עזרההההההאנונימי (פותח)

בס"ד

הסתבכתי.........ואין לי מושג איך לצאת מזה!!!!

לפני שנה וחצי נאנסתי ממישו שאני מכירה...החלטתי שמימני זה לא יצא..אני פשוט ינסה להכניס את זה פנימה,לטייח ולהמשיך לחיות כרגיל. תוך חודשיים(של הצגות)נכנסתי לדיכאון ואפחד לא הבין מהקורה לי=(..

השתדלתי להתנהג כרגיל וזה לא עבד...ירדתי בטירוווווף ברמה הלימודית! מבת שמקבלת מתשעים ומעלה(!) הפכתי לכזאת שמקבלת ארבעים גג...וזה מפריע לי מאוד עם כל ההכנות לבגרויות...נכשלתי כבר בשלוש...!!!!!

אני גם אחת כזאת שתמיד היתה מוקפת בחברות...זה לא שעכשיו אני לא אבל אני פשוט לא מצליחה לתקשר איתם נורמאלי..הם לא מבינות מה עובר עלי!!!

בלילות אני בוכה, בימים אני מרחפת...נראלי הוא פשוט לקח לי תביטחון באנשים שמסביבי!!

שאלתי את חברה שלי אם אולי חסר לי ביטחון עצמי אז היא אמרה לי שאני האחרונה שחסר לה דבר כזה והרבה בנות היו שמחות לקבל מימני קצת....

אני לא יודעת מה לעשות??????????? 

שלום אחות יקרה~!דניאלה .ד.

יש כלל כזה שאם קורה משהו כמו אונס בין אם במילים ובין אם זה במעשה

אז צריך לספר, לדבר על זה.

אסור לשמור בבטן.

ואפילו חייב לספר.. קודם כל לאמא או אבא ואח"כ אם צריך עזרה מקצועית אז עושים את זה.

הולכים לפסיכולוגית, זה אמור לעזור.

את צריכה את זה כרגע.. אל תפחדי להגיד אם תמשיכי לשמור זה עלול לפגוע בך עוד יותר ולחסום אותך

שיהיה לך ב"הצלחה.. שבת שלום! 

>>למען שמו!
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך ט"ז אייר תשע"א 13:31

את חייבת להגיד את זה למישהו שאת סומכת, אם זה הורים, מחנכת יועצת, שכנה לא משנה מי!

אל תשאירי את זה אצלך!! טלפון של קו סיוע על הטרדה מינית (אפשר להתקשר בלי להזדהות! תתקשרי, מנסיון- הם עוזרים באמת!!!) -02-6730002 אשמח לעזור אם צריך עוד משו...

בכיפפ!!! (:

לגבי הטל' שהזכרתמשה

יש לשים לב שיש שניים כאלה, אחד שמיועד לנשים בכלל ואחד שמיועד לנשים דתיות. הראשון סובל מפוליטיזציה פמיניסטית חמורה, לגבי השני - אני לא יודע, אבל אשתי מכירה מתנדבת שם ונראה שהם עושים עבודת קודש.

הטל' הזה מאוד מומלץ!~מישי~

וזה קו שמיועד לנשים דתיות. הם באו אלינו להעביר אצלנו שיחה ובמיוחד היו אצלנו 2 בנות שעברו מקרים והם ממש עזרו להם (כשדיברתי עם אחת הבנות שהיתה ממש בטראומה מזה נראה שהם ממש שחררו אצלה משהו).

סתם לרקע, ולידע בסיסימשה

רוב האנסים (והסתם פוגעים ומטרידים) הם אדם מוכר לקרבן, ולא דמות חשוכה מהרחוב. כך שבתחום הזה, לפחות לפי הסטטיסיטקות, את ממש לא היחידה וממש לא לבד.

אגב, קרבן לא חייב להיות בת, למרות שבסטיגמה זה בד"כ ככה, העולם רחוק מהסטיגמות.

ועכשיו לגבייך:

1. ישר כח על הכתיבה באתר ועל החשיפה! מדובר במהלך ארוך, קשה ומורכב עד אימה. הבושה והאשמה הפנימית שאת בטח חווה גרמו לך לחשוב שנה וחצי אם לעשות צעד כזה או לא.

לחיצה קטנה על המחשב, צעד גדול לאדם.

2. בזהירות אני יכול להגיד שלעשות הצגות של "הכל בסדר" זה לא הולך. טבעם של סיוטים הוא שהם חוזרים למוח ברגעים הכי קשים והכי מציקים (למשל כשצריך לישון כבר ורבש"ע... אי אפשר!!!). היעדר השינה בלילה גורם לעייפות ול"ריחוף" ביום ומכאן ההתדרדרות בשאר המובנים מהירה ומתבקשת.

3. אני חושב שהצורך בעזרה מקצועית הוא מיידי, עם זאת - לא תמיד יש אומץ או יכולת ללכת לצעד כזה, ובמקרה הזה - יש גם פיתרונות ביניים.

הצורך הראשון שלך להערכתי הוא לישון. נגן MP3 עם מוסיקה או שירים או שיעורים או משהו אחר שאת אוהבת יכול לעשות פלאים כשצריך לדחוק סיוטים ומחשבות רעות מהמוח.

בגילאי העשרה היה לי מחשב שלם ששימש למטרה הזו של הסחת דעת ממחשבות רעות ואסורות, והייתי מאוד מרוצה מהתפקוד שלו.

הצורך השני להערכתי יהיה שיקום הביטחון העצמי שלך והביטחון באנשים שסביבך. נתקלתי בעבר בקורסים להגנה עצמית לנשים שאולי יועילו בתלות באופייך. אם לא - פשוט לכי להתנדב במשהו שאת אוהבת! זה יגרום לך כנראה להרגיש יותר שווה ופחות "על הקרשים".

בנוסף, גם לאחר רגיעה יחסית ושיפור במצב, עוד יהיו לך ימים של חזרה לאחור וקשיים. רק שתדעי לך שאם תעבדי קשה, יש לך סיכוי.

4. בטווח הארוך, על מנת לשקם את חייך, לא תתחמקי בשום צורה מהצורך בעזרה מקצועית, והנ"ל גם אם סעיף שלוש יעבוד וישפר את מצבך במידה מסויימת או רבה.

משה

הקב"ה החליט ללמד אותי כמה דברים בעולם הזה, ולשמוע כל מיני זוועות שהעדפתי שלא לשמוע. נקווה שלפחות תהיה לזה תועלת.

(האמור בעיקר נוגע לשנות התיכון שלי, בהן קמתי ויצאתי מהכיתה כשדיברו על עניינים שאינם ראויים, אולם לעיתים לא עלה הדבר בידי מסיבות מגוונות... אז למדתי קצת איך העולם עובד, ומאז אני מנסה לתקן אותו)

תודה על התגובות...אנונימי (פותח)

אני חושבת שאולי אתם צודקים בקטע של עזרה מקצועית אבל אני פשוט מפחדת!!!!

בשביל עזרה אני צריכה לפנות להורים,למחנכת או למישו מבוגר אחר שמן הסתם יידע את ההורים שלי...

אבל אני יודעת שאני צריכה את זה....לפעמים עולות לי מחשבות -מי ירצה להתחתן עם בת שעברה אונס?אולי היא לא שומרת על עצמה מספיק?כנראה גם לה יש חלק בעניין הזה?

זה כן יכול להעלות שאלות ואני מפחדת מזה!!!!

או שאני מעבירה פעולה לחניכות שלי או סתם אומרת כמה משפטים לחברות וז עולה לי ישר בראש-ומה איתי?אני לא יכולה להגיד את זה כי אני עברתי על משהו הרבה יותר חמור...אני יכולה להגיד לחניכות שלי לא להיות בקשר עם בנים ואני עשיתי משהו חמור יותר עם מישהו....אוווווף זה כל כך מתסכל ובאמת שאין לי מושג מה לעשות!!!

את חייבת לספר להורים אי אפשר לישמור על כאלה דברים!ידיד
איך את מסוגלת להגיד ש*עשית* משהו חמור?!?!?!מתו"ש

בס"ד

אונס

(ז') כפייה, הכרחה, מעשה שנעשה לאדם בעל-כורחו, אילוץ, השגה בכוח; תקיפה מינית, בעילה בכפייה

מי שעשה את זה עשה את זה בניגוד לרצונך, נכון? אז את לא עשית שום דבר!!!! מישהו עשה בך, וזה לא הופך אותך למקולקלת שנותנת תגוף שלה לאחרים

את יכולה לדבר ו"להטיף" כמה שאת רוצה בלי אשמה של "אבל עשיתי את זה.." -כי את לא !!!

ובכל מיקרה, איך הקשר עם אמא? כדאי מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד... שתשתפי אותה.

הקשר לא מי יודע מה...אנונימי (פותח)

תמיד מה שאומרים דבר ראשון אחרי אונס זה את צמד המילים הבא-"את לא אשמה...".

מישו פעם חשב על זה לעומק?אתם אולי לא מצליחים להבין אבל ברגע שעברת את זה אתה מרגיש אשם...אם לא הייתי הולכת לשם?אם הייתי מתנגדת?

חוץ מזה,הקשר עם אמא טוב בקטע של:"קיבלתי 35 במבחן"וכו...

אבל לא בקטע היותר אישי....אני לא מסוגלת לבוא ולהגיד לאמא שלי משו כזה....

עשו נגדך פשע!!!!את לא אשמה!!!כישוף כושל

אך יכולת לדעת שזה מה שיקרה ??!

איך יכולת להתנגד בטח הוא היה חזק פי3 או יותר מימך!!!

את חייבת לספר את זה למישהו כדי שיעצרו את הפושע הזה!!!

ואז(אחרי שיתפסו אותו )אולי תרגישי יותר טוב כי הוא כבר לא יוכל לפגוע בך!!

נשמה!!!מרב.

קודם כל-

תדברי על זה עם מישו שמכיר אותך.

ו..כן, הכי טוב לדבר עם ההורים. גם עם הקשר עם אמא לא-מי-יודע-מה. 

באמת! 

אני עדיין לא פתוחה עם אמא שלי בנושאים האלה, ואני מדברת איתה ל-ג-מ-ר-י רק בקטעים בטכניים, אבל אני במצב מעולה עם אבא שלי, ואינלי בעיה לדבר איתו על ה--כלל!! אז באמת כדאי לנסותתת...

ובקשר ל"את לא אשמה"-->

צודקת. אם לא היית הולכת לשם זה לא היה קורה. 

אז מה?

יכול להיות שהיית באה לשם וזה לא היה קורה, אם הוא רק היה מתאפק קצת [או הרבה..].

זה ה-כ-ל באשמתו.

אין שומדבר שיכול להיות באשמתך, חוץ מזה שהיית תמימה.

סתם שתדעי, אני עדיין תמימה והולכת לדברים. אבל ביחד עם זה, אני עכשיו גם זהירה- אני תמיד אהיה עם מישי, זה לא יהיה בחושך ולא במקום מפוקפק... 

אבל באמת שזה לא באשמתך, ולא באשמת אפח'ת!!! זה באמת רק באשמתם~

אני יודעת שאת מרגישה אשמה ולכן השתדלתי להמנע מ-מתו"ש

בס"ד

השורש א.ש.מ

אנלא נכנסת לפרטים אם את אשמה או לא, תמיד אפשר להגיד "יכול להיות שהיית יכולה להזהר יותר, יכול להיות שהייתי צריכה........." -זה לא העניין. כי זה לא משנה כמה יכלת למנוע או לשנות או... -את יזמת את זה? את ביקשת את זה? עזבי את כל ה "אבל..." . 

אני לא נכנסת לארוע עצמו. אני נכנסת למשפט שאמרת שזיעזע אותי "אני יכולה להגיד לחניכות שלי לא להיות בקשר עם בנים ואני עשיתי משהו חמור יותר עם מישהו.... "

-אני הבאתי את הפירוש של המילה אונס כדי להסביר שאם את שיתפת פעולה זה לא אונס, אבל אם את לא שיתפת פעולה-את לא עשית את זה!!! ולא עשית שום דבר חמור עם מישהו!!!!

מקווה שהובנתי. (שבת נכנסת לא יכולה לקרוא שוב..)

זה לא נכון~מישי~

את צריכה להבין שהוא זה שלא היה בסדר. את לא אשמה בכלל. ודווקא אם תתקשרי לקו טלפון הזה שאגב את יכולה להתקשר לשם בלי להזדהות- הם לא רוצים אצלם שיזהו בדיוק בגלל שהבנות לא טוב להם לחשוף את עצמם, אז את יכולה להתקשר גם בלי להגיד להורים ולהתיעץ איתם אולי סופו של דבר תחליטי כן להגיד להורים אבל תתחילי מלהתקשר לקו הזה. באמת כדאי לך. וגם תגידי להם את כל מה שאת מרגישה- כי את לא הראשונה ולא האחרונה שכשעוברת משהו כזה מרגישה רגשות אשם וזה כ"כ לא נכון זה לא את אשמה. את יכולה לנסות למנוע מזה לקרות שוב (אם את מדברת על בגדים וכ') וזה מאוד טוב אבל גם אז זה לא עושה אותך חסינה ובטח שזה לא אשמתך שבן אדם אחר בעולם הוא כזה רע. את באמת לא אשמה! תתקשרי לקו הזה מומלץ בחום!!!

אני ממש מתחננת שתפני אליי באישי- בבקשה!*#&למה?!*#&

אני לא יודעת מי את. אבל את מוזמנת לפנות. אני מבטיחה להיות כנה ואמיתית... ואולי אפילו אצליח לתת ייעוץ מועיל..תנסי!

בקשר להתנגדות..א*ן ע!ד מל2ד!

כשבת נתקפת התגובה הראשונה היא ל-א להתנגד,להתרחק או לדחות כמו שאמור לקרות אלא הבת קופאת. בלי לזוז. בלי לדחות, להתנגד או להתחיל לצרוח. פשוט לקפוא. זאת תגובה הכי אינסטינקטית שיש. לכולן.
את לא אשמה. ספק אם אצליח לשכנע אותך בזה, כי זה לא עניין של שכל אלא של רגש.
עובדתית, מציאותית-את לא אשמה בכלל.
רגשית- רוב מי שהותקפה מרגישה אשמה.
גם אם היא משכנעת אחרות שהן לא אשמות וכל זה, תמיד תעלה המחשבה של ''מה היה קורה אם..''. את לא אשמה. אם את רוצה להאמין בזה, את צריכה ללכת לטיפול.
את לא חייבת לספר דווקא לאבא/אמא. את יכולה לספר לכל בנאדם שאת מרגישה שאת סומכת עליו ושיידע להתמודד עם זה. אם את לא מרגישה ככה עם אף אחד, תפני אל מישי בטל' שנתנו פה. הם מתמודדים עם בנות שעברו דברים כאלו מידי יום, הם ידעו איך לעזור לך.
הכי חשוב- א---ל תעמידי פנים שזה לא קרה ותמשיכי כרגיל. זה הכי קל והכי פשוט אבל זה לא יישאר ככה לנצח. באיזשהו שלב זה יתפרץ שוב. אולי בעוד כמה חודשים, אולי בעוד כמה שנים.
אי אפשר להתעלם לנצח מדבר כזה.
המון ב''הצלחה. פה בשבילך.

כל מה שכתבתם הוא נכון!!אנונימי (פותח)
זה נכון אבל...אנונימי (פותח)

בס"ד

אולי באמת כדאי להתקשר למרות שאני לא כל כך מצליחה לדבר על זה...

לקח לי שנה וחצי להצליח לכתוב בלי יותר מידי צמרמורות ובכי...(רק שתבינו מה זה יכול לעשות לבנאדם(!) הייתי הבנאדם הכי שמח שאפשר...).

נראה לי שזה קצת מעל יכולת הסיבולת שלי לדבר על זה אבל נראה...נחשוב על זה,אולי לאט לאט זה יראה לי פחות ופחות מפחיד...

אני לא מצליחה להסביר למה...אני מבינה למה אני לא אמורה להרגיש אשמה אבל אני מרגישה...!!אני חושבת שאין עוד מלבדו צדק וזה פשוט לא בשליטתי...

(בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי יותר מידי חושבת ואומרת על דברים שאני יחשוב עליהם...זה נורמאלי או שפשוט המח שלי מתחיל להשתגע...?)

^^^ מזדהה עם כל מה שאמרו למעלה.חרותיק

ולא, לא נראה לי שאת משתגעת, כי כל מי שיש לו משהו חמור ו/או רציני

לחשוב עליו, מתחילות להיות לו תגובות מוזרות שכאלו.

אם רק הייתי יכולה לעזור לך....

לדעתי הכי חשוב לפנות לטיפול, וגם אם תבכי להם, הם יבינו אותך.

הם נמצאים שם במיוחד בשבילך!

מאחלת רק טוב, ובהצלחה!

תותה......אנונימי (פותח)

וואי, חרותיק עודדת אותי קצת...לא חשבתי על זה שאני יכולה לבכות להם בטלפון!

*תודהאנונימי (פותח)
אגבחרותיקאחרונה

אין עוד מלבדו- זו בת.

ו- שמחתי לעזור, הלוואי שאת תהיי האחרונה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך