פסיכומטרי!!!א*ן ע!ד מל2ד!

לעשות בשביעית או לא??

אם כן, רוב הסיכויים שאצטרך לעשות שוב! כי ''מוח של שביעיסטיות לא מפותח מספיק בשביל לעשות פסיכומטרי..'' וכו' וכו'
מצד שני- מתי אני אעשה אם לא עכשיו? שמינית, שרות/מדרשה ואז בעיקרון לימודים..וא''א לעשות בשנת שירות ראשונה פסיכומטרי..
עצות ,רעיונות, יתרונות, חסרונות?
ניראלי אני היחידה שלא יודעת עיין אם לעשות עכשיו או לא =\

מה הבעיה לעשות בשירות?!פצפונית

מדריכה אצלינו עשתה השנה ;) ונראה שדוקא היה לה ממש סבבה..

בשביעית?! מתי בדיוק אוטוטו נגמרת השנה..  ויש עוד5 בגרויות בערך..?!

אני אומרת שמינית/שירות.. ואם לא אז אח"כ לאן את ממהרת?!

אחותי עשתה השנה, בגיל של שנת שירות שניה במדרשהכפרעלייך!!=)
אני אומרת לעשות בשנת שירות/מדרשה...עץ על מים

כבר בשביעית את חושבת על זה??בל"חית

"כשנגיע לגשר - נחצה אותו!!!"...

כבר עכשיו את חושבת על פסיכומטרי??

חח...הדבר היחידי שמטריד אותי עכשיו ומתרוצץ לי בראש..זה מה שיקרה ביום שני הקרוב

~ בגרות במתמטיקה~

תתמקדי בלימודים עכשיו, אל תרוצי אל העתיד...זה עוד יגיע!!!

ומבטיחה לך שתמצאי את הזמן, ואת הבגרות הדרושה לעשות את זה.

אני לא חושבת שנערה בי"א צריכה לחשוב על זה עכשיו...

(מצטערת אם נשמעתי תוקפנית מידי...)

ב"הצלחה!!!

^ לא ניראלי הבנתם..א*ן ע!ד מל2ד!

באולפנא שלנו שלושת רבעי שכבה עושה פסיכומטרי בחופש בין י''א לי''ב. האולפנא דואגת לקורס במחיר מסובסד, ורק ממש כמה בנות לא עושות..
ואני לא ממהרת לשומקום אבל בשביל לימודים חייבים פסיכומטרי, וכבר מעכשיו צריך להביט קדימה..

והעתיד כבר לא כזה רחוק וכולל שירות/מדרשה ולימודים וחתונה..
(ועוד תחשבו שיש בנות שמתארסות בשביעית-שמינית ולא עושות בכלל שירות..)

אבל למה?..יושב בדד

מילא בנים שמכוונים לעתודה

אבל אתן - הרי שנתיים אחרי זה תשיגו תוצאות יותר טובות..

לא מסכימה (בת שירות, באמצע קורס פסיכומטרי)rivka501

לדעתי אפילו מומלץ לעשות בשביעית - במיוחד בקורס מסובסד כמו שמציעים לכן.

למה?

כי המוח שלכם נמצא עכשיו בתוך הלימודים. אתם לא צריכים לחפור בקרקעית המוח כדי להיזכר מה זה משפט פיתגורס ואיך באמת בנויה קוביה.

בנוסף לכך - האנגלית שלומדים לפסיכומטרי - כל המילים והכיוון מחשבה הזה - יוכלו לעזור לכם מאוד בבגרות באנגלית. היום אני מצטערת שלא עשיתי קורס באולפנה.

אבל את הנעשה אין להשיב, ואת ההזדמנות שלך - אני אומרת - כדי לאחוז בשתי ידיים ולא לוותר עליה.

ברור שלעשות!!!תמר ב

למה לא? למה החליטו (מעלי) ששביעיסטית עוד לא צריכה לחשוב על זה? אז מתי כן?

באופן כללי: כמעט כל מוסד אקדמאי דורש פסיכומטרי, ובעייתי להתקבל בלי. אם עושים פסיכומטרי בשביעית יש סיכוי טוב שזה יספיק למה שתרצי ואז חסכת לעצמך הרבה..

חוץ מזה, גם אם זה לא יספיק ויהיה צריך יותר ממה שקבלת, כשעושים פעם שניה הרבה יותר קל להצליח כי כבר יש את הבסיס וההכרות עם המבחן..

עוד דבר, זה שבאמת אין כמעט מתי לעשות אחרי שמינית בלי לבזבז על זה שנה. בשירות עושים בעיות למי שרוצה לעשות פסיכומטרי, וגם אם לא, זה עלול לדפוק גם את השירות וגם את ההצלחה בפסיכומטרי. מי שרוצה ללמוד אחרי השירות בלי להתעכב תתקשה מאוד למצוא זמן. (יש לי בתדודה שהתעכבה שנה שלימה בלהתחיל את הלימודים בגלל הפסיכומטרי) וזה ממש חבל כי מי רוצה להתחיל ללמוד רק כשהיא כבר נשואה ונכנסת להריונות ולידות ופרנסה וכל זה?..

אני גם התלבטתי (גם כן מסיימת שביעית) ואמרתי שאין לי כוח לחשוב על זה עכשיו ולא בא לי לדפוק את החופש הגדול אבל אחותי כמעט בעטה אותי להירשם כי זה באמת הדבר הכי נכון לעשות.. אז מחר אני אמורה להשלים את ההרשמה פחות או יותר..

שכחתי עוד משהו:תמר ב

זה נכון שיש סיכוי שעוד שנתיים התוצאה תהיה יותר טובה,

אבל מצד שני, בתיכון עוד יש בראש מלא חומר שצריך לפסיכומטרי ואח"כ כבר לא זוכרים וצריך בשבילו חזרות. (זו גם הסיבה שהקורסים בתיכון קצרים וזולים יותר)

ואם כבר, זה גם חסכון של כמה אלפי שקלים.

כןןןןןןןפלספנית
לעשות מוקדם - תמיד אפשר שובצחקן

וזה מאפשר להתחתן ולהתחיל תואר יותר מוקדם (אני גם מתנגד לש"ל)

מדוע אתה מתנגד לש''ל?ניגונים

ב''ה חתונה אפשר גם בשירות.

כי זה לא יעיל כלכלית. לא לבת ולא למדינה.צחקן
זה לא יעיל כלכלית, אבל זה נכון חינוכית.באג2000

אם גדלת במדינה הזאת שמונה עשרה שנה, אתה לא יכול גם לתרום לה אפילו שנה מהחיים?
שירות לאומי, מעבר להתנדבות ולמחשבה על התרומה הכלכלית למדינה, הוא גם חינוך של נוער למחוייבות, להכרת טובה, לתרומה לקהילה, ולאחריות.
אחרי שהם מסיימים בי"ס- שם הם רק קיבלו ודאגו להם כל הזמן, ולפני שהם יוצאים לחיים- שם הם רוב הזמן ידאגו לעצמם ולמשפחה שהם יקימו, מן הראוי שישקיעו קצת בעם ובמדינה.

גם ילדים זה לא כלכליבחור זהב
חתונה בשירות זה לא כ"כ פשוט..רחלקה

וואי. את כלכך מחרטטת! דברי איתי נורמלי יומחד!רננ.
אני עושה את זה!!תל-אביבית

ופתחתי על זה בעבר שרשור..

בכל מקרה, עכשיו אין לי כ"כ זמן להרחיב אבל אני חושבת שכן כדאי...

אם זה דחוף אז אפשר באישי...

אוריס, כמה דברים..מרב.

א- את לא היחידה. גם תול מתלבטת. ואני בטוחה שיש עוד מלאא בשכבה שמתלבטות.

ב- אני לא עושה השנה. אבל זה סתם כי אני לא הולכת ללמוד [ז"א, לחקלאות אנ'לא צריכה פסיכו' ובלהבלהבלה...], אז זה תלוי בך...

ג- מה? אני אאלץ לבלות לי החופש לבד??? אמ שלי לא תיתן לי לנסוע לכנרת לבד לשלושה ימים P=

כן, גם אני!חרותיק

אוף עוד לא החלטתי, איזה סיוט!

מרצ'-גמני.....renanushy2555
תעשי, תשקיעי ותצליחי!!! רחלקה
כןתפוזה 1

לגבי "מוח של שביעיסטיות לא מסוגל..." זה שטויות, לנו אמרו בקורס שסטטיסטית הרבה מהציונים הטובים הם של תלמידים שניגשים לזה בתיכון. בנוסף, כשאת בשביעית את עוד בראש של לימודים ואת עוד איכשהו רגילה לחרישות. אני יכולה לומר לך שבקורס שאני עשיתי היו תלמידות שסיימו בגרויות לפני כמה שנים, והיה להן קשה להושיב את עצמן ללמוד.

עכשיו, עקרונית זה באמת נוח להפטר מהסיוט הזה כבר בשביעית, ולדעת שלא נצטרך לבזבז זמן אח"כ לפני שנוכל להתחיל ללמוד. ופה גם נכנס השיקול- האם את רוצה לעשות שנה שרות ואח"כ כבר ללמוד? או שנתיים? ומדרשה? ובמקרה שאת יודעת איזה ש"ל את רוצה לעשות [זה בסדר, אני לא מצפה ששביעסיטת תדע מה היא תעשה ש"ל, אבל אם כן-] ולחשוב האם בסוג הזה של הש"ל יהיה לך זמן לזה.

אבל, למרות שזה יכול לעזור, זה גם יכול להיות סתם שריפת כסף, עצבים, וחופש גדול, אם את מתכננת חופש עמוס ובין לבין להכניס את הפסיכו', איפה שיהיה זמן. כי מנסיון, הסיוט הזה דורש הרבה הרבה שעות למידה ונחישות לקבל ציון נורמלי. אם לא, אם את מתכננת לעשות אותו, בראש של- 'נקבל איזה צין שנקבל, מקסימום ניגש לזה שוב, נעשה מתי שיהיה זמן', אז המאמץ לא שווה.

המאמץ יהיה שווה רק אם את מתכוונת באמת להשקיע. [ובהסתייגות- אני מכירה גם כאלו שניגשו בשביעית וקיבלו ציונים בינוניים ולטווח רחוק הציון הזה הספיק להם, והתברר שהפסיכי בשביעית אכן הועיל, אבל לא כדאי לבנות על זה, אא"כ את יודעת ובטוחה שבשביל הלימודים שלך בעתיד ציון בינוני יספיק.]

היי, קחי בחשבון שפסיכו בחופשאנונימי (פותח)

יכול להספיק לך ויכול להיות הכנה טובה אם תצטרכי פסיכו שני,

אבל- ופה מגיע אבל גדול- תעשי את זה רק אם את יודעת שיהיה לך את הכוח והרצון,

לשבת וללמוד כשכולם מבלים ונחים להם!

פסיכומטרי הוא השקעה יומיומית, הגעה לקורסים המווון ש"ב ולמידת מילים,

זה לא קשה! זה פשוט דורש המווווווון זמן!!

אם את מסוגלת- שיהיה בהצלחה!

לדעתי, לעשות בשירות זה יותר קל.....

בהצלחה בהחלטות!!

וקחו בחשבון...חרותיק

שהשנה זה פשוט דופק ת'חופש לגמרי!

נראה לי שאין אפילו שבוע!

זה נראה לכם הגיוני ללמוד שני, ואז אין חופש, ואז ללמוד עוד שנה?!!?

מה אתן כלכך מתלבטות?רננ.

אני מודה באשמה- אני מתחרטת על כל שניה שביטלתי את הפסיכו!! אני לומדת- אבל לא יכולה להשלים לתואר! יש בזה משו כלכך מפגר!
והחופש לא הולך לגמרי! יש קצת חופש בהתחלה, וגם לומדים רק פעמים בשבוע, ואפשר לצאת מהבית ומהכרטיסיות לקצת זמן מידי פעם! לא מתים מזה! ולומדים בנסיעות! ולפעמים מזיזים את הקורס יום כדי שתוכלו לנסוע ליותר ימים, ואפשר להבריז פעם אחת, וכל החברות שלי הצליחו גם לנפוש! ואוריק, רק שכנה שלך מתחרטת! נראלי כמעט אפחת לא! תרגעו! ותעשו! ואם תשקיעו אין סיכוי שתתחרטו!

אה, ועוד משו-רננ.

לא כל שירות מרשה לעשות פסיכו, מדובר על חצי מהמקומות! רבע מהם גם לא מסכימים לנתחיל בסוף השירות (שזה זמן די ריק...) את הקורס של המועד הבא.

ו... לא כולם באמת מקבלים ציון גבוה בהרבה אחרי שנתיים. ואם כן- לפעמים זה סתם כי זו פעם שניה...

לעשות!!*טלטול*

אני עכשיו בסוף שמינית ועשיתי פסיכו' בקיץ שעבר ואני פשוט מאושרת מזה.

רב השכבה שלי עשו, וקיבלו אחלה ציונים.

יש לזה גם חסרונות- אין כ"כ חופש שצריך אחרי כל הבגרויות.. וגם מגיעים לשמינית סחוטים.

אבל זה באמת שווה את ההשקעה עכשיו. וגם אם לא תקבלי מספיק תמיד השני יותר טוב אז עדיף לעשות את הראשון עכשיו,בתקוה שלא תצטרכי לעשות שוב..

בהצלחה

לא. לא. לא.אוסנת

אח"כ כולן מתפרקות באמצע השמינית, כי איך אפשר ללמוד שנתיים רצוף, ועוד השנתיים הכי קשות בתיכון, ועוד ש-מ-י-נ-י-ת...

מה גם שהממוצע השכבתי יוצא כמו הממוצע הארצי או אפילו פחות -

וזה לא הגיוני כי באולפנא שלך אמורים לקבל גבוה מהממוצע. בטוח.

(בדיוק כמו בממוצע בגרויות... תכל'ס, אולפנא אליטיסטית)

אפשר לעשות פסיכו בשירות, וגם ברוב המדרשות, וגם אחרי.

בסוף גם ככה הולכים למכון טל או למקצוע שחוסך לך את הלחץ המטורף להשיג ציון שבכלל לא תצטרכי.

לגבי השורה האחרונה-רחלקה

בעזהי"ת.

כאחת שחשבה ככה,

אני ממש ממליצה לא לעשות את זה.

תעשו פסיכומטרי!!! ותשקיעו בו!!! וכמה שיותר מוקדם!!!

זה סתם עלול לבזבז לכן שנה.. ובגיל הזה- כל שנה חשובה!! אלה שנים שעושים בהם כ"כ הרבה דברים.. ש"ל, מדרשה, חתונה, לימודים, עבודה.. מבססים את החיים ממש, וחבל להתחיל ב"איחור".

גם אם אתן סגורות על מכון טל, או מקום אחר שלא דורש פסיכומטרי-

לפעמים אנחנו משנים את דעתנו, ופתאום רוצים ללמוד במקום אחר.. ואז מה? צריך לבזבז שנה על פסיכו!!

קיצר, תחשבו על זה טוב טוב טוב טוב טוב לפני שאתן מחליטות.

היה על זה פעם שירשור טוב.. שווה לחפשהסנה-בוער

בכל מקרה, כדאי לחשוב:

-איפה את רוצה ללמוד בעתיד? כמה פסיכו' את צריכה? את בכללל צריכה? (אם את רוצה רפואה הייתי מוותרת.. אבל אם את רוצה הוראה, זה ממש משנה את הסיפור)

-מתי את מתכננת חתונה? כמה שנים שירות את מתכננת? שירות אנטנסיבי או רגוע? מדרשה?

-עד כמה יש לך ראש ללימודים? סבלנות לתרגל? את מדריכה בת"נ?

אני חושבת שזה ממש אישי, ההחלטה... ואל תתייעצי עם יותר מדי אנשים (סתם טיפ גם לחיים) זה סתם מבלבל.

בכל מקרה, את בזמן שאת חושבת משהו על העתיד ורוב הסיכויים שזה ישתנה בשנתיים הקרובות. אז חבל לשרוף את כל האנרגיה למשהו שלא בטוח תצטרכי. מצד שני, זה נהדר להפתר מזה כ"כ מוקדם.

אני עשיתי (ולא מתתי מרוב לחץ!), אז את מוזמנת באישי אם יש לך שאלות

בהצלחה ממש

שאיפה לבנוניותשמי תכלת2אחרונה

אני לא יודעת מה הממוצע של בנות שעושות בשביעית , אבל סביר מאוד להניח שאם הן היו עושות פסיכומטרי בגיל 19-20ומקדישות את כל הזמן בשבילו, הציון שלהם היה גבוה יותר.

האול' מכוונת את הבנות לעשות פסיכומטרי בשביעית, ואז בשירות שהם יחשבו על מה הן ואיפה הן רוצות ללמוד, הן יתפשרו על המקום לימודים וילכו למכללה ולא לאוניברסיטה,ואולי ילמדו משהו שצריך ציונים פחות טובים, בגלל שכבר יש להן פסיכומטרי ואין להן כוח לעשות שוב.

זה לא סתם שהרבה אולפנות מעודדת את הפסיכומטרי ב7\1, האול' רוצות שבנות יעשו פסיכו בשביעית כדי שאח"כ הן ילכו למכללות ולא לאוניברסיטאות.

למה לא לשאוף לגבוה?

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך