לגבי "מוח של שביעיסטיות לא מסוגל..." זה שטויות, לנו אמרו בקורס שסטטיסטית הרבה מהציונים הטובים הם של תלמידים שניגשים לזה בתיכון. בנוסף, כשאת בשביעית את עוד בראש של לימודים ואת עוד איכשהו רגילה לחרישות. אני יכולה לומר לך שבקורס שאני עשיתי היו תלמידות שסיימו בגרויות לפני כמה שנים, והיה להן קשה להושיב את עצמן ללמוד.
עכשיו, עקרונית זה באמת נוח להפטר מהסיוט הזה כבר בשביעית, ולדעת שלא נצטרך לבזבז זמן אח"כ לפני שנוכל להתחיל ללמוד. ופה גם נכנס השיקול- האם את רוצה לעשות שנה שרות ואח"כ כבר ללמוד? או שנתיים? ומדרשה? ובמקרה שאת יודעת איזה ש"ל את רוצה לעשות [זה בסדר, אני לא מצפה ששביעסיטת תדע מה היא תעשה ש"ל, אבל אם כן-] ולחשוב האם בסוג הזה של הש"ל יהיה לך זמן לזה.
אבל, למרות שזה יכול לעזור, זה גם יכול להיות סתם שריפת כסף, עצבים, וחופש גדול, אם את מתכננת חופש עמוס ובין לבין להכניס את הפסיכו', איפה שיהיה זמן. כי מנסיון, הסיוט הזה דורש הרבה הרבה שעות למידה ונחישות לקבל ציון נורמלי. אם לא, אם את מתכננת לעשות אותו, בראש של- 'נקבל איזה צין שנקבל, מקסימום ניגש לזה שוב, נעשה מתי שיהיה זמן', אז המאמץ לא שווה.
המאמץ יהיה שווה רק אם את מתכוונת באמת להשקיע. [ובהסתייגות- אני מכירה גם כאלו שניגשו בשביעית וקיבלו ציונים בינוניים ולטווח רחוק הציון הזה הספיק להם, והתברר שהפסיכי בשביעית אכן הועיל, אבל לא כדאי לבנות על זה, אא"כ את יודעת ובטוחה שבשביל הלימודים שלך בעתיד ציון בינוני יספיק.]