[אני מקוה..]
טוב, אז ככה - בנושא הזה אני אנסה להעביר את מה שאני מרגיש כשאני קורא עוד "וואי חבר שלי זרק אותי/אמא שלי צעקה עליי/אחותי שרטה אותי/בן דוד שלי לא מדבר איתי/יש לי מלא שיעורים/הפסדתי חמישה פוגים ובא לי להתאבד!!
!!"
כי אני קורא את זה ו... כאילו מה... זה כל כך מכעיס!
החיים שלכם - כולכם - כל כך נהדרים, ולא היו בהם רגעים יפים, אם לא היו בהם גם רגעים רעים, לשם ההשוואה.
ואתם הולכים לחוות כל כך הרבה דברים טובים!
אתם לא מבינים שיש אנשים שנגזר עליהם לא לראות את עצמם מקימים משפחה, בית, מזדקנים?..
אתם לא מבינים שכשאני חושב על כל הדברים האלה, שאני לא אחווה, שלא יהיו לי.. מה אתם חושבים שאני מרגיש אז?
אתם יודעים מה חשבתי, כשאמרו לי? כמה כעסתי אז?
אומרים שאנחנו חייבים לה' כל כך הרבה, שכל נשימה שלנו על פני האדמה היא חסד, שכל רגע הוא מתנה שלא ניתנת לנו בזכות, ואני לא יכול שלא לחשוב שאלוהים חייב לי. כן, מה אני עשיתי לו שקיבלתי את זה? איך אתם יכולים לומר שזה פייר? איך אני יכול לחיות בהרגשה שיש אנשים שזה מגיע להם הרבה יותר ממני, שיזכו לנשום כל הרבה יותר, לעשות כל כך הרבה, שאני רק תחנה קטנטנה בחיים שלהם, חתיכת פאזל שעוד כמה שנים לא יסתכלו עליה.
רק תחשבו על זה, שיש אנשים שלא היה להם לאן לברוח.
כי לא משנה מה תעשה - כי אני לא עישנתי, עשיתי כושר, אכלתי בריא, וזה תפס אותי. זה יכול לתפוס את כולם.
רק לחשוב שבן אדם יכול לחיות בבועה סטרילית, וזה יתפוס אותו.
כמו הגרלה מטורפת, המשחק החולני של אלוקים.
אז כן, כמו שאמרתי, זה מתחיל בכעס.
אחר כך אני מניח שניסיתי להתעלם, להכחיש אולי. ניסיתי להעמיד פנים שהבעיות הכי גדולות שלי, הן הדברים שאתם מתלוננים עליהם. אתם יודעים מה הייתי מוכן לתת כדי שזו תהיה הדאגה הכי גדולה שלי, שלא מדברים איתי בביה"ס, או שכולם בכיתה פחות דתיים, או שאני חותך את עצמי?..
כשאני קורא את מה שאתם כותבים, אני בז לכם.. אני מרחם עליכם..
אני אומר לעצמי 'תראה מה הם קיבלו.. ככה אומרים תודה?!'
אתם עושים כזה בלאגן, עוצרים את כל החיים שלכם.
אתם רק מנסה להעמיד פנים שהכל נורמלי! לומד לבגרויות, עושה מתכונות. ואני לעולם לא אזכה להחזיק ביד יותר מאשר תעודת בגרות, וגם זה לא 100% .
כל הכאבים הפיזיים, הטיפולים [תאמינו או לא, הדבר הכי קשה במחלה הוא הטיפולים] שלי מתגמדים לעומת השאלות שלי..
מה אני עושה פה? כאילו, למה באתי? אני יכול לעשות פה משהו ב20 שנה?
אז אני כותב את זה. אולי זו התשובה.