איך מרדימים ילדים חפרנים ועקשנים רצח בבייביסיטר???
אנשים.. צכה עזרה.. בעיקר לבנות..תהילול
מימתי את עושה ביביסיט???............בלוכית
ממתי שאפחד לא היישוב חוץ ממני....תהילול
סיפור ונשיקת לילה טוב (לבנות)ב.ש.
ותוך שניה הילדודס ישנים...
סיפרתי סיפור, נשיקות חיבוקים שירים..- כלום!תהילול
שיר לפני השינה?ב.ש.
מלחמת כריות עד שמתעייפים?ב.ש.
וואי, ב.ש.-רבקה...
חי בסרט!!!!
זה לא באמת מרדים אותם...
מעיפים אותם למיטות ובלה... ואני יתקשר לאמא...ושמהג'ודי
פס!! לא נותן להם לזוז מהמיטה עד השיעמום הגדול ולילה טוב!!!!
שרתי שירים...והם לא בגיל של מלחמת כריות...תהילול
הם בני 3 וחצי ושנתיים...
שימי להם דיסק סיפורים (אם יש שם משו כזה)ב.ש.
שירי שירים. זה מה שהכי עוזר.ניגונים
(זה ממש מפדח אבל תשרדי .
ותוך כדי תלטפי אותם, זה לרוב עוזר-לי לפחות, הצלתי להרדים ככה ארבע במכה
)
אמאל'ה!!!!! מפלצת בפורום!!!!!!!!!!!!!!!!!ב.ש.
כמה ידים יש לך שמה ניגונים?
אולי שאולי ליטפת שני ילדים עם הרגליים?!?!
עשיתי תורנות בין הילדים
ניגונים
פעם זה מקבל ליטוף ופעם זה 
אוי, הזכרתם לי.. היה פעם אחת שהייתי צריכה להמציא סיפור--אז המצאתי סיפור על פיות, ונסיך.. והן כ''כ אהבו את הסיפור הזה! עד היום אני מספרת להן אותו לפני השינה..
הם לא בגיל של איומים...שרתי 100 שנה ולא עזר..תהילול
בסוף הכנסתי אותה למיטה...ולא שמתי על הצרחות שלה....
לע, כנראה אין לך קול יפה..
ניגונים
חח.. אני פעם סיפרתי סיפור כדי שיירדמו...נדנדה כתומה.
ותוכדי קלטתי שהיא לא באמת מקשיבה למה שאני אומרת.. ורק הקול שלי מרגיע אותה..
אז התחלתי לספר סיפור באנגלית.. משו הזויי.. וזרמתי עם זה.. וכל פעם שהפסקתי היא התחילה לבכות... ואז בסוף היא נרדמה.. ואני נשפכתי מצחוקק..
בחיים לא היה לי קשה בביביסיטר חוץתן חיוך....=)
מפעם אחת...זה היה אצל המנהל של האולפנה שלי...חחח
כל פעם הוא ביקש ממני ביביסיטר והמצאתי לו תירוצים...עד שנגמרו לי והייתי חייבת לבוא...
ואז הילדים שלו "נרדמו" וכשההורים יצאו הם קמו והתחילו לריב...ואז אחרי שנתיים הפרדתי אותם כל אחד לחדר אחר ואז הקטן נרדם והגדול נשאר ער והציק לי מוות!!!אז אמרתי לו שידמיין שהוא יוצא לטיול שנתי של שנה, ואז חזרתי לסלון וסרגתי.
אחרי 2 שניות הוא בא אלי ואומר לי "אוקי, דמיינתי,ביום הראשון הלכנו ל...[מקומות שאינלי מושג בהם
]"
וזה פשוט המנהל שלי...קיצר...בסוף הוא נרדם...
הם דווקא התלהבו ששרתי אבל זה לא גרם להם ללכת לישוןתהילול
אז מה כן?עין שלישית..
חופרים להם.עין שלישית..
שנים חפרתי לה...תהילול
"אז מה את כן רוצה שנעשה?".....
טוב... אז אני מספרת לך סיפור "כן" ואת הולכת לישון "לא"...
"אז יש לי רעיון...!! את תיהי במיטה ואני ישיר לך שירים ויהיה בחדר..."לא"...
"אבל כבר מאוחר..." "לא"....
לך תסתדר עם ילדה כזאת....
ממש דובי לא-לא... (לאנשי הדור הישן...
)
עצות בכללי לבייביסיטראנונימי (פותח)
עיצות בכללי לבייביסיטר עם ילדים קטנים וקרציות:
בהתחלה תהיו חמודות-תקריאו להם סיפורים, דברו איתם וכו'..
אחרי שהם נהיים קרציות וצריך כבר לישון- תתחילו להיות איתם קשוחות, תגידו להם ב"רוך" שעכשיו צריך לישון.
אם הם עושים בעיות- תגידי להם שאם הם יתנהגו יפה וירדמו את תגידי לאמא שהם היו ילדים ממש טובים והם יקבלו הפתעה ממנה....אם עדיין לא עוזר תאיימי: "אם אתם לא הולכים לישון עכשיו- אני מתקשרת לאמא והיא מאוד תכעס"..(לא מתקשרים באמת...)
אם בכל זאת כלום לא עוזר, פשוט תתעלמי מהם..תני להם להיות ערים במיטה\בבית..תהיי לך במחשב ואל תדברי איתם..מתישהו ימאס להם והם ילכו לישון לבד...
אם הם מתחילים לבקש אוכל\משחקים וזה- לא לתת כלום ולהגיד בקשיחות:" עכשיו לא מקבלים כלום! עכשיו הולכים לישון"....
הקטע של הקשיחות עובד.......בד"כ...
בהצלחה!
הייתי פעם בביביסיטר...שיריקס
והיה לי שם פשוט סיוט!!!
היה ילד אחד קרציה, שלא הוציא מילה מהפה,
והוא לא הסכים להתקלח, ושפך שקית שלמה של חלב,
וזה היה הפעם היחידה שהוא חייך!!!!
בסוף נתתי לו להסתובב בבית עד שההורים שלו חזרו...
איזה סיוט!!!!
ואמא שלו מזה מוזרה, היא נפעם התקשרה וביקשה ביביסיטר ביום שישי!!!!
מאז לא הלכתי אליהם יותר, למרות שהיא מתקשרת כל הזמן....
שאלה שאלתית מאוד-תלוי בסוג הילד-הוראות הרדמהגיטרה
יש כמה סוגים.
המופרע-את מספרת לו סיפור ומורחת את המילים-וא~ז...~ו~ה~ו~א ח~ש~ב....
ואז את אומרת לו שאם הוא לא הולך לישון את יותר לא מספרת לו סיפורים/מספרת לאמא שלו/ מדברת עם הגננת שלו[אם את יודעת מה השם שלה, זה מצויין-זה תמיד עובד!! "דווקא שושנה הגננת סיפרה לי שאתה ילד נפלא, וצדיק, שהולך לישון יפה..." 
הבישן-"שלום, אני X ואני שומרת עליך ואבא ואמא עוד מעט באים, אתה רק צריך לעצום את העיניים ותראה שתוך שנייה הם כאן...וגם-למרוח את המילים
הבכין-"הינה!!!!! הינה!!!!! הינה ציפור!!! הינה מכונית!! אולי זה אבא ואמא??!!! הינהה!!!!!-זה תמיד עובד...באיזה שהוא שלב הוא מפהק ועף למיטה....
החייכן בקיצוניות-את עוצמת עיניים ומפהקת-תרגיל פסיכולוגי...זה עובד!!!!!!!! הוא מתחיל לפהק [פעם עשיתי את זה עם אחותי, שיחקנו אותה ישנות ומפהקות-והוא אשכרה חיקה אותנו, נקרענו מצחוק והוא התעורר...
]
העייף ומחזיק את העיניים פתוחות-אותו תרגיל להנ"ל בתוספת ליטוף/ניענוע הלול/שירים
זה שמוודא שאת לידו כל שניה-יושבת לידו, עוצמת עיניים, ואז הוא חושב לעצו "היא נרדמה, ומתוך שינה לא קמים..." ואז הוא נרדם בשקט ושלווה.
הפחדן-"אני פה לידך, תישן מאמי, חומודי, ואני אספר לאמא שאתה ילד גדול!!, וגם לגננת שושנה..."
המתגעגע לאימלא ולאבלא-אותו תרגיל עם ה-"הינה!!!!!"
הרגיל-מוצץ, בקבוק, סיפור, חושך, כיסוי בשמיכה, שמע ישראל-והוא נרדם...
יש לי לצערי הרבה ניסיון בניסיונות הרדמה...על כל סוגי הילדים...
בהצלחה!!!
ואז את הולכת למשטרה ולא יצא לך לעשות ביביסיטר שובתן חיוך....=)
בחיים
אם זה ילדים קטנים(עד שנתיים בערך)אבודה!
על הידיים! לא ראיתי עדיין ילד אחד שלא אוהב להרדם על הידיים
ו
חחח וואי מניי אתה חי בסרט מפחיד! חחחחה!ד*ה=)
פעם היה לי ילד סיוטי ואמרתי לו "שמע ישראל" ותוךאביי
שניה הוא נרדם!
פעם אחרת עשיתי ועוד שניה הייתי תוקעת לילדות האלה (בנות שנה וחצי ושנתיים וחצי) אגרוף בפרצוף מרב שהן לא הפסיקו לבכות
שרתי אמרתי שמע ישראל ועוד שניה הייתי נרדמת בעצמי
הבטחתי לעצמי שאני שמה יותר לא עושה בייבי סיטר עד שהם יגדלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בדיוק בגלל זה אני אוהבת לעשות ביביסיטרים בערב...בובי שלי=]
כאילו אחרי שהילדים כבר במיטות ישנים.. חיים קלים..!!
למרות שלפעמים הם מתעוררים באמצע.. ואז זה בכלל סיוט..
הם צורחים שהם רוצים את אבא ואמא שלהם, ואני בעננים..
(- אהמ.. מעצבות לא משמחה!!)
ושובבה- יש ילדים שלא נרדמים כשהם על הידיים!! עובדה!! שני החזקתי ת'בת של השכנים שלי על הידיים בביביסיטר כשהיא התעוררה, ו- אין!! פשוט לא נרגעת!! צורחת בלי סוףף!! מה לא עשיתי איתה??
בסוף.. שמתי אותה במיטה שלה ויותר לא ממש התייחסתי אליה.. היא בהתחלה צרחה, אבל אחרי זה היא התייאשה ונרדמה.. וזה מה שבדיוק רציתי שיקרה!!!
אבל מה עושים עם ילדים קצת יותר גדולים?tirtza
יש איזה אחת שמזמינה אותי הרבה פעמים ויש לה ילד בכיתה ג' אני חושבת והוא לא הולך לישון!! 
למשל אתמול באתי אליה ואז הילד אמר לי אני לא עייף אח"כ אחותו באה אלי אני אומרה לה ללכת לישון - ולמה הוא לא?? ואז הוא המציא לי תפסו לי את המיטה - הוא הרדים את אחים שלו במיטה שלו ולא היה יכול ללכת לישון במיטה של אח שלו למרות שאין שום הבדל בין המיטות בקיצור הוא לא הלך לישון עד שאמא שלו באה וזה היה בערך 11:20...
משחקים משחק השקט
חיוכים
איזה סיפורים... גם לי יש כמה-בין השורות
רוב הפעמים אני עושה בייביסיטר בלילה אחרי שהילדים ישנים ואז זה בכלל לא בעיה.
אבל היה פעם שהבנות התעוררו וצרחו כמו מטורפות אז התקשרתי לאמא שלהן למה נקרע לי עור התוף.
והיה עוד פעם שהילדה התעוררה ובכתה במשך 3 שעות(!!)בערך שהיא רוצה את אמא שלה והיא רוצה לחכות מחוץ לדלת של הבית וזה...ולא עזרו שום שירים/ספורי או הבטחות.
אח"כ אמא שלה שאלה אותי למה לא התקשרתי אליה..
חחחחחח אני בד"כ אומרת להם -a.i
שאם הם ילכו לישון אמא שלהם תבוא...וזה עובד !!
אני לוקחת את הטלפון של הבית שלהם >>בובי שלי=]
ומאיימת על מי שלא ילך לישון שאני יתקשר לאמא שלהם.. והם אשכרה מאמינים לי!!
הם מתחינים לדבר, אני מתחילה ללחוץ על הכפתורים ואז הם משתתקים בבהלה כזאת, ואני מתאפקת שלא להתפקע מצחוק!!! אויי.. אחד השופכים.. 
תנסו!! זה עובד!!
*מתחילים..בובי שלי=]
חחחחחחחחח איזה טראומות אנחנו עושים להם..!a.i
תהילה, איך יהה בסוף?
מיריצ'י =)
שמתי אותה במיטה שתצרח כמה שבא לה....תהילול
חח זה סתם נראה רע...אביב
אישית דווקא אני אוהבת שהם מתעוררים - לא בהגזמה. הכי כיף ללטף את הילדים הקטנים, לשיר ולהרגיע אותם.
דווקא כשאני שומרת על ילדים אחרים [שהם לא אחי המתוקים] הרגשות האמהיים שלי מתגלים..

אבל gam, לי יש אחות קטנה ולפעמים אני ממש נלחצת וההורים שלי אומרים לי לתת לה לצרוח. הרבה פעמים זה איזה חלום רע או משהו (לך תדע אצל תינוקת עוד לא בת שנתיים.. ;)), והאור והקולות דווקא מעצבנים אותה. לילדים קטנים עדיף לתת לצרוח. ילדים גדולים יותר - צריך לבדוק, אולי "ברח" להם (איכססס!! קרה לי!! ועוד הרדמתי אותו על הידיים כשהוא כולו היה רטוב!! :/), אולי הם רוצים את הבקבוק/הדובי/הספר שלהם.. 
וילדים ממש קרציות - לפעמים עדיף לשאול את האמא אם לתת להם לשחק. יותר פשוט מלריב, והוא יזכור חוויה נעימה. ההורים חוזרים ומפנקים אותו בחיבוקים כפיצוי על היעלמותם+הם הלכו לישון ממשממש מאוחר וזה נורא מאאגניב.. ;)
הייתה לי בייביסיטר שהייתה אומרת לי לעשות את עצמי ישנה בשביל שאח שלי ירדם ואז שנשחק. אני מניחה שהיא התכוונה שבנתיים אני ארדם אבל אנוכי, קרצייה כרגיל, לא נרדמתי, ואז שיחקנו רביעיות עד שהם חזרו ורצתי למיטה להעמיד פנים שאני ישנה
)
אחחח, הכי שווים זה הבייביסיטרים עם מחשב + ילד אחד / שניים שישן/ים.. ;)
פעם שמרתי על שלושה ילדים ולא הצלחתי להשכיב אותם במשך שעוווווות!! בסוף העברתי אחד מהם 'לצד שלי', יענו החמאתי לו שעות ואמרתי לו איזה חמוד שהוא עוזר לי בכל פעם שהוא התקרב מטר למיטה ואז הוא נהיה ממש בובה'לה ושיכנע את אחיו הקטן ללכת לישון (באמת כדאי לשים לב אם לאחד האחים יש השפעה על האחרים - זה פועל לרע בד"כ (מרפי מרפי..
) אבל אפשר להפוך את זה...), ורק הקטנה בכתה שעות. בסוף נתתי לה בקבוק, שקט וחדר חשוך והיא נרדמה. אבל זה באמת לקח מלא זמן..
הבאסה זה הפאדיחה, אם הם הלכו לישון מאוחר יחסית האמא בטוחה שאת לגמרי דפוקה ושבטח נתת להם לשחק עד 10 (סתם, אני לא באמת יודעת מה חושבים עלינו.. ;)), אבל מה שקרה זה שהם החליטו לתפוס טרמפ על שינוי השגרה המרענן..
לגבי העניין של המחשב בביביסיטראריקל
אם אתם מתחברים לאתרים כלשהם, למשל ערוץ 7, אז כדאי לשים לב לעשות את זה במצב פרטיות ואז קודם כל לא צריך להתנתק אם מישהו כבר מחובר (למשל - אם האבא או האמא חברים בפורום)
וגם לא צריך להבהל כשההורים מגיעים, פשוט מאוד סוגרים את החלון וזהו - לא צריך יותר מזה.
ואז גם ההורים לא מגלים שהייתם מחוברים שם 
האמת שיש לי דווקא רעיון אחר. להביא איתכם מחשב, ואז פשוט לסגור אותו וזהו. ואז לא צריך אף פעם להתנתק, בגלל שזה מחשב שלכם ואף אחד אחר לא נוגע בו (זה נכון לא דווקא אם יש לכם מחשב אישי, אלא יש בו חשבון משתמש משלכם)
אתם כאילו באמתתרצה!!
אתם באמת פשוט מתעלמים מילדים??? זה מטורף דבר ראשון הם יעירו גם את היותר גדולים ואז בכלל תהיה חגיגה דבר שני בד''כ ילד יודע לדבר ואם לא יודע לדבר בפעם הבאה שתגיעי (גם אם זה להשאיל משהו) הוא יצרך כמו משוגע עד שאמא שלו תהיה בטוחה שהתעללת בו בביביסיטר ודבר שלישי אם אתם כאלה רעות אני לא הייתי מזמינה אותכם לביביסיטר גם אם הייתי חייבת לצאת!!!!!!!! ואני לא מבינה איך האמהות לא מרגישות מה קורה אם הילדים שלהם
ומניי אתה משוגע כי אני יודעת שכל מה שאתה אומר אתה לא באמת עושה... אתה לא באמת מרביץ לילדים וגם לא משקר לילדים אבל זה שאתה כותב את זה בתור אפשרות להרדמת ילדים.....
(סתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתם)
בכל מקרה תהנו ואני גיליתי שאם כל הגילאים שיטת ההנה עובדת בד''כ בעיקר מגיל 1/2 שנה - 4,5 אפילו שבגלל השיטה הזאת היתה ילדה אחת בת 4 שנשכה אותי מרוב עצבים אז להיזהר.......
בזנט בראש ושקט נפשי....ילד רחוב
ללא ספק העצה שלך הולמת את הכינוי שלך...ב.ש.
אנשים... אני לא כזאת רעה...!!תהילול
עשיתי איתה ה-כ-ל ובסוף שהיה כבר שיא המאוחר שמתי אותה לישון והיא די התעצבנה... ![]()
אבל מלעשות....צריך לישון בחיים...אז היא טיפה בכתה אבל אם היא היתה צורחת הייתי מרחמת....
אני ממש בשוק :/הסנה-בוער
להתקש לאמא? על מה היא משלמת לכם כסף?
ולאיים עליו שאמא תתן לו עונש/ פרס? מה אתן מתערבות לה בחינוך?
אתן מקבלות כסף לא בשביל לשבת ולגלוש בערוץ/ לקרוא ספר/ וואט אבר אתן עושות כשהילדים ישנים, אתן שם בשביל להיות עם הילדים... אם האמא ממש מבקשת שהם ישנו מוקדם זה משהו אחר, אבל ככה? באיזו זכות להתעצבן כשהם לא נרדמים?
שילדה בת שנתיים שהיתה במיטה שהגעתי....תהילול
לא מסכימה בשום דרך שהיא ללכת לישון אז....!!
עשיתי ה-כ-ל כדי שהיא תלך לישון אבל שהגיע השעה רבע ל10 (סתכלו באיזה שעה כתבתי אתזה...)
והילדה לא מסכימה לישון.....
והיא בת שנתיים!!! (נראלי אפילו הרבה פחות...משו כמו שנה וחצי אינלי מושג בת כמה היא)
אז שמתי אותה במיטה והיא טיפה עשתה קולות מעוצבנים... ובשלב כולשו הלכה לישון....
ושכבר לא היו לי רעיונות מה לעשות איתה והיא לא הסכימה לעשות כלום אז כתבתי פה את זה שהיא על הידיים שלי...
טוב ממש תהנותרצה!!אחרונה
ואני לא חושבת שמותר להכנס למחשב בביביסיטר בין אם הילדים ערים ובין אם לא אם ההורים לא אמרו לכם במפורש שמותר לכם להיות במחשב...... ואם התינוק צורך אז תהיו אתו אוקי בשביל זה הזמינו אותכם..... ואם זה משפחה שאת לא אוהבת אז אל תבואי אליהם יותר אבל להתאכזר לילדים זה נראה לי מוגזם וברור שמותר להיות קשוחים לפעמים..... אני מצטערת ש
..... לילה טוב לכווווווווווווווולם!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...