יום הזכרון.calvin

הרבה זמן לא עברתי יום זכרון כל כך ועצמתי ומשמעותי. הכל מתחיל בליל יום הזכרון בבריכת הסולטן.ניצולת הטבח באוטובוס במעלה העקרבים מדברת אל תמר פוגל מעומק ליבה,קהל בוכה.תמר נגלית על המסך,מתביישת ומצטנפת כשהיא רואה את פרצופה על המסך,מוסיקה מרגשת.ערב מושלם.מי שהיה שם חווה חוויה בלתי נשכחת. ביום שלמחרת הייתי במשך שעות בהר הרצל על יד קברי חיילים.רבי רבבות בית ישראל נהרו אל קברי הנופילם.הייתי זמן רב על יד קברו של אלירז פרץ,והסתפופפתי בצילה של הדמות המיוחדת של מרים פרץ.בהמשך היום נסעתי להר המונחות לקברותיהם של משפחת ופגל הי"ד,קברים המשקיפים על העיר השוקקה.בדמייך חיי. השארתי שם מכתב שכתבתי לבני המשפחות פוגל ובן ישי. יום זכרון משעותי זה לא  יישכח.

ובמעבר חד מצטער שאנלא כל כך מורגש בתור מנהל בזמן האחרון.בכל זאת עבדכם הנאמן הוא שישיסט שסובל מצעירות בכל נושא הבגרויות והוא קצת נבהל מכל העניין. יש לעבדכם בגרות באנגלית ביום שני!!הצילו!! שבוע נהדר.

נקודה שהפריעה לי-פלספנית

בעזהי"ת

מעלה עקרבים, תמר פוגל, מרים פרץ-

דמויות עצומות, באמת! עם מלא הערכה, אבל -
א.מסכנות. הופכים את השכול שלהם לעניין ציבורי ורייטינג.

ב. חסר לי פה הזיכרון היומיומי. של החפ"שים, שרצו על הג'בלאות ונפלו ככה סתם, בלי איזה שהוא אירוע מכונן שהסעיר את התקשורת. חסרים לי פה כל האלה שמתו במלחמות, אחד מיני אלפים לצערינו. חסרים לי כאלה ש'סתם' התפוצצו מהמחבל שעמד לידם, ומה לעשות- לא 'זכו', ומותם לא הפך לכותרת בעיתון כי בדיוק הייתה לעורך כבר כותרת אחרת.

נו, אז על קברותיהם לא יעמדו המוני אנשים, וכנראה שגם לא יעמדו לעולם, למעט בני המשפחה הקרובה, אם יש כזאת.

היית על הקבר של אלירז? של משפחת פוגל?

וליד כמה קברים משמעותיים אחרים נעצרת, קברים שגם בזכותם- בדיוק כמו שאר הצדיקים שהזכרת- נעצרת?

בוא תספר לנו דווקא על זה, על הנ"לים אנחנו שומעים מספיק.

[ושוב- לא גרעתי בכלום מהדמויות ההם. הם עצומות. וכל מי שחווה שכול הוא עצום; וכולם בכללי. עמ"ישראל צדיקים וכאלה ]

הם הקריבו את הפרטיות שלהם כדי שתיקחו מזה משהויושב בדד
פלספנית-calvin

הייתי גם בקברי לאמונים, ובקברי אנשים שמתו באלמוניות על קדושת הארץ..אבל זה הגיוני להזכיר את אלו שאינם אלמונים מפני שהם אלו שבאמת "הקריבו את הפרטיות שלהם כדי שתיקחו מזה משהו" כמו שיושב בדד אמר.אבל צודקת ..

לוידעת, הרבה יותר התרשמתיפלספנית

בעזהי"ת

מחברות שלי, שסיפרו שהלכו להר הרצל- מצאו קבר של אלמוני- סינג'רו חבורת בחורים דוסים שעברה באזור, וערכו אזכרה לאלמוני, עם קדיש לעילוי נשמתו ושאר הלכות שכאלה.

הם לא הפכו סתם בלי שום סיבה לגיבורים שלנולולה=]

בס"ד

כל אותם האנשים שעמדו ליד הקברים שלהם לא באו בלי שום סיבה דווקא לקבר הזה.  יש סיבה טובה חלכך שליד הקברים האלו עמדו כ"כ הרבה אנשים, האנשים שקוברים פה הם לא אנשים רגילים שמתו על קידוש ה' (כל אחד שמת על קידוש ה' הוא לא רגיל, אבל הם אולי קצת יותר ולא בהכרח שתמיד זה בגלל המוות שלהם...)

י

אלא?פלספנית

בעזהי"ת

הם אנשים עצומים, נכון- אבל את יודעת על הסיפורים הספציפים האלה רק בגלל שהתקשורת הפכה אותם למפורסמים.

יש עוד המון סיפורים כאלה לצערינו, שאפשר לכתוב עליהם ספרים שלמים, שאפשר להעביר עליהם שיחות מסעירות.

אבל עליהם אנחנו לא יודעים; ולא כי הם 'אנשים רגילים שמתו על קידוש ה' ' [אגב, מי שמת על קידוש ה' מעצם זה הוא כבר קדוש ועצום.]

לולהענבל

רשמת לאו דווקא בגלל דרך מותם או משהו כזה אבל אם תיכנסי לאתר יזכור תראי שם שיש עוד הרבה אנשים עם אישיות מדהימה שאף אחד לא שמע עליהם! אף אחד! אז מה זה אומר שהם לא גיבורים? שלא מגיע להם שנעמוד ליד קברם? אני נגיד הייתי בקברי הנצר האחרון ואני חושבת שזה פי אלף יותר חשוב מללכת להיות עם המשפחות של אלירז פרץ, רועי קליין או כל מישהו אחר חוץ מזה שגם הייתי ליד קברים ביום הזכרון שאף אחד לא עמד לידם! אף אחד! למה? מה לא מגיע להם?

הסברתי את עצמי לא נכון-calvinאחרונה

הייתי גם בקברים של אלמונים ובקברים של אנשים שאף אחד לא היה לידם..עברתי בין קברים ואמרתי תהילים.רק הדגשתי פה את הקברים של אלו שכולם מכירים ואת מה שחוויתי שם

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך