את היום העצום הזה!!!באמת שאני לא מבינה. זה אחד הימים היותר משמעותיים שיש לעם ישראל!
אני חושבת שזה קורה בגלל שאנשים "התרגלו" שטוב פה, וחושבים ש"הכל מגיע לי" וכל מה שיש פה זה "מובן מאליו" . אז לא. ממש לא!
תחשבו על אנשים שחיו בתקופת השואה, עצם זה שתיהיה לך מדינה *יהודית* [עזבו דתית או חילונית] בה תוכל ללכת בראש מורם -"אני יהודי!" בלי לפחד שאיזה נאצי יבוא וישרוף אותך, היה יכול להיות רק בגדר חלום.
עצם זה שאנחנו יכולים ללמוד במוסדות לימוד יהודיים דתיים, להקים סניפי תנועות נוער יהודיות, להקים ישיבות, מדרשות, אולפנות, תלמודי תורה וכו'-כאן, בארץ בישראל, זו זכות כ"כ כ"כ ענקית שמליוני יהודים במשך דורות הגלות רק חלמו עליהם!!! ואם היה פה שלטון בריטי, עותומאני או כל שלטון נוכרי אחר, זה לא היה ניתן להשגה!!!!
אבל ב"ה הגדול והקדוש, ובעזרתו הרבה, ובהשתדלותם הרבה מאד של האנשים המדהימים האלה שהביאו להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, אנחנו יכולים לממש את כל אלה!!! לפעמים מרוב שזה ניראה לנו שגרתי ונורמלי אנחנו לא מעריכים את זה כמו שצריך ואפילו יש לנו תלונות וקיטורים. אז קודם כל בואו נגיד תודה.
ומהי התודה? ההלל ביום העצמאות. השמחה והריקודים שחלים ביום העצמאות, השמחה העצומה הזאת על עצם זה שאנחנו יכולים לחיות כיהודים, בלי שאף אחד יבוא ויבזה אותנו, כאן, בארץ ישראל, ארץ האבות הקדושה!!!
אז נכון, המדינה שלנו לא מושלמת. המנהיגים שלנו לא בסדר. מה לעשות?
הרב דרוקמן שליט"א המשיל את זה למשל הבא-
אדם נותן לחברו אגרטל יפה מאד. החבר שמח מאד על המתנה ואף מודה לחברו על המתנה היקרה שנתן לו. החבר מניח את האגרטל על השולחן בביתו. בא אחד מבני ביתו של החבר וליכלך את האגרטל.
עכשיו שאלה- האם החבר צריך להפסיק להודות לאותו אדם שהביא לו את האגרטל?!
מובן שלא!!
כנ"ל לגבי מדינת ישראל. ה' נתן לנו מתנה נפלאה! עצמאות יהודית בארץ ישראל[כזו שלא היתה כבר 2000 שנה!!] האם בגלל שכמה אנשים באים "ומלכלכים" לנו אותה אנחנו צריכים להפסיק להודות לקב"ה על המתנה הנפלאה שנתן לנו?!
בדוגרי, "ככה בחרתי: ותומכיו, האם אתם מעדיפים שהגרמנים, הערבים, האמריקאים או האירנים ישלטו עלינו מאשר יהודים חילוניים?!? באמת אני רוצה שתגידו!!!
עוד נק', הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל תחת שלטון יהודי חילוני, מקצרת את הדרך לכך ששלטון יהודי דתי ע"פ התורה ישלוט פה, מאשר ששלטון גוי.
אני מקווה שהסברתי את עצמי וכמה חבר'ה פה החליטו לשנות את דעתם.
[וחוצמיזה, תחשבו שבסך הכל, המנהיגים שלנו רוצים בטובת היהודים, פשוט הדרכים והדעות שלהם לא לדעתינו. עדיין יש בהם סגולה ע"פ הרב קוק! ויש לקרבם ואסור לשנואתם!! הרב קוק אמר, לא אני! לפחות לו תקשיבו
]