נתקלתי במתכון נחמד לסלט כרוב אדום (רומני, למי שדווקא רוצה את המקור) במדור המתכונים ב"מקור ראשון". נסיתי לשבת והוא נחל הצלחה (חיממתי חלק בערב, אבל בבוקר הוא היה טעים קר לא פחות)
כרוב סגול מאודה עם תפוחים
1 כרוב סגול בינוני חתוך ל-4 ללא הקלח ופרוס דק
2 תפוח מוזהב קלוף, מגולען ופרוס
3 כפות חומץ (חומץ יין)- השתמשתי ב-2 כפות חומץ רגיל
1 כף סוכר
2 כפות סוכר חום דק
1 כף מלח גס
2 כפות שמן
1/4-1/2 כוס מים/מרק
אופן ההכנה
מעסים את רצועות הכרוב במלח וסוכר לבן ומניחים במסננת לשעה (אני שטפתי את הכרוב ובהמשך הוספתי מעט מלח, אחרת יוצא מדי מלוח לטעמי)
מאדים את הבצל בשמן עד שיתרכך ויזהיב קלות.
מוסיפים תפוחי עץ וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות.
סוחטים היטב את הנוזל מהכרוב ומוסיפים לסיר. מנמיכים להבה ומאדים בסיר מכוסה כשעה (זהירות שלא ישרף). מידי פעם יש לבחוש ובמידת הצורך להוסיף מעט מרק (אפשר להוסיף מעט יותר כדי לא לבחוש כל כמה דקות). על התבשיל להיות יבש למדי.
מוסיפים חומץ, סוכר חום (30 גרם צימוקים) ומרק ומבשלים עוד רבע שעה.
)
)

