לא הבנתי משו, עזרה...דאץ

מה כל הזמן עכשיו מדברים, אז כאילו יש שאלה באמת רצינית של "יש מצב שהולכים לפנות חצי מהמדינה"?

כאילו, השאלה על גבולות 67 היא ממש רצינית?

גבולות 67בכלל לא על הפרק.פלספנית

בעזהי"ת

נתניהו הסביר שאלו גבולות לא בטיחותיים. [מה שהוא אמר, 'צהל חייב להיות פרוס לאורך כל הירדן ע"מ לשמור על ביטחונה של מדינת ישראל']

החלוקה המדוברת כרגע היא לא גבולות 67, אבל בהחלט מדברים על חצי מדינה בערך.

מצד שני, ביבי הציב גבולות כאלה, שהחמאס אפעם לא יסכימו.

רק שהחמאס לא יסכימו?מרב.

ממש לא אמור להיות לנו פה אכפת אם החמאס יסכימו או לא יסכימו.

צריך שביבי לא יסכים!

צריך שהעם לא יסכים!

יאללה שיחנקו כל הערבים האלה והגויים שבאים ומבלבלים לנו ת'שכל ומטמטמים את מי שחי פה בארץ.

שיציקו לאפריקאים.

הם שחורים.

גם ככה שונאים אותם, אז יאלללה...

ממ,פלספנית

בעזהי"ת

נניח ואת רוצה סוכריה. [להבדיל..]

ואנ'לא רוצה לתת לך; אבל אם אני אגיד שאנ'לא רוצה לתת לך את תעשי לי מניפולציות ותפעילי לחצים. שווה לי לומר לך, 'אני אביא לך אם תעשי ככה וככה', אם אני יודעת שאין מצב שתסכימי. 

ככה אני 'מעבירה את הכדור למגרש שלך'- את לא יכולה ללחוץ עלי, כי לכאורה- אני 'הסכמתי', וזה תלוי עכשיו במה שאת מסכימה לעשות- ומצד שני, את בחיים לא תסכימי לעשות את זה, ואז אני לא אביא לך.

זה על אותו עיקרון, ויש בזה הרבה היגיון. 

לפי מה ששמעתי,asw

ביבי הציב תנאי (אחד מהם) שתקום מדינה פלסטינית אם אבו מאזן (או אנארף מי) יסכים למדינה יהודית ויקבל אותה, וזה לא הולך לקרות בחיים, אז יוצא מזה שגם מדינה פלסטינית לא.

זה מה שאמרו לי, יותר מזה לא יודעת, אבל מה שבטוח שהולך להיות די מטורף בזמן הקרוב, עם כל השטויות הפוליטיות בטח יתחיל מלחמה או שיפציצו פצצות אטום או שפשוט ימותו ממלחמת תאונות הדרכים אומשו בסגנון, כל העם ימות ויבוא משיח....חחח.... זה בגדול העניין.

חוויה לא?

אחרי שפינו את גוש קטיף וצפון השומרון- הכל יכוללמען שמו!

להיות במדינה.. שומדבר לא יפתיע אותי!!!

הוו...עכשיו אנשים מתחילים לדבר...תן חיוך....=)

וכן, אני אומרת שעכשיו אנשים מתחילים לדבר כי זה הדעה שלי...יש בעיות?

אין שום בעיות מותק! רק תגידי מה הדעה שלך??למען שמו!

(לא הבנתי..)!

^^אסור להיות שאננים<אריאל>

פעם אחת כבר חשבנו ש"בחיים לא יהיה פינוי"- זה דיי התפוצץ לנו בפנים. 

^נכון! אנחנו ממש לא שאננים.. הספיק לנו לפני 5 שניםלמען שמו!

וווואוווו!!!!! עוד שניה 6 שנים לגרוש!!! עצוב!!!!

לא שאננים אופטימים ומקוויםענבל
למי אכפת שאת מקווה?פאתח!!

יושבת מול המחשב כל היום ומה עושה?-מקווה

גם בגוש קטיף קווינו ומה קיבלנו?

זה לא אישי עליך זה לכולנו!

ביבי הוא פוליטקאי,ופוליטיקאי רוצה להבחר עוד פעם.ומה עושים כדי להבחר עוד פעם?

עושים מה שהעם באמת רוצה.והעם רצה לגרש את גוש קטיף.האמת כואבת,נשמע צורם אבל זאת האמת.

אם שרון היה יודע שברגע שיעיז לדבר על גוש קטיף כל העם יעמוד על 2 רגליו-הוא לא היה חושב על זה אפילו!

אבל הוא ידע שזה לא יקרה.וזה באמת לא קרה...

יש עוד המון מה להרחיב בנושא-אבל אם באמת רוצים לשנות-צריך להשפיע על המודעות של העם.

כי מה שברור לך ולי לא ברור לכל יהודי ממוצע לצערנו ולא כולם רואים את א"י כבית שלנו.

ואת זה צריך צריך לשנות כי אם כל העם יבין באמת את ערכה של הארץ-אף פוליטיקאי לא ילך נגד כל העם!

אני בספק אם רוב העם היה בעד הפינוי.<אריאל>

למעשה, אם היה משאל עם, לדעתי התוצאות היו נגד הפינוי.  

השמאל הוביל את הטון שנים! ולמרות כל הכשלונות ששיטתם נחלה, הם המשיכו לתת לגיטימציה לדרך שלהם. אנחנו נזכרנו להתנגד בסוף, מאוחר מדי.

אם המשפט שרה"מ אמר: שהתנחלויות ישארו תחת ריבונות פלסטינית, לא כואב לנו- לא מצריך הפגנות/עצרות, יש סיכוי סביר מאוד שבעוד כמה שנים נכנס עצרת המונית לפני שהיוזמה ההזויה הזו תתבצע.

וכן, צריך להשפיע על מודעות העם, ניתן לשנות המון עם הסברים.   

המדינה היהודית חומקת לנו מבין האצבעות ח"ו ואתהgolani

-מדבר על כישלון השמאל...

תבין - השמאל נכשל בתפיסה שלו שהסכם יביא שלום. הוא טעה, השלום בטוח היטב בידי צה"ל.

הימין נכשל בכך שהוא חשב שנוכל לשלוט על הפלשתינים לנצח. הוא טעה, הלחץ הבינ"ל מלמד אותנו את זה, הצעירים ברחובות דרעה וקהיר לימדו אותנו את זה

אבל העיקר שאפשר להמשיך להתקשקש בעולם קטן על כל מיני פיתרונות הזויים נוסח "הנחלת אווירה שהבעייה הפלשתינית היא בעייה כלל איוזרית". פחחחח...

מצד שני הרי גם אני לא חושב שצריך לוותר על ירושלים אפילו אם הפלשתינים יתעקשו אז יכול להיות שכמו שלא מוותרים על ירושלים לא מוותרים על שום חלק מארץ ישראל - אבל עדיין אין לך דרך להסביר דבר כזה לאנשים לא דתיים. פשוט תאמר שאתה בא בשם ההלכה וזהו.

בשם הציונות, לא בשם ההלכה.<אריאל>

כדי להיות ציוני, כדי להיות אוהב א"י, אתה לא צריך להיות דתי. 

כדי להתחבר להיסטוריה שלך, ללאומיות שלך- שוב, אתה ממש לא צריך להיות דתי. 

אתה חיי בבועה אם אתה חושב ש'כל החילונים' לא מחוברים כלל לא"י- יש, ב"ה לא חסר. לגבי השאר,פשוט צריך לחזק את הלאומיות, לא בהכרח ע"י עול דתי, אלא ע"י גישה דתית.  

לגבי הפתרון, קטונתי להגיד שהטרנספר שאני דוגל בו יעיל יותר משאר ההצעות, אבל לדעתי- הבעיות הבינ"ל שיווצרו ממהלך כזה יהיו קטנות מהבעיות שייצרו מדינה פלסטינית. מפורזת או לא- תעשה לי טובה, זה רק עניין של זמן עד שהם יתחמשו במטרה להתקרב ליעד הבא שלהם: חיפה, ת"א, עכו, אשדוד ועוד...

הציבור גם מחובר לציונות, לשלטון יהודי על הארץgolani

- והשלטון היהודי יכול להתמוסס בקצב הזה.

כמה זמן נוכל להחזיק ביו"ש בלי למוטט את השלטון היהודי? כמה?

לאן תטרנספר אותם? מי רוצה אותם בכלל? מי אמר שהם ירצו לעזוב?

ואם יהיו כוחות בינלומיים יציבים, לא כאלה כמו בלנון אלא כאלו כמו באפגניסטן יש סיכוי טוב מאוד שהפלשתינים לא יצליחו להשיג יכולת רקטית ולהוציא לפועל פיגועי טרור.

התנגדות למתווה כזה יכולה לבא בעיקר בשם ההלכה כי כמו שזה נראה עכשיו - הישארות ביו"ש פירושה מדינה דו לאומית ח"ו.

יותר פשוט להעביר אותם לירדן<אריאל>

כשיהיה שם רוב פלסטיני, מאשר לתת להם שלטון. 'כוחות בינ"ל אף פעם לא הוכיחו את עצמם בכל מה שנוגע לישראל.-- אם הדוגמה הכי טובה שלך היא אפגניסטן, אין בכלל מה לדבר.  (פרויקט שעלה מילארדים של דולרים וחיי חיילים אמריקאים רבים- ושוב, ההצלחה שהשיגו- מי אמר שהיא לא זמנית?!)  

אין פשרות, זה או א"י, מהירדן לים התיכון לנו, או שזה להם. לא תמצא פשרה באמצע. 

איך שזה נראה היום, מרוב עיני העם השפוי:  לקונפליקט הזה אין פתרון. 

אף אחד לא קונה את ההצעות של השמאל עם שתי מדינות לשני עמים, במיוחד שעם אחד רוצה את השני בים.  אני אישית מעדיף מדינה דו-לאומית מאשר מדינה חד-לאומית ערבית בכל רחבי א"י. 

והימין פשוט- שותק, מפחד. כל שר וח"כ ימני שפוי לא רוצה לגמור כמו הרב כהנא זצ"ל.  

מעדיפים לראות מה יתפתח במקום להתמקד בפתרון הריאלי היחיד למדינה היהודית בא"י- טרנספר. 

עדיף להתמודד עם חיצי ביקורת מכל העולם מאשר עם רקטות בירושלים ות"א.   

טנרספר, כמה פשוט.golani

מעמיסים אותם על משאיות ומורידים אותם מעבר לגבול... העולם ישתוק, ירדן תשתוק ומליוני בני אדם יוכלו למצוא בתים ומזון תוך יום וחצי.

נו באמת, תהיה רציני.

העולם יכריז על ישראל סנקציות שחבל על הזמן, זה לא ישכח לנו לעולם וייתכן מאוד שהפלשתינים יתחילו למות מרעב וממחלות במחנות פליטים

מאולתרים.

סנקציות או טילים בת"א? מה יפגע יותר?<אריאל>אחרונה

אני אישית לא נאיבי לגבי הפרנטר הנחמד שלנו. 

אם פתרון, אז טרנספר ולא שטחים תמורת "שלום".  

הדה-לגיטמיציה שנעשתה לפתרון הזה היא עצומה, כבר דחו אותו על הסף- אפילו שהוא הפתרון האידיאלי:

[לאחר שיש רוב פלסטיני בירדן צריך ללחוץ מכל כיוון להעביר את הפלסטינים לשם, לאחר מכן פשוט צריך לבצע.]  

פששש פאתח קיבלת הפניית ציטוט!! סחתיין!! הגעת רחוק!המדריךהאידיאלי
הופה...תן חיוך....=)

חוה...איפה את???

בואי להצדיק את ביבי...בואי...מהר!!!אהוב ליבך...לא?

[הכל מאהבה...קורץ]

הי!! פאתח!! אפשר להגיב יפה!!למען שמו!

זה הדרך שלה להתמודד!! את יכולה לייעץ- בכיף!! רק בדרך נעימה..

דברי חכמים- בנחת נשמעים!! אני בטוחה שיש לך דברים חשובים להגיד.. רק איך אומרים? בנועם..

פאתח זה בן...רבקה...
לא. לא באלי להתחיל להתווכח על זה..נושי104

כולם יודעים את הדעה שלי. וזהו.

ביבי כל כך מסכן...כנרית על הגג=)

בכלל כמעט כל מי שהלך לממשלה יצא מסכן...

תראו מה גאווה ורדיפת כבוד עושים לאדם!!!

גם שרון... למה כשמגיעים לממשלה מתחילים להתפחלץ? פתאום מפסיקים לחשוב בהיגיון!

מה הגיוני בזה שממשיכים לגרש יהודים ולתת נחלות בארץ ישראל לגויים? למה לא לומדים מטעויות???

אחרי הגירוש מגוש קטיף וצפון השומרון התחילו קטיושות מעזה לשדרות! ולעוד הרבה ערים ומקומות בארץ ישראל!

ריבונו של עולם! דיי!!! אי אפשר יותר!!! תחזיר לנו את בית דוד ותמשול בנו אתה בלבד ביד רמה!!!

עליהם את אומרת מסכנים??!בובי שלי=]

הם לא מסכנים.. זו הייתה בחירה שלהם לעשות אתזה ובטח הם לקחו אתזה בחשבון..

נכון!!תן חיוך....=)

ואם אתם אומרים שביבי חכם ויודע ומבין בפוליטיקה אז וואקשה-

הוא לא יודע שיש כזה דבר שנקרא לחץ כשמנהיגים מדינה????הרי הוא כ"כ חכם...לא?

אז די...תפסיקו לבלבל לעצמיכם ת'מוח...

כבר אמרו חכמים .."טעות לעולם חוזרת"כישוף כושל
אפשר רק הערה קטנה? (לכנרית)נדנדה כתומה.

רק רציתי לומר, שקאסמים (קטיושות זה בצפון.. זה פריבילגיה של צפוניים..) ופצמ"רים על שדרות היו גם הרבה לפני הגירוש.

גראדים התחילו אח"כ. אבל אני חושבת שזה פשוט כי זה פיתוח חדש.. אחרת בגוש היו גם גראדים.. ועובדה שלא.

רק רציתי לדייק. פצמ"רים על הרבה מקומות אחרים, זה כן חדש.. אבל "שחר אדום" (ששונה לצבע אדום לפני איזה 6שנים בערך..) התחיל פחות או יותר באותה תקופה של "גשם סגול" בגוש קטיף..

תלוי מה את מגדירה גבולות המדינה!מיסטר דום

ואל תשכחו שהכול מאת ה' יתברך שמו לעד!

אז בואו נעמוד באמצע הכביש...תן חיוך....=)

כי הכל מ-ה'...

אם הוא לא רוצה אני לא ידרס...לא?

למה נראלך????

אנחנו צריכים לקום ולעשות משו...או לפחות לא להשתיק אנשים שהולכים לעוף מהבית שלהם בנימוק שנתניהו חכם...סבבה?

[לא אישי...]

אני מעריכה דווקא את ביבי.ניגונים

על כל הלחץ שבו הוא עומד בו.

אבל אני חושבת שבמקרה ותתחיל להיות לגטמציה לתוכנית המטופשת הזאת-צריך לעמוד על הראש אפילו.

ובקול גדול---שבקול העולם ישמעו ויבינו----

"אנחנו אומרים לא להתנתקות!"

זה לא קשור....רבקה...

אפחד לא אמר שאם זה מהשם אז צריך לקבל את זה באהבה, להשלים עם זה ולא לעשות כלום...

צריך לדעת שזה מהקב"ה ואולי זה בא להגיד לנו משו, לעורר אותנו או לוידעת מה וברור שצריך לעשות הכל כדי למנוע את זה, זה לא סותר...

ביבי לא צריך רק לנהל מדינה אלה גם מצוא חן בעיני כלנערות הקוביות!

העולם ששונא אותנו. או לפחות לספק להם סיבות לא לפצוץ אותנו מחר עם אטום.

האמריקאים והחמאסניקים וכל המדינות הערביות בעולם דורשים שנפנה חצי ארץ ונתניהו מורח אותם על ימין ועל שמאל!! אף פעם לא היה לנו כזה ראש ממשלה! 

ואנחנו במקום להיות בעד ראש הממשלה שלנו אנחנו בערך כמו הגויים מקללים את הראש ממשלה שלנו!

שנאה לא תביא לשום מקום, זה מה שהערבים עושים, שונאים בלי שכל. והחמאסניקים עדיין פליטים.

אנשים תבינו, כל העולם דורש עכשיו שנפנה את א"י אם נתניהו יגיד "מי שם על האמריקאים והערבים" מחר אנחנו מתים!!! :: ((((((( פשוט מה הקטע להפיל את הדיבור על הפינוי הזה עליו. הוא  בכלל ממש מתנגד לפינוי הזה.

מסכימה עם נערות הקוביות...כפרעלייך!!=)

ואני לא שופטת את ביבי, אף אחד מאיתנו לא יודע באמת את כל השיקולים שלו...

רבקה-תן חיוך....=)

ברור שהכל מה'...

אבל אני מדברת על כל אלו שאומרים שביבי חכם וישבים בבית ללא מעש כדי להשתיק אנשים שהולכים להתפנות מהבית שלהם הטענה שביבי חכם...

אז אנשים חמודים,

מי שלא הולך להתפנות מהבית שלו-שלא ישתיקו אותי ויגידו לי שביבי חכם...סבבה?תישארו עם הדעה שלכם לעצמכם...ואם אתם כ"כ בטוחים בדעה שלכם אאולי תקימו ת'ועד לתמיכה בביבי נתניהו?!

תן חיוךענבל

דבר ראשון מותר לנו להשמיע את דעתינו בדיוק כמו שלך מותר (חופש הביטוי מכירה? ברצינות!)

דבר שני- אנחנו לא משתיקים אותך אנחנו מנסים להראות לך כיוון שלא יהיה פינוי זה אמור לעודד אותך ולא להשתיק אותך.

נכון.אביב

וחוץ מזה - ביבי מ-א-ו-ד חכם..!

הנאום שלו באמריקה היה מבריק. הוא רטוריקן מעולה ו"עובר מסך".

חוץ מזה, כמו שפלספני אמרה - הוא העביר את הכדור למגרש של הפלשינים. הוא מנסה לעשות שינוי בתודעה הפוליטית של האנשים שמובילים את הדברים הקריטיים בעולם. וחוץ מזה, חשוב מאוד לשנות את הודעה של האירופאים והאמריקאים. נאום אחד - זה לא מספיק.

ביב אמר דבר שאסור היה לו לומר שאיזה מובן ומצד שני היה חייב לומר - והוא בעצם מזהיר אותנו מראש: המחשבה כיום היא לא על פינוי בכלל. היא על מסירת שטחים, ככה, כשאנחנו יושבים בהם (אני גרה צמוד לקו הירוק..!).  פעם ניסו להתמודד עם הדילמה של "מה נעשה אם יצוץ רעיון כזה (של מסירת שטחים ללא פינוי)" 'עמדה' של 'מקור ראשון'. בעיה גדולה.

ומאיפה את יודעת את כל זה?מהתקשורת?תן חיוך....=)
----נערות הקוביות!

אביגיל, זה שהבית שלי לא הופיע שברשימות של מי שהולך להתפנות חס וחלילה זה לא אומר שזה לא אכפת לי ואני רוצה להשתיק אותך. 

וחוץ מיזה למה את מתעצבנת עלינו? אנחנו לא משתיקים אותך בכלל! את יכולה להקשיב למה שאת רוצה.

תאמיני לי שגם אני יסבול אם יפנו ( באופן אישי) כי גם אני גרה מעבר לקו הירוק . 

תודה אנשים על העידוד...תן חיוך....=)

[את התגובה הזאת אני הולכת לכתוב בשיא הרצינות]

לכל האנשים שדואגים לי,

תודה.תודה על העידוד שזה לא יקרה...

אני מבקשת שלא לדבר על זה איתי יותר.ואני יסביר למה...

כל האנשים שדיברו איתי עד עכשיו ועודדו אותי אמרו לי שהם יסבלו מזה וכו' וכו' אבל בכ"ז ביבי חכם...

אינלי בעיה שתגידו שהוא חכם.שהוא חמוד.שאתם מתים עליו וכו'.

כמו שאמרתם-לכל אחד יש ת'דעות שלו.

אני מיציתי והבנתי ת'דעות שלכם...ומעכשיו אני ממש לא רוצה יותר לדבר על זה...סבבה?

כל מה שאני שומעת בשבוע האחרון זה רק-"ביבי חכ, ביבי מבין, ביבי יודע" וכו'...ואתם יודעים שאני לא חושבת ככה וחבל סתם לדבר על זה כשהכל נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה...

אני מקווה שיש אנשים שמבינים אותי...אני פשוט כבר כל היום חושבת על זה ואני לא רוצה יותר לחשוב על זה עד להודעה חדשה.

מעריכה את כל העידודיםם שלכם ומקווה שתבינו אותי.

שבת שלום.

ענבל מאמי-תן חיוך....=)

א'-צודקת, סליחה...תתבטאו כמה שבאלכם...עכשיו אני פסדר?!

ב'-את אולי לא מנסה להשתיק אותי...מאיפה את יודעת על כל האנשים שהם מדברים איתי על זה?מאיפה את יודעת מתי אני מרגישה שמשתיקים אותי??

ג'-את ממש בסדר, אני יודעת שהכוונות שלך הם לא להשתיק אותי.תודה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך