בע"ה.
זיכוי על מוצר שנקנה בטעות עם אבקת חלב נוכרי.
הזוי מאוד. למה זה ככה? האם ראוי וצריך שזה יהיה ככה?
בע"ה.
זיכוי על מוצר שנקנה בטעות עם אבקת חלב נוכרי.
הזוי מאוד. למה זה ככה? האם ראוי וצריך שזה יהיה ככה?
מה הבעיה באבקת חלב נוכרי?
כאילו אני יודעת שיש כאלו שלא אוכלים חלב נוכרי אבל לא הסבירו לי למה לא אבקת חלב נוכרי...
ואני יודעת שלא על כל דבר חייבים הסבר...אבל סתם מסקרן אותי...
אפשר עזרה?
(לא בציניות! בשיא הרצינות!)
בע"ה.
או בתינוק שרוצים לגדלו לקדושה.
[בכללי: אבקת חלב נוכרי אומר שישראל לא פיקח על החליבה, וסומכים על שלטונות המדינה שימנעו ממנו לערבב חלב אחר. אבקה זה ייבוש של החלב הזה.
יש עוד הרבה חששות -כגון טרפות (במקרה שיצא מבהמה שעברה הוצאה של דברים מהבטן שזה רוב הפרות, הרחבתי על זה פעם בארכיון) - שיש בחלב חו"ל ולא בחלב שנחלב בארץ.
הוא היה שם וראה שמכניסים באבקה גלטין של חיות טמאות זה שאנשים לא יודעים זה לא אומר שמותר!!!!
יש פוסקים שאומרים שגם חלב נכרי מותר לכתחילה. למעשה, אפשר להקל בחלב נכרי, אבל לכתחילה עדיף להחמיר. דין של אבקת חלב נכרי הרבה יותר קל. (לרוב הפוסקים זה 3 ספיקות דרבנן)
מי שרוצה להיות חסיד- תבוא עליו הברכה.
ועם הקופאית לא ממש הבנתי..
חזקה של החוק וברור שלא ישימו חלב אחר....
מיוחד שכיום, כל חלב אחר(שהוא טמא) יקר הרבה יותר, אז בכלל לא סביר שיערבבו חלב יקר בחלב פרה.
עוד משהו, יש חוק בחו"ל(ואאל"ט גם בארץ) שאסור לערבב 2 סוגי חלב, לכן לא סביר שיסתכנו בשביל זה.
בס"ד
לא נראלי שהוא התכוון לפתוח שירשור אם אבקת חלב נוכרי מותרת או אסורה.
לא נראה לכם קצת הזוי שבמדינת היהודים ימכרו מוכרות ערביות אבקת חלב נוכרי?
זה כ"כ חוקת הגויים... למה זה ככה? שאלה טובה.. אולי כי אנחנו מושפעים מהתרבות המערבית שהיא ממש לא התרבות שלנו... אבל מה לעשות שיש כאלה בעם שלנו שלא יודעים ולא מבינים מה הם באמת, באיזה רמה מטורפת הם נמצאים ומנסים לחקות אחרים?!
זה מבאס. אנחנו צריכים לנסות להראות להם מי הם באמת ואיזו תרבות היא התרבות האמיתי שלהם.
הגויים שיעעשו מה שבא להם מתי ואיך שבא להם. לנו יש אמת והיא מחייבת אותנ לפעול על פיה.
סין ממש לא דומה לאנגליה או אמריקה בעניין.
וכל ההיתר של זה בשם הרב משה פינשטיין זה למקומות שא"א להשיג באופן נורמלי חלב ישראל.
בכ"א על פעם שאני רואה בחורי ישיבות אמריקאים קונים בארץ ממתקים אם א"ח נוכרי אני מתפלא
אנו יודעים שהגמרא אומרת שאסור להנות מחלב נוכרי המפרשים חולקים באיזה תנאי מותר ורובם סוברים שכאשר הישראל רואה את הגוי חולב או שיושב ואם יעמוד יראה את החליבה זה גם בסדר משום שהגוי חושש לערבב חלב טמא בסופו של דבר הסכימו שלא לאכול חלב נוכרי משום חשש אך הגר"מ פיינשטיין התיר בחו"ל כי המדינה משגיחה על החליבה אך דווקא שם אבל בארץ שיש חלב רגיל לא שותים זאת ומי שמקל לענ"ד טועה לגבי אבקת חלב נוכרי מסבירים המפרשים שזה חלב נוכרי שלקחוהו ושמו אותו בחום גבוה עד שהתאדה ונשאר רק אבקה שזה האבקת חלב נוכרי בזה כבר יותר מתירים הפוסקים ואומרים שזה לא ממש חלב נוכרי ולכן אפשר להתיר זאת וכך פסקו גם בילקוט יוסף אך הרב מרדכי אליהו פסק והביא את ערוך השולחן שאסור גם את זאת וזה גורם לצרות אצל הילדים שאוכלים זאת שבת שלום!!!
וזה לא אמור להיות ככה,כמובן.
אבקת חלב אולי מערבבים על חלב,אבל אם אמערבבים אז זה עם חלב ישראל...
אם מערבבים עם חלב נוכרי אז יהיה כתוב חלב נוכרי כבר...הבנת?
או הסופרים שבהם החמורים האלו עובדים...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים