טרמפים?!..מתוק מדבש

בסיעתא דשמייא!!

יש כאן מכתב, שמישהי ביקשה שאפרסם.
כדאי ממש לקרוא, במיוחד בנות, אבל גם בנים.

[היא ביקשה להפיץ כמה שיותר, אז מוזמנים להפיץ גם במייל וכו'..]

שלום.
החלטתי לכתוב לכן את המקרה שקרה לי רק כי אני מאמינה שה' מזמן לנו בחיים מיקרים כדי שנלמד מהם, ואחרי מה שקרה לי אני חושבת שכדאי שלא רק אני אלמד מזה לקח אלא כולנו, ולהפיץ ולפרסם את זה כמה שיותר..
בשבוע שעבר עצרתי טרמפים (כמו תמיד), בלי שום פחד או חשש מיוחד, עם ההזהרות הרגילה כמו שנזהרים תמיד כשעוצרים טרמפים. אחרי כמה דקות של המתנה בטרמפיאדה עוצר לי אוטו תמים ביותר שבפנים יושב אדם מבוגר עם שיער לבן שנראה גם הוא תמים ביותר. 
"לאן אתה מגיע?" שאלתי, "לאן את צריכה?" [נורה אדומה מספר 1], "לאן אתה מגיע?" שאלתי שוב, הוא חשב שניה וענה "לכך וכך.." טוב, עליתי והתיישבתי במושב האחורי ליד הדלת [נס מספר 1].
הנהג התחיל ליסוע תוך שהוא מתחיל לשאול אותי שאלות, וככל שהוא ממשיך לשאול עוד ועוד אני מתחילה להלחץ יותר ויותר. "לאן את צריכה?" "לצומת X" עניתי לו. "לאיפה את נוסעת בסוף?" פחדתי להגיד במדויק אז אמרתי מקום אחר, שאני לא באמת גרה בו. "איך קוראים לרחוב הראשי שם?" הוא שאל, וכמובן שאני לא יודעת לענות אז התחלתי לחרטט תשובות אחת אחרי השניה.. "את מכירה את משפ' X?" לבנתיים הגענו לצומת שאני צריכה לרדת בה, "פה זה X" אמרתי לו כשעברנו את הצומת וראיתי שהוא אפילו לא מתכוון לעצור. "אל תדאגי",הוא אמר ולא הוסיף כלום. התחלתי לרעוד מפחד תוך כדי שאני מתכננת איך אני קופצת מהאוטו ברגע שהוא יעצור ברמזור הבא. "מה השם משפ' שלך?" הוא שאל אחרי כמה שניות וכשהוא שאל את השאלה הזאת כבר נלחצתי ממש ולא עניתי. הוא הסתובב אלי עם מבט מפחיד ממש. "לא שמעתי, מה השם משפחה שלך?" "לוי" עניתי, השם הראשון שעלה לי (רק חבל שאני לא נראית אשכנזיה, כי כנראה הוא לא האמין לי). אחרי שהוא הסתובב בחזרה הוא אמר: "אולי יהיה לך מזל, אני כבר לא אוכל, לא טורף בנות בגיל שלך". ברמזור הבא הוא פנה ימינה (הוא לא עצר כך שלא יכולתי לקפוץ מהאוטו), ולא יודעת בזכות מה אבל פשוט קרה לי נס, עמדה שם משטרה והוא עצר בטרמפיאדה, ליד המשטרה. קפצתי מהאוטו ברגע שהוא התחיל להאט וברחתי משם בהליכה  מהירה כל עוד אני שלמה, חיה ונושמת.
בנות. מתחננת בפניכן אחת שעברה את זה, וניצלה ברגע האחרון מסכנה נוראית וצלקת קשה לכל החיים, 
אל תעצרו טרמפים לבד!! [ובכלל לא! גם לא עם חברה אלא אם כן אין ברירה, אבל לבד - אף פעם לא!]
גם אני אף פעם לא הקשבתי לסיפורים שסיפרו לי על טרמפים, גם אני לא למדתי לקח, עד שה' החליט להראות לי עד כמה זה מסוכן. אל תחכו שזה יקרה לכם. אני מבטיחה לכן שכבר שנים שאני תופסת טרמפים ואני יודעת להזהר, אבל אי אפשר לדעת. הבנאדם הזה היה נראה תמים לגמרי לגמרי וכמעט שנפלתי לתוך המלכודת!!
הצניעות והטהרה שלכן לא שווה את זה. עדיף לחכות 10 דק', שעה, שעתיים לאוטובוס או למישהו מוכר שיבוא לקחת אתכן. עדיף לשלם גם מליון שקל והעיקר שלא להכוות.
מבקשת מכן שוב - אל תחכו שזה יקרה גם לכן. תסעו בצורה בטוחה ותשמרו על עצמכן. אני עדיין רועדת מפחד ממה שקרה ומודה לה' שחזרתי בשלום הביתה ושלא הגעתי להורים שלי שבורה רצוצה ופגועה כמו שקרה כבר להרבה בנות.
תשמרו על עצמכן!!

תודה! ד"א, לגבי מושב אחורי-~nhykb~

זה יותר מסוכן מלשבת ספסל הקדמי..

נכון שבספסל הקדמי יותר קרובים לנהג וכו'.. אבל.. מה שלא תמיד חושבים עליו זה שבמושב אחורי יכול להיות "מנעול ילדים"- מנעול שלא רואים שעושה שאפשר לפתוח את הדלת רק מבחוץ-- משמע, אי אפשר לפתוח את הדלת לבד ואת די תלויה בחסדיו של הנהג/ת.. 

אני אישית תמיד יושבת קדימה בגלל זה ^

ממש תלוי מה אמרת.ניגונים

אם יש עוד מישהו ברכב--אף פעם לא מקדימה! יש שם חשש לדקירה.

וגם מקדימה יכולים לנעול אותך בלי שתשימי לב.

אני תלויה בטרמפים...~מישי~

מה אני אעשה??.

רק שאמא שלי לא תראה את זה...תהילול

היא לא תסכים לי ליסוע בטרמפים בחיים...

אמהות לחוצות...

ואבות לחוצים...=\...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^אריאל דוד
חוץ מהעניין של הבטיחות- יש את העניין של הנימוס.מישי' מאפושו'

נצא מנקודת הנחה שהבנאדם הוא בנאדם סבבה שעשה טובה ועצר לטרמפיסטים. סבבה? אפיל יותר טוב- בנאדם שאתם מכירים... רק לצורך העניין...

הוא לא חייב לך כלום. הוא עצר- זה כבר ה-ר-ב-ה יותר ממה שאנשים אחרים נותנים.. זה לא מנומס, לא ראוי להיכנס ומראש לשבת מקדימה! פשוט לא לעניין...

אני לא מתעלמם מהבטיחות, אבל קחו גם את זה בחשבון. צריך לשים לב איך עושים את מה שעושים. להיות זהירים- אבל גם להיזהר לא לפגוע.

וכמו שלא עונים כשבנאדם שואל "לאן את צריכה?" אז גם לא עולים כשהוא עונה לאן הוא נוסע... נורה אדומה מס' 1 זה מספיק. לא צריך לסמוך על נס מס' 1..

רוב מקרי פגיעה מינית מתבצעים ע"י "מישהו מוכר"...אלירז

היכרות קודמת לא מבטיחה לאף אחד שום דבר על מיהמנותו של האדם!!

בכל אופן- בנות - גז מדמיע זה דבר שצריך להיות לכן בתיק!

וכמובן -

תפילת הדרך ספציפית לאותה נסיעה בכוונה

והרבה הרבה תפילות תמיד..

שה' ישמור על כולנו!!

לאלירז? גז מדמיע? מניין משיגים?עדינה
גז מדמיע??אנונימי (פותח)

אני לא מסכים עם מה שאתה אומר!!

נכון,הן בנות,אבל למה הן תריכות להלחיץ את עצמן??? זה לא נראה לך מוגזם??

הרבה הרבה תפילות זה שיא החשוב....

אבל גז מדמיע זה כבר מוגזם!

למה מוגזם?זה מינימלי.הסטלן הקטן
גז מדמיע...אלירזאחרונה

גשש בלש - זה הגנה עצמית מינימלית ביותר.. וזה נותן תחושת בטחון. ממש לא מלחיץ אותי להסתובב עם..

אני לא הולכת עם מבטים מפוחדים ומחפשת את המפלצת שתתקוף אותי..

עדינה - אפשר לרכוש תרסיס פלפל / גז מדמיע בחנויות כמו 'ריקושט' או 'למטייל'..

אחרי שאתן קונות - תוודאו שכשאתן הולכות לבד - התרסיס אצלכן ביד! ולא בתיק..

שאלה שאלה: מניין לקחת הטרמפ? מישוב ביו"ש או מעיר?עדינה
זה ממש דומה למה שקרה לי פעם..שמי תכלת2

גם אצלי הוא (הנהג שבטרמפ) שאל מילון שאלות על החיים שלי והחלומות שלי, והרצונות שלי.

והיה לו זקן לבן והוא היה מבוגר.

אולי זה אותו אחד צוחק

אבל אצלי זה היה קצת יותר גרוע מהסיפור שסיפרת ולא היה לי אומץ לברוח שהוא עצר באדום..

לא כל מי ששואל שאלות ונחמד בטרמפ - הוא מפלצת..אלירז
לאלירז: אבל היא היתה ערנית.השאלו תכבר היו מוזרותעדינה
אמאלה!!!דוסית?

מזל שאמא שלי אל מסכימה לי לנסוע בטרמפים...

ה' ישמור....

חברות- תזהרו!!

אני ממש תלויה בטרמפים,נושי104

כאילו-אין אפשרות לצאת מהישוב בלי טמרפים, ולא לחזור בלי טרמפים..

אבל לרוב זה אנשים שאני מכירה.. 

אני לא יודעת איפה היא נסעהענבל

אבל איפה שאני גרה אין בעיה לנסוע בטרמפים ואני יודעת שעכשיו יבואו ויגידו לי את לא יכולה לדעת וכל מיני שטויות כאלה אני יודעת שמהיישוב שלי לנסוע בטרמפים בתוך האיזור בו אני גרה אין בעיה

לא אמרו כאן שאסור ליסוע בטרמפים!עץ על מים

מתוק מדבש תקני אותי אם אני טועה,

אין משפט שאומר: לא ליסוע בטרמפים!!

היא אמרה להזהר!!

ומי שאומרת שאסור ליסוע בטרמפים

אז לא נהיה בבכל מקום שהיה בו פיגוע איי פעם מאז קום המדינה,

ולא נסע בקווים שהיחה בהם פיגועים/תאונות מאז קום המדינה

ולא נלך למקומות שזרקו בהם אבנים מאז קום המדינה

ולא נהיה ברח' כי לא חסר מקרים שקרו ברח'

ולא נסע באוטו כי היו יריות על רכבים ורצח בצורה הזאת, וגם תאונות אז חס וחלילה

ולא נהיה בבית כי היו מקרים שמחבלים נכנסו לבתים והרגו כמו משפ' פוגל, משפ' שבו ולא זוכרת עוד... 

ולא נטוס במטוס כי היה התנגשויות מטוס/תאונות מטוס/נפילות מטוס

ולא נלך לים כי היה בים טביעות

ולא נלך לנחלים כי גם שמה אנשים טבעו/נפצעו וכו'

אז בואו נכנס לקבר ודיי!!

בכל דבר אנחנו צריכים לנהוג מדת זהירות, אבל לא כלום בכלל

אם אומרים שיש חפץ חשוד, אז אני יתרחק מהאזור באותו רגע, אבל אני ימשיך לבוא לשמה בפעמים הבאות שאני אצטרך, מדת זהירות לא מכניסים תצמינו ללוע הארי, אבל מותר לחיות!

ומותר ליסוע בטרמפים כל עוד נזהרים במדת הצורך, ובנות מומלץ לא לעלות עם גבר לבד במיוחד שאתם לא מכירות, וכו'...

אבל מכאן ועד לא ליסוע בכלל בטרמפים???

ובנות פה אמרו, הם גרות במקומות שאין תחבורה ציבורית!

אז מה ההורים צריכים להיות המונית הפרטית של כל הילדים?

מסכימה עם מה שמתוק מדבש אמרה, אבל בגבול ומינון הנכון!!

הבת של אבא-כפרעלייך!!=)

אני בעד שפשוט ניכנס לקבר! הרבה יותר קל!!!!!!!!!!

<<<<<צ>>>>

עינת,עץ על מים

הבעיה שגם היו לצערינו דברים בבתי קברות כמדומני....

בקיצר מקווה שדבריי הובנו!

גז פלפל הפיתרון הכי טוב לדעתיאלחנן

אפשר גם לשאול את ה"סטלן הקטן" לפירוט על התוצאות המענינות של שפריץ מהגז.......

פעור....היו ימים....הסטלן הקטן
דבר, סטלן... זה נשמע מעניין... חחחחח...אריאל דל"ת

דווקא אתה נשמע הפעור כאן.

ואם בגז מדמיע עסקינן, סיפרו לי על ישיבה שבה אחד החמשושונים זרק לשמיניסט ארטיק לפנים,

והשמיניסט ההוא הוציא גמ"ד והשפריץ לו בפנים...

אשכרה פעור...

פעור?~! מטומטם!!!חמודית

אתה יודע מה זה גז מדמיע?? כדאי שתדע ומהר!!

מדוע לא לברר זמני אוטובוסים? יש אפילו בs.m.s. אם אעדינה

אם מדובר במקום שאין תחבורה בלילה ,אז לא לנסוע אם אין איך לחזור(כשיש בררה) עדיף לעשות הכל.

לחמודית.אריאל דל"ת

אין לי מושג מי את, אבל אל תחשבי את עצמך יותר מדי...

פעמיים בחיים שלי חטפתי גז מדמיע ואני יודע מה זה, אבל לפי איך שאני מכיר (או חושב שאני מכיר) את האנשים פה,

אז רובם יעשו את זה רק במצב יוצא דופן במיוחד... אז רק רציתי לשמוע את הסיפור.

ודרך אגב, אני לא מטומטם.

לדעתי-בעזרת ה'!!

לבחורה שנסעה בטרמפ ההוא-לדעתי היא לא היתה מספיק זהירה. אישית אני חושבת שלא כדאי לעלות על טרמפ(במקרה שאת אישה) שיש בו גבר לבד.וגם צריך להסתכל אם יש כסאות תינוק...סטיקרים וכאלה...

האמת שאני גרה במקום שלא ממש יוצא לי לקחת טרמפים אבל מי שחייבת כדאי לה לפספס טרמפ בגלל שהיא זהירה מאשר ח"ח שיקרה לה משו.

למה אני הפעור???הסטלן הקטן

אתה לא מכיר את הסיפור...

אני הרבה פעמים עולה על טרמפ שיש בו גבר לבד~מישי~

אבל כמעט תמיד אני מכירה אותו....

אני נוסעת על כל טרמפ .....אמונתי

ואני יודעת שזה ממש מסוכן אבל זה לא ריאלי בישבילי לשנות גישה .....!

חוצמיזה שגם אין יותר מידי ברירות וגם כשיש ..זה עולה כסף ואני לא מליירדרית....

קיצר שמעתי מלא סיפורים וזה לא משנה לי אין מה לעישות...

לכל אחת כמעט קרה מקרה כזה, או דומה.135792468

לכל אחת כמעט יש את ה-סיפור טרמפים המפחיד שלה. גם לי.

ו..בכל זאת ממשיכים. ככה זה.

יש שתלויים בטרמפים כאמצעי תחבורה שאין לו תחליף..אלירז

לא עולה בטרמפים בחיים אחרי מה שקרה לאבא שלי >ע*נ2!ש

הוא חזר פעם אחת  מהמילואים בטרמפ - והנהג היה ערבי וניסה לירות עליו.

אבא שלי קץ מהאוטו וזרק על הערבי הזה אבנים ..

אבא שלי ניצל בנס !

עוברות לי צמרמורת שחס וחלילה היה קורה לו משהו אחר ... טפו טפו

איזה פחד!!!!!!! אני לא נוסעת יותר בטרמפים.......מתנחבלת
אין מה לעשות יותר מדי.. כל עוד אין אוטובוסים..רות014

הכלי היחידי שיש לי להגיע פחות או יותר זה טרמפים.

מסתדרים..

חיים עם זה..

לומדים לא לפחד..

לצחוק על סיפורים מפחידים..

ולחשוב שהמחבל יכול לבוא גם באוטובוס.

אז הכל משמים !

רגע אבל סטלן...tompak

לא סיפרת את הסיפור...

מזל שאני לא תלויה בטרמפים!!מעפר אני באה

זה מפחיד!!!!!

אבל לפחות אנחנו זוכים לעשות ת'מצווה הזאת (אבא שלי מעלה טרמפיסטים מית שהוא יכול..)

לעלות בשתיים, לשים לב למבטא,עדיף לא לעצור סתםעדינה

סתם באמצע איזה כביש נידח. מדוע לא לבר זמני אוטובוסים. יש טלפון או אפיל ושרותי S.M.S. עדיף ,אם אפשר לבטל נסיעות כשאין דרך תחבורה לחזור.

סליחה?! מה זה הכינוי "מתנחבלת". כנראה במקרה, נכון?עדינה
מה הבעיה בכינוי הזה?ענבל
נראה לי שלבנים זה קצת פחות בעייתיnadav530

במיוחד אם אתה נראה ג'אבר.. אבל בכלליות נראה לי שלבנים זה פחות מפחיד, ובל זאת תמיד כדאי לקחת פלפל..

פלפל? הירוק? אני דווקא אוהבת גמבה אדומה..אלירז

...

מזכיר לי משהואנונימי (פותח)

דודה שלי עלתה על רכב, הבן אדם ניראה דתי, נחמד...

היא בקשה ממנו לסוע למקום כך וכך.

הבן אדם מסכים ומתחיל לסוע פיתעום היא שמה לב שהו בכלל לא נוסע לאן שהיא בקשה לסוע אלה לכיוון כפר ערבי. באיזה שהו שלב היה פנייה חדה והיא קפצה החוצה....

הסיפור...הסטלן הקטן

איפה שלמדתי פעם יש הרבה בדואים...

הקיצר,היתה תקופה שהיו איתם כמה סיפורים לא נעימים  (הדוגמה הכי קיצונית היא ששדדו 2 חברים שלי באמצע הלילה...)והתחלנו להסתובב עם גז פלפל לכל מקרה שיהיה.פעם אחת הלכנו למגרש ולקחתי את הגז.. היינו חייבים לראות את ההשפעה שלו,ואז הגיע איזה ילדון בדואי(בן איזה 17)והתחיל להסתובב במגרש ולהתגרות...ואז ביקשנו ממנו יפה לצאת והוא התחיל להתווכח ואז הוא הרים את היד לתת אגרוף..הדבר הבא שקרה היה נסיון מענין שבו חקרנו את השפעתו של תרסיס פלפל ישר לתוך העיניים שלו...ממרחק 30 ס"מ...מסביב לעין נהיה כתום ואז כנראה שרף לו כי הוא הלך הצידה והתיישב על הרצפה והיה נראה שכואב לו..

תכל'ס היה לי אח"כ קצת מצפון כשנזכרתי בו שוכב על הרצפה ומתפתל...אבל אחרי השוד ושאר המקרים שקרו לנו ספציפית בישיבה ובכלל עם בדואים באיזור אמרתי לעצמי שאם עכשיו הוא ואפ' רק הוא ולא עוד בדואים יפסיקו להציק-זה עשה את שלו...חוץ מזה,אני חשתי מאוים...

נ.ב-לטובתו של אלחנן.הסיפור מצונזר...

שכוייח.. ואין לך על מה לחוש מצפון! שיחקת אותה!!אלירז
למה לבנים זה בטיחותי? הרי יש מתחזים. נחשון וקסמן העדינה

נחשון וקסמן הי"ד ,עלה לטרמפ שבו ישבו שני מחבלי םמחופשים לדתיים עם כיפות ובמכוני תנשמעה מוסיקה חסידית!!! (כך נאמר בחדשות)

לא מדויק.אנונימי (פותח)

נחשון עלה למכונית שבה נמצא רק נהג, מחבל ערבי שהיה לו מבטא עברי טוב יחסית. הנהג המשיך בנסיעה והעלה בטרמפיאדה הבאה שני מחבלים שחיכו שחברם הנהג יעצור להם והם התיישבו ליד נחשון, וההמשך ידוע.

למספרת: חשוב ששיתפת. מדוע לא סיפרת למשטרה? אול יהיעדינה

הבנתי שכנראה היית עוד בהלם!! אבל אול יהוא ינסה שוב במקרים אחרים.. מקוה שלא

טלפון נייד?ליטווקית

עצה פשוטה ביותר, שיכולה לפחות להרתיע מעט את התוקף, היא לשלוף את הנייד מיד עם הכניסה לרכב, להתקשר לחבר/ה ולהודיע באגביות היכן את נמצאת ושאת בטרמפ. עוד יותר טוב להוסיף שאת מקווה להגיע עד שעה X לייעדך.

ככה הוא יודע שמישהו מחכה לך, ויודע היכן את כרגע.

אפשר גםירנן

לעשות כאילו אתה מדבר עם אבא או משהו כזה ומספר לו בדיוק איפה אתה וכו'

אפשר לקנות בריקושט גז מדמיע 50 ש"חאנונימי (פותח)

זה בגודל של הספריי החמוץ

אפשר להשיג מהצבא חינם.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

בעיקרון רק חיילים, אבל תמיד אפשר לסדר פרוטקציות. 

הפחדת אותי.... תודה.חיוכים

במיוחד אחרי שהיום לקחתי בטעות
טרמפ מאמצע ירושלים, וכשאמרתי את זה למדריכה שלי היא צרחה עלי שאני לא נורמלית 500 פעמים עד שבאמת כבר נבהלתי.
אוף,זה לא באמת היה כזה נורא, היינו בתחנה 5 בנות באמצע ירושלים במקום לא ברור לגמרי ולא היה לנו מושג אם מגיעים לשם קווים לת"מ (היה נראה שלא ממש) אז עצרנו איזה מכונית כדי לשאול אותה (לא היו כמעט אנשים שעברו ברחוב...) והיא חשבה שאנחנו צריכות טרמפ, אז ישר כשהיא פתחה הנהג אמר "לתחנה מרכזית". ואפילו לא שאלנו כלום. אז עלינו! היה מקום לכולנו, וזה היה ממש אחלה וסיעתא דשמיא.
זה כזה נורא?

סיפור יפהאנונימי (פותח)

יש לו לקח טוב

אני, אישית, לא עולה בכלל על טרמפים...אנונימי (פותח)

לא צריךלקנות גז מדמיע,דורדוראנט (אם ככה כותבים...)דנדוש

עובד מעולה...בדיוק אותו דבר...מנסיון!

*דאודורנט יום העברית הבין לאומידינדין
איזה כיף לראות שיום העברית התקנית הבינ"להסטלן הקטן

השתרש אצליכם חזק ואפ' עבר לנוג"ה....

כל פעם שמישו כותב ככה אני גאה בעצמי...

**דאורדורנט.בת שמש

וזה בכלל לא בעברית!

^^^^^^^^^^^^תלוש'
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך