בעזהי"ת
עד כמה שאני יודעת, מכיתה ז'-ח' ומסיפורי חברות/חניכות.. 
איזה אולפנא? פנימיה לא פנימיה? לא פנימיה. אולפנא חמודה כזאת 
מהו תפקיד המדריכות באולפנא? מדריכה אחראית על שכבה אחת- יש לה שעה קבועה במערכת עם כל כיתה, ומעבר לזה אפשר הכל- עזרה לימודית אם בא לך, להוציא בנות סתם לשחנ"שים, פעילויות לכל האולפנה/דו שכבתיות, וכן על זו הדרך. [בעיקרון יש שם מלאאא פעילויות חברתיות, אז..]
האם יש מקום ליוזמות חדשות... מאפשרים יוזמות? פתוחים לשמוע ולקבל? מקובעים? אני חושבת שכן.
מהם שעות העבודה של המדריכות (אפילו משהו בערך כזה...) - מתי מגיעים ביום ראשון המדריכות, מתי יוצאים הביתה, שבתות וכו'- יום ראשון, מגיעים מתי שאפשר [אגב, ישלך רכבת ישירה מחיפה למודיעין- ומודיעין זה כבר ממש היישוב], האולפנא מתחילה ב- 8-8.30, מסיימים בחמש [ארבע ארבעים
], ואם את רוצה הלאה אפשר לזרום הלאה עם הבנות, בערך 50% מהבנות בתיכון ויותר מזה בחטיבה גרות ביישוב ואפשר ממש לזרום לפי מה שבא לך.
מהו סוג הבנות... בערך בכללי... הטרוגני, מאוד. מאוד. מאוד מאוד.
איך הדירה? קרובה/רחוקה מהאולפנא? חמודה. קטנה גדולה? הרכזת... הדירה קרובה; ישובונ'ציק, הכל קרוב. כייפית
זה קומה שניה ב'רביעיה' כזאת, סלון מטבח שרוקלחת מרפסת ושלושה חדרי שינה. יש שם 8 בנות בד"כ [6 מדריכות באולפנא, ושתי קומונריות]
כמה מדריכות יש באולפנא? 6, אחת לשכבה.
מהו היחז של הבנות, הצוות, המורים, ראש האולפנא למדריכות ולהפך? זורם לחלוטין ומאוד תלוי בבת, אבל בכללי- אחלה
מאיפה מגיעות הבנות (מקומות מגורים)? הרבה מנו"א-שעלבים, ויש גם לא מעט מ- מבוא חורון, מודיעין, רחובות, רמלה, שהם, בית שמש, וכאלה.
כמה כיתות יש בשכבה? כמה בנות יש באולפנא בערך? בשכבה- משתנה, בין שתיים לשלוש כיתות [בעצם, בחטיבה יש 4]
פעילויות חברתיות - יש הרבה? מעט? איזה? המווווווון מכל סוג
מה האווירה הכללית באולפנא? כייפית ומשפחתית כזאת. למרות שהיא גדלה קצת מאז שאני הייתי שם..
האם המדריכות משמעותיות לבנות? תלוי איזה מדריכות, יש כאלה שכן ויש כאלה שלא..
בעיקרון דברי עם אנשים משם, אם את רוצה פני באישי וניתן לך ניקים..