מה השכל להכנס ככה לקבר יוסףמשה משה

ואם היו חוטפים אותו

ומה שהכי מעצבן שאחרי הפגוע עולה בשידור איזה חסיד ברסלב שמצטט רב של ברסלב שאומר שמי שנכנס לקבר יוסף לא יקרה לו כלום(בערך מתחילת האנתי'פדאה אז גם הרב אשם

אין שכלרחלקה

בעזהי"ת.

ברצינות גמורה.

הם בעצמם אומרים את זה- להשליך את השכל על הקב"ה.

שה' יצילנו מן הקיצונים

שאלוהים חילק שכל הם היו בקבר יוסף.. עשו עלהאשהמלך!!!!

אבל אני כימעת ניכנסתי איתם... פשוט הייתי עייף אז לא ניכנסתי איתם הלכתי לישון..

יש דברים שעושים מהלב..תמר ב

גם כשזה מנוגד לשכל..

ברור שזה מסוכן והכל אבל לפעמים אנשים חיים משהו כ"כ חזק עד שהם עושים הכל בשבילו וגם מוכנים לשלם..

זו בעצם תכונה יהודית.. גם לדוגמא לגור ביש"ע, במיוחד בתקופות הקשות, היה סוג של זריקת שכל..

יהי רצון שלא ייפגעו עוד אנשים על קבר יוסף ועל כל הארץ.. ושתחזור לשם השליטה היהודית במהרה!!!

לזלזל בזה בצורה כזאת.....מאיר770

זה בטוח לא מועיל לאף אחד בשום דבר.......

לא מזלזלת, אבל-נושי104

גמאני חשבתי על זה..

כאילו ידעתם שאולי יקרה לכם משו!

זה כמו להיכנס לכפר ערבי, ולהגיד-זה הארץ שלי, אני ילך איפה שבאלי, ואח"כ להתפלא שהם יזרקו עלייך אבנים..

אנחנו מבינים באמת שזה לא בסדר להכנס ככה לשםדניאלה .ד.

אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לדבר על זה.. אא"כ זה להגביר ת'מודעות בלבד..

ובמקרה הזה זה גולש.

אז.. זהירות כי צריך ללמד הרבה זכויות על נפטרים.

אני לא חושב שהם משוגעים אבלמאיר770

לכל אלו שחושבים שכן

הרמב"ם אומר שאלמלא המשתגעים היה העולם חרב...

וזה אומר שאם לא מסתכנים אז העולם לא מתקדם

וגם הגמ' מתירה להסתכן במצבים מסוימים

ואני אישית חושב שאלו שלא היו בקבר יוסף - אין להם זכות דיבור בכלל

בע..כמה שקרים..כמה..135792468

השכל שלנו כבר מעוות כ"כ.

רואים פה אמת- אנחנו אומרים שקר.

שכם-שלנו. הם גרים שם, אוכלים סרטים שזה שלהם.

קם איזה גבר יחיד בין מליון פחדנים, אמר- מה?? זה שלי שם. זה הבית שלי.למה מי מת שאני לא יכנס אליו?

זה יוסף הצדיק!! מה זה החילול הזה?? הוא ישמור עלינו. הוא השחפ"ץ שלנו.

והוא באמת שמר עליהם. כל כך הרבה.

וה' החליט בכלזאת לקחת אותו. אז לקח. לא חשוווווובבבב בככללללל  איפההה הוא היהה ומההה הואא עשהההה!!! 

ה' רצה-לקח.

למה ההסתבכויות וההאשמות המפגרות האלה??

אתם מבינים משו מהחיים שלכם בכלל?!

אני מבינה משו?! מי יכול להעיד על עצמו שהוא מבין??!!

ו"לזרוק תשכל.." חברים..עיזבו אותכם שטויות..להתווכח על המושג הזה זה כבר שירשור אחר.

לזרוק את השכל- זה לא להיות טיפש. זה להיות יותר חכם מחכם בכלל. אז אל תמציאו סתם.

קיצוניים? מצחיק מאוד. מה את יצורה? קיצוניים. פנאטים. מה שתרצי. תהיי בריאה.

זה כמו שהמסורתיים אומרים-יא הולכת עם חצאית..יא קיצונית..

סבבה. מה שתגידי. תחפפי במה שבא לך..

בנאדם מסר נפש לכבוד הצדיק. לכבוד ישראל. ככה אני רואה את זה. אשששש....ריו לגמרי!!

אבל צריך לדעת מתי מתחיל הגבול ביןענבל

ונשמרתם לנפשותיכם לבין מסירות נפש הרי אפשר לבקש אישור ויש כניסות מאושרות לקבר יוסף אז למה דווקא להיכנס בלי אישור?

מי יודע חשבונות שמיים?חרותיק

הצדיקים האלה נכנסים כמעט כל לילה,

והערבים יודעים את זה ומפחדים(!)מהם.

בזכותם אנחנו יכולים להמשיך לבקש מריבונו של עולם,

וגם מבשר ודם, ז"א לדרוש, שקבר יוסף יישאר בידינו.

ואיזה זכות יש לנו להגיד בכלל משהו על מי שנפטר?

רק למלך העולם יש את הזכות!!!!!!!!!!!!!

הם רואים את זה בצורה כל כך אחרת.135792468

תנסי בקשה להכנס למבט הזה לדקה..

את שומעת את המוזרות במשפט שלך מותק?

"אפשר לבקש אישור..הרי יש מאושר.."

לבקש אישור??

אם יקומו בבוקר, ויאמרו לך, מהיום, את צכה אישור להכנס לכותל.

מה?? לכותל?? הוא שלי!! אני נכנסת אליו!!!

אח"כ יקומו, מהיום גם לככה וככה את צכה אישור.

בואנה, מזה זה? אני מסתובבת בבית שלי עם אישורים?

לא רוצה!!

זה הבית שלך. לזה את רוצה שהוא יהפוך? הם רוצים להראות שזה שלנו. פרטי שלנו.

ומקום שהוא פרטי שלך-את לא צכה שום נעל של אישור!!

את יכולה להכנס בכל דקה שמתחשק לך בראש. ברגע שלא, זה אומר שאת מודה שזה לא שלך.

אין בעיה תיכנסיענבל

אבל אחרי זה אל תתלונני! ואל תאשימי אף אחד חוץ מאת עצמך

וחרותיק אנחנו מדברים כרגע בכללי ולא על הנפטרים כי לא אומרים על נפטרים דברים רעים

הוא התלונן? חח.. תשמעי רציני,135792468

למה שאני לא יתלונן בעצם???

אני מתלוננת שהמדינה לא נותת פקודה לצבא להחזיר לנו את שכם.

התכוונתי ל- נרצח. ה' יקום דמו!!חרותיק

וחץ מזה, אני דיברתי בעיקר על אלו שנכנסים באופן כללי

ולא ספציפית על זה.

בע"ה אני רוצה להיות בכניסה הבאה (יסוד שביסוד- ספירת העומר)

ודווקא עכשיו!

הכניסה המאושרת הבאה היא למעשהמאיר770

בליל ראש חודש והכניסה ביסוד שביסוד היא הכניסה שאחריה.....

מעריכה אותם, באמת.נושי104

ולא מאשימה אותם!

פשוט אי-אפשר להתלונן, כי הם יודעים שיש מצב שזה יקרה-והם לקחו על עצמם את זה..[וכן, כל הכבוד להם!!! אשריהם!!!]

^^ התכוונתי למה שנושי אמרהענבל

מצטערת אם הובנתי לא נכון

תשובה- תשובה- כנסו!!1מוחין דקטנות

מדברי סב הנרצח  עזראיל לבנת( "בשבע")

מה דעתך על הטענות נגד חסידי ברסל שנכנסים לשם בלי אישור מצה"ל?

הסב: מה זה בלי אישור? הוא מתקומם. "למה הערבים נכנסים לכותל בלי אישור? הם נכנסים לאן שהם רוצים בלי אישור. ממי אישור? לנו יש אישור מהקב"ה. אני אומר את זה למרות שאני לא דתי, רק מסורתי. ארץ ישראל כולה שלנו". לבנת מוסיף כי הוא מצפה שבתגובה לרצח, ממשלת ישראל " תיכנס לשכם ותעשה שם סדר סופי. שייגמר כל הסיפור הזה".

אנשים!! בואו נפסיק לחפש תמיד אשמים... אנשים מוסרים את הנפש שלהם יום יום (!) ונכנסים לשכם לקבר יוסף. הצבא הפלשתיני מכיר אותם. וחסידי ברסלב היו נוהגים לתת להם כל יום כסף כדי שיוכלו להיכנס בבטחה.

אני בטוחה בטוחה שאם ערבים היו נכנסים לישוב יהודי והיו יורים בהם למוות, זה לא היה נגמר ככה... המשטרה היתה עוצרת אנשים וכו'...

המשך תשובה ( שלא יהיה אחד ארוך מידי...) תקראו!!!!מוחין דקטנות

יהודה ליבמן: ("בשבע")

לאחר 'חומת מגן' שצה"ל שב לשכם, נאסרו כניסות של יהודים לעיר. אולם חסידי ברסלב הובילו אז כניסות המוניות לקבר יוסף ללא אישור, בעידוד רבניהם. "המקום שרץ מחבלים וקרבות ואנחנו לא לקחנו את זה על עצמנו. אבל הם הובילו קבוצות בסדר גודל של מאות והיו מרדפים על ידי צה"ל. לדעתי מגיע להם קרדיט על הכניסות המאושרות לקבר שהחלו משנת תשס"ג, כי כשיש מציאות של מאות אנשים שנכנסים - הצבא לא יכול להתעלם". מאז החלו הכניסות הרשמיות, שותפים חסידי ברסלב הן לכניסות הרשמיות והן לאלו העצמאיות, שמתקיימות בתדירות שבועית ואפילו יומית. "יש להם מאגר חסידים מכל מיני פלגים וגם סתם אנשים שרוצים להיכנס. הם מחליטים שפונטנית מתי נוסעים, ומגיעים להתפלל בקבוצה ללא תיאום. הם הסירו את מחסום הפחד מהכניס לשכם."

אח! איזה צדיקים!! כל כך רוצים להיות ביוסף הצדיק. שכחנו מיוסף!!! שכחנו!! אפילו לפי הסכמי אוסלו קבר יוסף צריך להיות בשליטתנו. אבל לאף אחד לא אכפת. אתם קולטים את המציאות?? אנחנו מאבדים את שכם! מאבדים!!!!1

ובתכלס!!! אל תגידו, למה הוא לא תיאם עם הצבא?

אני כבר שנה שלמה מחכה להיכנס לקבר יוסף! שנה!  וכל חודש אני מתחננת לאחראיות שיכניסו אותי, אבל הם לא יכולות כי הצבא מרשה רק למספר יחסית מצומצם להיכנס. אז הנה באים חסידים צדיקים שמוסרים את הנפש שלהם כל יום ואמורים: אנחנו לא נחכה שנה שלמה להיכנס לקבר יוסף.קבר יוסף צריך להיות אצלנו! בשליטתנו!!! למה אנחנו מוותרים עליו??

- וחוץ מזה... לא נראה לי שהשירשור הזה כ"כ שייך עכשיו... זה עדיין כ"כ טרי... אולי במקום זה תבואו לנחם את המשפחה האבלה? שהבן שלהם - בן יוסף, בניו -נרצח והשאיר ארבע יתומים קטנים ואלמנה??!

או אחותי. מבינה עניין!! חיכיתי לזה.135792468
מה אשריהם?!??? מההה????[תגובה לנושי104 ו135792468]כפרעלייך!!=)

וואלה לא מעריכה אותם, אומץ יתר זה כבר בגבול הטיפשות ו"זריקת השכל"...

אם אפשר להיכנס באישור, עם ביטחון וכו'... למה בכוונה דווקא להיכנס בלי אישור?!!??? למה סתם לקחת את הסיכון אם את יכולה רק לבקש אישור ולהיכנס בכניסה מאורגנת???

ועם כל הכבוד, "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"!

שכם שלהם, זאת עובדה מצטערת להודיע לכם. אז צריך למצוא דרכים להחזיר אותה, אבל לא לסכן את החיים- כי זה לא הופך אותה לשלנו, אלא זה כמו להתאבד!!!!

ו- 135792468,

למרות שזה "הבית שלי", כן- אם היו מחליטים שצריך אישור כניסה לכותל כי מסוכן שם מידי בשביל להיכנס לבד, הייתי נכנסת עם אישור לבית שלי- כי אחרי הכל, זה לטובתי! תראו מה קורה למי שנכנס ללא אישור... ובצדק, הודיעו מראש שזהו שטח מסוכן שאין להיכנס אליו ללא צבא, (אך ורק בשבילנו!! בשביל הביטחון האישי שלנו בלבד!).

וואלה הייתי מעריכה אותם יותר אם הם היו מבינים שהחיים שלהם יותר מידי חשובים, ולא שווה למות ולהשאיר אלמנה ו4 יתומים בשביל להראות לממשלה "הנה זה שלנו"- כי זה לא משנה שום דבר.

חשוב לי לומר שכל מה שנאמר כאן לא בא במטרה כלשהי לפגוע במישהו שקשור אל הנפגעים איכשהו או שזה כואב לו יותר... באתי רק להביע את הדעה שלי.

סליחה ממש אם פגעתי במישהו!!!

די נוו.. מה קשור נפגעים. למי אכפת.135792468

(אתם מוכנים לעזאזל להפסיק עם הביטוי לזרוק תשכל? כי אתם בכלל לא יודעים מה זה אומר..אז אתם תוקעים את זה כאילו זה איזה משפט דפווק..(כשבעצם, זאת משמעות חזקה בצורה קטלנית!))

אחותי,

למה את כאן? מה את מוכנה למסור ממך?

את יודעת מה את בעצם אומרת?

יש לי חיים משלי, משפחה, בית, טוב לי,

ומהצד השני יש את ארץ ישראל.

אני מעדיפה את הנוחות שלי, ושהארץ תלך קיבינמט.

אז בסדר, זה הסדר העדיפויות (המעוות) שלך, ואולי גם שלי ושל כולנו,

אבל להם ברור מה חשוב יותר.

ושצריך להקריב משהו מהנוחות והחיים הפרטים בשביל זה.

ולפעמים את כל החיים.

את מתייחסת לזה כ"כ בקטנה.. " הבית שלי" במרכאות שמת את זה..

חיים שלי,

זה הבית שלך. ואם את לא פה, את בקיבינימט.

את מבינה? את נאבקת כאן על כל חדר, אחרת ..

135792468....כפרעלייך!!=)

למה אתה מחשיב להיאבק??? לדעעתי להיאבק על הארץ משמעותו לעשות משהו שיעזור, שישפיע.

ועם כל הכבוד זה ממש לא עוזר להחזיר אלינו את שכם זה שאנשים הולכים להיהרג שם...

והסדר עדיפויות הזה לא מעוות, הוא בסה"כ שונה משלך...

ו... למען האמת, אני לא מבינה למה כ"כ חשוב לשמור על הארץ הזאתי... כאילו, הסיבה היחידה שיש לי היא כי אם לא תהיה לנו ארץ משלנו עם שלטון יהודי ישמידו אותנו........

ולא בוער לי בכלל לבקר בקבר יוסף... למה דווקא שם ולא במערת המכפלה למשל? למה סתם לסכן את עצמנו בשביל ללכת לקבר הזה, יש מספיק קברי צדיקים במקומות יותר בטיחותיים.

לכפרעלייך!!=)די"מ

דבר ראשון זה שהם נכנסים לשם זה מה שגרם לכניסות המאושרות

ולמה דווקא קבר יוסף? כי יוסף זה "הצדיק" בה' הידיעה

ולמה לשמור על ארץ שלנו? כי אנחנו יהודים שומרי תורה ומצוות וארץ ישראל היא קדושה

מה קשור. זה שהוא נהרג זה לא אומר שזה לא משפיע.135792468

אז את רואה נשמה למה את נגד זה....

כי את אפילו לא רוצה את יוסף...

(לא אמרתי שאני כן רוצה, סתם מנסה להסביר לך למה את לא תצליחי להבין שבניו נכנס.)

אז את כבר הולכת בכלל על וויכוח אחר....

על סיבות לגור ולהלחם כאן.

שאם אין לך סיבות אז זה באמת אתה לא יכול להבין אנשים שכן עושים את זה)

מה השכל לא להכנס לשכםעדיאל

ולצפות שאחרים יעשו לי את העבודה.

ואחר כך לשאול מה השכל שלהם?

ברור שכל הכבוד שהם מוכנים לעשות את זהענבל

אבל זה לא סותר את זה שלא צריך להאשים את כולם אלא גם להסתכל גם קצת על עצמך

לדעתי זאת אשמתם..השרוט=]
אתה קשקשן. היו אלפי עליות ליוסףצחקן

והסיכוי למות בהן היה לא הרבה יותר מאשר לחצות במעבר חציה או לעלות על מטוס.

כואב הלב איך שאתם מדברים..בניו!אתה צדיק!אנונימי (פותח)

מה אתם שופטים אותו?בנאדם צדיק הלך עם האמת שלו.ה' רצה שהוא ימות.

הלוואי שהיו עוד צדיקים כאלה.אין הרבה כמוהו שבאמת באמת היו מחוברים לאלוקים עד הסוף.

אם הוא היה ניצל מיזה אולי היה שייך לבוא לאמר לו שייזהר פעם הבאה .

אבל בנאדם מת בקבר יוסף הצדיק!איזה קדוש!!

למה כ"כ לכער את הדבר המטורף הזה??

הוא גבר !!!! ואת המחשבות המתסכלות האלה שמרו לעצמכם.זה ממש לא לעניין להראות תפחדנות הגלותית הזאת בקול....

והוא כבר מת, זה סתם לטחון מים!

תחשבו על המשפחה שלו..

בניו לבנת הקדוש!!!

לא מדברים על הנרצח הי"ד.רחלקה

בעזהי"ת.

מדברים על התופעה...

עזבו שניה תעקשנות. ונסו להבין.אנונימי (פותח)

כשאתה מאמין במשהו,ואתה הולך אחריו במסירות נפש מטורפת זה מצוה. ע נ ק י ת ! !

עזבו מצוה, זה חובה. נגיד אני מאמינה בצבא (לא עלינו.. ) ובכיבוש הארץ, מה לעשות, יש הרוגים. וזה נקרא מסירות נפש.

וביחוד בקבר יוסף הצדיק שרשום ש3 מקומות אין אומות העולם יכולין לומר ששלהם הם- מערת המכפלה, הר הבית וקבורתו של יוסף!!  אתם קולטים שערבים שרפו את יוסף!?? שרפו!! וזה רגיל. קצת עצוב. אבל בקטנה.. תחשבו שהיו שורפים תכותל, מערת המכפילה. היו מתיחסים לזה ככה?

בקיצור, בניו הי"ד ומי שנכנס לשם הי"ו (מכירה אישית..מאמינים בזה באמונה שלימה, והלך על זה במסירות נפש כפשוטו. לא חי בסרט, לקח בחשבון שיכול לקרות משו. מה לעשות, בכיבוש הארץ יש נפגעים!! אולי אני יעזוב את הצבא כי יש הרוגים? אולי תגידו שזה טיפש להיות בצבא?. כפרות, תפתחו תעיניים ובעיקר ת'לב. זה תפיסה קשה, שונה. אבל זו האמת. נקודה.

אהה... שכחתי להגיד..אנונימי (פותח)

זה בדיוק עוזר שנכנסים לקבר יוסף בלי אישור. אתם יודעים למה התחילו את הכניסות האלו פעם בחודש? הצבא נלחץ מזה שנכנסים מאות אנשים בלי אישור, והתחננו אליהם שיפסיקו, והם יגבירו את הכניסות. וככה יותר ויותר הגבירו בשביל לנסות לרצות...

שמעתי מרב אחד שאמר: אנחנו חושבים שוואי, המצב סבבה. יש כניסות פעם בחודש, לא כמו פעם.

זה סבבה.. אבל אנחנו לא קולטים שהעיקר זה ריבונות!! ריבונות!! זה כמו בזמן של הבריטים, שהכותל היה אצלם. ואפשר להגיד, אההה.. סבבה שהכותל בידם. בריבונות להם. העיקר שאפשר ללכת לשם חופשי. וזה ט ע ו ת! העיקר הריבונות! בדיוק אותו דבר על קבר יוסף.

יום דבש! בשורות טובות.

ש.ר-מילים כדורבנות!!!ועוד משהו..אנונימי (פותח)

בנאדם צדיק, וגדול שלח אותם לשם-הרב ברלנד.ואנחנו לא מבינים כלום ממה שהוא מבין!

בניו לדעתי הוא כפרה של כל עמ"י על כל הפחדנות, הגלותיות והאדישות..

הוא כמו האנשים של פעם.

השמועה אומרת שהוא אמר לא להכנס בזמן הזהעדיאל
כמו שאחרי ששומעים על תאונה ממשיכים ליסוע ברכבדי"מ

כך גם פה

ד"א אני גרה ביש"ע וממש לא ברח לי השכל!!!!הודוש..=]
זה היה מופנה אליידי"מ

כי אם כן לא הבנתי מה את רוצה

וואי אנשים כאן חיים בסרט..!!מרב14

מה נראה לכם?! בלי ה'משוגעים' האלה לא היתה כאן מדינה!!!

כשסבא וסבתא שלי הלכו לגור במלון פארק בחברון באמצע כל הערבים, כולם קראו להם חבורת משוגעים, והיום בחברון יש יופי של יישוב יהודי!! בלי ה'משוגעים' האלה לא היה כאן כלום! אם אנשים לא היו מסכנים ת'חיים שלהם...

קוראים לזה מסירות נפש ולא זריקת שכל!!

"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"-לא לסכן את עצמך בשביל כלום, אבל אם אתה מסכן את החיים שלך בשביל מטרה חשובה- קוראים לזה מסירות נפש.

[אולי גם לעשרת הרוגי מלכות תקראו חסרי שכל?? וללכת לצבא, מה ההבדל? בצבא מתו מאות אנשים!! זה מסוכן!! 

וגם לגור באיתמר, כאילו היו שם מלא פיגועים, "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם..", לא?!]

אגב-מרב14

הזכרתם לי את התגובות בוואי נט על הפיגוע שהיה בבית חג"י לפני חצי שנה- "בית של משוגעים, הולכים לגור שם ואז מתלוננים שנרצחו..." כן, ב-10 שנים האחרונות נרצחו כבר 7 אנשים ב10 קילומטר בין הבית שלי לבי"ס שלי, ואני עדיין נוסעת שם ולא חושבת שאין לי שכל.

קצת מחשבהעוד מישהואחרונה

אוקי בגללם הצבא עשה כניסות פעם בחודש אז זהו תפסיקו אם הצבא עצר פה אז הוא עצר פה ואל תחפשו לי פרובוקציות קצת אחריות באמת  כמו שמשהו אמר פה ואם היו חוטפים שם ודבר שני אף אחד לא עושה משהו שמסכו את עצמו חז"ל שדברו על מסירות נפש דברו על דברים אחרים לגמרי ויש"ע זה דבר אחר יש"ע זה תנועה אמיתית שמגנה על עם ישראל זה תנועה גדולה (שגם הם לא מטיילים ברמאללה) ו3 "אמלאלי המשוגעים לא היה העולם קיים "זה הוצאת דברים חזקה מהקשרם רמב"ם מדבר על אנשים שבונים בתים והכל שכמה זמן יש להם 70 80 100 שאין להם חיים לא נכדים לא כלום

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך