אני רוצה להבין משו (בנות אולי אתם תעזרו יותר..)tompak

איך הגיוני שבנות הולכות עם ערבים??? ולא תגידו איזה אחת מצפון תל אביב שלא מבינה כלום מהחיים שלה....

עכשיו בערוץ 7 מסופר על בת שירות לאומי מבית טוב שיצאה עם רופא ערבי!!!!!

איך זה קורה??? אולי אתן תסבירו לי?? כאילו לא מחנכים אתכם שזה מסוכן ואסור וכל הדברים האלה??

אם נפגעתן סורי זה ממש כואב לי פשוט... 

לא יודעת ממשענבל

אבל נראה לי שבדרך כלל זה לא פעם אחת שהם נפגשו ואז היא החליטה ללכת איתו אלא שהם אולי עובדים ביחד או משהו בסגנון ואז נוצר קשר והוא מתחיל להביא לה מתנות ולהגיד לה דברים טובים וכו' ואז היא כבר מגלה שהיא מחפשת את קרבתו ומשם זה מתגלגל.

אני לא יודעת בודאות שזה נכון אבל זה הגיוני לא?

ושכחתי להגידענבל

גם לנו כואב אצלינו בבית הייתה מישהי כזאת שגם אמא שלה חיה עם ערבי (עד היום) וזאת שהייתה אצלינו זרה אל הערבי ועזבה אותו.

מחנכים מחנכים..פצפונית

יש מלא מקרים..

כמו האלו שהם באמת מבתים לא טובים בלשון המעטה וכאשר יש חסך מסויים כל דבר אחר שיבוא וימלא ייראה עולם שכולו טוב מבלי להבין עד כמה הן נכנסו למקום אפל..

ויש את האלו שמנסות "לחנך את ההורים" ולהראות להם שהן קובעות מחליטות ואחראיות לחייהן אבל לא מבינות שזה בא על חשבונן..

ה' ישמור! ובעז"ה יחזיר אותן בתשובה!

הממ מה שאני חושבת -SimplePlan

דווקא כן מחנכים. בלי עין הרע כמה שיחות עושים על זה... אבל זה קורה. ואני אנסה להסביר למה אני חושבת שזה קורה.

אז ככה - בחורות אוהבות תשומת לב. ובחורות אוהבות להרגיש שבנים אוהבים אותן.
אין מה לעשות, זאת האמת.
אז אם יש בחורה שבחור מתחיל איתה, ובהתחלה היא אולי מנסה להתחמק כי בכל זאת, אתה יודע, ערבי וזה.
אבל לאט לאט היא באמת מתאהבת בו, כנראה, אחרי כל התשומת לב שהוא נותן לה, וכל המתנות, והיא מוחנפת. וזה עושה לה הרגשה טובה. כי יכול להיות שהוא הראשון שמתחיל איתה ונותן לה הרגשה שהיא שווה משהו, יכול להיות שבאמת היו לה קצת רגשי נחיתות או משהו בסגנון, ויכול להיות שהיא פשוט בחורה רגילה שנהנית מתשומת לב ומחמאות.
ולאט לאט נכנסות המחשבות של "לי זה לא יקרה" ומשכנעים את עצמך שהכל בסדר.
במיוחד במקרה הזה  - אם הוא רופא, אז למה שיצא משהו רע? הרי הוא רופא!
ואז כשאת כבר עמוק בתוך כל הקטע הזה, את כבר אוהבת אותו, קשה להוציא אותך מזה. ומנסים לשכנע אותה שתצא מזה, אבל היא לא רוצה להקשיב. כי הרי לה זה לא יקרה...
ואז גם מגיעות המחשבות "אז מה אם הוא ערבי? מה, הוא לא בנאדם? כל הערבים רעים? לא! יש חלק מדהימים, כמו הערבי שלי."
ונכון שיש את העניין שבעצם היא תפסיק לנהל בית יהודי, שלא לדבר על בית דתי.

בעניין הזה אני לא יודעת מה לומר. אני מניחה שיש פה את העניין של "מה זה משנה, העיקר שהילדים יצאו יהודים."
ומנסים לשכנע את עצמך שהבעל יסכים לכמה טקסים יהודיים, כמו קידוש בשבת, ונרות וחנוכה, או לא יודעת מה.

יכול להיות שאני טועה, אבל זה מה שאני חושבת. ונראה לי ש90% פה נכון.

היא צודקת^צחקן

בע"ה.

ככה זה מתחיל.

בדיוק בגלל זה צריך לגרש.

ואי זה ממש לא כזה פשוט!...*#&למה?!*#&

אני אשמח.. להסביר בש.א...באמת שזה לא פשוט כמו שזה נדמה- לא לשפוט אף אחת

חוצמזה- סתם לידע..ערבים הם שיא המושכים...!!!! מנסיון!

למה!!!! עכשיו הגזמת פראית!!!!tompak

גם אם אני אראה איזה מישהי ואגיד וואלה היא יפה והכל.. ואז אני אשמע שהיא ערביה,

היא כבר לא תהיה יפה.. זה כבר יגעיל אותי..... וסתם מעניין אותי סימפל הרי הרבה מאלה

שמדברות על זה והכל כמו שאת כתבת נופלות בזה בסוף... אז אני שואל וסלחי לי על האישיות...

את רואה את עצמך שזה יכול ח"ו ח"ו לקרות גם לך?

ברשותך אני גם רוצה לענות על השאלה ששאלת את למהענבל

אני לא חושבת שזה יקרה לי כי ברגע שאני אדע שהוא ערבי אני כבר לא אדבר איתו וגם מלכתחילה לא הייתי מתקרבת למקום עם ערבים אבל מצד שני מי יודע אולי גם הבנות האלה אמרו ככה ובסוף נפלו

לא כ"כ קראתי את התגובות האחרות אבל...Tehilla*

היתה לנו באולפנא שיחה עם פעילה של יד לאחים ולאחר מכן עם אשה שהיתה גרה אצל ערבי 9 שנים!!!!!

(אגב היתה שיחה מדהימה וממש מעניינת!!!)

אז לפי מה שהם סיפרו ומה שאני הבנתי זה שיש לכל מקרה רקע שונה.כלומר ברור שיש את האלה שגרות בערים מעורבות או שהם באות מבית הרוס.אבל,לצערינו הרב יש גם את הבנות "הכי טובות"-מה שנקרא, מאולפנות מעולות שמגיעות למצב הזה ולתופעה הזאת יש כל מיני גורמים.

אחד הגורמים העיקריים הוא שהיום ערבים נמצאים בכל מקום וזה נורא קשה לברוח מהם, ולכן זה נורא קל להיתקל בערבי גם אם אתה ממש לא מנסה. זה יכול ליהיות שהוא יעזור לך פעם אחת ותחשבי לעצמך- וואלה הבנאדם הזה נחמד, ואח"כ את גם תסכימי לשבת איתו על כוס קפה ולאט לאט אפילו בלי ששמים לב אתה נכנס לתוך האש הזאת וזה נורא נורא קשה לצאת מזה.

יש גם מקרים שאתה אפילו לא מודע לזה שהבנאדם ערבי ורק אח"כ אתה מגלה את זה ואז בשלב הזה זה כבר יותר מידי מאוחר ואתה כבר לא פועל לפי השכל אלא אתה בידיוק כמו רובוט.

בקיצור בטוח יש עוד כמה גורמים שלא היתייחסתי אליהם (יכול ליהיות שבתגובות האחרות כתוב סיבות נוספות...)

ת'אמת שבשיחה הזאת, הפעילה מיד לאחים הסבירה לנו גם את הצד של הערבים וזה היה מאוד מעניין.

היא אמרה שהערבים רואים את היהודיות בתור פרוייקט.ובנוסף אצל הערבים אין כזה דבר של חבר וחברה ולכן כאשר מתחשק לערבי לצאת מאוחר בלילה עם איזה בחורה, יש לו את היהודיות בשביל זה...

טוב.מקווה שקצת עזרתי..(ולא יותר מידי חפרתי...)

לפעמים הם מציגים את עצמם כיהודים. למשל-רננ.

אני מכירה סיפור שמישי מילצרה באולם, והכירה יוסי אחד. בעצם הוא היה יוסוף. אבל ממש לא היה לו מבטא. וגם לא ריח מסריח. והוא היה ההפך הגמור ממכוער.. .ויום אחד כשהם עברו במחסום, אחרי שהם כבר קבעו להתחתן, החיילים חשדו בו, וגילו וכו'.. והוציאו אותה מהאוטו, ואמרו לה... זה הלם... אבל באמת שזה קורה. גם אם אנחנו לא מבינים כלכך איך זה הגיוני.

נראה לי שממש אי אפשר לשפוט.חרותיק

ודרך אגב, לא כל הערבים מכוערים וכלבים- לפחות הם לא נראים ככה.

קל מאד להתאהב במישהוא שגם ככה נראה טוב, וגם עושה לך הרגשה טובה.

בכ"ז גם הם נבראו בצלם אלוקים... ויש ביניהם גם חתיכים (רק הבנים).

אני כמובן לא מצדיקה...

מניי -נמו

אין לי מושג איך מוסיפים קישור אבל אם אתה רוצה זה נמצא בדף הראשי של ערץ 7!

בוא נתחיל מזה>>>תילה

שבנות שיוצאות עם ערבים, כמעט תמיד לא יודעות בהתחלה שהחבר שלהן ערבי.

לוקח זמן עד שזה מתברר להן.

דבר שני, אם כל זה שאומרים שזה קורה גם לבנות מ"משפחות טובות" אני חושבת שזה מגיע מכל מיני חסכים של הבנות- חוסר תשומת לב של הסביבה אליהן, חוסר הערכה עצמית וכדומה.. שאלו דברים שיכולים להיות גם אצל בנות מ"משפחות טובות". (ביטוי מעצבן..).

2 הדברים האלו יכולים אולי להסביר ת'תופעה...

הם פשוט מתרגלות.....כל הזמן שמח

למשל אם הבחורה עובדת בסופר והערבי כל יום מביא לה חטיף אם מילה "יפה" ככה היא מתחילה לחשוב אולי ערבי זה לא כ"כ גרוע....במיוחד אחרי שמשהו יכעיס אותה והיא תרצה להתחיל משהו חדש.......

למשל אני יספר שני סיפורים מהחודש האחרון בסניף יש ברוממה עזבו שני ערבים ושני קופאיות יהודיות כן אפילו אחת הייתה נשואה אם כמה ילדים רק תתארו לעצמכם......

בקיצר הכל מתחיל מזה שמעסיקים אותם,זה גם נותן לערבים את הכח להמשיך במעשים המגונים האלו הם מרגשים שלא אכפת לנו..... 

רובם כן יודעות שהוא ערבי......כל הזמן שמח

אני יודע את זה מרבים שעוסקים בנושא הזה.....

מי שרוצה לראות את זה(יחס של ערבי לבנות ואח"כ ידידות...)שילך לרמי לוי רק 10 דק' ויפתח את העניים טוב.....

ככה זה קורה:מתו"ש

בס"ד

הוא סימפטי, עדין, רגיש, נחמד, יודע להקשיב לספק לפנק... -ברגע שאתה מדבר איתו אתה לא רואה ערבי, אלא בנאדם!!! ומישהי לא צריכה לבוא מבית מפורק לגמרי כדי לרצות אחד כזה.

ויש לי עוד הרבה להגיד אבל המיטה קוראת לי...

אל תדון אדם עד שתגיע למקומו ..סתם אחת

ואתה לא באמת יודע מה היה לה בבית, או איך החיים שלה היו נראים, או שאולי סתם היו לה בעיות ..

מי שהגיעה למצב שהיא יוצאת עם ערבי-למען שמו!

ה' ישמור.. שלא נעמוד בנסיון הזה.... (:

לא קראתי הכל אז אם אני יחזור על מה שאמרו..........#מיכל#

איך זה קורה בעצם שיהודיות מבתים טובים הולכות עם ערבים?

אז לפי מה שאני יודעת ומה ששמעתי----->

בהתחלה בנות מכירות בנים מכל מיני מקומות

למש פייסבוק ובפייסבוק אי אפשר לדעת את הזהות האמיתית,

כל אחד יכול לשנות את השם שלו למשו יהודי וכל זה...

אפשר גם להכיר בעוד מקומות אבל הערבים המפגרים האלה לא אומרים שהם ערבים..

וכאן מתחיל הסיפור!הם הולכות עם הערבים והם חושבות שהוא יהודי

ולבנתיים הערבים קונים להם דברים!!ממש פווול....וקונים תלב שלהם...

הם ממש מתנהגים מושלם משו שאם בת אחת תלך אם מישו כזה היא לא תרצה לעזוב אותו..

קיצור ועד שהיא מגלה שהוא ערבי הלב שלה בעננים!!!

ושהיא מגלה את זה אז היא אומרת "הוא לא כמו הערבים1הוא מיחוד!איזה חמודי הוא!!

למה שהוא התעלל בי אחר כך!!!???!!!"ואז עם כל הביטחון העצמי שלהם בסוף הם חוטפות..ואיי!!!מסכנות!!

לא עלינו....   ומה לעשות??אפילו בבתים הטובים זה קורה!!

מסקנה:תזהרו!!!!!!!!אפילו אם בהתחלה הם חמודים ומושלמים ואנערף!!אחר כך הכל אבל הכל משתנה!!!

סוף חפירה....חחחחופר

מסכנה**..#מיכל#
אף בת שלא עברה את זהתהילה לאה770

לא יכולה להבין איך זה קורה..

צודקת...ושוב תיקון למה היום אני מפגרת..**מסקקנה#מיכל#

אבל ראיתי סירטונים ועשו לנו שיחות ככה שאני יכולה אולי טיפ טיפה להבין

זה לא כ"כ מסובך..שיראל.

יש ערבים אינטלגנטים (לפחות מבחוץ..ארר..),שאפילו לא נראים ערבים.

הרופאת שיניים שלי ערבייה,ובהתחלה בכלל לא ידעתי,לא שומעים כמעט בקול (ותוך כדי הטיפול היא דיברה עם העוזרת הרבה),היא בלי רעלה ואפילו יפה (המום)..ראיתי בתחנת אוטובוס שתי ערביות,סטודנטיות פה,ועד שאחת דיברה בפלאפון לא ידעתי שהן ערביות..ובקלות אפשר להפוך את זה על ערבים (למרות שבדר"כ הם יותר נראים ערבים)..

הם יכולים להתנהג מאוד בנחמדות,להתייחס (הרבה פעמים זה בנות שלא התיחחסו אליהן לפני כן כמעט וזה מקסים אותן),להקשיב,לקנות מתנות...

ראית את "בגיא צלמוות"? ממחיש ממש.

ימח שמם!!!!!!!!!!!!!!!!רק ברסלב

הם הורסים עמ"י הקדושים והטהורים!!!!!!!!!!!!!!בוכה

לא קראתי ת'תגובות פה- אבל אני בהחלט מבינה. לגמרי..סקארבן

בחורה נחמדה, מטיילת לה,, בית קפה, משהו..
בא בחור, נראה כהה משהו, אולי תימני?
מתחילים לדבר, נשמע רגיל, הכל סבבה..

הוא מפרגן, הכל נחמד, סיפור אהבה יפיפה.. אוהב

מתישהו מתגלה שהוא ערבי.. היא נבהלת אולי, מנתקת את הקשר.. המום
ו..הופ- מתגעגעת..עצוב
הוא שולח מתנות, עיניינים..
הקשר חוזר, האהבה רצה..נשיקה

אני לא מבינה אותכם דווקא, אז כל העם שלו חולה נפש. ו-?  מבולבל
הוא דווקא לא, והוא נחמד.. 
מה הביג דיל שהוא ערבי?

גם אני לא קראתי פה ת'תגובותמעפר אני באה

ומה שסקארבן אמרה נישמע מאוד הגינוני! אבל אני ממש לא מבינה איך בנות דתיות וחרדיות מגיעות לזה!! זה ממש לא מובן לי! ועוד אחרי שכל העולם מופצים בסיפורים של בנות שהתחתנו עם ערבי...  ואת הסוף כולן יודעעות..

אנשים פה פשוט חיים בסרט, זה הכל.סקארבן

מה, אנשים רוצים להתאבד?! העולם הרי כ"כ יפה !
מה, בנות הולכות עם ערבים?! זה כ"כ מסוכן, ו..!!

אז צאו מזה כבר. צאו.
העולם לא ממוסגר בוורוד.

המוכתר לחצרוני: היעד שלנו - הבנות שלכםנחשונית
מזעזע!!!!הינה עוד סיבה למה כל כך חשוב לשמור עלכישוף כושל

צניעות

"אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.."יויו2

רוב המקרים,זה בנות שבאות מבית זרוק,ומחברה שלא אהבה אותם,ופיתאום מגיע אליהם איזה ערבי,ומעניק לה את כ-ל האהבה שבעולם,וקונה לה דברים במאות שקלים,ואני לא מגזים..ולאט לאט נהיים ביחד,עד שמגיעים לדברים איומים,ואחרי שהוא כבר קנה את הלב שלה,זהו.מתחילה ההתעללות.

יש מקרים גם נפוצים מאוד,שזה של קופאיות,שעובדות בסופר שיש שם ערבים,והוא זורק לה פה מילה ושם מילה והיא מחזירה מילה..ומחייכת..ואחרי זה בסוף היום מדברים קצת..וככה זה נגרר.

בסניף "יש" בגב"ש היה סיפור של קופאית חרדיה שהייתה עם ערבי,בסניף רמי לוי בביתר יש קופאית שבהריון מערבי,וזה פשוט כ-לום!

באשקלון בחודש דווח על 50 מקרים דומים.ובאמת שאני לא מגזים,זה נתונים שפעיל אמר לי.

מה אפשר לעשות עם זה?

להעלות את המודעות- הייתה תקופה שהיה קמפיין בגב"ש "רוצה חתן ערבי לבן שלך?יש הכל ובזול!" ורואים סמל של "יש" עם תמונה של ערבי שעובד שם שמדבר עם קופאית דתייה שם.

אם רואים מקרה כזה,אם יש אפשרות,לטפל לבד,אם אין לדווח למי שיכול לטפל..

שלא נדע מצרות בע"ה

זה מתחיל ממילה פה ,מילה שםא*ן ע!ד מל2ד!

פעם חוזרים הביתה ביחד, פעם הולכים ביחד..ופשוט נרקם קשר.

וכמה שבנאדם יכול להיות חזק,הוא יימשך וישקע בקשר הזה ולא חשוב עם מי זה.

קל וחומר אנשים חלשי אופי.

קשה להבין, זה לא מסתדר!!-גיטריסט-

בואנה, ילדה, זה ע-ר-ב-י!! צריך לשרוף לו את הגופה ולפזר את האפר מעל לים!! מה את עושה איתו לעזאזל??

קפץ...תן חיוך....=)

דיי לחיות בבועה שלכם!!!

יש עוד סוגי חיים חוץ מסוג החיים שלכם!!!!

כאילו אנחנו לא יכולם להבין אותם כי אנחנו לא חיים באותה צורת חיים שלהם,

כל אחד וצורת החשיבה וההתנהגות שלו, יכול להיות שזה לא פסדר אבל אנחנו לא יודעים איך הם חיים!!!!

לא התכוונתי לאפחד אישי!אם מישו\י נפגע-סליחה מראש!!!

מה פתאום ?שואף לאוראחרונה

רק בגלל שהוא ערבי צריך לעשות לו כך ? אוטומטית ?

אממ... אז ככה....עץ על מים

הערבים מפתים אותם, וקשה לעמוד בפני פיתוי לפעמים...

הם גם אוהבים ללכת לבנות שלא מסתדרות בבית שלהם וכו'.... (יש להם מידע יפה מאד, יותר משלנו אפ'..)

ואז מפתים אותם וכו'..... וככה זה ממשיך...

וכמה שמנסים להפסיק את זה, לצערינו תמיד יש עוד

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך