יום הזכרון.calvin

הרבה זמן לא עברתי יום זכרון כל כך ועצמתי ומשמעותי. הכל מתחיל בליל יום הזכרון בבריכת הסולטן.ניצולת הטבח באוטובוס במעלה העקרבים מדברת אל תמר פוגל מעומק ליבה,קהל בוכה.תמר נגלית על המסך,מתביישת ומצטנפת כשהיא רואה את פרצופה על המסך,מוסיקה מרגשת.ערב מושלם.מי שהיה שם חווה חוויה בלתי נשכחת. ביום שלמחרת הייתי במשך שעות בהר הרצל על יד קברי חיילים.רבי רבבות בית ישראל נהרו אל קברי הנופילם.הייתי זמן רב על יד קברו של אלירז פרץ,והסתפופפתי בצילה של הדמות המיוחדת של מרים פרץ.בהמשך היום נסעתי להר המונחות לקברותיהם של משפחת ופגל הי"ד,קברים המשקיפים על העיר השוקקה.בדמייך חיי. השארתי שם מכתב שכתבתי לבני המשפחות פוגל ובן ישי. יום זכרון משעותי זה לא  יישכח.

ובמעבר חד מצטער שאנלא כל כך מורגש בתור מנהל בזמן האחרון.בכל זאת עבדכם הנאמן הוא שישיסט שסובל מצעירות בכל נושא הבגרויות והוא קצת נבהל מכל העניין. יש לעבדכם בגרות באנגלית ביום שני!!הצילו!! שבוע נהדר.

נקודה שהפריעה לי-פלספנית

בעזהי"ת

מעלה עקרבים, תמר פוגל, מרים פרץ-

דמויות עצומות, באמת! עם מלא הערכה, אבל -
א.מסכנות. הופכים את השכול שלהם לעניין ציבורי ורייטינג.

ב. חסר לי פה הזיכרון היומיומי. של החפ"שים, שרצו על הג'בלאות ונפלו ככה סתם, בלי איזה שהוא אירוע מכונן שהסעיר את התקשורת. חסרים לי פה כל האלה שמתו במלחמות, אחד מיני אלפים לצערינו. חסרים לי כאלה ש'סתם' התפוצצו מהמחבל שעמד לידם, ומה לעשות- לא 'זכו', ומותם לא הפך לכותרת בעיתון כי בדיוק הייתה לעורך כבר כותרת אחרת.

נו, אז על קברותיהם לא יעמדו המוני אנשים, וכנראה שגם לא יעמדו לעולם, למעט בני המשפחה הקרובה, אם יש כזאת.

היית על הקבר של אלירז? של משפחת פוגל?

וליד כמה קברים משמעותיים אחרים נעצרת, קברים שגם בזכותם- בדיוק כמו שאר הצדיקים שהזכרת- נעצרת?

בוא תספר לנו דווקא על זה, על הנ"לים אנחנו שומעים מספיק.

[ושוב- לא גרעתי בכלום מהדמויות ההם. הם עצומות. וכל מי שחווה שכול הוא עצום; וכולם בכללי. עמ"ישראל צדיקים וכאלה ]

הם הקריבו את הפרטיות שלהם כדי שתיקחו מזה משהויושב בדד
פלספנית-calvin

הייתי גם בקברי לאמונים, ובקברי אנשים שמתו באלמוניות על קדושת הארץ..אבל זה הגיוני להזכיר את אלו שאינם אלמונים מפני שהם אלו שבאמת "הקריבו את הפרטיות שלהם כדי שתיקחו מזה משהו" כמו שיושב בדד אמר.אבל צודקת ..

לוידעת, הרבה יותר התרשמתיפלספנית

בעזהי"ת

מחברות שלי, שסיפרו שהלכו להר הרצל- מצאו קבר של אלמוני- סינג'רו חבורת בחורים דוסים שעברה באזור, וערכו אזכרה לאלמוני, עם קדיש לעילוי נשמתו ושאר הלכות שכאלה.

הם לא הפכו סתם בלי שום סיבה לגיבורים שלנולולה=]

בס"ד

כל אותם האנשים שעמדו ליד הקברים שלהם לא באו בלי שום סיבה דווקא לקבר הזה.  יש סיבה טובה חלכך שליד הקברים האלו עמדו כ"כ הרבה אנשים, האנשים שקוברים פה הם לא אנשים רגילים שמתו על קידוש ה' (כל אחד שמת על קידוש ה' הוא לא רגיל, אבל הם אולי קצת יותר ולא בהכרח שתמיד זה בגלל המוות שלהם...)

י

אלא?פלספנית

בעזהי"ת

הם אנשים עצומים, נכון- אבל את יודעת על הסיפורים הספציפים האלה רק בגלל שהתקשורת הפכה אותם למפורסמים.

יש עוד המון סיפורים כאלה לצערינו, שאפשר לכתוב עליהם ספרים שלמים, שאפשר להעביר עליהם שיחות מסעירות.

אבל עליהם אנחנו לא יודעים; ולא כי הם 'אנשים רגילים שמתו על קידוש ה' ' [אגב, מי שמת על קידוש ה' מעצם זה הוא כבר קדוש ועצום.]

לולהענבל

רשמת לאו דווקא בגלל דרך מותם או משהו כזה אבל אם תיכנסי לאתר יזכור תראי שם שיש עוד הרבה אנשים עם אישיות מדהימה שאף אחד לא שמע עליהם! אף אחד! אז מה זה אומר שהם לא גיבורים? שלא מגיע להם שנעמוד ליד קברם? אני נגיד הייתי בקברי הנצר האחרון ואני חושבת שזה פי אלף יותר חשוב מללכת להיות עם המשפחות של אלירז פרץ, רועי קליין או כל מישהו אחר חוץ מזה שגם הייתי ליד קברים ביום הזכרון שאף אחד לא עמד לידם! אף אחד! למה? מה לא מגיע להם?

הסברתי את עצמי לא נכון-calvinאחרונה

הייתי גם בקברים של אלמונים ובקברים של אנשים שאף אחד לא היה לידם..עברתי בין קברים ואמרתי תהילים.רק הדגשתי פה את הקברים של אלו שכולם מכירים ואת מה שחוויתי שם

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך