מחשבות שעלו לי בעקבות חידון התנ"ך.דוסית גאה!

אם אתם מרשים לי...

קודם כל, הם סותרים את מה שהם לומדים, איך בנות שרות שם? איך בכל הנאומים המנופחים לא מזכירים את הקב"ה?מי שכתב את התורה?

ולמה אי אפשר שהמתמודדים לא ישבו בעירבוביה??

הפעמים היחידות שבהן היתה לי קורת רוח זה כשנעם ושלומי אמרו ברוך ה'...

מביאים לי כל מיני אנשים מוזרים לקרוא את החידות...

(לא כולם, אבל רובם...)

מצד אחד אני יודעת שכל היופי בחידון הזה זה שגם נערים ונערות שעדיין לא שומרים תורהומצוות משתתפים בו, אבל לפעמים עולה בי החשק לחידון דוסי שעונה על כל דרישות ההלכה...חידון שה' באמת ישמח בו....

יש פה מישו שיכול לענות לי תשובות אמיתיות?

לא נראה לי שהעניין שלהם היה לעשות חידון דתי.ענבל

הם בסך הכל רוצים להגביר את לימוד התנ"ך

ענבל צודקת..... וזה באמת עצוב....עץ על מים

מצער,

ועוד עכשיו נראלי נבון אמר לעשות את החידון לכל הדתות בעולם... מה נראלו???

הוא אמר לעשות את החידון למבוגרים לכל הדתותענבל
עלו לי אותם המחשבות...<אריאל>

הגיע באמת הזמן לעמוד על שלנו, ולדרוש את המובן מאליו. 

גמאני התעצבנתי כשנבון אמר לעשות לכל הדתות...~מישי~

לפי דעתי היו צריכים לעשות שורה נפרד לבנים ושורה לבנות (כמו שעשו במחוזי הדתי)... חוצמזה היה נחמד עם כל הבנות היו לבושות צנוע....

תקשיבוענבל

החידון הוא לא דתי!! ולכן אין טעם שנכעס על זה החידון נועד להעלות את רמת הבקיאות בתנ"ך וזהו

ולמישי במחוזי דתי זה היה דתי העולמי הוא לא דתי בכלל אז למה נראה לכם?

כי הרוב המוחלט שם דתיים! (חוץ מ-2)~מישי~

גם החוצניקים הם דתיים אולי חלקם בגלל המקום שממנו באו פחות מקפידים על הדברים האלה אבל הם עדיין דתיים.... פסדר אני מבינה... סתם מעצבן לראות אתזה...

חידון התנךאנונימי (פותח)

אז את לאאאאאאאאא חייבת לראות!!

אני רוצה לראות...~מישי~

זה מעצבן כי זה לא נראה לי מכבד את המעמד אבל על עצם הרעיון של החידון אני מאוד שמחה....

מי שרוצה יש חידון תנ"ך ארצי לאולפנותלולה=]

בס"ד

ושם יענו לך על כל גדרי ההלכה. בטוח.

אבל החידון הזה לא כ"כ מוכר ולא כ,כ הרבה נערות הולכות לשם. כי רוב הנערות דתיות (ואני בתוכן) שעונות על כל גדרי ההלכה מסתפקות בשיעורי תורה באולפנה (או באולפנית) ויותר מזה התנ"ך לא ממש מדבר אליהן והן לא ידעו מה זה חזון העצמות היבשות ומי אמר אותו.

בחידון התנ"ך העולמי מה שאני רואה שקורה זה שמתוך שלא לשמה קורה משהו לשמו ולשמה (הקב"ה והתורה, בהתאמה.)

הם לומדים לחידון כי הם אוהבים ללמוד תנ"ך, זה לא אומר שהם גילו את האמת ואוהבים את הקב"ה. לא כולם שם חברה מאמינים, לא כולם שם כמו נעם ושלומי.

ועצם זה שכ"כ הרבה אנשים בעולם ובמדינה שהם לא דתיים ולא מאמינים בה', ובכ"ז מתעניינים בחידון ובתנ"ך, זה כבר משהו חיובי, אפילו חיובי מאוד שיש בחידון הזה.

המדינה שלנו לא דתייה, ויש בה מיליונים שעונים לקדיש ביום הזיכרון ולא מבינים מה הם אומרים, יש בה מיליונים שחוגגים את פסח, את פורים וחנוכה ולא יודעים מה הם חוגגים בדיוק ומי עומד מאחורי הכל ושה' הוא המלך האמיתי ולא אובמה..

אבל בכ"ז, הם חוגגים, הם לומדים תנ"ך והם מרגישים יהודים. וההרגשה הזאת תגדל ותגדל ותתפתח ותשב אצלם בראש ובלב, ויום אחד בעז"ה פתאום היא תתפרץ,  והם יבינו ויראו את האמת.

ואז גם יהיה חידון על כל התנ"ך, הש"ס והמשניות, לכל ילדי העולם.

מה זה חידון תנ"ך לאולפנות?ענבל
חידון בקיאות לבנות בכיתה י'~מישי~

על החומר לבגרות... 

אאל"ט זה על קצת הרבה יותר מזה..לולה=]
אותי עיצבן מה שר"V אמר בסוף..מעפר אני באה

הוא מצטט פסוקים ואמור "והגית בו יומם ולילה" ומה עם שבת?????

מה זה קשור לשבת?ענבל
אריאל הלוואי שבאמת נעשה משהו בקשר לעינייןדניאלה .ד.
יאללה אנחנו מקימים חידון תנ"ך ע"פ חוקי התורה!!!עץ על מים

קולולולולולו

מי המנחה???

מי מתמודד???

יאללה בואו נעשה חידון וירטואלי זה יכולהיות יוזמה ממש יפה!!! אני רצינית עכשיו

אני יודעת להיות אבל בחיים לא מול אנשים רק מאחורי המסך... והמבין יבין

אחלה רעיון!!!!רק ברסלב
יש חידון בפורום מתמודדי חידון התנ"ך אתם מוזמנים!!ענבל
באמת תבואו...Rבה Cמחה

בפורום של מתמודדי חידון התנ"ך יש חידון וירטואלי..

יש כבר נרשמים - ואפשר עדיין להרשם..

זה באמת לשם שמים מתוך אהבת התנ"ך!!

בואו.. שיהיה ב"צלחה!!

מצטרפתבתותי

מתה על תנ"ך....

(כבר אמרתי?????????צוחק)

לולה-זה רקמשקפופרית

על החומר של הבגרות (בעיקרון) בלי המיקוד-על כמעט כל -שמות,במדבר,יהושע,שופטים,שמאול א+ב,מלכים א' (עד פרק י"ב).

ככה שמי שמוכנה לבגרות יכולה לגשת

אני שישיסיתבתותי

אזאני ניגשת השנה

אין מה לענות את צודקת!!כישוף כושל
תשובה אמיתית: התנ"ך הוא ספר יפהפה. הסיפורים נחמדיםמתו"ש

בס"ד

לא, לא אומרת שזה הזווית שלי. אומרת שאת תופסת את התנ"ך בצורה אחת, אנשים אחרים בצורה אחרת.

(בכיתה שלי לדוגמא למדתי לראות את התנ"ך מזווית אחרת ל ג מ ר י.. בתור ילדה הסתכלתי על כל הדברים הקסומים שקרו בו, בכיתה שלי המורה מספרת על קריעת ים סוף והכיתה שלי מתפוצצת בצחוק "מה החרטה הזאת" ...)

אני מקווה שלא יאכלו אותיתקוע בתקוע

אבל לי הטקס לא חרג יותר מדיי מגבולות ההלכה.

ובבקשה אל תתייגו אותי יכ"מזרוחניק מבנ"ע.

אני לא יודע אם הועלה פה ספרו של הרב יובל שרלו "חברה שלמה" לדיון,

אבל, לפחות שם נראה על פניו שישיבה מעורבת היא בסדר (הלכתית)

מבחינת צניעות, לא הבחנתי בלבוש "לא צנוע" בין המתמודדים, אבל

יכול להיות שלא שמתי לב או עיינתי בעניין..

בעניין השירה, דאי שרצוי ועדיף לא להיכנס בתוך המחלוקת,

אבל יש צד של "תרי קלי לא משתמעי" כלומר, שני קולות לא נשמעים, שזה

אומר שכששרים שני אנשים יחד לא נשמע קולו של אחד מהם בנפרד (אלא אם כן מנסים להקשיב

דווקא לקול הנ"ל ואז כ ן שומעים אותו) ולכן יש מקום להקל בעת הצורך.

כמו כן, אע"פ שלא ראיתי המון רבנים שכתבו על כך, ישנם מספר לא מעט של רבנים שהצביעו

על כך ברגליהם ובאוזניהם כשהם שמעו אישה שרה (אפילו לבד).

הסברא ההלכתית ששמעתי מפי רב הייתה שכיום "קול באישה - אינו נחשב לערווה".

הבנתי שהרב ביגמן כתב על הנושא תשובה, אז כדאי לעיין בנושא.

בכל אופן, בעניין האנשים שהקריאו -

זה הדבר הכי יפה שהיה בחידון..

שאנחנו מראים שהתנ"ך ממש משלב כל תחום בחיינו,

וכמו כן, השאלות האלה חלקו כבוד לאנשים גיבורים שעושים מלאכת קודש.

להזכירך היו שם -

הרב עדין שטיינזלץ,

השומר החדש,

הכפר של האנשים בעלי צרכים,

מפקחי טיסות מזמן השריפה בכרמל,

אנשי קק"ל שמחדשים את הארץ,

ארכיאולוגים על הורדוס.

היינן מעפרה שעלה מצרפת ומקדש (תרתי משמע) את ישראל בעולם.

אני אפילו לא מבין מאיפה מגיעה השאלה.

אלה דברים מדהימים שאנשים עושים.

חבל שאנחנו לא מצליחים להגיע לדברים כמוהם..הלוואי.

תתחיל לומר קדיש :0הסנה-בוער
אבל חשבתי שאני זה שימות..תקוע בתקוע

אם זה המצב, לא כדאי ש א ת ה למשל תתחיל להתאמן לקדיש?

היא בת.היא לא יכולה לומר קדיש פלספנית
יש בזה משהו הגיוני...הסנה-בוער

וכאמור, אני לא יכולה לומר קדיש.

לא נורא, נארגן פה מניינים עליך אחרי שאנשים יגלו את התג' שלך

אולי היא בסדר במקרים מסוימיםענבל

אבל לא נראה לי שמתירים ישיבה מעורב ושמיעת קול אישה מלכתחילה זה נשמע קצת מוגזם אתה לא חושב?

וכמובן גם אני חושבת שהחידון זה דבר ממש טוב כמו שכבר כתבתי אבל הם צודקים שיש בו כמה בעיות והן גם הפריעו לי לגשת לחידון אבל בסוף ניגשתי.

בכל אופן ברור שיש בזה דברים טובים פשוט פה אומרים את הרעים! צוחק

ולא רק מנינים נארגן עליך אלא גם לימוד לעילוי נשמת! צוחק וגם כמה בנים שיאמרו קדיש

אני מתנדבת ללמוד תנ"ך לע"נ..אחת מהשומרון

בס"ד

תקעו בתקוע-

מה שאתה מביא זה קולות. ולכן אם זה היה ארוע המוכרז דתי זה היה ממש לא ראוי להסתמך עליהם.

אבל, לענ"ד מכיוון שלצערנו הצביון במדינה הוא לא ע"פ ההלכה, יפה מאד שאתה מלמד זכות ומוצא את ההיתרים!

לא נכון.באג2000

אם האישה רוצה לומר קדיש, אין מוחים בידה.
הלכות אבילות, קיצו"שע [גאנצפריד]. בסוף.

אני חושב שיש בעיות בחידון התנ"ך השאלה היא האם הןאנונימי (פותח)

סיבה לפסול אותו ולא להשתתף בו.

אוף, תסלחו לי..!אביב

תקשיבו, די לנכס כל דבר לעצמכם. התנ"ך הוא של כולם. כל אחד לומד אותו מהמקום שלו. העניין של החידון זה לקרב לתנ"ך ואגב כך זה מחבר את החבר'ה שם - בעיקר החוצניקים אני חושבת - ליהדות שלהם. לא צרריך להפוך כל דבר למלחמת עולם. יש חידון התנ"ך, וזה טוב ויפה וכל הכבוד, וכשאתם תהיו המנחים של זה - תשנו דברים. לא צריך להקים פרובוקציות על כל הופעה של איזו חיילת. חלאס. תעצמו עיניים, או שלא תהיו שם. מה יש לכם לחפש שם בכלל? אתם הרי לומדים לכם תנ"ך בישיבותיכם הקדושות מזווית יהודית והתנ"ך מנוכס לכם. אז אנג'וי, ואל תפריעו לאחרים ללמוד אותו בדרך שלהם, הישרה.

מתנצלת על הבוטות.

הדרך שלהם לא ישרה. ללמוד את התורהצחקן

בלי קשר לנותן התורה -זה בדיוק מה שהיוונים רצו לעשות - לנכס את התנ"ך בתור "נכס היסטורי-לאומי" "ספר הספרים" וביטויים כוזבים כאלה.

יש הרבה מדרשים שמדברים על זה- על מה חרבה הארץ? מפני שלא ברכו בתורה תחילה - לא זכרו מי כתב את התורה. בדיוק על חידון התנ"ך ושכמותו חרבה הארץ.

לצחקן- זה לא מדויק~מישי~

קודם כל רוב המתמודדים הם דתיים גם אם לא שמתם לב לזה. אולי לא כולם לבושים הכי טוב שיש ולחלק הכיפה אולי לא בלטה מהראש אבל אני לא חושבת שהיו חוצניקים חילוניים שבאו כי זה באמת ממש ממש קשה אולי כמה... אבל הרוב היו דתיים...
חוץ מזה הרבה חילוניים זה דווקא מקרב אותם והם כן מאמינים בה'- חלק חוזרים מזה בתשובה וגם אלה שלא- גם להאמין בה' זה משהו... 

ועוד פעם הרוב שמגיעים זה דווקא בגלל שרואים ערך בתנ"ך ורוצים ללמוד תנ"ך ואם הם הצליחו לדבוק באידאל שלהם וללמוד כ"כ הרבה אז כל הכבוד!!!

למישי רוב החוצניקים הדתייםענבל

זה לא דתיים כמו שאת מכירה אלא קצת יותר מקילים נראה לי

ברור שהם יותר מקילים~מישי~

אבל ת'כלס הם שומרים תורה ומצוות כן! אז אולי בענייני צניעות, בנים ובנות וכ'ו הם לא משו משו בגלל הסביבה שלהם אבל הם מנסים לקיים תורה ומצוות אז מבחינתי, אולי זה לא מושלם, אבל הם שומרי תורה ומצוות. (כמו שבארץ אני מכירה הרבה אנשים שמגדירים את עצמם דתיים ואפילו חיים בחברה דתית מאוד והמצב שלהם מבחינות מסוימות על הפנים)

וגם זה- זה תלוי איזה מהחוצניקים. וחוצמזה זה מה שנאמר "האדם יראה לעינים וה' יראה ללבב".

הוא מאד צודק-עין שלישית..

בס"ד.

דתי זה לא כל מי ששם חתיכת בד עגולה על הראש,

או לבוש/ה טוב,

וח"ו לא מתוך קטרוג,  אני לא מכירה אף אחד מהם באופן אישי וגם לא כללי.

אני פשוט חושבת שהעניין בכלל של "חידון התנ"ך"

לא בא למטרה כ"כ טובה

משו כמו מרוב עצים, מי רואה בכלל ת'יער?!

משו כמו

תלמד, תזכה?!.(לשם מה? ובמה?)

לא,

תלמד לשם שמיים.

את יכולה להגיד את זה לנוענבל

אבל אני חוושבת שאם בלי החידון הם לא היו לומדים תנ"ך אז ברור שצריך את החידון!

וחוץ מזה שמעת פעם על המשפט "מתוך שלא לשמה בא לשמה"? כדאי לחשוב עליו

ואו..איך אני אוהבת תגובות של אנשים-עין שלישית..

בס"ד.

כמו-

תני, מתוך שלא לשמה בא לשמה

ו-תקשיבי בזכות זה הוא מתחזק.

נחמד..באמת שאני אוהבת,

אשריך!.

יש מיליוני דרכים להתחזקות

הדרך הזו זרה ולא מקובלת.

סיפורי תנ"ך יש גם גויים שלומדים וגם להבדיל בבי"ס חילוניים.

תפנה/י למטרה שלשמה הוא נוצר.

עדיף שהם לא ילמדו תנ"ך לדעתך?ענבל
מה? גויים וחילונים?!עין שלישית..

בס"ד.

לויודעת.

זה בוודאי לא ישנה לי אם כן או לא,

אם זה מימילא לא עושה להם כלום.

אבל כאשר זה מוכרז בפומבי זה שונה.

למה גויים? בחידון התנ"ך לנוער זה רק יהודיםענבל
לא,פשוט הזכרתי אותם מקודם.עין שלישית..

וואו.. קצת הזדעזעתי. והתורה שלמדת את, איפה קיומה?אחת מהשומרון

בס"ד

בואי נתחיל עם לומר גויים וחילוניים באותה נשימה. אם לא הבנת טוב מה זה זרע אברהם, ומי עמד בהר סיני- פתחי שוב את התנ"ך.

דבר שני, לומר: "זה בוודאי לא ישנה לי אם כן או לא, (החילוניים ילמדו תנ"ך)

אם זה מימילא לא עושה להם כלום."  [ציטוט]

לא עושה להם כלום? לימוד תורה לא עושה כלום?

ואם אני חמשוש ששונא שיעורי גמרא, תאמרי לי לא להכנס לשיעור כי זה במילא לא יעשה לי כלום?

זה לא סתם הביטוי "מתוך שלא לשה בא לשמה".

ונכון שזה בעייתי שמשתמשים בו הרבה מאוד לכתחילה.

אבל כאן יש מצב של בדיעבד.

של תינוקות שנשבו. ומה שעוד יחבר אותם אל בלון החמצן זה חידון התנ"ך הזה.

לצערנו, לא כולם כמוך. ויש להסתכל בראייה רחבה איך מגיעים אל האידיאל. קמעא קמעא.

מסכימה ממש, גם אני הזדעזעתי מהאמירה..אנונימי (פותח)
שמעי ילדה,,בקשר למשפט של-עין שלישית..אחרונה

בס"ד.

"מתוך שלא לשמה בא לשמה"--

את צודקת!

אבל,מה את רוצה ממני?!?

לא אמרתי דבר שסתר את דברייך.

כראה שלא הבנת אותי.

ואני לא אותך.

הי הי~מישי~

לא לומדים בשביל לזכות חד משמעית.
החידון הוא פשוט תמריץ מעולה (מניסיון). ועוזר ממש ללמוד טוב. מה רע בזה?

במקום שבו הייתי ביום העצמאותצחקן

ראו את חידון התנ"ך - ומחילה ממי ששר, אבל מוריס הקטן הוא לא שיר לחידון התנ"ך, המטרה היא לעשות מהתנ"ך מעין שעשועון זול, מנותק מהבורא.

לא סתם בחרתי להשלים שעות שינה בזמן הזה, ואני לא מצטער...

יצחק

בענין כל ההופעות והשירים אולי אתה צודק~מישי~

אבל זה נראה לי מגוחך בגלל זה לא לראות ולא להשתתף.
בתור מישהי שהתמודדה במחוזי אני יודעת שזה ממש ממש עזר ללמוד הרבה יותר תנ"ך. זה גם תמריץ וגם מכוון ללמוד בצורה יותר שלמה כי בד"כ בכיתה פחות חשוב הפסוקים ויותר התוכן ולדעתי זה משלים אחד את השני. וגם באמת יש יותר בקיאות בתנ"ך.

אני מסכימה עם מישיענבל

גם אני התמודדתי בחידון המחוזי ואני מתכוונת לגשת גם שנה הבאה ואני חושבת שהחידון למרות כל הבעיות שלו (וכן אני מודעת לבעיות. לפני שניגשתי היו לי ממש התלבטויות כי אמרתי שאם אני אגיע לשלבים יותר מאוחרים (חלומות באספמיה מה שנקרא) אני אתקל בדברים לא ממש טובים  למשל כל הדברים שאמרו פה)  הוא מהווה תמריץ ממש טוב ללימוד התנ"ך במקום לשבת וללמוד ככדי להצליח במבחנים, בגרות, מתכונת וכדומה לומדים אותו בדרך יותר כיפית ויותר מחברת.

ואני באמת לא חושבת ששזו סיבה לא לראות את החידון אני רואה כל שנה את החידון וכל שנה אני נדהמת מחדש ואני רואה את החידונים שוב ושוב כי אני חושבת שהיתרונות במקרה הזה גוברים על החסרונות.

חוששני שאתה צודק.עין שלישית..

בס"ד

לא ראיתי, לכן חוששני.

כואב,

אי, אי.. למה לחשוב שלילי? למה לקטרג??אחת מהשומרון

בס"ד

חבר'ה יקרים,

יפה מאוד שיש לכם רגישות נהדרת ונדירה לדברים המנוגדים לתורה.

אבל לא כל מה שמרגישים וחושבים גם צריך להגיד.

לא חבל על הקטרוג הזה?

במקום לומר: איזה מדהים זה שביום העצמאות במקום ללכת לסתם הופעות או לנפנף על האש, מתקבצים כל- כך המון יהודים כדי לשנן את התנ"ך, להראות שהוא הכי חשוב לנו, במיוחד לנו. נזכרים בסיפורי אבות.

ודווקא האנשים ששואלים את החידות רק מדגישים את היופי הזה. אנשים אוהבי התורה, העם והארץ.

זה בדיוק הזמן להראות איך הקשר שלנו לתנ"ך בא לידי ביטוי גם באנשים שלצערנו עדיין לא שומרים תו"מ.

כמה חבר'ה בני 20 היום תמצאו מצטטים פסוקים? לצערנו לא הרבה. חידון התנ"ך כ"כ שומר על זה.

תפרגנו לעם ישראל!! תסתכלו איך שר החינוך מדבר על אהבת הארץ, איך ראש הממשלה מדגיש את חשיבות התנ"ך.

נכון, זה לא מושלם. אבל אני חושבת שזו התקדמות שיש לנו ראש ממשלה שכל שבוע לומד עם הבן הגאון שלו תנ"ך, במקום לבנות אחוזות..

נודה על הטוב, ומנקודת מוצא שכזו, נבדוק מה אפשר לתקן.

צריך למחות על זה, לא רק לפרגןצחקן

בשיטה שלך שום דבר לא יתוקן

לא רק לפרגן ולא רק למחות.אחת מהשומרון

בס"ד

נודה על הטוב, ומנקודת מוצא שכזו, נבדוק מה אפשר לתקן.

(וזה, אני חושבת, בכלל היחס לכל יום העצמאות. אבל זה כבר דיון אחר..)

מה שהולך פה לא נקרא מחאה.

לשבת בפורום של דוסים ולהתמקד בדברים הרעים שיש בדבר הטוב בכללותו, לא מוסיף טוב אלא רק מעכיר את האוויר שאנחנו נושמים.

"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק.."

כשמדברים- צריך לדבר טוב.

כשעושים- צריך לתקן את הרע.

(אז אם אנחנו לא מוסיפים טוב, לפחות אל נרבה רע..)

איך בדיוק מוסיפים צדק ללא כבילת הרשעה?צחקן
כל הכבוד!!~מישי~

ולצחקן- אני לא רואה איך מה שאתה עושה מתקן. אבל אפשר (ברצינות) לכתוב עצומה (באתר הזה של העצומות) או מכתב (לוידעת למי) על זה שיש בעיות הלכתיות באיך שמנוהל בחידון כיום וזה מפריע לציבור הדתי ובמיוחד למתמודדים. (לדוג' שבנות שרות). זה נראה לי לגיטימי.

חוץ מזה שהיה שם אחד בלי כיפה...רעות 676

וציטט פסוקים בכיף...

דברים טובים-השאר פשוט צדיקים!!! אין כמותכם! שומרים על הגאווה של עמ"י! אשריכם ישראל!

^^ היו שם הרבה בלי כיפהענבל
הכל הכבוד היה לאחת מהשומרון~מישי~

לא התכוונתי בציניות בכלל (אם חשבתם שזה מיועד לצחקן) ודווקא צחקן אני מסכימה איתך שזה בעייתי וצריך למחות (וכל הכבוד שאתה מוחה. באמת להרבה אנשים זה לא אכפת ואני שמחה שיש אנשים שזה אכפת להם.) אבל כמו שכתבתי ואחרים כתבו זה עדיין לא פוסל מלהשתתף בחידון.

צודקתאנונימי (פותח)

עד שאפשר לגרור חילונים וחוצניקים ללמוד תנ"ך בצורה קיפית למה למנוע זאת?

אם הדרך היחידה לכך היא לעשות מעורב אז שיבושם להם!

ה' יהיה מאוד מרוצהאנונימי (פותח)

זה קידוש שם שמים ברבים הרי גם חילונים מתכוננים לזה והרבה מאוד אנשים צופים בזה

חידון התנ" זה דבר ממש יפה...תל-אביבית

שביום העצמאות הדבר המרכזי (שבו נמצא ראש הממשלה, משודר בערוץ הראשון) זה חידון ה ת נ ך , גם אם זה לא בדיוק לשם שמים, אני חושבת שיש הזה משהו מדהים..

נכון, המצב לא מושלם, בכל המדינה שלנו וזה מתבטא גם בזה, אבל כמו שאנחנו לא אומרים "ביי" למדינה, גם לזה לא...

ומי שמפריע לו העניין של השירה שם יכול להחליש בזמן הזה.. ולא חייב לראות בכלל...

ת'אמת לי הדבר שיותר קצת מפריע לי זה התחרות (בעיקר כשזה בין בן לבת) בסוף.. זה כמעט תמיד בין בן לבת ולא יודעת, זה קצת נראה לי לא שייך כזה שבן יתמודד מול בת של שאלות של תורה...

אבל אני יכולה לומר שמזה שראיתי השנה את החידון (פה באתר...) זה כמובן נותן קצת ידע, ומראה את כל הנערים שיודעים כ"כ הרבה, ובעיקר... הענווה והצדיקות הזו שהיו ל-3 המקומות הראשונים...        זה היה ממש ממש מקסים...בוכה

לא בדיוק הבנתי...~מישי~

מה הבעיה שבן ובת יתחרו אחד מול השני?
לכל אחד יש שאלה נפרדת ודווקא חידון זה לא דבר לדעתי שיש בו בעיה גדולה של בנים ובנות כל עוד זה עפ"י גדרי ההלכה. ז"א אני מבינה אם במחנה זה נראה לך בעייתי (לי אישית זה לא נראה נורא שיש שיח בין בנים לבנות כל עוד זה במסגרת טובה) אבל בחידון עצמו מה יכול לקרות מזה?

לא יודעת בקשר לתחרות בין בן לבת אבלענבל

שנה שעברה נגיד שאור אשואל ואבנר נתניהו היו צריכים לענות על שאלה ביחד זה לא נראה לי כל כך מתאים וזאת אחת מהסיבות ששקלתי לא לגשת לחידון אבל השנה ברוך ה' לא היה את זה

נכון צודקתהודיה כהן
אם כבר חידון התנ"ך-קלטו משו מגניב*sapir*

לכל מי שנוהג לראות "כוכב נולד"- יש קטע בחידון שהמקהלה הצבאית שרה את השיר "עומד בשער" של עמיר בניון, והחייל הימני ביותר- היה בכוכב נולד שנה שעברה (או אולי לפני שנתיים??) קוראים לו אור או משו כזה...מגבעת שמואל!!  דיי..נגנבתי!!

יש כ"כ הרבה דברים רעים לומר על עמ"י,אנונימי (פותח)

אז למה שלא נאמר אותם???

אפשר לומר שהמדינה שלנו מנוהלת בידי חילונים,

שאנשים נוסעים ביוה"כ,

שכולם כאן מושחתים,

שכל אחד דואג רק לעצמו,

שהמשטרה לא דואגת לחלשים,

ויש אפילו חוקים שסותרים את ההלכה,

ושעמ"י לא מאוחד,

שרה"מ מושפע מארה"ב,

ועוד ועוד...

בואו, נגיד את כל הדברים הרעים, נדוש בהם, נחפור בהם, ובסוף נמצא את עצמינו, שם, למטה, עם כולם, בדיוק ברמה של כל אלה שאנחנו מדברים עליהם.

אם נפסיק לדבר, פשוט נפסיק לדבר ונפעל, וניזום ונעשה, אולי משהו ישתנה במדינה האהובה שלנו, ומי שכל היום רק מקטרג- מקומו לא איתנו, מספיק קשה לנו גם ככה, קטרוג הוא חיזוק שלילי.

ובקשר לחידון התנ"ך-

כן, גמני השתתפתי והייתי במחוזי, ונכון שלא מצא חן בעיני שבנות שרו וזזו שם, ולכן,

אפשר לצאת בזמן הזה או לדבר או לעשות כל דבר אחר,

אנחנו כ"כ הרבה מדברים- מה עם לימוד זכות?? כמה פעמים למדנו את תורה רפב של רבי נחמן?? ואמרנו שוב ושוב, שאפילו מי שהוא רשע גמור, אז בוודאי, שמי שיש בו טוב, כמו העם שלנו, אנחנו חייבים להסתכל על הדברים הטובים, ומתוכם להתקדם,

אנשים שכל היום אומרים ומסתכלים רק על הדברים הרעים- לא יתקדמו משם לשומקום, הרב שלנו קורא לזה הוועדה לביקורת המדינה,

אני חושבת שעם הבעיות, אפשר להתמודד וגם לתקן אותן, אבל רק מבפנים.

אני חושבת שזה ממש ממש ממש גרוע שחבר'ה דתיים, יראי שמיים לא יודעים תנ"ך,

ויש המון, שבאמת לא יודעים תנ"ך, ששונאים את זה, שכשהם לומדים לבגרות, הם לומדים את זה בעל כרחם, ולכן אני חושבת שהחידון הוא דבר מאוד יפה. אם הייתם מכירים אנשים שמתמודדים, הייתם יודעים שמי שלא אוהב תנ"ך לא לומד אותו לחידון,

אין אף אחד לא ישקיע כ"כ הרבה זמן ומאמץ רק בשביל להיות חתן/כלת התנ"ך אם הוא לא אוהב את זה, והמון אנשים לוקחים את החידון כתמריץ.

דיברתם כאן על הענווה שהייתה רק אצל החברה הדתיים, על זה שאתם מתגאים בהם,

כן, אני גם חושבת שזה מדהים שאדם שמוכתר כחתן התנ"ך נותן חיבוק לחבר שלו, ועל החיוך שלו רואים טיפה עצב, (ראו חידון לפני שנתיים, ספיר מלכא), באמת!! אבל בכם- אני לא מתגאה בכלל, כל מי שמקטרג על עמ"י, על הדברים הטובים שבעמ"י.

תגידו, אתם חושבים שראוי יותר לעקוב ביראת קודש אחרי כוכב נולד או להקדיש חלק מהחיים שלך ללימוד הספר הקדוש הזה??

יש כ"כ הרבה דברים יפים בחידון- בעצם זה שמשתתפים בו גם דתים וגם חילונים,

ההפרדה הזו, לדעתי היא לא במקום, אנחנו חייבים להפסיק ליהיות מסוגרים בתוך עצמינו ולדבר על אחדות עמ"י, ועל אהבת עמ"י, ועל הרבה דברים יפים וטובים שאנחנו לא מממשים .

אני מאמינה באידאלים שלנו, מאוד, אבל אידאל אחד חשוב מאוד, שכולל בתוכו את כולם, אנחנו מזניחים משום מה- אמור מעט ועשה הרבה, אם רק נאמץ לנו אותו, יהיה לנו הרבה יותר טוב.

סליחה על האריכות והבלאגן שבדברים שלי, אני פשוט קצת נסערת!.

יש לנו עוד הרבה דברים לתקן אבל-

חברה, באמת די לקטרג על עמ"י!!!!

אני עם שילת!תל-אביבית

אבל, צריך לראות איך אנחנו מכילים גם את אלה שמקטרגים...

ומה שכתבתי על הענווה, זה היה אצל רוב המתמודדים, אבל פשוט ראו את זה על מי שזכה יותר, כי ראו אותו יותר, וזה גם דבר יותר גדול כשאתה זוכה מקום ראשון, או שני...

gbck630, זה קשור לשבתמעפר אני באה

כי אם הוא מצטט פסוקים למה הוא לא שומר שבת?? זה כתוב במפורש!!!!!

הוא מצטט פסוקיםענבל

קודם כל כי זה מה שכתבו לו וחוץ מזה שמה? אי אפשר לצטט פסוקים בלי לשמור שבת?

חידון התנ"ך מרכזי רק בציבור הדתי.צחקן

בע"ה.

וראש הממשלה משלם לו מס שפתיים על מנת לתת לאויב את רוב שטחי יהודה ושומרון.

וערוץ 1? מי צופה בזה בכלל?

אבל למה רק בציבור הדתי????אנונימי (פותח)

לאחים שלך, ל"ציבור החילוני", לא מגיע לדעת קצת תנ"ך?, ברור שזה עדיף על הבורות שיש אצלם!!!

מה הקשר למסירת שטחים?~מישי~

זה שמר גדעון סער ורה"מ מדברים כמו פוליטקאים- תמיד אומרים אותו הדבר בחידוני התנ"ך (חוץ מהקטע עם מכתב הרבנים) ואולי לא כ"כ מתכוונים לזה אז מה? הם קצת מתחניפם ולא נראה לי שהם משיגים מזה משהו...
וחוצמזה מה אכפת לך. קח את זה בתור הדרבון שלך. מה אכפת בשביל מה הם עושים את זה?
וערוץ 1 אני אכן רואה  רק כשאני רואה את החידון.... אז מה?

התגובה קודם היתה לצחקן~מישי~
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך