מה יהיה??? מה יהיה רבותי??? תיכף אתן פה את הרשימה של הפרים החדשים ששאלתי משכנתי (למי שזוכר) אבל הבאסה הכללית גדולה!!!!
איזה לכלוך!!! אוף!!! אין ספר אחד (!!!!) שאפשר לומר עליו: נקי!.
אמנם יש רמות בנקיות, לצערי מהמטונף (אי אפשר לומר אחרת, צר לי...) לפחות מלוכלך... אבל!! אבל!! אווווף!!!!!
סופרים! מה נסגר איתכם???!!!!
טוב, אני כותבת כאן כדי שתדעו בעיקר במה לא! לגעת...
1. סיפור אהבה אמיתי עצוב במיוחד- שם כ"כ רומנטי, כ"כ מושך....ספר חדש שקראתי עליו ביקורות טובות- פשוט גועל נפש. לברוח.
2. בית קברות לפסנתרים- ספר של סופר פורטוגלי חדש... כתוב נפלא, מתאר חחי משפחת נגרים בליסבון, אשר מתקנים כתחביב וכאידיאל גם פסנתרים בבית המלאכה שלהם... לאורך כמה דורות. מסופר בגוף ראשון, ע"י כמה מבני המשפחה. מעט סויראליסטי, א-ב-ל לא נקי! וגם די אלים... הספר כתוב בשפה עשירה וצבעונית מאד. מי שלא ממש מקפיד יכול לקרוא... לשם השוואה- יותר נקי מ'צלה של הרוח' אבל יותר כבד...
3. 'טוב נגד רוח הצפון' ו:
4. כל שבעת הגלים,
שני ספרים של אותו הסופר, כשהשני הוא המשך של הראשון. הסופר הינו אוסטרי צעיר, והספר הינו רומן אהבה, כשכולו כתוב רק בהתכתבות ארוכה בדוא"ל של אמי וליאו הזרים זה לזה, והמתאהבים זה בזה באמצעות האי מיילים. החדשנות שבכתיבת סיפור שלם בצורה כזאת, והאומנות שבהעברת סיפור בדרך אי מיילים (אין שום סצנה בזמן אמת לדוג'...) היא משעשעת ובהחלט מרעננת. הכתיבה זורמת מאד וכייפית, ויש ג תחכומים נחמדים פה ושם... כמו שיש בשפת הרשת...רמת נקיות? לא לגמרי נקי, אבל יחסית... יחסית בסדר, אלא שהרומן הוא בין אמי הנשואה לליאו הרווק... בעייתי משהו... אני בכל אופן נהנתי...(אין שם בגידה ממש.. ובכ"ז...).
5. מגע הקסם של הבל גאגין: ספר שני של אמנון דנקנר, כתוב כולו סיפורים סיפורים בעיקר מתקופת קום המדינה, בירושלים של אז. אמור להיות מאד מצחיק. אישית, לא מאד השתעשעתי... וגם הנקיות לא משהו...
6.השליח- מאת המחבר של גנבת הספרים. ספר מתח אם כי בהחלט לא אימה. כתוב נחמד זורם ומכיל מסרים רבים. הסיפור הוא על בחור בן 19 שמוצא את עצמו כשליח בעל כורחו, לגרימת טוב לאנשים רבים. שולחו של הבחור סמוי, והוא מקבל מסרים מאותו שולח אלמוני. הספר מסופר ע"י הבחור עצמו בגוף ראשון והוא היה החלט מומלץ על ידי אלמלא שהוא : איך ידעתם? לא נקי.
והשאר? (יצר לב האדמה של סהרה בלאו, חיי מדף, קורותיה של הציפור המכנית, ו- ספר של שלי יחמיוביץ שנראה כבר ממבט ראשון כאחד שאיני מתכוונת לגעת בו מרוב שהוא מלוכלך....) בעז"ה בהמשך.. תאחלו לי שיהיו נקיים יותר...