בע"ה.
קניתי קצת פרות וירקות (עישרתי, עישרתי). ממה ששמעתי מלקוחות אחרים, אני חייב לציין שהיה שם שרות טוב, אדיבות ולא צפוף שם כמו בכל הסופרים.
מובן שלא הסתכלתי ולא הרחתי את הלא כשר, אבל סה"כ היה בסדר גמור- חווית קניה טובה יותר מאשר בכל סופר ישראלי אחר....
(כן, בטיב טעם כמו גם בחנויות של הרוסים מוכרים גלידות, וופלים וכו' עם הכשר!)
ברור שלא הייתי שם, לא קניתי כלום ולא השארתי אצלם אפילו שקל.
ברור לי גם שהרגשתם לא נעים שאני מתאר שהיה שם טוב. ובכן, לרשת הזאת יש עשרות סניפים, ועיקר הקונים בה הם ישראלים (לאו דווקא עולי חבר העמים, נוצרים ותיירים) - אבל זה שטוב שם - זה מה שחושבים רבים מהלקוחות
(הם שוכחים שהבשר שם הוא עודפים מהבשר הכשר [בחלקו, חלק אחר מיובא מראש כי אסור לייצר בארץ בשר שאינו כשר בריכוזים יהודיים מובהקים] - מה שנחשב אצלנו "טרף" אבל יש לו אישור וטרינרי) . אגב, טיב טעם לא אחת קיבלה קנסות מהמדינה/השרות הויטרנרי על בשר וביצים לא טריים.
אבל הסיבה שאני לא נכנס היא בדיוק, אבל בדיוק הסיבה שלא אכנס למיני ישראל: שניהם רומסים את התורה. התורה היא 613 מצות, וכולן אלוקיות. ולכולן מגיע יחס שווה, הווה אומר: כמו שאני לא אכנס לטיב טעם גם אם הם יפסיקו לחלל שבת (המצב היה כזה בזמן מסוים בסניף טיב-טעם בפתח תקווה), ככה לא אכנס למיני ישראל, סופר-לנד ולונה פארק!
אני לא מבדיל בין תרי"ג מצוות; כולן בעיני הן מהקב"ה, את כולן אני מכבד בשה. כמו שלא אכנס לטיב טעם - כך לא אכנס למקום מחלל שבת.
סיפור קטן: אני ואחי קיבלנו כסף לקנות במהלך הטיול (שלושה ימים) משהו בנוסף לאוכל של הישיבה. מאוד מאוד רצינו, אבל היילו שבו האוטובוס של הישיבה עצר (לצערנו, לישיבה לא היתה אפשרות לשנות את זה עקב שעות הויזה של הנהג) - לא קנינו כלום! זה לא גבורה גדולה, אבל אם כל הישיבות והאולפנות שנוסעות לאילת היו עושות את זה... ברור?
וכן, במקום שבו חיללו שבת - מכרו גם ברוקסים וקפה (קלוי במקום) - שזה לא כשר בכלל! אין שום הבדל בין מקום שמוכר בייגלה לא כשר שנאפה במקום, לבין טיב טעם!