מחשבה לקראת יום העצמאות הבעל"טענבל

אתמול הלכתי עם הכיתה לבית העלמין הצבאי ופקדנו את קברותיהם של הנצר האחרון (ניצולי שואה שנשארו ללא קרובים ונפלו למען הקמת מדינת ישראל).

ואז חשבתי "כאילו וואו אנשים הקריבו את חייהם למען הקמת המדינה הזאת למרות שאני בטוחה שהם ידעו שהיא יכולה להפוך להיות מדינה כמו היום ובכל זאת הם נלחמו ומתו, הפסיקו את השושלת למען הקמת המדינה הזאת אז איך יש אנשים שמסוגלים לא לחגוג את יום העצמאות? לא לשמוח בהקמת המדינה? ועוד לעשות הכל נגדה?"

תחשבו על זה אנשים הקריבו את חייהם כדי לתת לנו מתנה ואנחנו ככה מוותרים על המתנה הזאת? ככה יש אנשים שזורקים אותה לכל הרוחות?

בסדר, אנחנו לא מושלמים אבל אנחנו משתדלים ובמקום לא לחגוג או לעשות דברים נגד המדינה אולי כדאי שננסה לעשות שינוי למעננו ולמען כל האנשים היקרים שנפלו בשביל הקמת המדינה ולא הותירו אחריהם זכר!!

נקודה למחשבה

מוקדש לזכר הנצר האחרון שבלעדיהם לא היינו כאן ולמען העלאת המודעות וההערכה לגביהם (אני בטוחה שיש פה כאלו שלא ידעו מה זה הנצר האחרון)

נשנה את העולם... אמרו את זה קודם, לפני...yair1112

א. הרבה מאותם נצרים אחרונים. שרדו את שואת אירופה והגיעו לארץ ועוד לפני שידעו איך מחזיקים נשק כמה מראשי המדינה (בן גוריון למשל) [שהחזיקו מטוסים בכוננות בריחה במקרה שהערבים ינצחו] שהם בעצמם לא ילכו להילחם שלחו אותם.

ב. ההיסטוריה שלי התחילה לפני 3000 שנה ולא רק לפני 100 שנה אז מי שמתבלבל שיחגוג אבל מי שיודע שכל מטרת הקמת המדינה על ידי מי ששולט בה גם היום הייתה להשמיד את היהדות ואת התורה יודע שאין שום עניין לחגוג.

לדוגמא בי"ז בתמוז משה רבינו הוריד את הלוחות הראשונים שאין בהם מיתה ושיכחה ועוד הרבה דברים... אז למה אנחנו לא חוגגים ??? והפוך אנחנו עצובים וצמים. למה ??? כי הוא גם שבר את הלוחות !! בה' באייר היתה שעת רצון גדולה בשמים ובאו רשעים ושדדו את הקופה. אז מה אני יעשה לשמוח ?? אי אפשר...

ג. אני לא מסכים עם מי שיוצא נגדה ומי שעושה את זה אני חושב שהוא סתם משועמם

ד. בבתי קברות גם יש הרבה שמתו למען הקומוניזם הנאציזם ועוד הרבה שטויות זה שאדם מת למען מטרה לא מקדש אותה. אלא אם הטרה קדושה ראוי למות למענה.

עם ישראל חי בזכות התורה בלבד !!!

ודאי שא"י היא מעלה גדולה אבל מדינת ישראל היא קליפה רצינית

אין קשר בין ההנגהגה לעצם המדינה שהיא מדינת היהודיםשואף לאור

ולכן אני לא רואה אך א + ב מהווים טענת נגד.

אני לא אומר גם לפרק את המדינה עכשיו. אבלyair1112

עם ישראל חי בזכות התורה בלבד !!!

ודאי שא"י היא מעלה גדולה אבל מדינת ישראל היא קליפה רצינית.

ולכן אי אפשר לשמוח.

נראה לי שלא כ"כ הבנתם אותה...או שאני....הסטלן הקטן

נראה לי שהיא התכוונה לאמר שבגלל שאנשים מתו בשביל המדינה זה לא אומר שזה קדוש אז אסור לוותר עליה...(כי באמת גם אנשים מתו למען דברים שליליים....)

אלא היא התכוונה שזו כפיות טובה לבוא ופשוט לזרוק את מה שמגלם בתוכו חיים של המוני אנשים שמסרו נפשם בשביל המדינה....

התכוונתי למה שסטלן אמרענבל
המושג "מדינת ישראל" שמבטא את הערך של חזרה לציוןשואף לאור

אינו קשור במושג "הנהגה" ולכן האמירה שזו למעשה קליפה אינה נכונה כלל כלפי המושג העצמאי של "מדינת ישראל" .

על מה אתה מדבר?אנונימי (פותח)

כל רב וגדולי תורה אחראיים על התקופה שלהם, וגדולי הדור, כן גדולי הדור רבינו הרב צבי יהודה הרב חרל"פ הרב גורן הרב הרצוג הרב משה צבי נריה והרשימה עוד ארוכה קבעו שצריך לחגוג אז אנו חוגגים, והם ידעו מי הקים את המדינה במיוחג רבנו בנו של הרב זצ"ל כי הוא ידע מה אביו חושב על כל אותם חלוצים "המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, (באין) [בלי] זכר לקדושת ישראל באמת; המחפה את חרסיה בסיגים של לאומיות מזויפת, בגרגרים של היסתוריה, ושל חיבת שפה; המלבישה את החיים צורה ישראלית מבחוץ, במקום שהפנים (פ' מנוקדת שבא) כולו הוא אינו יהודי, העומד להיות נהפך למשחית ולמפלצת, ולבסוף גם לשנאת ישראל ו[לשנאת] ארץ ישראל, כאשר כבר נוכחנו על פי הנסיון. היד הטמאה הזאת תתגבר? אז אין די באר גודל האסון. אבל בהשי"ת בטחתי שלא יתן למוט רגלנו". ("אגרות", ח"א עמ' קפב-קפג)"= הרב זצ"ל אומר בפרוש איזה צרות יעשו לנו כל אותם חלוצים (ואני יגלה לך סוד- הוא אומר שאפשר לבטוח בה' ) ובכל זאת רבנו שאמר על עצמו שהוא המשך של אביו תמך במדינת ישראל וגם צעק עליה בלי סוף אבל עדיין המשיך להאמין בה, ואתה מגיע ומחליט שזהו התייאשנו? .תחשוב איזה נס זה מליונים ומליונים של ערבים קמים עלינו ובכל זאת ה' עושה לנו ניסים עצומים ועוזר לנו לנצח אותם ומקים לנו מדינה, ולה' יש המון שליחים, כן, גם אפיקורסים כמו הרצל ובן גוריון ואתה מוזמן לעיין בדברי הרב זצ"ל:

"והנה בתור עקבתא דמשיח בן יוסף נתגלה חזיון הציונות בדורנו, הנוטה לצד הכללי ביותר, ומצד חסרון הכשרתו אין הכחות מתאחדים...עד שהמנהיג הראשי נפל חלל מעוצר רעה ויגון, ע"כ ראוי לנו לשים אל לב להשתדל לנטיית ההתאחדות של עץ יוסף ועץ יהודה" [ מאמרי הראי"ה, "המספד בירושלים"]  

הרב זצ"ל מתייחס אל הרצל כמשיח בן יוסף למרות הרב חלק על הרצל כמעט בכל דבר בכל זאת טוען הרב שהרצל הוא שליחו של ה' להקמת מדינה לע ישראל

תיקון היד הטמאה הזאת תתגבר בלי-?אנונימי (פותח)
סורי אבל זו חוצפה!!!!!דידו

איך אתה יכול להגיד דברים כאלה אין לך הכרת הטוב?????

אנשים מתו בישבילך כדי שלך יהיה איפה לחיות !!!!!!!

ברור שהכל בזכות הקב"ה והתורה......

אבל גם שם כתוב שצריך להכיר טובה לאנשים שעשו למענך!!!!!!ואלה שקבורים בבית הקברות הצבאי או ניצולי השואה עשו למענך הרבה!!!!!!!

לחגוג את יום העצמאות זוהי הכרת הטוב לאנשים הללו בישביל שאתה תחיה במדינה הזו הם מתו כדי שאתה תמשיך אותם ותקיים את המדינה!!!!!!!!!

אני מסכים עם הטענה אבל לא עם הנימוקיושב בדד

נכון שאין ל]עול נגד המדינה אבל לא זו הסיבה.

אם מישהו הקריב עצמו בשביל משהו שהפך לא טוב, לא צריך לפעול נגד אותו הדבר רק בגלל הדרך שבה הוקם? [לא במקרה שלנו, אבל בכללי]

צריך לנסות לתקןענבל

אבל לא  לפעול באמצעים לא מאוד טובים של התרסה והפנית עורף אם אפשר לקרוא לזה ככה

וליאיר תתפלא אבל כל אחד יכול לשנות ונכון שזה לא קל ונכון שהרוב פה עדיין לא בגיל שיש הרבה מה לעשות (כמוני למשל) אבל כאלה שהם יותר גדולים  בהחלט יכולים לעשות שינוי אם הם רק ירצו וינסו במקום לעשות דברים קצת טיפשיים תסלח לי

אני לא אומר לשרוף דגליםyair1112

א. אמיר. מדינת ישראל מאז שהוקמה עד עכשיו היא דבר לא מוצלח ליהודים ועל כן לא ראוי להגיד הלל ביום שהיא הוכרזה. וכן. יכלנו להסתדר גם בלי צה"ל. האצ"ל והלח"י וגם הפלמ"ח עשו עבודה הרבה יותר טובה - מי שבאמת גירש מכאן תבריטים זה האצ"ל והלח"י. חוץ מזה שגם היום צה"ל נלחם במתישבים ולא בערבים. תחשבו רגע מה היה קורה אם צה"ל היה עוזב את יהודה שומרון ועזה ונותן למתישבים את הנשק שיפתרו את הבעיות בעצמם... תוך שבוע הכול היה בטוח יותר מללכת בתל אביב. ואל תספרו לי סיפורים שהעולם ובלה בלה גם באפריקה הם לא מתערבים

ב ההכרזה של בן גוריון תוך חילול שבת היתה מהחשש שבגין יכריז לפניו - סיבה מעולה להגיד הלל

ג לשיטתכם גם בן גוריון לא אמר הלל ביום העצמאות

ד 630 להפנות עורף לא. אבל להתריס בהחלט כן. זה שיש כאן ציבור מסויים שאוהב לחטוף סטירות ואז לתת את הלחי השנייה לא אומר שהוא באמת עושה משו. זה כיף לחיות באשליה הזאת אבל במציאות הוא האידיוט.

ה ההיסטוריה מראה שכל אותם צדיקים שיצאו מהציבור על מנת לתקן. אז 2 אפשרויות 1 המערכת של המדינה תקעה אותם איפשהוא (לדוג' אפי איתם שלא קידמו אותו מעבר לתת אלוף). 2 הפכו את דעותיהם לטובת המערכת וניהיו גרועים ממנה (לדוג' אלעזר שטרן ויאיר נווה)

ו השינוי שאת מדברת עליו הוא שאנחנו נתחבר לאבינו שבשמים ולתורתו. ועד שלא נגאל גאולה שלמה לא נוסיף הללים [בעיקר בדברים שאין כ"כ מה] בדיוק כמו שאנחנו לא מוסיפים תעניות (לידיעתך בחודשי אייר סיוון חרבו קהילות אשכנז בגזירות נוראיות)- ואל תכתבי לי שבגלל זה המדינה היא יותר טובה- תני לי לספר לך שכבר 70 שנה שאין פוגרומים באירופה -וזה לא בגלל היד הארוכה של המודיעין הישראלי

ז אני מודה לד' בכל יום על כך שאני יהודי ושאני בארץ ישראל אבל להוסיף הלל לפי לוח בן גוריון לא בא בחשבון.

וד' הטוב יכפר ויגאל אותנו גאולה שלמה ואמיתית במהרה בימינו

ובנתים... אין לו להקב"ה בעולמו אלא ד' אמות של תורה הלכה ויראת שמים בלבד

מה זה צה"ל בכלל?שואף לאור

צר לי להגיד אך האצ"ל והלח"י לא קרובים בכלל לאיזה שהיא יכולת שמפגין היום צה"ל אלו מחתרות חזקות שעמדו מול צבא כובש מבפנים אך לא טובות לשם הגנה על מדינת ישראל שנמצאת בתוך סיר לחץ ערבי מזרח תיכוני.

זה בכלל לא השוואה.

בנוסף,זה מאוד סובייקטיבי להגיד ש"זוהי העבודה של צה"ל" ,צה"ל גם נלחם ככל יכולותו כנגד החמאס והחיזב.. כדי שהם לא יגיעו אליך,העובדה שיש חיילים ביחידות מסויימות שמתנהגים באלימות יתרה כלפי מתיישבים במקום להתעסק בסוגיות קיומיות לא מכליל את כלל יחידות צה"ל שלא קשורות לזה. בנוסף,שוב יש להבדיל בין צה"ל כמהות לבין צה"ל כמונהג כרגע גם כן ע"י ממשלה מסויימת.

אין בעיה שתפגין או משהו בסגנוןענבל

אבל לא לקחת את החוק לידייחם ולא להשתמש בכוח שיש לנו נגד השוטרים וכדומה אלא באמת בלהתחזק בעבודת הבורא וגם  לנסות לשנות.

יכול להיות שיש כאלה שנכנסו לממשלה והשתנו אבל אי אפשר להגיד שהממשלה לא ניתנת לשינוי כל דבר ניתן לשינוי אם רק נרצה ולא נתייאש.

וחוץ מזה בקשר למחתרות אתה מעדיף כזה פילוג בעם??? של הגנה שנלחמה דרך אגב גם נגד הלח"י והאצ"ל ופחות נגד הבריטים אלא העדיפה לשתף איתם פעולה.

ברור שעדיף את צה"ל! וזה לא נכון שהם מגינים רק על הערבים מה עם כל הפעולות והמבצעים שהם עשו?

א"א להסתכל רק על הצדדים הרעים.

ואני אומרת הלל ביום הזה כי ביום הזה הביאו לנו מתנה שנקראת ארץ ישראל אני לא אומרת למען המדינה אלא למען ה' להלל ולשבח אותו על שיש לנו ארץ משלנו.

בחו"ל אולי אין כרגע אבל אתה לא יכול לדעת מתי זה יתפרץ ושם לאף  אחד לא יהיה אכפת מזה שיהודי יהרג הם רק יגידו בסדר אז עוד יהודי נהרג ביג דיל אז נא לחשוב גם על זה.

סתם לידע כללי אתה  כבר עברת גיל צבא נכון?

אם כן לא שירתת?

שתהיה שבת שלום 5 נקודותyair1112

נקודה 1 הוצאתם את הדברים שהבאתי על צה"ל מהקשרם בזה שלקחתם את אלימות השוטרים... ממש לא. אני לא מדבר על זה. אלא על הדוגמא שנתתי- בואו נוציא את צה"ל מיו"ש- מבטיח לכם שהמתיישבים יסדרו שם תעניינים הרבה יותר מהר- תפקידו של צה"ל זה להעיף מכאן את מבקשי רעתנו... ההמהמהמה.. יש מדיניות ממשלתית ויש הוראות פתיחה באש ושאר ירקות.. ולכן ודאי שהחיילים היו רוצים לעשות את העבודה אבל בפועל הם לא עושים אותה. ולכן נקודה סופית תחליף את צה"ל באצ"ל תקבל עבודה כמו שצריך.. גם במודיעין אותו דבר האנשים יודעים לעשות את זה. אבל הגוף המאגד (צה"ל ומערכת הביטחון- במקרה הזה) לא נותן לעשות את העבודה.. הטעות שלכם זה שאתם מסתכלים על המחתרות של לפני 70 שנה ועל צה"ל של היום. חבר'ס על העולם עבר שינוי מטורף ב 70 שנה האלה... אז תסתכלו בעיניים מעודכנות...

נקודה 2 630 מה עדיף ??? לפחות האצ"ל והלח"י לא בגדו כמו ההגנה. היום ההנהגה כולה בוגדת . לפחות אז היו כמה גופים נורמאלים. והיום ברוך ד' אין פילוג... והכול בזכות צה"ל (ציניות :-/)

נקודה 3 בחו"ל אתה לא יכול לדעת מתי זה יתפרץ ולאף אחד לא אכפת שמת עוד יהודי. תני לי לספר לך שבחו"ל כשמת אפי' אדם אחד בודקים את זה טוב טוב בישראל עד שאין קטסטרופה לא יוצאים למבצע- תזכורת מבצע חומת מגן יצא לדרך רק אחרי הרצח המזעזע במלון פארק- 30 הרוגים. תבדקו תהיסטוריה באותו חודש - מרץ השחור 2002 אנשים לא יצאו לרחובות מרוב פיגועים אבל עד שלא הייתה קטסטרופה אז לא יכלו לצאת למבצע כי העולם ודעת הקהל לא יסכימו- לממשלה ממש לא אכפת מיהודים - נטו מעצמה.

נקודה 4 השינוי לגבי המדינה- יש לכם טעות וכמו שאמרתי אתם אוהבים לתת את הלחי השניה. ולחשוב שאתם עושים משו.. אז במקום זה באו תסתכלו על מה שקורה כאן.. דמוגרפית החרדים והדתיים מתרבים. מה שבאומר שבאופן דמוקרטי תוך כמה זמן החילונים יהיו בחוץ. מה עושים פשוט ביותר מביאים מיליון וחצי רוסים ולפני זה כמה אתיופים והכל אם תירוצים וסיפורי סבתא. בעוד שאצל האתיופים היה אולי אפשר להגיד - יהודים ופה ושם. אצל הרוסים ודאי שיותר מחציים גויים גמורים שהגיעו לכאן לקחו תכסף ואזרחות והמשיכו לארה"ב ואירופה.. אבל עדיין בבחירות הם מטים את הכף... אז כמו שכתבתי מי שרוצה לפתוח תעיניים יראה בידיוק מה קורה כאן ומי שלא רוצה שימשיך לחיות באשליות ולהגיד הלל...

נקודה 5 הקב"ה אכן שלח לנו מתנה (דרך אגב אין דבר רע בעולם לכן כתבתי שהמדינה היא במצב קליפות כרגע ולא דבר רע) אבל מה לעשות שרשעים השתלטו עליה...

אז כמו שאמרתי מי שרוצה להגיד הלל לפי לוח בן גוריון שיבושם לו - רק חבל על הברכה לבטלה. וכמו שכתבתי שאין לנו כוח להוסיף הלל - בטח על דבר שאי אפשר לומר עליו הלל - ועיינו תגובתי הקודמת.

על שאלתך. אכן אני אחרי גיל צבא וכן שירתתי בג'נין בדיוק בתקופה של עופרת יצוקה.- ובמקום להיכנס לכפרים הערבים כדוגמת יעבד שתפסנו כמה מיטענים על הציר ( יש שם הוראת מח"ט שאסור להכניס תאף לכפר) שלחו תחבר'ה שלנו לאבטח את הפינוי של החווה של דוד בוצר (מבוא דותן ב' בלע"ז)...

שבת שלום

בברכת גאולה שלמה ואמיתית

אוקיי כמה דבריםענבל

דבר ראשון: כן! אני מעדיפה את צה"ל כי אני מעדיפ]ה ארגון כזה מאשר שלושה ארגונים שאחד מהם מלשין על השניים

דבר שני: למה נראה לךל שבאמריקה יבדקו רצח של יהודי יותר מאשר בישראל???? אם כבר אז אולי הם בודקים בדיוק כמו ישראל וגם בזה אני לא בטוחה.

מה עם רוצחי משפחת פוגל שתפסו? מה עם כל הרוצחים שיושבים בכלא הישראלי?

דבר שלישי:אני מסכימה איתך שהמתישבים ביו"ש יכולים לסדר את הענינים יותר מהר (וגם ביותר יעילות חיוך) אבל תחשוב מה יקרה אם לא יהיה שם מישהו שמפקח על הדברים? יכול להיות שהוא מפקח רע אבל זה עדיף מאשר לעשות דברים בלי פיקוח ואז כל אחד יעשה מה שבא לו ועוד אנשים חפים מפשע ימותו.

אתה היית בצבא,היית בעופרת יצוקה ועדיין אתה אומר שצה"ל זה דבר לא טוב????

שוב אני לא אומר לפרק את צהל או את המדינה.yair1112

אבל במציאות להגיד הלל ??? אתם נורמלים ?? איפה אתם חיים.. עדיין באשליות ?

^^ ברור שלהגיד הלל!נושי104

מזה הלל? זה הודאה לה'.

אני חושבת שכל אחד ואחת צריכים להודות לה' על המדינה שיש לנו. 

אל תשכחי להגיד הלל גם בי"ז בתמוזyair1112
ת'כלס, אתה צודק..נושי104

אבל זה לא אומר שאני לא-לא יגיד ביום העצמאות הלל, אני רק יברר למה לא בי"ז בתמוז..

[וחוצמזה, אי אפשר עכשיו להגיד על כל דבר הלל.. רבנים כנראה חשבו שזה יום שכן מתאים..]

השאלה היא אם בודקים או מתרצים.yair1112

החוכמה היא לשאול ולהמשיך לשאול..

לכי תשאלי רב.. התעמתתי כבר עם כמה. התרוצים הקלושים שהם ענו לי בסוף לא שיכנעו אותי...

ולכן אני עדיין בוכה על תלמידיו של רבי עקיבא ולא שומע מוזיקה ביום העצמאות

אני ישאל..נושי104

וחומזה, שאני אומרת הלל ביום העצמאות, וגם לא שומעת מוזיקה..-מזה קשור?!

ילד, אתה חיי בסרט.<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ב' אייר תשע"א 16:34

כמה תגובות על דבריך

א. "בואו נוציא את צה"ל מיו"ש- מבטיח לכם שהמתיישבים יסדרו שם תעניינים הרבה יותר מהר" 

ברור, נקח שאטגאנים ונרסס ערבי-ערבי-- נבריח אותם לירדן.  

בלי צה"ל שיגביל את תנועת הערבים, ויפחיד אותם - הם היו מנסים את זה עוד לפניך. 

(וגם אם כן, כאוס מוחלט יצור פגיעה בשני הצדדים. כולם יפגעו מהמהלך הילדותי הזה.)  

ב. אתה ממש סובייקטיבי בדברים שלך.  נחמד מאוד להזכיר את השחיתות, חוסר מוסר, בגידה בהתיישבות של צה"ל - לולא צה"ל, היינו שוחים בים, יחד עם בן-לאדן והדגים: בעצמאות, אם לא בששת הימים, אם לא ביוה"כ, וכן הלאה... גם כמו שנ"ל בלי צה"ל אתה לא יכול לשלוט ביו"ש.  

מדינה, של מיליונים, שמוקפת ערבים שרוצים אותנו בקבר לא יכולה להסתדר בלי צבא מסודר. בוא לא נזלזל בתרומתו.

ג. לעז, המון לעז. "מפקירים דם של יהודים"  זה הלשון הרע הראשון לפני "הורגים יהודים בעצמם" .

ד.אני מסכים איתך שיש דברים לא בסדר, קיימת שחיתות במדינה.  

הדתיים לא שולטים במדינה, מה לעשות?

רק על לחיות פה, במדינה בעלת ריבון יהודי הייתי אומר הלל, שתהיה מושחתת, שתהיה רעה כמה שתהיה. מה שהשתנה ב1948 זה שאנחנו שולטים  ועם אחר לא שולט בנו. בעז"ה השלטון ישתפר. 

תשאל את סבא וסבתא איך היה לחיות תחת שלטון נכר- הם יסבירו לך בטח.

"ברך את מדינת ישראל, ראשית צמיחת גאולתינו..." על אף השחיתות, חוסר(יש שיגידו אנטי) דת בשלטון, היא ראשית צמיחת גאולתינו.  עדיין לא הגאולה השלמה, לא הכל מושלם! אבל ראשית, התחלה, נהיינו לראש על עצמינו. יש לנו ריבונות. ורק על זה אומר הלל, זה מספיק לי. 

^^ מסכימה עם אריאל וד"א הוא לא ילד הוא כבר עבר צבאענבל
מה היה מיוחד בעופרת יצוקה....יהודי מרמ"ג

כל המבצע הזה היה אחיזת עיניים אחת גדולה.

מה היה בו אחיזת עינים?ענבל
אתה חי בארץ?!דידו

אני רוצה להגיד שאני מאמינה בה' כל כולי ועשה את המצוות אבל מה שאתה אומר זה כמו כפירה לדעתי!!!!!!

זה כתוב בחזון העצמות היבשות  ביחזקאל בברור שעמ"י ירקום עור וגידים כלומר בנית ארץ ישראל!!!!!!!

זה כתוב כל כך בברור שהגאולה כבר כאן שעמ"י וארץ ישראל זהו רצון ה' אז למה לא להגיד הלל אם אתה רואה את הגאולה מתקיימת?!!!!!!!!!!!!!

היום בערב אני יעמוד בגאווה בבית כנסת ויגיד הלל בשמחה ותוך הכרת הטוב לאלה שמתו בישבילנו וישמח שאני חייה בארץ שצה"ל הוא הצבא שלה!!!!!!!!!!

הלו!!!צמבל

תקשיבו - - הצגתם כאן את ישראל כאיזה מדינת עולם תחתון במינימום, ונראה לי שזו ממש הסחפות. בסדר, יש דברים לתקן, לא הכל מושלם, אבל עדיין! יש לנו מדינה!! וממש צריך לשמוח בזה! וזה לא דבר מובן מאליו! ולזה שכתב: "אם מישהו הקריב עצמו בשביל משהו שהפך לא טוב, לא צריך לפעול נגד אותו הדבר רק בגלל הדרך שבה הוקם? [לא במקרה שלנו, אבל בכללי]"  - אני ממש לא מסכימה. אז מה אם זה נהפך ללא טוב? <אפשר לשפר, למה לפעול נגד?! . לא מסכימה בכללי ובטח לא במקרה שלנו> ולמה אתה חושב שזה נהפך ללא טוב?"           " -   

^^נושי104

ועל זה בדיוק השאלה של יאיר..

איך אומרים - מודים על הרעה כשם שמודים על הטובה? משו כזה..

כמו שאתה מודה לה' על הטוב שהוא עשה לך, תודה לו גם על הרע!

אז למה בי"ז בתמוז לא תאמר הלל?

הרעה והטובה...yair1112

לא התכוונתי לזה.. בכוונה זה שתי ברכות שונות (על הטובה שהחיינו והטוב והמטיב ועל הרע דיין האמת)

דרך אגב שאין דבר רע בעולם יש דבר שאנחנו לא מבינים אין רע..

התכוונתי שבי"ז בתמוז לא אומרים הלל. כי משה קיבל את הלוחות אבל גם שבר אותם.

כך להבדיל אלף אלפי הבדלות במדינה קיבלנו אותה אבל היא גם נישברה ולכן הלל לא בא בחשבון.

אני יודע שהדיון לא יגיע למקום סופי לכן אני יחתום כאן.

שיהיה לכולם שבת שלום

אין אומרים הלל לפי לוח בן גוריון. מי שרוצה שיקח בחשבון ברכה לבטלה

אני מודה לד' כל יום וכל דקה שאני חי ושאני בארץ ישראל

בציפייה לגאולה שלמה ואמיתית במהרה בימינו אמן

>>מרב.

אומרים הלל בלי ברכה, למיטב ידיעתי...

אומרים עם ברכה..לפחות לפי המרא דאתרא של הישוב שלך.משהו טוב
יש כאלה שאומרים עם ברכהענבל

ויש כאלה שבלי מחשש ברכה לבטלה

בטוח זה לא ישנה מה אני אכתובyair1112

אבל יש לי בעייה נפשית.. אני לא יכול להשאיר תשאלות של אריאל בלי תשובה...

אני יודע שלא משנה מה אני אכתוב אף אחד כאן לא יפסיק להגיד הלל בגללי...

על א' ב' וד' יש תשובות למעלה ג' מעולם לא כתבתי

אתה יכול להגיד הלל על מה שאתה רוצה מצידי תגיד הלל ביום שביתר ינצחו. השאלה אם ראוי וצריך.

..

ואם כזה שילטון עדיף להגיד תחנון ולחכות לרחמי שמים.

כבר כתבתי תשובה לכל השאלות בהתייחסויות למעלה. עיינו שם

בכל מקרה אני לא אומר הלל לפי לוח בן גוריון.

אני מודה לד' כל יום וכל דקה שאני חי ושאני בארץ ישראל וגם על המדינה והצבא כי כל מה שד' עושה הכול לטובה. אבל הלל לא בא בחשבון

בציפייה לגאולה שלמה ואמיתית במהרה בימינו אמן

להגיד הלל לא להגיד הללדניאלה .ד.

מההלכה זה לא.

אבל מי שרוצה יאמר הלל וימנע מתחנון.. זה לא עבירה שאומרים הלל וזה פרקי תהילים

זו דעתך יאיר וזו דעתו של אריאל וכל השאר..

"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"

ובמשפט הזה יש המון.

המחנות בין החרדים לדתי"ל זה עסק שחבל לפתוח אותו, לעיתים אני מרגישה שהגישה היא מלחמתית

עוסקים בדיבורים של כן ולא במקום לטפח אהבה אחרת לעם.

הרב זמיר כהן אמר בראיון בעולם קטן שהציונות הדתעת עצמה והעקרונות על הארץ זה לא בעיה

הדברים האמיתיים שהם בעיה צריך לשים לב אליהם באמת ולנסות להזיז, לשנות.

ואנחנו יודעים בדיוק מזה הדברים הבעיתיים ב"ה.

הדיון פה.. חבל על הזמן! באמת.. חוץ מיזה שכל אחד בא מרקע אחר ולכן הדעות לגבי העיניין פה

לא ישתנו לענ"ד לפחות לא בזמן הקרוב.

שם נוהגים כך ושם כך..

מקווה שהובנתי.

gbck630... אני יכולה להתחרפן!! פשוט רואים שאת גרהאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ד' אייר תשע"א 17:46

בגולן....מ מקום רחוק מכל אידיאל... סליחה על הביטוי..

אבל זה משהו איך שאת לא מבינה כל פעם את הראש..

לדוגמא בקבר יוסף וכו'... אז בואי נחמדה, ואני יבהיר לך כמה ענינים חשובים..- אנשים ביו"ש סובלים כל יום ויום מחיילים!!!!!!! כן כל יום ויום! (למעט כמה ישובים..) אז, נכון! אבל לנו קשה קשה מאד מאד לראות אנשים עם דגלים אחרי שבאו כוחות הרשע לפנות בגוש קטיף עם סמל המדינה..( כמעט כל תושבי יש"ע באו לחזק את גוש קטיף בתקופת הגירוש..)

לנו קשה לראות את חוסר הצדק המשווע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!איך שכל יום מפנים עוד ועוד התנחלויוית חדשות...

ואת היחס המופלה בין היהודים לערבים.. שאת הערבים תמיד יצדיקו.. וגם אם יפנו איזה משהו לא חוקי שלהם אז תמיד יפצו אותם..\

גם על הקבר יוסף מה שכתבת על שניו לבנת הי"ד-- - תביני!! תביני!! תביני!! אנחנו חיים כל יום את האויר של יוסף.. את האור שלו.. מתגעגעים אליו.. . רוצים אותו... לא רוצים להיכנס פעם בשנה!!! אנשים כאן שחיים את זה יום ויום לא יכולים לסבול את המצב המגעיל הזה ופשוט נכנסים...! אשריהם!!!!!!!!!!!

אז יאללה אולי תצאי  מ-ד' אמותייך ותסתכלי בראש גדול יותר על העולם??????????? ואולי תסתכלי על המדינה המעוקמת הזאת???

בגבעת רונן (את יודעת מה זה בכלל??????) אם את רוצה לדעת מה יש כם כל יום ויום תכתבי באינטרנט ותמצאי מידע (אין לי כוח לכתוב כאן הכל.. מצטערת.?)

אז סליחה על הציניות הרבה.. אבל כל פעם שאני רואה את התגובות המקפיצות שלך אני רוצה לכתוב לך איזה תגובה... ואין לי זמן.. אז אולי תלכי להפגנה נגד זה שקבר יוסף לא בידינו במקקום לכתוב תגובות מפגרות נגד פורום ארץ מולדת??? אה??? אה??? אה??? תשובה....

אני מעדיפה קצת להתעלם תסלחי ליענבל

אולי אני לא מסכימה עם דעותיך אבל אני לא חושבת שמגיע לי יחס כזה.

ואם יש לך דברים להגיד עלי אשמח אם זה יהיה באישי ולא פה! בטח פרטים אישיים

אם את רוצה תשובה יותר מפורטת אז אני אשמח לענות אם אני אדע בודאות שלא על כל דבר תתפרצי

והיישוב בו אני גרהענבל

לא רחוק מכל אידיאל!! יש לו פשוט אידיאלים שונים

ושכחתי לשאולענבל

מאיפה את יודעת פרטים עלי אם מעולם לא דיברתי איתך?

אנחנו אומרים הלל!! ברוווור!!!!! ~~למען שמו!

ככה הרב של הישוב אומר.. ככה עושים.. (:

יומ העצמאות שממממח לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לידע כללי: כולם לפתוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אריאל דוד

אמרו חז"ל (שבת דף קי"ח) כל הקורא הלל בכל יום הרי זה מחרף ומגדף, ופרש"י שנביאים הראשונים תקנו לומר לפרקים לשבח והודאה כדאיתא בפרק ערבי פסחים ,וזה הקורא תמיד בלא עתה אינו אלא כמזמר שיר ומתלוצץ

זה ויכוח שלא יהיה לו סוף לעולם כנראה... תיק"ו..עץ על מים

תשבי יתרץ קושיות ואבעיות

כל אחד ואיך שהוא נוהג, בבקשה לא להתעצבן ובלי לכעוס על מישו על הדרך בה הוא נוהג..

אחד נוהג לומר הלל ואחר שלא...

אני מבינה גם את מי שאומר וגם את מי שלא..

כל אחד וסיבותיו הוא..

אפשר להתדיין אבל בצורה רגועה בשבילי??

להרגיע תרוחות לנשום ואפשר להמשיך את הדיון (לא הויכוח אלא הדיון!!!)

סתם ככה... מי שיודע תא"ת ב"ש לפי פסח אז זה הולך ככה

א' פסח (ליל הסדר) - תשעה באב

ב' פסח - שבועות

ג' פסח - ראש השנה

ד' פסח - קריאת התורה - שמחת תורה

ה' פסח - צום כיפור אאל"ט

ו' פסח - פורים

ז' פסח - ל"ג בעומר / יום העצמאות

וזה עם מקור...

כך שיש מקור ליום העצמאות..... 

אז כל אחד בדעתו הוא, ולא נראלי שמישו פה הולך להשתכנע כ"כ מדעתו של האחר..

שיהיה לכולם בהצלחה בהכל...

ושנזכה לגאולה שלמה....

גדולים וענקיים אומרים להגיד הללשואף לאור

ואולי האמירה הזאת בדבריך היא בזוי ת"ח ,אני מוחה על דבריך..

אבל יש גם גדולים וענקיים שאומרים שלאענבל
בכלל לא כתבתי דעה אלא רק תיקנתיאריאל דוד

את מה שדניאלה כתבה שאין בעיה לומר הלל סתם

"ואולי האמירה הזאת בדבריך היא בזוי ת"ח ,אני מוחה על דבריך..
?"(ציטוט)

לפני שישים שנה דרכו עלינו כמו זבובים..אנונימי (פותח)

והיום כשאנחנו במדינה משלנו בארץ ישראל, בציון. מדינה טובה, מודרנית ומוצלחת. מדברים עברית, לומדים תורה, עם כלכלה מוצלחת, חקלאות משגשגת וכו' וכו' וכו'.

איך אפשר שלא להודות על זה??

והיום המג"ב והיס"ם דורכים עלינו כמו זבובים.יהודי מרמ"ג

וגם הערבים בסיוע המשטרה......

ובעיקר מונעים מאויבנו לדרוך עלינו כמו זבובים..אנונימי (פותח)
ממש....יהודי מרמ"ג

חחחחחחחח.

נכון מאוד!אחיאחרונה
מדינה- אתחלתא דגאולהאחי

נכון שלא תמיד אנו מסכימים עםכל הדברים במדינה אך צריך לזכור שזה חלק גדול וחשוב בגאולה שזכינו בו ואנשים לפנינו (למשל בשואה) לא זכו..

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך