טוב, איימתי והנה זה בא!דג זהב

[סתם, אל תקחו את זה קשה...]

השירשור על הארי פוטר!

אני מתחילה עם שאלותיי (ויש לי עווד הרבה) ומי שיש לו ג"כ- מוזן להוסיף!

1) להזכירכם- לקוסמים קטינים אסור לבצע קסמים מחוץ להוגוורטס, אז איך זה שבספר הראשון דודה פטוניה אומרת להארי והאגריד שאחותה לילי היתה מגיעה הביתה החופשים, והופכת כוסות לעכברים ועוד דברים כאלה... הרי אסור לה! (ותראו איזו תגובה הארי קיבל בספר השני!)

2) בספר השלישי, סנייפ תופס את הארי אחרי שמאלפוי טען שהוא ביקר בהוגסמיד ללא רשות. סנייפ רואה את מפת הקונדסאים... זוכרים? קורא לופין, ופתאום רון מתפרץ לחדר ואומר: "אני.. ננתתי.. לו... אותם..." (כל הטריקים מהחנות זונקו) איך רון ידע בדיוק שסנייפ ראה את זה? (ואל תענו לי תשובות- זה פנטזיה, ככה זה!)

3) איפה הקרובים של הארי מצד אביו? דודים, סבא וסבתא? רק הדארסלים נשארו לו?

4) ושאלה אחרונה כרגע:

שמתם לב שכל המורים בהוגוורטס רווקים? אף אחד לא נשוי, לאף אחד בין משפחה! (לפחות לא נראית לעין!) איך זה יכול להיות? ואם מקגונוגול היתה מוצאת את שאהבה נפשה (טוב, לפני 20 שנה נגיד) והיתה רוצה להתחתן ולהקים בית משלה- אני מניחה שמשרת הוראה בהוגוורטס דורשת מגורים בטירה, אז מה היא תעשה?

זהו בינתיים-

אתם מוזמנים גם להעלות שאלות!חיוך גדול (וכמובן לנסות לענות על שאלותיי!)

טוב, שאלות טובותשפרינצה

אין לי כ"כ תשובות אבל עוד מעט אולי יבואו המומחים..

חיוך

אני מנסה...הללושי

1. פטוניה סתם מגזימה בדברים שלילי עשתה כי היא לא אוהבת אותה.

כולנו מגזימים כשמישהו שאנחנו לא אוהבים עושה משהו שאנחנו לא אוהבים... לא?

2. סנייפ מבקש מהארי לרוקן את כיסיו, וכשרון מגיע ורואה את כל הדברים על השולחן,

הוא מאלתר ואומר שהוא הביא את זה להארי...

3.אין לי מושג!! זה ממש הזוי!!

ויש לי עוד שאלה-

הרי כתוב בספר הראשון שמותר לתלמידים להביא ינשוף\חתול\קרפדה.

אז איך רון מביא את סקאברס??

גם אני מנסהדואגת!

1.אולי פטוניה דיברה עלהשנים שאחרי שלילי הייתה בת 17 (ואז מותר היה לה לעשות קסמים...)

2. אולי רון צוטט לשיחה של סנייפ ושל הארי והציץ מעבר לדלת....

3. אולי כולם מתו כי וולדמורט  רצח אותם במטרה להגיע להארי (ניסיתי להיות מקורית)

4.אולי הם נשואים ופשוט לא מספרים לנו (ויש מגורי מורים...)

ולשאלה של הללושי-  אולי הם התחשבו במשפחת וויזלי כי הם עניים....

תנו להנות בשקט...sasad52
יא'אידיוטים!!!!!!!!!!!!!!!!! זה רק ספר!!!!!!!!!!!טאטע!!
>שיראל.

ת'אמת,מטומטום לגמרי להתווכח על ספר,במיוחד ספר כזה - שיש בו המון חורים - אבל זה כיף..אז הנה:

א. אולי שינו את החוקים..

ב. מה קורה לך? הרי כשמאלפוי גילה אותם רון היה עם הארי וידע שמאלפוי הולך להלשין עליו,אז ברור שהוא ירוץ לקשקש לסנייפ שהארי לא יצא להוגסמיד,ויגיד שהוא הביא להארי את הדברים מזונקו..

ג. גם אני תהיתי על זה,ונראה לי שפשוט - ההורים שלו נפטרו,והוא היה בן יחיד (וזה דווקא מתאים לדמות המעצבנת שלו)..לגבי דודים לא יודעת..

ד. נכון מאוד.זה ממש ממש מסר נוצרי - ככל שאתה נעלה יותר - אתה מתרחק מהחומר.אולי נישואין אצלם זה "ירידה".

[מבאס למדי,ולא בטוחה ששייך להביא את זה פה,אז מקסימום יצנזרו: "כשנאמה בקרנגי הול בניו יורק ב-19 באוקטובר 2007, נשאלה רולינג האם דמבלדור מצא "אהבת אמת". היא השיבה שהיא תמיד חשבה על דמבלדור כהומוסקסואל, ושהוא היה מאוהב בחברו לשעבר גלרט גרינדלוולד; היא לא ציינה האם גרינדלוולד הכיר בכך במעשיו. לדבריה, האהבה הזו הייתה "הטרגדיה הגדולה" של דמבלדור‏[9]. היא הסבירה זאת כמניע מאחורי נטייתו של דמבלדור לשלול את הרעיון של שלטון הקוסמים על המוגלגים מחוסרי הקסם: "הוא איבד לחלוטין את המצפן המוסרי שלו כאשר התאהב, ואני חושבת שבעקבות כך הוא איבד את האמון בשיקול הדעת שלו בעניינים כאלה, כך שהוא הפך לא-מיני. הוא ניהל חיי פרישות"." (- מתוך ויקיפדיה)]

ושאלתי שלי - הדבר שהכי הטריד אותי -

מתוך הספר השביעי: "ניצחתי אותו.לקחתי את השרביט" - דמבלדור אומר להארי בקינגס קרוס (אגב קינגס קרוס - מעבר המלכים,אמונה נוצרית שבין העולם הזה לגן עדן יש מעבר,משם הייתה להארי אפשרות בחירה אם להמשיך לגן עדן ולמות או לחזור לארץ,סוג של מוות קליני..) שהוא ניצח את גרינדלוולד ולקח את שרביט הבכור.

איך?? הרי השרביט בלתי-מנוצח.והוא באמת היה שייך אז לגרינדלוולד..

וגם אם באמת גרינדלוולד ישר נכנע והניף דגל לבן (עפ"י גרסת ריטה סקיטר) - הוא בעצם נתן לדמבלדור את השרביט לרצונו..ואז הוא נשאר שייך לגרינדלוולד..

זה נחמד..

ככה- כל התשובות שרציתם-פלספנית

בעזהי"ת

א. יש הבדל, בין קוסמים שנולדו באופן טבעי בבית מוגלגים- ואז ממילא משפחתם יודעת באופן טבעי על קוסמותם, ולהם מותר לעשות קסמים- כמו, למשל, הרמיוני, לבין עשיית קסמים בנוכחות מוגלגים שאינם בני המשפחה המצומצמת.

לכן, כשלילי עושה קסמים בבית- זה בנוכחות בני המשפחה המצומצמת, ואילו כשהארי עושה קסמים- הדרסלים נחשבים מוגלגים זרים מבחינה זו, ועל כן העונש.

ב. שיראל צודקת, נו. זה ברור.

ג. הם מתו, כולם; במלחמה נגד וולדמורט, זה מוזכר איפושהו.

ד. פשיטא, כולם רווקים- זה לא תמוה מידי, אין שם חשיבות עילאית לנישואין וילודה, והוראה בהוגוורטס היא ערך גדול ואידאל חשוב שאפשר לוותר על נישואים בשבילו.

לשאלה של הללושי- דיבר הכתוב בהווה; פירט את חיות המחמד הנפוצות בעת ההיא, והרי סקאברס שייך לפרסי- כלומר, לדור הישן.

ולשאלה של שיראל- שרביט הבכור הוא בלתי-מנוצח בדו קרב רגיל של קוסמים; אבל אפשר לנצחו בדרכים אחרות. או, למשל, אם דמלדור לקח את שרביט הבכור מרצונו של גרינדלווד, הרחיקו, ואח"כ ערך ביניהם דו קרב קוסמים רגיל, עם שרביט אחר- שרביט הבכור שייך לדמבלדור באופן רישמי. וכיו"ב.

הרעיון של השרביט הוא>>שפרינצה

שאם מנצחים את האדם שמחזיק בשרביט אז השרביט הופך להיות שלך (ולכן וולדמורט הורג את סנייפ כי הוא חושב שהוא ניצח את דמבלדור).

ככה אני הבנתי..

תמשיכו, תמשיכו זה נחמד(:

חהחהחהחה!! |מתפקע מצחוק|קלאופטרה

בס"ד

1- גם אני שאלתי את עצמי ב-י-ד-י-ו-ק אותה שאלה..

2- כניראה מישהו אמר לרון שהארי בצרות, בטח מאלפוי או משו' כזה... או אפילו הוא סתם שאל מישו' 

איפה הארי, ואמרו לו שהוא אצת סנייפ, והוא כבר ניחש מה הוא אמור להגיד.

3-  כניראה כולם נהרגו במסדר...

4- גם אני תמיד שואלת את עצמי את זה, אבל מין הסתם, אם מישהו היה רוצה לגור עם אישתו, מה הבעיה?

עלה לי עכשיו משהו-דג זהב

יש את המורים המדוברים ביותר-

מקגונוגול, סנייפ, פליטיק...

אבל יש את המורים הפחות מדוברים- סיניסטרה, וקטור וכו', אולי הם כן היו נשואים, ובאמת חיו מחוץ לטירה! אולי רק ראשי הבתים היו חייבים לישון בטירה (יש קטעים בהם הם מופיעים החלוקי בית מעל לפיג'מות... ) ומורים לשאר המקצועות אולי לא היו חיים בטירה, והם התעתקו (מחוץ לטירה כמובן) כל יום הביתה, וחזרו ביום למחרת.

ולגבי דיברי שיראל על דמבלדור-

סתם שתדעו, שראיתי איפשהו שרולינג אמרה שכמו לכל סופר, גם לה יש אנציקלופדיה שלמה על כל דמות ודמות בספריה. תחשבו על זה, זה מדהים!

הכי הייתי רוצה ללמוד על נוויל לונגבוטום, הוא מוזכר הרבה מאוד פעמים (לא מזמן קראתי את הארי פוטר 3, ושם הארי שולף את שמו של נוויל כשהוא עולה על האוטונוס לילה, ואח"כ הארי מדמיין את פיטר פטיגרו בתור נוויל... א'קיצר- נוויל מוזכר הרבה) ויש לי תחושה שלרולינג יש תיאוריה ענפה עליו. זה מעניין מאוד...

ועוד שאלה לי-

עם מי החבר'ה מתחתנים?

עם מי נוויל מתחתן?

עם מי ג'ורג' מתחתן?

בויקיפדיה ראיתי עץ משפחה נרחב מאוד עם זוגות זוגות, אבל יש לי הרגשה שמאחר שזו אנציקלופדיה שיתופית- איזה אדם חיבר להנאתו את העץ הזה. (או שרולינג חיברה אותו, אני לא יודעת). אבל מה אתם חושבים?

נוויל הוא מורה>שפרינצה

אז לפי התאוריה של כמה פה הוא ללא אמור להתחתן..

רק אם הוא ראש בית!!הללושי

נראה לי שכתוב שהוא רק המורה לתורת הצמחים, לא??

נוויל לא כתוב,ג'ורג' עם אנג'לינה..שיראל.
איך את יודעת שגורג עם אנגלינה?הדסוווש
ויקי..שיראל.
ממתי?sasad52
ממתי?sasad52
פעם היו לי מלא מלא שאלות,כרגע זכורה לי אחת..(:פלונית.אלמונית

למה הם כאלה ג'יפות?!? חוץ מזה שמספרים על המקלחות השוות של המדריכים,אף פעם לא מוזכר שהם הולכים להתקלח... שיעורים,אוכלים וישר למיטות.

נוויל הוא גם ראש בית. כתוב בשביעי אם אני לא טועה..קלאופטרה

בס"ד

והשאלה שהכי מפריעה לי-

נכון בחמישי הארי בשוק מהסוסים הבילית ניראים? (ברח לי השם לרגע...)

אבל בסוף הרביעי, אחרי שהוא ראה את מותו של סדריק, 

הוא חוזר דרך המרכבות האלה!!!! והוא ל-א רואה ת'סוסים!!!

בדקתי את זה מלאא פעמים! מללללאאאא~! זה פשוט חור מטורף, שאני בחיים לא אבין...

אולי הוא היה בלחץ)שפרינצה

סתם.. לאידעת..

הוא לא חזר עם מפתח מעבר?(הגביע?)

וואו,נכון,אף פעם לא שמתי לב,אבל מה שכן -שיראל.

תהיתי איך הוא לא ראה אותם כבר מההתחלה,הרי הוא ראה את אמא שלו מתה..

חוצמיזה גם כתוב שהארי לא יכול לראות את הסוסים--גיטריסט-

עד השנה החמישית...

אבל הוא ראה את ההורים שלו מתים????? וגם את פרופסור קווירל???

לא... כי פשוט לפני זה הוא הפליג בסירות...sasad52
חזק מאוד!דואגת!

איזה קלילות!אוהלי

ת'אמת שגם לי הכי הפריע הקטע של הסוסים כמו לקלאופטרה.באמת חור מטורף.

ולשאלות:

1.לדעתי שינו את החוקים כי נפגעו הרבה קטינים במהלך השנים. או שבתקופה של לילי התירו תמיד קסמים בגלל שוולדמורט הסתובב חופשי...(מתוך הגנה עצמית התירו תמיד)

2.סמכו על רון שיגיע לאן שצריך.

4.בטח שהם רווקים.למה להתחתן?

אותן שלאות כמו שלי! (=דג זהב

לגבי המקללחות והסוסים.

לגבי נוויל- באמת כתוב שהוא מורה אבל לא ראש בית.

לכו תדעו- אולי הוא התחתן עם לונה??? צוחק

!!!!! ככה,קלאופטרה

בס"ד

התרוץ שמוריה, (פלספנית) כתבה ללילי שעושה קסמים,

זה לא נכון, כי אפילו לקטינים של קוסמים אסור לעשות קסמים שהם בבית, זה כתוב ברביעי אני חושבת.

שהארי שואל את רון איך זה ששלחו לא אזהרה על משו' שהוא לא עשה, (עם הגמדון בית, בשני.)

ורון הסביר לו שמשרד הקסמים לא יכול להבחין איזה קוסם בידיוק עשה את הקסם, אלא רק בתדרים של קסם.

ואז הארי שאל את רון, איך זה במשפחות של קוסמים, ורון ענה שסומכים על הקוסמים הגדולים שירסנו את

הקטינים.

אז זה לא ניקרא. והקטע של הסוסים פשוט ה-ז-ו-י-! 

תקראו ת'סוף של הרביעי!!! 

מוזכר שם ת'מרכבות הבילתי ניראות!!!! קיצור... חור מטורף! 

עוד שאלה:דג זהב

בספר השלישי:

בצריף המצווח, סיריוס מספר להארי, רון והרמיוני שהוא הסביר לקרוקשנקס (החתול של הרמיוני) שהוא מעוניין בפיטר פטיגרו- סקאברס, העכבר של רון.

שאלתי היא: איך הוא הסביר לו?

והצעתי היא: אולי הוא הראה לו את התמונה שהיתה לו- של משפחת וויזלי, ושרואים בה את סקאברס?

מה אתם אומרים?

(ונא לא לענות בתשובות מנפנפות!)

החור הכי גדול לדעתי -הללושי

הרי הארי ראה את אמא שלו מתה, נכון?

"הוא היה יכול לנתק אותה מהעריסה, אבל חשב שנבון יותר לחסל את כולם...

האור הירוק הבזיק בחדר והיא נפלה כמו בעלה.

הפעוט לא בכה כל אתו זמן: הוא כבר ידע לעמוד, נאחז במעקה העריסה שלו והביט בפניו של הפולש בערנות סקרנית."

הארי פוטר 7 - עמ' 317

מהקטע הזה ניתן להבין שהארי ראה את אמא שלו מתה -

אז איך הוא לא ראה מיד כשהגיע להוגוורטס את הפגעסוסים?! איך?!

לתשובתכם אצפה.... קורץ

אממ...דג זהב

א) אוליצריך זיכרון של מישהו מת?

ב) אולי הארי בהה בוולדמוורט, והוא לא ראה את ההורים שלו מתים?

אבל את צודקת לגמרי בשאלתך.

אז הוא כבר בכה, ולא ראה יותר.קלאופטרה

בס"ד

בדוק, תקראי שוב את הקטע הזה.

ולכן הוא לא ממש זוכר את זה. 

עובדה שבשלישי הוא רק ש-ו-מ-ע  את הצעקות של אמא שלו, ולא רואה אותה.

ודג זהב, הוא היה כלב!!!! אז הוא יכל לתקשר עם חתול! שניהם חיות... ;)

אוקי, ולחור הכי גדול בספר-קלאופטרה

בס"ד

בעיניני "הילד שנישאר בחיים" יאללה! לא חרם על כל המאמצים שהיא עושה כדי להשאיר אותו בחיים?! כל אחד משעשע יותר מהשני!

נכון בשביעי, הארי הולך ליער כדי שוולדמורט יהרוג אותו,

אז הארי לא מת מהקללה? כי משו' עם הדם של הארי היה אצל וולדמורט,

ואז יעני הדם של הארי היה בתוך מישהו חיי, ולכן זה שמר על הארי ממווות?

ואז בסוף ממש, הקללה של וולדמורט פוגעת בוולדמורט,

כי שרביט הבכור לא "רצה" להרוג את בעליו?

אז למה בפעם הראשונה לשרביא הבכור לא היה "הכפת" להרוג את הארי?

ורק בפעם השנייה הוא כ-ן הרג את הארי?

קיצור.. לא מובן כל העסק...

גם אני לא הבנתי את זה.דג זהב
קפץ-דג זהב

כל הקטע של שרביט הבכור היה נורא מסובך לי. (ובכלל- כל הספר השביעי מורכב מדי, והוא הכי פחות אהוב עלי)

העיקר שיש הפי אנד חיוך גדול

זה פשוט ה-כ-י משעשע בספר-קלאופטרה

בס"ד

הנסיונות של רולינג להשאיר את הארי בחיים...

זה נראה לי טבעי-דג זהב

שסופר ירצה להשאיר את דמות טיפוחיו חיה.

אבל שימי לב כמה דמויות היא הרגה בדם קר בתמורה.

מה שאני אוהבת בהארי פוטר זה (סליחה מכולם)הדריכני

שהיא הורגת גם טובים

ולא רק טובים רחוקים כמו סדריק, גם טובים ממש - סריוס, דמבלדור, מודי, בספר השביעי מתים מלא.. לדעתי זה חשוב שסופרת תדע לעשות כזה דבר.

ושימו לב שבאחד הספרים מספרים להארי על הזמן של וולדמורט שכל שנה היה לפחות מישהו אחד שמת והיא באמת שמרה על זה מהספר הרביעי והלאה שכל שנה מישהו אחד ימות..

אבל מה שאני לא סובלת!!! זה שהורגים אנשים ופתאום הם לא מתים באמת, מה זה כל הקשקושים האלה עם הארי שפתאום חוזר??? יש לה עניין להשאיר אותו חי? אינלי בעיה! אני בעד, אבל זה כ"כ מטומטם ככה, הם הרגת - שימות!

סורי על הבוטות, זה ספר פנטזיה, כן?

אבל זה העניין!שיראל.

שהארי לא מת.

שרק ההורקרוקס של וולדמורט מת..

זה דווקא מדהים,הקטע הזה.

ובעניין ההרוגים הטובים - ממש מבאס,כל פעם בכיתי - כשסיריוס מת,כשדמבלדור מת,כשפרד מת,כשלופין וטונקס מתו,כשסנייפ מת..אבל ת'כלס,זה חלק ממה שעושה את זה טוב,כמו שאמרת.

נכון, צריך סוף טוב חלקי לא כמו באגדות...sasad52
שימו לב! מהתגובה הזאת והלאה, יש ספוילרים!!!אני ירושלמית
ממש לא!!קלאופטרה

בס"ד

מה לי ולהארי, כשאת סירסיוס או פרד אני אוהבת הרבה יותר!!

ובכלל זה כ"כ כ"כ כ"כ מוגזם איך שהיא משאירה אותו בחיים....

זה כ"כ מופרך!

וולדמורט כאילו>>שפרינצה

הורג את הרסיס נשמה שלו (וולדמורט) שהיה בהארי כי הארי היה הורוסקוס, אבל הארי לא מת כי הוא הסכים למות בשביל החברים שלו,

זה כל הקטע של האהבה והנאמנות שהצילה אותו גם כשהוא היה תינוק.

מתי שרביט הבכור הסכים להרוג את הארי?

חוצמזה הקטע שהיא לא הורגת אותו בסוף- זה די בחירה שלה, לא? כיאלו היא מטפחת אותו כ"כ הרבה זמן שזה די זכותה

בפעם הראשונה, שהארי הולך ליערקלאופטרה

בס"ד

שרביט הבכור לא הורג את וולדמורט, כמו שקרה בפעם השנייה!

אלא הורג אותו, אבל הארי לא מת, כי הדם שלו זורם עכשיו אצל וולדמורט, ווולדמורט עדיין חי.

(שרביט הבכור לא הורג את הארי בפעם הראשונה כי הסכים למות בשביל חברים שלו!!,

עובדה- לילי מתה בישביל הארי... למרות שהיא הסכימה למות בישביל מישו' אחר...)

שרביט הבכור לא הורג את הארי בפעם הראשונההדסוווש

אלא את ההורקרוקס של וולדמורט אז אין בכלל שאלה

בואו אני אסביר לכם הכי בפשטות:צורניקית

כמו שבהורקרוקס- כשהוא קיים אי אפשר לפגוע במי שיצר אותו אבל אפשר לחסל את ההורקרוקס ואז את מי שיצר- ככה גם עם הארי, וולדמורט והדם- בזה שוולדמורט השתמש בדם של הארי זה כאילו הארי הפך את וולדמורט להורקרוקס שלו, ולכן כשוולדמורט ניסה לפגוע בהארי הוא לא הצליח כי וולדמורט עצמו- שהוא הורקרוקס- עדיין קיים, אבל אחרי שרסיס הנשמה אבד באבדה קדברה שפגעה ברסיס (כי הוא הורקרוקס) ולא בהארי (כי וולדמורט מחזיק אותו בחיים), לא הייתה בעיה לפגוע בוולדמורט כי הוא בעצמו הורקרוקס פגיע של הארי ואבד לו רסיס הנשמה שהחזיק אותו בחיים...! טוב, אני רואה שהפשטות הלכה לעזאזל, לא נורא... (:

הארי **לא** הפך את וולדמורט להורקסוס שלו!!!!מתו"ש

בס"ד

כדי ליצור הורקסוס צריך לרצוח, והארי לא רצח.. (נראלי..)

מה שכן יכוליות זה שחלק מהארי נשאר בוולדמורט (בגלל הקטע עם הדם..) ולכן הארי לא מת. לא זוכרת, מעל שנתיים לא נגעתי בספר וגם ההסבר הנ"ל שנתתי לא נשמע לי... צריכה לקרוא לריענון:/ (חח לא מאמינה שאנחנו באמת מנהלים פה תקונסגוטציה הפלספנית הזאת)

גם אני לא מאמינה , אבל בכל זאת...צורניקית

לא התכוונתי שהארי יצר ממש הורקרוקס, התכוונתי שעצם לקיחת הדם מהארי פעלה כמו הורקרוקס...

אני אגיד לך למה הגעתי לזה: אם גם בהארי וגם בוולדמורט זורמת ההגנה, למה את וולדמורט היה אפשר להרוג בסוף?! כנראה שההגנה בדם פעלה כמו הורקרוקס, כך שאי אפשר להרוג את המקור (הדם של הארי) כל עוד ה"הורקרוקס הדמי" (וולדמורט) קיים, אבל את מה שנוצר מהמקור אפשר להרוג, ז"א וולדמורט... אבל יפה שקראת עד הסוף, פתאום גיליתי שאני חפרנית רצינית ולא בדיוק מובנת...

הארי הוא הורקרוקס לא וולדמורט.sasad52
יכול להיות ששרביט הבכור באמת לא "עקב" אחרישיראל.

החלפות הבעלות שלו,ורק כשהארי מסביר בסוף לוולדמורט את כל השתלשלות הדברים הוא "מבין" ולא מוכן להרוג את הארי..

פחחחחחח לא ניראה לי...קלאופטרה

בס"ד

תקרא שוב ת'קטע הזה! הארי מסביר לוולדמורט כאילו זה מובן מאילו שכבר מאד התקרית באחוזת מאלפוי, השרביט שלו.

שאלות (סליחה שאני קוטעת את הדיון-דג זהב

אני פשוט מעדיפה להרים ידיים בענין הזה)

- מה לדעתכם ילדי הקוסמים עושים עד שהם מגיעים לגיל 11 והולכים להוגוורטס? יש גני קוסמים?

- איך הורים מוגלגים מעיזים לשלוח את ילדיהם להוגוורטס? תחשבו על זה, מה ההורים שלכם יעשו אם יגיע פתאום ינשוף עם מכתב ויודיע שאחיכם הקטן מוזמן ללמוד בבית ספר לכישוף ולקוסמות? אני מניחה שגם אם ההורים יסרבו- דמבלדור ידאג שהילד יגיע להוגוורטס. (או שאם הם מסרבים- אפשר להטיל עליהם איזשהו לחש, אולי אימפריוס, ולאלץ אותם לשלוח את הילד בשקט)

זה מסופר!קלאופטרה

בס"ד

הם גדלים בבית... יש מלא דוגמאות על רון, מאלפוי, וכו'...

רולינג מציגה את כל המוגלגים כקצת האבלים... ממש מפגרים..

אבל בטוח לא יאלצו לשלוח אפחד לבית סתם... ובכלל- אמפריוס?? דג זהב?! באמת..

אין שכל אין דאגות! לא יוכולת לכתוב משו' יותר נחמד כמו- קונקונפדוס למשל? צוחק

אפחד לא יכריח אך מוגל לשים את הילד שלו בהוגוורטס. (ראו דוגמא- פינץ פליצלי, או איך שלא יקרוא לו, בשני, הוא מספר להארי על זה שהוא יכל ללכת גם לבית ספר מחוזי של מוגלגים...) אני מניחה שדמבלדור היה מנסה לשכנע, אבל לא היה מכריח...

אלא אם כן הילד רוצה מאוד, כמו במקרה של הארי, אני חושבת... אבל לא היה מטיל שום אמפריוס!!

א. אולי יש גנים ולא מסופר ואולי הם בבית.שיראל.

ב. הם לא שולחים ינשוף להורים מוגלגים,הם שולחים נציג שיסביא,מסופר על זה בפרק של "סיפורו של הנסיך",סנייפ מספר ללילי שבטח יבוא נציג להסביר להורים שלה..

נכון דמבלדור מספר להארי שהמשרה שלהללושי

התגוננות מפני כוחות האופל מקוללת מאז שוולדמורט ביקש אותה?

ואז אין להם מורה להתגוננות מפני כוחות האופל שמחזיק יותר משנה? עד כאן נכון? נכון!

אז איך למען ה', בספר הראשון האגריד כבר יודע שקווירל הוא המורה להתמכ"ה שהוא והארי פוגשים אותו בקלחת הרותחת??

ואיך פרסי וויזלי יודע שהוא המורה להתמכ"ה כבר בסעודת פתיחת השנה?

(התמכ"ה = התגוננות מפני כוחות האופל)

ומשהו אחר לחלוטין -

כשהארי פוגש את מאלפוי בסימטת דיאגון בפעם הראשונה,

מאלפוי מספר לו שאמא שלו בוחרת לו שרביט.

אבל אוליבנדר אומר להארי שהשרביט הוא זה שבוחר את הקוסם, אז איך זה מסתדר?!

מאלפוי משתמש בשרביט שמתאים לאמא שלו?!

בהצלחה ושב"ש!!

>>>דג זהב

קלאו-

טוב, מאחר שאמפריוס היא קללה שאין עליה מחילה- אז אולי הגזמתי, אבל נראה לי יותר הגיוני שדמבלדור יסרב לכך שילד קוסם לא יקבל חינוך-קוסמי, ולכן הוא כן ישתמש בכוח נגד ההורים (קונפונדוס למשל) וכמו שאמרת- רולינג מציגה את המוגלגים באהבלים, ולכן הוא לא ימנע לנהוג כך.

שיראל-

יפה אמרת! באמת שכחתי את הפרט הזה, שבא נציג להסביר להורים! תודה מוציא לשון

הללושי-

מה הבעיה? הרי זה החופש הגדול ולכן סביר להניח שהאגריד ידע מי יהיה המורה להתמכ"ה (אחלה ר"ת! כל הכבוד!=) ואולי גם פרסי בירר לפני כן מי המורה החדש בצוות. זה לא נראה לי מוזר.

ולגבי השרביט של מאלפוי, אני בדיוק מאזינה לספר הזה (קסטה של ספר מוקרא) וג"כ תהיתי על זה. אולי אמא של מאלפוי רק שמלמת קודם...

קסת של ספר מוקרא??? אה?!קלאופטרה
כתבתי פה על זה פעם-דג זהב

לידע כללי:

ישנה ספריה שמיועדת לעיוורים, בנתניה, ובה יושבים קריינים מקצועיים ומקליטים את עצמם מקריאים ספרים. העיוור מקבל בדואר את הספר המוקלט ונהנה גם הוא מספרים! חיוך

ומאחר ויש לי סבא עיוור שמנוי לספריה הזו (והיה בין מקימיה, למעשה) אז יש לי גם את הארי פוטר מוקלט.

אבל ספציפית לגבי הארי פוטר, הסדרה שיש לי היא תוצרת בריטניה של ה listrning librery (מקווה שכתבתי נכון) והקסטות באנגלית. כך ששאני יודעת את הסדרה בע"פ, באנגלית! חיוך

(אבל זה לא הועלי הרבה לאנגלית שלי, כי אני לא מתעמקת בכל מיליה ומילה, כי אני יודעת את הסדרה בע"פ בעברית, כך שאני יודעת מה קורה)

ניתן להשיג את כל הסדרה של הארי פוטר באנגלית (ואלי גם בעברית, באנטרנט, או גם להוריד אותה. ממליצה מאוד!

שאלות לגבי הרמיוני ופיבס:דג זהב

~ שמתם לב, או תהיתם על הענין הבא:

למה הרמיוני כל הזמן נצאת עם הארי ורון??? כל הזמן הם מתוארים ביחד!

למה היא לא עם בנות? זה הזוי?

מתי שמעתם על שלישיה כזאת- שני בנים ובת? אמור להיות שלב שבו... היא תעדיף להיות עם בנות! אבל לא מתואר מצב שהיא יושבת ומשחנ"שת עם בנות.

(ושלא תגידו שהיא שהיא *שונה* הרי יהיה לה רומן קטן עם ויקטור קרום, ואח"כ היא תתחתן עם רון...)

~ ולגבי פיבס:

למה למען זקנו-של-מרלין לא מעיפים את המפחידן הזה מהוגוורטס?!

הוא רק מקים מהומות ומעיק על הנשמות של כולם, החל מרוחות הרפאים וכלה בגברות נוריס! בשביל מה דמבלדור שומר אותו בטירה ולא מעיף אותו?!

אני משערת- שדווקא מתאים לדמבלדור לשמור עליו בטירה, זה חלק מהאוירה או משהו.

או שמסתתר כאן איזה סיפור אחר, שבגללו א"א לסלק אותו משם (כמו שדמבלדור נאלץ לשמור על פרופסור טרלוני)

מעניינת הדמות הזאת, לא? בן כמה נראה לכם הוא היה כשהוא מת? ללמה הוא כזה מופרע ומעצבן? ולמה הוא בהוגוורטס בכלל?

יש בנות כאלו,שיר פשוט

שיותר נוח להן להיות בחברת בנים.

בחברה נפרדת קצת יותר קשה לראות את זה כי אין הזדמנויות אבל אני חושבת שיש לא מעט כאלו.

(ותכל'ס- בנות בגילאים האלו יכולות להיות כאלה קלפטע שזה לא פלא)

גם בחרבה מעורבת/חילונית זה מצב הזוי!דג זהב

מה לא הזוי בספר הזה?? את כ"כ מצחיקה!קלאופטרה

בס"ד

הם עושים קסמים, נשמות מתפצלות, חרבות, בסיליקס, שרביטים,

אורות, 2 פרצופים, עפים באוויר, וכו'!! זה פשוט לא ניגמר...

ואת שמה לב דווקא לזה שהרמיוני לא עם בנות? =]] זה ממש משעשע!

רצו שתיהיה גם בת בקבוצה, כדי שלא יהיה משעמם...

זה מוזר, אבל מה לא מוזר?!

ולגבי פיבס- ראית כמה הוא עזר ב7! אני חושבת שדמבלדור פשוט צפה את זה...

אבל עוזר בהרבה מקרים, והוא סוג של "שרות" כזה בטירה...

בכל מקום טוב יש אחד כזה! ;)

קלאו-דג זהב

למרות שהכל הזוי-

זה קסם בעולם מציאותי (כמו שאמרנו כאן- בי"ס, מורים, שיעורים וכו')

ולכן זה בלט לי, ולכן אני שואלת.

היא השתדלה לייצר מציאות בתוך הקסם אבל פה היא פספסה.

וזה שיש דברים הזויים בסדרה- נשמות מתפצלות וכל מה שאמרת, לא סותר את השאלה שלי.

השאלה הכי הכי הזויה ואני בשוק איך אף אחד לא שאל...שירקה

זה איך להארי אין עדשות? חצי מהבעיות בספר היו נפתרות...

איך הוא לא מוריד לעצמו בקסמים ת'מספר???קלאופטרה

בס"ד

או למה הוא לא עושה לחד הגנזה על המשקפיים?? הזוי...

ודג- זה סתם הצחיק אותי... שדווקא זה בלט לך...

אני אומרת לך, יש משו' ד]וק שאיך רולינג בונה מערכות יחסים בספרשלה..

יש דברים שאחרי שעושים אותם אי אפשר שלא להיות חבריםשפרינצה

אחד מהם הוא להכניע טרול הרים

הציטוט הוא ע"פ הזיכרון בלבד..שפרינצה
חוצמזה,שפרינצה

הרמיוני חברה טוב של ג'יני.

ציטוט מוצלח(=דג זהב

אני זוכרת את זה...

ונכון שהיא חברה של ג'יני,

אבל היא לא מזדנבת אחריה לכל מקום בטירה,

והיא לא מבקרת איתה אצל האגריד,

והיא לא יושבת לידה בשולחן של גריפינדור,

ולא... ולא...

היא כ-ל ה-ז-מ-ן עם הארי ורון.

וזה מוזר ממש.

(וקליאו, אין צורך להזכיר לי שהכל מוזר בספר. אני מודעת לכך)קורץ

בקשר לטורניר הקוסמם המשולשדג זהב

למה לכל הרוחות הארי לא סירב להשתתף בו?!

לפעמים הוא עדין מידי לטעמי.

האיר ברגע שהוא נכנס לחדר שבו המתחרים המתינו, אחרי ששמותיהם יצאו מהגביע, הוא חשב לעצמו עד כמה הם נראים גדולים ובוגרים ממנו, ושהוא רק פינטז על להכנס לטורניר, והוא לא באמת התכוון לכך...

למה הוא שתק?!

ואיך לכל הרוחות דמבלדור הסכים לכך?!

זה הזוי מידי.

זה כי יש לו אופי מעצבן!!קלאופטרה

בס"ד

לכן אני שונאת את הדמות שלו...

הוא רצה את זה! בסך הכל... הוא כל הזמן אומר שהוא סובל מזה שכולם מתייחסים

אליו, אבל הוא בתכלס' רוצה את זה... 

זה לא בא מעדינות... ואני פשוט מתעבת את האופי שלו.

לכן אני חושבת שהיא הייתה צריכה להרוג אותו, ולהשאיר בחיים את הרמיוני, סיריוס, פרד...

כתוב בפירוש -שיראל.

מי ששמו יוצא מהגביע אסור לו לסרב! זה כמו חוזה קסם מחייב וכו'..הוא חייב להשתתף בטורניר..

דג -שיראל.

הרמיוני - כתוב על מלא דברים שהיא דיברה עם ג'יני..ובכללי הספר מדבר בעיקר על הארי,ואז צריך אותה בסיפור ולכן מסופר עליה..והם לא כ-ל הזמן ביחד..היא הולכת לבד לכשפומטיקה וכתוב הרבה איך בארוחות הם מתיישבים לא צמוד (כתוב שפרד,ג'ורג' וג'ני מצטרפים וכו').

פיבס - גם אני לא מבינה את זה,אבל אולי זה חלק מהקטע של הקשיים שבטירה,שהם קשיים מכוונים! כמו מדרגות נעלמות,מעברים סודיים,הערבה המפליקה שנשארה גם אחרי שלא היה צריך אותה וכו'..

ושאלה שלי - שמתם לב שכל רוחות הרפאים הן לבנות ורק הוא צבעוני?! כתוב את זה כמה פעמים (למשל שיש לו פפיון כתום וכד')..איך זה? איזה מין רוח רפאים הוא?

שיראל, גמני שאלתי את עצמי על זה!דג זהב

ואני חושבת...

למרות שכתוב בפירוש שהן לבנות לגמרי,

חשבתי שאולי הן לא איבדו את הצבע לגמרי, אלא נשאר קצת צבע מטושטש.

ולגבי "הקשיים", מתאים לדמבלדור לטעון שה חלק מהאוירה. הוגוורטס כולו הוא מקום קסום וחוייתי...חיוך

ומישהו שאל מקודם  (לא מצאתי את זה...) על למה הם כאלה ג'יפות (לא מתקלחים אף פעם)

באמת רולינג לא פירטה על זה,

אבל באחד הספרים כתוב שאחרי אימון קווידיץ' במזג אויר גרוע, הם הלכו ל"מקלחת מהירה" לפני הארוחה.

נו, היא יצאה ידי חובה.

הארי פוטר הולח ברביעי להתקלח אצלקלאופטרה

בס"ד

המקלחות של המדריכים,

הרמיוני ורון מתלהבים בשישי על זה שהארי עכשיו יוכל להתקלח יחד איתם במקלחות של המדריכים, כי הוא קפטן.

השרותים של הבנות- כ-ל השני.... (על מירטל המיללת)

השרותים של הבנים, בשישי, שמאלפוי יוצא משם בוכה, והארי מקלל אותו בסקמטוספרה...

קיצור...

וגם בשביעי כשהארי,רון והרמיוני נכנסיםשיראל.

לחדר הנחיצות דרך הפונדק נווויל מספר להם שכשהבנות הגיעו החדר גם הצמיח אמבטיה "לחא רעה בכלל" כי "הבנות חשבו שזה רעיון לא רע להתקלח מדי פעם"...

בקשר לפיבס>>שפרינצה

נראלי שמפחידן זה לא בדיוק רוח רפאים..(ולכן הוא צבעוני וכו')

אם מדברים על רוחות רפאים -הללושי

בספר הראשון ניק כמעט בלי ראש אומר שהוא לא אכל כבר כמעט 400 שנה.

אבל בספר השני הוא חוגג מסיבת יום המוות ה-500!!

אז רוחות רפאים מפסיקות להרגיש טעם של אוכל רק אחרי 100 שנה של מוות?

או שזו פשוט טעות אנוש של רולינג??

אבל הוא גם לא מת בגיל 0! שיראל.
קליאו-דג זהב

שירותים ומקלחת זה לא אותו הדבר!

בואו נסכם שרולינג מזכירה רק שירותים, ואמבטיות של מדריכים.

פשוט התלמידים- כיד דימיונכם. אולי הם משכשכים באגם וזהו... קורץ

ועוד שאלה:דג זהב

תגידו,

איך דמבלדור מסכים שיהיו מורים מרושעים כ"כ בצוות שלו-

סנייפ. וגם פילץ'.

איך מנהל מעמיד פני עיוור מול התעללויות מילוליות מצד המורה אל התלמיד?!

דמבלדור יודע שסנייפ שונא את הארי, והוא יודע כמה הוא קר ומגעיל כלפי כל התלמידים שלא בסלית'רין ובמיוחד אל אלו שמגריפינדור.

איך הוא הוא נותן לזה לקרות???

וגם פילץ',

בטח מתאים לדמבלדור לתת לו עבודה בהוגוורטס כי הוא סקיב והוא לא ימצא עבודה במקום אחר, אאבל פילץ'  ש-ו-נ-א  את התלמידים! איך מעסיקים שרת ששונא את התלמידים?!

מנסה..גפן36

סנייפ- ברור שהוא ישאיר אותו!!

אז מה אם סנייפ שונא את הארי על אבא שלו,

זה לטובת הקוסמים, לא רק בית הספר!!

סנייפ חזר בתשובה, והוא מרגל רגיש אצל וולדמורט.

אז דמבלדור רצה לשמור אותו קרוב אליו,

ומה לעשות- יש לו משום מה קצת טראומות מגריפינדור...

וחוצמזה- הוא כן מטפל בזה!

(לא זוכרת באיזה ספר-) שמסופר

שהאגריד שמע אותם מדברים

ודמבלדור מבקש מסנייפ להפסיק להציק להארי

(בהזדמנות הזאת שהוא ביקש ממנו להרוג אותו...)

פילץ'- דמבלדור היה איש חסד/ היה גם לו סיפור רקע/ אינלי מושג. שאלה טובה..

להווי בית הספר כנראה..

בספר הרביעי דמבלדור מספר להארי שיש בינו לבין סנייפריעות

התחייבות כלשהיא ולכן הוא משאיר את סנייפ על אף שהוא היה אוכל מוות....

מסיבת יום מוות שונה ממסיבת יום הולדת, לא?הללושי

שיחליט אם הוא מת כמעט 400 שנה או 500!!

ואז שיחגוג...

ועוד טעות - אבל של המתרגמת...הללושי

בספר הראשון כתוב שזאביני בלייז הצטרפה לבית סילת'רין,

ובספר השישי זאביני הוא בן.

אבל נסלח לגילי בר הלל על הטעות הזו,נכון?

היא מתרגמת מעולה....

זאת טעות שעשו הרבה מתרגמיםיורבית

בכל מיני שפות.. כי באנגלית א"א לדעת אם זה בן או בת. ו"זאביני בלייז" בהחלט נשמע כמו בת..

פרסמו את זה כבר מזמן. בטח בהוצאות החדשות זה שונה.

וואלה,צודקת..שיראל.

ובעניין זאביני - אולי זו לא טעות של המתרגמת..גם באנגלית יש she ו he..אולי גם רולינג טעתה בזה..

גילי בר הילל- נקודה מעניינת:דג זהב

היתה צריכה להצייעץ הרבה עם רולינג במשך התרגום, תחשבו על זה:

בספר השני וולדמורט מראה להארי ש"אני הלורד וולדמורט" מורכב מאותן האותיות של "טום וואנדרולו רידל",

אבל באנגלית שמו הוא "טום מארוולו" כך שזה מסתדר בכיתוב באנגלית, אז היא היתה צריכה לבקש רשות מרולינג לשם כך.

בנוסף, היא השתמשה הרבה בדימיון, היא הרי היתה צריכה להמציא שמות חדשים כמו:

~ סוהרסנים

~ סקרוטים...

~ התעתקות

~ גיזרור

ועוד כהנה וכהנה מילים שלא קיימות לא באנגלית ולא בעברית.

הלוואי על כל המתרגמים עבודת תרגום כזאת מעניינת!

גברת פיג:דג זהב

בסוף הספר הרביעי:

דמבלדור מורה לסיריוס לאסוף מהר מספר אנשים (לופין ועוד) ובינהם גברת פיג.

אם כך הארי נחשף לקשר שלה לעולם הקסמים,

אז למה בתחילת הספר החמישי הוא בהלם מכך שיש לה קשר לדמבלדור ושהיא סקיבית?

השערתי-

האיר היה במצב הלם קשה בעקבות מאורעות הלילה (שובו של וולדמורט ומותו של סדריק) שהוא לא שם לב לדבריו של דמבלדור)

מסכימה!! היא מתרגמת מעולה!!הללושי

ואם יש רשימה של מילים שהיא המציאה-

חיז"לים

כשיפומטרי

יש לכם עוד מילים שהיא המציאה?

הגיגית!!!דג זהב

אני אוהבת כ"כ את המילה הזאת!

הגיג (מחשבה) + גיגית!

אדיר!

במקור האנגלי ההגיגית קרויה :

pensieve

שזה עיוות של :

pensive

שפירושו "מהורהר".

מעניין מה המטרה בהוספת ה- e... למישהו יש רעיון?

איזה קטע!!רוש לילה.

גם לי עלתה השאלה מה עם כל הקרובי המשפחה של הארי.. ועד היום היא לא נפתרה.. בקשר לנישואים- את מי זה מעניין בכלל??

המשפחה של הארי-גולי =]

בהארי פוטר 1 הוא רואה אותם בראי של ינפתא.. זה אומר שזה חלום שלו לפגוש אותם..לכן כנראה שזה לא היה ממש אפשרי...

חוצמזה אם היו לו עוד בני משפחה הוא היה חי אצלם!

מלחיצה!עד עכשיו תמיד שאלתי ת'צמי בדיוק אותן שאלות!אספרנזה
אני חושבת שלמתרגמת יש הברקות..אנונימי (פותח)

sieve  באנגלית זה משהו כמו  נפה. כלומר pensieve זה חיבור של 'הרהור + שם של כלי.  יפה שגם בעברית המתרגמת הצליחה לשמור על המשמעות.

אני גם אוהבת את המילה 'סוהרסנים' (שזה שילוב של סוהר +הרסן וזה תמיד מזכיר לי גם 'סהר' ..אז זה עושה לי מחשבות על לילה וחושך), ואת כל השמות של הממתקים שהמציאו התאומים (שוקלדימום,ממתקאי,טופעילוף..)

עוד שאלה:הדסוווש

בספר השלישי מסופר איך חשבו שסיריוס פוצץ 13 אנשים בקללה אחת וכולם מפחדים- איזה קוסם אכזר הוא ואיזה כח קסם אדיר יש לו, ובסוף מגלים שזה היה זנב תולע. אם הוא כזה דפוק ומסכן וגרוע בקסמים אז איך הוא עשה את זה?

יצא לו בפוקס -גיטריסט-
וואו,ההגיגית והסוהרסנים -שיראל.

אף פעם לא שמתי לב שזה שילוב בין 2 מילים..מגניב!

בירצפתצורניקית
בוצדמים...ואוטונוסהללושי

בוצדמים - בוץ ודם..

אוטונוס- אוטו ו - נוס, מלשון לנוס, לברוח...

לגבי המילים האלה-דג זהב

בוצדמים זה תרגום ממש מילולי mudblods (לא יודעת איך כותבים את זה...) גילי לא חידשה כלום,

אוטונוס זה עיוות שלה לחלוטין (למרות שהוא יפה ואני מעדיפה אותו ככה)- כי האוטונוס במקור באנגלית נקרא: night bus וכפשוטו- אוטובוס לילה. אז נכון שאוטונוס יותר יפה?חיוך גדול

לגבי התרגומים-ניל"ס

מתרגם עושה עבודה קשה בד"כ, ועוד יותר כשצריך להמציא מילים.

לגבי זאביני בלייז- גילי בר הלל העידה על עצמה שהיא טעתה בעניין הזה, ויחד איתה עוד כמה מתרגמים בעולם בקראו לזאביני בת עד שהובהר אחרת בספר החמישי (ובאותה הזדמנות היא הסבירה את הטעות בכך שמסופר בערך רק על 2 בנות בסלית'רין, גם מוזר...). מתרגמים רבים מסתבר גם טעו במינם של פרופסור סיניסטרה ופרופסור וקטור.

דג זהב- אוטונוס הלילה נקרא באנגלית knight bus, שמשמעותו "אוטובוס האביר" בתרגום ישיר, וגם שיבוש של "אוטובוס הלילה", ופה ההתחכמות....

היייייייאנונימי (פותח)

היייייי חברות

וולדמורט עשה את הארי הורקוקוס כשהוא הרג אותו

וובשביעי כשהוא הרג הוא הרג את ההורקקוס שבהארי

יום טוווב

את חפרנית!!!!!!אנונימי (פותח)

לא איכפת לי מהשאלות החפרניות שלך העיקר שהספר יפה וזהוו

ימכ- אני באמת שוקלת אם להיות ארכיאולוגית-דג זהב

ואם אני חופרת אז לך לפורום "צעיר בראש", שם תמצא את בני מינך... ודיונים לרמתך שיענינו אותך.

ולענייננו:

הדסוש, גם אני תהיתי לעצמי על זנב תולע, אבל אולי כמו גילדרוי לוקהרט הפספוס, גם הוא טוב באיזושהי קללה, ובמקרה שלו- קללה מפוצצת.

שאלהאברהם איתן

למה החליטו לשמור על אבן החכמים בבית ספר? לא היה להם מקום יותר טוב   יכלו לעשות עליו גם הרבה יותר הגנות.

מסתבר שלא-דג זהב

האגריד אמר בפירוש שגרינטוטס (הבנק) הוא המקום הכי מוגן בעולם מלבד הוגוורטס!

אולי זה באמת ככה, מפני שדמבלדור יכול להגן על דברים ע"י כישופים, כמו שא"א לחדור להוגוורטס ע"י התעתקות.

לי היה מוזר בעינין הזה, איך דמבלדור מתיר להכניס מפלצת כמו פלאפי לבי"ס,  כשרק דלת שניתן לפתוח ע"י לחש "אלוהומורה" מפרידה בינו לבין תלמידים. הרי ישנם תלמידים סקרנים כמו פרד וג'ורג' שמין הסתם יקפצו לראות מה מסוכן כ"כ במסדרון בקומה השלישית! (אמנם זה לא כתוב בספר, אבל אני בהחלט יכולה לדמיין אותם עושים את זה!)

אבל זה דמבלדור לעשות את זה...קלאופטרה

בס"ד

כאילו- כל הספר הזה קצת הזוי...

ויש לדמבלדור אופי הרפתקני... 

אבל זה באמת מוזר... 

:::::רינת!!!

ראיתי ביוטיב סרטון שהסחקנית של הרמיוני אומרת שהיא נשואה לשחקן של רון.

אני לא יודעת אם היא רק צחה אבל זה נשמע אמיתי.

גם חברה שלי אמרה שאמה ווטסון (הרמיוני)קלאופטרה

בס"ד

התחתנה עם רופטרט, או איך דלו יכתבו ת'שם הזה... - (רון... )

אבל זה שרשור על הספר! מה שגם בהשוואה של הסרט לספר, הספר הוא פנינים יקרות!!

יודעים שעדיין לא עניתם לי, על איך זה ששרביט הבכור לא רצתה להרוג את הארי כבר בפעם הראשונה...

(ספר שביעי- השיבה ליער... ניראה לי..)

שאלה שבאמת תהיתי לעצמי מיליון שנים-אור הלילה

הם לא לומדים היסטוריה? מ''מ? אנגלית? צרפתית? אזרחות? מחשבים? גאוגרפיה? משו??

אין להם השכלה בסיסית בכלל! איך הם יכולים אח''כ ללכת לעבוד בבנק- כשהם מלכתחילה לא יודעים לעשות פעולות פשוטות כגון כפל וחילוק? הרי הם אמורים להיות כ''כ חכמים- ויש שם אנשים מאוד מחוננים לפי הספר- מחוננים במה? בכשפים! אין להם שיעורי "חול" בכלל.

טוב, זה קצת מוזר להיתפלסף על ספר דמיוני ולא אמיתי- אבל זה סבבה

חבר'ה...אביקוקי

בס"ד

אהבתי את השרשור הזה!!!!

הספר הזה אדיר!!הוא באמת מלא חידותוחורים וכל מיני דברים לא פתורים ואולי זה חלק ממה שגורם לספר הזה להיות כ"כ פופלארי ונקרא!!

גילי בר הלל גם היא אחת המתרגמות אם לא ה....זה מאוד קשה לתרגם ספרים בדיוניים ואת הארי פוטר בכלל!!

זה ממש אדיר אבל אם תקחו את האידיאולוגיה הנאצית ואת האידיאולוגיה של וולדמורט תגלו שהם מקבילות ומלא מלא דברים בספר מקבילים לכל מיני דברים שקשורים לנאציזים..

תורת הגזע-טוהר הדם!!זה לא דבר שהיא חשבה עליו לבד כבר בזמנו היטלר ימ"ש התהדר בכך שיש סוג דם אחד שהוא נכון וטוב ושכל השאר ימותו!

רולינג מבטאת בספר הזה את כל הדברים שהיא מתנגדת אליהם ובראשם גזענות!!שימו לב שהשלישיה המנצחת של הספר היא מעורבת יש בה גם טהור דם גם חצוי דם וגם מוגלגית(חסרת דם טהור)!!

ומי שאני הכי לא אוהבת בספרים האלה זה את פרופ' אמברידג' היא כמו הפולנים המסריחים שעזרו להיטלר לתפוס את חסידי או8מות העולם!!

יש הרבה שאלות אולי יום אחד יהיה לי כח לנסות לענות עליהם..

באמת תחשבו על מה שכתבתי פה למעלה!!זה אדיר!!

ובקשר לכמה שאלותאביקוקי

בס"ד

בספר היא מתארת רק דברים שייתמצתו את הדברים הלא מעניינים שקורים בעולם הזה..=]ולכן חסרים הרבה פרטים על החיים של מעבר!!

אגב היטלר,בת שמש

הוא היה אוסטרלי מצד אחד- כמו שוולדמורט בעצם חצוי.

בקשר למתמטיקה -שיראל.

זה דווקא מדהים! הם לא לומדים את כל הקישקושים הבלתי-נצרכים.עד גיל 11 הם כבר לומדים חשבון בסיסי בבתי ספר רגילים,ואז בהוגוורטס הם לא צריכים יותר מת'.

מה שכן - יש להם כשפומטיקה,שאני משערת שזה מת' של קסמים,זאת אומרת - להבין איך להמציא קסם ומה עומד מאחורי חירטוטי האותיות שבכל מילת קסם..

כל שאר המקצועות בטח לא חשובים להם,כי אין להם קשר לעולם המוגלגי..את מה שקשור אליהם הם לומדים - הסטוריה של הקסם,מת' של הקסם וכד'.

ומחשבים לא היו פועלים בהוגוורטס..

ותהייה שלי - הם בחיים לא מתקדמים טכנולוגית? למה הם חייבים להשתמש רק בקסמים,שמועילים עד כמה שיהיו - לפעמים ההמצאות המוגלגיות עולות עליהם..

כשפומטיקה זה כמו מתמטיקהאנונימי (פותח)
וגם זה נראה שהם שמו את אבן החכמים במטרה שמישהו יקחשירקה

אותה. כל ההגנות נתנות לפתירה, ואין פשוט משהו שגורם שא"א לקחת בכלל...

בקשר לשאלה של אור הלילהאברהם איתן

מה שאני לא הבנתי בהתחלה זה איפה למדו ילדי הקוסמים לפני גיל 11 ומה הם למדו אם אסור להם לעשות קסמים?  אז אני חושב שהם למדו השכלה כללית (חשבון, היסטוריה וכו) עד שיקיעו לגיל 11 ולכן הם יכלו לעבוד בבנקים וכו

אור לילה- נכון!דג זהב

אני גם תהיתי על זה פעם:

תראי, ההיסטוריה הפשוטה של המוגלגים לא מעניינת אותם, ולכן הם לומדים תולדות הקסם, ההיסטוריה של הקוסמים.

מת'- וואלה, לא יודעת, מה שבטוח שנחסך מהם עינוי אדיר... ורק מי שמשוגע כמו הרמיוני, הולך ללמוד... איך קורים מלמתטיקה שלהם? אני זוכרת רק באנגלית (ואת זה אני לא יודעת לכתוב... סליחה.)

ואני חושבת שלגבי עבודה בבנקים- הלימודים שלהם בהוגוורטס בנושא המת' חייב להיות מספיק בשביל זה.

נראה לי שלמטמתיקה שלהם קוראים כשפומטיקה....ריעות
עוד משהואברהם איתן

גם יש דמיון בין הארי רון והרמיוני בספר השבעי לפרטיזנים בתקופת השואה. גם הם הסתתרו ביערות בגלל אוכלי המוות(הפרטיזנים בגלל הנצים) וניסו לפגוע בהם. חוץ מזה גם בתקופת השואה היו פולנים שניסו לעזור ליהודים למרות שהם ידעו שהם מסכנים את החים של עצמם(הם ניקראו חסדי אומות העולם) וזה מזכיר "טהרי דם" שעזרו למוגלגים למרות הסכנה כמו משפחת ויזלי.

טהורי דם לא בהכרח רעים...-גיטריסט-

הם סתם הגזע הנחשב אצל וולדמורט... כמו הגזע הארי אצל היטלר ימח שמו

אברהם איתן וגיטריסט-דג זהב

אברהם- השוואה נכונה ממש! לא חשבתי על זה אף פעם! מעניין אם אולינג חשבה על זה, ובכלל- אם היא התכוונה כ"כ להשוות בין היטלר והשואה לדמויות שלה. מעניין אם מישהו שאל אותה את זה באחד מהראיונות.

גיטריסט- ממש ממש לא מחייב שטהורי דם רעים. בכלל לא. רק וולדמורט משתמש בטוהר הדם לעשות דברים רעים.

אבל לא עניתם על הקטע של האבן!!!קלאופטרה

בס"ד

למה למען ה' לא עשו כשפים כמו קללות, וכו'...

למה שח מט? שאפשר לעבור??

למה דלת נעולה, ואז מפתחות, פלוס מטאטים!!! כדי שיוכלו לפתוח אותה??

למה סנייפ כתב חידה, עם רמזים??? 

הם כאילו רוצים שיהיו צריכים הלאמץ בישביל להגיע?? 

זה פשוט מוזר!! זה כאילו הם רוצים שייקחו את האבן... 

(יוואא! דג- השרשור פשוט הצליח!!!)קלאופטרה
ועוד שאלה!קלאופטרה

בס"ד

נכון בשביעי, הרמיוני לוקחת ארנק פייטים, שהיא מרחיבה אותו, ויש המון מקום?

וכשחוטפים אותם לאחוזה של מאלפוי היא מחביאה את זה בנעל שלה? איך היא יכולה ללכת עם זה??

זה לא כבד מוות??

יש בזה פווול דברים!

כנראה שכמו שזה לאתופס מקום זה גם לא כבד..שיראל.

מה שכן,זה יכול להתבלגן בפנים..היה שלב שהרמיוני אומרת ש"זה בטח הספרים".

לגבי הארנק הזה-דג זהב

קלאו- את שואלת איך היא יכולה ללכת- שזה כבד.

אותו הדבר את יכולה לשאול על איך זה לא כבד לה לסחוב את זה ביד!

מסקנה- זה חלק מהקסם שבענין- נראה כמו ארנק- שוקל כמו ארנק!

אבל לא נישמע כמו ארנק!!קלאופטרה

בס"ד

הארי כל הזמן מתפלא על זה שהארנק נישמע מוזר מאוד כשמניחים אותו...

אז-דג זהב

הוא מרשרש- משמיע קולות של התכולה שלו, אבל תחשבי על זה- זה חייב לא לשקול כמו התכולה שלו, אחרת א"א היה להסתובב עם זה (תקראי את הרשימה של דברים שהרמיוני הכניסה אליו!!!)

כמה שאלות מהספר השני!דג זהב

[קלאו, נכון, ב"ה הוא הצליח!=]

1) הבנתי שדמבלדור לא מצא מבחר נורמאלי של מורים ולוקהארט [שימו לב לתרגום- נועל לבבות, מגניב, אה?] היה היחיד, אבל בכל זאת... מדובר בבנאדם שלא יודע להניף שרביט! לא יודע קללה מסכנה, להקפיא פיקסיות! איך מקבלים כזה אדם? לא עדיף לוותר על השיעור, או שדמבלדור יעביר אותו? זה דוגמא למורה זה???

2) איך הבסיליסק תקף את האנשים דרך הצנרת? איך היה קשר עין בינו לבין הנתקפים? דרך החור של הברז? לא מובן לי.

3) איך לוציוס מאלפוי ידע על:

~ היומן

~ חדר הסודות

~ איך היה לו קשר עם וולדמורט, שדרכו הוא ידע שוולדמורט מעונין שהיומן ידיע להוגוורטס? הרי בשביעי הוא אומר וולדי (מעכשיו וולדי= ולדמורט- זה ארוך מידי...=) שאם היה יודע שמץ על מקום הימצאו, היה מיד מגיע וכו'.

אז איך הוא ידע על היומן וכל הכוחות שלו? הרי וולדי היה יכול להשתמש בו במקום בכוחות של ג'יני! (מקווה שהובנתי.)

זהו בינתיים. תחשבו על זה.

ולגבי המילים המגניבות של גילי בר הילל,

כבר אמרתי שאני יודעת בע"פ גם את הסדרה באינגליש, אז שתדעו שיש המון מילים (יותר נכון צירופי מילים מומצאות) שרולינג כתבה כפשוטן, בלי חיבור מילים משעשע, וגילי השקיעה הרבה יותר מחשבה בעניין, ובכך יצרה צמדי מילים ממש משעשעות! כמו:

~ (כמו שכבר הזכרנו) אוטונוב (במקום nightbuus(

~ בירצפת ( באנגלית פשוט: butterbear בירת- חמאה)

~ שיקוי "הפלא ושלד" ( באנגלית פשוט "מצמיח עצמות" [לא יודעת איך כותבים... סורי])

וסליחה על השגיאות, הכל היה מהראש.

ואלו דוגמאות מעטות מיני רבות. אקיצר, אין על גילי!

תיקון טעות-דג זהב

לגבי מאלפוי- "בספר הרביעי", לא השביעי.

ככה-קלאופטרה

בס"ד

לגבי לוקרהט, הזוי, אינלי מושג... אבל לא כבר הסכמנו שדמבלדור היה קצת שרוט?

אממממ, לא - כל פעם הבסילקס יצא, או הציץ מחורים בצנרת... אבל בעיקרון, שמה הוא מתגורר

כשהיורש מעיר אותו. שמה הוא מסתובב.

על היומן וולדמורט סיפר לו. דמבלדור מסביר את זה להארי בשישי ניראה לי... 

כשהוא מסביר לו על ההורקרוקסים, הוא אומר שבטח וולדמורט אמר למאלפוי שהיומן יכול לפתוח את חדר הסודות, וככה מאלפוי רצה לשתול את זה אצל ג'יני, כדי שהיא גם תטהר את בית הספר,

גם תמיט קלון על כל משפחת וויזלי, וגם שהוא- לוציוס לא יהיה קשור בכלל לכל הסיפור הזה.

חדר הסודות- זאת הייתה אגדה ידועה, וכשטום רידל פתח אותה בטח לוציוס שמע עליה, ואז כשוולדמורט נתן ללוציוס את היומן, הוא הסביר לו כל מה שהוא לא ידע, וסיפר לו מי באמת פתח את חדר הסודות...

מזתומרת איך היה לו קשר עם וולדמורט?? הוא היה אוכל מוות במעגל הכי הכי פנימי...

ותרדו כבר מהגיליהזאת... לא חרם??

ודג- וולדי?? למה לא לקרוא לו פוצ'י פשוט?? זה מצלצל כ"כ חמוד!

תכתי טום רידל, או טום... עם זה ארוך לך! (סתם.. תכתבי איך שבא לך...)

איזה כייף שאני פה כדיי לתת אישורים! אה?! קורץ

עוד על חדר הסודות:דג זהב

[ וקלאו, לא, וולדי יותר חביב מפוצ'י ] חושף שיניים

ולגבי גילי-

למה לא לפרגן אם זה זורם כ"כ בקלות???

חוצמזה, אני אוהבת לשהתעשע בתרגום של הסדרה הזאת, כי זה אדיר! (חוצמזה שיש לי סבתא מתורגמנית, אז זה טבעי אצלי.)

שתי שאלות לי:

1) הספר הראשון דמבלדור אומר שכשהוא הגיע ללונדון למשרד הקסמים הוא קלט שיש סכנה בהוגוורטס ומיד חזר (שהארי התעמת עם קווירל)

אם כך- למה הוא לא חזר מיד, כהוא ידע (או שלא) שהארי ירד לחדר הסודות.

אני מודעת לכך שיש לו ג'וק בלתת לאנשם לנסות (ולהסתכן נוראות) אבל יש גבול! לתת להארי יד חופשית מול הבסיליסק? מול וולדי?? (מול תום, בשביל קלאו קורץ ) זה מטורף. (שוב, בהנחה שהוא ידע על מה שמתרחש שם.)

2) בחדר הסודות טום מתנהל כמו אידיוט גמור:

איך קוסם ענק כמונו לא יודע שדמעות עוף חול מרפאות? איך הוא אמר לה: "עופי ציפור, אמרתי עופי!" ורק משמיע קול פיצוץ כדי להבהיל אותה? במקום לחסל אותה וזהו. מוזר קצת.

הוא גם לא ידע שארס הבסיליסק יהרוס לו את ההורקרוקס שביומן?

זה לא וולדמורט אלא רק תביעה שלוהדסוווש

ולכן הגיוני שאין לו ידע כמו לוולדמורט והוא לא יודע על דמעות של עוף חול.

תשובה לדג זהב על חדר הסודותאביקוקי

בס"ד

שאלת איך קוסם כזה גדול לא ידע שעוף ול מרפא..צריך לדעת שוולדמורט הגיע למחוזות הרחוקים של הקסם רק אחרי שהוא עזב את הגוורטס והזיכרון שיצא מהיומן זה מאז..ולכן הוא לא היה כזה גדול וחכם..כנ"ל לפיצוץ הוא עוד לא השתמש בקללות שאין עליהן מחילה ואין ספק שאלו קללות שהן אימת הקוסמים..מאסר עולם באזקבן...הוא כנראה לא ידע את זה..וזה מאוד הגיוני.אין הרבה דברים שהורסים הורקרוקסים..

בקשר לאבן>>שפרינצה

המטרה היא לא שאי אפשר יהיה להוציא אותה אלא שהיא תהיה מוגנת מאוד מאוד טוב.

הקטע עם המטאטאים-ריעות

לפני  הארי רון והרמיוני, קווירל (עם וולדמורט) הגיעו לשם, ומכייון שקוירל היה מורה בדומה לסנייפ גם הוא ידע מהם כל הדברים שמגינים על האבן והוא ידע להצטייד מראש במה שנחוץ- מטאטא וכו'

הם ציפו שזה יהיה רק אדם אחדהדסוווש

כי למה שמישו ירצה להתחלק אם מישו אחר באבן ואז אם זה מישו אחד הוא לי יכול להיות טוב בהכל ובטוח היה נתקע איפה שהוא בדרך גם רון אומר שלרוב הקוסמים אין טיפת הגיון והם היו נתקעים בשחמט...

היא חשבה על זה..torec

פעם קראתי ראיון איתה והיה כתוב שם שכל הסיפור בכללי נלקח כהשראה להארי פוטר

קווידיץאברהם איתן

אני לא הבנתי את המשחק, לא את החוקים את זה הבנתי ,את ההיגיון של המשחק לא הבנתי

דבר ראישון הקטע עם המרבצנים , המטרה של המשחק הזה זה למות? כדור ברזל מעופף שפוגע לך בראש יכול בקלות להרוג בטח כשאתה מעופף מאות מטרים מהאדמה. בספר השלישי ראינו שכשארי נפל בגלל הסורסן דמבלדור עשה קסם להאט את הנפילה ובכול זאות כל העצמאות של הארי נשברו, אז מה אם דמבלדור לא היה שם- הארי היה מת בקלות מהנפילה! וכל המטרה של המרביצנים זה להפיל את השחקנים.( חוץ מזה שגם בלי המרביצנים המשחק מסוכן- ילדים בני 12-13 רוכבים על מטאטא לא הכי יציב בעולם, איך הבית ספר מביא להם- איו לי מושג, זה יותר מסוכן מליכנס ליער האסור. גם להורים צריך להיות קצת אכפת, לילד שלי לא היתי מסכים לעלות על מטאטא לפני גיל 18 גם בלי קשר למשחק. ).

הקטע עם המחפש-  המשחק נגמר רק כאשר אחר המחפשים מוצא את הסניץ. למה לא עשו חוק שעד זמן מסוים המשחק נמשך אם עדין לא מצאו , הרי המשחק יכול לא ליגמר לעולם ככה!  ומה קורה במצב ששני המחפשים התרסקו אוו שהמרביצנים פגו בהם- מי יתפוס את הסניץ ויגמור את המשחק. 

עוד משהו- אסור לנהוג במכונית לפני גיל17 , מה נראה לכם יותר מסוכן ,מטאטא שעף באוויר במהירות לא נורמלית או מכונית.  למה משרד הקסמים לא מגביל את גיל הנהיגה על מטאטא.

מקווא שהבנתם אותי.  

אברהם איתן- שאלות יפות! (=דג זהב

לגבי חומרת הפציעות:

אני חושבת שבהוגוורטס מדאם פומפרי יכולה לתקן הכל! (כולל גולגות מרוסקת... הרי היא הצליחה להצמיח להארי 36 עצמות, אז מה הבעיה לתקן עצמות?) \

ואם הפציעה חמורה מדי-  מקסימום נשלחים לסנט מנגוס... לכן לא אכפת  להם הסיכון שבמשחק. וכמו שאמרת - דמבלדור שם כדי להאט את הנפילה, כך שאני חושבת שבכל משחק קווידיץ' יש קוסם מומחה שעוקב ועוזר בשעת הצורך.

ובהנחה שגם ההורים סוברים כמוני לגבי הנקודות האלה, לא פלא שהם לא הקימו וועד הורים שקורא להחרם את המשחק הזה חיוך גדול

גם לי יש שאלה>>רוש לילה.

בעצם זה יותר ביקורת על הספר.. אבל לא נורא..

נכון בספר השביעי? הם יוצאים למסע, מתעתקים ורון נפצע כי הוא לא התעתק נכון.. אז היה צריך לרפא אותו, והרמיוני אומרת להארי שהיא לא רוצה כי היא מפחדת להיכשל.. אבל רון פצוע! מה זה עוד פעם מפחדת להיכשל!

איך החטפנים איתרו אותם אם הם כבר שמו הגנוות? בגלל שהארי אמר וולדמורט? אבל הם יכולים להבין שמישהו שם, לא לראות ולשמוע אותם?!

למה הם לא גילו את עצמם לפני דין? הם שמעו אותו וזיהו אותו! הוא היה מטר לידם והוא בצד שלהם! אז למה הם לא אמרו לו שהם שם??...

ועוד משהו על הספר השלישי-רוש לילה.

איך כולם ראו שסיריוס פוצץ חצי רחוב אם זה היה בכלל זנב-תולע? ולמה בתמונה ההיא, בנביא, הוא נראה משתולל ומפחיד?

וואווו! יש המון שאלות שאפחד לא ענה עלהם!קלאופטרה

בס"ד

נתחיל מהסוף להתחלה, יותר פשוט...

הודיקה- זה כל העניין! בכלל לא ראו מי פוצץ את כל הרחוב! איך אפשר לראות כזה דבר??

הכל מתפוצץ... אבל מין הסתם - זנב תולע התפוצץ, נישארה רק אצבע, אז מי בידיוק פוצץ את כל הרחוב???

אפחד גם לא ראה שסיריוס הרג את זנב תולע, אבל מין הסתם, מי זה יכול להיות??

הכל פה לא ברור, ומלא בחשדות.

אם היו עושים לסריוס משפט, רוב הסיכויים שהוא היה יוצא זכאי...

הוא ניראה מפחיד, כי זה סרט, והם לא רוצים שידעו שסירסיוס הוא באמת טוב...

אבל אנחנו מדברים על הספר! לא?!

הרמיוני מפחדת להחמיר את המצב.

היא שמה אזוביון, וזה אמור לעצור את הדם - כשהדם עצור, הפצע יכול להתאחות...

אם הוא לא היה מתאחה היא כן הייתה עושה משו'...

לא חושבת שהבנת את כל הקטע של הטאבו... 

אם מישו' אומר וולדמורט, זה לא שעכשיו החטפנים יודעים איפה מי שאמר נימצא,

אלא הם מרגישים קסם מאוד מאוד חזק, ומתעתקים לשם.

עכשיו הם מתעתקים לתוך כל הלחשים. לא מבחוץ! ברגע שהם מתעתקים לתוך הלחשים, הם לא עוזרים כבר.

וגם כמו שאני הבנתי, הטאבו מפורר הגנות.

בקטע עם דין, גם אני חשבתי על זה!

אממממ- כי היו עוד 2 גובלינים, ועם הייתה פורצת שמועה שהם מתחבאים שם?

ואם אוכלי המוות היו מבינים שהארי כל הזמן בורח ומסתתר ביערות?

זה מסוכן!

בקשר לקוודיץ'

זה מסוכן, אבל לא כל אחד מתקבל לקבוצה, נכון?! הם אנשים שיודעים איך לטוס...

ואם הם נופלים, אז זה שונה..

אבל ת'צודק שזה דיי טרוף...

דג, ושאולותייך על החדר-

למה את חושבת שדמבלדור ידע שהארי נכנס לחדר הסודות??

למה את חושבת שדמבלדור ידע איפה בכלל חדר הסודות??

באותו זמן דמבלדור לא היה בבית-ספר בכלל, ואז כשהוא שמע מה קרה לג'יני,

וקיבל את המכתב, הוא חזר. אבל כדי לנחם את ארתור ומולי, כדי לתת הוראות לשאר הצוות,

לא כדי לחפש את חדר הסודות! 

אני בטוחה שאם הארי לא היה מצליח, אז דמבלדור היה ממשיך לחפש!

אבל אז, מי שם בכלל על רון והארי?!?!

בקטע של רידל- 

הוא היה כ"כ להוט על הארי, את חושבת שהוא זכר משו' בנוגע לדמעות של עוף חול?!

זה נכון שזה הזוי שהוא משמיע פיצוצים, ולא הורג את הציפור...

וזה שהוא לא זכר על הארס של הבסיליקס, 

את צ'כה לזכור שאז רולינג לא המציאה את כל המושג של ההורקרוקיסים...

ונניח שהיא כן- את צריכה לזכור גם שמי שיצא מהיומן, הוא לא וולדמורט עצמו!!

ממש לא! ולכן הוא אולי אפילו לא יודע שהוא הורקרוקס, רק זיכרון!

מה הוא אמור לזכור שארס של בסיליקס יהרוג אותו?

ועוד שאלה שלי-

בשביעי אחרי שהארי רון והרמיוני (בו נקרא להם הר"ה?) פרצו לגרינגורס, הם בורחים על גב של דרקון.

ואז הארי לא יודע מתי הם ירדו, וכו'...

למה הם לא מתעתקים משם??? זה כ"כ הזוי!

למה הם לא מתעתקים מהגב של הדרקון!

מלא פעמים בספר בא לי להחטיף להם סטירה, שיתעתקו כבר!!! בא לי לצרוח להם...

והם נישארים שם כמו חבורת דבילים!!

אולי חלק מהקסם של הדרקון זה-דואגת!

שאי אפשר להתעתק ממנו..., אולי אחרי המתח של כל היום לא היה להם כח להתעתק... 

יש לי שאלה ג"כ-

אני לא זוכרת באיזה ספר זה אבל כשהארי נמצא אצל וויזלי, ארתור מתעקב וכשהוא חוזר הוא אומר ששני קוסמים התעתקו וגוזררו, ואז הם נתקעו ולא יכלו לזוז, עד שאנשים מהמחלקה של ארתור הגיעו ועזרו להם... 

עד כאן הקדמה-

כספר השביעי רון גוזרר אז, אייך הוא יכל להמשיך לזוז??????

זה תלוי איפה מתגזררים, לא?הללושי

אם הרגליים מתגזררות, אז אי אפשר לזוז,

אבל אם זה חלק קטן מהיד, זה לא כ"כ משנה....

אני חושב שזה היה בספר השניאברהם איתן

ואני מסכים עם הללושי , אולי הם גוזזרו בצורה יותר גדולה עד שמרוב כאבים הם לא יכלו לזוז.

הדרקון בספר השביעיאביקוקי

בס"ד

הם לא רצו להשתמש בקסם נוסף כדי שלא יוכלו למקם אותם ולתפוס אותם...

אברהם -שיראל.

המרביצנים הרגו לעיתים רחוקות,ויכולים בעולם הקסמים לרפא את הנזקים שלהם בקלות..זה לא האישו..

המטאטאים אומנם מסוכנים,אבל צריך לזכור שילדים שיודעים לטוס טסים עליהם..זה כמו שתשאל - למה בנאדם נוהג - זה מסוכן! - כן,זה מסוכן,אבל הוא יודע לנהוג,וזה כלי תחבורה נצרך מאוד..ואם תגיד - אז תחבורה כן,ומשחקים לא,אני אזכיר לך שיש גם מרוצי מכוניות וכד'..

הקטע של המחפש זה העניין,זה מותח וחייבים להספיק לפני שיתפסו את הסניץ'..אגב,ב4,במשחק הקווידיץ' העולמי,הם אומרים שהיה משחק שנמשך 5 ימים אאל"ט וכל הזמן החליפו שחקנים..והייתה עוד מישי שלודו בגמן אומר שהיא התערבה איתו שהמשחק ימשך שבוע..

ולגבי המכוניות והמטאטאים - נכון שמטאטא יותר מהיר,אבל הרבה הרבה הרבה יותר קל לנהוג בו מאשר במכוניות,אין לו כל כך הרבה כללים ומתגים וכפתורים והילוכים וכו' וכו' שיש במכונית..הכל בתנועות גוף..ובנוסף יש מרחב בלתי מוגבל לתנועה..אין כביש מסודר עם מכוניות מלפנים ומאחור והאפשרויות לעשות תאונות קלושות מאוד מאוד.

שיראלאברהם איתן

את אומרת שבעולם הקסמים יכולים לרפא את הפציעות, אני חושב שאפשר למות מזה ממש- השחקנים מתרסקים מגובה של מאות מטרים! אולי המרביצנים הרגו לעיתים רחוקות בפגיעה ישירה , אבל אם הם שברו את המטאטא אז השחקן ימות.

בקשר להשוואה בין מכוניות למטאטים- בגלל זה מקבלים רישיון רק מגיל 17. לפי דעתי הרבה יותר קשה לרכוב על מטאטא מאשר לנהוג במכונית דווקא בגלל שהוא נשלט לפי תנועות הגוף.

>שיראל.

בשביל פאשלות במשחק יש שופט..ויש עוד שחקנים ולפעמים צופים..ושמים לב אם שחקן נופל מגובה גדול..ועושים לו לחש הרחפה/ריפוד וכד'..

ושוב בקשר של ההשוואה - אני עדיין חושבת שמכונית זה הרבה יותר דברים לשים לב אליהם,ו2 הוכחות: א - כשהקוסם הנמוך הזה (שכחתי מה שמו) והסטייה באים בספר השביעי לדרסלים למלט אותם,הנמוך ממש מתפעל מזה שדוד ורנון יודע לנהוג,ואומר שהוא היה מסתבך עם כל הידיות והמתגים שם..וב - כשרון לומד נהיגה הוא מפעיל קונפודוס על הבוחן ואומר להארי שבכל מקרה הוא יכול להפעיל לחש על-חושי..ככה שרואים שזה הרבה יותר מסובך ממטאטא.

חוץ מזה - תחשוב - להתחלת נסיעה: בעיטה בקרקע,לירידה: רכינה כלפי מטה,לעצירה: הדיפה אחורה,למעלה: משיכת המטאטא לכיוון מעלה,ואלו כל החוקים כולם..מה יותר פשוט מזה?

עוד משו על הקווידיץ'...במבליק

כל פעם שהארי חוטף מכה ממרביצן זה כרוך בסכנת חיים והמשחק נפסק מיד, אבל כשמישהו אחר חוטף מרביצן המשחק ממשיך כאילו הכל בסדר והשחקן ממשיך לשחק... [ניראלי, ואני ממש לא בטוחה שבמשחק עם מקלאגן לפני הפציעה של הארי יש עוד כמה שחוטפים מרביצן...]

ועוד משו--

איכשהו מוזכרים רק המשחקים של גריפינדור וכמעט אף פעם לא מוזכרים משחקים של בתים אחרים [הדפקט זה שלכל משחק באים כל התלמידים של כל הבתים ובכ"ז לא זכור לי שמוזכר איפושהו על הליכה של הארי וחבריו למשחקים כלשהם שהם לא של בית גריפינדור...]

אני חושבאברהם איתן

הם לא יכלו להיתעתק מהגב של הדרקון כי הארי עוד היה לפני גיל 17 ולכן היו מגלים אותו

לא.. זה היה אחרי שהוא היה בן 17...רוש לילה.

למהאברהם איתן

למה דמבלדור פשוט לא השמיד את אבן החכמים? יותר פשוט מלשמור עליה.מבולבל

כי אז הוא לא ראה עדיין כמה צרות היא עשתה..קלאופטרה

בס"ד

אתם שמתם לב לזה שכולכם מתעלמים באופן מחפיר מהשאלות שלי?!?!?!

קלאו מותק, אוהבים אותך! (;דג זהב

[אישית אני לא עונה אם אין לי תשובות... את יודעת... או אם אני לא "בקיאה מספיק בחומר- ז"א לא קראתי מספיק פעמים או שלא פיתחתי תיאוריות עדיין. סולחת לי???]

[חוצמזה, שתודה לא-ל השירשור פורח יפה ומתרבות פה השאלות בקשצב מסחרר, כך שלגיטימי שהן מתפספסות או מתיישנות. אז נא לא לקחת קשה מידי!]

לגבי ההתעתקות - תראי, כמה שתחשבי על זה תיווכחי שהחיים קלים כ"כ לקוסם- הוא יכול לגנוב ע"י לחש זימון ולהעיף לעזאזל כל מי שמעצבן אותו ע"י לחש אימפדימנטה וכו' וכו'. וכן קוסם יכול להתעתק מכל מקום סכנה...

אבל ככה יגמר האקשן שבסיפור! ולכן רולינג נתנה להם עוד כמה דקות של פחד וריגוש ע"ג הדרקון.

תגידו, למה בעצם וולדמורט לא חזר כרוח רפאים?קלאופטרה
כי זה לא לרמה שלו^^^^~מישי~

סתם הוא לא רוצה להיתפס כפחדן אף על פי שבמיוחד בספר השביעי אנו רואים שבהקשר למוות וחיים הוא באמת מאוד פחדן.

|מתייפח|דג זהב

גמרתי להאזין עכשיו [פעם ראשונה שלם שינוי] להארי פוטר 6...

וזה כ"כ כ"כ כ"כ עצוב- שדמבלדור מת! כאן אשכרה בכיתי! פשוט הרגשתי כאב בלב!!! לא יאומן קשה להפרד מהדמות שלו! כמה היא אמיתית ואהובה ואצילית..

טוב, אני יכולה להרכיב הספד שלם עליו, אבל אני לא אעשה לכם את זה...

אבל...

אתם יודעים שאני לא הבנתי את הסוגיה הסבוכה של סנייפ!

[אני לא כ"כ אוהבהת את הספרים 6 ו-7 ולכן לא העמקתי בה מספיק מעולם]

אני מבינה שפספסתי פרט חשוב, אם אני עדיין מתעבת את סנייפ, אבל הארי קרא לבנו על שמו!

ולכן אני אודה לכם מאוד אם מישהו יוכל לתמצת לי את פתרון התעלומה! (יחי העצלנות..)

לא ממש הבנתי מה את רוה שיתמצתו, אבל-קלאופטרה

בס"ד

אני גם לא ממש אהבתי את זה שהארי קרא לבן שלו סוורוס,

אבל בתכלס' סנייפ כל הזמן מציל את הארי, מסתכן, כי הוא מעמיד -פנים שהוא אוכל מוות,

למרות שהוא במסדר עוף החול.

כל הקטע שאפעם לא יודעים אם הוא טוב, או רע, כי לצד אחד הוא אומר שהוא מרגל אחרי וולדמורט,

אבל הוא נאמן למסדר, וכו'.

לצד השני הוא אומר שהוא מרגל אחרי דמבלדור ומסדר עוף החול, אבל הוא נישאר אוכל מוות טוב, וכו'...

ואז בשישי, כשהוא הורג את דמבלדור, כולנו אמורים להאמין שהוא רע, ושהוא כל הזמן ריגל אחרי דמבלדור...

ורק בשביעי מגלים שהוא טוב... (תקראי - "סיפורו של הנסיך" )

ולכן הארי מאוד מעריץ אותו, כי בתכלס' את כל זה סנייפ עשה למען לילי- אמא של הארי.

אבל זה ממש לא יפה שהוא עשה ככה, כי עם כל הכבוד לסנייפ - אבא של הארי - ג'יימס שנא אותו,

והוא היה אדם רע. היה לא אופי נוראי...

אפליות מפה ועד להודעה חדשה, שינאה לגריפינדור באופן מגעיל, אכזריות מטורפת!!

בקיצור... אני שונאת אותו גם! ;)

אבל....................... מקווה שהבנת משו' מהסיבוך הזה... 

הבנתי מה את אומרת, אבל זה לא ענה לי-דג זהב

שאלתי אם אפשר לתמצת לי את התיאוריה שמוציאה את סנייפ טוב,

אני עכשיו מאזינה לספר השביעי, אני בתהליכים, בסוף אני אגיע גם לפרק של "סיפורו של נסיך" (ואני כבר קראתי את הספר כמה עמים בעבר) אבל עדיין לא הבנתי את הקץ'.

לכן אני אשמח אם יגידו לי בפשטות-

איך סנייפ אדם טוב??

האם הוא באמת אוהד את הצד הטוב או את הדצ של וולדי?

הרי הוא כן ריגל לטובת המסדר, מצד שני הוא אוכל מוות בכל יישותו!

ועוד דבר בלי קשר בכלל-דג זהב

האם שמתם לב איך רמת הסדרה עולה מספר לספר?

תחילה רולינג הוציאה את הסדרה לילדים ונוער, וזה ניכר על הכתיבה- במיוחד של הספר הראשון.

אח"כ היא ראתה שקהל הקוראים שלה מתפרס על כל סקלת הגילאים (סבא שלי, בן 75 מאזין לסדרה מהקסטות שאני מאזינה להן, וגם אמא שלי ודוד שלי קוראים בשקיקה שוב ושוב!) ולכן היא שינתה את הסגנון כך שהוא לא יהיה כ"כ ילדותי.

אבל מהחמישי ואילך- העלילה נהיית הרבה יותר מורכבת ומסובכת, מתרבים הפרטים והתעלומות.

השישי והשביעי בכלל כבדים ומורכבים הרבה יותר מהקודמים (בעצם- במחינת הכובד- החמישי לוקח את כולם בכיס הקטן...)

ובנוסף- העקיצות, סיפורי האהבה וכל זה... מהשישי ואילך יש מה לצנזר קורץ

^ זה נכון מאוד!!שיראל.

אם לא הייתה לילי,הוא היה נשאר אוכל המוות הכי קרוב לוולדמורט!

אחרי שחשבתי על זה טיפה הבנתי שבעצם זה מושתת על שקר! חלק עצום בספר,אולי בעצם כולו - מושתת על דבר לא ריאלי בעליל!

אתם מבינים את זה? סנייפ היה מאוהב בלילי (ב"סיפורו של הנסיך" הוא הביט בה בחמדה,וגם אח"כ זה מתואר כך),ולכן לא ייתכן שהוא ימשיך להיות מאוהב בה שנים רבות כ"כ,כל שכן אחרי שהיא מתחתנת,וכל שכן שכל שכן כשהיא מתה! תחשבו איזו הקרבה זו מצידו - להסתכן בצורה נוראית ולהגן כל חייו על ילד שהוא הבן של אותה לילי שהיה מאוהב בה והוא גם הבן של האדם שהכי שנא בחייו,ובעיקר - לוותר על דרכו בחיים,על האמונה שלו,על אהבתו הגדולה - אומנויות האופל שדבק בהן כבר מגיל צעיר מאוד,ועל ההקרבה למען האדון שאותו הוא באמת מעריץ..כמו שדג אמרה - הוא היה אוכל מוות בכל ישותו..איך זה מסתדר??

סנייפאברהם איתן

לפי דעתי סנייפ הוא הדמות הכי מענינת בסידרה.

הקוראים בטוחים לאורך כול הסידרה  שסנייפ הוא רע, שונא את הארי ואוכל מוות ורק בסוף הספר השבעי מתברר הפוך. לכן הוא הדמות הכי מסקרנת, כול אחד מהצדדים חושב שסנייפ איתו כמו סוכן כפול, ורק בסוף מגלים שכול מה שחשבנו בהתחלה זה טעות. 

^ זה בכלל לא הפוך.שיראל.

הוא רע,הוא שונא את הארי והוא גם היה נשאר ברצון גדול אוכל וות אם לילי לא הייתה מתה.

ומשום מה היה לי ממש ברור שזה יהיה הסוף..זותומרת - שהוא באמת רע,אבל משום מה הוא בצד של דמבלדור..

וואי, זה מצחיק שכולם פה מתפלספים על הספר הזה,כי*טליוש*

זה ספר קריאה בשביל לקרוא ולהינות, לא בשביל להתפלסף עליו!!!!

אני ממש מסכימה!!הללושי

אם כל הדמויות בסדרה היו טובות לב ואצילות כמו הארי ושאר החבר'ה הטובים,

הסדרה לא הייתה כ"כ מצליחה ומעניינת!!

סנייפ הוא אחת הדמויות אם לא ה-,

ולדעתי רולינג תיארה אותו בצורה ממש מדהימה...

ואם כבר מדברים על סנייפ שהיה סוכן של דמבלדור -

דמבלדור התנהג אל סנייפ בצורה ממש גועלית!!

לא אהבתי את הדרך שלו... ממש ריחמתי על סנייפ....

(הוא מכריח את סנייפ להרוג אותו, או משהו כזה, ושם רואים שסנייפ לא באמת כ"כ רע...)

הארי טוב??? פויה!קלאופטרה

בס"ד

סנייפ טוב, והוא באמת בירצינות, אחרי התקרית אם הנבואה עזב את אוכלי המוות, גם כי הוא אהב את לילי,

וגם כי הוא הצטער על מה שהוא עשה... מה לא מובן בזה?

הארי היה מוכן להקריב את עצמו למען חבריו,הללושי

והוא גיבור הסיפור! הדמות שלו פחות מעניינת - כי הוא כזה טוב!

לעומתו סנייפ הרבה יותר מעניין (דמות עגולה לעומת דמות שטוחה, למי שלמד ספרות...)

בקיצור - אין על סוורוס סנייפ!!

טוב, קבלו עוד שאלה:דג זהב

המקרה של הארי מתואר כיחיד במינו בהסטוריה: שקללת מוות חוזרת, והקורבן לא מת.

ולמה? כי אמא שלו מתה כדי להציל אותו, ולכן וולדי לא מצליח להרוג אותו.

ואני תוהה לעצמי?

האם במשך כל ההיסטוריה הקוסמית לא היה כבר מקרה כזה? שמישהו טוב מנסה להגן על מישהו אחר מפני כוחות אופל רעים ואפילו מוכן למות למען זה? כמו מה שללי עשתה למען הארי? עד המקרה של הארי זה לא קרה?

מוזר.

להבדיל להבדיל, בהסטווריה שלנו- של העם היהודי יש המון סיפורים על הצלת נפשות והקרבה למען האחרי (כמו בשואה.) ותמוהה לי שהמקרה של הארי היה יחיד במינו עד אז.

[נא לענות תשובות עינייניות ומעניינות ולא כמו "נו, הם נוצרים"!]

ווואיי! חכם! דג- אפעם לא חשבתי על זה!קלאופטרה

בס"ד

ובאמת שאינלי תשובה... 

וגם לי יש שאלה, קצת מוסרית-  בתכלס', מה ההבדל בין הארי לוולדמורט?

(במעשים, לא באופי..) וולדמורט הורג אנשים, והארי לא. זהו!

הם משתמשים באותם קללות, הם רוצים כל הזמן לפעול לבד, הם אנוכיים בצורה נוראית,

איפה הטוב ואיפה הרע? ברצינות!

יש משהו במה שאת אומרת, אבל..רוש לילה.

לדעתי הקטע הוא שהארי פועל למען הטוב..

וולדמורט פועל למען השלטון ולמען רוע!!!

וחוצמזה יש הרבה הבדל בזה שוולדמורט רוצח (להנאתו!) והארי לא.

ממש לא מסכימה!!!אביקוקי

בס"ד

האיר הוא נער!!תחשבו על זה..רולינג ניסתה ליצור דמות שנוער הכי יתחבר אליה(זה היה הגיל המקורי לא ייועד הספר) ולצערנו הנוער לא תמיד כ"כ טוב לסביבה..הארי מתנהג כמו כל נער בגילו והוא מתנהג בצורה הטובה ביותר..הוא רוצה לעבוד לבד כי הוא לא רוצה שעוד אנשים ימותו למענו!!תחשבו איך זה לחיות עם מצפון כמו שלו!!!הורים שלו מתו בגללו הסנדק שלו מת בגללו החבר הכי טוב של אבא שלו ואישתו מתו בשבילו ואח של החבר הכי טוב שלו...והחברה שלו כמעט מתה בגללו!!הוא מתנהג בצורה נורמלית והוא אחד החברים הטבע שלו מבוסס על אמון, צדק, ואהבה...

סנייפ לעומת זאת הוא לא טוב!!!!!הוא בנאדם רע!הוא מפלה בין תלמידים אהוביםן לחפחות בצורה נורית...זה שהוא חזר למוטב לא עושה אותו בנאדם טוב..זה אולי עושה אותו בנאדם צודק שהבין מה הדרך הטובה אבל הוא לא טוב!! דמבלדור הכריח אותו להרוג אותו כי הכל היה חלק מתכנית אחת גדולה תכנית שתציל את העולם!! דמבלדור אומר לסנייפ שהוא יהרוג אותו כדי שדראקו לא יצטרך ולא תהרס נישמתו של הילד ואז סנייפ שואל אותו ומה עם נשמתי שתיהרס??וודמבלדור עונה לו- רק אתה יודע עד כמה נשמתךל תיהרס אם תעזור לאדם זקן!!דמבלדור ממש לא עשה את זה בדרך שציינתם פה למעלה!@!! 

הללושי- קראת את הספרים בכלל???זה ממש לא נשמע ככה!!!!!!

קלאופטרה- איזה נער את מכירה שהוא לא אנוכי????ואני ממש לא מסכימה עם זה!!איפםה בדיוק הוא מתנהג באנוכיות??וכמו שכתבתי פה כבר סנייפ הוא רע אבל הוא בחר בדרך הנכונה.אני שונאת את סנייפ אבל אני מעריכה אותו..כי הוא באמת סיכן את עצמו אבל למען טובתו האישית..הוא רצה לשמור על הארי למען לילי...למען סיפוק תשוקותיו!@!לא למען הארי!!!!!

כמה תשובות ותהייה אחת -שיראל.

הללושי - מסכימה עם הקטע שריחמתי על סנייפ כשדמבלדור הכריח אותו לעשות דברים בשבילו..

קלאופטרה - סנייפ מעולם לא התחרט על השתייכותו לאוכלי המוות,הוא פשוט פעל נגדם ר-ק בגלל המוות של לילי.זהו! וזה מה שאמרתי שלא הגיוני - שהוא מוותר על כל חייו,השקפותיו,רצונותיו בשביל אהבה נושנה שלא החזירה אהבה - שמתה..אפילו לא אהבה - התאהבות.

הללושי תג' 2 - נכון שהארי דמות שטוחה וסנייפ עגולה,אבל זה לא הופך את סנייפ לטוב!

דג - וואי,ממש מסכימה..ואני חשבתי על זה אפילו יותר: איך הם יודעים על הקללה הזו,או - התנפצות הקללה הזו מהסיבה הזו - אם היא מעולם לא קרתה?? אם היא אף פעם לא קרתה איך הם ידעו שכשמוסרים את הנפש על מישו הקללה תתנפץ?

קלאופטרה תג' 2 - וואו,ממש עיצבנת אותי! למה לעזאזל בגלל שהארי היא דמות שיגרתית-טובה-שטוחה אתם מתאמצים להוציא אותו רע,או דפוק?

וולדמורט רוצה שילטון רע! אכזריות! גזענות! רציחות,התעללויות,הפחדות! הוא פועל לבד כי הוא גאוותן ומאמין רק בכוחותיו,אין לו חבר כי הוא גאוותן עד מוות (תרתי משמע)!

הארי לעומתו משתמש בקללות-שאין-עליהן-מחילה רק כשאין ברירה או כשזה בנאדם ממש רשע (למשל במגדל רייבנקלו נגד האח משו כשהוא ירק על מקגונגל),לופין כועס עליו שהוא לא ניסה לפגוע בצורה חמורה באוכלי מוות ב"קרב שבעת הפוטרים",הוא משתמש בקללות לא הורגות אפילו במצבים חמורים במיוחד (וזה טימטום גמור אבל לא ניכנס לזה),והוא רוצה לפעול לבד..איפה? כשהוא יוצא למסע השמדת הורקרוקסים ב7? אז זהו - שהוא עושה את זה כי הוא כל הזמן רוצה לגונן ולהגן על החברים שלו,שלא ימותו במקומו (וגם זה טימטום לפעמים,אבל לא ניכנס לזה גם כן),ואחרי שהם באים איתו הוא נעזר בהם וחצי - "לא היינו מסתדרים בלעדייך,הרמיוני" - ואיפה ראית אנוכיות לעזאזל??

ארג.

מצטערת על התקיפה,מעצבן העיוותים שלכם,כאילו אתם בצד הרע..*

וואווו, שיראל, א-ו-ק-י-, אפשר להירגע בבקשה?קלאופטרה

בס"ד

זאת רק דעה, וזה כי אני לא אוהבת את הדמות שלא, את לא חייבת להסכים אבל אין שום עניין שתתעצבני...

כאילו אנחנו בצד הרע?? וואט? אם היית בן, היית אוהבת אותו? היית חבר שלו?

ועל הקטע של הקללה, אומרים גם שזה קסם עתיק מאוד, זאת אומרת שמישו' ניסה אותו!

המציא אותו! קיצור, הזוי! (פעם צריך לשלוח לה מכתב, ולבקש תשובות.. ;))

אוי,סליחה..שיראל.

עכשיו קראתי שוב את מה שכתבתי וממש לא התכוונתי להיות כזאת תקיפה ומגעילה..אופס..

ובקשר לשאלה שלך - מה הקשר? גם בתור בת אני לא אוהבת את הדמות שלו בכלל,אבל זה שאני לא אוהבת אותה לא אומר שהוא פתאום כמו וולדמורט,כי הוא באמת טוב ורוצה טוב,רק..לא בסיגנון שאני אוהבת.זה הכל.

אני לא כל כך הבנתי את השאלהאברהם איתן

מה ההבדל בין הארי לוולדמורט- ולדמורט רוצה להרוג את כל מי שלא בעל דם טהור. כלומר וולדמורט הוא מאוד גזעני , הארי הוא בדיוק ההפך מימנו.

עזבו את זה!קלאופטרה

בס"ד

פשוט הם רוצים את אותם נשקים... משתמשים באותם קללות.. זה מפריע לי...

ובואו נחשוב רגע כיהודים, פעם הרגו מכשפות ובעלות אוב. זה אסור מההלכה...

>שיראל.

בהתחלה זה נכון - הארי רוצה את אוצרות המוות,אבל זה העניין - שאח"כ הוא מתפכח ומעדיף לחסל את ההורקרוקסים (בבחירה אצל ביל ופלר בבקתה),ומבלדור אומר לו בקינגס קרוס שזו הייתה טעות לרדוף אחרי ההורקרוקסים..ואפילו,יודעים מה,עכשיו אני נזכרת - דמבלדור שואל את הארי אם הוא לא בדיוק כמו וולדמורט בסופו של דבר - רוצה לשלוט על המוות וכו',והארי עצמו מסביר שם למה זה לא אותו הדבר,ואיך הדרכים שלהם שונות,ואח"כ בחדר של דמבלדור הוא לא רוצה להשתמש בשרביט הבכור ושמח שאיבד את האבן..הוא לא רוצה את האוצרות..

ואיזה קללות הם משתמשים אותו הדבר?

ובקטע ההלכתי - זה נכון,כי מבחינת האידאל אנחנו לא רוצים עולם של קיצורי דרך ושליטה של אדם באדם על ידי כוחות חזקים שהוא לא יכול להתנגד להם ומקורם בטומא,אבל בסיפור - איטצ וורי נייס..זה פשוט מעניין..

אוף,אני חופרת יותר מדי על השטויות האלו..שיראל.
מקודם שאלו למעלה למה הארי לא ראה את הפעגסוסיםנערות הקוביות!

מהשנה הראשונה , הרי הוא ראה את אמא שלו מתה.

את זה שאלו את רולינג בראיון ועל זה היא ענתה , " כדי לראות את הפעגסוסים צריך לראות את המוות 'שוקע' "

הארי לא ראה את אמא שלו ממש נופלת אל הרצפה ומתה..הוא ראה רק את הקללה פוגעת..וגם כתוב בשביעי שהוא הסתכל בכלל על וולדמורט כל הזמן..

נשמע כמו קשקוש מוחלט, במחילה מכבודה.ארגמן

אפשר למצוא בספרים אלף דוגמאות לדברים שהיא לא תכננה מראש ומגיחים פתאום משום מקום בספרים המאוחרים יותר. לרוב היא מצליחה לקשר אותם לרמזים קודמים, אבל המון פעמים הם גם ממש סתמיים.

לונורא....קלאופטרה

בס"ד

זה כל הכייף בלהיות סופרת... צוחק

היי!! הרגע קלטתי משו'!קלאופטרה

בס"ד

אמרתם שצריך לראות את המוות שוקע, 

או בכלל לראות את המוות, אבל הארי בכלל לא ראה את המוות של סדריק,

הוא עצם עניים בגלל הצלקת שלו!!! 

כתוב שהוא אחרי זה רק הסתכל, וראה את סדריק שוכב מת.... 

צוחקצוחקצוחק

הרעיון הוא לא לראות ממש בעיניים,בת שמש

אלא להפנים את המוות.

אבל כן צריך לראות-קלאופטרה

בס"ד 

כתוב שצריך לראות! ככה נערות הקוביות כתבה! תגובה חמישית מעלי.. 

את זה שאלו את רולינג בראיון ועל זה היא ענתה , " כדי לראות את הפעגסוסים צריך לראות את המוות 'שוקע' "

הארי לא ראה את אמא שלו ממש נופלת אל הרצפה ומתה..הוא ראה רק את הקללה פוגעת..וגם כתוב בשביעי שהוא הסתכל בכלל על וולדמורט כל הזמן..

את חושבת שרון, הרמיוני, צו', לא הפנימו את המוות שלקלאופטרה

בס"ד

סדריק? הם כן! ועוד איך כן! אבל הם לא ראו אותו...

קאט רגע! לגבי גילי בר הילל!דג זהב

[סליחה על הקטיעה, אולי בהמשך אתייחס לעניין של הארי וולדי, אבל-]

מקודם הייתי עם סבתא שלי, שהיא מתרגמת (מעברית לאנגלית) ושאלתי אותה אם היא מכירה את גילי בר הילל!

והיא אמרה שבוודאי שהיא מכירה אותה, והיא יכולה לסדר לנו דייט ביחד ואני אוכל לשאול אותה שאלות וכו' חושף שיניים

יהיה נחמד, לא? אם זה יצא לפועל, אני אתיעץ איתכם בל"נ מה לשאול אותה. חיוך גדול

שאלתי את סבתא שלי אם גילי התייעצה עם רולינג לגבי תרגומים של מילים מיוחדות, אז היא אמרה שגילי אמרה שלא, כי הסדרה תורגמה בערך לכל שפה מדוברת כיום וא"א שכל המתרגמים יפנו לרולינג על כל שאלה, ולכן קיים מרכז ייעוץ מיוחד למתרגמים. וסבתא שלי התפעלה מאוד מהמילים שהיא המציאה.

לגבי האפילוג בסוף הספר השביעי:דג זהב

1) למה בשם זקנו של מרלין רון והרמיוני קראו לילדים הוגו ורוז??? למה לא טונקס, פרד, או ע"ש מישהו אחר, כמו שהארי וג'יני עשו?

איכזבו אותי.

2) גם לכם יש תחושה שאלבוס סוורוס שונה? הוא חששן יותר, עדין יותר... (יחסית לג'יימס) והוא חושש להיות בסלית'רין. לי יש תחושה, שאפשרי להוא יהיה בסלית'רין! הרי הוא גם קרוי ע"ש סנייפ.

מה אתם חושבים?

הוגו ורוז זה ע"ש הוגורטס!פלספנית
^ את המצאת את זה הרגע, נכון?קלאופטרה
חחח!!! רעיון נחמד!!!דג זהב

אבל קצת מופרך...

תחשבי שנגיד בא לעולם קודם הוגו, לא נראה לי שרון והרמיוני בנו על כך שתהיה אח"כ בת ואז יקראו לה רוז.

מסכימה עם 1,ו-2 זה חלק מהעניין.שיראל.
עוד משהו, וריענון:דג זהב

[אף אחד לא התייחס למה שאמרתי לגבי עליית הרמה של הספרים, ככל שהסדרה מתקדמת. קלאו- את צודקת, זה לא נעים שלא מתייחסים!עצוב סתם, זה בסדר!]

ועוד נקודה,

נכון אמרתי שזה מוזר שהמקרה של הארי יחדי מסוגו?

והנה, ג'יימס ג"כ מת למען לילי והארי, הוא נאבק עם וולדי, בידיעה שזה אבוד לו, רק כדי לאפשר להם לברוח!

ז"א שהוא מת למענם, להציל אותם! אז איך ה"אהבה" שלו לא הגנה על לילי, כמו שההגנה והאהבה של לילי הגנה על הארי???

ועובדה שקוראים לזה קסם עתיק! מכירים אותו!קלאופטרה

בס"ד

איך?! כי כבר פעם זה קרה!!@! ;)

דג, איפה כתבת על זה שהסדרה משתפרת? אני לא ראיתי שום דבר כזה...

וולדמורט אמר ללילי לברוח,בת שמש

לזוז הצידה. את ג'יימס הוא רצה להרוג בכל מקרה כך שהוא נלחם גם על חייו.

נראה לי שזה שילוב.אוהלי

"קסם האהבה"- זה שמתים למען מישהו היה קסם עתיק ומוכר, אבל שפעל      בקטנה. רק מול קוסמים קטנים. כנראה שההתפעלות הגדולה היתה לא שהקסם פעל,אלא שפעל מול וולדי. כנראה שמול וולדי היו הרבה שהפעילו את הקסם הזה וזה לא עזר להם.

כנראה שלהארי היו כוחות קסם גדולים מלידה, שבשילוב שלהם עם הקסם העתיק-זה היה קטלני לוולדי. ואולי לקח לוולדי(אהבתי את הכינויחיוך) יותר זמן לחזור לכוחות שלו, כי בנוסף למכה, הוא לא קלט שקסם כזה לא קסמי יכול לעבוד כ"כ טוב.

וגם לפי דעתי כל ספר הרמה עלתה. לא נראה לי שמבחינת האיכות או התוכן, אבל רולינג הרגישה נוח לסבך קצת יותר את העלילה ובעיקר להיות יותר אכזרית בסיפור ובהריגות- גיבורים ככל שהארי גדל. (עד ההריגות ההמוניות בספר השביעי)

קלאו, בבקשה, העתקתי לך! (=דג זהב

האם שמתם לב איך רמת הסדרה עולה מספר לספר?

תחילה רולינג הוציאה את הסדרה לילדים ונוער, וזה ניכר על הכתיבה- במיוחד של הספר הראשון.

אח"כ היא ראתה שקהל הקוראים שלה מתפרס על כל סקלת הגילאים (סבא שלי, בן 75 מאזין לסדרה מהקסטות שאני מאזינה להן, וגם אמא שלי ודוד שלי קוראים בשקיקה שוב ושוב!) ולכן היא שינתה את הסגנון כך שהוא לא יהיה כ"כ ילדותי.

אבל מהחמישי ואילך- העלילה נהיית הרבה יותר מורכבת ומסובכת, מתרבים הפרטים והתעלומות.

השישי והשביעי בכלל כבדים ומורכבים הרבה יותר מהקודמים (בעצם- במחינת הכובד- החמישי לוקח את כולם בכיס הקטן...)

ובנוסף- העקיצות, סיפורי האהבה וכל זה... מהשישי ואילך יש מה לצנזרדוס

אה! זה...קלאופטרה

בס"ד

מה אפשר להגיב על זה? את יודעת שאני לא כ"כ אוהבת את הסידרה...

ויש רק 3 ספים שהם סבבה, וזה 1-3.. קורץ ששמה הכל תמים ופנטזי, 

ומ4 הארי נעשה גאוותן, והיא חוזרת לעולם אמריקאי, ומעיק... ככה שאני חושבת שהיא ממש ממש לא משתפרת מספר לספר!! צוחק אז... אוווצ'... קיצור..

איזה ספרים מביןם ה7 אתם הכי אוהבים?

מוזר, קלאו,דג זהב

יחסית לאדם שלא אהב את הסדרה את ממש פעילה בשירשור! חושף שיניים

אני הכי אוהבת את 3.

אהבתי מאוד את לופין (ז"ל...) ואת הקטע הצריף המצווח.

וגם את 4 אהבתי, כל הטורניר  והסיפור של מודי. מוצלח מאוד מאוד!

אולי אחרי שההורים שלו מתודואגת!

וולדי עשה את ההורוקרוקס (בלי להיות מדע לזה, ובשלוב עם ההגנה של לילי, וההורוקרוקס הוא לא יכל להרוג אותו.

אולי יש גם משהו שמפריע להרוס הורוקורוקסים מיד לאחר שהם נוצרים..

בקשר לרמה של הספרים- גם אני עליתי על זה!במבליק

כשהייתי יותר קטנה ממש אהבתי את 3, אבל עכשיו כשאני קוראת אותו אני פתאום חושבת שהוא די ילדותי ושמ-5 הספרים הרבה יותר מורכבים מפרטים קטנים ויפים וכתובים על הרבה יותר רמה, וכנ"ל גם שקראתי שוב את 1 ו2... [את 4 אני שונאת, אז אני לא קראתי מלא זמן...]

הכי טובים זה 5, 6, 7 .... העלילה משתבחת...

יש לי גם שאלות!!פרח123

1. למה לא מוסבר למה וולדמורט עושה את מה שהוא עושה??

אם כבר השוותם אותו להיטלר אז היו לו "הסברים" למה הוא רודף אחרי היהודים(הם גורמים לאבטלה, רוצים להשתלט על העולם עובדה שכולם עשירים היהודים עם מוסריים ובלה בלה...) בנ"א לא נהפכים להיות רעים אלא אם כן הם מאמינים שווה להם להרוג זה יפטור להם הרבה בעיות.... 

וחוץ מי זה אם וולדמורט רוצה שיהיו לו מאמינים הוא צריך להיכנס לתקשורת... לנסות להסתיר את הרצח כמו שהיטלר עשה אף אחד בעולם לא ידע על הרצח שהוא עשה.. הרי הוא רוצה שאנשים יאמינו בו אז למה בעצם הוא מפגין אכזריות באופן נגלה?? אלא אם כן יש לו מניע גדול יותר אז מה המניע שלו להיות למעשים שלו?

2. ואיך זה שהארי הוא מוכן בשניה להחליט למות?? פשוט ככה ללכת להתאבד???

קשה לי לקבל את הדמות של הקדוש מעונה שמוכן למות למאן כולם.. הוא לא מרגיש פריר?? אלא אם כן יש לו מטרה אז מה הקטע של הארי?

3. דמבלדור מזכיר לי קצת את מה שהנוצרים חושבים על אלוהים שלהם, מופרע, הרפתקני, משאיר רק רמזים... והכי חשוב יש בו המון אפרוריות. 

ובכלל איך נותנים לבן אדם כזה לנהל בית ספר?? תחשבו טוב... אף פעם לא קראתי שהוא מסתובב סתם ככה בבית הספר בודק מה קורה עם התלמידים שלו... אפילו כשהוא קורה לאהרי לא הוא קורה לו אלא פרופסור מקונגל (סליחה על שגיאות כתיב..) קוראת לו. בכלל נראה שלפרופסור מקונגל הרבה יותר מתאים להיות מנהלת מאשר סנייפ.

בכלל לא נראה שדמבלדור מדבר עם התלמידים ואפילו רון הודה בזה בספר השביעי ונראה שהרמיוני די מסכימה איתו אז מה נסגר??

4. אין בעולם שלם מקום לילדים במצוקה להשתקם?? או איזה פסיכולוג שיכול לעזור?כלומר דמבלדור מעיד שהוא היה מורה הוא ידע שטום (וולדמורט ) מסוכן למה הוא לא עשה עם זה משהו??

5. איך זה שאנחנו מכירים דמויות של אוכלי מוות כמו מלפוי וכו' ואין לנו שום מניעה חוץ מפחד וניסון להוכיח?? מה מניעה אנשים לרצוח?? 

6. לדמבלדור והארי היה קשר טוב למה הוא לא מספר מלכתחילה שזנב תולע הוא זה שבגד?? ובכלל אין לנו מניע מה גרם לזנב תולע לבגוד בחברים הכי טובים שלו?? מה גרם לו לומר איפה ההורים של הארי נמצה?? לא אומרים בספר מה גורם לו לעשות את זה הרי הם היו חברים טובים...

7. אם באמת קוסמים הם כ"כ גדולים איך זה שפרד מת מקיר נופל?? הרי הקיר הוא זה שספג את הקללה ולא פרד ישירות אז איך זה שהוא מת???

וווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאווווווווווווווווווווקלאופטרה

בס"ד

המווווווווווווווווווווווווווווווווווווון שאלות!!!!!!!!!!!!!!!!!! אז כ-כ-ה-

1. למה הוא צריך הסברים?? את מדברת עליו כאילו הוא אדם טוב, הוא בכלל לא דמה ליימח שמו הזה, היטלר! בכלל לא! הוא רצה שליטה, וכוח, הוא לא היה צריך הסברים! הוא לא ניסה להסתיר שום דבר! למה הוא צריך להיכנס לתקשורת אם היא עוקבת אחריו בחרדה הולכת וגוברת?? הוא רוצה להרוב, כי הוא אדם שלא מבין כלום, חסר מצפון ופחדן מכל מה שקשור במוות.הוא "נהפך" להיות רע, הוא נולד כזה! אצל היהודים אין כזה דבר.. אבל כבר מגיל קטן הוא היה וולדמורט! אפעם לא באמת טום... אפעם!
  2. את לא היית הולכת להתאבד כשאת יודעת שאם תעשי את זה וולדמורט כמעט ימות, ואולי באמת ימות, ואת מצילה מאות אנשים שבתוכם האנשים שהכי קרובים לך??? את היית הולכת! כמו כולנו... והארי לא מחלי את זה בשנייה- כבר שוולדמורט מודיע שהארי צריך לבוא עוד שעה ואם הוא לא יבוא וולדמורט עצמו הצתרף לקרב כבר אז הארי התחיל להתלב, כל מה שהוא ראה בהגיגית הייתה עובדה מוחצבת למה שהוא צריך לעשות. מזתומרת "יש לו מטרה בכלל"?? ברור שיש לו מטרה!! להביס את וולדמורט?? חשבת על זה?!
  3. דמבלדור היה אחראי, בעיקר בניסתר... הוא הכיר את התלמידים שלו. רואים את זה בשישי שהארי נישאר לחג המולד, או הפסחה, ודמבלדור פשוט מכיר את התלמידים שלו! יש לו דמות סבבה, לא שטוחה, חמה, והוגנת! הוא אחלה מנהל!
  4. דמבלדור לא היה בטוח שטום רידל יהיה הלורד וולדמורט, יעני- יהיה קוסם אפל, ורשע, למה לו לסבך את טום רק בגלל תחושות בטן שלו?! זה יהיה דבר מגעיל לעשות! ואם הוא היה טועה בסוף?! ואם זה לא נכון שהוא מסוכן? אז הוא סתם היה מגעיל! 
  5. הם רוצים שליטה, מעריצים את וולדמורט, א'- ככה הם התחברו אליו יותר, יקבלו הגנה וכבוד, ב'- זה מה שהם רוצים, שליטה, להרוג, "יד חופשית"... הם לא אנשים עם ערכים או משהו כזה...
  6. דמבלדור לא ידע כ-ל-ו-ם בוודעות! הוא רצה לתפוס את סיריוס בלק בידיוק כמו כולם! (בהתחלה.. ;) ) ובקשר לזנב תולע- הוא היה אדם פחדן שלא יודע מזה לאהוב בכלל! את חושבת שהוא "אהב" את ג'יימס או את לילי?! לא! הוא נהנה מהיחס החם והמגן של לילי, ומהשתייכותו לחבורה פופולארית, וכייפית בביצפר שלו! ברגע שהוא קיבל יותר הגנה אצל וולדמורט, כי וולדמורט אז שלט, הוא מייד עבר לצד הנוח! לצד שמגן! לכן אפעם לא הבנתי מה הוא עושה בגריפינדור.. אבל לומשנה...
  7. - אין לי מושג, צ'כה לקרוא ת'קטע הזה שוב...
^ בעצם לא כזה הרבה שאלות.. =]]קלאופטרה
אני לא חושבת...שרון כהן

בקשר לדמבלדור... עובדה שרון אומר שהוא בחיים לא דיבר עם דמבלדור ואין לו מוסג למה הוא נותן לו את המפסק ונשמה שגם הרמיוני תמוהה על זה שהוא מקבלת משהו מדמבלדור אל תשכחי שגם הם עשו דברים גדולים ואף פעם דמבלדור לא דיבר איתם?? 

נכון שכתוב בספר שהוא הודה להם בקטנה אבל זהו?? כמה פעמים הם עזרו להארי להציל את בית הספר והם לא דיברו עם דמבלדור מעבר לתודה???? 

זה עדיין תמוהה... תחשבו רגע על הבית ספר שלכם המנהל לא מדבר עם התלמידים/ות??? הוא לא מסתןבב במסדרונות מדי פעם?? 

נכון שזה קוסמים וכו וכו' אבל עדיין זה בית ספר לכול דבר!! ואם קורה מקרה כמו אבן החכמים לא נראה שדמבלדור הולך לדבר עם רון ואומר לו תודה רק עם הארי.

וגם בחדר הסודות נשמע רק תודה לרון מה עם הרמיוני?? הרי היא זאת שפתרה את רוב התעלומה...

רק בספר השלישי דמבלדור מדבר גם אל הרמיוני ואומר לה מה לעשות אבל מה עם הסוף?? למה דמבדור לא אומר לה תודה??? הרי היא זאת שעשתה את הרוב.

בקיצור נשמע שדמבלדור קר לכולם ורק להארי הוא מתייחס וגם לא נראה שהוא ממש גלוי איתו איזה מין מנהל זה? לא נשמע שכ"כ אכפת לו מהתלמידים... 

תשובות לפרח..אביקוקי

בס"ד

1.וולדמורט מגלם את הרשע..מאז שהיה ילד בבית יתומים כל מה שהוא עושה זה להתעלל הוא יודע להשתמש בקסם האישי שלו כדי להאהיב על עצמו את כולם כדי שלא יעשו לו כלום..אבל כל מה שהוא רוצה זה כח כח ועוד כח.הוא אומר להארי שדמבלדור היה חלש מכדי לנסות ולהעז לעשות את כל הקסמים שהוא עשה..וולדמורט חוץ מכוח הוא רוצה שיהיה לו הכל!!וולדמורט מאמין שרק דם טהור הוא נחשב ולכן אפשר להרוג את כולם לא בגלל שהם משתלטים אלא פשוט בגלל שאין להם דם טהור..(חוק המחיה) כמו היטלר הוא טוען שהבעיה היא לא במעשים(למרות שיש בוגדים ואז הם גם זוכים ליחס כמו בוצדמים)אלא בגזע..

2.למה נראלך שהוא הלך בכזאת השלמה???היה לו מאוד קשה ללכת..בדרך ליער האסור כשהוא הולך להסגיר את עצמו הוא רואהאת ג'יני וכל הדרך הוא מייחל למישו שיפסיק אותו..הוא לא רוצה למות אבל בגלל שעכשיו הוא הבין את תכנית האם של דמבלדור הוא יודע שזה מה שהוא צריל לעשות ולכן וולדמורט לא מצליח להרוג אותו לא בגלל שהוא רצה למות אבל בגלל שהוא השלים עם זה שהוא חייב למות למען עולם הקוסמים כדי שיהיה מקום יותר טוב..כמו שלופין אמר.אבל אני ממש לא מסכימה עם הקביעה של קדוש מעונה..כי אם ככה יש מלא קוסמים שהם קדושים מעונים שמתו למען המטרה שהיא לחסל את וולדמורט.לילי, ג'יימס, פרד, טונקס, לופין, סיריוס, דמבלדור, סנייפ, וכל המתנגדים לשלטון שמתו על קידוש הצדק והתום..וגם כל מי שנפגע כמו הלונגבוטומים והיו עוד הרבה קוסמים עוד מהתקופה שוולדמורט היה בשיא כוחו. זה ממש לא נכון שהוא היה קדוש מעונה כי כולם ניסו להיות כאלה ולהילחם.נכון שהוא זה שצריך למות אבל הוא לא יחיד!

3. דמבלדור היה גאון, קוסם עצום, הוא הציל את עולם הקוסמים מיידיו של גרינדלוולד..והיה קוסם חזק ממש!!כמה מנהלים את מכירה שמסתובבים בבצפר והם באמת מכירים כל תלמיד ותלמיד לגופו..מנהלים בד"כ מכירים את המסכנים ותמופרעים..ולכן הוא מכיר את וולדמורטבזמנו ואת התאומים בזמן של הארי..

ציינת ש פרופ' מקגונגל מתאימה יותר לניהול- אני לא חושבת שז נכון כי אולי יש לה דמות סמכותית וטובה לניהול אבל היא לא קוסמת ענקי כמו דמבלדור..מדמבדר בקשו כמהוכמהפעמים להיו שר הקסמים רק קוסמים מאוד מאוד גדלים מקבלים כ"כ הרה בקשות.דמבלדור מעורב מאוד במשרד הקסמים הוא כושף ראשי וכו' והו גם מנהל למה שיהיה  זמן להסתובב ברחב הטירה ולדברעם התלמידים?

וגם מקגונג צריכה להגע לדיבור עם התלמידים יא גםמר א גםרש הבית.ץ.היא צריכהלהכיר אתהתמידיםש הבית שההכי טוב..יאמת מכר אום.ואין ספק הי מתאימהלהיו רש בת..גם מצד הקשוח אבל הם אוהבים אותה והיא אותם.

בשנה הישית כסנייפ מה, למה שיבחרו בה?הגוורטס מנוהלת (בערך)ע"י וולדמורט והוא מכיר ויודע שמקגונגל היאאשת דמבלדור בכל גופה ונפשה!!הוא היה מסתכן במרד אם הבצפר היה מנוהל על ידהף.ולכן הוא מנוהל ע"י סנייפ "איש סודו"

4. מסכימה עם קלאופטרה..אבל הוא לא היה במצוקה..הוא היה בבית יתומים וזה מקום שממש מתאים לילד להיות שם הוא לא ילד במצוקה, יש מי שמטפל ומוודא שהכל בסדר אותו.

5. לא כ"כ הבנתי את השאלה, אבל הרבה אוכלי מוות נהיו כאלה או ממקום של רצון לעוצמה וכח שהם קיבלו מוולדמורט, או ממקום של פחד, וולדמורט הוא חסר מעצורים ומי שהתנגד לו מת או נפצע אז למה לא ללכת איתו??

6. דמבלדור לא ידע!!

וזנב תולע היה פחדן מסרוח חסר תקנה!!!בגלל שהוא פחד הוא גלה את מקם הימצאם..וזה באמת היה מפחיד שימו לב שגם סיריוס פחד..הם לאהיו חבריםטובים זו הייתה נראלי חברות חד צדדי

ת זנב תולע המסרוח רק קיבל מהם והוא לא החזיר כלום!!!חוץ מחיוכים עכבריים מפגרים!!(הוא כזה מעצבן...בלעעעעעעעעעע)

7. אולי לקוסמים יש כל מיני יכולות אבל בהחלט הם אנושיים..אם קיר נופל עליהם ללא הכנה מוקדמת והם לא מכינים לעצמם הגנה הם בהחלט יכולים להיפצע או למות כמו עם פרד.ועם מוות גם לקוסמים אין מה לעשות..

תנשום עמוק, תנשוף... מה זה אחי?! חחח...sasad52

אני אישית מת על הספר... אין עליו, לא ראיתי ספר שאהבתי יותר.

יש בו את כל הרגשות רק חבל שהוא בא ממבט יחידי,

אני כמעט בכיתי בקטע שדובי מת. אצל ג'ורג' זה פחות רציני...

שאלות על התשובות!!פרח123

1. אז הינה עוד שאלה למה וולדמורט רוצה כוח?? מה זה נותן לו?? בכלל אני לא אוהבת איך שרולנג מציגע את הרשע כלא אנושי ואכזרי כ"כ!!

2. טוב נראה לי שדי ענית על 2..

3. אם דמבלדור מכיר את המופרעים ואת הטובים איך זה שלא מסופר לנו שהוא לא מדבר עם רון?? איך זה שהוא לא מדבר עם הרמיוני הרי זה הכי ברור שהוא ידבר איתם?? ורון הודה בזה בתחילת הספר השביעי וגם נראה שהרמיוני מסכימה איתם!!

4. אני מדברת בזמן שוולדי היה בהשגחתו של דמבלדור למה הוא לא מנסה לעזור?? למה הוא לא מנסה לשלוח אותו לאיזה איש מקצועי שיטפל בבעיות נפש שלו?? הוא פשוט מסתכל מהצד ולא עושה כלום!!! אם הוא איש כ"כ דגול ואבירי למה הוא נותן לו יד חופשית להשתמש בכוח שלו לרע?? לא חייב שכולם ידעו מזה למה הוא לא מנסה להראות לו שיש עוד דרך בחיים?? 

5.  אם וולדי היה כזה רשע חולי נפש למה שמשהו ירצה להתקרב אליו?? למה שמשהו ירצה להיות בחברתו?? להיטלר היה אידיאל לא משנה שהוא היה חולה נפש ואני לא יכולה להבין את הנצים שישרפו אבל לפחות זה היה אידיאל  ואני יכולה להבין את השחף... (למרות שזה חולה נפש !!)

אבל למה שאנשים ילכו אחרי אכזריות כזאת סתם?? זה לא אנושי!! 

וזה לא קונה אותי!!!!

נדלג על 6 מיצינו...

7. אני עדיין לא מבינה... כלומרבספר הראשון אגריד אומר שזה לא הגיוני שגי'ימס ולילי פוטר נהרגו בתאונת דרכים כי הם היו קוסמים... אז מקיר נופל פרד מת???

זה עדיין לא משכנע אותי איך זה יכול להיות??? 

נקודה לגבי דמבלדור-דג זהב

[בהזדמנות אני אענה על השאר]

אנחנו, שלומדים במוסדות חינוך דתיים, רגילים אולי ליוותר יחס קרוב ודואג מצד ההנהלה והצוות, אבל מסתבר שלא בכל מקום זה ככה!

דמבלדור באמת יושב לו בכיסאו הרם, מוגן ומוסתר בחדר מוחבא מאחורי מפלץ. התלמידים אפילו לא יודעים היכן החדר של המנהל!

אבל מתברר שכך היו גם כל שאר המנהלים!

טום רידל הוזמן אל חדר המנהל בזמנו, ומה גילינו? שדיפט לא ידע לאן התלמיד הולך בסוף הלימודים! הוא שאל אותו האם הוא גר בבית יתומים, ורידל סיפר לו שהוא בן של מוגלגים.

ולמרות הכל, דמבלדור הוא אישיות מופלאה ונהדרת. טוב לב ומאמין (אולי מידי) בכל אדם. היה לי עצוב נורא כשהוא מת...בוכה

מסקנה- המנהלים בהוגוורטס לא ידעו כלום על התלמידים שלהם.

בעיננו זה נורא, אבל מהמקום בו רולינג באה- כך העניינים מתנהלים.

דמבדור הוא דמות שמעצבנת אותי במיוחד...פרח123

אם הוא באמת כ"כ טוב לב איך זה הגיוני שאף אחד לא יודע איפה המשרד שלו??

איך זה שתלמיד צריך אותו לא יודע לאן לפנות??

בכלל לא נראה שיש לתלמידים בבית הספר הזה מקום לדבר עם משהו מבוגר..

תחשבו על כול המורים שם אם מי הייתם מדברים אם קורה לכם איזה צרה??

עם סנייפ?? אם מקונגל?? אן מי יש להם לשוחח?? 

נראה לי או שרולנג הייתה ממש מסכנה בבית הספר שלה.. או אולי האנגלים באמת סנובים....

אני מבינה למה הארי מרגיש בבית בבית הספר יש לו יחס מיוחד מהמנהל(לא משנה שסנייפ עושה לו תמוות..) אבל מה שאר התלמידים... סתם תלמידים רגילים כמו דין למשל...

לא נשמע שלמשהו אכפת ממנו... כלומר חוץ מהחברים שיש לו אין אף מורה שאכפת לו.. ויש את פליץ' שנראה שהוא מעדיף שהוא יהיה מת .

נראה לי שהבנתם מה אני חושבת על הספר הזה... 

(ובוא לא נדבר על הסרט כי זה הרבה יותר גרוע!)

במבלדור*פרח123
דמבלדור-אביקוקי

כב רכתבתי את זה איפשהו למעלה..וזה כמו שדג זהב אמרה...מנהל לא אמור להיות כ"כ קרוב לתלמידים..הוא הדמות שמנהלת את הבצפר אם הוא יסתובב כל היום במסדרונות לא יהיה לו זמן לנהל טוב את הגוורטס..

ולפי הדיווחים על דיפט דמבלדור היה פי אלף יותר טוב מכל מנהל שהיה לפניו!הוא הכיר וידע..

ובהגוורטס בהחלט יש להם למי לפנות...הראשי בתים קרובים אל התלמידים אולי את לא היית מתחבראת למקגונגל אבל אני נגיד בהחלט כן...ולכן יש גם מדריכים שמטפלים בצעירים יותר..(נגיד לפרסי לעולם לא הייתי מתחברת!!!) ואת פרופ' מקגונגל או כל מורה אחר הם בדיוק יודעים איפה למצוא ואיתם הם מדברים ואם זה ממש רציני אז אני בטוחה שהם יעבירו את זה למנהל..

אין על דמבלדור!!!!מתה עליו!!

עוד בעניין דמבלדור-דג זהב

אני לא מסכימה עם הגישה שאומרת שמנהל צריך לשבת למעלה ולהיות מרוחק. אני חושבת שמנהל אמיתי וטוב באמת כן צריך להיות מעורה בנעשה בביה"ס ולבוא במגע עם התלמידים.

אבל- רוב העולם לא מתנהל לפי גישתי, ואני מניחה שהפן המרוחק של דמבלדור מורכב גם מחוויותיה של רולינג כתלמידה, וגם מהמנטליות הבריטית הקרירה והמרוחקת. מה לעשות- ברוב בתיה"ס בעולם המנהל מרוחק והוא בד"כ דמות מאיימת ומרתיעה.

ולגבי הוגוורטס- אם התלמיד לא מתבייש מידי, יש מי שיטפל בו ויש לו למי לפנות בשעת הצורך!

בגלל זה אני לא סובלת את הספר!!!פרח123

כול מערכת היחסם בין הדמיות היא מעולם של רולנג זה לא שאני מצה ממנה ליותר מידי פשוט זה בלתי נסבל!!!

רוב מערכות היחסים היא קרירות בריטית!

אם זה היחס בין סנייפ לדמבלדור אם זאת מקונגל לתלמידים אם זה הארי רון והרמיוני תשימו לב איך הם מדברים בנהם... הם נשמעים כמו אנשים בוגרים שנפגשו במסיבת תה..

אפילו פרד וג'ורג' שאמורים להיות מצחיקים הם אף פעם לא רבים למשל... הם פשוט מצחקים וזהו.. 

אני לא אומרת שזה רע או טוב זה פשוט ככה רולנג מכירה את החיים כלום מסביבה כאלה.

אבל אני לא חושבת שזה נכון לכולם!! זה ממש לא מחייב...בעולם יש עוד ארצות ויש מורים ומנהלים שהם כן מחוברים לתלמידים...

וחוץ מי זה לא מחייב שזה רע השיטה הזאת פשוט לי גורמת לבחילה!! אנחנו בני אדם עם רגשות אז למה להסתיר הכול במסכה של נימוסים???

תגידי, לינג היא בריטית, ולכן מערכות היבמה את רוצה?דג זהב

רו

המשפט השתבש וקפץ...דג זהב

תגידי- מה את רוצה?

רולינג היא בריטית, ולכן מערכות היחסים הן בריטיות!

אם היא היתה ישראלית- היו יותר תיגרות ידיים.

אם היא היתה ערביה- כל ויכוח היה מסתיים בכדור בראש או שכל החמולה היתה קופצת לחסל חשבונות...

לא מוצא חן בעינייך? באסה לך! ככה היא וככה הסדרה.

פשוט אל תקראי. אבל מה זה יעזור להתעצבן עליה כאן? בדיון הזה מתפלספים עליה, אם לא אהבת- אל תכתבי.

סליחה הייתי בוטה מידי...פרח123

זה לא שזה רע זה העולם של רולינג ואני מבינה!!

לא אמרתי שהיא לא סופרת טובה להפך היא מציגה את העולם שלה בצורה מאוד אמתית ונכונה לה....

אם אנחנו היינו כותבת ספר זה היה מדיג את העולם שלנו (העולם בארץ ישראל...)

אבל לי קשה מאוד להתחבר לזה... אולי כאני כ"כ שונה מרולינג

בכול מקרה שאלתי שאלות אמתיות

איך זה שפרד מת מקיר נופל שאגריד אומר בספר הראשון שזה לא הגיוני לקוסמים למות מתאונת דרכים...???(ואת הדמיות של פרד וג'ורג' תמיד אהבתי!!!)

פרח- תשובה לך ועוד לגבי פרק:דג זהב

סליחה. פשוט מעצבן אותי שאני פותחת שירשור על הארי פוטר, שמיועד לדסקס עליו, ואנשים שלא אוהבים אותו מפריעים לשטף הדיון הזורם. זה מעצבן נורא.

לא אהבתם את הסידרה? אז ביי! אל תפריעו ואל תלכלכו.

זהו.

ולשאלתך: מעניין- באמת זה מה שהאגריד אמר? לא זכור לי.

אם כך- קוסמים מתים רק מקללות הורגות או לחשים שמתפקששים?

ולגבי פרד- יכול להיות שפגעו בו בקללה זאת עוצמתית, שלא רק הרגה אותו מיד, אלא אפילו הפילה עליו את הקיר! איך התיאוריה הזאת?

יפה אהבתי את התאוריה פרח123

דג זהב אהבתי את התאוריה שלך!!

תכלס הבעיה היא שחוץ מספרים הסרטים הרסו לי הכול!!!

הם הרסו לי את הדמויות וממש קשה לי עכשיו להתנתק מהסרט ולחזור איך שאני דמיינתי את הספר...

הם הרסו לי את הדמות של רון, הרמיוני והארי במיוחד!!

ומי שלא ראה את הסרטים אני מליצה רק על הסרט הראשון והשני מעבר לזה הסרטים הורסים!!!!!!!!!! (חוץ מהשחקן של פורפסור סנייפ שהוא פשוט גאון!!!)

למרות שרוב השחקנים כן עומדים על התיאור שלהם בסרט הבמאי נותן המון מהפרוש שלו לספר וזה הורס הורס הורס הורס!!!!

והכי מעצבן בסרטים שכול שנה מחליפים במאי!!! זה לא אמתי!!

אם היה לי טיפה משיכה לפסרים(אין מה לעשות הם בהחלט מעניינים ומסקרנים..) הסרטים הרסו לי את החשק...

האמת היא שמתי שקראתי את הארי פוטר הייתי קטןsasad52

כך שלא ממש דימיינתי את הדמיות והסרט "עזר" לי להשלים אותם.

פרח-בת שמש

א. הקיר התפוצץ מכישוף, פרד לא מת מהקיר אלא מהכישוף שפגע גם בו. הקיר נפל על כולם טהם נשארו בחיים, נכון?

ב. נראה לי שלא הגיוני שקוסמים ימותו בתאונת דרכים כי הם [אם כבר הם נוהגים..] מתרכזים בנהיגה, אולי לחש מגן או משהו.. אבל פרד היה עסוק בלחימה/ ריצה/ וואט אבר, אז הוא קיבל את כל הכישוף לפרצוף..

פרח- גם אני ככה!דג זהב

גם אני נמנעת לראות את הסרטים של הארי פוטר, כי הם הורסים כל מה שבניתי בראש.

אבל-

ראיתי את הסרטים- 1,2,3 עוד לפני שקראתי את הספרים, כך שהדמויות המרכזיות (הארי, רון, הרמיוני, דמבלדור...) בראש שלי נראות כמו בסרט.

אבל החל מהרביעי החלטתי לא לראות יותר את הסרטים, כי הם הורסים לי הכל! (למשל- בלטריקס נראית בסרטים כמו אני לא אגיד מה,  ואני דמיינתי אותה אחרת לגמרי, כנ"ל לגבי מודי, לופין... כולם) אבל אחרי שרואים את הסרט קשה לנתק את הדמויות של הסרט ושוכחים איך דמיינו אותם לפני! נכון?

לכן- צריך קודם לראות את הסרטים ואז לקרוא, כי אז זה לא הורס כלום, או להמנע מהסרטים וזהו.

הם מיועדים לדעתי למי שלא קורא את הספרים. (למרות שא"א להבין כלום מהם!)

לא ראיתי שמישו הזכיר את זה, ואני בשוק!תנו כבוד!!!!*טליוש*

‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏ובשביעי נגילה..."

יצא הסרט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(השביעי החלק השני)

איזה כיף!!!(קצת בעסה, כי כבר אין למה לצפות, אבל שהחיינו!!!!)

טוב, אני יודעת שהסרטים הם לא משו, אבל בכל זאת, תנו כבוד!!!!!!!כאילו הארי פוטר!!!!!!!!!!!

קיצור, עוד לא ראיתי, אבל אני מקווה לראות בזמן הקרוב בעז"ה!!

אחד מהסרטים! פשוט סרט מעולה, תענוג.בת שמש
הארי פוטר?!??!?!?! אל תדברו איתי על הסרט בכלל!!!!!קלאופטרה

בס"ד

השחקנים שמה נוראיים אחד אחד, בייוד דניאל רדקליף, (זה שמשחק את הארי פוטר)

לוידעת מי לימד אותם לשחק, אבל טרדגיה יותר נוראה מזאת אין!!!! 

הזוויות צילום של הצלמים דפוקום לחלוטין, זה תמיד מלמטה באלכסון, 

שבחיי זה נורא, אנלא אוהבת איך שהם עשו את הדמויות, במיוחד זאת של הארי פוטר, עשויה גרוע,

ותראו לי שחקן אחד נורמאלי חוץ מ- מקונגל, סנייפ, ודמבלדור רק בסרט הראשון והשני!

ואולי קצת מאלפוי, חוץ מזה א-י-ן-! (אם אני לא טועה... יכל להיות עוד כמה בודדים...)

הסר הזה הוא צירוף של כל השחקנים הנואים ביותר שאני מכירה, חוץ מאלה שהזכרתי למעלה שהם ממש טובים...

איכסססס, סרט נורא, והשחקן הראשי שמה, מלא מעצמו כמו המוות, עשיר כמו המוות של 

אנערף מי, והמשחק שלו כ"כ נורא, עד שאני לא יודעת מיי הטיפש שבחר אותו כדי לשחק את התפקיד שלו.....

לסיכום- זה הסרט הכי מטומטם, עשוי גרוע, וכו', שאני מכירה!

ומדברים על הספר, לא על הסרט!! תעשו לי טובה!

פו, |נושמת לרווחה!|קלאופטרה

בס"ד

אם עבר יום, ואפחד לא התקיף אותי... =]] ב"ה!

שאלה שהתעוררה לי בזמן הצפיה בסרט החדש... (=דג זהב

[וואו... זאת היתה חוויה, צפיתי בזה בתלת מימיד! ממליצה למי שלא חושב שיכאב לו הראש! זה מ ד ה י ם!!!]

איך ההורים של התלמידים הסכימו לשלוח  את הילדים שלהם להוגוורטס שהשילטה שם בידי אוכלי המוות?!

הרי פירסמו עוד בתקופת החופש שסנייפ יהיה המנהל ומי יהיו בצוות, אז מה השיגעון?!

ונוויל מספר שהם מלמדים את קללת הקרושיו על תלמידישנה ראשונה, ובהמשך יש חופשת חג המולד, אז איך ההורים יכלו לשלוח את ילדיהם חזרה???

ועוד שאלה...דג זהב

איך וולדי, אלוף ביאור ההכרה, לא ראה שנרקיסה מאלפוי שיקרה לו, כשהוא ציווה עליה לבדוק אם הארי מת, ביער???

מזתומרת לשלוח?!קלאופטרה

בס"ד

לא קראת ת'ספר השביעי, או מה?!?!

הם לא שלחו! מאז שוולדמורט עלה לשלטון באופן בולט, מאז שסנייפ היה המנהל של הווגוורטס,

וששר הקסמים נהיה אוכל מוות יצא חוק שכ-ל הילדים חייבים ללכת לבית הספר, וכל ילדי המוגלגים חייבים לבוא למשפט!

יש מחר הקרנה מקולנוע לחלק ב' של הארי פוטר 7.sasad52

40 ש"ח בערך...

ולשאלה השנייה,קלאופטרה

בס"ד

אני לא חושבת שממש היה לא בראש ביאור הכרה עכשיו...

אני ממש ממש לא חושבת... 

תחשבי, הוא כולו רוצה להרוג את הארי פוטר, 

הוא הטיל עליו קללה ממיתה, למה שלא ימות?!

אבל הוא מפחד ממש, כי הוא איבד את ההכרה, ולכן הוא רוצה שמישו' ילך לבדוק.

אבל ברגע שאותה נרקיסה מאלפוי אומרת שהוא מת, אין שום מקום לביאור הכרה, ברור שהוא מת! - מבינה?

הלו זה עדיין ספר... תנו לה לפנטז בשקט... sasad52
תשובה לשאלה השביעית..ריעות

מה נראה לך???? ייפול עלייך קיר ולא יקרה לך כלום??? אפשר למות גם מפגיעה של קיר, לא רק של קללות ולחשים.... אין לקוסמים מין הגנה מיוחדת למוות בדרך שהיא לא של קסם....

זה תשובה לפרח.....ריעות

ודרך אגב, רק עכשיו שמתי לב ששאלת איך זה שלילי וג'יימס לא יכולים למות מתאונת דרכים, זה כי עד שהתאונה קורית, יש להם כמה שניות שבהם הם יכלו להטיל קסם כלשהו..

הסרט השביעי חלק 2!!פרח123

ראיתי אותו היום בתלת מימד....

הסרט בעיקרון מצויין אבל היו דברים שיצעתי פשוט בעצבים!!!!

1. איך זה שכ"כ משקיעים בשני חלקים לסרט אבל את הסצנות הכי טובות בספר פשוט מורידים????

איך אפשר להוריד את הסצנה שאיך פרד מת??

2. איך אפשר להוריד את הסצנה שלופין וטוניקס מתים???

3. מה הקטע הזה שהארי מתעורר לתחיה בקטע הכי מפגר??? לפני שנוול בכלל הורג את הנחש?? ולפני שמולי מספיקה להרוג את בירקליס??(סליחה על השגיאות...) כל גורם ההפתעה הלך...

4. בכלל כול הקטע של מולי הוא כ"כ קצר שזה מפחיד! ומבאס כ"כ...

5. במקום לשים את הסצנות הכי טובות פשוט מסיפים סצנה  שרון והרמיוני נכנסים לחדר הסודות סתם מיותר לחלוטין!!!

6. כול הקטע של המוסר הסכל של הארי יכשהוא אומר לנוול להרוג את הנחשית לא קיים בסרט ממש באס אותי כי זה תפנית להארי ולנוול וזה סתם נהרס...

7. מוסיפים אורך של איזה 10 ד' לפחות שרון והרמיוני מנסים להרוג את הנחש... (בסוף בדקה התשעים נוול הורג את הנחש..) וגם בסרט חצי מהבדיחות של הספר יורדות .....

העיקרון היו הרבה דברים שהיו כמו הספר... כמו שוולדמורט הורג את סנייפ זה סצנה מעולה!!

וכול המאבק המלחמתי זה ברמה מעולה...

חבל לי רק שהבמאי רצה את האקשן של וולדמורט והארי מאשר הסצנות שבאמת רצינו והוא הוריד אותם סתם....

חבל חבל חבל.....

זה היה יכול להיות הרבה יותר מרגש.. ממש רציתי לראות את הסצנה של פרד ולופן... התבאסתי קשות....

בואו נחתוך את הדיבור על הסרטים!!!דג זהב

זה לא לענייננו, אם לא אכפת לכם!!!

סליחה.

זה שרשור על הספרים  (ויש הבדל... תרתי משמע)

אם אתם מעוניינים להמשיך לדסקס עליהם, אריה פתח על זה שירשור, ובנוסף- נפתח פורום סרטים.

עמכם הסליחה.

הי! מה רציתי לומר?? יוא זה משגע אותי... היה ליקלאופטרה

בס"ד

שאלה כ"כ חשובה על הארי פוטר... אוף... 

קלאופטרה!!!!!!!!!!!!!!!!אביקוקי

בס"S

אני לא כ"כ מסכימה איתך בענין הסרט..זה לא אחד הגרועים ותאמיני לי הם מספיק חכמים כדי לקחת שחקנים שידעו לשחק ולא שחקנים תפוקים..

דבר נוסף-לדעתי כל אחד צריך לעשות את ההפרדה ביןם הספר לסרט..את הסרטים צריך לראות כאילו זה סתם סרט כמו כל סרט אחר לא קשור לספרים ולאיך שאנחנו דמיינו את הדמויות בסיפור!!!

דניאל רדיקליף הוא שחקן טוב ויש לו מבטא אדיר!!!אבל למען האמת הוא אמר שרק בסרט השביעי הוא אהב את איך שהוא שיחק אבל אנ יחושבת שהוא שיחק סבבה לגמרי אולי לא כמו שדמיינתי אותו אבל בהחלט נהדר!

והרמיוני..שחקנית אלופה!!!!!!!ואין מילים..

ורון גם הוא הביאו שחקן שיגלם בדיוק את רון הסתום והוא עושה את זה נהדר!

וכנ"ל שאר השחקנים(כמעט..)(אבל ככה זה בכל סרט)מאלפוי(דראקו) הוא שחקן טוב אבל שביעי הוא מזה מעצבן.

אב

ל הדבר הכי קורע בסרט זה ה19 שנים אחרי...אין דברים יותר קורעים!!!!!!!!

הארי פשוט נראה מאמי אבל ג'יני מכוערת למדיי..

אבל הרמיוני ורון בהחלט גם נראים מבוגרים יותר....

ולאלבוס יש עיניים מ-ה-מ-מ-ו-ת!!!

די לדיבור על הסרט..אני ממש אהבתי זה באמת סיכם לי את הסידרה וווידע אותי לעובדהשאכן הגיע סף הסדרה!!!

אביה.

הי! את לא יכולה לתקוף ככה בלי שיגיבו לך!! =]]קלאופטרה

בס"ד

את לא חייבת להסכים איתי, אבל רק שתדעי שרולינג ממש ממש התערבה בכל הבחירת שחקנים,

והיא בחרה יותר משלפי המשחק לפי הפנים, לפי המראה!!! היא ממש התערבה בבימוי...

והיא לא מבינה כלום בקולנוע ... מה לעשות?! היא סופרת, לא במאית!

כל אדם שפוי יכול לראות שדניאל משחק נורא ואיום... יש לו רק הבעה אחת כ-ל הסרט והוא עושה אותה בקפידה...

ואני דווקא ראיתי כל מיני ראיונים שהוא ניראה דיי מלא מעצמו, ודי בטוח שהוא משחק נפלא!

והוא פשוט לא!

אני מודה שהרמיוני- (אמה ווטסון) ממש לא רעה, והיא הולכת ומשתפרת! כל הכבוד לה!

מההתחלה היא לא הייתה נוראית, ובסרט השביעי היא כבר ממש תותחית!!

רון לא יודע לשחק, אבל יש לו אופי רוני כזה... והוא עושה ת'דמות שלו חמוד...

בשביעי הוא ממש גרוע.. למען האמת..

מאלפוי בהחלט שחקן טוב, אבל צריך להתחשב שהתפקיד שלו הרבה יותר קל מאשר להארי או הרמיוני...

אני לא מערבבת בין הספר לסרט כי אם הייתי עושה את זה הסרט היה כ"כ גרוע, שהיה יכול להגדיל את החור של האוזון במלא...

יש כן כמה שחקנים מאוד מאוד מאוד טובים, שהם-

סנייפ, - תותח!

מקונגל- גם, פשוט מעולה!

אלבוס דמבלדור, רק בסרט הראשון והשני! בשלישי הוא ניפטר ובא אחר ממש לא טוב...

ויש עוד כמה שמין הסתם שכחתי... גם פילץ'! הוא אחלה... 

זהו! עברנו לספר... =]] 

לגד זהב...פרח123

התנצלותי הכנה!!! לא התכוונתי להתחיל להתדיין על הסרט פשוט הוא עצבן אותי כ"כ!!!

היו מלא דברים בספר שאהבתי לדעתי פשוט הרס שלא היה אותם...

הרי כול הקטע שהארי מבים שהוא צריך להעביר את המסר הלאה... 

לכן הוא מעביר את המסר לנוויל...

וגם הקטע של הסוף עם השרביט בספר הוא מתקן את השרביט שלו ומסבער לרון והרמיוני מה קרה לו... וזה נותר אור חדש על כול הספר.... בקיצור זה חסר בסרט...

אבל לא על זה אנחנו מדברים... אלא על הספר נכון...

אז יש לי שאלה!!!!

איך זה שוולדמורט נכנס לראש של כול התלמידים בהוגורסט אבל לאשתו של מאלפוי(שחכתי את שמה תהרגו אותי...) הוא לא בודק בתת הכרה כמו שהוא עושה לכול התלמידים???

כל הסוף של הסרט מאפן.הדסוווש

פשוט משעמם איך שהם מנסים מלא זמן להרוג את הנחשית, ומאיפה הם הביאו את הקטע שהארי וולדמורט נופלים ביחד? וגם למה הם עשו שהארי יהרוג את וולדמורט במקום מבודד ומרוחק? זה לא אמור להיות כשכולם רואים? ובסוף הארי נכנס לאולם הגדול ומסתובב שם ואף אחד לא מתייחס אליו! זה אמור להיות שכולם קופצים עליו ואז לונה מסיחה את דעתם שהוא יוכל לנשום קצת ( דרך אגב איפה לונה בחלק השני של השביעי? היא פשוט נעלמה מהסרט)

בקיצור אני לא ממליצה לראות את הסרטים של הארי פוטר. ברוב המקרים הם פשוט הורסים את הספרים וחוסמים את הדמיון.

ופרח-הדסוווש

שאלו את זה כבר למעלה.

עזבנו את הסרט!!! לא.???קלאופטרה
אלי לדעת מי היה המנהל של הווגורטסריעות

בכעבור 19 שנה...

באליריעות
אאל"ט זה מוזכר בסוף השביעי-דג זהב

אני לא זוכרת.

הייתי רוצה שמקגונוגול.

אבל- תחשבי שכשהארי היה תלמיד- היא לימדה כבר 40+ שנים, ז"א שהיא היתה לפחוות בת 60. אז כעבור 19 שנים... תלוי בכושר שלה להיות מנהלת. למרות שא"א לדעת- אחרי דמבלדור, בגילו המופלג! (חישבתי שוולדי בן 60 + במהלך הסיפור, ודמבלדור לימד אותו בביה"ס, ז"א שדמבלדור בן 80+!!!)

תשובה אחת..מחפש את האור..

לגבי זה שלאא רואים איך פרד מת,ולא איך לופין וטונקס מתים - הבמאים בהחלטה אמיצה החליטו שהם לא מראים מוות של טובים. רק של רעים. תבדקי את זה, ותראי שלא רואים שום טוב שמת, אלא רק את הגופה אחרי שהוא מת, ואצל הרעים, רואים איך בלטריקס ואיך וולדמורט מתים.

כנראה שהבמאים החליטו שככה הקהל יותר יהנה מהסרט, לחסוך ממנו את הקטעים הקיצ'יים העצובים של מו הטובים..

השתגעתם?????אנונימי (פותח)

כמה תגובות אפשר לכתוב על ספר דבילי (243 תגובות, זה מטורף)

עכשיו הוספת עוד תגובה!פרח123

אם יש לך בעיה אם הספר אתה לא חייב לכתוב!

יש אנשים שאוהבים את הספר!! 

מה? למי כתבת את התגובה הזאת?!קלאופטרה

בס"ד

לא להלחץ, נכון?! =]]

תלמדו- להתעלם מאנשים כאלה.דג זהב

הם לא שווים את התגובה שלכם.

שתי שאלות לגבי הספר השביעי:דג זהב

1) למה לכל הרוחות וולדי חושב שהוא היחיד שיודע על חדר הנחיצות (זה מוזכר כמה פעמים בספר) הרי כשנכנסים ל"מקום בו מוחבאים חפצים" רואים הררי הררים של חפצים שהוחבאו שם. אז... איך הוא חושב לעצמו כזה דבר?

2) כשהעכבישים הענקיים מצטרפים לקרב בהוגוורט- לא הבנתי לאיזה צד הם משתייכים. יש לי תחושה שלאוכלי המוות, כי הם תקפים את האגריד. מה אתם חושבים?

שאלה טובה...פרח123

1) אולי וולדי חשב שלא ימצאו את זה שם בגלל כול החפצים... מוסתר עם כול הבלאגן...

2) גם אני תהיתי עם העכבישים... מעניין כלומר הם אמורים להיות נאמנים לאגריד.. אבל מי אמר?? ואולי הם מעדיפים לאכול כמה שיותר אנשים אז הם לא בשום צד???

וודי לא סתם חשבאברהם איתן

שהוא היחיד שיודע על חדר נחיצות, הוא חשב שאף אחד לא יודע בכלל על קיומם של ההורקסים, ולכן מימלא אף אחד לא יחפש.

וגם אם מישהו היה מוצא את זה, הוא לא היה יודע מזה, כי הרי הנזר נעלם לפני מאות שנים.

2  לא נראה לי שהם הקדישו מחשבה לאיזה צד הם- הם פשוט תקפו את כולם.

נראה לי שהם שייכים לאוכלי המוותהדסוווש

כי אחרי שהרעגוג מת הם כבר לא נאמנים להאגריד

ממש לא קראתי הכל כי זה ממש חופר אבל יש לי שאלה:ברוקולי=)

למה לא מעיפים את פיבס מהביצפר הוא גורם רק צרות!!

אוי כ"כ מסכימה!!קלאופטרה

בס"ד

וולדמורט לא אידיוט!!!!!!!!! 

או שכן...  למה הוא לא שם קללה על העטרת, או משו' כזה?? 

לה הוא לא שם קללה על הספל?? אפילו- קללה מקבעת, שישאר שם... 

זה דפוק....

והעכבישים- ברור שלאוכלי המוות...

קלאופטרה-ריעות

בדקתי, זה לא מוזכרר... אולי בדף האחרון ממש, אין לי אותו הוא קררוע... אולי מישו יכתוב לי אותו פה???

ותשובה לשאלה השניה- העכבישים לא היו בעד אף אחד.... מה שמנע מהם לאכול את האגריד כל השנים האלו זה הרעגוג, והוא מת.... תזכרו שהאגריד מספיק לכל העכבישים( אבל זה לא קשור....)

חחח... צודקת...sasad52
מה לא מוזכר?קלאופטרה
קפץ..קלאופטרה

בס"ד

אנלא יודעת על מה את מדברת...

אני לא מאמינה שלא דיברו על זה...פרח123

יש לי שאלה לגבי רון ווזלי... כלומר איך הוא יכול להיות חבר של הארי??

הארי כול הזמן יורד עליו...

ההורים שלו מעדיפים את הארי... האחים שלו מעדיפים את הארי...

תמיד מתייחסים אליו כאל מטומטם...

איך זה שהוא ממשיך להיות חבר שלו?? בהתחלה זה מובן להיות חבר של בנ"א מפורסם נותן גם לך סוג של תהילה...

אבל הוא ממשיך להיות חבר שלו למרות שהוא מקנא בו..

ובכלל כול הספר השישי הארי "מנסה" לא לצחוק עליו ברבים כי הוא חבר שלו... אבל אם הוא היה חבר אמתי הוא לא היה חושב לצחוק עליו.....

הכול מקרה הארי נשמע מאוד אנטרסנטי.... להרמיוני לא נשמע שהוא יורד עליה אך פעם או מנסה לגרום לה לקנאה והרי זה ברור היא החכמה של הכיתה והרבה פעמים היא עוזרת לו בעבודות... 

אז איזה מין חברות זאת??? 

חוץ מלמנות את רון להיות שוער בקוודיץ' (וגם זה בגלל הכישורים שלו ולא בגלל שהוא חבר טוב) לא נראה שהארי עושה איזו טובה לרון... ואל תשכחו שרון הקריב המון להארי... בזה שהוא מבליג על היחס המועדף של ההורים שלו ואחים שלו..

הוא מבליג על כול היחס בבית הספר(היחס המועדף זה מוציא כול אחד מהדעת..)

אל זה שתמיד יוצא לו שם של המטומטם....

רון תמיד דוחף את הארי לעשות דברים... ות'אמת הוא בכלל לא נראה לי מטומטם רק פשוט אף פעם לא נתנו לו צ'נס להוכיח את עצמו... וזה ככה לאורך כול הספר.... 

פרח, חשבתי על זה , אבל קצת שונה:דג זהב

חשבתי על איך הרמיוני התחתנה עם רון.

הרי הם כ"כ שונים, וכל הזמן רבים.

חוץ מזה שאם הייתי הרמיוני לא הייתי מתחתנת איתו כי הייתי יודעת לעל כל המגרעות שלו... הוא דביל אנוכי וטומטום, כמו שאמרת.

רון מסכן, בסה"כ, כמו שאת מתאר: תמיד בצל, תמיד עדיפות שניה, בין הרבה אחים. אבל למה שהו אלא יהיה חבר של האר? יש להם שפה משותפת, חשיבה דומה. למה לא?

הארי בנאדם טוב, אני אוהבת אותו, הוא יודע איך להתנהג עם רון.

ולמה את אומרת שהוא יורד על רון?? מתי הוא ירד עליו?

איו, עוד פעם אחת שאני שומעת ת'מילה מפורסם- תהילה-קלאופטרה

בס"ד

וכו'.... זה מה שאתם חושבים על חברות?? שרון חבר של הארי בגלל בהוא מפורסם???

כי אם זה היה ככה רון ל-א היה עובר עם הארי את כל מה שהם עברו!

ברגע שהיה קולט את כל הצרות שזה מביא הוא היה מפסיק ת'חברות הזאת!

אבל זה היה משו' יותר רציני, ואמיתי. לא מרדף אחרי כבוד שלו קיים בכלל!!

ככה ברצינות אתם רואים חברות?? מותר לי להיות בשוק??

בטח שרון מקריב המון בשביל הארי! וגם הארי בשביל רון!

מי ירד לחדר הסודות להציל את אחותו של רון? מי לא היה חבר של ג'יני שנים רק בגלל שרון לא אהב את זה??

אבל הארי לא היה מאוהב בג'יני בהתחלה!!פרח123

בכלל הוא אהב את צ'ו!!!

רק בספר השישי הוא בכלל מסתכל עליה... 

אני לא אומרת שהוא לא היה חבר טוב... אני רק אומרת שרון הקריב הרבה יותר!!

רון הלך תמיד אחרי הארי!!

ובכלל בשנה הראשונה הוא כמעט הרג את עצמו בלוח השחמט (ואם הוא יודע כ"כ טוב שחמט איך זה שהוא מטומטם לא אמורים להיות חכמים כדי לדעת שחמט??)

אפשר לומר שבספר השני זה לא חכמה כי אחותו נמצאת בחדר הסודות אבל זה ממש לא מובן מאליו כשיש שם נחש ענקי שעלול להרוג ובכול זאת להיכנס...

ובשלישי הוא הלך אחרי הארי למרות שהם חשבו שסיריוס בלק אלול להרוג את כולם!! ורון נפגע מהערבה המפליקה... ושוב אל תשכחו הוא היה יכול לשחק ראש קטן...

כלומר ברור שגי.קי. רולינג לא תעשה את זה אבל בנינו... 

מה הארי עשה בשביל רון?? למה הוא הולך כ"כ רחוק???

ואני לא יודעת מאיפה דג זהב הבאת שהוא אנוכי?? אני לא חושבת שהוא אנוכי כמה פעמים הוא הגן על הארי??

כשהוא הלך לסנייפ עם מפאת הקונדסאין להגיד לו שזה הוא שהביא לו ת'מפה...

והוא היה אלול להסתכן בעונש עם סנייפ מה שזה לא כזה מלבב...

ובספר ארבע למרות שהם היו בריב הוא שלח את הרמיוני להזהיר את הארי שהולכים להיות דרקונים במשימה! 

כמה פעמים הוא הקריב את עמו כדי שהארי יוכל להמשיך ולעשות את המשימה של הנבחר??

אני לא חושבת שהוא אנוכי בכלל!

אולי אפשר לומר שהוא מטומטם... אבל אני חושבת שלא הוא פשוט יוצא מטומטם...כי הרבה פעמים בלי כוונה הקנאה משתלטת עליו ובצדק!!!

רון גבר, וחוץ מזה הארי היה מואהב בג'יני (מההתחלה)sasad52

ראו ספר שני (בהתחלה) כשהארי מתארח אצל משפחת ויזלי.

פשוט הנשיקה עם צ'ו בספר החמשי...פרח123

פשוט מועילה לעובדה שהוא היה מאוהב בג'יני...אלא אם כן יש לך הסבר לנשיקה!

אולי ג'יני הייתה מאוהבת בהארי ואז כשהיא ראתה שהוא לא מסתכל עליה אפילו היא התחילה לצאת עם בחורים והחליפה חבר כול שני וחמישי... עד שהיא יצאה עם דין..

ואז הארי התחיל לקנא...וכמובן שהיא יצאה עם בחורים כדי לנסות לגרום לו לקנא..

וזה היה רק בספר השישי!!!!!! 

בכלל גי'ני מאז חדר הסודות ועד הספר החמישי (בסוף) לא שומעים ממנה כלום... כלומר בשני ספרים היא אפילו לא מוזכרת....

הארי כול היום חושב רק על צ'ו וכמה היא קשה להשגה כי יש את סדרק באמצע או שהרוח של סדריק באמצע(וזה משעמם!! בקטעים האלה העברתי איזה פרק.. 2...)

אז בבקשה לא לשגע לי את הסכל עם זה שהארי היה מאוהב בה מההתחלה...

ג'יני בטוח הייתה מאוהבת בו לכן ידעתי שבסוף הם יהיו ביחד.. ! 

גם לי ניראה שג'יני היתא מאוהבת בהארי כבר מהשניאברהם איתן

אבל הארי חשב רק על צו

אריה, לא נכון,דג זהב

ג'יני היתה מאוהבת בהארי, לא הארי בה.

היא היתה חברה, לא בת זוג.

רק בשישי התחילו להתגלגל העניינים...

אין לי כח להגיב על הכל,אבל -שיראל.

רון לא שלח את הרמיוני להזהיר את הארי שהולכים להיות דרקונים!

ככה זה בסרט!

בספר האגריד הראה לו אותם.

וואלה... רואים מה הסרטים עושים לאנושות!!!אנונימי (פותח)

הסרטים יותר מדי שונים מהספריםאברהם איתן

ומסרט לסרט זה רק נהיה יותר גרוע.

מורידים קטעים חשובים ומוספים דברים בלי קשר לכתוב בספר.

למשל מה שהוסיפו בסרט שישי כששני אוכלי מוות שרפו את הבית של הוויזלים.

או כשאורידו בשבעי כמעט את כל הסיפור של אח של דמבלדור.

אתם חיים בסרט!!!!! ;)קלאופטרה

בס"ד

הסרטים כ"כ יותר מידי כמו הספרים שזה משגע!!!

אני יכולה לקרוא את הספר, ואז לראו את הסרט, וזה אותם המילים!!!!!

למשל ב5, אחרי הנשיקה עם צ'ו, הרמיוני מסבירה להם איך צ'ו מרגישה,

ואז רון אומר שאם מישו' ירגיש כ"כ הרבה רגשות הוא עלול להתפוצץ.

והמיוני מגלגלת עניים ואומרת לו שבגלל שלו יש הכלה ריגשית של כפית, זה לא אומר שזה ככה אצל כולם....

וזה ככה גם בספר, וגם בסרט!! מוזמנים לבדוק... 

קלאופטרה-ריעות

התכוונתי שלא מוזכר מי המנהל של הוגוורטס בסוף...

וחוץ מזה... שימו לב: רון הוא בנאדם גדול!! הוא קוסם מעולה והוא אמיץ.

אבל לא רואים את זה כי רון כל הזמן בצל של הארי, האחים שלו וכו' וכו'... רון, בלי שיקוי פליקס פליציס חסם את כל השערים באחד ממשחקי הקוידיץ', רון, קיבל ציונים מעולים בבגרויות, רון, הלך תמיד עם הארי לכל ההרפתקאות, אתם יודעים מה זה להימלט מחבורה של חטפנים?? רון עשה את זה!! כמובן שלפעמים הוא דיי מפגר, אבל בכללי הוא ממש לא!! מה הרמיוני מצאה בו??? מ'זתומרת מה היא מצאה בו?? אם הייתם אוהבים מישהו, מאוד מאוד, אבל הוא פוחד מחושך, לא הייתם מתחתנים איתו?? תחשבו קצת!

אה, ושכחתי...ריעות

הסרטים שונים מאוד מהספרים... בסרט השלישי, לא מראים אף שיעור, חוץ מהשיעורים של לופין והאגריד.... בכלל לא שומעים מה אמא של הארי צורחת, למרות שבספר רואים.  בכלל לא רואים את המשחקי קוידיץ' (חוץ מקטע של דקה) וזה ממש ביאס אותי....

אי אפשר הכל... =]]קלאופטרה

איך בסוף הרביעי הוא לא ראה את התסטראלים?סיריוס בלק
סיוריוס-אביקוקי

איפה בדיוק הוא היה אמור לראות אותם?הן לא חוזרים בכרכרות..

יש לי גם משו--במבליק

איך זה שתמיד, אבל תמיד כל מה שהרמיוני או דמבלדור אומרים נכון??

תבדקו את זה- אין כמעט פעם שאחד מהשניים!! מה שהם אומרים תמיד נכון!!

?! מזתומרת איך זה קורה?קלאופטרה
הוא צודק, כאילו הם נביאים...sasad52
כי הם אנשים עם טיפה שכל, אדונילי!אנונימי (פותח)

למרות שהיא בוצדמית!

אוי מה גביריתלי הייתה אומרת!

הם כןן חוזרים בכרכרותתת!!!!! הם כןןן!!!!קלאופטרה

בס"ד

אני ישיג את הרביעי ואצוטט!!! אני אומרת לכם זה ה-חור, וזה מזעזע!!! 

כי הם החכמים של הספר..חוץ מזה שרואים בשביעינערות הקוביות!

שדמבלדור תיכנן ה-כול...

כככה זה שלא מתכנניםאני7

חצי מהשאלות שאלו את גיי.קיי רולינג וגם לה לא היו תשובות.

שאלה ארוכה ומורכבת על הספר השישי:דג זהב

עדיין לא הבנתי איך טונקס ידעה שהארי באותו קרון רכבת! (אחרי שמאלפוי שיתק אותו וכיסה אותו בגלימת ההיעלמות)

היא אמרה שהיא ראתה שהוא לא יורד מהרכבת על כך אני תמהה:

1) איך זה הגיוני שהיא היתה רואה אותו בין כל מאות הילדים?!

2) וגם אחרי שהיא ראתה שהוא לא יורד- איך היא הגיעה למסקנה שהוא מתחת לגלימה שלו?!

3) וגם אם היא חשבה על הגלימה- מה, היא עברה תא תא, וגיששה באויר עד שהיא נתקלה בו?!

4) וגם אם היא גיששה באויר, בספר מתואר שהיא לפתע פתאום שלפה מעליו את הגלימה, ז"א שהיא ידעה שהוא שם! הדבר ההגיוני שהיה אמור לקרות הוא ש"לפתע הארי חש חבטה בגבו, וקול חביב אמר "אוי, הלו הארי, חיפשתי אותך..." ז"א שטונקס התהלכה בין התאים עד שרגלה נגעה בו.

הבנתם? חופר

דג זהב- אני אוהבת ת'שאלות שלך!!נץ1

נראלי שקראת את הספר מכל הכיוונים כדי לחפש שאלות.. בכל אופן שאלות יפות..

אבל זה מתואר!קלאופטרה

בס"ד

לא בידיוק הבנתי מה השאלה,

היא כניראה מאוד מאוד התמקדה בו מכולם... הגיוני!

היא יודעת שיש לו גלימה, כי בחמישי הוא התכסה בה כשכולם הלכו לכיכר גרונמודלד,

היא לא עברה תא תא, כי היא מספרת שהיא ראתה תא עם כל התריסים סגורים, והיא חשדה במשו' והלכה

ישירות לשם, ואז כשהיא ראתה שהוא ריק, היא מין הסתם חשבה שאולי הוא מתחת לגלימה, 

גיששה קצת, והמצאה אותו... לא כ-ז-ה מסובך.. קורץ

אני לא יודע תשובות לשאלות האלה אבל...אברהם איתן

שמתם לב שבסרט זה בכלל לונה שמצא אותו?

ואז היא אומרת שהיא ראתה אותו בזכות היתושים הקסומים האלה שבמוח שלו(קצת מפגר אני יודע אבל כך היא אומרת בסרט).

לא ראיתי את הסרט השישי...דג זהב

קלאו,

עדיין מוזר לי עם זה...

ועוד שאלות על השישי:דג זהב

בעצם, נקודה למחשבה ושאלה:

1) שימו לב למה שלופין אומר : "בעולם הקסמים אין מלכים..." מעניין, אה? אני חושבת שיש כאן אמירה של רולינג. היא הרי מתעבת היררכיה (מעמדו ודרגות) אז מן הסתם היא גם נגד ממסד המלוכה. (כנראה היא גם לא אוהבת את בית המלוכה הבריטי...)

2) לגבי הנסיך חצוי הדם: אםילו ג'יימס, לופין וסיריוס לא שמעו עליו! מוזר לי שסנייפ המציא לעצמו כזה כינוי סנובי ולא השתמש בו! תראו את רך-כף, זנב תולע, ומוני- כולם הכירו אותם כך, הם קראו אחד לשני בכינויים האלה, ואפילו סנייפ ידע את הכינויים האלה (זוכרים ב-3, כשמפת הקונדסאים העליבה אותו...?)

אז למה לופין לא זיהה את הכינוי הזה, כשהארי שאל אותו אם הנסיך זה אבא שלו?

ונץ1- כן, אני חופרת בספרים הרבה, ואני מוצאת בהם עניין רב.

יפה!קלאופטרה

בס"ד

בקשר למלוכה-

עולם הקסמים מאוד פוליטי... יש שר קסמים, עוזרים בחירים, בחירות, וכו'...

אפעם לא הבנתי איך זה פועל... ב5 יותר מבינים כשנכנסים למשרד הקסמים...

ובכלל, כל הקטע של קוסמי אופל ומשרד הקסמים מתוסבך כ"כ...

ובקשר ל 2) , תמי סנייפ היה יצור קצת מסובך, שקט, אולי אפילו מסתורי...

הוא לא ניראה כאדם משתחצן... הוא אולי נהנה לקרוא ככה לעצמו, אבל בטח לא לחברים שלו...

ובכלל! הוא היה בחברה של חברים רעים, דוגרי חברים רעים! עם הרבה יחס לתואר הדם...

למה שיגלה לכולם שהוא חצוי דם? למה לו?? אני חושבת שזה היה הכינוי שרק הוא קרא לעצמו ככה,

ונהנה לחשוב על עצמו בשם הזה... ואולי רק החבר הכי טוב שלו ידע על זה...

אני גם חושבת שהוא כתב על הספר את הכינוי שלא מוכר שלו בשביל שלא ידעו שזה הוא.

שהוא המציא את כל זה... אולי הוא פיחד שאם יראו את הקללות יענישו אותו, אולי זה סתם, 

אותה מסתוריות, או הסתרה שקטה שטבועה בו, שהוא פשוט לא רצה שכולם ידעו.

לוחשוב עם זה דבר טוב או רע...

ועכשיו לשאלת השאלות!!!!!-

למה אומרים להארי כל הזמן כל הזמן כל הזמן 

שהוא חצוי דם, למרות ששני ההורים שלו ק-ו-ס-מ-י-ם-??????????????????????

אה... זהו! אני תמיד רוצה לשאול, ותמיד שוכחת...

תשובה לשאלת השאלותאברהם איתן

דבר ראישון לא תמיד אומרים להארי שהוא חצוי דם. בספר הראישון מצאתי כמה פעמים שאמרו לו שהוא טהר דם.

דבר שני, אלה שבאמת אמרו לו - יש לו בעצם בעורקים דם מוגלגי מלילי , לא?  זה לא מדויק אבל קצת נכון.

מגדירים אותו כחצוי דם,קלאופטרה

בס"ד

הוא מגדיר את עצמו כחצוי דם, והסיבה היחידה זה שיש לו כמה טיפות של דם מוגלגי?

זה לא הזוי? 

קלאו- ככה זה!דג זהב

זה מבוסס על תורת הגזע הנאצית- ראית פעם את התרשים של הנאצים, על הדם היהודי?

ובספרנו המדובר- אתה נחשב בוצדם/חצוי דם/לא-טהור-דם כל עוד יש בשורשיך מישהו חצוי דם/מוגלגי!

ולכן הארי הוא חצוי דם (הגדרה באמת לא מדויקת- חצוי דם אמור להיות בן של מוגלגית וקוסם ולהםך) כי אימו היא בת מוגלגים ואביו טהור דם.

ולגבי סנייפ- מישהו מוכן להסביר לי רגע מה ההיסטוריה הדמית שלו? אני לא זוכרת טוב...

חצוי דם! אבא מוגלגי אמא קוסמת!קלאופטרה

בס"ד

אה, ועוד שאלה! 

נכון איפשהו מקום בספר, ניראה לי בשביעי, הרמיוני מודיעה שהיא "בוצדמית וגאה בזה!" - (אם אני לא טועה ככה היא אומרת..)

איך היא יכולה לומר דבר כזה?? זאת אומרת שהיא מסכימה עם המילה "בוצדם" שזאת מילה 

גיזענית ולא יפה! היא לא אמורה להיפגע כשאומרי לה את זה, אבל כשהיא אומרת שהיא גאה בזה היא אומרת שהיא מסכימה עם זה! שלוכפת לה שאנשים חושבים ככה! לאו דווקא עליה, אבל שדעה כזאת ושם כזה קיים...

זה נורא ואיום!

נראה לי שהכוונה שלה....פרח123

נראה לי שהכוונה של הרמיוני שההורים שלה מוגלגלים והיא גאה בזה! והיא לא מסתירה את זה!

היא לא גאה במילה הספציפית "בוצדם" 

קלאו לא צריך לתפוס כול מילה ומילה של רולינג זה לא תנ"ך לא צריך פרוש רש"י לכול מילה שאומרים בהארי פוטר....!

בקשר לחצוי דם יש כול מיני חצוי דם... יש גם חצוי דם שסבתא שלו היא בת של מוגלגים... 

יש לי שאלה יותר עמוקה...

מוגלגים הם לא רוב האוכלוסיה בעולם?? אז איך זה שוולדמורט מחליט להרוג יותר מחצי אוכלוסיה?? 

שנית אם זה שווה שווה(כלומר אוכלוסית הקוסמים והמוגלגים) איך זה שהם ממש לא קשורים?? כלומר אין רשומים שלהם בעולם הרגיל?? איך הם חיים במקביל בלי שום קשר??

למרות שבספרים רואים שיש סוג של קשר(תחנת הרכבת, הבית של סיריוס, המקום בו הם קונים ספרים וכו'...) 

אז איך זה שרק ראש הממשלה יודע על קיומם (ועוד ראש ממשלת בריטניה בלבד... ) כלומר איך זה יכול להיות?? 

אם יש כ"כ הרבה אנשים מה לא יכול להיות שאנשים לא רואים...כ"כ הרבה אנשים בעולם לא יודעים על קיומם של קוסמים?? 

עוד נושא שאני שואלת עליו עם כבר יש קוסמים למה הם לא עוזרים למוגלגים לסיים מלחמות?? לרפא מחלות?? לעצור תאונות דרכים... למה הם לא עוזרים לחברה???

ולמה בכלל לנסות להסתיר את הקסם??

אני אענה לך גבירתלי...אנונימי (פותח)

זה לא מעניין אותם, את הקוסמים מהעולם של המודלגים...

יש להם אמנה של סודיות והם מתחבאים לעולם עולם ומשאירים את המוגלגים להסתדר לבד...!

ואנשימים לא מכירים קוסמים כי הם לא רוצים להאמין שיש קוסמים בכלל...! אדם רואה מה שהוא רוצה לראות...!

תראו מי המדבר!! דג, זה היה מעבר לכל ביקורת!קלאופטרה

בס"ד

קלאו לא צריך לתפוס כול מילה ומילה של רולינג זה לא תנ"ך לא צריך פרוש רש"י לכול מילה שאומרים בהארי פוטר....!

^^ מותר לי להעלב קשות??

ולמרות כל זאת אני יענה לך בטוב לב!

לגבי השאלות הראשונות, אינלי מושג, הספר הזה מספיק מופרח גם ככה...

ולגבי השאלות השניות, לסיים מלחמות?? לרפא מחלות?? לעצור תאונות?? איפה את חיה?!

כל הקטע של זה שהם ירדו ל"מחתרת" זה כדי שלא יאלצו להשתמש בקסמים שלהם בשביל להגן, לעזור למוגלגים... זה כל העניין... 

קלאו- על מה את מדברת??? מתי כתבתי דברים כאלו???דג זהב

מותר לך להעלב, לי מותר להיות בשוק...

[נראה לי שהתבלבלת, וחשבת על הודעה של מישהו אחר- שאני כתבתי אותה... (אני משתמשת בסימני פיסוק, במחילה ממך...)]

חחחח!!! עכשיו הבנתי,דג זהב

קלאו, יא'מסטולה! פרח כתבה את הדברים האלה! לא אני!!!

חחח, חומד, תרג יעי, ואל תעלבי ממנה! מתדייניםכאן על הארי פוטר, לא אישית...צוחק

פרח- לשאלותייך-דג זהב

יפה שאלת, גם אני חשבתי על זה פעם.

[אבל קודם כל אני אעיר על מה שאמרת לקלאו, שלא צריך להתעמק בכתבי הקודש רולינג, כמו שמתעמקים בתנ"ך, להבדיל להבדיל. אבל מה לעשות, קלאו ואני חופרות בריבוע בכתבי הארי פוטר. ואפשר לומר שהקמנו שתי פרשנויות חדשות בעולם! פרשנות דג זהב, ופרשנות קלאו! הידד!מלאך]

ולשאלותייך:

להזכירך, ישנה אמנה לשמירת סודיות הקוסמים בעולם, כדי שהמוגלגים לא יבחינו בקיומם.

תארי לך שהקוסמים היו חיים בגלוי, העולם היה משתגע, היו מבקשים לפתור כל בעיה בעולם בעזרת קסמים. ולכן הקוסמים ירדו למחתרת.

ואיך המוגלגים לא שמים לב? לחשי קונפונדוס, אני מניחה (ככה קוראים לזה? אני מקווה שלא התבלבלתי עם משהו אחר..) באותה צורה שבה מסווים את כיכר גרימולד או את משחק גביע הקווידיץ', או כמו שהקוסמים חיים במכתש גודריק.- מוגלגים פשוט לא שמים לב.

ומהסיבה הנ"ל הקוסמים נמנעים מלעזור למוגלגים, א) אין להם עניין במוגלגים כ"כ, ב) אם הם יתחילו- זה לא ייגמר. הם ייתלו בקוסמים.

יש עוד סיבה למחתרת של הקוסמים!נערות הקוביות!

קודם כל לשם הסיפור! כדי שבסופו של דבר הארי - הילד העני המאומץ והנחות- ימצא פתאום עולם חדש בו הוא נחשב...

דבר שני- ציד המכשפות-( מי שלא יודע מה זה, אין לי כח להסביר.) אבל מלמדים אותם בבית ספר הקוסמים שלפני שהקוסמים ירדו למחתרת בני האדם - המוגלגים- רדפו אותם במן ציד המכשפות..

יש לי רעיון לא מבוססאית"י

אני לא מכאן בעקרון, אבל השרשור הזה מגניב ואני ממש אוהבת את הסדרה

יש לי תיאוריה על זה, כי זה הטריד גם אותי:

ייתכן שטונקס באמת התמקדה בהארי (אולי זו בכלל הייתה המשימה שלה) וכשהוא לא ירד היא הלכה לחפש אותו ברכבת, עד כאן הגיוני?

ואז היא הפעילה קסם מסויים שנקרא הומנום רביליו או משו כזה, שהרמיוני משתמשת בו בשביעי והוא

אמור לגלות נוכחות אנושית, ואולי גם לסמן איפה היא בדיוק. ואז, שהיא כבר יודעת איפה הוא ושיש לו גלימה- זו לא ממש בעיה להסיר אותה..

איך זה נשמע לך?

איתת"י! רעיון ממש יפה!! (=דג זהב

אממה-

ישנם גם הנהג והאשה עם עגלת הממתקים... ושניהם בהחלט נוכחות אנושית.

אבל אולי ישנו עוד לחש שמראה נוכחות אנושית באיזור מסוים, כך שאפשר להתעלם מהנהג והאשה הנ"ל, וכל טונקס יכלה למצוא נוכחות אנושית רק באיזור התאים, נגיד.

אחלה תיאוריה!חיוך

שאלה לגבי האבן "בזואר"דג זהב

נכון שבספר השישי מתואר איך הארי ניסה להזכר מתי הוא נתקל במושג הזה- "בזואר"?

והוא נזכר בדבריו של סנייפ, מהשנה הראשונה שלו בהוגוורטס, שסנייפ אמר שהאבן הזאת טובה נגר רוב הרעלים?

אממה- שבספר הרביעי מתואר שיעור שיקויים, ממש חפני חג המולד, שהארי הכין שיקוי נגד רעלים ושכח את העיקר- בזואר.

אם כך, למה זכרונו של הארי הלך כ"כ רחוק, עד השנה הראשונה, במקום לחשוב על השנה הרביעית??? יותר קרוב כרונולוגית, לא?

[עוד פאשלה של רולינג, כמדומני.]

חחחחח איזה מצחיקה וחמודה את!קלאופטרה

בס"ד

לפעמים זוכרים, לפעמים לא... 

ובכלל, בשישי הוא נזכר בגלל הסםר של הנסיך חצוי הדם, ואומר להרמיוני שהאדם הזה הציל את רון,

ואז הרמיוני אומרת לו שאם רק היה מקשיב לסנייפ בשיעור הראשון, היה יודע..

גם את חמודה קלאו (=דג זהב

ולגבי דברייך- הרמיוני אומרת את זה אחרי שהוא חשב על סנייפ בהקשר האבן.

ואני טוענת שהיה הגיוני יותר שרולינג היתה כותבת שהארי חשב וחשב, ונזכר שבשנתו הרביעית (ולא הראשונה!!!) סנייפ הזכיר את האבן...

נקודה קטנה... זה הכל..

אגב בקשר לשאלה השלישיתאני7

בספר הראשון הארי הולך לראי של ינפתא ורואה שם את המשפחה שלו " זקן

עם ברכיים בולטות ממש כמו שלו " ואיפה כל המשפחה הזאת נעלמה??

שאלה שאלתית ביותר-דג זהב

ואכן היא נשאלה איפשהו ברום השירשור הזה.

באמת- היכן כללללללללל המשפחה? כולם מתו? איך?

לאבא שלו, ג'יימס אולי באמת לא היו אחים,

אבל חוץ מהדרסלים האיומים אין לו משפחה? אחי סבא וסבתא? כלום?

מתמיהה באמת.

מתו, ג'יימס היה הילד הכי קטן, והוא נפטר בגילקלאופטרה

בס"ד

לא כזזה קטן, והוא היה גם ילד יחיד.

והוא היה גם בן יחיד. וכולם מתו או מזקנה, או מוולדמורט. אתם חושבים שוולדמורט לא השמיד משפחות?? השמיד גם השמיד!

דגזהב שאלה את זה בהודאה הראישונה(של פתיחת השירשור)אברהם איתן

שתי שאלות-ריעות

1. גם וולדמורט קורא לפיטר פטיגרו זנב תולע?? למה?? זה לא רק החברים שלו?? שימו לב לשם הזה- זנב ותולעת כאילו לא חשוב.... אולי בגלל שליגלגו עליו היה לו יותר קל לגלות את הסוד לוולדמורט

2. קרקרוף היה אוכל מוות. הוא נשפט בבריטניה. אז למה הוא הקים בית ספר רחוק משם?? כאילו, הוא לא גר בבריטניה??

רעות,-דג זהב

לגבי זנב תולע-

כנראה הוא באמת היה כ"כ חסר עמוד שדרה, תלותי, חסר אופי וכו', שהשם תאם לו   מאוד- שהוא הפך לשמו הקבוע! דווקא מסתדר לי.

לגבי קרקרוף-

גם אני תהיתי לעצמי למה הוא הקים בי"ס בבולגריה (ככה נדמה לי, לפי המבטא של קרום), ולפי הנתון שקרום משחק בקבוצת קווידיץ' בולגרית) ואולי קרקרוף בולגרי במקור. חוץ מזה, שאם הוא רוצה לברוח מצל משרד הקסמים המאיים,  זה מובן שהוא ירצה לצאת לחו"ל, הרי הוא נתפס ונאסר בבריטניה.

לגבי קרקרוף-ריעות

אבל הוא שוחרר!! משרד הקסמים לא מתעסק איתו עכשיו.

כן, אבל מן הסתם-דג זהב

אם הוא היה מתחיל להפיץ את תורת האופל בבריטניה היו מענישים אותו מיד, הרקורד שלו מלא.

אולם בבולגריה- אין לו רקורד.

תולדות טום רידל:דג זהב

[סתם נקודה מעניינת- בהארי פוטר 6 יש פרק בשם "רידל איש חידה", ובאנגלית פירוש המילה רידל זה חידה! באנגלית, שם הפרק הוא : " the secret riddle " (סליחה על השגיאות...) - החידה הסודית, או יותר נכון, רידל הסודי. שוב משחק מילים מעניין]

בספר הרביעי, כשהארי כפות למצבה, ווולדי ממתין לאוכלי המוות, בבית הקברות,

וולדי מלהג ( = מברבר) להארי על ההסטוריה שלו- על אמו שהתאהבה באביו, ועל איך הוא נטש אותה... אם כך- כל הסיפור הזה לא היה חדש להארי כשהוא למד עם דמבלדור על ההסטוריה של וולדי, בספר השישי!!! אולם זה לא ניכר בספר... נראה כאילו כל הסיפור חדש להארי.

בעצם אני מבינה את הארי, שלא זכר את הפרטים האלה על וולדי: אם הייתי כפותה למצבה, עם פה סתום, כשגופתו של סדריק המת לידי, וולדמורט עומד להרוג אותי (חס וחלילה...) גם אני לא הייתי זוכרת מה שוולדי מספר לי על ימים עברו... קורץ

חוץ מזה-ריעות

וולדמורט לא מספר לא ממש.. הוא מספר לו שאמא שלו הייתה מכשפה ואבא שלו מוגל, ואחרי שהם התחתנו טום רידל האב נטש אותה, ואחרי שהיא ילדה אותו, היא מתה. זה ממש לא כל הסיפור, הקטע הזה זה קטע קטן בספר. רואים את סבא של וולדמורטא, ובפרק אח"כ רואים שהוא מגלה שהוא קוסם, ודמבלדור מסביר לוט מה שהיה לפני כן, בסוג של דרך אגב, לא ממש......

כן- הייתי מצפה רק-דג זהב

שהארי יגיד לדמבי (ג"כ קיצור לשם דמבלדור... ארוך מידי...) שוולדי הזכיר את זה, בבית הקברות. הוא לא הזיכ ראת זה בכלל. כאילו כל העסק חדש לו.

איזה ספר אתם הכי אוהבים?קלאופטרה
מהסדרה, כמובן...קלאופטרה
אבל השאלה הכי גדולה איך פוטראנונימי (פותח)

כמעת מת מהקללה של וולדרמוט הוא הורקוס וקללה לא הורגת הורקוס

ועוד דבר וולדרמוט הוא קוסם ענק שהארי פוטר ינצח אותו?

הורקורוקס מת כשהדבר שהוא נמצא בתוכוקלאופטרה

בס"ד

נשבר. במקרה של הארי- זה מת.

ווולדמורט מפחד מהארי, בגלל הנבואה... זה ברור לא?

אנ הכי אוהבת את 3 ו-4.דג זהב

את שני הספרים הראשונים אני לא אוהבת, רדוד מדי, לילדים קטנים,

והחל מסוף 4, וולדי נולד שוב, והכל נהייה אפל נורא. לא אהובת...

ב-3 ,4 הכל נחמדף מצחיק וקליל.

שאלות רבותיי, שאלות!!!דג זהב

1) מודי (או יותר נכון- קראוץ') אומר להארי שהוא עמד מחוץ למבוך וסילק מכשולים. אם כך, אם הוא לא היה בפנים ממש, אלא נעזר בעין הקסמים שלו- למה פלר צרחה? הרי הוא רק שיתק אותה!

2) איך בקלות כזאת "מודי" זרק את הזהריות לכל הרוחות, ותקף בטירוף כזה את הארי? לא היה כדאי להמשיך בתכסיס שלו ע-ד הסוף? אולי להרוג אותו בשקט, מאוחור וזהו? למה לחשוף הכל ככה?

3) בשביל מה דמבלדור קרא לווינקי לחדר, כשהוא תחקר את קראוץ'? היא סתם בכתה והפריעה, וניסתה למנוע ממנו לדבר!

ניסיון לענותדואגת!

אולי הוא ניסה קודם להכשיל אותה בדרך אחרת, אולי היא ראתה את השרביט שלו...

יש רגעים שמרגישים שכבר כלום לא חשוב...קלאופטרה

בס"ד

וולדמורט חזר, אוכלי המוות, מה חשוב יותר מזה??

מבינה? לכן הוא זרק את הזהירות שלו לכל הרוחות..

חוץ מזה..ריעות

אם הוא יהרוג את הארי, וולדמורט ייתן לו כבוד גדול מאוד. הוא רצה לגמור עם הארי, לרוץ אל מחוץ לטירה ולהתעתק מייד.

ניראה ליאברהם איתן

1) בסרט זה בכלל ויקטור קרום ששיתק אותה(קראוץ טיל עליו אימפריוס)

2)איך הוא תקף אותו בטירוף וזרק את הזהירות?  הוא היה מטורף!

3)בסרט הוא לא קרא לווינקי.

וה-שאלה:בת שמש

מוזכר פה ושם שבהוגוורטס לומדים כאלף תלמידים.

איפה הם?

בואו נעשה חשבון פשוט:

בבית גריפינדור, בשנתון של הארי, לומדים:

5 בנים [הראי, רון, נויל, שיימוס ודין]

3 בנות [הרמיוני, לבנדר ופארווטי]

כלומר- 8 בסה"כ.

נניח שהם שכבה קטנה. נניח שבכל שכבה יש חמישה עשר תלמידים.

כפול 7- 105 תלמידים.

כפול ארבעה בתים- 420 תלמידים.

[אגב, אצל סלית'רין מוזכרים ארבעה בנים ובת אחת בשכבה הזו. אפילו פחות!]

אז לאן נעלמו עוד 580 תלמידים?

כתו בתמיד פנסי וחבורת הבנות מסלית'ריןריעות
מה עם מיליסנט בלסטרוד?אור היום
בת שמש שכחת את התאומות...שרון כהן

ואם אמרת אותם אז שחכת את זאתי שרון היה איתה בספר ה 6 ....

פשוט כנראה שגיי' קיי רולינג לא היה כוח לכתוב על כול התלמידים בבית הספר...

(ובכלל בשכבה של ג'יני אנחנו יודעים רק על לונה אז מה זה אומר שיש רק 2 תלמידות..??)

התאומות הן פרוואטי ופדמה פאטיל.ארגמן

רק פרוואטי בגריפינדור. "זאת שרון היה איתה בספר השישי" היא לבנדר.

והיינו מצפים שאם יש עוד תלמידים בשכבה של הארי בגריפינדור יזכירו אותם לפחות פעם אחת במהלך כל הספרים האלו- הם אמורים להיות הסביבה הכי קרובה שלו, לחלוק איתו חדר וחדר מועדון ואת כל השיעורים.

השאלה הזו הטרידה אותי הרבה וההסבר הכי סביר שנראה לי* הוא שבזמן "מלחמת הקוסמים הראשונה" [נגד וולדי, זה השם הרשמי שלה], נולדו מעט תינוקות- בגלל שהרבה אנשים נהרגו או היו עסוקים בלחימה וכל זה אבל לפניה הייתה ילודה סבירה [תלמידים שבספר הראשון הם בשנה השישית או השביעית] ואחריה היה בייבי בום, כפי שקורה הרבה פעמים. בכלל הגודל של אוכלוסיית הקוסמים לא ברור- תמיד מתואר שמסתובב מאות של אנשים בכל פינה במשרד הקסמים, בסימטת דיאגון, בגרינגוטס, אבל מצד שני הם מתנהגים כמו קהילה סגורה שבה כולם מכירים את כולם. ובכלל- איזו כמות של אנשים יכולה להיות נפרדם לגמרי מאוכלוסיית בריטניה? זה היה מוזר אם שליש מהאנשים במדינה היו מתבודדים ולא שולחים את הילדים שלהם לבתי ספר וכאלה.

*אם הייתי משקיעה את הזמן שהשקעתי בהמצאת תירוצים בשביל ג'יי קיי רולינג בכתיבת סאגה משלי הייתי יכולה לגמור עד היום ארבעה ספרים, ויותר הגיוניים ומהודקים מהארי פוטר.

גם לי זה הציק נורא.שיר פשוט

אבל לא ברמה שפיתחתי תיאוריה שלמה סביב העניין.

ברור שזה בסופו של דבר בי"ס די קטן...

זה לא, אבל מה אתם רוצות, שתזכיר כל אחד ואחד בשכבה?קלאופטרה

בס"ד

אין מספיק דברים לזכור גם ככה... פו, כאב ראש!

עשיתי חשבון כזה הרבה פעמים!דג זהב

בהנחמה שבכל בית יש את אותו מספר התלמידים:

בנים: הארי רון, נוויל, שיימוס, דין= 5

נגיד שיש גם 5 שנות.

סה"כ 10 בשכבה

כפול שבע שנים= 70

כפול 4 בתים= 280

באמת מעט.

אבל נחמד יותר לזרום עם התיאור של  "ים פרצופים", מסדרונות הומי ילדים ועוד.

לגבי "הבייבי בום" של ארגמן- אם הבנתי נכון את דברייך, אז העניין בדיוק הפוך. מולי וויזלי אמרה את זה, (בהקשר לחתונה של ביל ופלר) שדווקא בתקופת המלחמה והפחד מוולדי, אנשים נלחצו, התחתנו והביאו ילדים כאילו אין מחר, בגלל זהם לא ידעו מה ילד יום...  (המושג הזה מסתדר כאן יופי, לא?: קורץ )

ולכן בשנתון של הארי ולפניו אמורים דווקא להיות  הרבה ילדים!

יש לי שתי שאלות:דג זהב

1) עושה רושם שדמבלדור מודע מאוד מאוד לנטייה של סלית'רין לצאת אוכלי מוות בסופו של דבר.

רובם באיםמבתים ידועים לשמצה (כמו מאלפוי) מבחינת הנטיות שלהם לצד האפל, וזו סטיגמה ידועה.

איך דמבלדור כמנהל, ושאר הצוות, יכולים לישון בלילה עם הידיעה הזאת?!

האיר הטיח בפאדג', בנוכחות דמבלדור וסנייפ וכל הנוכחים, אחרי שהסוהרסנים גמרו את קראוץ', שמאלפוי, קראב וגוייל חזרו לשורות אוכלי המוות לקריאתו של וולדי! איך הם יכולים לעבוד על זה בשתיקה?!

אז תשאלו- נו מה הם יעשו? יעיפו אותם מביה"ס?

ואני ואמרת- או שינסו להכנס בהם חזק, לנסות לחנך אותם אחרת, אבל עושה רושם שהם השלימו מלכתחילה עם העובדה שהם יצאו לתרבות רעה, ונותנים להם לזרום עם הנטיה לכוחות האופל. אבל איך??? איך הם יודעים ושותקים??

פתרון שני הוא להעיף את התפוח הרקוב מהארגז, לטהר את ביה"ס מכוחות אופל ולתגבר את הילדים הטובים, כנגד כוחות האופל.

מה דעתכם? איך הם השלימו עם המציאות הזאת, ומה אתם הייתם עושים?

2) נכון וולדי מעיד על עצמו שהוא היה נורא חלש, וזקוק לזנב תולע שיעזור לו, בתקופה שהוא היה חסר כוחות?

אממה- הוא הרג את הזקן הזה, מה שמו, הגנן של הרידלים! איך הוא יכל להחזיק שרביט ולהרוג אותו??? ואם הוא יכל לעשות "אבדה קדברה" הוא יכל לעשות עוד לחשים רבים אחרים, לזמן לו מה שהוא צריך, לחלוב את נגיני (מה שהוא אמר לזנב תולע שהוא צריך שיעשה בשבילו) הרי תחשבו על זה, בעזרת שרביט אפשר לעשות ה-כ-ל! פשוט הכל!

לא יודעים אם טיפלו בהם או לא...דואגת!

ד.א מבחינתם הארי יכל להמציא דברים ולא בטוח שהם הצטרפו לכוחות האופל..

לא אמרו שלא טטיפלו בהם יכול להיות שעשו להם דברים כדי שלא יצטרפו לולדי ולא רשום אותם...

2. אולי הוא נכנס בגוף של מישהו אחר...

לגבי 2 -יורבית

הגיוני שפיזית הוא היה חלש ומוגבל, אבל בקטע של קסמים לא היתה לו בעיה.

ואז זה מסביר למה הוא אמר לזנב-תולע לחלוב את נגיני. אולי אפילו לא היו לו ידיים כדי לעשות את זה..

אולי פשוטאברהם איתן

רולינג לא הזכירה את כולם?  מה ציפת, שהיא תדבר על כל כך הרבה אנשים ותיצור כל כך הרבה דמויות שוליות?  אין מספיק?

אוה אוה...ריעות

בקשר לשאלה הראשונה- את מתעלמת מהאישיות של דמבלדור!! דמבלדור בוטח בכל אדם, גם בהם!!ואם דמבלדור אומר- המורים חייבים לעשות, גם נגד רצונם..... חוץ מזה, שלא ממש קראב גויל ומאלפוי נמצאים בין שורות אוכלי המוות, רק ההורים שלהם.....

וובקשר לשאלה השניה.....באמת שאין לי מושג....

וגם לי הייתה שאלה.....אבל אני לא זוכרת.. זאת הייתה שאלה חשובה.. אוווף!!

קראב וגויל זה השם משפחה שלהם..[=רעות=]

ויניסנט קראב וגרגורי גויל..

נו באמת, אני יודעת!דג זהב

ואני אומרת שדמבלדור יודע הרוב תלמידי סלית'רין יצאו אוכלי מוות, אז איך הוא משלים עם העובדה הזאת?!

ואם ההורים שלהם אוכלי מוות- איך הוא מקבל אותם להוגוורטס???

בידיוק בגלל זה הוא דמבלדור, ולא סתם אדם.קלאופטרה

בס"ד

את חושבת כאילו שאת תיהיה במקומו, אבל את לא מתחשבת באופי שלו.

תהיה קטנה נוספת [=דג זהב

[אנשים, זה שמוסיפים שאלות, לא אומר שצריך לזנוח את הישנות!!! פשוט מעניין השאלות שלי לא נגמר...]

בספר הרביעי, מולי וויזלי כותבת להארי במכתב, בתחילת הספר, שהיא שולחת להארי מכתב בדואר רגיל אומנם, אבל היא בקשה ממנו לענות לה ב"דרך הרגילה", כי הדוור לא ימצא את הבית שלהם.

אם כך, איך הם הזמינו נהג מונית מוגלגי כדי להסיע אותם לקינגס קרוס??? למה שנהג מונית ידע איפה הם גרים ודוור לא???

כי דוור זה משו' אחר, הוא הולךקלאופטרה

בס"ד

לישובים, ערים, וכו'. לא לכל בקתה סתמית. את מבינה?

והם חייים בעיקרון בלי המוגלגים ידעו איפה, אבל נהג מונית בא לכל חור, הוא בא בידיוק לאיפה שאומרים לו לבוא... הבנת?

שהמוגלגיםקלאופטרה
וחוץ מזה, איך הם הזמינו נהג מונית??ריעות

אין להם טלפון, לא?? נראה לי שהם פשוט הלכו לכפר מוגלגי, והיתקשרו משם, ולשם הנהג בטח ידע להגיע.....

יש ציבורי.... והארי הסביר לארתור וויזלי איע להשתמשקלאופטרה
*איךקלאופטרה

בס"ק

(קפץ)

להשתמת בטל'..

קושיה חזקה!!!אדוני המשורר

איך פרד וגורג כשהיו כ"כ צעירים עשו קסם שינוי צורה מטורף שהפכו את המטאטא של רון לעכביש????

DDDD:

כשהקוסמים צעיריםאברהם איתן

הם עושים כול מיני דברים כאלה.  גם ליליי עשתה שינויי צורה כשהיתה קטנה.  

וגם...ריעות

באליפות העולם, הילד עם השרביט של האבא..... אבל כנראה זה באמת כי הם קטנים ולא מבינים שאסור......

ד"אקלאופטרה

בס"ד

פרד וג'ורג' הפכו את הדובי של רון לעכביש! לא את המטאטא שלו...

הם כנראה כעסו עליו או משהו כזה,דג זהב

והם גרמו לו להשתנות. בלי שליטה,

כמו שהארי חולל דברים מוזרים לפני גיל 11.

^ הכי הגיוני..קלאופטרה
נכון..ריעות

וגם טום רידל כשהיה קטן.......

כולם פה חיים בסרט!!אדוני המשורר
או יותר נכון - חיים בספראברהם איתן

צוחקחח  סתם סתם.

ולמה אתם מרהיבים עוד להטל בנו כך?קלאופטרה
שאלהאנונימי (פותח)

רואים בספר השלישי, שסריוס ברח מאזקאבן רק כדי להרוג את פיטר

וגם בהמשך לא הייתה לו סבלנות והוא רצה כבר להרוג אותו.

אז איך הוא וויתר כל כך מהר להארי ולא הרג אותו?

בגלל שהאדם שהכי חשוב בעולם לסריוסקלאופטרה

בס"ד

זה הארי.

וגם בגלל שזה הרבה יותר הגיוני!

ישימו את פיטר באזקבן, או יבצעו בו נשיקה אפילו,

וסרסיו יהיה חף מפשע!

אחלה דבר, והרבה יותר הגיוני!!

זה באמת מרתיח ומקומם...דג זהב

תראו כמה נזק היצור הזה עשה בהמשך.

אני מנילה שגם בגלל מה שקלאו אמרה וגם בגלל שלופין היה שם- אז סריוס התמתן ולא יכל לפעול הבחלטה של רגע.

היי! נזכרתי מה הייתה השאלה שלי!!ריעות

לא הבנתי בדיוק את הקטע עם היד של פיטר פיטגרו.

כאילו הבנתי שהיד שלו הרגה אותו, נגד רצונו, אבל לא הבנתי מה בדיוק היכולות של היד הזו ומה פתאום וולדמורט נהיה נחמד והוא נותן לו אותה. בגלל שיחשבו שהוא רחמן?

כי משרת בלי יד הוא לא משרת יעיל במיוחד...מרווין42
וגם בידיוק לאותם מצבים!קלאופטרה

בס"ד

וולדמורט לא אדם טוב, (דעע) והוא הכיר את המשרתים שלו.

יכול מאוד להיות שהוא ניבא סצטנה שתיהיה לפיטר עם הארי, או עם כל מישו' אחר.

שאותו רגע של רחמים יכבוש אותו (את פיטר) ; וולדמורט ממש לא מעוניין

במשרתים שנותנים לכאלה רגשות אוויליים להשתלט עליהם,

אפילו לשנייה אחת. ולכן הוא כישף את היד בצורה כזאת שכשזה יקרה פיטר יקבל את העונש שלו...

אם מסתכלים על זה, זה הגיוני, אבל אם מעמיקים.....ריעות

נניח שבאמת, פיטר והארי נפגשים. עכשיו, יכול להיות שזה כמו באחוזה של מאלפוי, הרי מה שקרה עם היד בעצם הציל את הארי. פיטר מרחם, הורג את עצמו, והארי בורח. וולדמורט לא יכל לראות שזה יכול להציל את הארי? בינינו, וולדמורט לא כזה טיפש, והוא היה צריך לבדוק את הדברים. אם לפיטר לא הייתה את היד, הוא לא היה נחנק, ומוסר את הארי היישר אל וולדמורט!!

גם נכון!קלאופטרה

בס"ד

אבל את שוכחת את האופי של וולדמורט!

הוא לא יסבול משרת שמרחם! הוא שונא את הרגש הזה!

זה מוציא אותו מדעתו. הוא לא חשב על זה כשהוא נתן לפיטר את היד...

ועוד משו'! הוא נתן לפיטר את היד כשהוא היה ב-ט-ו-ח שהארי עומד למות!

הוא לא האמין שהוא יצא מזה בחיים..

אז הוא לא כזה חכם....ריעות

הוא היה צמריך להתכונן לכל דבר... גאוותן שכמוהו!!

אבל בקשר לרגש הרחמנות- את צודקת.....

תיאוריה מעניינת- קלאו! מעניין! (=דג זהב
(לגבי היד של פיטר פטיגרו )דג זהב
אבל-דג זהב

אני לא מסכימה עם התיאוריות האלה-

לדעתי וולדי פשוט לא השקיע מחשבה יותר מדי ביד הזאת.

הוא רצה רק להרשים את אוכלי המוות, שיראו איזה שכר טוב מקבל משרת נאמן- ותודו שזבה דבר גדול מה שפיטר עשה (לא שהיתה לו ברירה במיוחד...)- הוא ויתר על יד ימינו לוולדי!

אז וולדי רצה שאוכלי המוות יראו מה הוא מקבל בתמורה- יד ברזל, תרתי משמע.

מה שקרה מזה, זה סיפור אחר.

איך וולדרמוט הורג את פוטר?הוא הורקוקסאנונימי (פותח)
להארי היו שתי נשמות - אחת שלו, וחלקיק של וולדי.- דניאל -

לכן כשוולדי שלח את הקללה הממיתה, הוא הרג את החלקיק שלו. אז יוצא שוולדי הרג את עצמו.

כל הקטע הזה לא מובן עד אימה...קלאופטרה
שאלה לגבי הדואר ינשופים:דג זהב

איך כל הינשופים הגיעו באותו הרגע בבוקר?

[אני כבר לא שואלת איך הם ישדעו אל מי ממוען המכתב...]

יש כמה תשובות...- דניאל -

'כל קורא ידמיין כראות עיניו' <ולפעמים התשובה הזו עדיפה על פני תשובות אחרות>

אפשרות אחרת היא שהינשופים באים מלכתחילה לינשופיה, ומשם יוצאים ביחד לאולם הגדול. 

כמובן, הכל חלק מהקסם.

כמו שבארוחת צהריים מקבלים ארוחת צהריים,קלאופטרה

בס"ד

אז בארוחת בוקר מקבלים מכתבים, והינשופים יודעים את זה.

אני דווקא דיי הבנתצי את הקטע עם ההורקרוקסים...ריעות

מה לא הבנתם??

הקטע עם המוות-לא-מוות של הארי מבלבל במקצת.- דניאל -

קיוויתי שהיא תיפטר ממנו I: 

או שאני בין היחידים שמתעבים את פוטר? (: 

יש לי שאלההנץ1

נכון בספר השישי (בתחילת הספר..) סנייפ קןרא לפטיגרו - זנב תולע, אז איך כשסנייפ ראה את מפת הקונדסאים הוא לא זיהה את זנב תולע? (פיטר פטיגרו..)

יש מלא נקודות של אנשיםדואגת!

במפה, רק אם אתה מחפש אתה רואה מישהו מסויים

סנייפ לא מסתכל במפה!קלאופטרה

בס"ד

כשסנייפ מסתכל, אז הארי כיבה אותה, ואז כתוב שם כל מיני,

אך תדחף ת'אף לעניינים לא שלך, וכו'...

וחתום שם ירחוני, קרניים רך כף וזנב תולע, סנייפ זיהה את כל הארבעה,

אבל זה כי הוא שנה אותם, כשהיה בתיכון...

נו, כתוב שם זנב תולע, וסנייפ מכיר אותו גם ככה.....ריעות

אז הוא בטוח זיהה, אז למה הוא קרא ללופין?? כדי לבדוק את לופין. הרי הוא שונא אותו...... אם לופין יגיד שהמפה היא שטויות, סנייפ ילך לדמבלדור ויביא לפיטורים של לופין......

יכול להיות שזה שטויות שהם עשו, הרי הם עשו הרבה כאלקלאופטרה
מן הסתם....ריעות
ומשהו שלא הבנתי בקשר למפה....ריעות

מה, כל תלמידי בית הספר והמורים מצויירים שם?? פלא שהארי מצליח לזהות שם משהו........

ככל הנראה זו מפה -מפה, ולא סתם חתיכת קלף - דניאל -
ברור שמפה, ובכל זאת... לזהות מישהו(ולפי התיאור)-ריעות

בשניה.... אבל חשבתי על זה, ולדוגמה בספר הרביחעי, אחרי האמבטיה בחדר מדריכים, הארי ישר מזהה את ברטי כי כולם במיטות.....

יש גם הרבה מקרים שלוקח להם זמן רב לזהות אנשים..- דניאל -

כמו בספר השישי, כשהוא כל הזמן מחפש אחר מאלפוי.

גם אני חשבתי על הקטע הזה עם המפה! (=דג זהב

הזוי... ובאמת אני מופתעת הארי מתלונן שהוא לא רואה את מאלפוי, עם כ"כ הרבה אנשים מסביב!

ושאלה:דג זהב

למה מודי הגיע באיחור לסעודת הפתיחה בספר הרביעי? כדי לעשות רושם ראשוני?

ממש לא! הארי לא זיהה את מאלפוי...ריעות

כי הוא היה בחדר הנחיצות....ובקשר למודי, לא כתוב, בדקתי עכשיו.....

זה בדיעבד...- דניאל -

מלכתחילה הארי היה בטוח שאיכשהו הוא מפספס אותו בין כל התלמידים. 

וולדמורט דפוק...ריעות

למה הוא רוצה שכולם יהיו טהורי דם, והוא בעצמו חצוי?. נראה לי ששאלו את זה, אבל אני לא מוצאת.....(שאלה של אח שלי...)

שאלה קטנה... איזה שיעור בהוגוורטס הייתם הכי רוצים ללמוד?? אני שיקויים( לא עם סניפ!)  ותעופה.....

נראה לי התגוננות מפני כוחות העופל...הדסוווש

שיקויים- ברור!קלאופטרה

בס"ד

טיפול בחיות פלא,

שינויי צורה

ולחשים... 

(לא ממש אחד.. אבל ניחא..)

אני הייתי רוצה ללמוד לחשים.דג זהב

הכי פרקטי ומעשי.

אולי בגלל הסיפור עם הפחים או משהוא כזה?שפרינצה
איזה סיפור עם הפחים?- דניאל -

הפחים של מודי? אם זו הסיבה שהוא איחר? כעיקרון כן, אבל טכנית זה היה מודי המזויף, אז בטח לקח להם זמן להתחלף וכל זה... 

רעות- וולדמורט מתכחש לצד של אבא שלו, מבחינתו הייתה לו רק אמא וגם היא הייתה סוג של 'מכשפה מזויפת' שכן הייתה לה החולשה להתאהב במוגלג ועוד לעזוב אותו בעולם לבד. 
וולדמורט רואה את עצמו כממשיך ישיר של סלאזר סלית'רין <רואים את זה ממש בספר השני> ולא של אמא שלו, ובייחוד לא של אבא שלו, זו אחת הסיבות שהוא שינה את השם שלו מטום רידל לוולדמורט. 

כמו-כן, אני בספק אם מישהו מאוכלי המוות ושאר יצוריו של וולדי יודעים משהו על ההורים שלו, וולדי לא שיתף בזה אף אחד, ועובדה שדמבי היה צריך ללכת סחור-סחור כדי לגלות את הפרטים האלה על עברו. 

הממ, יש מצב התשובה הזו היא לאו דווקא נכונה ב-100% אבל זו לפחות דעתי (; 

לחשים, שימושי ביותר P: 

בעצם, לא חיות הפלא...קלאופטרה
למה? דווקא נשמע מעניין...ריעות

חחח בשיעור מדעים ביום שני הרגשתי ממש קוסמת.. חילקו לנו קערות וחומרים(כמו שיקויים..9 והמורה כתבה משו על הלוח, והיא כתבה שהחומר משתנה וזה... אז היא כתבה שינוי צורה.....

היום אני הולכת לראות את החמישי סופסוף מקווה שיהיהריעות

יפה....

הסרט החמישי?קלאופטרה

בס"ד

חלללללששש!!!

לעומת הספר חלללללששש כ"כ !!!!

וגם לפי דעתי הספר החמישי במיוחד לא משו'...

הספר החמישי באמת די משעמם... אבל תשווי אותו לספריםריעות

אחרים.. לא מהסדרה.  אוף. אני שונאת שהם משנים את הסרטים. זה ממש מעצבן והורס.. אבל היה קטע בסרט השלישי, שהם הוסיפו שהיה ממש טוב. כשהארי רואה במפת הקונדסאים את פיטר פטיגרו. זה היה מעולה!

הספר/סרט חמישי מרוחים ומעצבנים!sasad52
נשמה,קלאופטרה

בס"ד

הם כמעט ולא משנים את הסרטים מהספרים,

וזה מאאווד חבל! בגלל שככה לא עושים סרט! זה כמעט קטע על קטע, וזה מזעזע...

על כל קטע שהם משנים צריך לברך את ריבונו של עולם!

לא הרגשתי ככה בסרטים בכלל...- דניאל -

הראשון והשני עוד מילא, דומים. 
אבל לאט-לאט הם מורידים כ"כ הרבה קטעים ומוסיפים אחרים...

זה לא 'סרטים שמבוססים על הסדרה 'הארי פוטר'', אלא סרטי הארי פוטר. אם רון והרמיוני מדריכים בספר - הם יהיו מדריכים גם בסרטים... 
אם פוטר הוא קפטן של נבחרת הקווידיץ' בספר - הוא יהיה ככה גם בסרט...

אישית, זה מפריע לי שמחסירים קטעים מרכזיים (: 

ממאוד מפריע!!ריעות

אבל דווקא את הסוף של החמישי הם עשו די טוב.....

עיצבן אותי שלא ראו את הזיכרונות של סנייפ בבירור....

שאלה שמציקה לי ...סעבשבשי

נכון בספר החמישי שהארי רואה את הטסתראלים (הסוסים שסוחבים את העגלות) בפעם הראשונה ולונה אומרת לו שרק מי שראה מישהוא מת יכול להבחין בהם (בטסתראלים) איך זה הגיוני שרק עכשיו הוא רואה אותם הרי הוא ראה את הוריו(לפכות את אימו) מתים???

דיברנו על זה כבר!! =]]קלאופטרה

בס"ד

כל אחד המציא משו.. 

אני חושבת שאין סיבה, ושהיא פשוט לא המציאה את התאסתראולים לפני 5..

אההה.. תודה!!!סעבשבשי

זה באמת הציק לי....

או סתם ככה...- דניאל -

הוא היה ילד קטן, מה הוא זוכר מזה? ואז אפשר לשאול האם אפשר לראות אותם רק אם זוכרים ממש את המוות, ואז זה מסתדר, או לא, ואז זה תלוי כבר בדימיון. אולי הוא הסתכל בדיוק לכיוון אחר או משהו כזה, כי רק לילי וולדי היו יחד איתו בחדר.

גמלי הייתה שאלה....ריעות

משו בקשר למודי.. חכו, לאט לאט אני ייזכר......

אמממ אוף... השאלה הזו ממש הציקה לי..... משו בחמישי... אוף, אני לא זוכרת, אולי אח"כ......

לגבי הסרטים-דג זהב

באמת אני הכי נהנית מהסרטים 1,2,3 (ורק אותם אני רואה!)כי הם צמודים לספר, וכך צריך להיות (וכאן קלאו, אני חולקת עליך)

זה ממש מכו בספרים.

אח"כ הספרים מתארכים כאורך הגלות, וזה בלתי אפשרי להצמד אליהם (אא"כ מפצלים את הסרטים, כמו בשביעי) הם משנים פרטים או משמיטים דברים חשובים מאוד. ומי שלא קרא את הספרים לא יבין את הסרטים כמו שצריך.

הסרטים לא משו...ריעות

אני כבר לא זוכרת איך דמיינתי את הדמויות, וזה חבל לי...

המממ יש לי שאלה....ריעות

נכון הדרסלים שונאים את הארי?? אז איך זה שהם קנו לו משקפיים, כאילו, מה אכפת להם שהוא לא יראה טוב??

יש עניין של מינימום. שהם חייבים!קלאופטרה

בס"ד

זה כמו שפטוניה צבעה באפור את הבגדים של דדלי, כדי שלהארי תיהיה את ה"תלבושת"

אם הם לא היו קונים לו משקפיים, אז הביצפר היה מחייב אותם, וקנס, ובית דין, ולהעביר אותו לאימוץ אחר...

והצחנה הייתה עולה עד לב השמיים... יש תמיד עניין של מינימום..

ויש לציין שהם קנו לו בסך הכל זוג אחד...- דניאל -

הארי תמיד היה צריך להדביק אותם בדבק סלוטייפ. XD

<אגב, למישהו עוד חוץ ממנו השיטה הזו עבדה? (: >

מה שתמיד הרג אותי עם המשקפיים של האריSimplePlan

זה שאפילו כשהבנאדם נהיה עשיר הוא לא יבזבז כמה חרמשים וישקיע באיזה משקפיים נורמאליות.

חחחחחח ממש XD- דניאל -
דווקא אני אוהבת את הספר החמישי!דג זהב

אני אוהבת ספרים ארוכים, והוא כ"כ ארוווווך!!! אישית אני נהנית מזה!

ואת הסר ראיתי בזמנו בקולנוע, ומחקתי מיד מהראש, ועכשיו אני לא זוכרת כלום.

הוא היה מאכזב.

אם לפי הספר כשמתים הופכים לרוח אזפליקס(=

למה ההורים של הארי לא הפכו לרוח ואיך הוא לא רואה אותם?

אני ממש לא בקיאה קראתי רק עד החמישי אז אולי יש בהמשך שלא קראתי.

כי רק אלו שלא רוצים להמשיך הלאה חוזרים בתור רוח.- דניאל -

אפשר לומר שאלו האנשים שרוצים להישאר פה ובכ"ז לא באמת נמצאים פה. (:

לגבי הכסף של הארי-דג זהב

גם אני תהיתי למה הוא ממשיך להשתמש בגרביים העלובים של דוד ורנון, אם הוא מליין...חושף שיניים טוב, שוב, זה בשביל האוירה.

שימו לב שלמרות שהוא ממש עשיר והוא יודע שיש לו מלא כסף, הוא לא משוויץ בזה, ולא מבזבז אותו.

על כך דמבלדור אמר (אני חושבת שבשישי) שהוא דאג איך הארי יצא מהבית של הדרסלים, אבל הוא שמח לראות שהוא יצא נורמאלי, ואפשר לומר שההסתפקות במועט, שאליה היה רגיל אצלם, דווקא עזרה לו לשמור על הכסף שלו. (כמובן שזה יכול היה להיות ההפך- שברגע שהוא יצא מהבית שלהם הוא יקנה לעצמו כל מה שהיה חסך לו לאורך חייו, אבל רולינג תמיד דוגלת בגישה החינוכית יותר... חיוך)

חינוכית?? אחח! לא!!קלאופטרה
בסוף הספר החמישי האריאברהם איתן

שאל את זה על סיריוס - מדוע הוא לא חזר בתור רוח והוא הסביר לו את מה שדניאל כתבה.

גם את ניק הוא שאל......ריעות

זה מה שהתכוונתיאברהם איתן

הוא שאל את ניק על סיריוס

כן נכון קלאו-דג זהב

אאל"ט דיברו על זה פה פעם- לרולינג יש הרבה מוטיבים חינוכיים (לאו דווקא יהודיים) בספרים שלה.

למשל:

1) הכבוד שנותנים לדמבלדור- תמיד כשהוא קם לדבר מיד מיד משתרר שקט באולם (דבר שאפילו הנוער שלנו, הדתי, לא יודע לכבד!)

2) הרגישות והקבלה של האחר- כל הפעילות הקהילתית של הרמיוני- לדאוג לגמדוני הבית, שויון זכויות, אנשים לא טהורי דם כמו האגריד ולופין...

ועוד ועוד- אתם מוזמנים להמשיך אותי! חיוך

בעעע |מקיא| נו באמת!קלאופטרה

בס"ד

קשקושים!

שאלה שעלתה לי פתאום...הדסוווש

בספר הרביעי בהתחלה כשהם הולכים לאליפות העולם אדון ויזלי מסביר להם מה זה מפתח מעבר ושעוד 10 דקות בדיוק הוא יוצא ואז כולם חייבים לשים עליו ידיים כדי לעבור איתו, וגם בתחילת השביעי רואים שלמפתח מעבר יש זמן אחד ויעד מסוים ומי שמפספס אותו , זה חוזר להיות סתם חפץ (כשרון וטונקס מפספסים את מפתח המעבר הוא חוזר בלעדיהם) אז איך בסוף הספר הרביעי כשהארי עובר לבית קברות בעזרת הגביע אחר כך הוא פשוט נוגע בו וחוזר להוגוורטס? הגביע היה אמור להעביר אותו לבית קברות וזהו, וגם איך מודי המתחזה ידע באיזה שעה הרי וסדריק יגיעו למרכז כדי לדעת לאיזה שעה לככון את הגביע?

עוד שאלה...סעבשבשי

בספר הראשון:

אומרים שדמבלדור בנה יחד עם ניקולאס פלאמל את אבן החכמים , איך זה יכול להיות הרי ניקולאס בן 600 ומשו ודמבלדור גג 100 ????

דמבלדור משו' כמו 300, (ניראה לי.. =]])קלאופטרה

בס"ד

אחלה של שאלה! אינלי מושג...

לא הבנתי את השאלהאברהם איתן

מה זה איך יכול להיות? מה הבעיה שהוא גדול מימנו באיזה חצי מאה? הם פשוט בנו את זה יחד.

לא הבנתי מה אתה רוצה!!!studiomc8

תפרט לאיזה שאלה אתה מתכוון......

הדס, בנוגע לשאלה שלך...- דניאל -

א, זו אכן סתירה [: 

ב. הסבר חלופי: 
כמו שיש סוגים שונים של שרביטים, של קסמים וכדומה, יכול להיות שיש סוגים שונים של מפתחות מעבר. כזה כמו באליפות הקווידיץ', וכזה כמו בטורניר שמשמש מעבר דו--צדדי ללא זמן מדויק, אלא יותר מעורפל [לדוג: למשך כל הלילה]. 

אני יסביר..סעבשבשי

א) הוא גדול ממנו ב400 שנה לפחות אז השאלה איך יכול להיות שהוא חי את ה400 שנה האלה ורק אז התחיל לבנות את האבן????

לstudiomc8 השאלה של סעבשבשיאברהם איתן

השאלה האחרונה  כמובן

....ריעות

הקטע עם המפתחות מעבר באמת קצת מוזר... ובנוגע לניקלס פלאמל:

א. מה הבעיה שהם יבנו יחד??

ב. זה לא רק ניקולס בנה את זה??

ניקולאס בנה אתזה עם אלבוס וניקולאס בן 600 ואלבוססעבשבשי

150 מקסימום!!!

יכול להיות שניקולס בנה אותה...- דניאל -

אבל הוא ואלבוס פיתחו את השימוש שלה יחד. 

זה מה שאני לא מבין!!!סעבשבשי

איך הוא חי את ה400 שנה האלה בשביל לפתח את זה ביחד עם דמבלדור????

הוא פיתח את סם החיים ואת האבן לבד.- דניאל -

בלי דמבי, אבל אולי הוא ודמבי שכללו יותר את השימוש בה. 
או סתם ככה, זה אחד מהסתירות מני-רבות שקיימים בסדרות ארוכות

דמבי??קלאופטרה

בס"ד

בכייאת! שרדנו את וולדי (וולדומרט) בקושי!

ומשמה.. איזה אוכלת מוות אחת קראה לדמבלדור דמבי, בשש- בראש המגדל, ספויילר

הארי לא כיבה אותה!!אש להבה

סנייפ לא פתח אותה נכון, אז זה מה שיצא!

חחח תודו שחפרתם.. 450 תגובות.. הדריכני

היו לי גם שאלות אבל מי זוכר..

בפנטזיה מותר לסופר לכתוב הכל..

ממש ל-א! אסור שיהיו לו חוריםקלאופטרה

בס"ד

בעלילה שנוגדים אחד ת'שני!!!!

בכל ספר אסור שיהיו סתירות פנימיות.- דניאל -

והי, זה דמבי וולדי, הם הולכים ביחד קורץ

שאלה!אור היום

בסוף הספר הרביעי, דמבלדור מדבר עם התלמידים ומספר להם איך סדריק דיגורי מת. כלומר, מי הרג אותו. חוץ מזה שמה שהוא אומר זה לא נכון (זנב-תולע הרג את דיגורי, לא וולדמורט), כשהוא מסיים לדבר על זה, הוא אומר:

"זכרו את סדריק. זכרו, אם יבוא היום שבו תצטרכו לבחור בין הנכון לבין הקל, זכרו מה קרה לילד שהיה טוב ואדיב ואמיץ, שנקלע לדרכו של הלורד וולדמורט. זכרו את סדריק דיגורי".

מה הקטע של האמירה הזו? הרי היא מייאשת, ואולי אפילו מעודדת להצטרף לוולדמורט, כי הנה, מי שמתנגד לו מוצא את עצמו מת (וחשוב לזכור את זה ).

יש לכם הסבר הגיוני?

לפי דעתי...- דניאל -

דמבי ( ^-^ ) רוצה להמחיש להם עד כמה הדרך של וולדי ( ^-^ ) לא נכונה ושגויה, לכן הוא מתאר גם את כל מה שסדריק היה - טוב, אדיב, אמיץ. תכונות שזוכות להערכה, אבל זה לא מנע מוולדמורט להרוג אותו. 
לא חושבת שהיא מעודדת להצטרף לוולדמורט, כי הרי סדריק לא באמת התנגד אליו, עד לאותו רגע בו הוא מת לא היה לו מושג בכלל שוולדמורט חזר. 

להיפך, יש את פוטר שהתנגד אליו וחזר בחיים. 

פחות משהאמירה הזו מייאשת, היא מחייבת את התלמידים לחשוב <לא שזה עזר במשך הקיץ בין השנה הרביעית לחמישית, אבל ניחא>. 

חוץ מזה שהיא כ"כ אמירה של דמבי D= 

האמירה הזאת תמיד מרגשת אותי...דג זהב

היא יפה.

ולגבי ניקולס- וואלה שאלה טובה.

יש לי שאלה משלי:

1) מה הקטע למען ה' של החדרים במחלקת המסתורין? מה הקטע של הכוכבים, של המוחות, ושל הפרגוד???

איזה שרשור ענק, אה??? אני פתחתי! (=דג זהב

חושף שינייםחושף שיניים

איך ספרת 450 תגובות??? (מופנה להדריכני) אני תמיד שאלתי את עצמי כמה יש כאן, ולא ידעתי איך לבדוק...

מה?? כתוב ליד ההודעה הראשונה!שיראל.

לדוג' - כרגע - טוב, איימתי והנה זה בא!  דג זהב  (460 תגובות נוספות)

וואלה, לא שמתי לב! 0=דג זהב
בקשר לשאלה שלך-ריעות

שמת לב שמחלקת המסתורין היא מחלקה שאדם פשוט(גם קוסם) לא יכול להיכנס אליה?? זו מחלקת מסתורין, לא כל אחד יודע מה יש שם, ולמה הוא משמש.... כשהארי היה שם, לא היה אף אחד שיפרש לו את כל הדברים, וגם אם היה שם מישו, לא בטוח שהיו מספרים לו. חוץ מזה, שהמטרה של הדלתות היא ללכוד את מי שנמצא שם, כי בד"כ נכנסים בלי רשות.... עד שיבוא מישהו שכן אחראי על מחלקת המסתורין, ויעשו לקוסם שנכנס משפט. זה סוג של הגנה.

בקשר לשאלה של הדס על המפתחאנונימי (פותח)

מתי שקראוץ'  הציב את הגביע הוא לא ידע באיזה דקה בדיוק הארי יגיע

לגביע. לכן הוא כישף את הגביע שהוא יעבור מתי שנוגעים בו ולא לפי זמן

ולכן שהארי נגע בו הו חזר

אבל הבעיה פה היא שבעיקרון מפתח מעבר לא עובדSimplePlan

יותר מפעם אחת... נגיד באליפות העולם - כל מפתח מעבר שהתמשו בו פעם אחת הועבר לארגז שבו היו מפתחות מעבר משומשים...
אז איך הארי השתמש בגביע פעמים?

מישוט כבר, תשובה שנשמעת לי הכי הגיונית......ריעות

שיש כמה סוגים של מפתחות מעבר......

לאור היום!!! וואלה עיצבנת אותי!!!קלאופטרה

בס"ד

איך את יכולה לומר שזה מיאש?? יש פה אמירה של חיזוק- פיזית ורוחנית! -

סדריק דיגורי היה אדם טוב, והוא בחר בטוב- באמת. קצת אידאליה! קצת אמונה!

תאמיני לי- הרבה יותר לעבור לחו"ל ולהתנצר... הרבה יותר קל היה ליהודי ספרד להתנצר\להתאסלם- ולא להיות מגורשים- גם באינקווזיציה.. ובכל מקום!! זה לא מיאש, זאת קריאה להגדלת האמונה.. וכו'..\\

וברור שחייבים לציין שזה הכל להבדיל להבדיל להבדיל אלף אלפי הבדלות!!!

(כי מי כמוכם יודעים כמה אני מחזיקה מהספר הזה.. נה.. ה' ישמור! איך הוא הפך לספר כ"כ רב מכר אינלי מושג...)

עוד תשובה לעניין עם המפתחות מעבר...סעבשבשי

מודי היה בין המורים שהסתובבו מסביב וכמו שהוא קילל את פלר שהוא ראה אות עם העין קסמים כך יכול להיות שהוא שמר תמיד על מרחק סביר מהגביע בשביל שמתי שהוא יראה את הארי לידו יוכל ללכת ולעשות אותו מפתח מעבר.... 

מקווה שהובנתי....

המממ גם נשמע הגיוני...ריעות
עבר עריכה על ידי רעות-reut בתאריך י"ב תשרי תשע"ב 13:14

אבל בכל זאת, זה היה יכול להיות סיכון..... אם היה קורה משהו הוא לא היה יכול להיות ליד הגביע, ולפספס את ההזדמנות.... תארו לכם איך וולדי היה כועס...

אם היה קורה... אבל זה לא קרה....סעבשבשי

וממילא קראוץ' מת חצי שעה (בערך) אחרי זה....

בסדר אבל הוא הצליח לחזור לחייםהדסוווש

אז לא נראלי הוא כל כך כעס...

אבל הוא לא ידע מה יהיה אח"כ....ריעות

וחוץ מזה, קראוץ' לא מת!!! נשיקת סוהרסן לא הורגת, רק שואבת ממך את הנשמה, זה גוף שאין לו רגשות, מחשבות וכד'......

לפי היהדות בלי נשמה אין חיים..שרון כהן
זה לא אותו מובן של נשמהאברהם איתן

ברור שהכוונה של רולינג שונה.

בוודאי...ריעות

הבנאדם חי, אבל הוא לא מרגיש, הו אלא אוהב(!!!), הוא לא רעב וצמא, הוא לא משתוקק... תחשבו מה זה. אתם חיים בשביל כלום. אתם חיים סתם. זה מה שנשיקת סוהרסן עושה.

איפה זה כתוב מה שאמרת שנשיקת סוהרסו לא הורגת???סעבשבשי
כתוב אחי...אולי בחמישי...אבל כתוב!אנונימי (פותח)
אני כמעט בטוחה שזה בשלישי.- דניאל -

כשמוציאים צו נגד סיריוס שאפשר להפעיל עליו נשיקת סוהרסן או משהו בסגנון. 

בטוח כתוב ב7,קלאופטרה

בס"ד

כשהרי מגיע להוגוורטס, והאוכלי מוות מתלבטים אם להוציא את הסוהרסנים, 

וואז הם אומרים שאין בעיה, כי זה רק ישאב את הנשמה של הארי, , ולא יהרוג אותו- וככה וולדמורט יוכל להרוג את הארי.

אבל מין הסתם זה כתוב עוד הרבה הרבה לפני..

טוב טעות שלי...סעבשבשי
לגבי נשיקת הסוהרסן^דג זהב

לופין אומר את זה להארי, כשהם בחדר של לפופין, והארי שואל אותו מה יש להם מתחת לברדס.

נשיקת סוהרסן גורמת לך,קלאופטרה

בס"ד

במובנים שלנו- להיות צמח. אי יכולת תזוזה, הבנה, הקשבה, וכו'...

וכל הקטע הזה של הנשמה זאת שטות גמורה..

מה פתאום!! הבנאדם יכול ללכת, לאכול וכו'....ריעות

אבל הוא לא יכול להפיק מזה הנאה, או ההפך, עצב. אין לו רגשות. משו כמו חי"זל.....

לעניות דעתי-שפרינצה

חיז"ל זה שלב אח"כ, כשהאדם ממש גופה כבר..

איזו שטות!קלאופטרה

בס"ד

האדם שהסוהרסנים נישקו אותו לא יכול לעשות כלום!!!!

עובדה- כשנישקו את ברטי קראוץ', (הבן) בסוף הרביעי, כבר לא הייתה לו שום תועלת!!

כי הוא לא יכל לעשות כלום.. לא לאדבר\ללכת\לאכול...

זה לא קשור לעצב או הנאה, זה דוגרי להפך להיות צמח...

אבל,שפרינצה

בספר השביעי כשהארי נפרד מדאדלי הוא אומר לו שהוא לא היה מת רק את הנשמה הסוהרסנים היו לוקחים לו.

כי תכל'ס, הוא לא מת.- דניאל -

הוא ממשיך לחיות, לגדול, לאכול וכדומה, הגוף שלו פועל, אבל אין לו נשמה.  מבחינת רולינג זה נקרא חיים, כי כל מאפייני החיים מתקיימים בו.

לופין אומר לו את זה באחד השיעורים בשלישיאנונימי (פותח)
אתם רואים......ריעות
לי יש שאלה.. סוף סוף אני זוכרת....ריעות

בספר השני, כשהרמיוני מוקפאת, יש לה ביד דף עם מידע על הבסיליסק, וכתוב שם בכתב ידה: צינורות. למה הרמיוני כתבה את זה, היא לא ידעה שהיא הולכת לקפוא, והקפאה היא מיידית, אחרת בטח היא הייתה יכולה לעצום עיניים ולברוח. אם היא לא הייתה קופאת, היא יכלה להגיד בעצמה להארי ורון שהוא בצינורות.....

אולי היא כתבה את זה סתם כדי לציין לעצמה...אנונימי (פותח)

ואחר כך יהיה לה יותר פשוט.....נראלי...

הרמיוני ממש מסודרת...(למקרה שלא שמתם לב )SimplePlan

אז אני מניחה שהיא כתבה את זה למטה כדי שהכל יהיה מסודר... או שאולי היא פחדה שהיא תשכח את זה?

תשכח?!ריעות

מה פתאום! קודם כל, הרמיוני ממש לא שכחנית. דבר שני היא הלכה לספריה במיוחד בשביל זה. היא לא הייתה מסתובבת עם דף גנוב מהספריה. אינמצב שהיא תשכח בתוך 10 דקות, ועוד משהו חשוב כל כך!!

אתם מכירים תקטע הזה שרושמים הערות בצד בטח היא גםסעבשבשי

כזאת...

לא נראה לי.....ריעות

היה הרבה פעמים שהיא רושמת, וממש לא כתוב את זה.....

זה לא ברור??קלאופטרה

בס"ד

ברגע שהיא הבינה את כל המידע הזה היא מייד כ-ן לקחה בחשבון שהיא תוקפא כל רגע!

ולכן היא גם מייד כשהיא ראתה את המדריכה הזאת מהפלפאף, היא מייד אמרה לה להוציא מראה,

ולהסתכל דרכה.

וכמו שאמרתם- הרמיוני יצור מסודר, או יותר נכון- חושב כמו שצריך.. (סתם... לא תמיד..)

ולכן היא כתבה- צינורות. כדי שיוכלו למצוא את זה...

יאאללה אני התגובה 498!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)

ו500אברהם איתן

עשינו את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מזל טוב לשירשור!

יאללה...סעבשבשי

מסיבה!!!!!

חחח... סתם...

נו...ריעות

אל תהפכו את השירשור לשירשור כזה......

ויש לי עוד שאלה. בספר השביעי קסנופיליוס לאבגוד מספר להארי רון והרמיוני שלחשים וקללות לא חודרים את גלימת ההיעלמות. אז איך בסוף הספר השישי דמבלדור משתק את הארי, והארי מתחת לגלימת היעלמות?

מנסה לענות-אנונימי (פותח)

נדמה לי (אני צריך לבדוק במקור) שהוא אומר

שרק  קללות קלות לא חודרת בטח לא לחש שהקוסם

החזק ביותר בעולם הטיל, בטח זה לא בעיה בשבילו

הנה, אני מצטטת מהספר.ריעות

"ומעניקה הסוואה רציפה ובלתי מעורערת גם אם מטילים לעברה כישופים שונים"(עמ' 375.)    כישופים שונים=מכל הסוגים.

דרך אגב, אני לוזוכרת, נראלי ששאלו פה איך מתואר המוות של וולדמורט. אז אני כותבת.

"...בעוד וולדמורט נופל לאחור, זרועותי פשוטות לצדדים, חריצי האישונים של עיניו האדומות מתגלגלים כלפי מעלה. טום רידל פגע ברצפה בסופיות סתמית, גופו חלש ומכווץ, ידיו הלבנות ריקות, פניו הנחשיים אטומים וחסרי דעת. וולדמורט מת, נהרג בקללתו שלו שחזרה אליו, והארי עמד ובידו שני שרביטים, והתבונן בקליפה המרוקנת של אויבו" (עמ' 670)

אוי, אבל זה פשוטקלאופטרה
* קפץ..קלאופטרה

בס"ד

קונפליוס מתכוון שלחשים לא יעשו כלום- לגלימה!!! לא למי שמתחתיה...

יעני- אציו, רדוקטו, וכל האלה, לא יעשו כלום לגלימה! אבל ברור שאפשר לפגוע בזה במתחתיה...

למה ציטטת את הסוף, אינלי מושג.. הסוף כ"כ כ"כ גרוע..

נזכרתי, זה חברות שלי ביקשו.....ריעות
יואוו!!<הילוש>

קראתי את כל התגובות! עשיתי  את זה! ואין לי שום שאלה איזה באסה...

אל תדאגי, לאט לאט יעלה...ריעות

למרות שנראה לי שלא הייתה מילה בספר שלא הוזכרה פה...

תחשבי כמה תגובות יש כאן...שרון כהן
510 ליתר דיוק!!
רעות נראה לי בסוף כל אחד יכתוב פרק וככה יהיה פה את<הילוש>

כל הסידרה....צוחקצוחקצוחק

עזבי.... עדיף כבר לחשוב על שאלות וכאלו...ריעות
ניראה לי אין שאלה שלא הוזכרה פה....<הילוש>
אין דבר כזה!!ריעות

תראי שתוך חודש יש פה לפחות שתי שאלות נוספות.....

בידיוק!! והנה הראשונה-קלאופטרה

בס"ד

למה לעזאזל בשישי, כשדמבלדור והרימגיעים להורקרוקס, אפשר רק לשתות אותו, למה אי אפשר

פשוט לשים בגביע, ואז לשפוך? למה לשתות??

כי כל הענין שזה יחליש את הקוסם,ואז הוא לא יוכלyael...

להמשיך לשתות הכל-ובמקרה והוא כן-לא ישאר לו כח לחזור, ואז ההורקרוקס ישאר בטוח...

חלק מהקסם של הגביע, מנסתם.- דניאל -

אי אפשר לשפוך את המים, אפשר רק לבלוע אותם. אם כי אז עולה השאלה מה הבעיה לזמן עוד ועוד גביעים...

אבל הכי משגע אותיאנונימי (פותח)

אם כל הכבוד החיים של דמבלדור יותר חשובים מהחיים של....נגיד ק'ריצר

שיתנו לו לשתות מהגביע

כנראה ש רק ששותים המיים נעלמים מהמקום שלהםסעבשבשי

.....=)

ולאנונימי :זה בדיוק ההבדל בין דמבלדור וולדמורטסעבשבשי

וולדי עשה אתזה ע"י גמדון מסכן ודמבי הוא אחד שמתחשב...

אז הוא לא צודקאנונימי (פותח)

שיש מלחמה לא מרחמים

אבל גם לגמדון בית יש חיים.ריעות

וזו התנהגות של דמבלדור.  ולא מרחמים על האויבים, לא על חברים.

למה באמת אי אפשר לזמן עוד גביעים?<הילוש>
את לא מבינה??? רק ששותים את השיקוי הוא נעלם!!!סעבשבשי
אבל אפשר לזמן עוד ועוד גביעים,קלאופטרה

בס"ד

או להגדיל את השטח של הגביע, וכו'..

אלף דרכים!!

אהה.... הבנתי....<הילוש>

וקלאו מה יעזור להרחיב את השטח של הגביע? כאילו למלאות את כל השיקוי הזה בפעם אחת וזהו?

אם כל האידיאליםאנונימי (פותח)

עדיף שחייל ימות ולא רמטכל

כולם זוכרים שדמבלדור זימן את הגביע??ריעות

חייבים לקחת את השיקוי בגביע, ואם אל שותים אותו, הוא מן הסתם נשפך אל הקערה בחזרה.

להרחיב את הגביע זה באמת רעיון.

דמבי זימן את הגביע?!<הילוש>
טוב, אז ככה:נו"ש
טוב, אז ככה:נו"ש

לשאלה הראשונה יש לי שתי תשובות:

1א. היא קיבלה מכתב - לא כתוב שהיא עשתה את זה יותר מפעם אחת...

1ב.היא עשתה אותם בבית ספר והביא הביתה

2.ניחש - זה מה שהשכל הישר אומר, לא? (או שאולי לא, כי ככלות הכל זה רון..)

3.מצד אימו הדרסלים, ומאביו הם מן הסתם נהרגו ע"י וולדמורט...

4.גם אם כן, אין צורך לציין את זה...

היא ענתה לשאלות הראשונות....<הילוש>
כן, דמבי זימן את הגביע....ריעות
מה.....???!!!!!??!אנונימי (פותח)

למה נראה לכם שישתמשו בנו.....??

מה, אנחנו שווים פחות....???!!!??!!!?

קריצ'ר- גמדון בית....ריעות

יש לי שאלה, אני לא זוכרת אם זה היה ככה, אבל בספר הראשון, כשווד לימד את הארי על הקוידיץ', הוא נגע בסניץ'?? כי אם כן, זה לא יכול להיות כי אף אחד לא נוגע בסניץ' חוץ מהמחפש במשחק.... ככה כתוב בשביעי כשהארי מקבל את הסניץ' מדמבלדור...

כנראה שזה סניץ' של אימונים...סעבשבשי
יכו להיות, אבל...ריעות

זה לא קשה לייצור סניץ'?? לא סביר שיעשו סניץ' לאימונים...

מאיפה את יודעת שקשה לייצר סניץ'????סעבשבשי
לא קשור לקשהאש להבה

אבל סביר להניח שיש סניץ לאימונים, כי אם הוא יאבד? מה יעשו? 

במשחק אין סיכוי שהוא יאבד, כי זו המטרה..

לא הבנתם.. לא משנה....ריעות

יש סניץ' לאימונים...

הוא לא נגע הוא שחרראנונימי (פותח)
בטוח?? הארי לא היה צריך להסתכל עליו??ריעות

וחוץ מזה, איך הם הכניסו ת'סניץ' אח"כ בחזרה??

מה לא מובן???זה סניץ' של אימונים!!!סעבשבשי
בעקרון על הספר!!!סעבשבשי
אבל יש טיפה על הסרט...ריעות

את יכולה ללכת לפורום סרטים(ופופקורן)

למה דילגת?<הילוש>
למה זה אמור להיות ארוך??ריעות
אולי כי כל הספר הזה ארוך עד אימה??קלאופטרה
אולי היא כן הייתה צריכה להאריך....ריעות

כי מה שקורה, בעצם, זה עוד הריסה\הריגה של הורקרוקס.

אם אני לא טועה,- דניאל -

זה מתואר מנקודת מבטו של הארי באמצע קרב, סביר להניח שזה לא יתואר באריכות כה רבה, מה גם שהן נג'יני והן נוויל 'מעניינים' פחות את הקורא מאשר תיאור הקרב מרנין הנפש הנ"ל.

בסוף יסתבר שאכן טעיתי וזה לא מתואר באמצע קרב. =.='

נגיני היא הורקרוקס? נוויל הורג אותה? נחמד לדעת....אש להבה
את בטוחה שקראת את הארי פוטר השביעי??ריעות

נוויל הורג את נגיני כשוולדמורט מציג לכולם את הארי ה-"מת"

באמצע הבלגן, לא? - דניאל -
כי זה העניין - להראות את הבלאגן הענק שהיה שם, ככהSimplePlan

שאפילו לא כלכך שמו לב לכל מה שהתרחש... והמהירות של הדברים שקורים סוחפת יותר את הקורא, לדעתי..

^^^^ איי איי, כפרעע על הארי.. ספר טוב מאין כמוהו..רוש לילה.
כולם היו בשקט....ריעות

ואז נוויל קפץ והרג אותה, וולדמורט "מנסה" לשכנע ע\אותו שיצטרף אליו (רק קצת)... אח"כ יש את הבלאגן באולם הגדול, לפני כן זה היה בכל בית הספר: הטירה, המדשאות, קצת מהיער....

וואלה, טעיתי XD- דניאל -
^^ את טועה... נוויל הורג אותה באמצע הבלאגן...SimplePlan

זה אומנם במדשאות, אבל יש שם בכלזאת בלאגן.
ציטוט מהספר:

"ואז קרו הרבה דברים בבת אחת.
הם שמעו קול המולה עולה מכיוון גבול בית הספר, מה שנשמע כמו מאות אנשים שצלחו את החומות המרוחקות והחלו להסתער לכיוון הטירה בזעקות קרב רמות..."
וכו' וכו'... ומתואר את השאגות של הענקים, הקנטאורים יורים חיצים על אוכלי המוות, הארי מתעטף בחזרה בגלימה ואז נוויל משתחרר מקללת נעילה שלו ומוריד לנגיני ת'ראש P: וכתוב גם שהיה כ"כ רועש שלא שמעו את החרב.
רועש => בלאגן. מש"ל ^^

אבל ברצינות-קלאופטרה

בס"ד

בספר החמישי חסרים לנו 100 דפים, פחות או יותר, ומבינים הכל!!!!

(רק לפני כמה שבועות השלמתי את המאה דפים..)

ועוד וידוי- זה הסדר שקראתי את הספרים- (והבנתי הכל!!)

2

1

3

4

6

7

5 - קודם כל ה400 עמודים האחרונים, ואז ה400 הראשונים...)

ופשוט מבינים... וזה תכלס' מעיד על זה שהיא יכלה לקצר את הספר הרבה הרבה יותר,

במקום לקשקש לנו בשכל כ"כ הרבה..

---------סיריוס בלק

בספר השני כשהארי שמע את קולו של הבסיליסיק שמדבר לחשנינית איך לוקהרט

רון והרמיוני לא שמעו?

הרי גם אים אינם מבינים הם צריכים לישמוע(כמו במועדון הדו קרב.)?

שמתם לב שבספר הראשון היא כותבת שמותאש להבה

ובשני היא משנה אותם?

בקשר לבסיליקס,קלאופטרה

בס"ד

אנשים לא שמים לב לדברים חסרי פשר.

אם ילחשו, או יעשו קולות מלוחששים משונים, שאת לא מבינה כלום- לא תישימי לב לזה בכלל!

ואם ידברו מרחוק בעיברית פשוטה, רוב הסיכויים שכן תשימי לב.

ויכול להיות גם שהלחשננית לא נקלטת סתם באוזניים, יכול להיות שזה נכנס לראש של הארי,

כי עובדה שכשהוא שומע את טום רידל מדבר לבסיליקס אז הוא שומע גם את הלחישות, וגם מבין.

קיצור.. ישלזה מליון אפשרויות...

נו, זה היה כשהארי היה כביכול מת....ריעות

באמת שאלה טובה על הלחשננית...

איזה שמות היא כותבת בספר הראשון ובשני משנה??

להמון אנשים מסליתריןאש להבה
למי?ריעות
אבל השאלה הכי גדולהאנונימי (פותח)

שולחים קטינים לאקזבן?

לא נראלי...סעבשבשי
לא...ריעות

בספר השלישי, אחרי שהארי מנפח את הדודה שלו, הוא דואג שישילחו אותו לאזקאבן, ושר הקסמים אומר שלא שולחים קטינים לאזקאבאן..(אולי רק במקרים מיוחדים במיוחד, לא ניפוח דודות...)

שייגמר השרשור הזה!!!אני7

אגב היום קראתי את השביעי ואז נזכרתי כמה הוא יפה.

לא, שלא ייגמר...ריעות

כןןן זה אחלה שירשור...סעבשבשי
גם כןאנונימי (פותח)

אחלה שירוש משעמם

אפח'ד לא חייב אותך להיכנס!!סעבשבשי
שאלה:אנונימי (פותח)

איך קוסמים יכולים להיות עניים??????????

בכל הספרים אומרים כל הזמן עד כמה הוויזלים עניים...

מה מולי עושה כל היום בבית??? לוקח לה שניה לעשות כל מה שהיא צריכה... היא יכולה פשוט לייצר דברים ולמכור למוגלגים ולהרוויח פווול!! לפתוח מפעל עצמי או משהו כזה... או לעשות שינוי צורה לגרגר חול מבחוץ למשהו אחר ולמכור...  איך הם כ"כ עניים ואין להם כמעט כלום??

קראתי את כל השרשור והתפלאתי איך אפחד לא שאל על זה...

וגם: איך הם הילדים היחידים בביה"ס??? אפילו אם יש עוד ילדים ורק רולינג לא כותבת על זה, איפה החדרים שלהם?? בגריפינדור אומרים שיש מועדון, חדר בנים וחדר בנות. כל הזמן מסופר על החדר של הארי. איפה החדרים של פרסי, ג'ורג' ופרד??? ועוד הרבה שמוזכרים... הארי לא הולך לבקר אותם בחדר??? ואין להם שם מקלחות???

אבל הם לא קשורים למוגלגים בכלל!!!וגם מולי לא היתהסעבשבשי

כ"כ מוכשרת.....  ובגריפינדור יש:חדרי בנים וחדרי בנות (נראלי לכל שכבה היה חדר בנים וחדר בנות...)והחדרים האחרים הארי פשוט לא היה צריך להיות שם ולכם רולינג לא סיפרה עליהם....

ובקשר למקלחות אין לי מושג ... מקווה שהובנתי

מה נראה לך??ריעות

שקוסמים הם כל-יכולים?? ממש לא!! אי אפשר לייצר יש- מאין!!(רק הקב"ה... אבל בפרוש לא בני אדם...) וכנראה שלא היה לה כישרון, או שלא הלך לה... חוץ מזה, ארתור כן יכל להתקדם בעבודה, אבל הוא לא רצה, זה כתוב בפירוש איפשהו...

ד"א, יש לי שאלה: יש איזשהו שיעור, שבו סנייפ מלמד על חיז"לים, ומדבר על השוני ביניהם לבין רוחות רפאים.

(מן הסתם זה בשישי, בשיעור התגוננות מפני כוחות האופל.) אז סנייפ שואל את הארי או רון איך אפשר להבדיל בין חיז"ל לבין רוח רפאים, והארי\ רון עונה לו שע"י זה שרוח רפאים היא שקופה וחיז"ל הוא מוצק. מי זה היה, רון, או הארי??

נראלי הארי...סעבשבשי
תודה!ריעות
סנייפ אמראני7

שרוח רפאים זה טביעת של נשמה שנשארה בעולמנו אז רון אמר כשאני אפגוש חיז"ל אני לא אשאל אותו  סליחה האם  אתה טביעה של נשמה שנשארה בעולמנו אני פשוט אבדוק אם הוא מוצק הוא או לא

חחח אוי, הקטע הזה XD- דניאל -

איך צחקתי בו צוחק

לסעבשבשי-אש להבה

המקלחות זו באמת תעלומה, כי אם היו להם מקלחות בחדר (נימה של ניגון, והנפת האצבע), אז איך כתוב שיש מקלחות למדריכים בניפרד? ואם היו מקלחות ציבוריות, אז איך אחרי שיעור תורת הצמחים, כשכולם הלכו להתקלח, ומהרו לשיעור הבא, מי שנשאר אחרון לא איחר? הרי יש המון תלמידים, ומקלחת לוקחת לפחות חמש דק'????

ולא קראתי את כל השירשור, אז אני מקווה שלא שאלו אתאש להבה

זה- איך הארי ראה את הפגעסוסים רק בספר החמישי??? הרי הוא ראה ת'הורים שלא מתים!!

קודם כל:ריעות

אבא שלו מת בסלון והוא היה בחדר, ואמא שלו: הוא כנראה התרכז בוולדמורט, כתוב שהארי נהנה מהצבעים שהשרביט הפיק(צבע ירוק של אבדה קדברה...)

אני יעתיק לך תתשובה שענו לי ששאלתי את זה....סעבשבשי

זה התשובה הראשונה :

כל אחד המציא משו.. 

אני חושבת שאין סיבה, ושהיא פשוט לא המציאה את התאסתראולים לפני 5..

וזה התשובה השנייה שענו לי:

הוא היה ילד קטן, מה הוא זוכר מזה? ואז אפשר לשאול האם אפשר לראות אותם רק אם זוכרים ממש את המוות, ואז זה מסתדר, או לא, ואז זה תלוי כבר בדימיון. אולי הוא הסתכל בדיוק לכיוון אחר או משהו כזה, כי רק לילי וולדי היו יחד איתו בחדר.

אבל יש עדיין סטירה-אש להבה

עם זה תלוי בגיל, או בראיה, איך לונה ראתה אותם?? אמא שלה מתה כשהיא היתה בת 9!

(אם מישהו יוכל להגיד לי באיזה ספר זה, אני אשמח, אני צריכה ת'קטע הזה..)

ועדיין קיימת שאלת המקלחות!!אש להבה
זה בספר החמישי....וגיל תשע זה בכלל לא קטן...סעבשבשי
חברה אני מבקש לא לעבור את השש מאותאני7
אנחנו רוצים לסגור את השרשור בשש מאות ..
מי זה רוצים???? זה שרשור טובבב למה לסגור?!סעבשבשי
מה??ריעות

תדעו לכם שרק בגלל השרשור הזה אני נכנסת בכלל לפורום....

גם אני בערך....סעבשבשי
ויש לי עוד שאלה--אש להבה

הספר הראשון כתוב (במיון) זאביני בלייז, בתור בת, ובספר השישי כתוב את אותו השם בתור בן!

איך זה הגיוני?

זו לא בעיה במקור, אלא בתרגוםצורניקית
בצורה שבה זה היה כתוב בראשון אי אפשר היה לדעת אם מדובר בבן או בבת. כנראה גילי בר הלל חשבה שזה שם של בת ורק בשישי התאפשר מבחינה דקדוקית להבין שזה בן...
גם אני נכנסת לפורום רק בשביל זה!!<הילוש>
זה לא הגיוני אין פה עוד שאלות!!<הילוש>
איזה יופי של הקפצה.....ריעות
אכן.הבהוב
וואו. 606 תגובות ורק על הארי פוטר. מכובד++מתו"ש

והייתי חייבת לכתוב את זה כדי להיות התגובה ה606, מספר מגניב

למה רק?ריעות
את הפגעסוסים רואה מי שהיה עד למוות.מרב14

תינוק בן שנה לא יכול להעיד שהמוות קיים, אבל ילדה בת 9 כן.

וגם הארי, למרות שהוא לא ראה את סדריק בדיוק כשהוא מת, הוא ראה מספיק כדי להעיד..

???למי הגבת???סעבשבשי
יש לי שאלה-אש להבה

בספר הראשון הארי רואה את הראי של ינפתא, ונכבל בקסמו. רון לעומתו, גם רואה, איך הוא לא משפיע עליו. איך??? הרי דמבי אמר שהראי משפיע על כולם, ובמחשבה שניה, גם עליו הוא לא השפיע!

הוא השפיע עליו אבל הרבה פחות...נראלי בגלל שסעבשבשי

הדברים שרון ראה ת'כלס יכלו להתקיים ושל הארי אף פעם לא היו יכולים להתקיים... ואם שאלת גם על דמבי הוא אומר שבעבר נשבה לקסמו אך למד לצאת מזה....נראלי...

דמבי הוא קוסם מאוד חזק.ריעות

הגיוני שהוא הצליח להתגבר על הראי, אבל הוא אמר שהוא נכבש בו והצליח לצאת מזה...

אז איך רון לא נשבה?אש להבה

דמבי אמר שהראי משפיע על כל אחד! כי הוא מראה את משאלת ליבינו הגדולה ביותר, וזה לא משנה עם זה יהיה או לא, כי גם רון לא יכול להיות יותר מאחיו, כי הם כבר היו מדריכים ראשיים, וקפטן קוודיץ!

בסדר...אבל זה פחות רציני מאשר לראות את ההורים שלךסעבשבשי

אחרי 12 שנה...ולכן נראלי שרון פחות הושפע מהראי ...הוא גם הושפע אבל פחות....

שאלה טובה

רון כן הושפע! תסתכלו שוב...ריעות

ויש לי שאלה- התפקיד של ההילאים הוא לרדוף את אוכלי המוות? כי אם כן, אחרי שוולדמורט מת, אין להם כ"כ הרבה עבודה... או עד שהם יתפסו את כל אוכלי המוות...

נכון... נו, ו...?קלאופטרה

בס"ד

התפקיד של האילאים זה רק לתפוס אוכלי מוות.

אלא גם פושעים מסוכנים, וכו'...

ולשאלת המאה, שאני שואלת כל שני וחמישי...קלאופטרה

בס"ד

בהארי פוטר 1, בסוף של הארי פוטר 1,

למה כל קסם ששומר על האבן ניתן לפריצה?!?!

למה פליטיק שם מטאטים ליד המפתחות?? למה הוא שם שם מפתחות בכלל???

למה סנייפ שם את הכתב חיזה, ובעיקר למה הוא שם את השיקויים שמאפשרים מעבר??

זה כאילו- בואו! יש כאן אתגר נפלא של מבוך+שלל קשיים מגניבים...

כן כי העניין היה לעשות להארי מבחןאלברט

ולא להגן על האבן דמבלדור ידע מי זה קויל עובדה שהוא אומר להרמיוני הארי כבר שם נכון

וגם בסופו ל דבר דמבי' היה צריך להוציא אותה משם...סעבשבשי
אין לי כוח לכותרת....ריעות

למה סנייפ שם שיקויים? הרמיוני אמרה שלרוב הקוסמים אין הגיון, בקשר למטאטאים- לא פליטיק שם שם את המטאטאים! בגלל שקווירל עבר שם לפני הארי, הוא הביא מראש מטאטא, כי הוא ידע מה יש שם, הוא הצליח לשכנע את כל המורים שיגלו לו מה יש שם, ואחרי שהוא השיג את המפתח, הוא פשוט השאיר שם את המטאטא....

באמת ??זה העניין עם המטאטא?איפה זה רשום???סעבשבשי
זה לא רשום, זה ההגיון...ריעות
אבל הקטע שזה מד"ב ואין בזה הגיון...סעבשבשי
אי אשפר לכתוב ספר בלי שום היגיון!אש להבה

הסופרת יודעת מה היא רוצה שיקרה ולכן צריך היגיון במהלך!

יש הגיון...לא הרבה...סעבשבשי
אז זה הקצת הגיון שיש בספר, בסדר?ריעות
נגיד...סעבשבשי
ואוי, הייתה לי שאלה ממש הזויה, ואני לא זוכרת...ריעותאחרונה

זה תמיד קורה לי..

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין
איך זה שיש רק 2 חנויות קומיקס בכל הארץ!??!יואב גל
גמרו לי על החיים עם המחירים שלהם
❤️יואב גלאחרונה
אני מדבר על קומיקסים מהחברות הגדולות (Marvel, DC)שמדפיסים בכמויות ואני קונה ספר שלהם ב150+ שקלים לפחות.

אולי יעניין אותך