יש לי את הפיתרון לכל הבעיות בחיים!לולה=]
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך ט"ז אייר תשע"א 12:48

בס"ד

ונדיבה שכמותי- אני חולקת אותו איתכם:

הפרופסור החל את השיעור על-ידי הרמת כוס עם מעט מים. הוא החזיק את הכוס, כדי לוודא שכולם רואים אותה, ושאל את הסטודנטים: "כמה הכוס הזאת שוקלת, לדעתכם?"

"50 גרם!" ... "100 גרם!" ..."125 גרם!" ... השיבו הסטודנטים.

"אני באמת לא יודע. על מנת לדעת כמה היא שוקלת עלי לשקול אותה" אמר הפרופסור. "אבל השאלה שלי היא: מה יקרה אם אחזיק את הכוס כך למעלה כמה דקות?"

"שום דבר" ..... אמרו הסטודנטים.

" OK . מה יקרה אם אחזיק את הכוס כך במשך שעה?" שאל הפרופסור.

"ידך תתחיל לכאוב" אמר אחד הסטודנטים.

"זה נכון. ומה יקרה אם אחזיק את הכוס כך יום?"

"ידך עלולה להתאבן, אתה עלול לחוש מתח עז בשרירים ואולי שיתוק ובודאי תיאלץ להתאשפז בבית חולים" אמר סטודנט אחר וכל הסטודנטים צחקו.

"טוב מאוד. אך במשך כל הזמן הזה האם חל שינוי במשקל הכוס?" שאל הפרופסור.

"לא"... הייתה התשובה.

"אז מה גרם לכאבים בזרוע ולמתח השרירים?"

הסטודנטים היו נבוכים, תמהים.

"מה עלי לעשות על מנת להשתחרר מהכאבים?" שאל הפרופסור.

"תניח את הכוס" אמר אחד הסטודנטים.

"בדיוק!" אמר הפרופסור. "בדומה לכך הן בעיות החיים. תחזיק אותן כמה דקות בראשך וזה נראה די בסדר. תחשוב עליהן הרבה זמן ואתה מתחיל לחוש כאבים. אם תמשיך הרבה יותר זמן - הן יתחילו לשתק אותך. לא תהיה מסוגל לעשות שום דבר. חשוב לחשוב על האתגרים או על הבעיות בחייך, אבל מה שחשוב עוד יותר הוא  להניח להם בסיומו של כל יום לפני שאתה הולך לישון. כך אתה לא נלחץ, מתעורר כל בוקר רענן וחזק ויכול להתמודד עם כל אתגר, ועם כל נושא שמזדמן בדרכך!

אז אנא ממכם, חברים יקרים, תזכרו "להניח את הכוס"  כל יום מחדש.

(וזה לא סתם סיפור יפה או משהו, אני באמת מאמינה שזה הפיתרון לרוב רובן של הבעיות שלנו! בד"כ הן לא כ"כ נוראיות  ורק אנחנו חושבים עליהן בלי סוף ומנפחים ומגדילים עד שזה יושב לנו 24/7 בראש ולא יוצא. ואז זה באמת בעיה...)

חביב,אבל לא כ"כ מעשי..שיראל.

בעיות הם לא כוס מים [אבל הן יכולות להיות סערה בכוס מים ],ואי אפשר להניח אותן ולקחת מחדש כרצונך..צריך עבודה הרבה יותר חזקה על זה..

ואגב - תערכי,זה כתוב פעמיים וסתם נראה מאיים באורך..

זה מעשי מאוד.לולה=]

בס"ד

היה משהו. מבאס. מעציב. לא נוח לי איתו. פדיחה. לא עשיתי טוב. חטאתי. זה אבוד לי עכשיו. עשיתי טעות. הייתי יכולה להתנהג אחרת. יכולתי לשלוט בעצמי. 

כל אלה מחשבות שבאות אחרי איזה משהו רע שקרה. נקרה לאותו משהו (שאצל כל אחד זה דבר שונה) בעיה. סתם כי זה הכי נוח להשתמש במילה הזו..

אז הייתה לי איזושהי בעיה לא נעימה. זה היה היום ב10 בבוקר. ומאז כל מוחי ראשי וליבי, כל כולי, עסוקה רק בלחשוב על כמה שזה נורא. ושהייתי טיפשה. ולא שלטתי בעצמי. וזה פשוט לא יוצא מהראש!!!

וגם איך אפשר בכלל לתת לזה לצאת מהראש, אסור לשכוח כזה דבר נורא!

אסור להשלים עם כזאת בעיה חמורה.

ואני אחשוב על זה בשיעורים, וביית, ועם חברות . כל היום כל הזמן. כי הייתי כ"כ גרועה וכ"כ מפגרת. וזה ממש נורא מה שקרה. (באמת. אני לא מזלזלת.)  ואז הבעיה הזאת נמצאת לנו בראש. ובראש שלנו לא אמורים להיות כאלה דברים! הוא צריך לקלוט שאר דברים חשובים יותר. ו

היא נמצאת שם כי אנחנו לא נותנים לה לצאת. כאילו אנחנו שומרים עליה מכל משמר.   אז בבקשה. תנו לה לצאת. תניחו לה. תניחו את הכוס.

ותראו, ברצינות, אומרים שהזמן מסדר את הכל. אבל זה לא הזמן. זה הקב"ה. הוא באמת מביא לנו דברים, בעיות, ומבקש רק שאנחנו נתמודד- והרבה פעמים ההתמודדות שלנו היא להמשיך לשמוח למרות הכל. להמשיך ולחיות ולשאוף ולרצות. לא חייבם לפתור את הבעיות, לא חייבם לנצח את הכל. צריכים רק להמשיך לחיות ולשמוח.

אם הבעיות לא יצאו לנו מהראש אנחנו לא נוכל להמשיך לחיות באמת.

אז בבקשה, תנחיו להם. תראו מה אפשר לקחת מהם הלאה, ותניחו להם. הקב"ה מסדר שהכל יסתדר הכי טוב שאפשר בסוף..

[קצת חפרתי, אבל זה היה לי חשוב.]

מקווה שהבנת.

אהה..לא התכוונתי לבעיות כאלו,שהיו..שיראל.

אלא לבעיות שאדם לא יודע מה הוא יעשה,אין לו פיתרון..[חוסר כסף,זמן,רצון,כח וכו']

גם אז- לא לשקוע בבאסה על זהלולה=]

בס"ד

ולהמשיך לחיות. להתאמץ. לא לחשוב על זה כל היום. פשוט לפעול ולפעול ולחיות.

מהניסיון שלי זה עובד.

אבל זה מחשבות! אי אפשר להלחם בהן טובי =][=

הם נמצאות עמוק בתוך הראש,אי אפשר להגיד להן "לכו". הם יחזרו שוב !!

ארר מבולבל אין שליטה על מחשבות ..

מסכימה עם טובי.135792468

זה כן סתם סיפור יפה. הוא יפה, אבל הוא באמת סתם סיפור.

מה שטובי אמרה..תכלס, אין שליטה.

זה כמו זה-"לפעמים נדמה לי שהמחשבות שלי חושבות מה שהם רוצות.."

אין מה לעשות, ככה זה.

ברור שיש שליטהכישוף כושל

ואני מסכימה אם לולה 

כל מה שצריך להבין זה את הבעיה עצמה

לפעמים מרוב חשיבה אנחנו מנפחים ת'בעיה

וחבל כי בסך הכל אנחנו גורמים בזה רע רק לעצמנו

אני מסכימה עם שיראל.עץ על מים

קטע יפה, אבל בפועל זה לא בדיוק ככה...

זה קשה להניח מחשבות אבל זה אפשרי....~מישי~

יש הרבה דברים שהם קשים בחיים. כמו שלעבוד על מידות זה קשה וגם לעבוד על מחשבות לא טובות - זה קשה אבל זה הכרחי לעבוד על זה. אי אפשר להגיד שזה קשה אז זה כנראה אל מעשי.

מוכר לי מאיזה עלון שבת אחד.. zehavawize

|אהמתומראהמ|

^^^חחחח (אפשר להצטרף לבדיחה הפנימית?;)תילה
די רחוק מהמציאות!!!רק ברסלב
אני דווקא חושב שזה מאד מעשי .שואף לאור

זה, יחד עם "הכל לטובה" זה לא הסתכלות מעוותת על המציאות אלא דווקא הסתכלות נכונה,הרבה פעמים אנחנו עושים ממשהו שהוא לכאורה "לא טוב" לנו עניין מוגזם,מנפחים את הבעיה כי אנחנו רוצים שהכל יהיה "מושלם" ודווקא מכאיבים לעצמנו יותר.

אולם צריך להבדיל בין מחשבות שצריך לפתור אותן ע"י בירור והתייעצות עם גורמים כאלו ואחרים ,או בירור עצמי בלבד,לבין מחשבות שהן מציקות לשווא ,לדוגמא : "קיבלתי רק 66 במתכונת ,מה יהיה המגן שלי ?? אני לא יכול לשפר עכשיו כלום.." מה התועלת שבחשיבה הזאת ? ,תחשבו שהכל לטובה ותסתכלו על הצד החיובי  שיכול להיות בעניין ,אולי קיבלתי גם ציונים גבוהים יותר השנה וכו' ? וגם אם לא ,אני אנסה לדבר עם המורה,שתתחשב . מכל מקום להמשיך לחשוב על זה לא יתן כלום,קשה להגיד "תפסיק לחשוב על זה" אבל אם מיישמים את זה ויודעים מתי להפסיק לחשוב על מחשבות מוסיימות ומתי כן לחשוב ולפטור אותן ,אז זה מתכון להסתכלות טובה יותר על מה שבא עלינו.

חשוב להדגיש שוב שיש דברים שאסור להדחיק אותם וצריך לפתור אותם ,אולם במקרה כמו שתיארתי חשיבת יתר על הנושא לא מועילה בכלום.

זה ממש נכון!!מעפר אני באהאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך