נוער וגיל ההתבגרות, לא??אווזה.
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך כ"ה ניסן תשע"א 11:45

כן, כן, נכון. אנחנו פורום נוער וגיל ההתבגרות. או שלפחות זה הכותרת. אבל למי שנכנס לפה בטעות זה ממש לא נראה ככה.

ובאמת תקראו!! זה שיא החשוב לי. אפילו שזה ארווווך.. אה, וגם תגיבו. ועוד יותר חשוב - תפנימו!!

לפי מה שהבנתי, המטרה של הפורום הזה היא לתת לנו מענה על כל מיני שאלות שיש לנו, פריקות, וכד'. אבל באמת! למי שבא מבחוץ זה אולי נראה כמו איזה פורום שירשורי תהילים או משו כזה.

לא כמו נוער וגיל ההתבגרות!! למה צריך להכתב פה, בפורום הזה, שיועד כל כולו לשאלות של בני נוער, "אתם קוליטם? מישו מהעם נהרג!! תפסיקו כבר עם השאלות הטיפשיות שלכם עלשירים וחצאית מכנסיים.."

לא!!! אני מוחה בתוקף!! בשביל זה נועד הפורום הזה!!

בשביל השאלות הממש לא טיפשות שלח שירים ושל חצאית מכנסים.

אחרי הכל, וכמה שזה באמת עצוב לי שנהרגים אנשים מהעם שלי ויש יתומים ואלמנות וכל זה, למהאני לא צכה לשאול שאלות שנראות לי חשובות? פסדר. כל פעם שנהרג מישו מעם-ישראל אני מאוד עצובה. ברוב המקרים גם אומרת כמה פרקי תהילים לעילוי נשמתו.

אבל אח"כ מותר לי להמשיך ת'חיים כרגיל!! אפילו חייב!!

כי זה הרי מה שכל העולם רוצה לעשות לנו. לשבור אותנו. באמת. אבל זה כבר נושרא לדיון אחר..=]]

אבל למה אם אני פותחת שירשור על אם מותר לשמוע שירים מסוימים או ללכת עם מכנסיים או לוידת מה, מישו כותב לי בתגובה "תפסיקי לדבר על כאלה שטויות! את לא מבינה שנהרגו אנשים מהעם שלך??" (וזה קרה. לא בשרשור שאני פתחתי אבלכן קרא) דבראשון, זה נקרא שאלות לא חשובות? זה מאוד חשוב!! למה להגיד תהילים לעילוי נשמת הסבתא רבא של שמעון או הדודה של ציפי יותר חשוב מללכת עם חצאיות, לדוגמא? מה זה שווה אם אנחנו כל היום יושבים דבוקים לסידור אם אנחנו רואים שומעים וקוראים דברים שהרמה שלהם שואפת לאפס??

אני לא באה להאשים אף אחד, אבל כן, שימו לב. הפורום הזה נועד לשאלות על נוער וגיל ההתבגרות. לא לשירשורי תהילים. זה גם חשוב וממש לא אכפת לי שזה יהיה פה, אבל גם ובעיקר דברים שלהם הפורום נועד. באת, עם כל הכבוד אליכם ולכולם, אנשים לפעמים גם צכים לשאול שאלות ולא רק להגיד תהילים. (תודו מוזר..)  אז בבקשה לא להעיר לאנשים ששואלים שאלות, גם אם זה נראה לכם טיפשי. אם הם שאלו, כנראה שזה חשוב להם.

תודה אם קראת עד פה. אני ממש ישמת אם תגיב/י. המשך יום נעים!!

אבל אבלאבל-רחלקה

בעזהי"ת.

למה בלי אנטרים?

בעע סיוט לקרוא ככה...

ומי אמר שתהילים\שאלות הלכתיות\צרות של עמ"יהללי נפשי

זה לא פריקות של נוער?

הפורום נועד לכל מה שקשור לנוער-

"הפורום "נוער וגיל ההתבגרות" נועד רובו ככולו לבני נוער מתבגרים, ואפשר גם למבוגרים שרוצים לעזור, לסייע, ולתרום מניסיונם בשנים..

רוב החבר'ה פה כותבים בעיות, סיפורים, התמודדויות שקרו להם, ונתקלו איתם בבעיות, ושאר החברים מנסים לעזור.
או שאפשר גם לספר מקרה שקרה, והתחזקת ממנו, כן? [לא הכל שחווררר...]
אפשר נושאים לדיון, ועוד דברים שמעניינים ת'נוער של היום
.
מטרת הפורום, להחליף דעות, להפתח לסגנונות חשיבה שונים, ולא ישר לשלול מה שלא כמוך."(http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t62317#775519)

איזה חמודה שאכפת לך

נראה לי שהכוונה לא לסתור את זהיושב בדד

לא לומר לא לפתוח את השירשור האלה, אלא להפך - אל תאמרו שיש שירשורים שלא מתאימים.

צודק 100%-pnina-
מסכימה איתך!!למען שמו!

בכלל בחיים- אנחנו צריכים לדעת לקבל את כולם, גם אם הוא 'תינוקי'.. ו'שואל שאלות של ילדים קטנים..'

בעצם- כולנו היינו פעם ילדים קטנים (או אפילו עדיין..) במובן מסויים..(:

צודקת!!ענבל

ממש הרגיז אותי מה שכתבו בשרשור שמישהו מהעם נהרג ואתם מתעסקים בשטויות רציתי להגיב אבל העדפתי שלא כי זה היה בשיא העיצבון וגם זה לא היה ממש מתאים בשרשור שם אז מזל שפתחת את זה.

ואם יש מישהו שלא מסכים איתה אז שידע שצריך להמשיך בשגרה, שאם נבכה על כל דבר עצוב שקורה ולא נצא מזה לעולם לא נפסיק לבכות וגם שכל דבר ששואלים פה הוא חשוב! ואין זכות לאף אחד להגיד שזה שטויות!!!!!

כל הכבוד!!*חזרזיר*

מסכימה עם כל מילה.

פורום יקר- החוכמה עכשיו היא ליישם את זה!

בהצלחה לכולנו!!

אוריק7 - יישר כח גדול!

מסכימה לגמרי!!קשקושה קטנה
נשמה, אני מסכימה איתך, אבל...עץ על מים

אני חושבת שיש מקום גם לזה וגם לזה,

זה לא סותר אחד את השני,

יש שרשורים שבאמת מקומם לא פה,

מה דעתכם על הרצח באיתמר? אני חושבהת שהיה משו בסגנון,

הרצח הזה זיעזע ת'מדינה וגם אותי, אני ידעתי על זה עוד באמצע השבת וזה היה נורא, אבל בכל זאת פתחו על זה יותר מדי שרשורים שזה באמת היה שייך חלק יותר לארץ מולדת(גם שמה נפתחו אל דאגה ), אבל את לא יכולה להגיד לאנשים על תפתחו על זה, כי זה מה שמעניין אותנו עכשיו ברגעים האלה!

אז נכון היה לפורום הזה תקופות פריחה יותר, אבל אם כל פעם נתלונן לא נגיע לשומקום!

אז אני מסכיהמ איתך שיש דברים שמה לעשות לא שייכים, מתוך הדברים הלא שייכים

יש דברים שבאמת אפשר להשתדל לא לשים כאן, ויש דברים ש

סתם בדר"א לדעתי השרשור על החצאית (ת"א לא אישי נשמהה) היה יותר מתאים לפורום של הבנות והוא אכן עבר לשמה... 

אופס קפץ לי באמצע....עץ על מים

אני מתחילה מהשורה האחת לפני האחרונה..

ויש דברים שמה לעשות בכל מקרה מישו יכתוב אותם, למשל אם תדפדפי אחורה, מתי שהרב מרדכי אליהו זצ"ל נפ' הפורום היה רק שרשורים על זה 2 דפים אני חושבת רק על זה,

אבל מה זה שייך? זה מה שעומד עכשיו בראש שלנו!

וזה לא סותר את הפריקות, את השאלות, ומה שמעניין ת'נוער בשאר התחומים...

אמנם המצב של הפורום הזה לא הכי משופר, והתלוננו על זה כמה פעמים, אבל אין מה לעשות!! ככה זה, אל אותו רעיון של ירידת הדורות לא במטרה לפגוע זה פשוט באמת ככה!

חבר'ה תכניסו לראש כל אחד פה נשמה יהודית טהורה שטמון בו כ"כ הרבה,

תשתדלו לא לזלז בדברים סתם חבל, לא לפתוח ויכוחים רק דיונים!!! (כן יש הבדל!!!!!)

ובע"ה עוד ממנו מהנוער הזה יצמחו אנשים לתפארת מדינת ישראל ויהדות ישראל!

מקווה שהובנתי נכון, אם יש שאלות בשמחה =]

הבת של, לא הבנצ נכון.אווזה.

אני ממש לא סותרת את זה שהם כותבים את זה. אחרי הרצח של וגל, לדוגמא, אני ממש רציתי לפרוק ולהוצי והכל. ובאמת היו פההרבה שירשורים על זה וזה מאוד צודק. אבל לא להגיד שבגלל שמישו נרצח חס-וחלילה לא-עלינו אנחנו יותר לא צכים להמשיך בחיים הרגילים שלנו, וכל דבר שלא קשור לזה זה חילול המת או לא קשור או תינוקי.

ברור שא אתה רוצה לפרוק משו שקשור לזה בכיף בשמחה. אבל שזה לא יהפוך לפורום לזכר כל הנפגעים ושירשורי תהילים וכו'. יש מקום לכולם!!

האא.. סוף סוף מישו אומר את זה!רחליOס

אני שנים מנסה להגיד את זה.. אבל לא מקשיבים לי!

מסכימה איתך ממש!
{תאמת.. לא הספקתי לקרוא הכל כי אני צכה ללכת..

אז אני יקרא מתישו (בלנ"ד) הכל ואני יגיד לך אם אני באמת מסכימה עם כ-ל מילה ;) }

אורה...עץ על מים

אני לא  אומרת שצריך להפסיק ת'חיים

והיה פה שרשור שנפתח על כך, והעדפתי לא להגיב, אבל אני לא הסכמתי עם כל הנאמר שמה, כי צריך להמשיך ת'חיים וחייב להמשיך!! דווקא מתוך זה,

אני אומרת שזה לא סותר בעצם בערך כמוך, ואם יש תקופות שזה יותר נוטה לצד אחד, אז קורה, אז או מתעלמים מחכם שזה יעבור, או פותחים שרשורים אחרים...

הובנתי?

אז מה רצית להגיד? שהשרשור על הרצח לא טוב?תמר ב

יכול להיות שלדעתך הוא מיותר אבל למה מכזה שרשור הגעת להטפת מוסר לכל הפורום?

ואני חושבת שלא צריך כל יומיים להעיר על הדיונים פה!

הפורום הוא בדיוק בשביל שיהיה אפשר להתבטא בדברים שעולים לראש ומרגישים צורך לשתף..

יש דינוים שלא מעניינים אותי ונראים לי לא קשורים אז אני פשוט לא מגיבה.. אבל למה להעיר לאחרים אם זה מה שהם רוצים לפרוק?..

הפורום מיועד לנוער בגיל ההתבגרות,מרב14

וכנראה כל השרשורים האלה על הפיגועים והתהילים- זה מה שמי שנמצא כאן רוצה לדבר עליו.

את רוצה לדבר על דברים אחרים? קדימה! תפתחי שרשורים אחרים.

אני חושבת שהיא התכוונהענבל

שאפשר לפתוח שרשורים על פיגועים וכדומה פשוט לא להגיד על דברים אחרים שהם מטומטמים כמו שקרה בשרשור מסוים פה

היא הכוונה שמישהי שאלה על חצאיות\מכנסיים אמרו לה>סנופי=)

מז'ה משנה עכשיו נרצחים אנשים מהעם שלנו?? לא עלינו!!! אבל מותר לשאול שאלות זה שמשישהו נירצח הי"ד זה לא סותר!!!

>>אווזה.

לא אמרתי שאסור לפתוח על זה שירשורים. הםפוך. זה דווקא ממש טוב, כי תכלס זה ממש מוציא את הכל, וגם זה מעלה מודעות. אבל לא להגיד על דברים אחרים שהם תינוקיים וטיפשיים. למה פריקה על זה שחבר שלך נטש אותך זה טיפשי?? ועוד משו.. לא להפוך ת'פורום לפורום שלח שירשורי תהילים.

אפשר להגיד תהילים, ורצוי, אבל לא כל הפורום שיהיה מלא בזה. זה ממש לא הדבר העיקרי של הפורום. אה, ועוד משו. לא כל מה שמנוגד לדעות שלכם או שאתם חושבים אחרת, זה טיפשי וזה תינוקי וזה אנלא יודעת מה.אם מישו פתח על זה שירשור, כנראה שזה מספיק חשוב לו. יש מבין??

תמר בעץ על מים

סליחה חס וחלילה!!!

לא אמרתי שהשרשור על הרצח לא במקום!!!!

אמרתי שהשרשור הזה מתאים לא פחות מאחרים...

יכולהיות שלא התבטאתי נכון....

ואני מתנצלת

מה שבאתי בסה"כ להגיד..

שיש מקום להכל,

אז נכון יש שרשורים שמתאימים יותר ויש פחות,

ויש שרשורים שאחד יגיד שזה בדיוק המקום שלהם ואחר יגיד מאיפה הקרצתם תשרשור הזה לא קשור לחיים בכלל!!!

אבל זה לא סותר אחד ת'שני ואז משו לא מוצא חן בעיני, עוברים הלאה...

אני לא באה לתקן את כל העולם למרות שלפעמים גם אני חושבת ככה...

וואו!! הבהת של, הבנת בסוף מה ריציתי להגיד!!אווזה.

וזה סימן שאם רוצים - מצליחים!!

(רק לי זה נראה שאני מדברת כמו יועצת??חחחח.. עזבו.)

רחלקה- במיוחד בשבילך עם אנטרים בין השורות(:כפרעלייך!!=)

"נוער וגיל ההתבגרות, לא??"

כן, כן, נכון. אנחנו פורום נוער וגיל ההתבגרות. או שלפחות זה הכותרת. אבל למי שנכנס לפה בטעות זה ממש לא נראה ככה.

ובאמת תקראו!! זה שיא החשוב לי. אפילו שזה ארווווך.. אה, וגם תגיבו. ועוד יותר חשוב - תפנימו!!

לפי מה שהבנתי, המטרה של הפורום הזה היא לתת לנו מענה על כל מיני שאלות שיש לנו, פריקות, וכד'.

אבל באמת! למי שבא מבחוץ זה אולי נראה כמו איזה פורום שירשורי תהילים או משו כזה.

לא כמו נוער וגיל ההתבגרות!! למה צריך להכתב פה, בפורום הזה, שיועד כל כולו לשאלות של בני נוער, "אתם קולטים? מישו מהעם נהרג!! תפסיקו כבר עם השאלות הטיפשיות שלכם עלשירים וחצאית מכנסיים.."

?

לא!!! אני מוחה בתוקף!! בשביל זה נועד הפורום הזה!! בשביל השאלות הממש לא טיפשיות של שירים ושל חצאית מכנסים.

אחרי הכל, וכמה שזה באמת עצוב לי שנהרגים אנשים מהעם שלי ויש יתומים ואלמנות וכל זה, למה אני לא צכה לשאול שאלות שנראות לי חשובות?

פסדר. כל פעם שנהרג מישו מעם-ישראל אני מאוד עצובה. ברוב המקרים גם אומרת כמה פרקי תהילים לעילוי נשמתו. אבל אח"כ מותר לי להמשיך ת'חיים כרגיל!! אפילו חייב!! כי זה הרי מה שכל העולם רוצה לעשות לנו. לשבור אותנו. באמת. אבל זה כבר נושא לדיון אחר..=]]

אבל למה אם אני פותחת שירשור על אם מותר לשמוע שירים מסוימים או ללכת עם מכנסיים או לוידעת מה,

מישו כותב לי בתגובה "תפסיקי לדבר על כאלה שטויות! את לא מבינה שנהרגו אנשים מהעם שלך??"

(וזה קרה. לא בשרשור שאני פתחתי אבל כן קרה).

דבר ראשון, זה נקרא שאלות לא חשובות? זה מאוד חשוב!!
למה להגיד תהילים לעילוי נשמת הסבתא רבא של שמעון או הדודה של ציפי יותר חשוב מללכת עם חצאיות, לדוגמא?

מה זה שווה אם אנחנו כל היום יושבים דבוקים לסידור אם אנחנו רואים שומעים וקוראים דברים שהרמה שלהם שואפת לאפס??

אני לא באה להאשים אף אחד, אבל כן, שימו לב. הפורום הזה נועד לשאלות על נוער וגיל ההתבגרות.

לא לשירשורי תהילים. זה גם חשוב וממש לא אכפת לי שזה יהיה פה, אבל גם ובעיקר דברים שלהם הפורום נועד.

באת, עם כל הכבוד אליכם ולכולם, אנשים לפעמים גם צריכים לשאול שאלות ולא רק להגיד תהילים. (תודו מוזר..) .

אז בבקשה לא להעיר לאנשים ששואלים שאלות, גם אם זה נראה לכם טיפשי. אם הם שאלו, כנראה שזה חשוב להם.

תודה אם קראת עד פה. אני ממש ישמח אם תגיב/י. המשך יום נעים!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

אוריק7- ממש מסכימה איתך, ואני חושבת שיש מקום לביטוי לשניהם, אבל כן לשים לב לאילו מטרות נועד פורום "נוער וגיל ההתבגרות" ולאילו מטרות נועד פורום "ארץ ומולדת" ולאילו מטרות "נסיונות פעילים" וכו'.

לדעתי יש מקום לביטוי גם לדברים כאלו (תהילים) - שהרי כמו שאמרו, זה גם סוג של פריקה... אך לשים לב לעשות זאת במידה ולא לסתור שירשורים אחרים שלא פחות חשובים, כי זה המקום שלהם.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

אוי, את נהדרת. כנסו >>אביב

אוריק ממש צודקת בעיני..

תראו, ברור שאפשר וצריך גם לפתוח שרשורים על מה שקורה בארץ הזו!! זה ממש ממש חשוב! אפילו אם הפורום יהיה מוצף בהודעות כאלה, סבבה, כי זה באמת מקום בשביל כולם לפרוק, לשאול, להתייעץ. אבל אם בין לבין משתרבבים [] להם שרשורים על, לוידעת מה, בגרויות, או צניעות, או דיונים אחרים - בבקשה לא לזלזל! החיים שלנו מורכבים מכמה מישורים. יש את המישור הלאומי, ויש גם מישור אישי וקטנוני יותר, אבל הוא קיים וחובה שלא להתעלם ממנו...

כל הכבוד לכולכם!

תתפנקי על האנטר, אוריק...ב.ש.
וואו זה ממש נכון..סולמנדרה

נוער וגיל ההתבגרות- זה אומר הרבה..

לכולנו יש הרבה דברים שמעניין אותנו..

כאילו זה שהיה פיגוע זה מזעזע אותי, זה מביא לי מחשבות על זה..

אמרתי תהילים, ואח''כ פתאום מעניין אותי להגיב בשירשור על לחץ חברתי..

יש לי משהו להגיד על זה..

אז מה הבעיה?!

חוץ מזה שלאנשים שנרצחו היו חיים, ובד''כ היו גם בעד החיים..

ותאמינו לי שמין הסתם הם לא רצו שנכנס לדיכאון..

מקפיץ^^אווזה.אחרונה

אביב הבניה!! כל הכבוד!! סופסוף מישו מבין בלי יותר מידי הסברים.

רחלקה וב.ש. - זה סתם כי אני לוידת לחלק לפיסקאות. (דברו עם המורה שלי להבעה..חחחח)
אז תודה רבה לעינת!! (כפרעליך)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך