אחד האנשים שדבק כ''כ, ועם הרבה אהבת ה'..אנונימי (פותח)

זה..אהרון קרוב!!!!

אנשים, תקלטו ששבוע לאחר החתונה שלו הוא הלך להילחם ולא אכפת לו מכלום!!!!

כמו שנאמר: "מאחוריו המבול"

אח''כ לאחר שהוא נפצע אנושות, אחרי 3 חודשים הוא התעורר מתרדמת,ולאחר

שיקומו הוא התראיין ושאלו אותו: "תגיד, זה הוריד לך מהערך של הקב''ה...אתה

קצת כועס שזה מה שקרה, כשאתה מקריב חיים שבוע לאחר חתונתך??"

אז הוא אומר לה: "ממש ממש לא!! בעולם הזה, זה אני, צביה (אשתו), והקב''ה ביחד, זה

ההרכב המלא שלי!!"

זה פשוט הדהים אותי כמה לאדם אחד יש כ''כ הרבה ענווה, והוא אפילו לא מתחרט על זה שהוא הלך!! הוא אמר

שאם הוא התחיל עם היחידה שלו, הוא גם יגמור איתה..וזה מה שקרה.

אפילו מהמראה שלאחר המלחמה הוא הבליג!! וואי פשוט ענווה עצומה!! כ''כ הרבה אהבת ה'!! פשוט מדהים!

זה ציונות אמיתית, וזה אהבת ה' בהרכב מלא, שירבו כמותם בישראל!

וואי, הבנאדם הזה-רבקה...

פשוט שינה לי את החיים..

איזה עוצמות ואיזה אמונה...

תיקון- הוא הלך להלחם יום אחרי החתונה!!רחליOס

בהחלט אחד האדירים!!
הלוואי על כולנו להאמין כך בקב"ה -אבל לא ע"י יסורים..

יש מצב שזה לא בנאדם מהפורום. זאת הודעה חד פעמית...מישי' מאפושו'
אני יודע שיצלבו אותי.yair1112

יש לי דעה אחרת בנושא

אני עדיין מתלבט אם לכתוב אותה...

מה אומרים ??

באמת צדיק.. ויאיר- תכתוב! זה המקום להביע דעה!למען שמו!

אפחד לא יצלוב אותך.. (:

יאיר- זה תלוי לגביי מה..רחליOס

אם זה לשון הרע/רכילות.. אז לא!
אבל אם זה לגביי השם של כולם..

שא...

מניי ויאיראנונימי (פותח)

מני- מצטערת שזה עיצבן אותך, גם אני בתור אחת שאם יהיה לה פה ניק

לא הייתי רוצה שיכתבו מניק כזה..אבל אבל מישי' מאפושו' צודקת..חד פעמיחושף שיניים

יאיר- בכיף תביע את דעתך!! דווקא מאוד בא לי לקרוא ת'דיעה, אבל אני לא מבטיחה לך שלא יתפרצו עליך חח מקווה שלא..

מניי-אולי אין לה\ו פה ניק?הסטלן הקטן

או שהוא כבר היה מחובר לשם של כולם ולא שם לב??

תחשוב חיובי ואל תתעצבן ותתפרץ ישר...

תכתובדי"מ

גם לי יש דעה שונה

יש לנו שיחה איתו שבוע הבא באולפנא בעזשירה .ל.
תנסו לחשוב רגע ואז תענוyair1112

אני חושב שהבן אדם לא היה חכם (בלשון המעטה) בזה שהוא הלך לשם

גם מהצד ההילכתי - זאת לא מלחמת מצווה

ומהצד האנושי עוד יותר.. אתמול התחתנת לאן אתה רץ ???

אתה תציל אותנו עוד אחד לפה או לשם ??? מה ?? השתדלות ???

למי הוא חשב שהוא עוזר בדיוק ??

אני חושב שהסיבה שהוא נשאר חי זה בגלל שד' ריחם על אישתו

^^למה להסתכל על הצד הזה?נושי104

במקום להגיד את זה, אתה גם יכול להגיד ש-

תראה איזה אהבת ישראל עצומה יש לו! תראה מה הוא מוכן להקריב בשביל המדינה!

לוידת אם יש הרבה אנשים כאלה.. מעריכה אותו מאוד..

אני יחסית מסכימה עם נושיענבל

למה להסתכל על זה ככה? תסתכל על זה בצורה של וואו איזה אנשים מדהימים הוא שיצא למלחמה באמצע השבע ברכות שלו והיא ששבוע לאחר חתונתה מודיעים לה שבעלה נפצע והיא מטפלת בו במסירות ממש (הלוואי שאני אזכה לאותה מסירות שיש לה, כלפי בעלי לעתיד).

יכול להיות שזאת לא הייתה מלחמת מצווה אבל זאת הייתה מלחמה למעננו אז למה במקום לומר תודה אתה מסתכל על הצד הפחות יפה של זה?

ואם לא הבנת אני מסכימה גם קצת איתך אני פשוט לא רוצה להסתכל על זה כרגע

החפץ חיים כתב..yair1112

החפץ חיים שאל מה אנחנו יכולים לעשות נגד לשון הרע ??

בא חבר מספר לך סיפור שאתה לא מוצא צד זכות מה עושים ?

הוא כתב שנגד זה הקב"ה נתן לאדם עקמומיות השכל דהיינו אני יתרץ תרוץ דחוק העיקר שהוא יצא בסדר והאמת שבהרבה פעמים באמת המצב היה לא כמו שההוא סיפר...

לעניינינו ביקשתם את דעתי.. אז זאת דעתי !!!

אני גם חושב. אולי אני טועה. שאדם שמפקיר את משפחתו למען אידיאל יותר גדול (לדוגמא אדם שלומד תורה ומשפחתו גוועת ברעב.והוא לא הולך לעבוד. אפי' שהפרנסה מהשמים אני גם חושב שלא זה מה שצריך להיות)

זה לא תמיד מראה על ....

טוב, יש לי הרבה מה לענות לך...רבקה...

וזה לא תשובה מהשרוול, חשבתי על זה ברבה.

טוב, אז קודם כל מבחינה הלכתית- הוא לא החליט את זה על דעת עצמו- הוא התייעץ עם אבא שלו לפני זה ואבא שלו הוא רב... ככה שזה שאתה חושב שזה לא מלחמת מצוה- הגיוני, אבל הוא שאל רב.

עכשיו, הוא לא רץ לשומקום, הייתה לו התלבטות קשה מאד אם ללכת או לא, הוא התייעץ עם כמה אנשים.

וכמובן שגם עם אשתו, הוא לא הפקיר את המשפחה שלו על דעת עצמו, זאת הייתה החלטה משותפת של שניהם וזאת המצווה של שניהם והוא גם אמר שאם אשתו לא הייתה מסכימה- הוא לא היה הולך.

ברור שא"א לבקר אותו ממש אישית...הסנה-בוער

אבל השאלה היא אם עושים מזה סיפור גבורה אידיאלי..

אני עם נושי..מרב.

תכל'ס, למה להסתכל שלילי?

הוא עשה לנו שיחה באולפנא, ומה שראיתי עליו זה שהוא לא אחד כזה שלא חושב, וחושב שהוא הולך להציל ת'עולם.

תראה מה הוא היה מוכן להקריב למען עם ישראל- את אשתו הטריה!!

אני יודעת על אבא שלי, שכשהוא הלך להילחם במבצע "חומת מגן", הוא יצא משם והיה משוכנע שהוא לא חוזר. אז הוא אמר לאמא שלי שהוא היה הולך גם אם רק אתמול הם התחתנו, כי.. "מה לעשות, מישו צריך להגן על המדינה, ואם זה לא אני- אז זה יהיה מישו שאתמול היה לו יומולדת 20 וכל החיים עוד לפניו, או מישו שאתמול אשתו ילדה, או מישו אחר שבדיוק התחתן.."

בסוף ב"ה הוא חזר בלי שום פגע [חוץ מסריטה קטנה ביד מכדור של מחבל], ואני לא יודעת אם הוא באמת היה עושה את זה אם הוא היה מתחתן יום לפני, אבל שתבין על מה אנשים חושבים כשהם במלחמה- הם לא חושבים על עצמם!! הם חושבים או על הכלל=עמ"י, או על הפרט=החבר שלידם!!!

עוד סיפור, שתראה מה זה מחשבה באמצע מלחמה:

אבא שלי, בחומת מגן, היה נשוי עם שלושה ילדים. דתי, מרכזניק כזה..

חבר שלו- אתאיסט. רווק. בלי ילדים.

יצאו למבצע איפושהו.. באיזה כפר ערבי.

אמרו להם שהמחבל נמצא בבית X. 

הם כיתרו את בית X מכל הכיוונים, ובאו לפרוץ אליו ולהרוג ת'מחבל.

מסתבר, שהערבי היה בבית Y- הבית שממול.

הוא צפה עליהם כל הזמן, ושניה לפני שהם נכנסו ל-X, הוא התחיל לירות עליהם.

אוטומטית- חבר של אבא שלי, האתאיסט הגמור מת"א, קפץ על אבא שלי וגונן עליו מהיריות.

אבא שלי שאל אותו: "מה לעזאזל נראלך שאתה עושה? תציל ת'צמך טמבל!!"

והאתאיסט ענה לו: "עזוב שטויות!! אתה נשוי עם ילדים. אני, אינלי בשביל מה לחיות. אינלי משפחה. רק הורים ואח. מה הילדים שלך יעשו בלעדיך, אה??"

וזאת מחשבה תוך כדי שהמחבל יורה עליהם בלי בוף, והם מחפשים מקום להסתתר!!!

אז על מה הבנאדם חושב עוד לפני המלחמה, במיוחד כשמדובר באדם דתי, שכל החיים חינכו אותו על אהבת ישראל ואהבת המולדת ושחייבים להגן עליהם, אם לא על- שילך הפרט לעזאזל. יש לי פה כלל להציל??

ברור שיש הבדל..yair1112

ברור שבמלחמה עצמה כשאתה בפנים זה שונה.. במקרה הייתי בכמה מצבים.

אבל לפני שהלכת ? מה ? מישו צריך לעשות תעבודה ... גם על זה אני מוכן לחלוק ולהגיד שחיל האוויר יפציץ

למה אני צריך להיות הקורבן של מדיניות כושלת ???

>>מרב.

מישו צריך לעשות ת'עבודה, ולמה שזה לא תהיה אתה, עם כל הקושי שבדבר?

תגיד, מה יותר קשה- 

ללכת למלחמה יום [או שבוע, חודש או שבע שנים] אחרי החתונה שלך, בידיעה שאולי תחזור בחיים, אולי תחזור פצוע ואולי תחזור בארון קבורה,

או לא ללכת למלחמה, וכשיהיה זבל ודפוק ומצב בטטה בארץ- יהיו לך רגשות אשמה שיכולת להקריב ת'צמך למען כולם, ופשוט לא עשית את זה, כי "יהיה קשה לאישתי..."

ועוד סוד קטן-

תאמין לי שזה הרבהרבה יותר קשה לצאת למלחמה כזאת כשאתה נשוי כבר כמה שנים עם ילדים, בידיעה שאתה לא בטוח חוזר, וישמצב שאתה משאיר את אשתך אלמנה בת 35 מטופלת בכמה ילדים, שמי לעזאזל ירצה אח"כ להתחתן איתה, מאשר לצאת למלחמה יום אחרי החתונה שלך, שכל מה שאתה משאיר אחריך זה "רק" אישה שלא חיה איתך עדיין חוץ מכמה חודשים שהייתם חברים ועוד לילה אחד שגם גרתם ביחד.

זה לא פשוט. אני יודעת. 

ובגלל זה צריך להעריך את אהרון כ"כ. 

בגלל שלמרות חוסר הפשטות הוא הלך והקריב מעצמו- בגלל שהוא חלק משלם, ובלי החלק הזה- השלם לא יהיה שלם!!

[השלם עם החלק במקרה הזה גם כשהוא מת. החלק עשה ת'שליחות שלו עד הסוף, ולכן השלם יכול להיות שלם!]

אני קצת בשוק מהתגובות פה.....כישוף כושל

נכון היו הרבה סיבות לא ללכת וזה גם הגיוני אבל אי אפשר להגיד שהוא לא עשה מעשה אצילי 

זה ויכוח גדול עם הרבה צדדיםyair1112

הנקודה הסופית היא שמדינת ישראל לא עושה את מה שצריך ממילא כל אחד שמקריב את עצמו צריך לעשות חושבים רציניים בעניין.. כן גם אני יעשה מילואים (כנראה)

אבל יום אחרי החתונה... רוג'ר דווקא קיבלתי את דעתך בעניין יש בזה מן ההיפכא מסתברא

במקום לשלוח כוחות מילואים בחומת מגן או סדיר בעופרת יצוקה..

למה לא להפציץ ???

הא... מה העולם יגיד ... האאאאאאא

אז אני קורבן של אובמה/ביבי/ברק ושאר נבלות

שבת שלום

יאללה להפציץ.מרב.

גם אני בעד שיפציצו.

אבל אינלי מושג, אולי יש להם עוד שיקולים.

לך תבין ת'מנהיגים שלך...

--נושי104

לא שאני מצדיקה את ראש הממשלה או שר הביטחון או כל מישהו אחר שמטפל בזה, פשוט, כמו שרוג'ר אמרה, יש מצב שיש להם שיקולים אחרים! מאיפה שאנחנו נמצאים-אנחנו לא רואים הכל! תהיו ראש הממשלה-ואז דברו..

?????????לא הבנתי מה אתה אומרכישוף כושל
לבת...:חייבו אותו מהצבא. הוא ק צ י ן שפקד על חייליעדינה

שפקד על חיילים והיה נחוץ. הוא ואשת ובכו יחד(שמעתי הראיו ןעימו לגב' רהב-מאיר) אך החליטו שחשוב.. לא היתה ברירה חוץ מזה.

טעית מההתחלה.שיראל.

מה זה יכול להיות לעזאזל אם לא מלחמת מצווה?

זה ב-דיוק מלחמת מצווה.

מלחמת רשות זו מלחמה שעושים ע"מ להרחיב את שטחי א"י המובטחת.

זה לא היה בשביל להרחיב שטחים,בטח לא שטחי א"י המובטחת ().

ובשביל מלחמת מצווה "אפילו חתן יוצא מחופתו"..!

זה בדיוק זה.

ואני ממש לא באה להקטין בזה את ערך המעשה העצום שעשה,מכיוון שלא פשוט לקיים תו"מ כמו שצריך,והוא קיים אותה,ובגדול.

ואגב,"השם של כולם!",מה נזכרת בזה פתאום?

^^^ ברור שזה מלחמת מצווה..משהו טוב

הרמב"ם מונה 3 סוגי מלחמת מצווה.. א. מלחמה בעמלק

ב. עזרת ישראל מיד צר

ג. מלחמה על גבולות הארץ המובטחת

(אני לא בטוח בשלישי.. אבל זה מה שאני זוכר..)

יש רבים שאומרים שזו כן מלחמת מצווה.golani

ב. מבצע כמו עופרת יצוקה זה לא כל יום, הוא בחר את הצבא כייעוד, לפחות לזמן מסוים, טבעי שהוא לא ירצה לפספס.

זו היתה מלחמת מצוה וחצי.דוסית גאה!
הוא לא הלך מבחרתו..רחליOס

הוא היה חייב..

ובכל זאת.. הוא חושב קודם על עמ"י - לפניו! צדיק~

אני די מסכימה עם יאיר...הסנה-בוער

ואני ממש רוצה להזהר במה שאני אומרת- וכמובן לא לשפוט אף אחד...

אבל אני לא חושבת שזה סיפור הגבורה האידיאלי שהייתי רוצה לספר לילדים שלי... למרות שהוא ממש עצום וענקי! ואני לא באה לזלזל ח"ו- אבל קצת עשו מהסיפור הזה יותר מדי ואו.

(גם הסיפור של רועי קליין, ממש לא נעים בכלל לומר).

אני לא אוהבת את הנטיה הרומנטית הזו להעריץ ולהעריך רק את מי שמוכן למות ורץ לזה.. זה קצת לא יהודי. ולא סתם חזל אמרו שאדם שהרגע התחתן לא ילך למלחמה (עזבו כרגע מלחמת מצווה או רשות). יש גם עניין של קידוש החיים וזה הרבה הרבה יותר גדול.

אי אפשר לעזוב את עניין מלחמת המצווה או הרשות!שיראל.

זה חלק גדול מהעניין!

ל"סנה": תגובה שלישית שלי, מפריע לי שלא יודעי םשחייעדינה

שחייבו אות ומהצבא. הוא היה קצין לחיילים והיתה לו מחויבות, אז הוא ואשת ובכו יחד אך הבינו שחשוב. נקודה שצעת יראיו ןעימו

עדינה-רבקה...

הוא היה אצלנו באולפנא בשיחה.

ולא חייבו אותו, המפקד שלו התקשר אליו אמר לו שנכנסים והוא אמר לו תחליט מה אתה עושה.

לאף אחד לא היה אומץ לחייב חייל לצאת לקרב יום אחרי החתונה.

ליאיר: הבחור קצין שפקד על חיילים. ואגב,עדינה

התקשרו אלי וובקשו, ואז הוא נענה. ואל תשכח לציין שהוא עשה זאת ברצו ןתרו םאך בלב כבד. שמעת יראיו ןעימו. אחרי שבקשו מהצבא שיתיצב, הוא ואשתו בכו יחד... שמעתי מפיו.אל תכתוב: מה תעזור, חייל אח הוא קצין והיתה לו מחויבות, כך הרגיש.בצבא ידעו שהוא יום אחרי נישואיו.

יאיר- הוא היה מפקד של משהו (אני לא זוכרת את הפרטיםקשקושה קטנה

האלה..) והוא היה עם החיילים האלה הרבה זמן והוא אימן אותם למלחמה. הוא אמר שהוא לא יכול להשאיר ככה את החיילים שלו! אחרי שהם התרגלו אליו והאמינו בו א"א להביא להם מישהו אחר!! 

אגב תקרא את הספר שאבא שלו הוציא עליו (אני לא זוכרת איך קוראים לו...) משם לקחתי את זה.. 

אתה פשוט טועה.מחפש את האור..

אתה צודק בזה שלמלחמת רשות עוברים בין האנשים ומצהירים שמי "שבנה בית ולא חנכו, ארש אישה ולא לקחה, נטע כרם ולא חיללו" יחזור לביתו כדי להשלים מלכתו, וזה נכון שעל חתן נאמר ש"נקי לביתו שנה אחת".

אבל זה לא נכון במקרה של מלחמת מצווה.

ותזכיר לי, איך קוראים למלחמה שאתה נלחם כדי להגן על האחים שלך, על המדינה שלךל, ועל הארץ שלך - מלחמה כמו מלחמת עופרת יצוקה (כן, אני יודע שזה היה מבצע, אבל העיקרון מובן...)? מ-ל-ח-מ-ת מ-צ-ו-ו-ה!

כן, מהצד ההלכתי מלחמה על הגנת המדינה והעם היא מלחמת מצווה לכל דבר ועניין, ולכן הגדרים משתנים לגמרי. גם אדם שיצא אתמול מחופתו, חייב להלחם במלחמת מצווה, ללא שום פשרות.

וזה בכלל לא שייך מה זה יעזור - ותגיד לי, מה זה יעזור אם אבא לשני תינוקות קטנים כן ילך למלחמה וימות שם? או בכלל, חייל צעיר שעדיין לא טעם טעם נישואין, מה זה יעזור אם הוא ילך למלחמה, ימות שם ועוד פוטנציאל נישואים עבד.

זהו, שיש פרטי ויש כללי, והכללי במקרה הזה, עם ישראל, הוא מעל הפרטי, ודוחה אותו. אמת שאדם לא מחוייב למסור את נפשו על חברו, למשל אם מוצא אותו טובע בנהר, ויודע שאם יציל אותו עלול למות בעצמו - אבל מקרה של מלחמה הוא שונה לחלוטין. "עזרת ישראל מיד צר" נוגעת גם למי שהתחתן אתמול.נקודה.

וכל זה בלי לכעוס, רק כדי להבהיר את הנקודה... ועוד יותר, המסירות נפש שהוא מסר למען ארצו, רק מלמדת אותנו פרק קטן במה זה אהבת העם והארץ.

בנימה אישית אוסיף, שאחי זכה ושנה שעברה למד איתו בחברותא במשך תקופה מסויימת, בין כל הניתוחים שעבר אז.

ליאיר וכל אלה שבדעתו..אנונימי (פותח)

נו היה כ''כ מפחיד להביע את הדעה?? (;

ואני לא ממש מסכימה איתך לגבי הבעייה ההלכתית..

חלק רבנים אומרים שגם אם זה מלחמת מצווה אסור לו לצאת אליה לאחר המלחמה,

ויש טוענים שצריך לצאת למלחמת מצווה גם אם זה שניה לאחר החתונה..

אז כפי שאתה רואה אין ממש פסיקת הלכה מדויקת, ומן הסתם הוא גם שאל את אביו( בתור רב)

מה לעשות לגבי הסיטואציה הזאת..ואם זה היה פסיקת הלכה מובהקת וברורה של לא לצאת הוא לא

היה יוצא..אז תסיק תמסקנות בעניין ההלכתי..

אולי עכשיו אני אנסה לכתוב לך מנקודת המבט שבו הוא רואה..

חוצמזה הוא גם עשה חשבון, תבין, שעמ''י חשוב לו!! הוא חישב את זה שהרבה יותר עדיף שאדם אחד ימות (ב''ה זה לא קרה) ביחס למדינת ישראל! היא חשובה לו!!

ואתה אומר שזה לא בסדר לגבי אשתו..אתה חושב שאישתו לא לקחה את זה בחשבון? ברור שהיא לקחה!

היא יודעת שהיא התחתנה עם חייל, ואם היא אישה שנאמנה לבעלה גם באיזה שהוא מקום היא גם תסכים איתו..

לכן אני חושבת שמה שהוא עשה זה כ''כ קידוש ה'! דווקא בגלל שהוא לא היה חייב! שהוא זה שתרם מעצמו.

הוא ידע שהוא לא יכול להפקיר את החברים שלו לאחר שהוא עבר תקופה ארוכה של אימונים, מה? ופתאום הוא לא יהיה וינטוש אותם?! דווקא ברגע שהם צריכים אותו??

ולך תדע אם הוא חשב גם, שכל חייל עכשיו שלא רוצה/ מפחד להילחם יציע נישואים פתאום לחברה שלו ואז

הוא יהיה פטור, אז הוא רצה להראות לעמ''י שגם שהוא התחתן זה לא מנע ממנו להגן על עמ''י..

לפי דעתי זו ממש לא טעות!

ולכל המעוניינים לדעת- אין לי ניק לכן אני כותבת דרך הניק "האהוב" עליכם (;

^^ הדבר הראשון שחשבתי עליו.. למה מהניק הזה? הסנה-בוער
כן,אוהבת את אמא

הניק הזה הוא לאנשים שיש להם דברים אישיים שהם רוצים להגיד. זה סתם מבלבל שבכל שירשור יש לפחות אחד שכותב מהניק הזה.

לא בשביל זה הוא הוקם!!!!!

ל- yair1112.אחד

לפי דעתי אתה ממש ממש לא צודק!

גם הרמב"ם כותב  בי"ד החזקה לא זוכר בדיוק איפה, שבמלחמה צריך לשכוח מהמשפחה ומכולם ופשוט ל-ה-ל-ח-ם!!

וחוצמיזה, איך אתה יודע שזה לא מלחמת מצווה?

אני חושבת...Tehilla*

שכדאי מאוד לכולם לקוא את הספר שהרב זאב קרוב כתב על אהרון.קוראים לספר "בלבב פנימה".

ספר מאוד מומלץ ומאוד חזק....אולי אח"כ הדעה של אנשים ישתנה....

^^^^^^^^^^^^^^רבקה...
משו ממש ממש חשוב!!!!>>>אנונימי (פותח)

היתה לנו שיחה איתו והוא אמר שזה חיילים שהוא התאמן איתם חודשים למבצע הזה, והם לא יכולים ללכת בלי המפקד שלהם שיודע בדיוק מה הם צריכים לעשות, אז לפי איך שאני הבנתי - גם שמבחינת הצבא זה לא ממש היתה שאלה.

ברור שלא היו שמים אותו בכלא או משו אם הוא לא היה בא, אבל זה כמו אמא אומרת לילד שלה אחרי שהוא שואל אותה אם לעשות משו ואז היא אומרת  לו "אני ל אחושבת שכדאי, אבל תעשה מה שאתה רוצה"

אני לא אומרת שמה שהוא עשה היה מובן מאליו. ממש לא. אולי זה פשוט בא לו ההחלטה יותר מהר או נגיד שהוא איך שהוא התאושש מהפציעה (חוץ מהק"בה כמובן) זה גם הרבה מהאמונה שלו.

קיצר- גם מבחינת ההלכה וגם מבחינת הצבא הוא די היה צריך לבוא, אבל הוא עדיין לא היה ממש חייב.

ל"שם": הוא אמר בראיו ןעימו (שמעת י) שעדינה

הוא הרגיש מחויבו תלחייליו(קצין) הוא ואשת ובכו יחד אך הבינ ושזה חשוב.זה בחור שבחופתו התפללו לשלו םחיילי צה"ל.הוא בודאי "התכוון" לחזור בריא ושלם.זה בהסכמת אשתו, אלא מה אתם חושבים?!(גם אם בלב כבד)

זכיתי שאחי התחתן עם בת דודתוב.ש.
מחזק את "אחד."<אריאל>

בין אם אתה מסכים או לא מסכים עם המדיניות של הצבא/ הממשלה/ שאר הקברניטים, יש הוראות מלמעלה, של אנשים, שמופיעים לפניהם כל השיקולים.

[בקצרה, וגם פחד מחרם של ארה"ב זה שיקול, תעשו לי טובה כולכם:  לנהוג בהפקרות בטענה שה' בטוח יעזור לנו זה יותר מדי 'הסתמכות על הנס' , בטחון במובן שגוי ועלוב. לא לוקחים שיקולים מדיניים בטענה שה' יעזור, ה' אף פעם לא היה מכונה לקניית הטבות- "רק הכנס בקשה" ]   

כשאתה למטה, חייל פשוט, תשמע להוראות ותיישם אותם, תסמוך על הקברניט, כמו שאתה סומך על מתכנן המבצע-  זה מה שהוחלט, זה מה שהם חשבו שיועיל, זה מה שעושים. מדובר במלחמה, לא בדיון על המשכורת של העובדים הסוציאליסטים. 

אגב, לפי רוב רבני הציונות הדתית, התגיסות לצבא היא בגדר מלחמת מצווה.

סיפור הרואי של אהרון קרוב הוא ראוי להערכה עצומה.  (ואשתו לא פחות, זה לא פשוט בכלל) 

מלחמת מצווה או מלחמה מיותרתyair1112

כתבתי מראש שיהרגו אותי.. אבל מה לעשות זאת דעתי !

אני אוהב כאן את כל הפוסקים שמביאים את הרמב"ם בלי לדעת יותר מדי מה כתוב שם.

אסכם כאן בכמה מילים.. אם הצבא היה עושה את ייעודו, זאת כנראה היתה מלחמת מצוה.

אבל...

הצבא הוא תוצר של מדיניות הממשלה

הממשלה מחליטה לפי לחצים מארה"ב ואירופה

ממילא זה שאתה הולך למלחמה אתה קורבן של ביבי ו/או אובאמה או לא משנה מי - אתה לא מגן על עם ישראל אלא על אינטרסים של מגעילים ששולחים אותך להילחם במקומם. (כל מיני תירוצים שיש להם שיקולים אחרים ומה שרואים משם - להזכירכם שרון עקר חבלי ארץ שלמים בשביל להציל את האינטרסים שלו ממשפט...)

אם אתה יום אחרי החתונה הולך למות למען ביבי אני לא חושב שאתה גיבור - סלח לי אבל אני חושב שאתה ...

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/153538 !!!

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/153562 כייף לשכוח מה היה פעם (מתאים גם לחוגגי יום העצמאות)

אני לא ילך למות בשביל שאיזה מח"ט יוכל לטייל באירופה בלי שהב"ד הבינלאומי בהאג ירדוף אחריו

או בשביל שבג"ץ יעמיד אותי לדין על ביצוע "נוהל שכן"

א'- לא מזלזלים באף אדםדניאלה .ד.

גם אם מדובר בביבי.

ב'- יום אחרי החתונה מקריב והולך לשמור על אחים שלו.

ג' זה שאתה חושב שהוא...*** זה לא אומר שהוא...

זה אומר שאתה זה שחושב אחרת לגבי העיניין.. ויודע מה?

הכי קל להתפס ולראות את הלא טוב.

העיוות הזה. שכל מעשה טוב פתאום בגלל שהוא למען עמ"י ואולי בגלל הכיפה הדרוגה שלו

אז.. הוא עושה טעות והכל מנוגד להלכה וכ'.

לכל טיעון יש טיעון נגדי.

הם יביאו ת'רמב"ם ואתה תביא פסיקה אחרת.

70 פנים לתורה.. חתום!

הנקודה העיקרית !!yair1112

אני לא ילך למות בשביל שאיזה מח"ט יוכל לטייל באירופה בלי שהב"ד הבינלאומי בהאג ירדוף אחריו

או בשביל שבג"ץ יעמיד אותי לדין על ביצוע "נוהל שכן"

אתה לא מגן על עם ישראל אלא על אינטרסים של מגעילים ששולחים אותך להילחם במקומם. (כל מיני תירוצים שיש להם שיקולים אחרים ומה שרואים משם - להזכירכם שרון עקר חבלי ארץ שלמים בשביל להציל את האינטרסים שלו ממשפט...)

אמור להיות סולם עדיפויות. ואשתו- שלפני רגע הוא התחתן איתה צריכה להיות קודמת. לדעתי...

אני מסכימה איתך ולא מסכמה אתךכישוף כושל

אם המצב היה כמו שאת מתאר הייתי מסכמה איתך אין סיבה שנלחום בשביל לשמש כהרוגים בשביל אדילים שאנחנו לא מאמינים בהם ובשביל אינטרסים אישים....

אבל המצב שאת מתאר אינו נכון במלחמות שאותם אנחנו נלחמים אין רק אנטרסים ואידיאלים שיקרים יש גם צד של הגנה על העם שלנו ועל א"י 

בשביל העם שלי..אני מסכימה להקריב מעצמי לא בשביל ביב אובמה או כל גורם ממשלתי אחר!!

אני כולי שאיפה לקיים עוד ישראל חי!

אם הייתי בן....הייתי ממש שמחה על האפשרות שניתנה לי לעזור ולעשות משהו בשביל המדינה!!!

לכן לא אמרתי ליסגור את צה"לyair1112

אפי' שאולי כדאי שזה יקרה ויפתחו משו נורמלי אם אינטרסים לאומיים ולא אישיים

אבל לפחות במקרה הנוכחי. בגלל שזה יותר מדי אינטרסים אישיים אז תישאר עם אשתך.

בקיצור ד' יעזור אין לי מה להוסיף. זאת דעתי

ואני עולה ירושלימה לזמן קיץ. (ללמוד בישיבה-פשוט חבר'ה חושבים שזה לטייל)

אז יהודים יקרים אוהב אותכם בברכת גאולה שלמה ואמיתית במהרה בימינו

עם המצב הזה אנחנו לא יכולים לעשות הרבהדניאלה .ד.

וגם אם המצב כאוב ביותר (כמו שיש שמשרתים בצבא גם אחרי מקרה כמו ההתתקות ותשאל איך הם מסוגלים?)

עושים את זה ממניעים אחרים.. משאיפות אחרות ומעקרונות שונים.

שהמח"ט יטייל עד מחרתיים.. דין וחשבון יש בעולם!

אל תדאג.. דיברת בעבר על השגחה פרטית והכל בידי שמיים. אז הנה דוג' מעולה.

תגובה אחרונה בהחלט.yair1112

כתוב בירמיהו הנביא לפני שנחרב בית המקדש הראשון.

שכתוב שם שצדקה תציל ממות ואנשים באותה תקופה היו נותנים הרבה צדקה. מה עשה ד' גרם שיתנו צדקה למי שלא ראוי לה. וככה היא לא תציל ממות.

יש 2 דברים בצדקה וחסד.

1 מה שאני עוזר לאדם אחר ומידה כנגד מידה כמו שאני עוזר לו ככה ד' עוזר לי

2 מה שאני עצמי מתרגל לראות את הכול יותר טוב ולדעת שכל מה שאני עושה זה הקב"ה בכלל ואני השליח להעביר את הכסף או החסד לאותו אחד.

ולכן אותם שבבית ראשון שודאי לא כיוונו לדבר השני.. אז גם את הדבר הראשון הם הפסידו (שהרי זה חסד לאדם לא ראוי) ולא עזר להם.

לקחו את מדינת ישראל קידשו אותה אח"כ לקחו את צה"ל וקידשו אותו ועל סמך זה בונים בניינים פורחים באוייר

מדינת ישראל לא קדושה לצערנו וצה"ל גם לא קדוש ולכן כל הבניינים שבניתם מעל הם לא אמיתיים...

עכשיו יגידו לי אבל רבנים ד"ל אמרו הרבנות הראשית ושאר ירקות... חבר'ס תפתחו תעיניים תבדקו ותשאלו ואל תיהיו פרייארים.

הקדוש ברוך אמר

שהתורה קדושה והיא זאת ששמרה עלינו מאז ומעולם ותמשיך לשמור עלינו

וארץ ישראל יש לה קדושה מכל הארצות ויש בה עניין אבל היא משנית

רק בדור האחרון התחילו לקדש כל מיני דברים לאומיים ואת התורה הפכו לגלותית ד' ישמור

לכן תפתחו תעיניים תשאלו תבקשו ותדרשו - אל תיהיו פריארים

אני יודע שזה רק יקפיץ כאן אנשים ולא יודע אם באמת מישו ישתכנע או יהיה לו אכפת. התלבטתי הרבה האם כדאי לי לרשום זאת החלטתי שכן. הפעם הבאה שאני יראה כאן תפורום תיהיה לפחות בעוד שבוע אז לא נורא קצת חומר למחשבה - יום העצמאות הצבא וכד'

בברכת גאולה שלמה ואמיתית.

אוהב את כולכם

יאיר

אני באופן אישי לא מקדשת דברים בלידניאלה .ד.

שעומדת מאחוריהם ברובד העמוק- התורה הקדושה.

כן, יש אנשים שכמו שעושים מכסף אלוהים אז הם יעשו גם מהממשלה את אותו הדבר.

לענ"ד אף אחד פה לא סוגד לבן אדם, אלא למעשה המיוחד שלא כל אחד יכול לעשות אותו ועוד לא במצבים כאלה.

מעשים של 'בכל נפשך'...

הולך להלחם למען העם והארץ.<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ה' אייר תשע"א 23:17
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ה' אייר תשע"א 23:16

גם אם זה כרוך בלהלחם לטובת ביבי ושאר פוליטיקאים. 

יאיר, תבדיל בין טפל לעיקר. גם אם תוך כדי ביצוע המטרה מתיישמים אינטרסים, גם אם יש מטרות שהן כולן אינטרס אחד גדול! - צריך חיילים, שיתנו את הנשמה, תרתי משמע. 

בזמן שכל אחד מאיתנו יתחיל לסנן בין מבצעים: "המבצע הזה אינטרס לדעתי" - וישתמט ממנו, בטענה זו או אחרת, לא משנה בכלל, לא יהיה צבא, לא תהיה הגנה, לא תהיה מדינה, לא תהיה א"י.

יאיר וכל אלה שבדעתו..אנונימי (פותח)

נו היה כ''כ מפחיד להביע את הדעה?? (;

ואני לא ממש מסכימה איתך לגבי הבעייה ההלכתית..

חלק רבנים אומרים שגם אם זה מלחמת מצווה אסור לו לצאת אליה לאחר המלחמה,

ויש טוענים שצריך לצאת למלחמת מצווה גם אם זה שניה לאחר החתונה..

אז כפי שאתה רואה אין ממש פסיקת הלכה מדויקת, ומן הסתם הוא גם שאל את אביו( בתור רב)

מה לעשות לגבי הסיטואציה הזאת..ואם זה היה פסיקת הלכה מובהקת וברורה של לא לצאת הוא לא

היה יוצא..אז תסיק תמסקנות בעניין ההלכתי..

אולי עכשיו אני אנסה לכתוב לך מנקודת המבט שבו הוא רואה..

חוצמזה הוא גם עשה חשבון, תבין, שעמ''י חשוב לו!! הוא חישב את זה שהרבה יותר עדיף שאדם אחד ימות (ב''ה זה לא קרה) ביחס למדינת ישראל! היא חשובה לו!!

ואתה אומר שזה לא בסדר לגבי אשתו..אתה חושב שאישתו לא לקחה את זה בחשבון? ברור שהיא לקחה!

היא יודעת שהיא התחתנה עם חייל, ואם היא אישה שנאמנה לבעלה גם באיזה שהוא מקום היא גם תסכים איתו..

לכן אני חושבת שמה שהוא עשה זה כ''כ קידוש ה'! דווקא בגלל שהוא לא היה חייב! שהוא זה שתרם מעצמו.

הוא ידע שהוא לא יכול להפקיר את החברים שלו לאחר שהוא עבר תקופה ארוכה של אימונים, מה? ופתאום הוא לא יהיה וינטוש אותם?! דווקא ברגע שהם צריכים אותו??

ולך תדע אם הוא חשב גם, שכל חייל עכשיו שלא רוצה/ מפחד להילחם יציע נישואים פתאום לחברה שלו ואז

הוא יהיה פטור, אז הוא רצה להראות לעמ''י שגם שהוא התחתן זה לא מנע ממנו להגן על עמ''י..

לפי דעתי זו ממש לא טעות!

ולכל המעוניינים לדעת- אין לי ניק לכן אני כותבת דרך הניק "האהוב" עליכם (;

טעות.אבגדה

גם אם הוא לא היה אמור ללכת לצבא,הרי מבחינתו הוא כן היה אמור ללכת לצבא-וזה שהוא עשה את מה שהוא חשב שצריך לעשות אע"פ שזה קשה-זו גדולה.

לא חושבת דווקאאנונימי (פותח)

אם זה היה פסיקת הלכה חד משמעית, מובהקת וברורה הוא לא היה עושה את זה, הוא

לא היה עובר על זה כמו כל מצווה שאסור לעבור עליה..

באמת אדם מאוד מיוחדרק ברסלבאחרונה

יש המון מה ללמוד ממנו להתחזק בע"ה.....

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך