שאלה באמונה!!אנונימי (פותח)

שלחתי למורה שלי, אשמח לתשובות גם מאיתכן, בנות יקרות. והתשובה שאני רוצה לקבל היא לא 'קבלי חיבוק ענק', אלא הארה!!

למה בנות צריכות ללכת בצניעות?!

אני יודעת שאני נשמעת.. לא משהו, שאני עושה רושם של מידרדרת, אבל השאלה שלי תמימה ביותר. באמת..

מלא אומרים ושמעתי אתזה פול פעמים, שזה בעצם הקטע:

אצל בנות הקושי הוא לדעת לא להראות, ואצל הבנים- לא לראות.

אבל למה??

לפעמים, אני אגיד לך בדוגרי: נמאס לי. נמאס לי, נמאס לי, נמאס לי, נמאס לי, ואני יגיד אתזה שוב שווב עד שתביני שנמאס לי!!! 

תחשבי שאת חייבת ללכת כל הזמן עם חצאיות אחרי הברך, שאת חייבת ללבוש חולצות ארוכות ולא פתוחות, שאת מגיעה עם איפור לביצפר ישר כולם רומזים לך שאת קטנה מדי או בוהים בך, כשאת עושה ציפורניים המורה מסתכלת עלייך במבט לא מרוצה כאילו אכזבת אותה, כשאת שמה לק אדום  ההורים שלך מזדעזעים ועוד שניה מעיפים אותך לזבל ביחד עם הלק, שאת שמה עגילי חישוק ענקיות ורוצה לעשות חור שני אומרים לך ש'מה קרה לך בזמן האחרון?', שאסור לך לשיר\להופיע,להציג לפני בנים, שאת מוציאה תמונות של מפורסמת עם גופיה פתוחה מהתיק המורה גוערת בך ורוצה להחרים לך אתזה, שאת שמה אודם ורוד וכל החברות מעירות לך שבזמן האחרון את נורא פקצה.. נמאס לי, פשוט מאד. נשבר לי מההסגר הזה!!                                     
אני לא יודעת איזה נשמה גבוהה יש לי, גם אני רוצה לפעמים פשוט לזרוק את הדת מאחורה לעזאזל ולנסוע לים מעורב עם גופית תמנון מיוחדת ומכנסי ג'ינס מיני.
עכשיו תתחילי לנאום לי שלכל נשמה גבוהה יש משברים, ושהתורה היא דבר נפלא שרק צריך לדעת איך להשתמש בו. אבל לא, אני ממש לא חושבת ככה!! ואני אומרת לך שכן, בזמן האחרון אני הולכת עם חולצות ממש פתוחות ושרוולים קצרים. כן, אני מגיעה ככה לאולפנה, ושהמורה תקפוץ לי! אני שמה סוודר שלא יתלוננו, אבל כשאני עם חברה שבדיוק במצב שלי, מסתובבת בנהריה, אין לי שום בעיה להוריד את הסוודר או ללכת עם חצאית קצרה, אפילו שמלא מורות שלי גרות שם. 
אולי תגידי לי שאני לא מכבדת את עצמי כשאני לא הולכת בצניעות; אולי תגידי שה' אמר ואין מה לעשות; אולי תגידי שזו נפשי המתחבטת; אולי תגידי שזה גיל ההתבגרות וזה יעבור מתי שהוא. אני לא יודעת. ואני מזהירה אותך כבר מעכשיו- אני רק רוצה לשמוע תשובה!! אני לא מבטיחה לך שאני איישם אתזה. ממש לא. אבל רק שאני אבין למה, אולי זה יזיז אצלי משהו.

להתראות. 
את מוזמנת באישי כי פה קצת קשה לדבר על זהענבל
מקפיצה..כדי שכולם יוכלו לראות..*#&למה?!*#&

ולך, ילדה נשמה- מוזמנת באישי...ושתדעי- אני כ-ל- כ-ך מבינה אותך! בחיי!!!מבינה את התסכול, ההתמרדות..הקושי האמיתי..והרצון לתשובות.

מקווה שבאישי אני אוכל לפרט ולעזור בעז"ה...בבקשה תפני אליי!

מוזמנת לאישי.סבתא רוחלה

וממליצה לך לראות את http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=10582&cat_id=3930 השיעור הזה .

זה של הרב יוני לביא מחברים מקשיבים.

מקפיצהרוש לילה.
תתפנקי על האנטר צדיקה...ב.ש.

היא תתפנק על האנטר אבל אתה רוצה לענות לה?ענבל
בעיקרון עדיף שבנות יענו לה... אבלב.ש.

אבל אם אין מישי וזה חשוב לה אני מוכן להשתדל לעזור לה באישי..

בסדר אתה לא חייבענבל

סתם כי הגבת לעוד מישהי שתתפנק על האנטר

זה לא נכון.שואף לאור
זה לא נכוןשואף לאור

גם לבנים יש כללי צניעות שהם צריכים לפעול לפיהם ,כללי הצניעות שלהם אולי פחות מחמירות (משום שבאופן טבעי אישה מושכת יותר מגבר במקומות שצריך להצניע) אך הן בהחלט קיימות..

ב.צניעות הוא גם מושג שקשור לעולמו הרוחני והפרטי של האדם .

אני ישתדל בע"ה לענות גם יותר מאוחר....עץ על מים

20110502183305.doc

אבל שמתי כאן קובץ שכתוב בו משהו שאולי יהיה מתאים....

שיהיה לך המון בהצלחה!

אני חושב שבנים יכולים לענות יותר טוב דווקאיושב בדד

הנה מה שרשמתי בשירשור דומה על שירת נשים מזמן, אני שמח להוסיף באישי:

וואי, זה קשה... ומתסכל, ומכעיס, ומרגיז ומעצבן.. כי אני שרה ממש יפה וגם ממש חם לי, והשרוולים האלה מגרדים רצח, ו... ומה, בגלל שלבנים יש רק דבר אחד בראש, בגלל התיסבוכים שלהם אני צריכה לסבול?

כמה פעמים שמעתי את זה. אני מניח שכל אחת שואלת את זה מתישהו. זה מתבקש. ובכלל, כל הסייגים האלה כל כך מציקים.. לכולם. אבל אם תשימו לב לשאלות של בני נוער על צניעות, וגדרים, ושמירת נגיעה וכל זה, אולי תבחינו במשהו מעניין:

בנות שואלות בעיקר: למה? אני לא מבינה.. מה כבר יקרה אם...?

ובנים: אוף, למה? אני רוצה מאוד, וזה קשה...

והפואנטה שלי היא, שנכון שבחודש האחרון בטח שמעתן באולפנה יותר שיחות על צניעות מאשר אני שמעתי אי פעם, אבל תבינו - אני, אנחנו,... אנחנומרגישים את זה. ואנחנו חווים את זה וכואבים את זה פי מאה, כי זה בעצמות שלנו, וזה רק מחכה לשעת כושר. ואין לכן מושג - לא משנה כמה תשמעו על זה - כמה כואב לגבר כשהוא שומע אותך מזמרת לעצמך את החדש של, או מפשילה שרוולים בחום הזה, וגם החצאית הקצרה הזאת הרבה יותר אופנתית.

וזה קרב, מלחמה! שנמשכת יום יום, שעה שעה. ואנחנו רק צריכים את כל העזרה שנוכל לקבל! אבל שירת נשים.. זה כמו להכניס את האויב מהדלת האחורית כשאני עומד על המשמר בחזית. 

בבקשה. אל תכניסו אותו.

אולי אתה צודק אבל עם בנות אפשר לדבר פתוח יותרענבל

אני מצטער, אבל אני פשוט... מבין את העיקרון של זהיושב בדד

אין לי ספק שאת יכולה לדקלם את כל מה שאמרו לך באולפנא, אבל אני.. זה בדם שלי, זה כמו שברורה לך כל כך המצווה הזאת.. לא לרצוח. ככה זה בשבילי. כל כך ברור. כל כך חשוב.

כל כך מסוכן.

טוב אז אני מסכימהענבל

אבל עם בנות יותר נעים לדבר וגם אפשר לדבר קצת יותר פתוח ולהסתכל על הצניעות לא רק מהפן של העזרה לבנים

יצא לא ברור, הנה כאן יותר ברוריושב בדד

מה שרשמתי אז:

וואי, זה קשה... ומתסכל, ומכעיס, ומרגיז ומעצבן.. כי אני שרה ממש יפה וגם ממש חם לי, והשרוולים האלה מגרדים רצח, ו... ומה, בגלל שלבנים יש רק דבר אחד בראש, בגלל התיסבוכים שלהם אני צריכה לסבול?

כמה פעמים שמעתי את זה. אני מניח שכל אחת שואלת את זה מתישהו. זה מתבקש. ובכלל, כל הסייגים האלה כל כך מציקים.. לכולם. אבל אם תשימו לב לשאלות של בני נוער על צניעות, וגדרים, ושמירת נגיעה וכל זה, אולי תבחינו במשהו מעניין:

בנות שואלות בעיקר: למה? אני לא מבינה.. מה כבר יקרה אם...?

ובנים: אוף, למה? אני רוצה מאוד, וזה קשה...

והפואנטה שלי היא, שנכון שבחודש האחרון בטח שמעתן באולפנה יותר שיחות על צניעות מאשר אני שמעתי אי פעם, אבל תבינו - אני, אנחנו,... אנחנומרגישים את זה. ואנחנו חווים את זה וכואבים את זה פי מאה, כי זה בעצמות שלנו, וזה רק מחכה לשעת כושר. ואין לכן מושג - לא משנה כמה תשמעו על זה - כמה כואב לגבר כשהוא שומע אותך מזמרת לעצמך את החדש של, או מפשילה שרוולים בחום הזה, וגם החצאית הקצרה הזאת הרבה יותר אופנתית.

וזה קרב, מלחמה! שנמשכת יום יום, שעה שעה. ואנחנו רק צריכים את כל העזרה שנוכל לקבל! אבל שירת נשים.. זה כמו להכניס את האויב מהדלת האחורית כשאני עומד על המשמר בחזית. 

בבקשה. אל תכניסו אותו.

זה לא יעבור כל עוד לא תשימי לב לבעיה.<אריאל>אחרונה
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך כ"ח ניסן תשע"א 21:53

אז מה הבעיה?  לענ"ד בהבנה. 

שימי לב לזה שהקב"ה לא מוזכר פה בכלל. אני מתכוון להבנה הבסיסית של האמונה.  

עד כמה את מודעת לקיומו? עד כמה חזקה האמונה שלך בו, ועד כמה אמיתות בתורה שהוא נתן לנו מבוססת בקרבך?

ברור שלא יובנו לך פרטים בהלכה ובדרך חיים של אדם שומר תורה ומצוות אם הבסיס לא יושב אצלך בלב טוב.

אם את רואה את ההודעה הזו, את מוזמנת לשלוח לי מסר"ש(כדי לשמור על חשאיות מבחינתך, תפתחי משתמש חדש, בדיוק 2 דק')  על כל שאלה אמונית בסיסית שיש לך- ואני אעשה את כל המאמצים לענות לך תשובה מספקת ומרצה.  

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך