לעולם אני לא אבין..אנונימי (פותח)

האמת שנורא קשה לי לתאר מה שאני מרגישה, הכל נהיה לי סלט.

אני רק יודעת שהדמעות נוזלות לי בלי להפסיק.

איך ה' עושה לי את זה?!

אני באמת לא מבינה איך זה הגיוני שאחרי שעברתי מסכת יסורים של פרידה מחבר שהיינו בקשר שנה וחצי דוקאבשלושה חודשים שאחרי זה הציונים שלי הכי נמוכים שקיבלתי אי פעם.

הרי לפני ש"חטאתי" והיינו בקשר לא היה לי ציון אחד מתחת ל90. למה בדיוק אני צריכה להמשיך להאמין בדרך הזו של ה'?!

איך זה יכול להיות שהחלטתי להתחזק קצת בקטע של החצאיות וכל פעם מחדש אני רואה שהצדיקים נדפקים.

הבנות שהולכות עם חצאיות קצרות זוכות לכל טוב, ואני- רק לדיכאון.

אני באמת לא מבינה וסליחה שהדברים יצאו לי כ"כ בוטים אבל למה ה' עושה לי את זה?! הוא רוצה להראות לי בכוח שעדיף לי ללכת איך שאני רוצה?!

כואב לי, כואב לי, כואב לי.

אחרי שניסיתי כ"כ להאמין ולהתחזק הכל חוזר אחורה. איך ה' מרשה שדבר כזה יקרה?!

יקירתי,להבת-כוח

כל הכבוד! כל הכבוד לך שאת שואלת!

ממש משמח אותי לראות את השאלה הזו, את הניסיון הזה להבין- זה מעיד שאת מאמינה בטובו של הקב''ה. אברהם אבינו הקשה על הקב''ה בסיפור של סדום ועמורה דווקא מתוך אמונה בזה שהקב''ה כ''כ טוב, ולכן לא ייתכן שהטוב הזה יתן למשהו שהוא לא טוב לקרות.

את שואלת שאלה שעוסקים בה כבר דורי דורות. ירמיהו, איוב, אברהם, עוסקים בשאלה. למה לצדיק רע ואילו לרשע טוב? "זו תורה וזו שכרה" נאמר על רבי עקיבא. זאת שאלה טובה מאוד! שיש שלל דרכים לענות עליה, ואת צריכה לראות למה את מתחברת. (כדי לענות אני אעזר בחוברת שלי ללימוד מחשבת, יש לי בגרות ביום ראשון כך שזאת חזרה טובה מאוד! אז תודה לך

מה שאת מתארת זה אמונה בזה שהתורה מביאה אותנו לטוב. ע''י קיום מצוות- אני חייה חיים אידיאלים, חיים של תורה, ומתוך החיות הזו אמור להיות לי טוב. ובאמת כואב לך, כי את מנסה לפעול בטוב, את מנסה לשפר כאן משהו ואת מרגישה שלא הולך לך! שאת עושה את ההשתדלות ובאיזשהו מקום הקב''ה "לא נאמן" לתפקידו.

עוד דבר שהשאלה שלך מראה זה זה שאת יודעת שהקב''ה- הטוב והרע נובעים ממנו. הוא אחראי על הכל. וזה מראה לנו צורת הסתכלות על צרות. 
א. אומר לנו המלב''ים, "כל הרעות הבאות בעולם הם לתכלית טוב". הרע יש לו מטרה. אבל אני לא רואה טוב פה! אני לא רואה! איך זה יכול להיות לטובה שהציונים שלי דפוקים? הרי ראיתי שדווקא כשהייתי איתו בקשר היה לי טוב, וזה לא השפיע לרעה על הלימודים כמו שאמרו שיכול לקרות. אז למה אחרי שנפרדנו התחיל להיות לי רע? אחרי שכ''כ ניסיתי!

ב. בתלמוד הבבלי, מסופר על איש אחד שתכנן עם חברו לצאת למסע גדול. בדרך לאוניה נכנס קוץ לרגלו והוא נאלץ להישאר בבית ולהפסיד כספים. אחרי כמה שבועות נודע לו שהאונייה טבעה יחד עם חברו. שמע זאת, החל מודה ומשבח את הקב''ה על המכה. 
רגע רגע, מה השתנה? פתאום זה כן טוב? אבל הקוץ עדיין נשאר קוץ, עדיין כאב לך, עדיין הפסדת כסף! פה בעצם האדם הבין לא רק את הרגע הספציפי שבו באמת כאב לו, ובאמת האדם ראה את המכלול של המציאות, לא רק את מה שקורה כאן ועכשיו. אומרים שלפני שהקב''ה מוריד את הנשמה שלנו לעולם הוא לוקח אותה ומראה לה את כל מה שעתיד לקרות לה בעולם הזה, והנשמה צריכה להסכים לרדת לכאן. יש כאן משהו מאוד מרגיע ומשמח, הנשמה שלנו יודעת מה יקרה לנו! היא יודעת לאיזה מקומות לא טובים היא תיכנס, באיזה קשיים היא תיתקל, אבל היא מוכנה. היא מבינה שיש לה תפקיד, ובזכות זה שהיא רואה את המכלול- את כל החסרונות, אבל גם את כל היתרונות שהיא תיתקל בהן- היא מוכנה לרדת.

ג. המדרש תנחומא מדבר על כך שהקב''ה מעמיד בניסיון רק צדיקים עם כוחות נפש שיכולים לעמוד בניסיונות. המדרש מביא שלוש דרכים להסתכל על הקשיים. 

1. דרך של פשתן. מה עושים לפשתן? כותשים אותו, סוחטים לו את הצורה. למה? כדי לשבח את הפשתן.

2. כשסוחר כלי חרס בשוק רוצה להוכיח לנו שהכלים שלו חזקים הוא מקיש על הכלי. איזה כלי הוא יבחר? את הכלי הקטן שמוכרים לגנים כדי שהילדים יצבעו? לא, זה כלי שוודאי יישבר. והרי הוא רוצה להוכיח שהסחורה שלו טובה. הוא יבחר את הכלי הכי חזק והכי משובח שהוא קרוב לוודאי יישאר שלם.

3. בעל בית שיש לו שתי פרות, אחת חזקה ואחת חלשה. איזה אחת הוא יבחר לשים עליה עול? ודאי החזקה, יש לפרה תפקיד. ונכון שקשה לפרה עם העול. אבל יש לה תפקיד. עמ''י לכל אורך ההיסטוריה סובל. כי יש לו תפקיד להוכיח לעולם משהו. להכיר לעולם את הקב''ה. לפרסם מוסר אלוקי ואנושי בעולם.

"ה' צדיק יבחן".

יקירתי, הקושי בא אלינו לא סתם. הוא בא ללמד אותנו משהו. בזמן הקושי קשה לראות איך יצא מיזה אי פעם טוב, ואת יודעת מה? יש מקרים שבהם אנחנו אף פעם לא רואים את הטוב. אבל, צריך להאמין שהקב''ה נותן קושה לתכלית טוב, כדי שבסוף יצא מזה משהו טוב. הרב סולובייצ'יק מדבר על איוב ואומר שהבעיה של איוב הייתה שהוא כל הזמן שאל למה. הקב''ה אמר לו, איך אתה יכול לשאול אותי למה? אתה בראת את העולם? מה אתה מבין? ברגע שאיוב התחיל לשאול למה (עם שווא) אז קשייו הפסיקו. הוא הפסיק להיות נגרר אחרי קשייו, ועם חוסר יכולת לתפקד. והוא התחיל לנסות להבין מה הוא עושה הלאה. לאן הקושי הזה יביא אותו? מה הוא יצמיח בו? מה אני בונה מהקושי הזה?

מה אני עושה עם זה?

את יודעת בדיוק מה הקשיים שלך, את יודעת בדיוק מה מפריע לך. מה את עושה עם זה? לאן את מתקדמת? איך את מתמודדת ונבנית?

זה לא קל! בוודאי שהיית מעדיפה זמנים טובים. ובוודאי שכל הזמן מנקר לך בראש שאולי היית בכלל צריכה להמשיך להיות בקשר עם חבר שלך, שלכאורה לא היה שווה לך להיפרד כי היה טוב יותר איתו. אבל יש לך את הבחירה לנסות להרחיב במקצת את ההסתכלות. ולראות לאן את הולכת! 

מוזמנת לאישי! וב''הצלחה רבה.

וזכרי, גם אם לא התחברת לאף אחד מהדברים שכתבתי כאן, יש עוד הבנות שאת יכולה להבין, דברים אחרים שתשמעי אותם וזה כ''כ יקלע בול! זה יהיה בדיוק התשובה שהנפש שלך מחפשת. אל תפסיקי לשאול ולהקשות, ומתוך כך לבטא את האמונה שלך בקב''ה.

סתם נקודה למחשבה, ככל שאדם גדול יותר, כך הוא מסוגל לראות את השאיפות שלו, את הדברים שהוא עוד צריך לתקן, ומתוך כך הוא אף פעם לא ישקוט, תמיד יהיה עסוק. זה אומר שרע לו? זה אומר שהוא לא בדרך הנכונה? לא. זה אומר שהטוב הזה דורש ממנו מאמץ. דווקא בגלל שזה טוב זה לוקח מאמץ. הרע שהקב''ה מאפשר בעולם הוא מעט יחסית לכל הטוב. צריך לפקוח עיניים, להסתכל על המציאות, להעריך כל דבר. להיות ערים גם לרע, כי יש רע. אבל גם לטוב! 

ואני רוצה להגיד לך גם, אני מכירה הרבה אנשים שמאוד שומרים על ההלכה, ומאוד טוב להם! 

להבת כוח- תודה על ההשקעה!אנונימי (פותח)

בדיוק גם לי יש בגרות על החומר הזה. כשלמדתי אותו הייתי כ"כ בעננים, הנה חומר לבגרות שיש לו גם עזרה מסויימת לחיים.

אבל אני לא רואה במה שה' עושה לי טוב. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה, רק התדרדרות.

אם ה' רוצה שאני אשמור את הדרך שלו למה הוא לא מביא לי אפילו סימן קטן?! 

עם איוב לפחות ה' דיבר ועזר לו לדעת מה צריך לתקן, איתי ה' לא ידבר. אני אספוג עוד כישלון ועוד כישלון עד שפשוט ימאס לי.

האם לא עדיף שלפחות כתף אנוש תרכך את הכשלונות ולא הכרית?

את חושבת שיש לי חשק ללכת עם חצאיות ארוכות?! אולי אני מדברת כמו ילדה קטנה אבל יכול להיות שהכעס לא מותיר מקום להיגיון.

לא אמרתי שאני לא מכירה אנשים ששומרים על ההלכה וטוב להם. אני פשוט מכירה יותר מידי אנשים שלא שומרים עליה מי יודע מה ולא חסר להם כלום בחיים, להפך אפילו.

"הקב"ה מדקדק עם צדיקים"בל"חית

חשבת על המשפט הזה פעם??

אז ככה..כמה דברים..

א. אף פעם, אבל אף פעם! אל תגידי שלאחרים הכל טוב הולך וכ"כ חלק....כי זה לא נכון!

אולי מבחוץ זה נראה ככה, אבל אני חותמת לך שלכל אחד מאיתנו יש קשיים ובעיות בצורות ובזמנים שונים..!!!

וכמו שפתחתי..הקב"ה מדקדק עם הצדיקים שבינינו...ממש כחוט השערה!

אם אנחנו רואים שלמרות ההתחזקות שלנו במשהו מסויים עדיין קשה, והמצב נשאר כמו שהיה קודם, כנראה שיש עוד משהו לתקן...ואת המשהו הזה כל אחד בלבו שלו יודע...

מה גם, חוץ מלהתקדם ולחזור בתשובה במעשים..צריך לחזור בתשובה בתפילות!

צריך לבקש מהקב"ה שיקבל את ההשתדלות שלנו, שישמע לתפילה שלנו, ויעזור לנו בעבודתו...

ב. בגלל שאת כ"כ חזקה, ובן אדם עם אישיות גדולה ותכונות כ"כ גדולות (ואני לא אומרת את זה כי אני מכירה אותך או משהו אלא בגלל ש>>) את מקבלת נ-ס-י-ו-ן שכזה!!!

הרי הקב"ה, לא מעמיד אדם בניסיון שהוא יודע שלא יוכל לעמוד בו..

ומכאן, את יכולה להיות בטוחה שאת יכולה לעמוד בנסיון ובקושי הזה בגבורה ובחוזקה!!

בלי להתייאש!!! מלאת אמונה!!! 

הוא לא בא להרע לך, אלא להפך להטיב לך..ואת לא רואה את זה עכשיו...כי עוד לא הכרת בזה.

אם תאמיני שזה לטובתך, ותתפללי שהוא יעזור, אז גם תראי תוצאות, וחיוביות!!

אני לא באה לכפות עלייך דברים, ולא להכריח אותך...אלא להראות את הדברים מהעיניים שלי בכל אופן

מקווה שהובנתי

וב"צלחה אחות

מוזמנת גם באישי~

*וב"הצלחהבל"חית
קודם כל - אל תתייאשי!!!!רבקה...

זה מזכיר לי משו שקראתי לא מזמן:

איש אחד ברח עם אשתו והבן שלו מספרד בתקופת האינקוויזיציה כדי להשאר יהודי...

הם ברחו באנייה, אשתו מתה ממחלה, הבן שלו טבע בים והוא נשאר בודד...

אח"כ הספינה טבעה נראלי והוא נסחף לאי בודד ומלא סלעים וחיות טורפות.

הבנאדם הולך על האי, כל הזמן נתקע ונופל והוא אומר לה':

"עשית הכל כדי להעביר אותי על דתי, אבל אני נשבע לך שכל מה שעשית ותעשה ואפילו תיקח לי כל מה שיש לי, כולל החיים שלי, אני אמשיך להאמין בך"!!!!

אז נכון שאנחנו לא ברמה הזאת אבל אנחנו גם לא סובלים ככה, ואפשר להשתדל לפחות במה שאנחנו יכולים ולהאמין בה'.

ועוד משו-

בסוף בעז"ה את תראי גם את השכר להכל. אבל העיקר זה לא להתייאש! אם את מאמינה באמת בקב"ה ומאמינה במה שאת עושה שזה הדבר הנכון והכי טוב, יהיה לך הרבה יותר קל להתמודד בדר"כ. לכן אני גם ממליצה לך ללמוד על החשיבות של זה...

המון המון בהצלחה ואת מוזמנת באישי...

...ב.ש.

תמיד אני שמח לעזור באישי..

לא הסתכלתי במה שאחרים כתבו.אז יכול להיות שכבררחליOס

אמרו את זה..
אבל בכל זאת - נשמה.. 
מה זה כל הטוב?
כל הכיף עם הבנים?
כל האנשים מסתכלים עליהם!
ומה לא טוב?
פתאום נהיית דוסה?
פתאום מסתכלים עלייך בצורה מוזרה?

אז נכון! אולי להיות עם בנים זה כיף! ואולי את רוצה להיות מהבנות היותר מושכות..

אבל.. כשתיהי דוסה באמת ותיהי גאה בזה (יכוליות שאת כבר כן)
את תיהי שמחה! ורק האנשים שתרצי שיסתכלו עליך, יסתכלו עליך..
ו. דוסה זה לא אומר להיות מוזנחת, מוזרה, או כל מיני הגדרות כאלה..

קיצור..
מלאןן בהצלח!

באמת שאני פה באישי! נשיקה

שאלה ששאלו כבר ראשוניםכישוף כושל

צדיק ורע לו??

בקשרלמקרה שלך ספציפית אני חושבת שה' עושה לך רע אני חושבת שאולי את לא מספיק שלמה אם מה שעשית ולכן את קצת בדיכאון וזה משפיע על הציונים ....

סורי אם איך שהוא פגעתי בך .....

אני לא חושבת שה' עושה לך רע.כישוף כושל
נקודה למחשבה.....הסטלן הקטן

בזה נמדד הטוב והרע בחיים??

תחשבי על דברים אחרים שקורים מעבר ללימודים....וכ"ו....

מי אמר שהשכר של אלוהים מגיע בדברים האלה?

אני מתלבט יחד איתך......

אוי..מוכר כ"כ..כנסי שניה-קראתיך

"כשאדם רוצה להתקרב לה' יתברך ולשוב בתשובה,צריך שיעברו עליו אלפים ורבבות ירידות בלי שיעור וצריך שיהיה גיבור וחזק לחזק לבבו בכל פעם.."(ר' נחמן)

ר' נחמן אומר לנו שכל יהודי שרוצה להתחזק דווקא אז היצר הרע מתגבר עליו...וצריך להיות חזקים!!ולהתגבר!!ולהאמין שה' רק מנסה אותנו..הוא רוצה לראות עד כמה את באמת רוצה..

אז נשמה,תתחזקי ותראי לה' כמה שאת רוצה אותו..ולא משנה מה  קורה לך..

ואת עוד תראי איך ה' שולח לך רק טוב ושמחה!ומחבק אותך חזק חזק!!!

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך