נאום נתניהו בקונגרס-תן חיוך....=)

מנראלו???

הוא לא מוכן לחלק את ירושלים.כל הכבוד לו על זה.

אבל לפנות את חצי א"י זה בסדר????

איפה היהדות שלו???

ואיפה כל אלו שאמרו שיש לו תנאים שתמורתם הוא יפנה??איפה???מה הוא אמר?שהוא יתן להם חצי א"י ותמורת זה הם יפסיקו לחבל...?

אני חייבת חיזוק באמונה.אני כמעט מתחילה לקלל אותו למרות שהוא יהודי...מישו?יש מישו שיכול לחזק אותי?

הוא אחד ה-שאקלים. אין דברים כאלה.נושי104

טוב חוה,תן חיוך....=)

כשערבים יגורו לידך נראה מה תגידי....

ואחרי שערבים יגורו לידך הראש ממשלה הבא ירצה לפנות אותכם ח"ו....

קיצר...זה לא יגמר בי ובעוד חצי א"י...

אז תקשיבי,נושי104

קודם כל, לא משנה לא איפה מפנים, בכ"ז, זאת הארץ שלי, ואיכפת לי גם אם אני לא גרה שם.

דבר שני, אם הערבים מתנחלים אצליכם, תוך שניות יש מלא פיגועים, יורים עלינו, אין יותר נו"א, סבבה?

ו--בסוף ביבי לא עושה את זה בכלל! לא!

והוא שאקל, כי הוא יודע לדבר ולנאום יפה, ואם תקראי את כל מה שהוא כתב, תראי שאין עליו. כל מילה שלו.

אפשר קישור לנאום?ענבל
נשמה, אני ראיתי את כל הנאום שלו.תן חיוך....=)

לא יעזור עכשיו שתגידי-זה לא יקרה, זה לא יקרה...וכו'...

כי אם בסוף זה כן יקרה אז חבל, בואי לא נכניס את עצמינו לסרט מעכשיו...כי אח"כ יהיה קשה הרבה יותר...

אז בגלל זה להיות פסימים?ענבל
^^בדיוק!נושי104

ויאללה, כן, אז את חושבת שאני שמה לי "מסך שחור" מול העיניים, ובשבילי-זאת המציאות!

טוב לדעת ולהבין מציאות של אנשים אחרים...תן חיוך....=)

אבל עזבי...בואי נשאיר ת'ויכוח בינו לכיתה או שנסגור אותו כבר...

בואי נסגור,נושי104

כי כל אחת חושבת שהשנייה חיה בסרט, אז יאללה..

יפה מאוד!! כל הכבוד לו!!! נקווה שהוא יעמוד בזהענבל
יעמוד במה?תן חיוך....=)
מישו קרא לי?שאקל
חחחתן חיוך....=)

טוב...יעש מישו שיש לו משו להגיד לי לפני שאני מתפוצצת ומקללת את נתניהו?[לא שזה יועיל למשו...אבל אני כבר לא שולטת...]

*יש פה מישו...תן חיוך....=)
איך ידעת?נושי104

[ולקלל לא יעזור לך בכלום. טוב?]

הוא מדבר כאילו א"י שייכת רק לו!!!!!המאבק בחצב

אני רוצה שיפוצצו לו את הבית ואז אני מקווה שהוא יבין אם מי יש לנו עסק!!!!!!!

וואו. תרגעו שניה.נושי104

הבנאדם הזה לא חושב רק על עצמו והמטר שמסביבו, סבבה?

הואבנאדם חכם, עם מלא אהבת ארץ ישראל, והוא רוצה שיהיה רק טוב.

וואו תירגעו כולכם!!ענבל

הוא בן אדם והוא יהודי אז בלי קללות ובלי לצפות לפיצוצים ודברים דומים אני מאוד אהבתי מה שהוא אמר

אוקי הוא יהודי והכלאבודה!

אבל מה לעשות הוא מגדל אגו וחושב רק על עצמו והכבוד שלו ומה אנשים אחרים חושבים

ונמאססססססססססססססססס ממנו ומהשלום המטומותם והחלומי שלו! ואין לו זכות להביא קילומטר שלא שלו אלא של הקב"ה

חוה וענבל-תן חיוך....=)

עכשיו גרמתם לי לא לקלל...<צ>

הבנתי כבר ת'צד שלכם אבל שום דבר כזה לא יעזור לי...מבינות?

[ואם אני לא טועה-ממש במקרה שתיכם לא גרות בישובים שנועדים לפינוי...נכון?והבנתי ת'קטע שאתם מרגישות כאילו זה הבית שלכם...]

תן חיוךענבל

אחי גר באחד היישובים המיועדים וההורים של אשתו גרים ביישוב אחר שגם הוא מיועד אז אני כן מרגישה קצת וחוץ מזה מה נראה לך?? שבגלל שאני לא גרה שם לא אכפת לי??? אז את חיה בסרט כי אכפת לי מאוד אני פשוט שמחתי לראות מה ביבי אמר זה הכל

טוב...ענבל...זה לא ייגמר פה...בואי לאישי...תן חיוך....=)
היי,הוא רוה"מ..ביניי"ש

אז-

א.קצת כבוד.

ב.אנחנו לא יודעים לאיזה לחצים הוא נתון,ובנתיים הוא מורח את כולם,וזה מצוין,כי הוא זרק כביכול את הכדור לפלשתינים,ואל תשכחו שגם לאמריקאים אנחנו חייבים משהו..מה לעשות..

יהיה טוב ב"ה!!

הוא שפיץ ברמות.ניגונים

מה שבטוח-לבנתיים אם יש ראש ממשלה בסדר בשנים האחרנות זה הוא.

הוא עומד בלחצים מטורפים והוא מצליח למרוח את כולם על ימין ועל שמאל ועוד לצאת בסדר. באמת שכל הכבוד לו!

ואני בטוחה שהוא עושה בחכמה עם כל העניין של הפינוי-זה בחיים לא יקרה.

אנחנו לא חייבים כלום לאמריקאים...!!כישוף כושל

לא אכפת להם בכלל ממנו מצידם שכולנו נמות

אז אנחנו לא צרכים להתחשב בהם בכלל

ולדאוג רק לעצמנו 

אם לא היה אכפת להםיושב בדד

הם לא היו נותנים לנו מליארדים בשנה.

אם לא היה אכפת להם מהביטחון שלך - הם לא היו מוכרים לנו רובים ומטוסים בפחות ממחיר הייצור שלהם.

לא אכפת להם נקודה!כישוף כושל

הם רק כאילו חברים שלנו

זה רק בגלל שהם צרכים ברית אם מישהו מהמזרח התיכון...

אם הפלסטינים היו שפוטים שלהם כמונו

הם (האמרקים) ברגע היו זורקים אותנו

אני בעד שתפסיקו את הדיון...לבן כהה

סתם כי זה נראה לי בזבוז זמן...

נכון, נתתם תירוץ, אבל משום מה היא לא מוכנה לקבל את זה. אם אנשים רוצים להתעצבן, שיתעצבנו. הם לא הולכים להשתכנע.

אז אם מישהו פה שואל מה קרה לנתניהו, שיהיה מוכן גם לקבל תשובה.

לדעתי, לנו מאוד קל להגיד לא לפנות וזהו. מה כבר אנחנו רואים? באיזה לחץ אנחנו עומדים? הייתם פעם פוליטיקאים? אתם יודעים מה זה אומר?

אז ביבי הוא לא אגואיסט, והוא נואם מצוין, והוא עושה מה שהוא חושב שטוב למדינה..

מהמשפטים הראשונים של הנאום ששמעתי, ראיתי שהוא מנסה להעביר איזה מסר..

הוא כל פעם אמר משפט, וכולם מחאו לו כפיים- הוא כאילו אמר משפטים שהוא יודע שיאהבו, אבל הוא הכניס בהם מסרים...

למשל "ישראל החברה הכי טובה של ארה"ב, וארה"ב החברה הכי טובה של ישראל, בכך שהיא נותנת לה יד חופשית לעשות מה שהיא חושבת..."

הוא כל הזמן חזר על הקטע הזה של "אנחנו עצמאיים, ואתם לא תגידו לנו מה לעשות"...

הלוווווווווו!!!!!!!!!!תתעוררו!!!!!!!!!!!א-ל נקמות ה'

זה שיש לנו נס והחמאס הם דוסים שלא מוכנים להתפשר על כלום - לא הופך את ביבי

לאוהב ארץ ישראל ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו.............

הוא מוכן לוותר על חלקים נרחבים מארץ ישראל - וזה דבר לא מקובל!!!!!!

ללא שום קשר לזה שהחמאס לא מוכן לשום הסדר!!!!!!!

כולם פה נהיו מעריצים של ביבי - ללא שהוא עשה משהו טוב!!

להיפך - הוא ניסה לעשות דבר שאינו ראוי - והתפקשש לו - זה סיבה להערצה???

מוזר לי שכל ה"תשמח תמיד" פתאום משתנים..לבן כהה

אני לא מדבר ספציפית על אף אחד, אבל תמיד אני רואה שכל האלו שתמיד מייעצים לאחרים להישאר שמחים, ולהסתכל על הצד הטוב וכו', כשזה מגיע אליהם, הם שוכחים...

תשמעו, אני מסכים איתכם לגמרי. ברור לי חד משמעית שכשמרזל ובן גביר יהיו ראשי הממשלה, יהיה הרבה הרבה הרבה יותר טוב ונכון.

אבל מה שאני לא מסכים, ולא ברור לי לגמרי- זה ששנה הבאה, וגם בעוד שנתיים, וכנראה בעוד 3, הם עדיין לא יהיו ראשי ממשלה..

משום מה בקטע הזה לא האמנתי לכצל'ה שאמר 9 מנדטים...

אז כרגע הפתרון הכי טוב שלי זה לצעוק על כולם כאילו יש לי יותר כח משלהם, ושאר הזמן פשוט לשבת ולרחם על עצמי. אה, גם לצעוק טאטע, כי זה מה שיעזור.

אם יש מצב מעולה- אני שמח. אבל אם המצב לא מושלם, הכי כיף זה לרחם על עצמי.

הבנתם? אז בדיוק הפוך...(שלא יהיו אי הבנות..)

עכשיו, מי שקורא את זה, שישב קצת ויחשוב לעצמו, אולי באמת כדאי לבדוק במצב הקיים מה הכי טוב. אולי זה מה שיש לנו כרגע..

אני יודע שזה קשה לקבל דעה של אחר, מנוגדת לדעה של עצמך (למרות שכל אחד יגיד לי עכשיו כמה שהוא פתוח..), אבל אולי תעשו השתדלות, ותנסו לחשוב על מה שאמרתי...

|צחוק מריר|שיראל.

א. "לישראל אין ידידה טובה יותר מאשר אמריקה ולאמריקה אין ידידה טובה יותר מאשר ישראל. ","כל הכבוד לאמריקה וכל הכבוד לנשיא על חיסול בן לאדן. ","תודה לך הנשיא אובמה על הנחישות שלך לעמוד על בטחון ישראל ",". לא אמריקה. אמריקה גינתה את רצח אזרחי איראן על ידי הממשלה, הנשיא אובמה הוביל את המאבק ..." - עוד? הבנאדם חנפן ברמות על.

ב. "אנחנו עזרנו לצמיחה הפלסטינית, בין השאר על ידי הסרה של מחסומים, וההצלחה מדהימה. " - כן,חבל על הזמן,2 הורים,3 ילדים והרוגה בפיצוץ.הצלחה מדהימה.

ג. "חלק מההתנחלויות יהיו מחוץ לגבולות ישראל." - תנחשו איזה?

ד. "אני אומר במפורש לנשיא עבאס, "קרע את ההסכם שלך עם חמאס, שב איתנו, עשה שלום עם העם היהודי, אם תעשה זאת ישראל תהיה המדינה הראשונה שתכיר במדינה פלסטינית בקרב העמים באו"ם". " - חי בסרט.. אני אומר במפורש לנשיא עבאס, "קרע את ההסכם שלך עם חמאס, שב איתנו, עשה שלום עם העם היהודי, אם תעשה זאת ישראל תהיה המדינה הראשונה שתכיר במדינה פלסטינית בקרב העמים באו"ם". אני אומר במפורש לנשיא עבאס, "קרע את ההסכם שלך עם חמאס, שב איתנו, עשה שלום עם העם היהודי, אם תעשה זאת ישראל תהיה המדינה הראשונה שתכיר במדינה פלסטינית בקרב העמים באו"ם".  

[יש,יש גם דברים טובים,אבל זה בטל בשישים..ות'כלס - הוא בא ממפלגה שמגדירה את עצמה ימנית,אז הוא צריך משו,לא?]

יייווואאוונערות הקוביות!
קפץ**נערות הקוביות!

תקשיבו אפשר להשתגע!!! כל אחד פה בערך חושב ש"אנחנו לא חייבים שום דבר לאמרקאים" ו" שלא יעיז לפנות" 

אז זה ממש לא ככה. ממש לא. 

אין לביבי ברירה!!!!!!! שאנשים יקלטו!!! אנשים אומרים לי -" איזה חוצפן מי נתן לו לפנות את גבולות 67 ?!!?" 

זה לא קשור!! קודם כל צריך לזכור ש א. יש לאיראן למשל פצצה אטומית והם מתים להשמיד את ישראל.אוקיי זה לא היה קשור אבל זה דוגמה לכמ ה שכל העולם רוצה להשמיד אותנו.

ב. ארצות הברית זה האימפריה עכשיו של העולם. הם המדינה שהכי שולטת אין לנו ברירה , חייבים לעשות כאילו אנחנו מסכימים איתם , פתוחים לשלום וכו' . 

זוכרים את המשט?? קחו דוג' לכמה שאנחנו צריכים להיזהר בצעדים שלנו.

כל דבר שנעשה כל העולם יקום עלינו!

אנשים חושבים ש"יאללה איזה ראש ממשלה אוהב ערבים! צריך פשוט לפוצץ אותם"! משפטים כאלה הם אפסורד!!!!!!!!!!!!!! ביבי הוא הראש ממשלה הכי טוב שהיה לנו מקום המדינה ומי שלא יודע להעריך וישר כועס על זה שהוא דיבר על פינוי ובעצם ניסה למרוח את האמריקאים ואת העולם שהוא הולך לפנות וכזה אז יש לו בעיה! 

זה גם לא הגיוני, תחשבו כמה קשה עם כל הלחצים של ראש ממשלה וגם המשכורת לא כזאת גבוהה עכשיו, אף ראש ממשלה לא היה מוכן לתנאים האלה בלי לאהוב את ארץ ישראל!!! מישו כתב למעלה (לומשנה מי..) שביבי ממש לא אוהב א"י וזה והוא אפילו לא מתנהג כיהודי. 

אז אני לא מקללת אותו או שונאת אותו בגלל שהוא יהודי אלא בגלל שהוא הראש ממשלה הכי טוב שהיה לנו מאז קום המדינה!!! וזה ממש מעצבן שאנשים אפילו לא מנסים להבין קצת מעבר לקו החשיבה שלהם לא משנה כמה ינסו לשכנע אותם.

טוב סתם פרקתי....אל תתייחסוו...:פ

נ.ב חווה כל מילה!!!נערות הקוביות!
אני ממש ממש ממש מסכים איתך..לבן כהה

בחייכם, אל תסכלו עליו כאילו אתם יותר טובים, או יודעים יותר..

קצת עין טובה, בסדר?

(אגב, אומרים "אבסורד", לא "אפסורד"..)

לא הסתכלתי עליו כאילו אני יותר טובה.תן חיוך....=)

אבל אתם בעצם סותרים את עצמכם...

כולם אומרים לי-ביבי הוא חכם ויודע טוב פוליטיקה ועיניינים...

אז אם הוא יודע את כל הדברים האלו הוא יודע שזה גם מסובך...

למה הוא מביא ת'צמו למצב שבו הוא לא יוכל לעמוד בזה????הרי אם הוא חכם הוא יודע שזה ממש קשה ומלחיץ...לא?...תחשבו על זה...

ואם אפשר[שוב]-לפתוח שירשור על הדיון הזה...כאילו אני לא פתחתי ת'שירשור במטרה להתווכח\להתדיין בזה....

תודה ויומטוב

אחחחחחחחחחחחחח...אני כל כך לא מסכימה איתךכישוף כושל

אם אפשר דברי איתי באישי....

לישראל בכאמת אין ידידה טוב יותר מאמריקה.golani

אררר... כמה קלישאות שאתם בולעים, זה פשוט מרגיז.

טוב,תן חיוך....=)אחרונה

חיזוק אני כנראה לא יזכה לקבל אבל להפסיק ת'דיון הזה פה-אפשר???

תודה לכל המגיבים עד כה.תן חיוך....=)

אני ממש לא באה לשמוע עכשיו מי איתי ומי לא.

אני הבנתי טוב מאוד ת'צד השני של הימנים...[כן, כן...גם בתןך עצמנו יש מחלוקות ואנחנו הולכים לצעוק על השמאלנים...תראו לאן הגענו...]

אני לא ביקשתי עזרה בלהבין את הצד השני...ביקשתי חיזוק באמונה וחיזוק בשמירה על הפה-שלא יצאו מילים לא טובות מהפה שלי על יהודי...

אינלי בעיה שתתווכחו על זה אבל אם אפשר בשירשור נפרד או בארץ מולדת...

[כל מה שכתוב פה-לא מכוון לאפחד אישי..]

אביגיל, לא באתי להראות דווקא לך צד אחר או משהונערות הקוביות!

פשוט רציתי להגיב על כל השירשור...

ואין לי בעיה שלא יסכימו איתי! כל אחדנערות הקוביות!

והדעה שלו. בידיוק כמו שלי יש דעה משל עצמי.

ומה שכתבת שבתוך עצמנו יש מחלוקות, זה לא מחלוקות- זה דעות! אם לא היה לכל אחד דעות כאלה היינו רובוטים.

אין לאפחד איזשהו חיזוקון?תן חיוך....=)
נו הוא סתם טיפשישי .א.

הכל הוא עושה בשביל אנטרסים פוליטים עובדה שבהתחלה הוא אמר שהוא לא מוכן לתת כלום ולהט להט השמאול ריקח אותו אבל אל דאגה הוא אפסיד גם בפוליטיקה כי עכשיו גם השמאל לא רוצה אותו וגם הימין לא רוצה אותו הוא רצה לקחת הכל ובסוף יצא קרח מכן ומכן זה שדעתו משוובשת זה אומר שהוא לא יהודי יותר מחצי מדינה דעתם שגויה זה לא אומר שהם לא יהודים פשוט הם חושבים אחרת

הוא לא טיפש...הלל!=)

מישו יכול להגיד לי מתי בפעם האחרונה הוא ניהל מדינה???

או מתי הוא היה תלוי באמריקה והוא היה חייב לעשות מה שהם אומרים כי אחרת הוא לא היה מקבל כלום????(ואל תשכחו שיש לו מדינה לנהל...))

אני לא חושבת שהוא צודק בזה שצריכים לפנות יישובים...וכן...גם אני גרה בהתנחלות...

אז תגידו שהוא טיפש...אתם הרי לא יודעים מה באמת הולך בכנסת ומה באמת זה הרשימות שפירסמו...

יכול להיות שלא הובנתי...הלל!=)

אני לא אומרת לפנות יישובים!!!!!!!!!!....

ממש אבל ממש לא!!!

אני רק אומרת אל תשפוט בנאדם עד שתגיע למקומו..!!!

יכול להיות שאנשים לא הבינו אותי...!!!!!!!!....אני ימנית....לא שמולאנית!!!..

וסליחה אם פגעתי במישו...

אמרתי לך-תן חיוך....=)

לא פגעת בי...פשוט כואב לי על כל הדברים האלו...

עזבי...נראלי שחפרתי לך בשיחה אישית מספיק...

תמשיכו להאשים את נתניהו.golani

כמו שהאשמנו לפני זה את שרון ולפני זה את פרס ולפני זה את רבין...

מתי תקלטו כבר שמדינת ישראל לא תוכל לשלוט על הפלשתינים לנצח? מתישהו זה יתפוצץ והפיצוץ עלול,ח"ו, להעיף את מדינת ישראל לתהום ההיסטוריה ולהפוך אותה למדינה דו לאומית.

אז אתם לא חייבים להסכים עם נתניהו, גם אני לא סגור על הנושא הזה אבל להבין אותו? בוודאי שאפשר!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך