אני יודעת שאני נשמעת.. לא משהו, שאני עושה רושם של מידרדרת, אבל השאלה שלי תמימה ביותר. באמת..
אני יודעת שאני נשמעת.. לא משהו, שאני עושה רושם של מידרדרת, אבל השאלה שלי תמימה ביותר. באמת..
ולך, ילדה נשמה- מוזמנת באישי...ושתדעי- אני כ-ל- כ-ך מבינה אותך! בחיי!!!מבינה את התסכול, ההתמרדות..הקושי האמיתי..והרצון לתשובות.
מקווה שבאישי אני אוכל לפרט ולעזור בעז"ה...בבקשה תפני אליי!
וממליצה לך לראות את http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=10582&cat_id=3930 השיעור הזה .
זה של הרב יוני לביא מחברים מקשיבים.
אבל אם אין מישי וזה חשוב לה אני מוכן להשתדל לעזור לה באישי..
סתם כי הגבת לעוד מישהי שתתפנק על האנטר
גם לבנים יש כללי צניעות שהם צריכים לפעול לפיהם ,כללי הצניעות שלהם אולי פחות מחמירות (משום שבאופן טבעי אישה מושכת יותר מגבר במקומות שצריך להצניע) אך הן בהחלט קיימות..
ב.צניעות הוא גם מושג שקשור לעולמו הרוחני והפרטי של האדם .
הנה מה שרשמתי בשירשור דומה על שירת נשים מזמן, אני שמח להוסיף באישי:
וואי, זה קשה... ומתסכל, ומכעיס, ומרגיז ומעצבן.. כי אני שרה ממש יפה וגם ממש חם לי, והשרוולים האלה מגרדים רצח, ו... ומה, בגלל שלבנים יש רק דבר אחד בראש, בגלל התיסבוכים שלהם אני צריכה לסבול?
כמה פעמים שמעתי את זה. אני מניח שכל אחת שואלת את זה מתישהו. זה מתבקש. ובכלל, כל הסייגים האלה כל כך מציקים.. לכולם. אבל אם תשימו לב לשאלות של בני נוער על צניעות, וגדרים, ושמירת נגיעה וכל זה, אולי תבחינו במשהו מעניין:
בנות שואלות בעיקר: למה? אני לא מבינה.. מה כבר יקרה אם...?
ובנים: אוף, למה? אני רוצה מאוד, וזה קשה...
והפואנטה שלי היא, שנכון שבחודש האחרון בטח שמעתן באולפנה יותר שיחות על צניעות מאשר אני שמעתי אי פעם, אבל תבינו - אני, אנחנו,... אנחנומרגישים את זה. ואנחנו חווים את זה וכואבים את זה פי מאה, כי זה בעצמות שלנו, וזה רק מחכה לשעת כושר. ואין לכן מושג - לא משנה כמה תשמעו על זה - כמה כואב לגבר כשהוא שומע אותך מזמרת לעצמך את החדש של, או מפשילה שרוולים בחום הזה, וגם החצאית הקצרה הזאת הרבה יותר אופנתית.
וזה קרב, מלחמה! שנמשכת יום יום, שעה שעה. ואנחנו רק צריכים את כל העזרה שנוכל לקבל! אבל שירת נשים.. זה כמו להכניס את האויב מהדלת האחורית כשאני עומד על המשמר בחזית.
בבקשה. אל תכניסו אותו.
אין לי ספק שאת יכולה לדקלם את כל מה שאמרו לך באולפנא, אבל אני.. זה בדם שלי, זה כמו שברורה לך כל כך המצווה הזאת.. לא לרצוח. ככה זה בשבילי. כל כך ברור. כל כך חשוב.
כל כך מסוכן.
אבל עם בנות יותר נעים לדבר וגם אפשר לדבר קצת יותר פתוח ולהסתכל על הצניעות לא רק מהפן של העזרה לבנים
מה שרשמתי אז:
וואי, זה קשה... ומתסכל, ומכעיס, ומרגיז ומעצבן.. כי אני שרה ממש יפה וגם ממש חם לי, והשרוולים האלה מגרדים רצח, ו... ומה, בגלל שלבנים יש רק דבר אחד בראש, בגלל התיסבוכים שלהם אני צריכה לסבול?
כמה פעמים שמעתי את זה. אני מניח שכל אחת שואלת את זה מתישהו. זה מתבקש. ובכלל, כל הסייגים האלה כל כך מציקים.. לכולם. אבל אם תשימו לב לשאלות של בני נוער על צניעות, וגדרים, ושמירת נגיעה וכל זה, אולי תבחינו במשהו מעניין:
בנות שואלות בעיקר: למה? אני לא מבינה.. מה כבר יקרה אם...?
ובנים: אוף, למה? אני רוצה מאוד, וזה קשה...
והפואנטה שלי היא, שנכון שבחודש האחרון בטח שמעתן באולפנה יותר שיחות על צניעות מאשר אני שמעתי אי פעם, אבל תבינו - אני, אנחנו,... אנחנומרגישים את זה. ואנחנו חווים את זה וכואבים את זה פי מאה, כי זה בעצמות שלנו, וזה רק מחכה לשעת כושר. ואין לכן מושג - לא משנה כמה תשמעו על זה - כמה כואב לגבר כשהוא שומע אותך מזמרת לעצמך את החדש של, או מפשילה שרוולים בחום הזה, וגם החצאית הקצרה הזאת הרבה יותר אופנתית.
וזה קרב, מלחמה! שנמשכת יום יום, שעה שעה. ואנחנו רק צריכים את כל העזרה שנוכל לקבל! אבל שירת נשים.. זה כמו להכניס את האויב מהדלת האחורית כשאני עומד על המשמר בחזית.
בבקשה. אל תכניסו אותו.
אז מה הבעיה? לענ"ד בהבנה.
שימי לב לזה שהקב"ה לא מוזכר פה בכלל. אני מתכוון להבנה הבסיסית של האמונה.
עד כמה את מודעת לקיומו? עד כמה חזקה האמונה שלך בו, ועד כמה אמיתות בתורה שהוא נתן לנו מבוססת בקרבך?
ברור שלא יובנו לך פרטים בהלכה ובדרך חיים של אדם שומר תורה ומצוות אם הבסיס לא יושב אצלך בלב טוב.
אם את רואה את ההודעה הזו, את מוזמנת לשלוח לי מסר"ש(כדי לשמור על חשאיות מבחינתך, תפתחי משתמש חדש, בדיוק 2 דק') על כל שאלה אמונית בסיסית שיש לך- ואני אעשה את כל המאמצים לענות לך תשובה מספקת ומרצה.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים