התאבדויות.הסנה-בוער
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ה' אייר תשע"א 17:15

מה? התאבדויות? לא דברנו על זה שזה מעצבן שמדברים על זה פה? מבולבל

אני מצטערת להיות זאתי ששוברת את הרצף (יממה בה לא נפתח שרשור בנושא!), אבל אבל אני פשוט חייבת... ואני חייבת לא בשביל 'פעם אחת אחרונה', אלא כדי שעוד אחרים יפתחו כמה שהם רק רוצים.

התאבדות... תמיד זה נראה כל כך רחוק... מה לנו ולזה? נכון, יש קשיים- אבל מתמודדים! ומי שהורג את עצמו- הוא כל כך חלש. יש אצלו משהו לא בסדר... אנשים לא ממש נורמלים, ככה זה נשמע... ועוד על מה אנשים הולכים להתאבד! על זה שחבר שלה זרק אותה! אוי אוי אוי מסכנה... ב"ה יש לה אבא, אמא, אחים בריאים, ציונים טובים.. מה זו הכפיות טובה הזו?! ממש מציק, באיזשהו שלב אפילו מכעיס וא"א שלא לזלזל בהם..

אז סתם, אולי כדאי להתייחס לנושא קצת יותר ברגישות, יותר לבדוק את הנושא לעומק.

גיל ההתבגרות מלא בלחצים, פחדים, מטלות, אחריות, סערות רגשיות, טלטלות...

רוב המתבגרים מרגישים עצובים. בודדים. אבודים.

רוב המתבגרים יודעים שזה נפוץ בקרב הרוב המוחלט של בני הנוער, ובכל זאת בקושי מדברים על זה...

יש מעין 'וטו' בחברה שלנו על זה. אדם שידבר על דכאון, על ייאוש- נסתכל עליו כחולה נפש...

ובאמת, הנפש שלו חולה! היא זועקת לעזרה... ועד שהיא נפתחת אלינו, אנחנו נחסום אותה עוד יותר?! ואנחנו כל כך יכולים לעזור לה להתרפא...

הווטו הזה עוד יותר חזק בחברה הדתית, שבה המוטו המוביל הוא "הכל לטובה" "הכל משמיים"... ומי שמדבר על הכאב שלו הוא כפוי טובה. שילך לקרוא תהילים או משהו כזה.

איך בן אדם יכול לרצות למות?! יש לזה השלכות כל כך... ואו, איך אפשר לרצות את זה?! מסקר שערכו אצל בני נוער שניסו להתאבד (ולא הצליחו... כאילו, אתם מבינים, אם דברו איתם.. גילו שרובם בכלל לא רצו ל מ ו ת. הם רצו בסה"כ לברוח. להעלם לזמן מה. לרגע לא להתמודד עם המציאות...

אז ממש בבקשה חברים יקרים שלי!

אין לנו את הכלים המקצועיים לטפל בנטיות אובדניות.

אבל הקצת, הממש קצת שאנחנו יכולים לעשות...

זה להיות פה אחד בשביל השני.

כשמישהו בא ונפתח ומספר על הכאב שלו- לא להשוות את הכאב שלו לכאב של אחרים. ("אומאיגאד אמא שלי החרימה לי את הפלאפון!" "תגידי תודה שיש לך אמא!"- לאא! זה הכאב שלה ועם זה היא מתמודדת כרגע! ברור שצריך פרספקטיבה נורמלית על המציאות ולא לפתוח שרשורי התאבלות על הפלא', אבל כן, להבין שזה כואב לה ולהקשיב לה.).

להקשיב. להיות פה. לחבק ולאהוב.

במיוחד פה, שאנחנו חברה יחסית אנונימית- הרבה יותר קל לאנשים להפתח.. ולפעמים מילה אחת טובה, טיפת אמונה בהם- זה מה שהם צריכים כדי להפתח גם בעולם האמיתי ולהתקדם לעבר פתרון הבעיות שלהם.

מאוד מאוד התלבטתי אם לפתוח את השרשור הזה,

כי.. כי אולי זה קצת פוגע באלו שבכלל לא חשבו אי פעם להתאבד. ועכשיו כשהם שומעים על זה, זה קצת מחדיר בהם קצה קצה קצה של מחשבה.

אבל אני חושבת שאנחנו יכולים להתגבר על זה בשביל אלו שצריכים אותנו.

(ובכל זאת, אם אתם חושבים שזה ממש לא מתאים- אפשר לבקש למחוק, אני אבין ממש).

באהבת ישראל,

הסנה.

אפשר להגיד לך תודה ?!טובי =][=

כתבת מה שאני מרגישה, ולא העזתי להגיד ..

אולי עכשיו אנשים יתחילו לנסות להבין שירשורים שאולי לא כ"כ לרוחם..

ולא להגיד כול שניה "נימאס משירשורי ההתאבדות", כי אנחנו לא פה כדי לבדר אתכם.

כול השרשורים נגד הנושא פוגעים בכותבים! ובכנות לא נותנים רצון לשתף..

לא רוצים לקרוא,דלגו .

אבל בחייאת, תתחשבו ברגשות של הכותבים ..

חח אתם חתיכת המוזרייייים!!!!מיריצ'י =)
יו, כמה ניסיתי לכתוב את זה!הרהור

תודה לך הסנה!!

תודה.

בהזדמנות זו:<אריאל>

תמיד יש לנו בחירה כשאנו רואים כאב. אנחנו יכולים להפתח אליו, להבין,  ולהושיט יד אל הנכאב- יד שתמשוך אותו עוד כמה סנטימטרים למעלה. או שאנחנו יכולים להמשיך ולעבור. 

גם אם תעברו הלאה, תעלימו עין, זו זכותכם. (לא שאני מסכים עם זה...)

אבל לצעוק "דיי כבר עם הכאב הזה" - אם נמשיך עם המשל זה, זה כמו לזרוק אותו למטה. 

מחזק כל מילה. 

ממש מסכימה כל הכבוד!!ענבל
מסכימה עם כל מילה!!עץ על מים

סוףסוף מישהי כתבה את זה....

וואו תודה רבה לך נתתאנונימי (פותח)

לי קו מחשבה אחר שלא חשבתי עליו .

תודה!

צודקת!נמו

זה נכון אנשיפ לפעמים לא חושבים על זה שאנחנו חיים בתקופה שיום אחד הכל יכול להיות רע ו.....!מסבבינו ואז אנחנו מתפרקים וזה הדבר הכי טוב שיש כי אסור לשמור!

תודה על החיזוק!

תודה רבה רבה!!!!!*#&למה?!*#&

כל מילה נכונה! תודה לך- הלואי שכולם פה ישראו אתזה!

שכוייחאנונימי (פותח)
אני רוצה להוסיף משו.....עץ על מים

בדר"כ אפשר לסמוך כאן על האנשים בפורום (לדעתי)

ולא נראלי שמישו יכתוב משו סתם בשביל לעצבן, בדר"כ מי שכותב זה כי הוא מרגיש באמת ככה...

הוא כותב שהוא רוצה להתאבד כי הוא מרגיש שרע לו, הוא מרגיש שככה באמת באלו...

לכן אין טעם לצאת נגדו, כי הוא מרגיש ככה...

לכולנו יש נסיונות, לכל אחד נסיונות אחרים, ולעולם לא נבין את רמת הנסיון של האחרים שמסביבינו.... לכן אין טעם לדון פה אפאחד ובבודאי לא לכף חובה,

חג שמח!

יש משהו בדברייך!!!!shira94
דעתי...טיפה ארוך אבל חשוב!!!זוית קצת שונה.....הסטלן הקטן
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך ו' אייר תשע"א 23:52

אין בעיה שאנשים יכתבו על בעיות לכאורה קטנות שלהם...(פלאפון\ציונים וכ"ו...)אבל מלפתוח שרשור בעסה\התאבלות על הנ"ל עד להתאבדות-הדרך ארוכה...להעיף את החיים שלי לכל הרוחות-עוברים קילומטרים,לכן כן שייך להגיד "תגיד תודה שיש לך אמא" כי אנשים פה איבדו את הפרספקטיבה הכי מינימלית....על כל בעיה קטנה-זהו!!נמאס לי,אני זורק את הדבר הענק שקיבלתי בגלל איזה משו שקצת קשה לי!!!!אין לי כוח לנסות מינימום של התמודדות,אז אני מחלטי לחתוך!!לברוח!!

אז כן!לדעתי נותנים פה לגיטימציה ומעודדים רצון התאבדויות-לא דווקא ביצועים או אפילו כוונות אמיתיות לביצוע-אלא עצם זה שאדם מעיז לדבר על האפשרות הזו של התאבדות זה הזוי...

קצת איבדנו את הצפון שאנחנו לא מזדעזעים מכל שרשור שאיזה ילד או ילדה בן 10\11\12\13\14\15\16\17\18\וכן הלאה...פותח,ואומר שהוא רוצה להתאבד ואפילו לא משנה הסיבה...כי לעזאזל!!!!אתה כולה בן...מה אתה יודע ומה אתה מבין בחיים ובערך שלהם שאתה כבר מחליט ש...זהו!!!!??????

אם היינו מבינים אפילו קצת את הערך של החיים גם אם בן אדם היה מאבד את כל מה שיש לו הוא לא היה אפילו חושב על האפשרות הזו...בטח כיהודים שאנחנו מקדשים את החיים ולאורך כל ההיסטוריה נאבקנו בתנאים הכי קשים שאפשר לדמיין רק כדי לחיות אז אין לנו זכות לקחת כל דבר קטן ולהפוך אותו לעילא להתאבדות....

קיצור,אנחנו סתם מעלים את האפשרות הזאת לאנשים...וזה סתם נמצא בשיח הציבורי שלנו....

ואווו...איזו תשובה יפה!!! =]בל"חית
חשוב לי שתקראו....זוית שונה!!!!^^^הסטלן הקטן
וההאוושירה כים

שכוייח!

קראתיענבל

אבל אני לא מבינה אתה אומר שבגלל שנראה לך שזה נותן לגיטימציה להתאבדויות זה לאט טוב? כי אם כן אז מה אתה לא רוצה שאנשים יספרו את הבעיה שלהם ושהם רוצים להתאבד?

דרך אגב נראה לי שמי שאומר שהוא רוצה להתאבד פשוט מתכוון שהוא בדכאון עמוק ולא באמת שהוא רוצה להתאבד

^ וזה הבעיה! שבמקום לרשום שהוא בדכאון עמוק-Ayelet-

הוא רושם שהוא רוצה למות.

דכאון לא שווה מוות..

הבעיה היא שזה כבר הפך להיות בנורמה-"קשה לי [גם אם מאוד קשה לי!! לא מזלזלת!] - אני רוצה למות,"

איבדנו פרופורציות.

ובטח שזה המקום לפרוק את הבעיות! - איך זה מתקשר למה שהוא אמר?

לא כל בעיה=מוות.

[ואני אומרת את זה אחרי זמן מה של חשיבה..

ולא סתם דברים שתלויים באוויר.. ]

מה שאמרתי...הסטלן הקטן

יש לי בעיה עם זה שבן אדם כותב על כל בעיה קטנה שלו,אבל זה משו אחר...

הבעיה העיקרית שלי היא היד הקלה על ההדק בכתיבת הרצון להתאבדות(ואני מדבר רק על דיבור על רצון!!) שזה דבר נורא! כי אפ פעם מישו היה כותב "איזה בעסה קרה לי כך וכך.."

אז היום זה "אני רוצה להתאבד,קרה לי כך וכך..."

דיבור סביב הנושא ואפ' הבנה ("קשה לבן אדם"\"הוא מבקש עזרה"\וכ"ו)

נותנת לגיטימציה לדיבור על זה והופכת את זה לדבר נורמלי!!!!!!!

ולכן כבר לא כ"כ משנה הסיבה,קטנה או גדולה.אנחנו הפכנו את האופציה הזו לאופציה המועדפת לפתרון בעיות...

וזה חוסר ערך לחיים!!!!!!!!

אנחנו פשוט השתגענו....

עדיין לא הבנתיענבל

אתה לא חושב שצריך לפתוח שרשורים של התאבדות גם אם אנשים באמת חושבים על זה?

אמרתי שזה שאנחנו כ"כהסטלן הקטן

מאפשרים את זה. זה זה הגורם לפתיחת שרשורי התאבדויות!!

^

^

^

^

3 פעמים זה רצוף!!!!^^^^^^^^

מי מאפשרנ את זה?ענבל

אנחנו מנסים לעזור להם כי אם הם כבר פתחו שרשור כנראה שהם צריכים עזרה

מה שאני אומר זה ש...הסטלן הקטן

אם לא היה פה את כל השיח על זה...

אז זה בכלל לא היה בלקסיקון של כל מי שיש לו בעיות...

טוב הדו שיח הזה נהיה קצת טיפשיענבל

אני הבנתי מה אתה רוצה אבל אין אפשרות שלא יהיה את השיח הזה כי אנשים פ]ורקים ככה ומה אתה רוצה שנגיד לאנשים אנחנו לא מעונינים לעזור לכם כי זה נותן לגיטימציה?

אני חושבת שלא צריך לזלזל אבל....תהילול

צריך להסביר לאנשים כמה זה נורא לחשוב על דברים כאלה...

ולאבד פרופורציות....

אז ברור שזה מבאס שטבע לי הפלאפון...!!

אבל לא צריך למות בשביל זה!!!.....

ואנחנו צכים להסביר לאנשים כמה זה טפשי לחשוב בכלל על דברים כאלה!

נראה לי אתם מדברים בלי קשר..135792468

מי פה רצה למות כי טבע לו הפלאפון? אפחד.

אתם יורדים לקטנות.

ופרופורציות..שכל אחד יקבע לעצמו. וזהו.

מי שבא לו למות כי חברה שלו לא נתנה לו חיבוק..חופשי. מי שרוצה למות כי הוא חולה..חופשי.

מבחינתי, האמת, אין שום הבדל.

מחשבות ורצונות לא דווקא תלויוים במציאות שלך.

אבל לא משנה.

וכל הוויכוחים האלו.. דבילים למדי...

אולי עדיף שיחליטו סופית שלא פותחים פה שירשורים כאלה, וחלאס זהו.

מי שרוצה למות- שיעשה את זה לבד ודי.

אנשים לא אוהבים פה את זה.

(כתבתי את זה לא מהצד נגד מוות)

^^ בקשר לדוגמא עם הפלאפון, וכל מה שדומה-נושי104אחרונה

מדברים על זה, שנגיד טבע לך הפלאפון, אז אז סתם אומרת-באלי להתאבד. 

את לא מתכוונת כאילו באמת להתאבד..

וזה מה שהם אומרים, שזה חבל שזה ככה נכנס ללקסיקון שלנו..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך