השירשור האחרון שייפתח כאן בנושא התאבדויותיושב בדד

[אני מקוה..]

טוב, אז ככה - בנושא הזה אני אנסה להעביר את מה שאני מרגיש כשאני קורא עוד "וואי חבר שלי זרק אותי/אמא שלי צעקה עליי/אחותי שרטה אותי/בן דוד שלי לא מדבר איתי/יש לי מלא שיעורים/הפסדתי חמישה פוגים ובא לי להתאבד!!  עצוב!!"

כי אני קורא את זה ו... כאילו מה... זה כל כך מכעיס!

החיים שלכם - כולכם - כל כך נהדרים, ולא היו בהם רגעים יפים, אם לא היו בהם גם רגעים רעים, לשם ההשוואה.

ואתם הולכים לחוות כל כך הרבה דברים טובים!

אתם לא מבינים שיש אנשים שנגזר עליהם לא לראות את עצמם מקימים משפחה, בית, מזדקנים?..

אתם לא מבינים שכשאני חושב על כל הדברים האלה, שאני לא אחווה, שלא יהיו לי.. מה אתם חושבים שאני מרגיש אז?

אתם יודעים מה חשבתי, כשאמרו לי? כמה כעסתי אז?

אומרים שאנחנו חייבים לה' כל כך הרבה, שכל נשימה שלנו על פני האדמה היא חסד, שכל רגע הוא מתנה שלא ניתנת לנו בזכות, ואני לא יכול שלא לחשוב שאלוהים חייב לי. כן, מה אני עשיתי לו שקיבלתי את זה? איך אתם יכולים לומר שזה פייר? איך אני יכול לחיות בהרגשה שיש אנשים שזה מגיע להם הרבה יותר ממני, שיזכו לנשום כל הרבה יותר, לעשות כל כך הרבה, שאני רק תחנה קטנטנה בחיים שלהם, חתיכת פאזל שעוד כמה שנים לא יסתכלו עליה.

רק תחשבו על זה, שיש אנשים שלא היה להם לאן לברוח.

כי לא משנה מה תעשה - כי אני לא עישנתי, עשיתי כושר, אכלתי בריא, וזה תפס אותי. זה יכול לתפוס את כולם.

רק לחשוב שבן אדם יכול לחיות בבועה סטרילית, וזה יתפוס אותו.

כמו הגרלה מטורפת, המשחק החולני של אלוקים.

אז כן, כמו שאמרתי, זה מתחיל בכעס.

אחר כך אני מניח שניסיתי להתעלם, להכחיש אולי. ניסיתי להעמיד פנים שהבעיות הכי גדולות שלי, הן הדברים שאתם מתלוננים עליהם. אתם יודעים מה הייתי מוכן לתת כדי שזו תהיה הדאגה הכי גדולה שלי, שלא מדברים איתי בביה"ס, או שכולם בכיתה פחות דתיים, או שאני חותך את עצמי?..

כשאני קורא את מה שאתם כותבים, אני בז לכם.. אני מרחם עליכם..

אני אומר לעצמי 'תראה מה הם קיבלו.. ככה אומרים תודה?!'

אתם עושים כזה בלאגן, עוצרים את כל החיים שלכם.

אתם רק מנסה להעמיד פנים שהכל נורמלי! לומד לבגרויות, עושה מתכונות. ואני לעולם לא אזכה להחזיק ביד יותר מאשר תעודת בגרות, וגם זה לא 100% .

כל הכאבים הפיזיים, הטיפולים [תאמינו או לא, הדבר הכי קשה במחלה הוא הטיפולים] שלי מתגמדים לעומת השאלות שלי..

מה אני עושה פה? כאילו, למה באתי? אני יכול לעשות פה משהו ב20 שנה?

אז אני כותב את זה. אולי זו התשובה.

מסכימה עם כל מילה!! פשוט נכון! אבלאיל!לי

בכל זאת לא יפה לזלזל בבעיות של אחרים! גם לי מפריע(מאוד!!)שכל שירשור שני פה זה על בעיות טיפשיות אבל אני לא יזלזל במי שפתח כי אולי באמת זה הדבר הכי קשה לו בחיים? לך תדע....

אני לא מזלזליושב בדד

בחייאת, תעריכו את מה שיש לכם.

כל בנאדם לוקח אחרת את הדברים!אבודה!

צודק ממש! צריך להתחיל להעריך את מה שיש לנו..נושי104
אני מאד מסכימה. אפילו מאד מאד.*נעמה*

לפעמים יש נטיה לאנשים כביכול 'נורמאלים' לזלזל מעט במתנות הנפלאות שהם קיבלו מהקב"ה.

אני בטוחה שזה לא בא מעניין של כפיות טובה, אבל כן יש עניין להכניס טוב-טוב למודעות שיש אנשים, שמראש יודעים שהמשך חייהם לא יהיה 'נורמאלי' כמו של אדם ממוצע, אם בכלל.

יש אנשים שהיו חולמים להקים משפחה, להביא ילדים לעולם, לדאוג מהדברים הכי פיציים... אבל שהם רק יזכו לזה!

אז באמת בקשה לי אליכם קוראים, תעריכו. תעריכו את מה שיש לכם. תכניסו לכם למודעות שבדיוק כמו שאדם מסויים לא יזכה לכך, באותה סבירות זה היה יכול להיות ח"ו ח"ו ח"ו גם אתם.

אל תדרשו מהקב"ה ללמד אתכם מה זה טוב א-לוקי בדרך הקשה. בבקשה!! אל תתנו לעצמיכם לפול לזה. אתם לא רוצים את זה. אני מבטיחה לכם. 

יושב בדד, אני מאד מעריכה את מה שכתבת. אני גם מאד מכירה אישית את המקום הזה.

מאחלת רק טוב, לך ולכולנו.

חיים שמחים!!

תקשיב,אולי בשבילך זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לךאיל!לי

אבל יש אנשים שב"ה זה הבעיות שלהם! אז אתה צודק בהקשר של השירשורי התאבדויות וגם בזה שיש אנשים פה שלא מעריכים את מה שיש להם אבל איך אתה יכול לבוא בתלונות לאדם שהבעיה הכי קטנה אצלך זה הבעיה הכי גדולה אצלו?? 

הוא לא מזלזל,נושי104

הוא רק אומר שגם אם הבעיה הכי גדולה שלך-נראית לך גדולה, תראי שיש בעיות גדולות יותר-ותעריכי שאלו הבעיות שלך..

שיהיה ברור -יושב בדד

סביר, אפילו סביר מאוד, לפתוח שירשור על "איזה באסה, הפסדתי פוגים".

אבל המילה הזילזול הזה בעשרות שנות חיים שנותרו לכם.. איך את לא מעריכים את זה? איך אתם חושבים להתאבד?

מסכימה ממש!-Ayelet-

[וגם, אם אפשר להוסיף- מהכרות עם מה שהיה לי - הפורום נותן במה להתלונן יכול להיות שלא לכולם, אבל באיזה שהוא מקום מרגישים שיש לך במה לפרוש את כל הבעיות שלך, ו'יקשיבו' לך, בעיות שבחים הייתי מעיפה אותם , פתאום כאן מקבלות משמעות והתייחסות.. זו היתה רק הארה, מי שרוצה שייקח לצומת  ליבו.. ]

שב"ש לכולם!

מסכים ב100%....הסטלן הקטן

אני מסכימה אבלענבל

אם יש לי בעיות אני לא יכולה להגיד יש אנשים שיש להם בעיות יותר גדולות כי אז מה? אז להם יש בעיעות יותר גדולות ולי אלו הבעיות שלי. מה שרשמת נשמע כמו המשפט המעצבן של האמהות "יש ילדים שגם את זה אין להם" (על צלחת של אורז שלא מסכימים לאכול) אז מה שאין להם! בגלל זה אני חייבת לאכול את האורז?.

למי שלא הבין: האורז= הבעיה של בן אדם מסוים

האמא= יושב בדד

אני= פותח\ת השרשור על הבעיה שיש לי

אם מישהו עדיין לא הבין אז הוא מוזמן לשאול ואני אסביר ביותר פירוט

בגלל זה נרשם "בנו' התאבדויות" ולא "בנושא בעיות".יושב בדד

אם מישהו עדיין לא הבין ..

בסדר אבל גם התאבדויות זה סוג של בעיהענבל
אחרי שאתה מתאבד אין לך שום בעיהיושב בדד
יופי אבל מי שפותח פה כנראה עדיין לא התאבדענבל

אני מקווה כי אם כן אז יש לנו עניין עם רוחות רפאים חיוך

אני חושבת...חרותיק

שצריך לזכור שהכל זה נסיונות מהקב"ה.

ה' לא מעמיד אדם בנסיון שהוא לא יכול לעמוד בו,

אז, כמו שזה נראה, מי שיש לו נסיונות גדולים, כנראה שהוא מיועד לעמוד בזה.

ומי שיש לו נסיונות יחסית קטנים, זה לא אומר שהוא יותר קטן, אלא שזה הנסיון הגדול ביותר שלו

שה' שלח לו, וכאן, שכל אחד שפותח שרשור על מה שקשה לו, אין בכלל אפשרות לשפוט

מה קטן ומה יותר קשה. למדתי את זה על בשרי שבוע שעבר.

----------אחותי?!

לישועתך קיוותי ה'.

טוב לא קראתי את התגובות אז מחילה אם חזרתי על תגובה.

אבל בער לי להגיב.

וואי יושב בדד יקר, האמת, הצלחת להעלות לי את הפיוזים גבוהה גבוהה.

אני לא כותבת פה הרבה ואני גם לא מתייחסת לכל שרשור.

אבל הצלחת להרגיז אותי.

לא יודעת מה יש לך, סרטן אם הבנתי נכון, כן?

אבל אח יקר.

שתיהיה סגן של אלוהים תוכל לתת לאנשים דין וחשבון על מה הם מתלוננים ועל מה מודים.

ולעזעאזל, אתה לא תשפוט אנשים על זה שבא להם להתאבד אם מישהו שרט אותם או אם זרקו אותם מהבית.

השי"ת נתן לכל אחד את הצרות שלו ואת הכוחות שלו להתמודד עם דברים.

אין בעיה, מפריע לך שאנשים מתלוננים?

תגיב יפה, בנועם.

אל תשווה את הצרות שלך לאחרים.

כי אתה לא הם!!!

גם אני משתדלת לא לשפוט אנשים.

ברור, זה קשה, סרטן זה ממש כואב ולא נעים..

אבל אח יקר, תתן לאלוהים לתת לאחרים דין וחשבון.

זהו.

סליחה אם הייתי בוטה מדי.

שבוע טוב שיהיה.

אפרת.

המשפט בתחילת התגובה שלך ריתק אותייושב בדד

"לישועתך קיוויתי ה'".

טוב, נו...

ציניות?חרותיק

זו העיקר בחיים, להבין שהכל מאיתו יתברך!!

להפך, מוכיח את הפואנטה שלייושב בדד

יש פה אנשים עם תקווה. אתם מתגאים בה.

התאבדות? לזרוק את כל התקווה שלכם לים.

מסכימה חלקית...אביב

העניין הוא לא שהבעיה של להפסיד 5 פוגים. סבבה, זה מבאס אותך? אוקיי, מי אני שאשפוט. יש מי שמתבאס מ5 מיליון דולר ויש המתבאס מ5 פוגים. סבבה, לגיטימי.

הבעיה מתחילה כשכל באסה הופכת לייאוש >> ולרצון להתאבד.

חבר'ה, אפשר לספר לכם משהו?

שנ"ש הייתי במצב מהזה דפוק, שקיעה? זו אני. יאוש? זו אני. דיכאון? זו אני. חושך? זו אני.

כל הזמן רציתי להיעלם. פסדר, מה לעשות, יש אנשים דפוקים ואני אחת מהם

אבל בחייאת, צריך לקחת דברים בפרופורציות.

אני אישית, מאושרת! פשוט מאושרת! שתדעו לכם, אני כמעט שנה ב"היי" מטורף, שמחה עד הגג.

ומה, אינלי בעיות? אינלי קשיים? אני לא מאבדת מידי פעם "5 פוגים" (זה סוג של משל, כן? קורץ)? ברור שכן!

ומה, זה לא מבאס אותי? ברור שכן! למזלי אני בנאדם!!

אבל מה, למדתי לקחת דברים בפרופורציות. למדתי להזכיר לעצמי שהבאסה הזו תעבור. היא תחושה חולפת. באמת, באמת שבעוד - נגזים - שנה - אני לא אזכור שנשרפתי וואחד נשרפתי אחרי הים. באמת, לא טפשי לבזבז אנרגיות על כאב כזה שעובר כ"כ מהר?

ואני לא מדברת על סרטן. כי זו התמודדות אחרת - - -

ברמות שאני לא מכירה בכלל. אוקיי.

אבל חבר'ה, אמא צועקת עליך, חברה שלך לא מדברת איתך, את עייפה כל היום, לא עומדת בקצב של הלימודים?

מבטיחה לך שבעוד חודש וחצי, בחופש, את לא תזכרי את זה. גג, נגיד את משלימה בגרויות וכד'.. עוד שנתיים - מאכפת לך? את תצחקי על עצמך. שבכית בגלל כאב כ"כ רגעי. ונכון, לא צריך להתעלם לחלוטין מבעיות. ואפשר להתבאס. אבל צריך אחרי כמה רגעים לקום, להרים את הזוויות של הפה, ככה גבוה, שיצרו חיוך - ולזכור שזה עובר. לחשוב על משהו כיף שעומד לקרות. לנסות למצוא איזו נק' טובה במצב, איזו תועלת. תמיד יש כזו! אפשר להיזכר במשהו נעים שקרה לאחרונה. חברים, באמת שצריך לקחת דברים בפרופורציות! ברור שהכי קל זה לברוח מהתמודדות, לעזוב ככה את העולם וזהו, חסל צרות ובעיות. ברור שהכי קל זה לתת לעצמך לשקוע. אני יודעת, אני הייתי שם. אבל צריך לזכור שזה לא ייתן לי כלום, לתת לבאסה להשתלט עלי. עדיף לחייך ולהמשיך בחיים. בחיי, למרות שזה לא תמיד קל, זה משתלם ועוד איך. זה ייצור בכם אווירה פנימית טובה. זה ייתן לכן כוחות להתמודד עם דברים בעתיד.

ואני לא שופטת אף אחד. אבל נסו לזכור את זה, בסדר?

סליחה על החפירות, זה די בער בי.. ;) אוהבת את כולכם! בהצלחה!!!

אביב

אופס, היה לי קטע לא ברור >>אביב

התכוונתי בתחילת התגובה שלי ששנ"ש הייתי בדיכאון - בערך עד אזור הזמן הזה, של יום העצמאות.. ומאז, אחרי שיצאתי מזה, רוב הזמן אני שמחה. אחרי עבודה קשה..

וואי, אתה צודקאוהבת את אמא

אבל כמו שאיל!לי אמרה, זה ממש לא יפה לזלזל, אולי אתה לא מזלזל, אבל זה נראה ככה, וחוץ מזה, הכול ממש נכון, אתה לגמרי צודק, יישר כוח! כל הכבוד!!!

אשרייך.. והלוואי הלוואי שבאמת זה יהיה השרשורדניאלה .ד.

האחרון בנושא.

לא כי חבר'ה ישתקו ויסבלו בשקט אלא שבאמת יבינו ת'מסר הזה.

אני אומרת את זה בכאב אבל פתחתי שרשור כמו שלך בערך פעם אחת.. כנראה שהוא לא ממש עזר.

ואולי הדוגמה מהחיים האישיים שלך עשתה משהו.----> התאבדויות.

חייבת להגיב!*#&למה?!*#&

אוקיי...אני אכתוב הרבה...מי שיעקוב עד הסוף- תודה מראש..

יושב בדד....אני לא מזלזלת בהתמודדדות שלך..בכלל לא. ואני מבינה שאתה לא מזלזל באחרים..אבל סתם שאלה- אם מישהו במצבך היה אומר שהוא לא רוצה יותר להיאבק והוא רוצה להתאבד, היית מבין אותו? היית כועס עליו? תחשוב על זה..

הנקודה שלי היא כזאת...נכון, יש כאלה שכואב להם על הבגרות, או על כמה פוגים..אבל יש כאלה שהסיפור אצלם שונה..

למשל, טובי..ראית תשרשור שלה?...כתבת משו לגבי להתאבד כי היא שורטת את עצמה..אתה רציני? אף אחד לא מתאבד משריטה, אא"כ זו דוגמנית -על שנשרטה באף..ואז אפשר להבין אותה.  העניין הוא, כמו שנכתב בתגובות שם, מה שמסתתר מאחורי השריטות האלה..לא הן עצמן!

כלומר, יש אנשים, שרע להם. ממש. ובפורום הם יכתבו דברים כמו- "קיבלתי נכשל במדעי החברה- באלי למות." כשמה שבאמת כואב להם, בין אם הם מודעים לכך או לא- זה העובדה שבאותו בוקר, הודיעו להם על פטירה של אדם שמאוד אהבו..לדוג'.

ישלי סיפור (אפשר לדלג עליו..): כשהייתי במשצ"ים, נהניתי כמו אנל'א יודעת מה...אבל זה גם היה ממש קשה. אני לא בפנימיה, אני כל לילה בבית...ופתאום- שבועיים (!) בלי המשפחה, בלי מקלחות, בלי אוכל נורמלי, בלי שינה, עם כללים נוקשים וחום כבד..כל הרגליים שלי התמלאו שלפוחיות..הגב שלי התמלא פצעים כואבים, כנראה תגובה אלרגית למשהו...לא ישנתי בכלל כי כל לילה בכיתי בשק"ש...היה לי נקע ברגל וכאב לי מאוד...הייתה לי שפשת..הייתי עייפה מאוד, ונראתי מזעזע...

נשמע מספיק דברים להתלונן עליהם, נכון? אבל אני לא התלוננתי...שתקתי..וכשצעדנו קילומטרים, והרגל שלי התנפחה- חבשתי אותה, וקמצתי אגרופים בשקט...אף אחד לא ידע מה מצבי...אבל הייתי חייבת להתפרק. אז כשנאבד לי הדורדורנט החדש שקניתי, הרגשתי שזה ממש עצוב לי. עברתי בין החבר'ה ואמרתי להם שירחמו עליי .למה? כי נאבד לי הדורדורנט!

היו כאלה שהסתכלו עליי במבט של "מה נראלך?!?" הם אמרו לי שיש להם שלפוחיות, אז שאני אירגע ומהר כי דודורנט זה כלום. והיו כאלה שחייכו אליי, וחיבקו, והשתתפו בצערי על אובדן הדורדורנט האהוב שלי...וזה היה נהדר!

-סוף הסיפור. ניתן לדלג עד לפה-

מה הפואנטה שלי?

ובכן- אתם לא יודעים הכל! אני לא יודעת הכל! ואתזה גיליתי בשנה שעברה...כשפתאום חברה שהייתה נראית לי בכיינית מפונקת, התברר לי שהיא לבד כל יום עם האחים הקטנים כי אבא נמצא לצד אמא בבי"ח...אי אפשר לדעת כלום! אז אולי כולם פה נשמעים בכיינים- אבל אסור להגיד להם שהם מתבכיינים...כי אולי זה רק נדמה..לפעמים אפילו הם לא מודעים לכך.

ועודבר- בקטע של להעריך את מה שיש- ממש מסכימה...!!!

אבל תכל'ס, כשאתה מאושפז או משו, אתה אומר תודה על זה שאתה נושם? אתה קם בבוקר בביה"ח ואומר "מודה אני"? אם כן- אשריך!!! באמת!

אם לא- לא שופטת. אז גם אתה, אל תשפוט. לא הכל זה מה שנדמה...

תגובתי.. (תקרא הכל בבקשה)מתו"ש

בס"ד

נשמה, עד עכשיו לא ידעתי שאתה חולה וגם עכשיו אני לא יודעת את הפרטים. ברור לי שמה שכתבת כתבת בכאב עצום אפילו אם הוא לא התבטא לגמרי בקטע.  באמת עצוב לי איתך ואתה תמיד מוזמן לפנות אלי בכל דבר שאתה חושב שאולי אוכל לתת לך. אבל אתה חייב להבין משהו... :

כל אחד, כל אדם, יכול למצוא מישהו שסובל יותר או פחות מימנו!!

תמיד שנראה לך המצב שלך הכי טוב-תמצא מישהו במצב יותר טוב משלך

תמיד שנראה שהמצב שלך הכי גרוע-תוכל למצוא מישהו שהמצב שלו קשה פי כמה משלך

כן, אני מסכימה שאפשר להשוות את "לרוב בני האדם יש.... ולי...." -אבל אני בטוחה שלך (כמו כל אחד אחר), יש המון דברים שאין לאחרים!!

אני לא יכולה להתחיל לתת דוגמאות מה יש לך שאין לאחרים כי אני לא מכירה אותך, אבל אני יכולה לשתף אותך בסיפור אישי שקרה לי. :

בתחילת השנה עבר עלי משהו ממש קשה, לא חשוב מה ומי, המצב היה בקנטים.

היו לי מלא שאלות לאלוהים, קינאתי במי שהמצב שלו טוב (אפילו כעסתי עליהם), הרגשתי כאילו החיים דפקו אותי עד היסוד.

ואז פגשתי את פרח... (שם בדוי)

היינו ביחד בחדר באולפנה.

לפרח יש בעיה לא משו.... -ההורים שלה שונאים אותה. אני אפילו לא זוכרת את הסיבה (הסיבות ליתר דיוק)-רק שהפה שלך היה נפער לשעה אחרי ששמעת למה.

הם לא הסכימו לתת לה להכנס לבית, היו מתקשרים כדי לקלל אותה ולאחל לה שתמות, אמרו שהיא הבושה שלהם....

היא היתה אז בת 17, אבל זה נמשך ככה מכיתה ו, וכשפגשתי אותה היא כבר היתה עמוק בתוך הסמים

(אני לא אתפלא אם היא לא זוכרת את השיחות שלנו כי הרבה פעמים דיברנו כשהיא היתה ב"היי" וגם הסמים פוגעים רציני בזכרון)

היא היתה שותה אלכוהול כמו מים (רק בכמויות הרבה יותר גדולות, מחסלת בקבוק וויסקי בלי לשים לב ובלי שיבער לה כלום), היתה מתמסרת לכל בחור בן 30 שאמר שהוא אוהב אותה (גיליתי את זה כי יום אחד היא חזרה עם מכות כחולות על הפרצוף, לא אספר מה קרה כדי לא לזעזע)

אוקיי, נראה לי הבנת את הקטע

אתה יכול להגיד שהיא הכניסה את עצמה לסמים וכל זה (גם היא חשבה כמוך והאשימה את עצמה) אבל אני בעצמי ראיתי כמה היא רצתה להגמל!! איך היו עוברות לה רעידות בגוף ("קריז") כל פעם שהיא היתה צריכה חומר והיתה מנסה לדחות את הקץ (לא משנה אם זה דקה או שעה, עצם ההצלחה והרצון היא אדירה!)... היא הלכה כמה פעמים למרכז גמילה ויצאה נקייה, אבל אז היא חזרה לעולם עם בעיות בבית, ושוב היא היתה ברחוב בלי לדעת לאן ללכת, ושוב מועדונים ו.... היא כבר הפסיקה להאמין שהיא יכולה להפסיק או שיכול להיות לה עתיד כלשהו, או שהיא ראויה בכלל לעתיד.... (ללמוד במצב כזה ברור שלא היתה אופציה, ולא בהרכח כי הסמים פגעו לה רציני במוח ובעוד דברים פיזים אחרים)

אה, ולא ציינתי את זה שהיתה לה השאלה גם "בשביל מה להגמל? מה יש לעולם להציע לי ששווה לסבול בשבילו את כל החרא??" ... ותכלס? לא יכלתי לא להסכים איתה.

הסיפור הזה יצא ארוך וזה גם לא כל הפרטים, אבל מה שאני הבנתי מימנו בזמנו זה ש:

תמיד תמיד תמיד אפשר למצוא מישהו שסובל יותר מאיתנו, ולכן אי אפשר -ולא כדאי- להשוות את הסבל שלנו לסבל של אחרים!!!

הרבה אנשים יכולים למצוא את הסיבות שלהם להרגיש חרא, ובצדק מוחלט! אבל תגיד לי אתה,- אתה רוצה לחיות כל הזמן בתחושה שהחיים התנכלו אליך או... אולי להתמקד בדברים הטובים שיש לך? 

לא משנה כמה המצב של בנאדם גרוע, הוא יכול לשמוע על כאב של אחרים ולכעוס על זה (או לקנאות), והוא יכול לבוא ממקום של "אז מה אם כואב לי? לי זה כואב, לו זה כואב", ולנסות להרגיש אמפתיה.

-תאמין לי, בשבילך, אתה תחיה הרבה יותר טוב!! (ולא משנה אם זה יום אחד או 120 שנים, כל רגע של תחושה טובה שווה את זה!) 

כתבתי ארוך אבל לגמרי מהלב, מקווה שקראת הכל ואם הפנמת זה בכלל מעולה.. אתה מוזמן מאד להגיב.

אה ואני חייבת להוסיף-אני לא אומרת שאני כזאת! אני כן אומרת שאני רוצה להיות כזאת, ומנסה לעבוד על עצמי.

בהצלחה!!!

אני לא חושב שהיית צריך לכתוב "המשחק החולני.....שואף לאור

אני בטח לא יכול להבין את ההתמודדות שלך אך מקורתנו מלמדים אותנו שאין זה נכון להגיד דבר כזה או לחשוב כך.

איננו יכולים להבין שיקולי עליון ,אולם היהדות בהחלט מכירה במצבים כאלו והעלתה נק' לפשרם אני מציע ללמוד עם רב את הסוגיות האלו . ותמיד אסור לך לשכוח שהתכלית היא דווקא לא העולם הזה ,אני לא בא לנחם אלא להזכיר שאין ה"סוף" מגיע בעולם הזה חס ושלום. אולם אין אני אומר שזה מפחית מהתמודדותך ואינני מקל ראש בכך בעקבות הטיעון הזה .

בהצלחה יהודי יקר !.

ויש גם נשים שאנסו אותן ואפחד לא מאמין להן...יהודי מרמ"גאחרונה

כי מי שאנס אותן נחשב לרב "גדול".

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך