אני מצרפת קטע שכתבתי לפני כמה שנים טובות (...) על תפילה לשלום המדינה, כי זה לדעתי הבסיס ליום עהצמאות וליחס למדינה בכלל.20110427120835.doc

ותתעלמו מהשורה האחרונה...

אין לי כח לקרוא את כל התגובות כי אני אתעצבן יותר-בת-ישראל-וציון

מידי...

אבל שתי נקודות:

א. העובדה שהממשלה לא מגיבה מספיק בחוזקה לפעולות של הערבים (אגב,  יש כאן מישהו שזוכר משיעור היסטוריה\ידע כללי את "מדיניות ההבלגה"?!?) זה משהו אחר לגמרי מאשר להגיד שכל מה שערבים עושים לנו זה באשמת המדינה!

ב. אני חוגגת את יום העצמאות! דבר ראשון- יש לנו מדינה, זה דבר שצריך להודות עליו לה' ולשמוח עליו (שוב, אין לי כח להסביר, מיטב זכרוני כתבתי על זה בארץ- מולדת) ודבר שני- עיינו בספר "דע מה שתשיב לעצמך" של זאב קרוב, בחלק "גאולה" בפרק ד' (נראה לי..) "יום העצמאות וחובת ההודאה בו".

נ.ב. בכללי "דע מה שתשיב לעצמך" זה ספר שממש  עוזר לי, זה ספר שמסביר על כל מיני שאלות שייש בדורנו על אמונה וגאולה (ועוד כמה נושאים...) מומלץ!

מניי..לא הבנתי אז אתה ציוני או לא??אנונימי (פותח)

אני חוגגת את יום העצמאות ולמי שיש בעה שיכוון את יום העצמאות

על החיילים שצריך להעריץ..רועי קליין,דרור וינברג ועוד כאלה אנשים שמסרו

את נפשם על הביטחון שלנו..

זה לא קשור..נראה לי..ביניי"ש

בשביל מה שאת אומרת,יש את יום הזיכרון.

את יום העצמאות אנחנו חוגגים לא רק בגלל הממשלה הנוכחית,אלא על עצם המדינה,ותהליך הגאולה.אז נכון,יכול להיות שמה שהממשלה עושה כרגע לא נכון לפי דעתנו,וכנראה זה באמת כך,אבל אנחנו לא יודעים את תהליכי הגאולה,והגאולה מתמשכת תמיד,גם אם זה לא נראה לנו..וכידוע,גאולה לא תלויה בתשובה.. 

אז ככה.....מאיר770

בה' באייר תש"ח קיבלנו הזדמנות נפלאה.. ממש נפלאה

רק מה?????

בהתחלה אפשר לומר שהיא (המדינה) הלכה בשביל....

עד ש.......

התחילה להאבד ביער......

התחילה לאבד את הכיוון- ואפשר לומר שדי החמצנו חלק גדול מההזדמנות...........

לכן - יש לסייג, על ההזדמנות צריך להודות - כי באמת קיבלנו הזדמנות טובה

וזה שאנחנו פספסנו אותה  -  נשאר לנו להתפלל שנקבל עוד הזדמנות ובפעם הבאה לא נחמיץ אותה...

ונראה לי שכדי להחזיר את הקיים לשביל הנכון  -  צריך נס והזדמנות גדולה כמעט כמו

שהיתה בה' באייר תש"ח

אז יש להבדיל בין להודות על הקיים - שזה אין מה להודות אבל גם אין מה לבוא בתלונות - כי אנחנו פספסנו

ועל ההזדמנות שניתנה לנו בה' באייר תש"ח - יש להודות ולבקש עוד אחת...

שטויות, המלחמה האמיתית היא בערבים!אורושקוש

אם ככה נלחם בתוך עצמינו כל עם יוכל לבוא ולהשמיד אותנו. המלחמה שלנו צריכה להיות נגד הערבים.

זה שהמדינה לא מתנהלת כמו שצריך לא אומרשצריך עכשיו להלחם נגד המדינה. צריך לתקן אותה לא להלחם בה. המלחמה היא נגד הערבים!

יפה דיברת, רק תיקון אחד.יושב בדד

המלחמה היא לא רק בערבים.

הם האויבים החומרניים שלנו.

לעם ישראל יש גם אויבים רוחניים.

ודאי שעיקר המלחמה היא בערבים!!!!מאיר770

אבל אני מסביר את היחס למדינה והלל ביום העצמאות במצב הקיים......

אני גם לא אומר שצריך להילחם במדינה אלא רק שהיתה לנו הזדמנות ואני מצטער על זה שבזבזנו אותה על שטויות.......

חברה...את כל כך כל כך מחרטטת במוח135792468

הערבים זה בשיט ככה..יעני..קטן לנו על הצורה!!

אם נעשה מה שאללה רוצה..חח..ונלך בדרך שלו,

אז הערבים ישקשקו ממנו, אבל מה-ישקשקו ממנו!!!!ככה!!

הערבים זה כל כך ל-א הבעיה!!

יש לה' בעיה להטיס אותם מפה? לא. אבל הוא רוצה שהם יגרמו לנו משהו. לאיזה מהפך. לאיזה שינוי. משהו.

מי חוסם ממנו את השינוי הזה?

הכופרים ששולטים כאן ומזבלים תמח כל היום.

ועושים מה שהם רוצים, ולא מה שהוא^ רוצה, ולכן חומד, אנחנו תקועים כאן ככה.

הרישא נכונהיושב בדד

אבל החלק האחרון של התגובה כל כך לא נכון.. כל כך מעוות..

זאת הסיבה לחלק הראשון בעצם.

תפרט. נוכל להתווכח. או כמו שאוהבים פה-לפתוח דיון(:135792468
יש, וויכוח!יושב בדד

אבל ויכוח מהסוג היפה הזה, שבו אני מכבד אותך ואת אותי, לזה קוראים דיון.

לזה קוראים מחלוקת.

בקיצור ולעניין - שמתי לב כמה את מדברת על הכופרים, הרשעים, הנוולים, הארורים, החוטאים וכו'..

את הבסדר, הם צריכים להיות כמוך.

הבנתי נכון?

יושב בדד-135792468

לא. לא הבנת נכון.

בוא נתחיל מיזה, שלא נדבר עכשיו על ב"פועל"מה אני עושה, או מי עושה יותר,,

בוא נדבר רק על הדעות.

כי הדעות של אנשים כאן יכולות לתסכל לי תצורה בעיוות שלהם.

אני לא בסדר,

אבל הדעות שלי בכיוון הבסדר.

וזה לא באמת חשוב עכשיו..אתה מבין?!

כי יש אמת אחת.

כל אחד אומר, היא אצלי.

כל אחד בטוח שהוא הצודק לגמרי.

ולכן, זה מן הסתם שאני יחשוב שאני צודקת בדעות..אחרת הייתי משנה דעות..כי מי רוצה לחיות בשקר?

אבל זה משגע אותי, שאנשים כאן לא מבינים, שיש רוע! יש כופרים!

יש!!!! מה קשה? גם אם הם מישראל, הם יכולים וחצי יכולים להיות רשעים!

בשביל וויכוח צריך דעת פתוחה.יושב בדד

להיות נעול ככה.. אין מה לדבר בכלל.

אני יכול לשכנע אותך, גם אם את חושבת שלא, אבל בן אדם צריך ת-מ-י-ד לקבל את האופציה שהוא טועה. תמיד!

כמעט תמידאני17

באמונה בה' לא!!

יש אמונה באלוהים שהיא פשוט לא נכונה.יושב בדד

ע"ע: נצרות, איסלאם, מיתולוגיה יוונית, בהאית, ועוד..

טוב תקשיבוענבל

אולי במקום לקלל, לדבר לא יפה וכדומה  ננסה להשתפר כל אחד לעצמו וננסה להביא עוד קצת טוב לעולם הזה.

לקרוא לממשלה כופרים זו לא הדרך.

וסתם לידע כללי איזה מהפך את\ה רוצה? איזה מהפך הממשלה מונעת ממך? למה להאשים את הממשלה במקום להסתכל קצת על עצמנו?

-----135792468

אווךך נווו..את נתפסת לקטנות..

..אני  מדברת ככה תמיד. אני מצטערת. ינסה לצנזר לכם.

אם אתה לא יודע להבחין בין טוב לרע- איך תבחר בטוב?

יש רע בעולם! יש רשעים! יש כופרים! מגניב אה? יש!

איזה מהפך הממשלה מונעת מ-מ-נ-י? מונעת מאיתנו!

אם השלטון היה בדרך ה'... אני צכה עוד לפרט? או שהבנת?

יש מאמר של הרב קוק שלמדנו והוא מדברעל זהענבל

שא"א להקים מדינה בלי חול או בלי קודש והגענו למסקנה  שאם בתחילת הדרך בזמן של החלוצים, היהודים החרדים (אז לא היה בדיוק דתיים) היו מקימים את המדינה ביחד עם החלוצים היינו נראים אחרת הייתה לנו מדינה עם קצת יותר קדושה אבל מכיון שאז היהודים שומרי תורה ומצוות לא היו בדיוק מהמאמינים שצריך ליישב את הארץ הגענו עכשיו למצב הזה אז אני לא חושבת שהממשלה או "הכופרים" בשבילך הם היחידים שמנעו ומונעים מאיתנו לעשות מהפך

אני !!קלאופטרה

בס"ד

אני הולכת לחגוג את יום העצמאות, כי בסא שלי נילחם בשבילו!!

וסבתא שלי, ועוד אלפי אנשים!! עלו לארץ, ונילחמו!! בפלמ"ח, בהגנה, באצל בלח"י!! במה לא??

גיס שלי היה בעופרת יצוקה!! אהרון קרוב - כזה נס קרה לו!!!! אם לא- הוא לא היה פה איתנו.

ושאני לא יחגוג?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

אני עם קלאופטרה!גוזל לשעבר
לפעמים צריך להקשיב לאנשים שעברו את השואהדוסית גאה!

כדי להבין למה צריך להודות על כל רגע ורגע שאנחנו יכולים להסתובב חופשי בארצנו וכל עמי העולם יודעים שיש ליהודונים מדינה משלהם למרות כל הניסיונות להשמיד אותנו.

באמת שאני לא מבינה איך אפשר ש-ל-א לחגוגשלומצ=]

את היום העצום הזה!!!באמת שאני לא מבינה. זה אחד הימים היותר משמעותיים שיש לעם ישראל!

אני חושבת שזה קורה בגלל שאנשים "התרגלו" שטוב פה, וחושבים ש"הכל מגיע לי" וכל מה שיש פה זה "מובן מאליו" . אז לא. ממש לא! 

תחשבו על אנשים שחיו בתקופת השואה, עצם זה שתיהיה לך מדינה *יהודית* [עזבו דתית או חילונית] בה תוכל ללכת בראש מורם -"אני יהודי!" בלי לפחד שאיזה נאצי יבוא וישרוף אותך, היה יכול להיות רק בגדר חלום.

עצם זה שאנחנו יכולים ללמוד במוסדות לימוד יהודיים דתיים, להקים סניפי תנועות נוער יהודיות, להקים ישיבות, מדרשות, אולפנות, תלמודי תורה וכו'-כאן, בארץ בישראל, זו זכות כ"כ כ"כ ענקית שמליוני יהודים במשך דורות הגלות רק חלמו עליהם!!! ואם היה פה שלטון בריטי, עותומאני או כל שלטון נוכרי אחר, זה לא היה ניתן להשגה!!!! 

אבל ב"ה הגדול והקדוש, ובעזרתו הרבה, ובהשתדלותם הרבה מאד של האנשים המדהימים האלה שהביאו להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, אנחנו יכולים לממש את כל אלה!!! לפעמים מרוב שזה ניראה לנו שגרתי ונורמלי אנחנו לא  מעריכים את זה כמו שצריך ואפילו יש לנו תלונות וקיטורים. אז קודם כל בואו נגיד תודה.

ומהי התודה? ההלל ביום העצמאות. השמחה והריקודים שחלים ביום העצמאות, השמחה העצומה הזאת על עצם זה שאנחנו יכולים לחיות כיהודים, בלי שאף אחד יבוא ויבזה אותנו, כאן, בארץ ישראל, ארץ האבות הקדושה!!!

אז נכון, המדינה שלנו לא מושלמת. המנהיגים שלנו לא בסדר. מה לעשות?

הרב דרוקמן שליט"א המשיל את זה למשל הבא-

אדם נותן לחברו אגרטל יפה מאד. החבר שמח מאד על המתנה ואף מודה לחברו על המתנה היקרה שנתן לו. החבר מניח את האגרטל על השולחן בביתו. בא אחד מבני ביתו של החבר וליכלך את האגרטל.

עכשיו שאלה- האם החבר צריך להפסיק להודות לאותו אדם שהביא לו את האגרטל?! 

מובן שלא!! 

כנ"ל לגבי מדינת ישראל. ה' נתן לנו מתנה נפלאה! עצמאות יהודית בארץ ישראל[כזו שלא היתה כבר 2000 שנה!!] האם בגלל שכמה אנשים באים "ומלכלכים" לנו אותה אנחנו צריכים להפסיק להודות לקב"ה על המתנה הנפלאה שנתן לנו?!

בדוגרי, "ככה בחרתי: ותומכיו, האם אתם מעדיפים שהגרמנים, הערבים, האמריקאים או האירנים ישלטו עלינו מאשר יהודים חילוניים?!? באמת אני רוצה שתגידו!!!

עוד נק', הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל תחת שלטון יהודי חילוני, מקצרת את הדרך לכך ששלטון יהודי דתי ע"פ התורה ישלוט פה, מאשר ששלטון גוי.

אני מקווה שהסברתי את עצמי וכמה חבר'ה פה החליטו לשנות את דעתם.

[וחוצמיזה, תחשבו שבסך הכל, המנהיגים שלנו רוצים בטובת היהודים, פשוט הדרכים והדעות שלהם לא לדעתינו. עדיין יש בהם סגולה ע"פ הרב קוק! ויש לקרבם ואסור לשנואתם!! הרב קוק אמר, לא אני! לפחות לו תקשיבו ]

כל הכבוד שלומצ!יער"ב שיחי

רציתי לכתוב בעצמי תגובה למה כן לחגוג אבל אני רואה שסיכמת הכל[ואף יותר]!

אני מציע שתעתיקי את התגובה שלך לשרשור דומה בפורום "ארץ מולדת"

שוב שכוייח!

זה יום העצמאות בשבילי:יהודי מרמ"ג

מנגל.

חבל.שלומצ=]אחרונה

זה כמו שמי שיגיד שבשבילו פסח זה מצה עם שוקולד.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך