/News/News.aspx/219868
/News/News.aspx/219868
יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ יעקב כ"ץ (כצל'ה), חושף הערב את פירוט משמעותו של נאום נתניהו אמש בכנסת, אשר משמעותו לטענת כצל'ה הי גירוש 130 אלף יהודים מביתם.
"זו התוכנית המפורטת אשר תיזכר לדיראון עולם בתולות ימי ישראל, של מנהיג הליכוד, את מי לגרש ואת מי לא", קובע כצל'ה.
על פי ניתוחו של כ'צלה, אלו גושי התיישבות שנתניהו מתכוון להשאיר:
גוש אריאל-אלקנה
רבבה 1,347
אורנית 6,807
אלפי מנשה 7,651
אלקנה 3,560
אריאל 18,466
ברקן 1,513
עלי זהב 988
עץ אפרים 831
פדואל 1,286
קרית נטפים 634
שערי תקווה 4,607
סה"כ 47,690
גוש מעלה אדומים
מעלה אדומים 37,752
כפר אדומים 3,140
מצפה יריחו 1,843
קדר 1,008
סה"כ 43,743
גוש קרית ספר
חשמונאים 2,975
מודיעין עילית 49,670
מתתיהו 459
סה"כ 53,104
גוש ביתר עלית
ביתר עילית 39,667
סה"כ 39,667
גוש עציון
אלון שבות 3,434
אלעזר 1,947
אפרתה 8,933
בת עין 1,098
הר גילה 590
כפר עציון 559
מגדל עוז 415
נווה דניאל 2,076
ראש צורים 689
סה"כ 19,741
סה"כ 203,945 יהודים יישארו בביתם
על פי הניתוח, אלו גושי ההתיישבות שנתניהו מבקש לעקור:
גוש צ. שומרון
חיננית 906
חרמש 225
מבוא דותן 356
ריחן 196
שקד 653
סה"כ 2,336
גוש שומרון
איתמר 939
אלון מורה 1,520
ברכה 1,672
יצהר 1,053
מגדלים 140
שבי שומרון 803
אבני חפץ 1,547
יקיר 1,411
כפר תפוח 1,073
מעלה שומרון 767
נופים 471
סלעית 536
עמנואל 3,464
ענב 688
צופים 1,290
קדומים 3,918
קרני שומרון 7,002
סה"כ 28,294
גוש בנימין
בית אל 5,867
בית אריה 4,105
בית חורון 1,190
גבע בנימין 4,242
גבעון החדשה 1,307
גבעת זאב 12,643
דולב 1,308
הר אדר 3,752
חלמיש 1,150
טלמון 2,994
כוכב השחר 1,880
כוכב יעקב 6,453
כפר האורנים 2,332
מבוא חורון 1,677
מעלה לבונה 595
מעלה מכמש 1,363
נחליאל 454
ניל"י 906
נעלה 930
עופרה 3,039
עטרת 510
עלמון 1,002
פסגות 1,793
רימונים 654
שילה 2,466
עלי 3,005
סה"כ 67,617
גוש בקעת הירדן
אבנת 64
אלמוג 210
ארגמן 172
בית הערבה 113
בקעות 199
גיתית 316
גלגל 160
ורד יריחו 232
חמדת 155
חמרה 150
ייט"ב 251
יפית 174
מחולה 456
מכורה 166
מעלה אפרים 1,604
מצפה שלם 205
משואה 187
משכיות 60
נירן 65
נעמ"ה 130
נתיב הגדוד 181
פצאל 272
קליה 328
רועי 159
רותם 90
שדמות מחולה 540
תומר 310
סה"כ 6,949
גוש הר חברון
אדורה 253
אשכולות 611
חברון 606
חגי 555
טנא 679
כרמל 469
מעון 424
מצדות יהודה 419
נגוהות 243
סוסיא 945
עתניאל 717
פני חבר 370
קרית ארבע 6,904
שמעה 388
תלם 221
כרמי צור 804
סה"כ 14,608
גוש מזרח עציון
מעלה עמוס 388
נוקדים 1,124
תקוע 2,074
אספר-מיצד 377
סה"כ 3,963
סה"כ 123,767 יהודים
בוגד! הולך לניחום אבלים ואומר לתמר פוגל בפנים "אנחנו בונים אנחנו בונים בלה בלה בלה"
ואח"כ רוצה להרוס חצי ארץ .. אררר! איך הוא מעיז ?!?!
תקשיבו!!! - אם זה נכון זה זוועה!!!!!!!!!!!
פשוט מזעזע בואו נעזוב תארץ וזהו במקום לעשות את זה בשלבים....
אין מצב.
פשוט כי ביבי לא יעז לפנות את סבא וסבתא שלי ואת דודים שלי, אני לא אתן לו...
ועכשיו ברצינות, בלי להעליב את גוש קטיף, גם אם שם כן עשו את הפינוי, וגם אם באמת יחשבו אפילו גם על פינוי כל ההתנחלויות שהזכירו - אין מצב שהעם היושב בציון יתן לעשות דבר כזה. תבינו שמדובר על כמות אנשים הרבה יותר גדולה מבגוש קטיף, עם כל הכבוד לגוש קטיף, מה שאומר גם שלכל משפחה ב"התנחלויות" הללו יש חברים, משפחה וכו' מחוץ ל"התנחלויות" שיתמכו ויעזרו ויפגינו ויסרבו פקודה...ככה שקשה להאמין שנתניהו באמת יחשוב אפילו על לפנות את מרכז הארץ כשהוא יודע וכל אנשי הביטחון שלו יודעים ומחדירים לו טוב טוב לראש שמהלך כזה יפרק את מדינת ישראל... כמו שאמרו לפני: הוא לא אידיוט. הוא יודע אפילו יותר מאיתנו, ותזכרו - לדבר אפשר הרבה, אבל צריך לבצע בשטח כדי שיראו שהוא רציני...והוא יכול להחליט כמו שאמרו שהוא מדבר ומבטיח אבל מתנה את זה בתנאים שהערבים לעולם לא יעמדו בהם, ואז הוא הרוויח משני הצדדים - גם לא יעשה מה שאמר, כי התנאים לא קוימו, וגם יקבל תמיכה מהעולם שראה שהוא מצידו "היה מוכן לעשות את המהלך", ורק הערבים הפריעו לזה...
והרי אתם יודעים שהערבים לא יסכימו לתנאים של מדינת ישראל...
בקיצר, אל יאוש, במקרההכי גרוע אני אהיה שם מתחת לדחפור, הוא לא ימשיך הלאה...
חזק ואמץ! לא מתייאשים ובעיקר לא מתרגשים, זה הסוד...
לו להיות איזה צמח כמו אריאל שרון!! לא קלטו אחרי גוש קטיף וצפון השומרון- שזה היה טעות!!!!!!!!!!??????
אוקיי...לידע כללי:
אנחנו היינו בראש הרשימה של מי שרוצים לפנות עוד לפני גוש קטיף. היישוב שלי מועמד רשמי לפינוי וזה לאור העובדה שאנחנו בנקודה מאוד חשובה. אגב, היישוב שלי חוקי, אריאל שרון הקים אותו.
אז, מה זה אומר? זה אומר שתירגעו!
יש רשימה ארוכה, אז מה? כבר שנים אנחנו בטוחים שאוטוטו מביאים לנו צו פינוי..והנה, אנחנו כאן.
לא, אסור להיות שאננים- זה לא ש"בחיים זה לא יקרה" או שהם למדו מגוש קטיף, כי זה לעבוד על עצמינו. הם לא למדו מגוש קטיף בגרוש.
אלא מה?
שזה לא חידוש!
הם לא עשו כזה הישג שהם פירסמו תרשימה- זה ידוע, לפני שנים. רק שאתם לא מצאתם איפה היא כתובה. כלומר, המצב לא השתנה מפרסום הרשימות. המצב היה ונשאר. רק עכשיו אתם יודעים מה הוא היה. מבינים?
אז תירגעו!
אם עד עכשיו לא נלחצתם, אז תישארו ככה.
ואגב, חברה- אני לא חושבת שזה בסדר לאחל לביי כאלה דברים! לא אכפת לי מה אתם חושבים, הוא בן אדם!
שיעקור לעצמו קודם חצי בית ויתן אותו לערבים, ואז נדבר!!!!!
חצי ארץ ישראל? איזה טפשות!!! (מצדו, כן?)
שה' יעזור!
הוא בסה"כ יודע לדבר יפה אז כולם סובלניים אליו . אבל הוא שקרן !!!
ביבי עד כמה שהוא רע והכל הוא לא אידיוט גמור,למען האמת הוא בחור פיקח.אם תשימו לב התנאים שהוא הציב בתמורה לכל אלה הם תנאים שהערבים בחיים לא יסכימו להם.
מה עובר?
מוזרים!
חח.. אבל קצת הצחיק אותי שרבבה היתה הראשונה
חיחי
אבל.. אווףף.. שאפילו לא יחשבו על זאתת
אם הוא עושה את זה הלואי שהוא יהיה צמח!!!!
למה?למה הוא לא לומד מחבר שלו-אריאל שרון[שם רשעים ירקב,ואל תגידו לי שאסור לקלל אותו אמא שלי שאלה רב והוא אמר לה שמותר]
תגידו לי שזה לא אמיתי!!!!וואקשה!!!!הלואי שאני חולמת שאני כותבת את זה!!!!
אמל'ה!!!!!הוא לא יעשה את זה בחיים שלו!!!!
אם הוא עושה את זה אני שונאת אותו!!!!!!!
לא רוצה![]()
אחרי הגוש-העם כבר לא יסכים לזה.
כי אם לא, סוף העולם בא :S כל העסק הזה ממש מוזר.... משו לא טוב הולך לקרות...
ולא לעשות מש'ו, כי ביבי הולך בדיוק בדרך של שרון,
ועם שרון זה נגמר בגירוש, עם שרון היה מסוגל - גם ביבי מסוגל!
לא רוצה שזה יקרה!!!!
הבנאדם ממש חכם.
ממש!
הוא כאילו אומר- אני יתן לכם את כל החלקים הנ"ל, בתנאי ש---[בלה בלה בלה] והתנאים, זה בכלל לא תנאים שהערבים יסכימו!
ואז כאילו-אנחנו [המדינה] יצאנו הפ'סדר, אנחנו הסכמנו לתת. זה בעיה שלהם שהם לא מוכנים לקבל!
מבינים?
אני שונאת אותו על עצם הרעיון שלו!!!!הוא היה צריך לבוא ולהגיד לנו שהוא עושה את זה בתנאי ה...
כל עוד הוא לא אמר=הוא מתכוון לעשות את זה...
וחבל לו...כי אם הוא עושה את זה באמת אני הולכת להשיג אנשים שירצחו אותו!
[מי שלא שם ♥ אני במצב של עצבים עליו!]
ואנחנו לא יודעים הכל..
אולי יש שם איזה משו שבגלל זה הוא עושה את זה?
הוא לא צריך לדווח לנו על כל מה ש/הוא עושה-מה עומד מאחורי זה..
רע!תאנחנו לא פ'סדר!!
המדינה היא מדינת ישראל היא לא מדינת פלשתין!!!!!
אנחנו לא חייבים להם שום דבר ואנחנו לא צריכים לתת להם שום דבר!!!!!
המדינה היא שלנו ורק שלנו!!!!!
אז שאף אחד לא יגיד שהבנאדם חכם כי הוא מציב תנאים שהם גם ככה לא יסכימו להם - כי הם לא אמורים לקבל שום דבר!!!!!
בזה שהוא בכלל רוצה לדון איתם ולהציב את כל התנאים וכו' זה כבר אומר שהוא לא חושב שהמדינה שלנו ושלא באמת אכפת לו!!!!
ראש ממשלה צריך להיות אחד שאכפת לו מהעם שלו ושמבין שמדינת ישראל היא רק לעמ"י!!!! ושאת הערבים צריך פשוט להעיף מפה!!!! יש להם מספיק מדינות להיות בהם!!!! הם רוצים את מדינת ישראל כי אנחנו פה ולא יעזור לו שהוא יגרש גם עוד מיליון אנשים מהבית שלהם - לערבים זה אף פעם לא יספיק הם רוצים הכל!! כי הם רוצים את מדינת ישראל, הם לא רוצים שנהיה פה!!!
~~~~~סוף פריקה~~~~~
סורי אם זה ארוך... זה נושא שמעלה את הפיוזים!!
שהם לא יפונו!!!
א"י שייכת לעמ"י!!
וכבר ראינו בגוש קטיף שזה לא עזר שפינו!!!
הדבר היחידי שזה עשה זה שעכשו הערבים ראו שאנחנו נכנעים להם ולכן הם לוחצים יותר חזק!! מאחרי הפינוי הם ראו שאנחנו לא עם חזק, שאין אחדות, שבכיף הם יכולים לדרוש מה שהם רוצים וללחוץ כמה שהם רוצים והמדינה תיכנע בפניהם!!!
זה לא צריך להיות ככה!!!
אנחנו צריכים לעמוד על זה שא"י שייכת לעמ"י!!! ושלאפחד אין שום זכות לקחת אותה ממנו!!! עד שלא נעמוד על שלנו ונמשיך להיכנע לערבים זה לא יגמר!!! הם רוצים שנעוף מפה!! הם רוצים את כל א"י!!
זה לא חובה שזה יגמר כמו שנגמר עם גוש קטיף.
מלא פעמים איימו כבר לפנות אותנו(הבקעה) אבל כל פעם לא פינו !
אז עם גוש קטיף זה נגמר רע, אבל פה זה לא יהיה ככה בע"ה !
אני בשוק חיים ממך!!!!
כשאני יצטרך ח"ו לעזוב ת'בית שלי, אתה תבוא, כן! אתה ולא מישו אחר להסביר לי את זה שהייתי צריכה להערך בהקדם.
ואני לא אתפלה אם לא תחזור לבית שלך, ואם תחזור-תחזור עם סימנים בלתי הפיכים!!!
אני בשוק פה מאנשים, כאילו שמו לאנשים פה מסך שחור מול העיניים~!~!
מה אתם ס-ת-ו-מ-י-ם-????אתם לא רואים מה היה עד עכשיו???
ואני מציעה ומהר שתשנה ת'דיעה שלך!!!!מהר!!!!כי למעלה לא סולחים על דברים כאלו!!!!
[מצטערת על התקיפות...]
אני גרה באחד מהישובים פה והמספר אפילו לא מתקרב למספר התושבים!!!!!!
אתם פשוט חיים בסרט.
א. אם כל הכבוד ל"ניסיון" של ביבי לצאת טוב, אבל לעולם, וזה כולם פה אמורים לדעת.
לעולם לעולם לעולם אנחנו נצא הרעים. לא משנה איך תעשו את זה, תמיד יאשימו אותנו.
הגויים (ואני לא מכלילה!!!) שונאים אותנו רק כי אנחנו פשוט קיימים. אוקי?? וזה כל ילד אמור לדעת.
ב. אל תהיו בטוחים שהוא עושה את זה בשביל שנצא נקיים. אני מוכנה להתערב שאם הערבים יתנגדו לתנאים הוא יעשה את זה רק בגלל לחץ מהאו"ם.
רק אנחנו יכולים למנוע את הגירוש הבא!!!!!!!!!!!
רק אם נתחיל כבר מעכשיו להלחם, ועל כל חצי דיבור על דברים מעין אלה תשבות לו פה חצי מדינה, רק אז הוא יפסיק (ותאמינו לי שמהר מאוד...) להעלות שטויות כאלה על הסדר יום.
אבל כמעט אין מצב לזה.....
כי לא נעים לומר, אבל מבוגרי המדינה (כן כן, גם ההורים שלך..) לא קמים ולא עושים כלום, ובתכל'ס מי שמוביל את כל המהלכים האלו זה הנוער.. אז בואו נתנער ונתחיל להתנגד!!!!
מי מצטרף??...
אני באמת חושבת שצריך להתחיל לפעול מעכשו ודווקא ממנו. אני חושבת שכיום לנוער יש הרבה יכולת השפעה!! אז בואו לא נשלב ידים! בואו נתחיל לפעול!!
אבל קודם אנחנו צריכים לדעת מה הולך... מה הם חושבים שהם מתכננים לעשות....
וצריך לידע את כולם. שכל העולם ידע!
מודעות מודעות מודעות.
וגם אם זה לא מזיז לאנשים שם למעלה, לנו זה עוזר. אותנו זה מחזק.
נחמד להגיד מודעות.. אבל זה לא ממש עוזר!!
צריך לפעול במקביל!!!
לעמוד בצומת של היישוב ולצעוק? זה יפה, אבל ללכת לעשות פנים אל פנים זה אולי קצת יותר מועיל. זה מגייס אנשים. זה משנה דעת קהל.
היתה לנו פה איזה שיחה עם אחד שסיפר שבקיץ התשס"ה הוא היה בכפר מימון, ובאמת היתה הרגשה שכל הארץ רועדת. כולם שומעים. אין- זה חייב להשפיע.... ואז הוא נסע הביתה, לירוחם, לא רחוק במיוחד. והיו שם כמה אנשים שדנו ברחוב- הוא היה בטוח שזה קשור לגוש וכו'.. אבל הם דנו על איזה שטות בקשר לראש עיר שלהם.
להעלות מודעות זה לפעול!
נראלי הם עשו את זה בכוונה בזמן של הבגרויות כדי שכל הנוער ישב בשקט לא יעשה להם בעיות...
אררר לעזאזל !!!
עם זה כבר...
אינלי בעיה לפעול, ולהעלות את המודעות, אני בכייף! ממש רוצה!
רק רציתי לבגיד, שאל תגידו שהוא דפוק או משו, כי לא את הכל הנחנו יודעים..
ובאמת אני בעד לארגן איזה משו..
למה לשים לעצמינו מסך שחור מול היעניים??????????
אנחנו לא רואים מה קורה במציאות?????
עזבי אתכל מה שאומרים עם התנאים וכו'...לא רואים שיש מחשבה של לפנות יהודים?
מה קרה???אנחנו הולכים כ"כ רחוק בשביל השמאלנים ותראו כמה דיעות יש בנו-הימנים...אם רק היינו קצת יותר מגובשים לא היה שום דבר....
אין בעולם רק שחור ולבן ... יש גם הרבה גוונים של אפור ...
זהו!! כנראה שזה התפקיד שלנו - של הנוער - להתחיל לפעול.. להעלות ת'מודעות בעם!!
אבל מה שכולם אומרים שדווקא בקעת הירדן תהיה הראשונה שתפונה 

(אני גרה שם ... )
אבל מה לעשות, זה אנושי שכשמודיעים לך דבר כזה אתה ישר תחשוב קודם על הבית שלך ועל המושב שלך , לא ?!
ברור שכל אחד חושב על המקום שבו הוא גר ראשון.. אבל דוגרי - זה לא יעזור להישאר שם... צריך לצאת מהבאסה ולהתחיל לפעול!!!! כי להישאר באבל- או איך שלא תגדירו את זה- על זה ש"הבית שלי" מועד לפינוי זה לא באמת יעזור!! צריך לצאת מהפרטיות לטובת הכלל!! כי מה שחשוב פה זה הכלל!!! לא הפרט!!!
אי אפשר להתעלם מזה שיש קרב פרטי- אבל אסור לשכוח שזה חלק ממלחמה כללית, גדולה.
ובכלל- למה אנחנו רואים שחורות? מישו' אמר משו'?? זה רשימה שכצל'ה כתב אחרי ששמע את הנאום של ביבי ומזה הסיק (דעתו האישית...) שיש מצב שיהיה משו', ואלו יהיו היישובים ש.. כו' וכו'
אני רק אומרת שהגיוני ואנושי שאני יחשוב קודם כל על הבית שלי ..
אח ... יהיה טוב ! D:
את צודקת!! זה הגיוני שישר תחשבי על הבית שלך.. אבל כמו שאמרתי - צריך לצאת מהפרטיות לטובת הכלל כי זה בעצם מה שצריך עכשו.. את אחדות עמ"י..
כל אחד יכול 'לנתח' את הנאומים של ביבי ולהגיע למסקנה מעוותת!!!!
אני לא מאמינה לזה! ביבי הוא ראש הממשלה והוא לא סתם אחד! הוא חכם ! והוא גם מסרותי ואפילו דוקטור לכלכלה שמי שלא יודע - צריך להיות ממש חכם בשביל להיות דוקטור לכלכלה!
והוא יודע שזה חצי מדינה! אני שמעתי אותו נואם לפני 'קדימה' והוא ממש לא היה בעד הערבים!!!
חוץ מזה שהוא יודע יותר מאיתנו על כל הפרטים שנוגעים לנאום שלו ולמצב עם הערבים (שתדעו לכם שאני שמעתי מחיילים שמה שמפרסמים זה אפילו לא חצי ממה שבאמת קורה) והוא יודע שהם לא יסכימו לתנאים שלו אבל לפחות הוא הציע 'שלום'..
אני שמעתי הרבה דברים שביבי 'עשה' או 'אמר' בעד הערבים וזה בכלל לא היה נכון! סתם דיברו ודיברו וזה היה סתם שקרים ושמועות! אז שכל אחד יבדוק טוב טוב למה הוא מאמין!!
אני לזה לא מאמינה , זה סתם רשימות לא נכונות ולא הגיוניות!!
והרבה פה מקווים שכן....
אבל זאת לא סיבה לזלזל במי שמפחד וזה מלחיץ אותו..
א"א להתעלם מזה שהיו מקרים..
מסכימה איתך במאה אחוז .. 
אם אני רק יחשוב על זה אני אמות מפחד אני פשוט יהיה מוקפת ערבים לגמרי! וגם כל המקום האלה שאני מכירה יהיו עם ערביםםם!!! אני ממש לא יכולה לחשוב על זה! אבל אני לא רוצה להאמין לזה!!!
כי אם ביבי רוצה לשמור את הראש שלו על הכתפיים הוא לא יעשה את זה!
חוץ מזה שלא היו מקרים כ א ל ה, היה את גוש קטיף, נכון- זה היה מזעזע ואפשר ללמוד מזה הרבה גם במקרה הזה , אבל בכל זאת זה שונה לחלוטין!! פה מדברים על המרכז ממש!! על הדרכים לירושלים!! על חצי מדינה!!
שזה יהיה אמת מאשר לארוז מזוודווווווווות!!!!!!!!!!! ( -השם של כולם)![]()
שזה המצאות של עיתון שמאלני \ ימני \ סתם טמבל ..
; ."ראש הממשלה הבהיר לפני כניסת השבת, בפגישתו עם אובמה, כי נסיגה לקווי 1967 תסכן את ישראל ועל כן אין ישראל יכולה לקבל את עמדתו." (!!!!!!!!!!!!!)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
!!!!!!!!!!!!!!!!!
הייידידדדד בייביייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!
--- מי שלא יודע זה היה רק אובמה הטמבל שאמר לחזור לגבולות 67 ולא ראש הממשלה!1! ועכשיו ראיתם
ביבייי מתנגדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!!!!!!!!!!!
ד"א לא ראיתי את זה רק פה בחדשות של הערוץ אבל רציתי להביא את זה ממקום שכולם יכלו לראות וחוץ מזה יש הבדל ממש גדול בין עיתון אחד לשני אבל רב העיתונים אומרים במפורש את מה שהעתקתי למעלה..(!!)
דוגרי הוא צודק -מהנראה לו??
אח שלי מספר לי שהם חיים שם על ניסים!!!!!!!!
פשוט כך!!!!! כל צעד שהם בגבעה שלהם יש ערבי-קולטים???????,
לפי דעתי חייבים לתקן ת'מצב הנוכחי ]-לא לחכות שכבר יהיה פינוי -הבנתם???
מאז הגירוש של הגוש..אח שלי כבר נגד המדינה-אתם יודעים כמה צער עבר עליו משו מטורף
למה בכלל שירצה להיות לטובת המדינה אני לא קולטת!!!!!!
אבל היו מקרים... ותאמינו לי הוא יכול לשנות את דעתו ברגע!!
קחו לדוג' את אריק שרון - הוא הקים את גוש קטיף ועוד הרבה התנחלויות!!! אז הרבה אמרו - איך הוא יכול לעשות את זה?! למה שהוא יפנה מקום שהוא נלחם עליו וחרף את נפשו עליו?!
והוא עשה את זה.. והגירוש יצא לפועל לצערנו הרב...
אני לא רוצה להחליש.. להיפך אני רוצה לעודד את זה שאסור לנו להיות שאננים וחייבים להמשיך עם כל הרצון שלנו לאחד את עמ"י - ולא להגיד ביבי אמר שהוא לא מסכים אז יאללה כל מה שאמרנו (לדוג' פה למעלה בשירשור..) אפשר להשאיר בצד... כי קרו דברים ולצערנו א"א לסמוך על מה שראשי הממשלה אומרים..
צריך להמשיך ולדגול ברצון לאחד את עמ"י - כי רק בעזרת האחדות נצליח בה-כ-ל!!
זה הסוד להצלחה!! בלי זה - א-י-ן - לא נצליח!!!!!!
אז יאללה- לנו הנוער יש ה-מ-ו-ן כח השפעה!! בוא נתחיל לפעול לאחדות עמ"י!!! וכבר היו פה קולות שאמרו - מה?! אין נעשה את זה?! אנחנו הקטנים... אז לא!! אתם לא קטנים!! אתם יכולים לעשות את זה!! אם כל אחת יתחיל במישור הפרטי שלו להרבות אחדות ביחד נגיע לאחדות גדולה!! לא צריך להתחיל ללכת עם שלטים ברחובות ולא צריך לצעוק ולא ללכת מבית לבית.. צריך שכל אחת יקח על עצמו במישור הפרטי שלו - במשפחה, בין החברים וכו.. להרבות אהבה ואחדות - וככה נצליח בעז"ה!!
בהצלחה!!
את הגוש הקימו המפד"ל בשיתוף עם מפלגת העבודה.
לפי מה שאני זוכרת - הוא היה שייך למשו בגוש... אולי מלחמה.. יכול להיות שטעיתי והוא לא הקים..
אבל מזה משנה?! 
ביבי אמר שהוא לא יחזור לגבולות '67 או משהו כזה
את עדיין בשלב שבו סומכים על מילה של פוליטיקאים בעיינים עצומות?
ואל תצחק עלי כי אין לי עצבים לזה
אני נוהגת להאמין לאנשים תתפלא
נראה איך המצב התפתח. תכנסו לדף הראשי של ערוץ 7 ותראו את הכתבה של התגובה שלנו לדבר הזה. אני מאמינה שיהיה טוב=) אם אנחנו עושים מה שצריך אין סיבה שלא יהיה טוב.
מה שאמרתי ממש לא היה במקום.
בס"ד
למה לא זכינו שתלחמי ככה על יו"ש?או על כל א"י..?
סיכמנו על אחדות עמ"י. לא?! 
זה אומר- במקרה הטוב- יפונו, במקרה הרע הפלשתינים יטבחו בהם ..
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...